| 20/1/2020 11:40 |
חווה |
 | | מחבר: | חווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 11:40:58 |
| בן זוגי עולה חדש, רכשנו יחד רכב שילמנו את מלוא סכום הכסף הנדרש מהחברה, כעת הם טוענים שחלה טעות "שהמחשב קפץ", ומבקשים מאיתנו חשלם על הטעות שלהם עוד כ20.000 שח, ו"כפיצוי" יתנו לנו טיפול ראשוני חינם,,,
האם הם חייבים לשאת בתוצאת הטעות שלהם? | |
|
|
|
| 21/1/2020 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 14:25:10 |
| שלום רב חווה,
עקרונית חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן וקובע שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
היות שיש הסכם בניכם, ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/1/2020 14:06 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 14:06:12 |
| היי.
יום שישי הגענו לפגישה ראשונה עם חברת מטבחים מוכרת, תחת לחץ של סייל שיש רק היום כדאי לי מאוד למהר ולרכוש, ותחת לחץ אני ובעלי תוך חצי שעת פגישה סגרנו עסקה על סך 40 אלף ש"ח.
כשהגענו הביתה הרגשנו חרטה,ושפעלנו מהר מידי בפזיזות ללא שום מחשבה וללא בדיקה ביננו האם זה מתאים לתקציב שלנו, אלא מתוך זה ששמענו הנחה קפצנו על המציאה.
ביום ראשון התקשרנו לבטל את העסקה ודורשים מאיתנו לשלם 10 אחוז מסכום העסקה (4000 ש"ח) על כך שעשו לנו הדמייה. נשמע לי מחיר בלתי סביר ולא הוגן לשלם 4000 ש"ח תוך 3 ימי עסקים שבפועל לא יצאו מדידות ולא יצא לעבודה כלל. האם יש חוק כלשהו או משהו הם לא מוכנים להחזיר את הכסף | |
|
|
|
| 21/1/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 13:42:51 |
| שלום רב דניאלה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
מכאן, שהיה ומדובר בייצור מיוחד ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן קובעות כי זכות הביטול בייצור מיוחד יהיה בתום 3 ימי עסקים, לאחר מועד עשיית העסקה.
כאשר נדרשות מדידות בבית הצרכן לאחר מועד עשיית העסקה- ייספרו 3 ימי עסקים ממועד המדידות ובכל מקרה, לא יאוחר ממועד ההרכבה.
לעיון בהנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, תוכלי להיכנס לקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(עמוד 6- תחת הכותרת- ייצור- מתי?) | |
|
|
|
| 21/1/2020 13:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 13:55:28 |
| | תוכלו לתבוע בבית המשפט ואז שופט יחליט אם מגיע להם 4000 ש"ח. | |
|
|
|
| 20/1/2020 15:16 |
לורי כהן |
 | | מחבר: | לורי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 15:16:16 |
| שלום,
רכשתי סדרה של 4 טיפולים פנים לטשטוש צלקות אקנה. שילמתי 2000 ש"ח, כלומר 500 שח על כל טיפול
לאחר 2 טיפולים החלטתי שאני רוצה לבטל. והודעתי 7 ימים לפני הטיפול השלישי על הביטול.
הקוסמטיקאית אמרה לי שעל פי החוזה יש לי קנס יציאה במצב כזה. כלומר אני צריכה לשלם עבור היציאה שלי. אני באמת זוכרת שחתמתי על מסמך כזה.
האם זה מותר? האם לשלם חצי משווי הטיפול שנשאר לי זה סביר? מה החוק קובע לגבי ההסכם הזה? מותר לסתור את ההוראות של החוק? | |
|
|
|
| 21/1/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 13:42:10 |
| שלום רב לורי,
היה ומדובר בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה אסתטיקה לרבות הסרת שיער, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת חוזה, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, בין אם הוחל במתן השירות ובין לאו, היה והביטול נעשה לאחר שהוחל בנתינתו (במסגרת 14 ימים), על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
על כן, היה ואת עומדת במסגרת 14 ימים, יש לפנות אל החברה בכתב.
היה והמועד לביטול העסקה חלף, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ויהיה עליך לפעול בהתאם לתנאי הביטול המופיע בהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 20/1/2020 14:26 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 14:26:50 |
| שלום,
אני אזרח ותיק. נודע לי שלפי תקנה חדשה אסור לחייב אזרח ותיק ביותר מ - 100 ₪ עבור ביטול טיסה. שאלתי היא האם זה רק עבור ביטול או גם עבור שינוי טיסה? מה התנאים/מגבלות למימוש התקנה?
תודה
דוא"ל למענה: avklin53@gmail.com | |
|
|
|
| 21/1/2020 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 13:35:48 |
| שלום רב אבי,
חברים פרטים כגון:
כיצד בוצעה העסקה- האם בטלפון?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה 7 ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
לעניין עסקה שביצע אזרח וותיק מעל גיל 65 שנה- העסקה צריכה שתהיה בטלפון, דבר המקים לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים, מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס), ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה 7 ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
לעניין שינוי טיסה- עליך לבדוק בהסכם ההתקשרות בניכם אם שינוי זה מהווה ביטול עסקה או שלא.
| |
|
|
|
| 20/1/2020 14:06 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 14:06:01 |
| היי.
יום שישי הגענו לפגישה ראשונה עם חברת מטבחים מוכרת, תחת לחץ של סייל שיש רק היום כדאי לי מאוד למהר ולרכוש, ותחת לחץ אני ובעלי תוך חצי שעת פגישה סגרנו עסקה על סך 40 אלף ש"ח.
כשהגענו הביתה הרגשנו חרטה,ושפעלנו מהר מידי בפזיזות ללא שום מחשבה וללא בדיקה ביננו האם זה מתאים לתקציב שלנו, אלא מתוך זה ששמענו הנחה קפצנו על המציאה.
ביום ראשון התקשרנו לבטל את העסקה ודורשים מאיתנו לשלם 10 אחוז מסכום העסקה (4000 ש"ח) על כך שעשו לנו הדמייה. נשמע לי מחיר בלתי סביר ולא הוגן לשלם 4000 ש"ח תוך 3 ימי עסקים שבפועל לא יצאו מדידות ולא יצא לעבודה כלל. האם יש חוק כלשהו או משהו הם לא מוכנים להחזיר את הכסף | |
|
|
|
| 21/1/2020 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 13:26:38 |
| שלום רב דניאלה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
מכאן, שהיה ומדובר בייצור מיוחד ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן קובעות כי זכות הביטול בייצור מיוחד יהיה בתום 3 ימי עסקים, לאחר מועד עשיית העסקה.
כאשר נדרשות מדידות בבית הצרכן לאחר מועד עשיית העסקה- ייספרו 3 ימי עסקים ממועד המדידות ובכל מקרה, לא יאוחר ממועד ההרכבה.
לעיון בהנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, תוכלי להיכנס לקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(עמוד 6- תחת הכותרת- ייצור- מתי?) | |
|
|
|
| 20/1/2020 11:40 |
חווה |
 | | מחבר: | חווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 11:40:06 |
| בן זוגי עולה חדש, רכשנו יחד רכב שילמנו את מלוא סכום הכסף הנדרש מהחברה, כעת הם טוענים שחלה טעות "שהמחשב קפץ", ומבקשים מאיתנו חשלם על הטעות שלהם עוד כ20.000 שח, ו"כפיצוי" יתנו לנו טיפול ראשוני חינם,,,
האם הם חייבים לשאת בתוצאת הטעות שלהם? | |
|
|
|
| 21/1/2020 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 12:47:27 |
| שלום רב חווה,
עקרונית חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן וקובע שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/1/2020 13:57 |
יוליה |
 | | מחבר: | יוליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 13:57:48 |
| שלום,
רכשנו שירות ביטוח למדיח כלים. כשקרתה תקלה הם שלחו טכנאי שאיבחן שיש להחליף כרטיס אלקטרוני. מאז אני מחכה חודש וחצי לתיקון המוצר מאחר והחלק היה חסר והוזמן מחו"ל. השאלה שלי האם זה חוקי, האם יש פרק זמן שנחשב סביר לתיקון? בתעודת אחריות כתוב רק ש"קריאת השירות תיענה לא יאוחר מ-3 ימי עבודה". בנוסף, קבעו להיום הגעה בין 12-14 ואז היום התקשרו לדחות ל שעות 16-18. אשמח להכוונה מכם. | |
|
|
|
| 21/1/2020 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 12:42:36 |
| שלום רב יוליה,
היה ומדובר במוצר שתקופת האחריות (שנה אחת) מכח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) חלפה, יש לעיין בהסכם השירות בניכם ולאחריו לפנות אל בית העסק בכתב וזאת לאור הכתוב בהסכם "קריאת השירות תיענה לא יאוחר מ-3 ימי עבודה".
לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/1/2020 13:10 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 13:10:52 |
| נקבע מועד למשלוח ממיר שהתקלקל דרך חברת שליחויות נקבע מועד הגעה מהשעה 9:00-12:00 שבסופו של דבר הם לא הגיעו
נקבע מועד חדש וגם הפעם לא הגיעו
דבר זה הצריך להישאר בבית
מה הפיצוי? | |
|
|
|
| 21/1/2020 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 11:05:16 |
| שלום רב רחלי ,
את מתכוונת שנציג/טכנאי לא הגיע בשעה שתואמה לאיסוף הציוד?
אם כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך מכח סעיף 18א(ג) וסעיף 18א(ד) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" שבו נקבע פיצויים ללא הוכחת נזק, בגין אי הגעת טכנאי/נציג מטעם החברה, בסכום של 600 ש"ח, ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 20/1/2020 09:38 |
יוסי כהן |
 | | מחבר: | יוסי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 09:38:27 |
| בתאריך 29.12.20 נרשמנו לטיול בבייג'ינג שאמור לצאת ב25.1.20 .
ההרשמה היתה דרך "היי ביז" ומאורגן ע"י אשת טורס.
היום פורסם בחדשות הבוקר של ערוץ 12 שהנגיף המסוכן התפשט לערים נוספות בסין כולל בבייג'ינג וכי יש למעלה מ1700 בני אדם שנדברו בנגיף מתוכם 3 נפטרו מהמחלה. ואין תרופה או חיסון שמתאים לנגיף החדש הזה. אירגון הבריאות העולמי כבר הודיע על כך שהנגיף מסוכן ופוגע בריאות ויכול להביא למוות כי למעשה אין טיפול. רשויות התעופה בארצות הברית כבר הודיעו שהן מתכוונות לבדוק את כל הנוסעים שיגיעו מסין לפני כניסתם לארצות הברית.
על כן החלטנו אני ובת זוגתי שאיננו מעוניינים לקחת על עצמנו ומשפחותינו את הסיכון של הדבקות בנגיף החדש והמסוכן ומעוניינים לבטל את השתתפותינו בטיול.
השאלה היא האם יש לנו זכות לקבל את כספינו מחברת הנסיעות או מהיי ביז בשל ביטול השתתפותינו בטיול - בנסיבות שתוארו לעיל.
נשמח לקבל התייחסות.
יוסי כהן | |
|
|
|
| 21/1/2020 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 09:46:31 |
| שלום רב יוסי,
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס). יש לציין כי בעסקת מכר מרחוק שאזרח וותיק (מעל גיל 65 שנה ) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה , נופש ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת המוצר, ובמקרה שלנו, הגם אם מדובר באזרח וותיק, לא תקום לך זכות לבטל את העסקה היות שהביטול לא נעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות. מכאן, שהמועד לביטול העסקה חלף.
עם זאת, באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם אולי היא מטיבה יותר במקרה של ביטול עסקה.
בנוסף, היה ורכשתם ביטוח על השירות המדובר, יש לפנות אל חברת הביטוח על מנת להפעיל את הביטוח.
לעניין הפרסומים על התפרצות וירוס בסין- עליך לבדוק אם ישנה אזהרת מסע לסין, מטעם משרד החוץ, אם אין אזהרת מסע, הרי שיהיה קושי לפעול מול החברה, יחד עם זאת, באפשרותך,לפנות אל החברה עמה ביצעת את העסקה על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 21/1/2020 10:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:53:48 |
| | תבררו מידע ספציפי על הנושא כולל באתר משרד הבריאות מכיוון שישנם כאן מאפיינים יחודיים לנושא כמו: צורת הדבקות, ערים בסין ועוד. | |
|
|
|
| 20/1/2020 11:35 |
חווה |
 | | מחבר: | חווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 11:35:51 |
| רכשתי רכב חדש, שילמתי את מלוא המחיר הנדרש מהחברה , כעת הם טוענים שיש טעות במחשב לרעתינו בסדר גודל של 20.000 שח,שעלי להוסיף,,, וכפיצוי יתנו לי טיפול ראשון חינם,,,
האם הם חייבים למכור לי במחיר שסוכם ושולם, גם אם "המחשב קפץ"? | |
|
|
|
| 21/1/2020 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:46:05 |
| שלום רב חווה,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 20/1/2020 10:59 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 10:59:24 |
| אשמח לקבל הנחייה לגבי דילמה שיש לי מול בעל עסק שלא נפתרת כבר תקופה ארוכה.
לפי כשנה קנינו ספה בחנות רהיטים. הספה סופקה לאחר חודש, לפי התחייבות המוכר.
הספה הגיעה מהספק לחה, אך בגלל שהיה חורף לא יחסנו לכך חשיבות רבה ואיווררנו את הספה עד לייבוש. לקחו ימים רבים עד שהספה התייבשה, וגם לאחר מכן עוד הרחנו את ריח הרטיבות עד שהגיע הקיץ.
לאחר כחצי שנה נשברה אחת הקורות של הספה והספק הגיע לאסוף אותה לתיקון (הספר אינו המוכר).
השירות היה נוראי והספק פירק את הספה כדי לקחת את החלק השבור, והשאיר אותנו עם משענת מפורקת וברגים מפוזרים. לאחר הביקור ראינו שבתוך הספה יש עובש שחור ולבן בכמות גדולה מאוד!
דרשנו מבעל החנות להחליף את הספה תוך הדגשת הסכנה הבריאותית (שני פעוטות בבית), אך הוא מצדו ״מרח״ אותנו במשך חודשים.
בסוף החלטנו להודיע שנלך לפתור את העניין בבית משפט, ופתאום צץ פתרון והוא הגיע אלינו לקחת מידות לצורך ייצור מחודש.
מאז עברו חודשיים שלמים, ושוב הוא דוחה אותנו בטענה שהבד חסר. אנחנו רודפים אחריו בטלפונים ומצדו כמובן שאין עדכונים.
השאלה שלי- לכאורה הנושא נמצא בטיפול. האם יש עוד פעולה שאני יכולה לעשות כדי לקדם את העניין? יש עילה לתביעה או לקבלת פיצוי?
תודה מראש!
גל | |
|
|
|
| 21/1/2020 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:38:16 |
| שלום רב גל,
האם בתקופה המדוברת,פנית אל החברה בכתב? אם לאו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והיה ואתה לא נענה באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך מול בית העסק. | |
|
|
|
| 19/1/2020 12:51 |
עפרה |
 | | מחבר: | עפרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 12:51:52 |
| 1. באמצע ספטמבר 2019 רכשתי כורסת טלוויזיה עם אחריות לשנה.
2. באמצע נובמבר 2019 הכורסה התקלקלה ולא ניתן היה לסגור או לפתוח את המנגנון. היה טכנאי שהגיע ולא הצליח לתקן ולכן הכורסה הועברה למפעל לתיקון. הכורסה חזרה מתוקנת רק לאחר חודש (באמצע דצמבר 2019).
3. כעבור שבועיים (בתחילת ינואר 2020) שוב חזרה אותה תקלה. ושוב אותו סיפור: הגיע טכנאי. סידר את הכורסה. התקלה חזרה אחרי 10 דקות, ורק היום 19/01/20 אמורים לקחת אותה שוב למפעל לתיקון. במקרה הטוב הכורסה תחזור אלי בעוד שבוע.
4. לסיכום: מתוך 4.5 חודשים שהכורסה תהיה אצלי, היא הייתה תקינה רק 2.5 חודשים. אני חוששת שזה ייגרר עד תום תקופת האחריות, ואני אשאר עם כוסה תקולה.
5. האם אני יכולה במקרה כזה שיאפשרו לי להזדכות על כספי ולרכוש כורסה מדגם אחר או לדרוש כורסה חדשה? או לקבל את כספי חזרה?
תודה... | |
|
|
|
| 20/1/2020 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 10:48:45 |
| שלום רב עפרה,
האם מדובר במוצר עם מנגנון מכני/חשמלי?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)קובעות כי על ריהוט עם מנגנון מכני וחשמלי, תינתן אחריות לשנה אחת, בחינם.
ובמקרה בו היבואן/יצרן לא מצליח לתקן את הטעון תיקון, סעיף 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעות להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כדלקמן:
"...יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לכן, יש לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 21/1/2020 10:23 |
עפרה |
 | | מחבר: | עפרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:23:56 |
| תודה על תשובתכם. מדובר על מנגנון מכני.
הכורסא נמצאת כרגע במפעל לתיקון. מהמפעל התקשרו אלי וטענו שלאחר שהם בחנו את התקלה, הם קובעים שהתקלה נגרמת משימוש ותפעול לא נכון שלי, וכי אם התקלה תחזור, הם לא יתקנו אותה. הם טוענים שהמנגנון התעקם בגלל שהייתה קימה מהכורסא ללא סגירת המנגנון וכי הם צילמו את הכורסא כהוכחה.
בפועל מה שקורה זה שכשיושבים על הכורסא, לפתע יש "קליק" בצד בו נמצאת הידית ומאותו רגע אי אפשר לסגור את המנגנון כשיושבים על הכורסה וצריך לסגור את המנגנון רק בקימה מהכורסה. מאחר ודר' גב לקחו את הכורסה לתיקון אצלם אחרי 3 שבועות מאז ההודעה שלי על תקלה, אכן קמנו מהכורסה ללא סגירת המנגנון והוא אכן התעקם עקב כך. הסברתי את זה לטכנאי, שלא היה מוכן להקשיב. גם הריפוד ברגליים זז והקרש מתחת לריפוד בולט ומכאיב.
אני מרגישה שאני במבוי סתום: הם לא מוכנים להקשיב איך נוצרת התקלה ולהתמקד בזה, וכעת הסירו מעצמם את החובה לתקן את הכורסה בעתיד, ומסתתרים מאחורי טענה של תפעול לא תקין שלי...
אני ממש כבר לא מעוניינת יותר בכורסה הזו ורוצה את כספי חזרה... | |
|
|
|
| 20/1/2020 10:01 |
יאנה |
 | | מחבר: | יאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 10:01:58 |
| שלום,
נמצא ברשותי בבית בלוני גז .
הזמנתי בלון 1 ב- 05/01/2020 .
בשרות של פז גז נאמר שאספקה עד 7 ימי עסקים וחלוקה באזור גדרה בימי שני/ רביעי.
טרם קיבלתי , הובטח לי שהיום אקבל.
האם מגיע לי איזה שהוא פיצוי במקרה זה, איחור באספקה.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 21/1/2020 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:23:08 |
| שלום רב יאנה,
האם תיאמו עמך שעה לאספקת המוצר והנציג/טכנאי מטעם החברה לא הגיע/איחר?
אם כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך מכח סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה"חוק הטכנאים", ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
|
|
|
| 20/1/2020 10:05 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 10:05:18 |
| היי רכשתי מערכת סכום בסך 100 שח.
לאחר 5 ימים החלטתי להחזירו.
המוצר לא נפתח....המוכר מסרב להחזיר כסף אלא זיכוי בלבד.
מי צודק?
| |
|
|
|
| 21/1/2020 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:17:22 |
| שלום רב חנה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, ולמעט כלי אוכל לא ארוזים, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, היה והמוצר שנרכש ארוז, הרי שתגובת החברה מנוגדת לתקנות ביטול עסקה, שכן, היה על החברה להשיב לצרכן את כספו בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/1/2020 10:01 |
יאנה |
 | | מחבר: | יאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 10:01:43 |
| שלום,
נמצא ברשותי בבית בלוני גז .
הזמנתי בלון 1 ב- 05/01/2020 .
בשרות של פז גז נאמר שאספקה עד 7 ימי עסקים וחלוקה באזור גדרה בימי שני/ רביעי.
טרם קיבלתי , הובטח לי שהיום אקבל.
האם מגיע לי איזה שהוא פיצוי במקרה זה, איחור באספקה.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 21/1/2020 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:12:05 |
| שלום רב יאנה,
האם תיאמו עמך שעה לאספקת המוצר והנציג/טכנאי מטעם החברה לא הגיע/איחר?
אם כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך מכח סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה"חוק הטכנאים", ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
|
|
|
| 11/1/2020 00:10 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2020 | | שעה: | 00:10:28 |
| שלום,
רכשתי בחנות מותג אופנה בינלאומי מספר פריטים. כשהגעתי לביתי גיליתי כי על פריט אחד הופיע מחיר בדולרים (25$) ובקבלה חוייבתי בשקלים.
על פריט נוסף, לא הייתה מדבקה כלל המציינת את מחיר הפריט (בקבלה צויין המחיר ששילמתי בפועל).
האם יש תיקון הנושא זה?
מה דינו של הפריט שלא צויין עליו מחירו? | |
|
|
|
| 12/1/2020 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 17:44:23 |
| שלום רב רון,
עקרונית, סעיף 17(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל על המוצר או על גבי האריזה, ורק במטבע ישראלי, על כן, בהנחה שהחיוב נעשה במטבע ישראלי, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
לעניין הפריט השני- לכאורה הדבר מנוגד לסעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן, הקובע על בית העסק הצגת מחיר על גבי המוצר או על גבי אריזתו, בנוסף, סעיף 17ב(ד) קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר, לכן, היה והמקרה דומה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 18/1/2020 21:51 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2020 | | שעה: | 21:51:54 |
| 1. האם הם חייבים לתת לי את הפריט ב 25 שח כפי שהוצג על הפריט (25$)?
2. שהאלה לגבי הפריט שלא מתומכר- לא הבנתי את תשובתכם- לפנות לבית העסק ומה לעשות? (הרי לפי הקבלה שילמתי את מחיר הפריט+ההנחה שהייתה עליו)
אציין כי שאר החנות הייתה מתומחרת כראוי והייתה כנראה בעיה רק עם הפריט הנ"ל. | |
|
|
|
| 19/1/2020 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 16:24:13 |
| שלום רב רון,
כפי שפירטתי לעיל לגבי המחיר 25$ אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
לעניין הפריט שלא תומחר- חוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג על גבי המוצר או על גבי אריזתו את המחיר הכולל, היה ולא צוין על גבי המוצר את המחיר, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
לעניין הפריט הנוסף שלא מתומחר- האם המחיר שנגבה ממך היה גבוה מהמחיר שהוצג על שאר המוצרים?
כפי שציינתי במענה לעיל, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על גבי אריזתו, ואי הצגת המחיר כאמור, מנוגד לסעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן, ועל כן באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, כמפורט לעיל.
| |
|
|
|
| 21/1/2020 00:19 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 00:19:48 |
| שלום,
כל המוצרים שאני ראיתי בחנות היו מתומחרים למעט הפריט שאני בחרתי שלא היה מתומכר כלל.
בפועל שילמתי את מחיר המוצר עם ההנחה שצויינה על שאר הפריטים- כלומר, מחיר נכון.
ושב אני לא מצליח להבין מהתשובה שלכם:
האם אני יכול לפנות לבית העסק ולדרוש ממנו את הפריט ללא תמורה? (הרי לא צויין עליו מחיר בכלל...)
| |
|
|
|
| 21/1/2020 00:20 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 00:20:26 |
| שלום,
כל המוצרים שאני ראיתי בחנות היו מתומחרים למעט הפריט שאני בחרתי שלא היה מתומכר כלל.
בפועל שילמתי את מחיר המוצר עם ההנחה שצויינה על שאר הפריטים- כלומר, מחיר נכון.
ושב אני לא מצליח להבין מהתשובה שלכם:
האם אני יכול לפנות לבית העסק ולדרוש ממנו את הפריט ללא תמורה? (הרי לא צויין עליו מחיר בכלל...)
| |
|
|
|
| 21/1/2020 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 09:27:38 |
| לעניין השאלה " האם אני יכול לפנות לבית העסק ולדרוש ממנו את הפריט ללא תמורה?" התשובה שלילית.
היה ואתה מעוניין שיבדקו את התנהלות החברה עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, כמפורט מעלה. | |
|
|
|
| 19/1/2020 21:31 |
טוניה מלנין |
 | | מחבר: | טוניה מלנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 21:31:08 |
| | הזמנו לעשות יום הולדת לבת בפארק טרמפולינות, שירות היה נתן ברמה נמוכה מאוד ביחס למחיר המבוקש. מקשירים ומכונות היו שבורים , מדריכה לא מקצועית ולא מוכנה לתת את השירות המובטח. כל האירוע חיפשתי אותה . ילדים לא היו מאורגנים , כל האירוע לא היה מאורגן ומסודר. על כל דבר הייתי צריכה לרוץ ולבקש ( כוסות, צלחות, מזלגון, מים, אוכל) . לפני אירוע שלמנו מקדמה , ואת החלק השני היינו אמורים לשלם בסוף אירוע. כאשר באנו לאחראי בסוף יום הולדת, עם תלונות , הוא אמר שהכל היה בסדר, כמו שצריך להיות . אנחנו לא הסכמנו לשלם את כל הסכום שהם דרשו בגלל שירות שהיה בתת רמה. ואחראי עמד על כך שחייבים לשלם כל הסכום, ו הוא לא נותן הנחות. אמר שהוא המנהל של מקום ובעל העסק, שזה לא היה אמת בכלל. בקשנו לעשות הנחה בגלל כל הסיבות, לא קבלנו מענה ולא מילה של התנצלות. אנחנו לא השלמנו את הסכום הכסף המבוקש, בקשתי טלפון של מנהל , להם לא נתנו . אחרי חצי שעה מתקשר בן אדם ואיומר שאני גונבת והוא מתקשר למשטרה , נסיתי לדבר ולהסביר לו , שאני ממש מאוכזבת מהשירות, ולא מוכנה לשלם סכום שהוא מבקש. הוא צעק שאני גונבת והוא לא מדבר עם גנבים. מה נתן לעשות במקרה כזה בבקשה ? | |
|
|
|
| 20/1/2020 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 17:00:02 |
| שלום רב טוניה,
האם יש הסכם בניכם? אם כן, הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, והיה ובית העסק לא פעל בהתאם למוסכם בניכם, יש לפנות אליו בכתב ולציין את כל השתלשלות העניינים.
| |
|
|
|
| 19/1/2020 20:32 |
סמי |
 | | מחבר: | סמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 20:32:11 |
| הציעו לי להוריד את מחיר תשלום ספק אינטרנט, וילד עם המנוי הזול יותר התחייבו בעסקת 36 תשלומים רכישת רישינות להגנת מחשב ו/או סלולר. תוך כדי שיחת טלה מאוד מבולבלת, כי כל כוונת השיחה היתה להוריד מחיר ספק אינטרנט ולא לרכוש דברים מסביב.
פחות משבוע ימים דיברתי עם החברה כדי לבטל את העסקה אבל אומרים שהרשיונות שהונפקו אי אפשר להחזיר.לא השתמשתי ברישיונות הללו, ומהפניה של הביטול עד היום עברו 14 ימים ולא הסכימו לבטל.
תודה על העזרה. | |
|
|
|
| 20/1/2020 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 16:40:36 |
| שלום רב סמי,
האם קיבלת טופס גילוי נאות, בו מפורטים בין היתר, תנאי הביטול עסקה?
אם אלו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
בנוסף, באפשרותך לפנות למשרד התקשורת בכתב. | |
|
|
|
| 19/1/2020 20:05 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 20:05:43 |
| שלום רב
אני מתאמנת בחדר כושר כבר למעלה משנה, לאחרונה שלחו למתאמנים הודעות שאם נרשם לחוגים ולא נבטל במידה ולא נגיע יאסרו עלינו להגיע לחוגים ספציפיים עם מקומות מוגבלים כשבוע ימים. ביום חמישי בבוקר ניסיתי להירשם לשיעור בערב ולא יכולתי בעקבות האיסור וכך גם היה בימי שישי ושבת, למעשה יצא שלא יכולתי להתאמן בגלל המגבלה חדשה למשך כל הסופ"ש כמובן שאני ממשיכה לשלם על הימים האלו שלא התאמנתי בהם למרות שדרשתי את כספי על הימים האלו.
רציתי לברר האם הדבר הזה חוקי, יש להדגיש שלא ציינו בפני את האיסור הזה בשום בזמן שנרשמתי וחידשתי את המוני במכון ובנוסף האיסור לא מצוין בתקנון של המכון.
תודה רבה למגיבים | |
|
|
|
| 20/1/2020 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 16:34:15 |
| שלום רב בר,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 18/1/2020 13:37 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2020 | | שעה: | 13:37:44 |
| שלום,
לפני שנה חצי קניתי מקרר חדש, מאז ישנה תקלה שחוזרת כל 3 חודשים בערך שמשביתה אותו. בשנה הראשונה התקלה תוקנה כל פעם במסגרת האחריות, בתום שנה נאלצתי להאריך את האחריות מחשש שהתקלה תחזור וזה אכן קרה.
מה הזכויות שלי? ואיזה דרכי פעולה עליי לנקוט במצב זה?
תודה
אלכס | |
|
|
|
| 19/1/2020 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 16:03:26 |
| שלום רב אלכס,
אתה מציין כי:
"...בתום שנה נאלצתי להאריך את האחריות ..." לכמה זמן הארכת את האחריות?
מה כוללת האחריות ? מה נקבע במקרה שהתיקון לא צלח?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח תינתן שנת אחריות אחת, בחינם, על ידי היבואן/יצרן.
ובחלוף שנת האחריות יש לבדוק אם ישנה אחריות מורחבת ומה היא קובעת ולאחריו יש לפנות אל החברה . | |
|
|
|
| 19/1/2020 21:27 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 21:27:30 |
| הארכתי את האחריות ל-5 שנים, אצל אותו ספק שרות (מרום) שהחברה ניופאן נותנת את שנת אחריות שלה.
אני כותב "נאלצתי" כי ברור היה לי שהתקלה תחזור, אחרי 4 פעמים שהיא חזרה בשנה הראשונה.
האחריות כוללת תיקון של המקרר.
אין אזכור באחריות ל"תיקון שלא צלח" הם מתחייבים לתקן/להחליף חלקים תקולים.
האם אני יכול לבקש החלפה/החזרה של המקרר בטענה שהוא לא תקין?
אפילו עם זה שיש אחריות, כל 3 חודשים להיתקע יום-יומיים ללא מקרר ולהפסיד יום עבודה כדי לחכות לטכנאי זה ממש מדכא. אני לא מדבר על אופרציה של להסתדר בלי מקרר ולזרוק מזון שהתקלקל.
| |
|
|
|
| 20/1/2020 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 16:31:27 |
| שלום רב אלכס,
פנה אל החברה בכתב ולאחריו, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|