| 16/1/2020 10:47 |
amanda_miles@bigpond.com |
 | | מחבר: | amanda_miles@bigpond.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:47:51 |
| Sir/Madam
I am hoping that you can help me with comments on the above company They have emailed indicating that they know I lost money in binary options scams, which indeed I did. A total of about US$700,000 I am suspicious of companies of whom I have no knowledge as in the last two years, I have been contacted by at least 6 such companies who all proved to be scammers trying to take advantage of those who lost everything. Any assistance you can provide would be appreciated.
Kind regards, Amanda Miles | |
|
|
|
| 19/1/2020 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 11:25:58 |
| שלום רב אמנדה,
ראשית, עליך לאתר את פרטי החברה על מנת לפנות אליהם ולדרוש להפסיק להטרידך בטלפון, בניגוד לסעיף 30 בחוק התקשורת(בזק שידורים).
שנית, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 16/1/2020 10:45 |
הלה |
 | | מחבר: | הלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:45:33 |
| שואלת שוב, כי נראה שלי שדילגו על השאלה
האם ניתן לבטל טיסה בחברת אייר קנדה שנרכשה דרך טלפון מסוכנות נסיעות ישראלית , ולקבל החזר מלא במידה ואני מבטלת את הטיסה תוך 14 ימי עסקים?
ואותה השאלה במידה ומדובר בטיסת פנים בארה"ב שאיננה של חברה ישראלית?
האם זה משנה אם הכרטיס שלי הוא חלק מקבוצה? | |
|
|
|
| 19/1/2020 11:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 11:18:38 |
| שלום רב הלה,
היכן בוצעה העסקה- האם בישראל?
אם כן, מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
לעניין השאלה השנייה- באפשרותך לברר מה הדין החל בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 15/1/2020 08:22 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 08:22:36 |
| | אני מנויה בחדר כושר כבר שנים אחדות. לפני כמה חודשים נפלתי ונחבלתי ומאז לא יכולתי ללכת לחדר הכושר. המעודון גובה דמי הקפאה. מכיוון שאני עדיין לא יכולה להתעמל ואינני יודעת כמה זמן עוד ייקח עד להחלמה, ביקשתי מהם להקפיא את המנוי בלי תשלום. הם מסרבים. האופציה היחידה שהם מציעים לי - מלבד תשלום דמי הקפאה - היא לבטל את המנוי, אבל גם זה רק בהודעת חודש מראש (כלומר, לשלם על חודש מנוי גם אם אני לא מנצלת אותו) ואם ארצה להירשם מחדש - התנאים יהיו כמנוי חדש (תשלום גבוה יותר, פחות זכויות). האם מותר להם לעשות זאת? | |
|
|
|
| 15/1/2020 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 15:26:51 |
| שלום רב נילי,
אנא עייני במידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 15/1/2020 19:57 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 19:57:55 |
| | אני לא מצליחה להבין אם חדר הכושר נוהג כשורה במקרה שלי. הם דורשים ממני להמשיך להקפיא ולשלם דמי הקפאה או לבטל את המנוי - בהודעה של חודש מראש. אני רוצה שהם יקפיאו בלי תשלום, עד שאוכל לחזור. אני יכולה להמציא אישור רופא על כך שאינני כשירה כרגע. | |
|
|
|
| 19/1/2020 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 08:56:04 |
| נילי שלום רב,
לגבי דרישת תשלום בגין הקפאה- אין התייחסות לכך בדין, ועל כן, רשאי העוסק לגבות תשלום כאמור.
אף על פי כן, היה ויש בידך אישור רפואי, לפיו, אינך רשאית להתעמל במכון הכושר, על בית העסק לבטל את העסקה, שכן למעשה, הצהרת הבריאות עליה חתמת ביעת ההתקשרות אינה בתוקף יותר.
יש להבהיר להם כי על פי חוק הפיקוח על מכוני כושר, עליהם לדרוש מהצרכן הצהרת בריאות שמאשרת את כשירותו להתעמל, וברגע שהצהרת הבריאות אינה בתוקף, ונסתרת על ידי חוות דעת רפואית, עליהם לאפשר לצרכן לבטל את המנוי ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 16/1/2020 10:35 |
קרין |
 | | מחבר: | קרין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:35:27 |
| בוקר טוב,
עשיתי מנוי בחדר כושר לפני מס' חודשים וכעת מעוניינת לבטל. אין בעיה עם הביטול עצמו והחיוב, אך חדר הכושר מחייב אותי להגיע לחתום על הטופס בטענה שדרושה חתימה מקורית. האם זה אכן כך? אין אפשרות לשלוח את הטופס ולקבל חתימה במייל? נשמע לי הזוי וסתם רצון להערים קשיים.
אשמח לתשובה,
תודה רבה,
קרין | |
|
|
|
| 19/1/2020 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 08:39:22 |
| קרין שלום רב,
על פי הוראות הדין, ביטול עסקה יעשה באופן בו בוצעה.
כך שהיה וההתקשרות עם חדר הכושר נעשתה במקום בית העסק , רשאי העוסק לדרוש כי גם הביטול יעשה באותו האופן. | |
|
|
|
| 15/1/2020 16:28 |
אליאור |
 | | מחבר: | אליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 16:28:04 |
| שלום!
ברשותי מקרר ביתי חדש (בן כמה חודשים בלבד) לאחרונה ראיתי שחלק פלסטיק במכסה של מגירת הירקות שלו נשבר וכעת החלק של המכסה משתחרר בפתיחה ונופל כל פעם. התקשרתי למוקד של נותן האחריות של המקרר שהתנערו משבר בחלקי פלסטיק וזאת למרות שהדבר אינו מצוין בתעודת האחריות (הם טוענים שזה דבר ידוע שאין אחריות על חלקי פלסטיק). הם מבקשים על חלק חדש שכזה כ-480 שקלים שזה כמעט 10 אחוז ממחיר המקרר!
האם הם באמת יכולים להגיד שהדבר ידוע גם אם לא כתוב ושבאמת אין אחריות? האם אין הגבלה למחיר על החלק היחסי והם יכולים לבקש ככל העולה על רוחם?
אני מזכיר שהמקרר חדש והוא ולא נעשה בו כל שימוש חריג.
אשמח לתשובתכם, תודה! | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:10 |
אליאור |
 | |
|
| 16/1/2020 15:10 |
אליאור |
 | |
|
| 16/1/2020 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:14:53 |
| אליאור שלום רב,
על פי תקנות אחרניות ושירות לאחר מכירה נקבעה בתקנה 2(א) כדלקמן:
"(א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
כלומר, במהלך השנה הראשונה אין החרגה של חלקי פלסטיק, ועל כן, ככל שהנזק לא נגרם עקב פגיעה הוא נזק חיצוני שיצר הצרכן, מחויב העוסק לתקן את הפגם. | |
|
|
|
| 17/1/2020 09:40 |
אליאור |
 | | מחבר: | אליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 09:40:08 |
| | גם אם המוצר הגיע במצב תקין והנזק נוצר במהלך השנת אחריות? | |
|
|
|
| 17/1/2020 11:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 11:40:25 |
| | 2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, ***כל*** קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה. | |
|
|
|
| 16/1/2020 14:44 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 14:44:16 |
| שלום
לאחר ביקור בחנות למוצרי חשמל, רכשתי מקרר אצלם דרך הטלפון - העסקה נעשתה בטלפון ונשלח לי העתק של הקבלה לנייד. לאחר מספר ימים ביקשתי לבטל את העסקה מכיוון שהבנתי שהמקרר קטן מידי לצרכים שלי. נאמר לי שלא אוכל מכיוון שנעשה בו שימוש. אני מבינה שבעסקת מכר מרחוק ניתן לבטל עסקה גם אם נעשה בו שימוש - אשמח לקבל הסבר על כך. תודה. | |
|
|
|
| 16/1/2020 14:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 14:59:44 |
| את צודקת. מחוק הגנת הצרכן:
(ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;
דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך. עליך האחריות להחזיר את המקרר. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:43:23 |
| גלית שלום רב,
בדיוק כפי שפירט משה, את רשאית לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ג שפורטו מעלה. | |
|
|
|
| 16/1/2020 10:21 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:21:30 |
| התקשרתי לאחת מחברות הסלולר שאליהם אני מנוי לצורך בירור חשבון. ההודעה הקולית הודיעה שזמן ההמתנה ארוך מהרגיל, והציעה להשאיר הודעה והם יחזרו אלי בהקדם, אך העדפתי להמתין 6 דקות לצורך מענה מיידי. לאחר יותר מ12 דקות של המתנה ללא מענה השארתי הודעה ע''מ שיחזרו אלי. מאחר ועברו יומיים ולא חזרו אלי התקשרתי שוב, ושוב המתנתי למעלה מעשר דקות, ולאחר מכן חזרו אלי כעבור כ8 שעות...
מאחר והעניין לא נפתר עדיין בשיחה זו התקשרתי עוד כמה פעמים ובכל הפעמים זה היה המצב. המתנה ארוכה, חוזר מענה, וחזרה לאחר זמן רב אם בכלל.
באחד המקרים, חזרו אלי בשעה 18:30 בערב, עשו שתי צלצולים, וקודם שספקתי להרים כבר נותקה השיחה, כשלאחמ''כ טענו בפני מהחברה שהם חזרו אלי ולא עניתי (למרות שהם מחויבים לנסות שוב)
בשיחה עם מנהל שירות בחברה טען הלה כי הם אינם מחויבים כלל לחזור ללקוח בתוך 3 שעות אלא רק בתוך 3 ימי עסקים, ולגבי חוק 6 הדקות אמר שזה חוק כללי, ואין באפשרות החברה לעמוד בו כל העת.
חוץ מהנ''ל, במהלך ההמתנה עצמה לא מעדכנים את מיקומי בתור כקבוע בחוק (למיטב ידיעתי), וכן לא אומרים שזמן ההמתנה ארוך משלש/ שש דקות, אלא ש'זמן ההמתנה ארוך מהרגיל'.
השיחות כולם מתועדות אצלי, (כולל ההתקשרויות הארוכות ללא מענה), ואשמח לדעת האם משהו שאוכל לעשות במישור האזרחי ולקבל פיצוי על הפרה מתמשכת זו של החוק.
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:42:05 |
| בן שלום רב,
החוק המחייב עוסק למענה טלפוני בתוך דקות, אינו מזכה את הצרכן בפיצוי.
במקרה של הפרה מתמשכת, יש לפנות למשרד התקשורת ולרשות לסחר הוגן, ולדווח על ההפרה, על מתנ שאלו יפעלו ויטילו קנסות על בית העסק. | |
|
|
|
| 16/1/2020 10:06 |
אושרית ויוסי זקן |
 | | מחבר: | אושרית ויוסי זקן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:06:55 |
| | קנינו מזרן עם אחריות לעשר שנים, לאחר דלוש שנים המזרן התעקם, פנינו לחברה נדרדנו לשלם עבור הובלת מזרן חדש, לאחר יותר מחודש שהיינו צריכים ממש לנדנד קבעו איתנו שיגיעו שלוש פעמים ולא הגיעו וגם לא הודיעו שלא יגיעו, אבל אנחנו חיכינו בבית את כל השעות שהם אמרו שיגיעו. מה עושים?? מה הזכויות שלנו??? | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:40:23 |
| אושרית שלום רב,
ישל פנות לבית העסק בכתב ולציין כי נקבע עמכם מועד להובלת מוצר במסגרת הסכם אחריות, ונציג בית העסק לא הגיע במועד שנקבע.
על כן, בהתאם להוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הנכם זכאים לפיצוי בסך של 600 ש"ח בגין אי הגעת המוביל. | |
|
|
|
| 16/1/2020 09:59 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 09:59:58 |
| שלום רב,
קניתי רכב מקל אוטו. הרכב תחת אחריות לשנה. באוטו שקניתי יש מספר ליקויים. יום אחרי הקניה רק רציתי שיתקנו את הליקוים. כל פניה שלי לשירות לקוחות של חברת קל אוטו מקבלת תשובה של "העניין בבדיקה" "בטח נתקן" "כתבתי מייל למנהל והוא ימשיך" ושאר ירקות. בפועל אין מענה ענייני משירות הלקוחות שלהם ושום דבר לא זז. מטרטרים אותי וכבר אין לי מה לעשות. חודשים. אין להם אפילו "פניות ציבור" ואין עם מי לדבר. הם נוראיים. מה אפשר לעשות?
| |
|
|
|
| 16/1/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:38:55 |
| דפנה שלום רב,
ראשית, יש לעיין בהסכם השירות ולבחון מהם התחיבויות בית העסק לעניין המועדים לביצוע תיקונים, ואם ישנה הפרת הסכם בהתנהלותם.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה יחד עם מסמכי ההתקשרות ונוכל לבחון את הנושא. | |
|
|
|
| 16/1/2020 09:30 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 09:30:04 |
| | שלום רב, לפני חודש בערך רכשתי מוצר מחברה מסויימת. כעת הם יתאו במבצע על כל המוצרים ב30 אחןזי הנחה. בפועל הם העלו את מחיר במוצר המקורי על מנת לגזור ממנו 30 אחוזי הנחה. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:37:25 |
| עדי שלום רב,
על פי התקנות חלה חובה על העוסק לפעול כדלקמן:
עוסק אשר הודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת של טובין חייב –
(1) לציין בהודעתו את מחיר הטובין ומחירם בעסקו לפני המכירה המיוחדת; לא היה מחיר הטובין שלפני המכירה המיוחדת בתוקף 21 ימים רצופים לפחות לפני התחלת המכירה המיוחדת, יציין העוסק בהודעתו את התקופה שבה היה המחיר בתוקף;
(2) להבהיר בהודעתו אלו טובין כלולים במכירה המיוחדת ולתאר את סוג הפגם שבהם;
(3) להציג את הטובין הכלולים במכירה המיוחדת בנפרד או לסמנם בסימון מיוחד או לייחדם בדרך סבירה אחרת;
(4) להחזיק מלאי סביר של הטובין הכלולים במכירה המיוחדת, זולת אם ציין העוסק בהודעתו אחרת.
כלומר, עליו לבצע את ההנחה ממחיר שהיה בתוקפו לפחות 21 ימים לפני המבצע, או להודיע כי המחיר שונה בסמוך למועד המבצע. | |
|
|
|
| 16/1/2020 02:42 |
דויד |
 | | מחבר: | דויד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 02:42:28 |
| | למעשה לא יכולתי לדעת מבלי להפעיל אותו לפחות פעם אחת, אבל אחרי הפעם הראשונה שהפעלתי אותו, הוא סירב לבטל את העסקה בטענה שנעשה שימוש במוצר. בנוסף על זה הוא רימה גם כששקר לי על מספר פרטים חשובים שהיו מכריעים בהליך הקנייה כששאלתי אותו את השאלות. | |
|
|
|
| 16/1/2020 03:24 |
דויד |
 | | מחבר: | דויד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 03:24:37 |
| זהו מוצר אלקטרוני. אילו הוא היה אומר את האמת על השלכות השימוש בו בהליך המכירה כששאלתי אותו על כך, אז לא הייתי קונה אותו מלכתחילה.
המוצר עושה נזק לבגדים בפועל, אבל הוא טען שהמוצר לא עושה שום נזק לשום סוג של בד, ויותר מזה - הוא טען שהמוצר שימושי גם כשמוצרים מתחרים אינם שימושיים מול בדים עדינים כמו צמר, פשתן ומשי.
בלי קשר לשקרים שלו, המוצר גם מאוד לא אמין, לא בטיחותי, ולא עושה את העבודה שהוא נועד לה. כלומר הוא אינו עונה על ההגדרה הבסיסית שלה הוא נועד.
הוא פשוט שיקר אותי בביטחון מלא כששאלתי את השאלות המכריעות כדי לדעת האם המוצר מתאים לי או לא. המוצר עדיין במצב חדש, עם האריזה וכל חלקיו, הקבלה והאחריות.
כשניסיתי אותו בפעם הראשונה כבר אחרי 5 דקות היה ברור לי שזאת הייתה תרמית מוחלטת וקיפלתי את המוצר חזרה לתוך האריזה. השימוש בו לא משאיר שום סימנים וכד'.
אחרי זה קראתי ביקורות ב־Amazon ומסתבר שכל המבקרים התלוננו בפה אחד שהמוצר הוא אכן חסר שימוש, ושהמוכרים רימו אותם באופן דומה בכל הדוכנים והזהירו שוב ושוב שמדובר בתרמית. לרוע המזל לא בדקתי את הביקורות לפני שהפעלתי אותו, אלא האמנתי למוכר ששיקר וניצל אותי והוציא ממני 200 ש"ח.
אני צריך עזרה, ורוצה לדעת אם יש לי סיכוי להוציא ממנו את הכסף שלי כי למעשה הוא פשוט רימה אותי. | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:33:49 |
| דויד שלום רב,
על פי חוק הגנת הצרכן, הטעיה של צרכן בנוגע לפרט מהותי בעסקה מהווה הפרה של החוק ומזכה את הצרכן בזכות לביטול עסקה.
אף על פי כן, כאשר על מנת לדרוש את ביטול העסקה, יש צורך לבסס את טענת ההטעיה ולהביא ראיות של ממש למידע שגוי ומוטעה שהוצג על ידי נציג בית העסק.
היה וכל תהליך המכירה התבצע בעל פה ואין תיעוד שלו, יהיה קושי להוכיח את ההטעיה ולבטל את העסקה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 16/1/2020 03:12 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 03:12:31 |
| נכנסתי לדירה חדשה המסירה היה לפני 3 חודש
הבניין הוא 7 קומות
הקבלן בנה בקומת קרקע מאגר מים וחדר משאבות
עכשיו הקבלן אומר שיש צורך במאגר מים, ומוכר את זה כמחסן פרטי לדיירים
בחוזה כתוב שאם אין צורך בזה שהוא יכול למכור כמחסן
האם הקבלן באמת יכול לבטל את המאגר מים
האם החוק מחייב לבנות מאגר מים וחדר משאבות?
(במידה ויש דבר כזה שאין צורך לזה למה בכלל בנה את זה? כדי שיעבור טופס 4 , משהו לא נראה לי תקין בנושא הזה)
בתודה מראש | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:31:43 |
| אלי שלום רב,
הסוגייה שאתה מעלה נוגעת הן לרישוי בנייה והן לחוק המקרקעין.
על כן הנושא אינו מצוי בתחום המומחיות של המועצה והמועצה תתקשה לסייע בעניין.
יש לפנות לעו"ד שייצג את הדיירים בעסקת המכר של הדירות בבניין. | |
|
|
|
| 16/1/2020 03:12 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 03:12:13 |
| נכנסתי לדירה חדשה המסירה היה לפני 3 חודש
הבניין הוא 7 קומות
הקבלן בנה בקומת קרקע מאגר מים וחדר משאבות
עכשיו הקבלן אומר שיש צורך במאגר מים, ומוכר את זה כמחסן פרטי לדיירים
בחוזה כתוב שאם אין צורך בזה שהוא יכול למכור כמחסן
האם הקבלן באמת יכול לבטל את המאגר מים
האם החוק מחייב לבנות מאגר מים וחדר משאבות?
(במידה ויש דבר כזה שאין צורך לזה למה בכלל בנה את זה? כדי שיעבור טופס 4 , משהו לא נראה לי תקין בנושא הזה)
בתודה מראש | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:30:56 |
| אלי שלום רב,
הסוגייה שאתה מעלה נוגעת הן לרישוי בנייה והן לחוק המקרקעין.
על כן הנושא אינו מצוי בתחום המומחיות של המועצה והמועצה תתקשה לסייע בעניין.
יש לפנות לעו"ד שייצג את הדיירים בעסקת המכר של הדירות בבניין. | |
|
|
|
| 15/1/2020 21:57 |
נטע גיאת |
 | | מחבר: | נטע גיאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 21:57:40 |
| | החנות כרמים שבירושלים לא מאפשרת לי לקבל זיכוי כספי בכתב אלא רק במערכת הממוחשבת שלהם. האם תקין? | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:29:35 |
| נטע שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן, הצרכן צריך לקבל אסמכתא לזיכוי, על נייר בלתי מחיק, על הזיכוי להיות לתקופה של שנתיים ועל העוסק להמנע מלהכניס הגבלות לצורך מימוש הזיכוי.
על כן, ככל שבית העסק אינו מאפשר לצרכן לקבל לידיו תיעוד או עותק של הזיכוי, הדבר אינו תואם את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 14/1/2020 15:44 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 15:44:58 |
| שלום
קנו לאישתי מספר פריטים במתנה בזרה בספרד. המידות לא התאימו והיא הלכה להחליף את הבגדים בחנות. נאמר לה שמחיר החלפה הוא מחיר ששולם בחו"ל. זאת אומרת 400 שקל במקום 500 שזה המחיר בארץ. כיוון שzara תרוויח מההפרש כשתמכור את הפריטים מחדש ת רציתי לדעת מה החוק אומר בנושא? הרי אם רציתי לקבל החזר כספי או זיכוי ברור שהיו נותנים סכום ששולם אבל למה שהם יקחו לעצמם 100 שח רק על זכות להחליף לפריטים אחרים? | |
|
|
|
| 15/1/2020 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 14:51:02 |
| שלום רב יניב,
בעניין החלפה הולכים לפי מדיניות של בית העסק, לכן, במידה שבית העסק מאפשר לך החלפה במחיר ששולם, הרי שלכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 15/1/2020 16:31 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 16:31:24 |
| | זאת אומרת על זכות החלפה אני אצטרך לשלם 100 שקל שחברה גם ככה תרוויח כשתמכור את הבגדים ללקוחות אחרים במחיר שלהם בארץ? | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:21:54 |
| יניב שלום רב,
כאמור, ברגע שאין הוראת חוק שאוסרת על בית העסק לגבות תשלום על החלפה (ואין הוראת דין שכזו) הוא רשאי להתנות את ההחלפה בתשלום, או לסרב לבצע את ההחלפה. | |
|
|
|
| 15/1/2020 18:16 |
הלה |
 | | מחבר: | הלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 18:16:33 |
| האם ניתן לבטל טיסה בחברת אייר קנדה שנרכשה דרך טלפון מסוכנות נסיעות ישראלית , ולקבל החזר מלא במידה ואני מבטלת את הטיסה תוך 14 ימי עסקים?
ואותה השאלה במידה ומדובר בטיסת פנים בארה"ב שאיננה של חברה ישראלית?
האם זה משנה אם הכרטיס שלי הוא חלק מקבוצה? | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:20:34 |
| הילה שלום רב,
ראשית, ניתן לבטל טיסה שנרכשה דרך סוכנות נסיעות ישראלית בתוך 14 ימםי ראלנדריים (לא ימי עסקים) וזאת בתנאי שנותרו למעלה מ 7 ימים שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הטיסה.
לגבי טיסת פנים אשר אינה מתחילה או מסתיימת בגבולות ישראל - טיסה זו לא ניתן לבטל, על פי הוראות סעיף 14ג. | |
|
|
|
| 15/1/2020 16:30 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 16:30:40 |
| היי
ראיתי שחוק הגנת הצרכן תקף גם לגבי מקרקעין.
אבל לא נמצא סעד פיצויים לדוגמה של 10,000 ש"ח שמתאים לסעיפי החוק.
האם ישנו סעד אחר כך שיהיה שווה לי לטעון להטעייה? כי אם אין הקבלן יטען לזוטי דברים כי מדובר בעשרות שקלים לרוכש בודד אך לכל הרוכשים מדובר בהרבה כסף.
תודה | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:18:47 |
| מוטי שלום רב,
אומנם חוק הגנת הצרכן חל גם על מקרקעין, אך כפי שציינת, סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן אינו מאפשר תביעת פיצוי ללא הוכחת נזק.
על כן, הדרך היא לתבוע את ההחזר הכספי, גם אם הוא נמוך ולצרף לכך נזקים נלווים, היה וישנם.
בכל מקרה, הפרה של הסכם במקרקעין יש לבחון לא רק באמצעות חוק הגנת הצרכן, אלא גם באמצעות הדינים הפרטניים הנוגעים לעסקאות במקרעין ולהעזר בעו"ד שייצג את הרוכשים בעסקה. | |
|
|
|
| 15/1/2020 16:30 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 16:30:08 |
| היי
ראיתי שחוק הגנת הצרכן תקף גם לגבי מקרקעין.
אבל לא נמצט סעד פיצויים לדוגמה של 10,000 ש"ח שמתאים לסעיפי החוק.
האם ישנו סעד אחר כך שיהיה שווה לי לטעון להטעייה? כי אם אין הקבלן יטען לזוטי דברים כי מדובר בעשרות שקלים לרוכש בודד אך לכל הרוכשים מדובר בהרבה כסף.
תודה | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:18:12 |
| מוטי שלום רב,
אומנם חוק הגנת הצרכן חל גם על מקרקעין, אך כפי שציינת, סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן אינו מאפשר תביעת פיצוי ללא הוכחת נזק.
על כן, הדרך היא לתבוע את ההחזר הכספי, גם אם הוא נמוך ולצרף לכך נזקים נלווים, היה וישנם.
בכל מקרה, הפרה של הסכם במקרקעין יש לבחון לא רק באמצעות חוק הגנת הצרכן, אלא גם באמצעות הדינים הפרטניים הנוגעים לעסקאות במקרעין ולהעזר בעו"ד שייצג את הרוכשים בעסקה. | |
|
|
|
| 15/1/2020 16:14 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 16:14:22 |
| שלום,
שילמתי לחברת הוצאה לאור סכום עבור שירות (הם מסייעים לי בפתיחת פרוייקט גיוס המונים ועבור זה ניתן התשלום), עברו 3 ימים והשירות עוד לא ניתן לי (אני צפוי לקבל מהם את השירות רק בעוד כשבוע). האם אני זכאי לבטל את העסקה לפי חוק הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 15/1/2020 16:16 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 16:16:36 |
| | שחתמתי איתם "חוזה" שמפרט את השירות שהם נותנים לי (אין התייחסות לביטול העסקה בחוזה). | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:12:40 |
| גיא שלום רב,
ככל שמדובר בעסקה שהתבצעה לצורך פעילות עסקית עתידית, הרי שלא מדובר בעסקה צרכנית החוסה תחת חוק הגנת הצרכן ,ולפיכך, יש לבחון את תנאי הביטול בהסכם ההתקשרות עם בית העסק.
חוק הגנת הצרכן חל אך ורק על רכישת שירותים או מוצרים לשימוש אישי או משפחתי ולא לצרכים עסקיים. | |
|
|
|
| 15/1/2020 16:10 |
דביר באשר |
 | | מחבר: | דביר באשר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 16:10:40 |
| בס"ד
שלום רב,
רכשתי מוצר חשמלי ולאחר שימוש ראשון התגלת תקלה במוצר,
האם אני יכול לבטל את העיסקה על אף שפתחתי את המוצר והשתמשתי בו?
תודה | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:07:38 |
| דביר שלום רב,
התשובה לשאלתך מצויה תחום ה"אפור" מבחינת הוראות הדין.
ככל שהתקלה במוצר הנה מהותית ואינה מאפשרת כל שימוש במוצר, ואין חולק כי מקורה במוצר שנמכר כשהוא פגום ותקול - ניתן לדרוש ביטול העסקה, עקב הטעיה והפרה מהותית של הסכם הרכישה.
היה ומדובר בתקלה קטנה יותר, הניתנת לתיקון בקלות יחסית, יש לפעות בהתאם לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה ולאפשר לעוסק לרפא את הפגם. | |
|
|
|
|