| 19/1/2020 05:48 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 05:48:15 |
| שלום, בחודש יולי 19 רכשתי חבילת מוצרי חשמל בשווי 22k. העסקה שולמה כולה במזומן ונקבע כי המוכר יאחסן את המוצרים עד 10 חודשים אצלו.
האם אני זכאי לבטל, את העסקה ? ומה הקנס הצפוי כולל עלות, האחסון
תודה | |
|
|
|
| 19/1/2020 17:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 17:29:41 |
| שלום רב שי,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מה סוכם בניכם?
עקרונית בעסקה פרונטלית,סעיף 6(ב)בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעות כי:
"... ביקש הצרכן כי טובין שהזמין יסופקו לו במועד מאוחר משישה חודשים ממועד העסקה, לא תחול זכות הביטול אם ביקש הצרכן לבטל את העסקה לאחר מועד ההספקה"
לכן, היה וטרם סופקו המוצרים, יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 18/1/2020 13:33 |
avin |
 | | מחבר: | avin (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2020 | | שעה: | 13:33:12 |
| הזמנתי טכנאי לתיקון DVR שהתחיל לצפצף, סיכמנו בטלפון שהביקור יעלה 250 דח פלוס מעמ, ומידה שיצטרך להחליף את המכשיר המכשיר שיוחלף יעלה 790 שח.
לאחר שלא הצליח לתקן , סיפר לי שיש לו באוטו מכשיר חדש שעולה 1000 שקל וחייב אותי במחיר המכשיר פלוס מעמ ופלוס הביקור ס"ה 1400 שקל, לאחר שבדקתי מה מחיר המכשיר שהוחלף התברר לי שהוא מקסימום 750 שקל כולל מע''מ.
הרגשתי מרומה וביקשתי לבטל את העיסקה, הטכנאי לא מוכן לבטל אותה, נאם זה חוקי ומה אני יכול לעשות בנידון?? | |
|
|
|
| 19/1/2020 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 15:50:07 |
| שלום רב avin,
במידה שמחיר המוצר אינו מפוקח, הרי שבית העסק רשאי לקבוע את המחיר לפי שיקול דעתו ועל הצרכן לשקול את כדאיות העסקה.
על כן, במידה שאין לך ראיה התומכת בטענתך לפיו :
"סיכמנו בטלפון שהביקור יעלה 250 דח פלוס מעמ, ומידה שיצטרך להחליף את המכשיר המכשיר שיוחלף יעלה 790 שח..." דבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט.
| |
|
|
|
| 19/1/2020 16:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 16:05:06 |
| | אתה יכול לבטל את העסקה בתוך 14 יום ועדיף גם בכתב. אין דמי ביטול ואיסוף מביתך. אם הוא מסרב לבטל עסקה, אתה יכול לתבוע אותו בסכום של עד 10000 אבל אתה צריך לבטל קודם את העסקה בכתב. | |
|
|
|
| 17/1/2020 22:43 |
לאון |
 | | מחבר: | לאון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 22:43:30 |
| שלום,
לאחרונה, נפוצה התופעה בחנויות רבות שדורשים מהלקוחות תעודת זהות כדי שיתאפשר להם לקנות מוצר או לקבל שירות.
הדרישה לתעודת זהות קיימת גם אם התשלום מתבצע במזומן.
המוכרים אומרים ללקוח שבלי תעודת זהות הוא לא יוכל לקבל את המוצר או השירות.
יתרה מזו, יש דרישה לקבלת שם מלא של הלקוח.
לטענת המוכרים, הדרישה לשם המלא של הלקוח היא כדי לכתוב אותו על החשבונית או קבלה.
האם הדבר חוקי?
מה ניתן לעשות במצב כזה?
תודה. | |
|
|
|
| 17/1/2020 23:06 |
לאון |
 | | מחבר: | לאון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 23:06:10 |
| כשכתבתי
"יתרה מזו, יש דרישה לקבלת שם מלא של הלקוח. "
התכוונתי שזה קורה במקרים שבהם אין דרישה לתעודת זהות. | |
|
|
|
| 18/1/2020 12:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2020 | | שעה: | 12:19:36 |
| | מספר ת.ז. או צילום שלה? לא רואה בעיה עם המספר כי אולי ירצו לתבוע אותך. | |
|
|
|
| 19/1/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 15:40:25 |
| שלום רב לאון,
בעניין זה עליך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות, במשרד המשפטים על מנת לברר אם לחברה יש אישור לנהל מאגר מידע, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/Departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 17/1/2020 19:39 |
משה נתיב |
 | | מחבר: | משה נתיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 19:39:51 |
| האם רשאי לבטל עיסקה כזו תוך יומיים מביצועה ללא תשלום דמי ביטול
| |
|
|
|
| 19/1/2020 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 15:36:27 |
| שלום רב משה,
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
עקרונית, בעסקה פרונטלית , תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, ברכישת רכב מיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שטרם נרשם על שם הצרכן.
במקרה המתואר, היות שמדובר בהשכרה רכב, הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 16/1/2020 13:33 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 13:33:10 |
| הגשתי תלונה ב 12.5.19 ועד כה התלונה לא טופלה למרות שפתחתי אותה לאחר שדיברתי עם עו"ד מטעמכם והשארתי את כל הפרטים והמסמכים .
השארתי הודעות רבות ללימור אחראית תחום ביגוד והנעלה שתחזור אלי טלפונית ולא חזרה אלי אף לא פעם אחת .
קשה מאוד לתפוס אתכם בטלפון
אנא אבקש שיצרו אתי קשר טלפוני כדי לקדם את הטיפול בהושא
תודה | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:11:18 |
| אורלי שלום רב,
נשלח אילך מייל בחודש נובמבר אשר מסביר שבית העסק לא השיב לפניותינו אשר התבצעו במגוון ערוצים ועל כן המועצה לא תוכל לסייע מעבר לכך, והפנתה אותך למיצוי זכויותך בבית המשפט לתביעות קטנות, ככל שתבחרי בכך.
היה ולא קיבלת את המייל בעניין תלונתך או מסמכים שונים הדרושים לך, אבקש מהאחראית על התחום כי תעביר אליך בשנית. | |
|
|
|
| 17/1/2020 01:37 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 01:37:23 |
| | אכן . מנסיוני בעבר עזרתם לי בהגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות אבקש להעביר את הטיפול למחלקה המשפטית אצלכם על מנת שייסייעו לי כפי שנעשה בתלונה קודמת שהגשתי בעבר | |
|
|
|
| 19/1/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 15:25:22 |
| שלום רב אורלי,
תשובתנו נשארת בעינה, כפי שצוין במכתבנו מיום 21.11.19
על כן, עומדת לך האפשרות לממש את זכותך באמצעות בית הדין לתביעות קטנות על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 17/1/2020 18:21 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 18:21:57 |
| | הזמנתי מאתר של רשת סופרמרקטים מוצרים בחודשים האחרונים. היה בכל הזמנה כמעט בעיות של חיוב יתר מוצרים מקולקלים ועוד. מה שהיה להם יותר חשוב להדגיש שאני מרבה בפניות ( כלקוח חדש שלא הכיר את המערכת שם, והזמין במאות שקלים, רק לקבל בסוף הזמנה עם עשירית ממה שהוזמן, הרשיתי לעצמי לפנות ולנסות למנוע זאת בהזמנה הבאה). הייתה לי בעיה עם קופון מסוים בהזמנה, ומנהלת השרות שלהם אמרה לי לפנות להנהלה ( או בתלונה דרככם) כי לא אישרו לה מגבוה את הקופון הזה. פניתי להנהלה והמזכירה שלחה את הפנייה שלי משום מה חזרה לשרות. קיבלתי תשובה שבה הייתה תלונה כלפי על כך שאני מרבה בפניות וחתמו בתור הנהלת החברה ( מכיוון שלא טיפלו בתשובה שלהם הקופון, היה ברור לי שזה נכתב על ידי השרות, ולאחר מכן גם נפלט לנציגת שרות בטעות את העניין בשיחה... הם גם הבטיחו הטבה , שעד היום לא ניתנה). מאז עשיתי שתי הזמנות נוספות, שהראשונה היה בה חיוב על מוצרים שלא הגיעו, ופתחתי תלונה. כאן כבר התחיל היחס להיות מוזר, פניתי שיחזרו אלי אחר הצהריים בהדגשה, והם התקשרו אלי רק לפני הצהריים במכווון וכתבו תגובה שאין מענה, ושאני אתקשר אליהם במקום. התקשרתי ופתחתי תלונה, וומכיוון שלא טיפלו בעניין, גיליתי בדיעבד שכנקמה על הפנייה שהגיעה בטעות אליהם, הם סגרו את הטיפול במקביל למייל שבו התלוננו עלי, וכתבו תגובה שוב שאני מרבה בפניות... פתחתי אותה מחדש בעזרת השרות, והזמנתי עוד משלוח אחרון שבו היה אי התאמה למחירים. פניתי לשרות בצור קשר כמה ימים ברצף, ואף אחד לא חזר אלי... כשהתקשרתי לשרות, הנציגה אמרה לי שהם מסרבים לתת לי שרות ושאפנה דרככם עם התלונה שלי!!! אמרתי לי שאם הייתי יודע לא הייתי עושה את ההזמנה האחרונה... היא סרבה להגיד לי מי קבע את החוק הביזארי שהם לא מוכנים לתת לי שרות, כי היא 'לא חייבת' וביקשתי לדבר עם אחראית, טענתה- לא נמצא כרגע... כשניסיתי להזכיר לה בסיום השיחה שאני מחכה שאחראי יחזור אלי, היא לא נתנה לי לסיים את המשפט וניתקה לי בפרצוף... האם מותר להם לסרב לתת לי שרות לאחר הקנייה באתר?! כל השיחות שלנו מוקלטות אצלי, ואני גם יכול להוכיח שהם סתם הגזימו בהאשמה המוזרה ( שלא לדבר על כך שזה תפקיד השרות לקוחות, לתת שרות- בשופרסל לעומתם למשל אין בעיה לשרות לקוחות לענות על שאלות ולעזור, גם ללקוחות שמתקשרים הרבה..). כרגע אני תקוע במצב שבו חייבים לי כסף על שני משלוחים קודמים- כשבאחד לא סיימו את הזיכויים המובטחים, ובשני סגרו פעמיים את הפנייה כמוזכר לעיל, ועל השלישי עם הפרשי המחירים יודע אחראי האינטרנט בחנות, דהיפנה אותי לשרות שעושים איתי ברוגז ביזארי... לא היה להם בעיה לקחת את הכסף שלי מצד אחד, גם אחרי ש'נעלבו', ומצד שני-הם מסרבים לתת שרות לקוחות שכספי הקנייה שלי תורמים לקיומו... תודה מראש על התשובה | |
|
|
|
| 19/1/2020 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 15:15:36 |
| שלום רב דורון,
על מנת לבדוק את פנייתך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/1/2020 14:01 |
אנו נימי |
 | | מחבר: | אנו נימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 14:01:54 |
| התחלתי תהליך של רכישת רכב מליסינג, כחלק מהתהליך הרכב עובר בדיקה במוסך ואז מטפלים בתקלות שהתגלו.
הרכב נמצא כבר יותר משבוע בטיפול והקניה מתעכבת בטענה שיש חלק יקר שצריך להחליף ובנתיים שילמתי מיקדמה ואני שבוי במצב הזה
מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 19/1/2020 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 15:11:29 |
| שלום רב אדון,
היות שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה סוכם בניכם. | |
|
|
|
| 19/1/2020 15:15 |
אנו נימי |
 | | מחבר: | אנו נימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 15:15:04 |
| | מהו הסכם ההתקשרות ? ואיפה אני מוצא אותו | |
|
|
|
| 17/1/2020 11:49 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2020 | | שעה: | 11:49:31 |
| רשתות פארם, מזון ועוד מציגות מבצעים של 1+1 או השני ב-5 ש"ח / 8 ש"ח, כאשר אין ציון למחיר של המוצר הראשון.
זו הטעיית מידע לציבור . איך אתם מרשים כזה דבר? | |
|
|
|
| 19/1/2020 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 15:09:21 |
| שלום רב שלי,
עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 15/1/2020 19:49 |
שרי |
 | | מחבר: | שרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 19:49:35 |
| בטעות הכנסתי פרטים אישיים לאתר הקורא לעצמו שרת לאזרח itur-mof.org.il בטעות חשבתי שמדובר באתר הרשמי של האוצר. אתר מטעה וכותב שהוא פועל באישור משרד האוצר עם לוגו של בנק ישראל משרד האוצר ורשות הביטוח והחסכון. מה עושים כדי לא להנזק .אין לי צורך ביעוץ שלהם. לא נתתי פרטי כרטיס אשראי אבקש יעוץ דחוף.
| |
|
|
|
| 16/1/2020 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:23:36 |
| שרי שלום רב, ככל שלא העברת אמצעי תשלום, הדבר בהחלט חיובי. בכל מקרה, מומלץ להעביר לבית העסק מייל, או הודעה אחרת בכתב לפיה את אינך מעוניינת בשירות והכנסת הפרטים בוצעה בטעות. | |
|
|
|
| 16/1/2020 20:28 |
שרי |
 | | מחבר: | שרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 20:28:25 |
| | הבעיה שאין אפשרות לתקשר איתם ואין להם מיל מפורסם באתר הכל אוטומטי הם גם עושים שימוש בלוגו של האוצר בנק ישראל ורשות ההון וכותבים שפועלים באישור משרד האוצר | |
|
|
|
| 16/1/2020 20:28 |
שרי |
 | | מחבר: | שרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 20:28:39 |
| | הבעיה שאין אפשרות לתקשר איתם ואין להם מיל מפורסם באתר הכל אוטומטי הם גם עושים שימוש בלוגו של האוצר בנק ישראל ורשות ההון וכותבים שפועלים באישור משרד האוצר | |
|
|
|
| 19/1/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 14:05:10 |
| שלום רב שרי,
עליך לאתר את פרטי החברה ולאחריו לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 16/1/2020 15:05 |
לוי |
 | | מחבר: | לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 15:05:55 |
| שלום רב,
רציתי להתייעץ לגבי סוגייה מסויימת.
קניתי מגפים לבת שלי במחיר מלא - 150 ש"ח. אחרי פחות משבוע חזרתי לחנות כיוון שהמגפים נפרמו בחלקם העליון. הם אמרו שיראו מה אפשר לעשות, התקשרו אחרי מס' ימים ואמרו שאפשר לבוא לקחת זוג אחר. זוג אחר בסיגנון שלקחנו לא היה במידה שלה. גם אותה נעל זהה - נגמר במידה, אז הם אמרו שהם יכולים לתת לי רק זיכוי, וגם הוא ל-4 חודשים.
זיכוי לא עוזר לי - כיוון שכבר הוצאתי 150 ש"ח עבור מגפיים ואני לא יכולה להוציא עוד סכום כזה. בנוסף אין לי מה לעשות בזיכוי ב-4 חודשים ואחרי מה שקרה, בכלל לא רוצה לקנות שם יותר.
השאלה אם יש להם את הזכות לא להחזיר לי את הכסף. זה עלה הרבה כסף-מחיר מלא, לא יתכן שיחזיק לי ל-4 ימים ולא יתכן ששמים אותי בת ערובה שלהם לקנות שם שוב.
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 19/1/2020 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 13:28:09 |
| שלום רב לוי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
לעניין תוקף שובר זיכוי- סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי תוקף שובר זיכוי לא יפחת משנתיים כדלקמן:
14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
...(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/1/2020 14:26 |
ילנה גיזטולין |
 | | מחבר: | ילנה גיזטולין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 14:26:35 |
| שלום לכולם!
הזמנו ברשת מיק-מיק אוכל וחול לחתולים בסוף הנובמבר עם הנחה של בלק פריידי שהיה ברוב החנויות.(על האתר של הרשת כתוב שהם מתחייבים להביא את ההזמנה תוך 3 ימי עבודה.) עדיין לא קיבלנו כלום.עבר יותר מחודש וחצי מההזמנה. התקשרנו אליהם הרבה פעמים - הם אומרים שאין עכשיו אוכל כזה בארץ, ואת החול לא יכולים להביא מפני שלא יכולים לפצל הזמנה. אנו לא מעונינים לבטל את העיסקה, כי הזמנו עם ההנחה, שהיתה בכל החנויות. הם לא רוצים להציע משהו במקום האוכל שחסר, ולא רוצים להביא את החול בנפרד, ולא רוצים לפצות משהו.דרך אגב, גם היום יש האוכל הזה באתר של מיק-מיק. ושלשום הזמנתי אותו בחנות אחרת (כמובן, בלי הנחה).ן
מה שאנו רוצים:
1) לקבל את החול שהיה להם כל הזמן שעבר
2) לקבל את האוכל שהזמנו, אם אין בארץ - סחורה אחרת באותו סכום עם אותה הנחה.
3) לקבל את הפיצוי עבור איחור משמעותי (במקום 3 ימי עבודה - כבר חודש וחצי, ולא ידוע כמה עוד).
אני מאוד מבקשת מהמועצה לעזור לנו בזה.
תודה!
| |
|
|
|
| 19/1/2020 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 13:21:58 |
| שלום רב ילנה,
מה סוכם בניכם- האם יש התייחסות בחוזה בעניין המתואר (פיצויים מוסכמים במקרה בו אחד הצדדים מפר את ההסכם או התייחסות במקרה בו המוצר אזל במלאי)?
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן, כאשר הסעד שנקבע במקרה של הטעיה הינו ביטול עסקה.
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, ראשית, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/1/2020 13:50 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 13:50:36 |
| שלום רב,
לפני כשנה וחצי טסנו לכרתים לנופש משפחתי (זוג וארבעה ילדים קטנים). בהלוך הטיסה התעכבה מספר שעות אך לא הגיע לשמונה שעות אבל יתר מחמש. ובחזור היה עיכוב שגם אורכו פחת משמונה שעות אך היה מספר שעות ובנוסף, בשל תקלה במטוס (אגלי נוזל לא ידוע יצאו מהכנף) ולאחר זמן של מתח בעודנו באוויר, כשהטייסים יצאו זה אחר זה לראות את התקלה, לא ידעו אם זה דלק או נוזל אחר ולכן היתה נחיתת חירום בקפריסין (לרנקה) בסופו של דבר הגענו לפנות בוקר הביתה לאחר סבל ממושך. הבעיה היתה שהינו עם ילדים, הבן הצעיר היה בן 4 שנים וכל הזמן רצה לרוץ ברחבי שדות התעופה, ומיותר לציין שזה מצב מסוכן ביותר. למשל כל הזמן פחדתי שירוץ למדרגות נעות וכו'. רדפתי אחרי הילד במשך שעות גם בהלוך וגם בחזור. הבנות הגדולות יותר היו ממש מתוסכלות, איבדנו את היום הראשון במלון. חזרנו לארץ ולמחרת היתי כבר בקופת חולים עם דלקת חמורה בכף הרגל (דלקת בגשר האצבעות) מהריצות אחרי הילד כאמור. סבלנו בשני הכיוונים והחופשה ממש נהרסה לנו. זה ממש הוציא חשק לנסיעה נוספת. התכתבנו עם החברה והיתה לנו הצעה לקבל פיצוי בגובה 7,600 בערך אך סרבנו לקבל שכן רצינו פיצוי לשישה נוסעים כי הילדים ממש סבלו. לאחר מכן הודיעו לנו שהצעה זו היתה בכלל בטעות ושלא מגיע לנו כלום. רציתי לשאול אם יש לי עילה לתביעה? מה משמעות ההצעה לפיצוי שדחיתי? זו הודאה בכך שמגיע לי פיצוי? משמעות אחרת? כדאי לי לתבוע בתביעות קטנות? תודה ובשורות טובות | |
|
|
|
| 19/1/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 13:16:11 |
| שלום רב גלית,
עקרונית, חוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי תנאיה)התשע"ב-2012 קובעות הטבות במקרים מסוימים, כפי שתוכלי לקרוא בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-benefits
לעניין הטענות הנוספות אני מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין.
| |
|
|
|
| 16/1/2020 12:49 |
יואל |
 | | מחבר: | יואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 12:49:32 |
| שלום,
רכשתי בשנת 2012 ביטוח בריאות עבור הכלב שלי (חברת פניקס) דרך סוכן - כ1000 ש"ח בשנה.
חידשתי את הביטוח כל שנה.
השנה הסוכן פנה אלי ואמר שחלה טעות במס' האשראי שנלקח וכל השנים כרטיס עם מספר דומה חויב בטעות.
חברת הביטוח דורשת שאשלם את הביטוח כל השנים אחורה. (8 שנים)
הטעות כמובן אצל חברת הביטוח או הסוכן ולא אצלי, ולכן אני לא מוכן לשלם, במיוחד לא סכום גבוה שכזה אחרי 8 שנים (כ8000 ש"ח).
בנוסף רוב השנים כלל לא ניצלתי את הביטוח.
השאלה היא מה אומר החוק בעניין זה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 19/1/2020 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 12:33:44 |
| שלום רב יואל,
היות שמדובר בביטוח, עליך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 19/1/2020 13:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 13:11:16 |
| | חובות יש לשלם אבל נראה שישנו כאן נושא של התיישנות ואז אתה מחויב ל-7 שנים אחורה אם אני לא טועה. | |
|
|
|
| 16/1/2020 13:36 |
שושי |
 | | מחבר: | שושי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 13:36:47 |
| קיבלתי מייל פרסומי מבית עסק, שבו הוצג מוצר במחיר מסוים. כשאני נכנסת לאתר שלהם לקנות אני מגלה שהסכום הוא לא כמו שהוצג במייל, אלא הרבה יותר גבוה. דיברתי עם שרות הלקוחות שלהם טענו שזה נקרא טעות סופר והמחיר באתר הוא המעודכן.
האם לא היו צריכים לאפשר לי לקנות את המוצר במחיר שהתפרסם במייל?
תודה | |
|
|
|
| 19/1/2020 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 12:42:21 |
| שלום רב שושי,
האם ההודעה שנשלחה אליך היא לרכישה בחנות או באתר האינטרנט?
היות שהמוצר טרם נרכש, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 12/1/2020 22:09 |
מוריה שי |
 | | מחבר: | מוריה שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 22:09:55 |
| היי
קניתי מלפני קרוב לשנה מתקן מים שבדיעבד נמכר לי מתקן תקול, במשך חודשים ארוכים רדפתי אחרי המוקד שירות שלהם, והם לא מסונכרנים בינהם, יצא מצב שעד שהם התחייסו אליי עברו שבועיים ולכן כשרציתי להחזיר את המתקן ולבטל עסקה הם אמרו שעברו שובעיים ואי אפשר להחזיר. אח"כ שוב פעם הזמינו לי מס' פעמים טכנאי שכל טכנאי אמר שהמכשיר תקול, והפיתרון היחיד הוא להביא לי את אותו מתקן שהיה אצל לקוח אחר שהחזיר אותו. מה עושים? עד כה רציתי לבטל את האשראי אבל פחדתי שהם לא יתבעו אותי | |
|
|
|
| 14/1/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 09:56:20 |
| שלום רב מוריה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת, בחינם, היה והיבואן/יצרן לא מצליח לתקן את הטעון תיקון, יש להחליפו(התקנות קובעות כי בהחלפה על היבואן/יצרן לספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך )או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
לכן, במידה שהמוצר נמצא בשנת אחריות הראשונה, יש לפנות אל נותן האחריות (יבואן/יצרן) על מנת שיפעל בהתאם לקבוע בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה. | |
|
|
|
| 16/1/2020 13:20 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 13:20:04 |
| | קודם כל תודה על התגובה, שנית מה שאומר שאין לי זכות לבטל עסקה?! | |
|
|
|
| 19/1/2020 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 12:36:12 |
| | מתיאור בפנייתך, על פניו המועד לביטול העסקה חלף. | |
|
|
|
| 16/1/2020 12:48 |
תיקון שגרם נזק |
 | | מחבר: | תיקון שגרם נזק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 12:48:19 |
| אחר הצהריים הטוב. אני מבקש ממך עצות כיצד לפתור את המצב הבא. בסוף 2018 קניתי מחשב אסוס חזק מאוד מחנות KSP. המודל הזה התאים לחלוטין לקריטריונים של עבודתי. יש לי עסק משלי. אני מהנדס סאונד. הייתי צריך מחשב חזק מאוד. זמן מה לאחר הרכישה, המחשב נבדק ותוקן מספר פעמים במעבדה של חברת אסוס המספקת שירות אחריות. בפעם האחרונה שנבדק המחשב על ידי טכנאי מעבדה, ברגים נשכחו בתוך המחשב. מה כרוך במעגל הקצר בלוחות המחשבים. שלחתי אותו בחזרה למעבדה ב- 12/25/2019 שם הוא נמצא עד היום. על פי הבטחותיהם, היה צריך לתקן את המחשב תוך 10 ימי עבודה. ב- 7 בינואר 2020, לאחר התמרמרותי שהמחשב עדיין לא תוקן, הובטחתי לראשונה כי המחשב יתוקן במהירות האפשרית והם יתנו לי חודש אחריות נוסף כפיצוי. התמרמנתי כי יש לי ערבות ששולמה לשלוש שנים נוספות. ושהעסק שלי סרק יותר מעשרה ימים. אני לא יכול לשרת את הלקוחות שלי באופן מלא. כל הזמנה שהוחמצה עולה לי 800 עד 1500 שקל שאני לא מרוויח עכשיו מדי יום. לאחריו מרכז שירות הלקוחות של אסוס שלח לי מכתב המציע לשלם עבור רכישת אותו מחשב חדש או מחשב עם פרמטרים דומים. אלא רק באותה חנות בה נרכש מחשב זה. לאחר חיפושים התברר שהם לא יכולים למכור לי את הדגם הזה מכיוון שהם כבר לא מייצרים אותם ודגמים חדשים היו שווים יותר מהכסף ששילמתי ואני אצטרך לשלם יותר מכיסי או שאין לי אותם פרמטרים בדיוק כפי שציינתי לעיל. בנוסף, לא לגמרי ברור מה יהיה עם הערבות הנוספת ששילמתי. ומי יפצה אותי על הפסדים שנגרמו כתוצאה מהשבתה של העסק שלי? בזמן שכתבתי מכתב הזה קיבלתי טלפון שירות לקוחות של אסוס.
הם מוכנים לתת לי החזר כספי מלא אבל לא כולל זה שאני שילמתי אחריות נוספת ושאלה שלי עדיין מה לעשות עם כל הנזק שעכשיו גרם לי כל הסיפור הזה. לקחת מהם החזר כספי? או אפשר לתבוע אותם על כל הסיפור הזה כי בטח בהסכם שאני צריך לחתום במקרא שאני לוקח החזר, כתוב שאין לי יותר תלונות נגדן | |
|
|
|
| 19/1/2020 12:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 12:31:17 |
| שלום רב אדון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך אינה עונה להגדרת "צרכן" כקבוע בסעיף 1 בחוק הגנת הצרכן, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסה לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, בקישור שלהלן:
|
|
|
| 16/1/2020 12:01 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 12:01:17 |
| | האם חנות בגדים יכולה לסרב לזכות קניה או החזר כספי בשל כך שהבגד נרכש בסוף עונה ומבצעים? | |
|
|
|
| 19/1/2020 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 12:26:10 |
| שלום רב תהילה,
מה עלות המוצר?
מתי נרכש המוצר(תאריך)? מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח (פר מוצר) תווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה בטענה כי המוצר נרכש בסוף עונה ומבצעים עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 16/1/2020 11:58 |
צרכנית |
 | | מחבר: | צרכנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 11:58:52 |
| התנתקתי מהוט באוקטובר 2019 ועברתי באותם הימים לסלקום. בעבר לכך שסלקום - ככל החברות - אמרו שהם עושים את כל ההעברה, הבאתי את כל הציוד למוקד שלהם בקניון ברעננה, וביקשתי לוודא שהכל מנותק ושלא נותרה שום התקשרות עם הוט. הבחור אישר.
מסתבר שלא רק שהמשיכו לגבות גם בנובמבר וגם דצמבר, אלא העלו את המחיר בצורה משמעותית, מ-330 באוקטובר, ל425 בנובמבר ו-458 בדצמבר. אגב - חשבונות אלה ממשיכים לגבות גם על כל המכשירים שהוחזרו.
דיברתי עם נציג ומה שאמר: תתנתקי עכשיו דרך שרות לקוחות (ז.א. "תשבי על הטלפון וחכי שוב שיענו לך") ואמר לי להתנתק ואז לטפל בחיובים הקודמים.
מה לעשות? האם להתנתק עכשיו או לדרוש שהם יכירו בניתוק שלי באוקטובר, וזה אחריותם לטפל בהחזרות ובבקשות? | |
|
|
|
| 19/1/2020 11:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 11:45:38 |
| שלום רב גברת,
היה והובטח לך על ידי החברה אליה עברת שהיא תדאג לכל, אזי' עליך לפנות אל שני בתי העסק, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 16/1/2020 11:21 |
מקסים קגרליק |
 | | מחבר: | מקסים קגרליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 11:21:50 |
| שלום רב,
לפני 5 שנים איטמתי גג בעזרת איש מקצוע והוא נתן אחריות ל 7 שנים מנזילות. כל שנה מאז היו נזילות שהוא היה מגיע לתקן אך אחרי גשם התגלה פגם חדש כל פעם. השנה הוא טוען שכל הבעיות נובאות מהגג של שכן ומבקש כסף נוסף על מנת לתקן אותו. האם אני יכול לגשת תלונה או לגשת תביע נגדו, כי אני כבר לא יודע איך ללחם איתו ולגרום לעמוד באחריות שנתן מבלי לשלם לו עוד | |
|
|
|
| 19/1/2020 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 11:39:52 |
| שלום רב מקסים,
היה ויש ברשותך תעודת אחריות למשך 7 שנים עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקל בבעיה,אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 16/1/2020 10:57 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:57:28 |
| שלום רב,
אם ביצעתי עסקה מקוונת/מכר מרחוק אתמול והבוקר מחיר המוצר אותו רכשתי השתנה (המחיר נמוך יותר מזה ששילמתי אתמול) -
האם אני זכאית להחזר כספי עבור ההפרש של ירידת המחיר?
בתודה מראש,
אילנה | |
|
|
|
| 19/1/2020 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 11:32:28 |
| שלום רב אילנה,
התשובה הינה שלילית.
| |
|
|
|
|