| 21/1/2020 12:43 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 12:43:20 |
| שלום וברכה
בשעה טובה רכשתי דירה מקבלן שאותה אני אמור לקבל בדצמבר 2021
כחלק מתהליך הרכישה בשלב זה אני אמור לעבור בין הספקים השונים ולבחור שיש, דלתות, מטבח וכו
כאשר אני מגיע לספקים השונים הם מציגים את מה שנותן הקבלן כמוצר פשוט והם ממליצים לשדרג
העניין הוא שכאשר אני מעוניין בשדרוג אני נדרש לשלך אצטכח הסכום עכשיו אומנם קיימת לי האפשרות לשלם עד 12 תשלומים אך את המוצר אני אקבל בעוד כמעט שנתיים או מעט פחות מזה
העניין הינו שבמידה ובית העסק פושט רגל הכסף שלי שכבר נפרע מהאשראי יורד לטמיון כך לפחות עודכנתי מחברת האשראי
ואני שואל מדוע אני נדרש לשלם עכשיו את כל הסכום ולא רק סכום סימלי כדמי ביטחון התשובה שאני מקבל מבית העסק שככה זה
אודה מאוד לתשובתכם
| |
|
|
|
| 22/1/2020 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:52:28 |
| שלום רב ראובן,
אכן קיים חשש מעין זה בכל עסקה לטווח רחוק, עם זאת, מומלץ לבצע בירור על החברה בטרם ביצוע העסקה. בנוסף, על מנת לנקוט בכל האמצעים שיבטיחו את קיום העסקה, אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנדל"ן.
| |
|
|
|
| 21/1/2020 12:16 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 12:16:52 |
| למועצה לצרכנות שלום,
ברצוני לקבל תשובה לגבי סוגייה לא פתורה מול חברת ביטוח.
התקשרותי אל מול החברה היה לגבי מתן הלוואה על חשבון כספים הקיימים בקופות הביטוח(פנסיה).
אמרתי לנציג שהסכום בוא אני מעוניין הוא באזור 100-150 אלף שקל.
הנציג אמר לי שבדיקה ראשונית הינה בדיקה בחינם ,שאל שאלות ואמר שאכן מגיע לקבל סכום כזה אך בשביל לדעת בדיוק את הסכום המדויק עלי לשלם סכום של 600 שקל על מנת להוציא רוח מסלקה פנסיוני.
לתומי שילמתי את הכסף,וכעבור שבוע התקשר להגיד לי שמגיע לי לקבל עד 14 אלף שקלים המהווים בקושי 10% מהסכום שדרשתי בפועל.
הרמתי טלפון לחברה בעודי עצבני ורותח ענתה לי נציגת שירות שהציגה את עצמה בתור מנהלת.
אמרה לי שעליה לעשות בירור ולהאזין לשיחות על מנת לבדוק את הסוגייה וניתקה לי בפנים.
נתתי לה יום וחצי לחזור אליי אך זה לא קרה.
כאשר הרמתי טלפון שוב היום בבוקר וביקשתי כביכול את המנהלת ,טענה אותה נציגה שאינה מנהלת והיא סה״כ נציגת שירות.
התעצבנתי ודרשתי מנהל זלזלה שוב וניתקה לי בפנים.
אני דורש את כספיי בחזרה.
לכן נשאלת השאלה מבחינת החוק האם אני אכן רשאי לדרוש את כספי בחזרה ??? | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:50:08 |
| שלום רב שי,
בעניין זה עליך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://www.mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 21/1/2020 12:39 |
מישל |
 | | מחבר: | מישל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 12:39:51 |
| בהסכם שנחתם עם איש שיש צויין דגם לשיש קיסר. בפועל הגיע איש המקצוע עם פלטות שיש לא של קיסר, שעליהם חתום “ Ambassador”. מבירור מול שירות של חברת אבן קיסר עולה כי כל פלטה חתומה Caesarstone ומספר סידורי ואין כל קשר לאמבסדור או כל שם אחר שיופיע על גבי השיש.
איש השיש התכחש לזה וטען שאלה פלטות מקוריות מיוצרות לחו״ל ושאשת השירות לא יודעת בכלל.
לאחר זמן קצר (בעודו מתקין) עשה טעות בחציבה של הכיריים ונאלץ להזמין לנו פלטות חדשות כדי ״שלא יהיו הבדלים בגוון״. בינתיים הוא דוחה את ההגעה בלמעלה משבוע ואנחנו תקועים בבית ללא מטבח משפחה של 5 נפשות עם תינוקת קטנה.
אני לא יודעת מה עלי לעשות במקרה כזה. הוא גבה מחיר לאבן קיסר ואין לי מושג האם הפלטות הבאות יהיו מקוריות או עוד רמאות שלו. שילמנו כבר יותר ממחצית הסכום של העסקה.
האם יש פיצוי על עגמת נפש? על כך שאני לא חוזרת לעבודה בתקופה הזאת ומפסידה משכורת? האם אני חייבת לשלם לו על היתרה בתום העבודה אחרי כל זה? או שבכלל נכון / אפשרי לבטל עסקה ולחפש מישהו אחר אמין?
אודה לתגובתכם בהקדם האפשרי, זה מאד דחוף !!
תודה רבה | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:49:25 |
| שלום רב מישל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בטיב המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, נשאלת השאלה-האם יש לך ראיה התומכת בטענתך? אם לאו, יהיה עליך לפנות אל איש מקצוע שיתן לך חוו"ד בעניין, לאחריו תוכלי לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 21/1/2020 12:16 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 12:16:40 |
| למועצה לצרכנות שלום,
ברצוני לקבל תשובה לגבי סוגייה לא פתורה מול חברת ביטוח.
התקשרותי אל מול החברה היה לגבי מתן הלוואה על חשבון כספים הקיימים בקופות הביטוח(פנסיה).
אמרתי לנציג שהסכום בוא אני מעוניין הוא באזור 100-150 אלף שקל.
הנציג אמר לי שבדיקה ראשונית הינה בדיקה בחינם ,שאל שאלות ואמר שאכן מגיע לקבל סכום כזה אך בשביל לדעת בדיוק את הסכום המדויק עלי לשלם סכום של 600 שקל על מנת להוציא רוח מסלקה פנסיוני.
לתומי שילמתי את הכסף,וכעבור שבוע התקשר להגיד לי שמגיע לי לקבל עד 14 אלף שקלים המהווים בקושי 10% מהסכום שדרשתי בפועל.
הרמתי טלפון לחברה בעודי עצבני ורותח ענתה לי נציגת שירות שהציגה את עצמה בתור מנהלת.
אמרה לי שעליה לעשות בירור ולהאזין לשיחות על מנת לבדוק את הסוגייה וניתקה לי בפנים.
נתתי לה יום וחצי לחזור אליי אך זה לא קרה.
כאשר הרמתי טלפון שוב היום בבוקר וביקשתי כביכול את המנהלת ,טענה אותה נציגה שאינה מנהלת והיא סה״כ נציגת שירות.
התעצבנתי ודרשתי מנהל זלזלה שוב וניתקה לי בפנים.
אני דורש את כספיי בחזרה.
לכן נשאלת השאלה מבחינת החוק האם אני אכן רשאי לדרוש את כספי בחזרה ??? | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:43:31 |
| שלום רב שי,
בעניין זה עליך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://www.mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 21/1/2020 08:27 |
ארי |
 | | מחבר: | ארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 08:27:38 |
| שלום רב
קניתי מוצר נתב סלולרי מחברה ידוע המייבאת את המוצר מחו" למוצר היה אחריות שנתיים בשנה השלישית הלכה הבטרייה שאני פונה לחברה היכן אפשר לקנות בטיריה אומרים לי שאפשר רק לקנות את כל המוצר בשלמותו לא מוכרים בטריות בנפרד מה עושים
האם אפשר לקבל עזרה בנידון דרך הגב ניסיתי בכל דרך למצוא בטרייה חלופית ולא מצאתי בארץ | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:04:57 |
| שלום רב ארי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מונות מוצרים שעל היבואן/יצרן לספק את חלקי החילוף למשך 7 שנים.
המוצר המדובר אינו מופיע ברשימה וכן תקופת האחריות חלפה ועל כן, לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:43 |
משה |
 | |
|
| 21/1/2020 10:19 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:19:29 |
| נרשמתי לקורס משחק שאורכו חצי שנה, לאחר 2 שיעורים פרשנו מס׳ תלמידים בעקבות התנהגות לא ראויה של המורה (ישנם עדויות, אך לא הקלטות).
פנינו להנהלת בית הספר לקבלת החזר של שכר הלימוד, אך נעננו בשלילה.
אציין שבתחילת הקורס החתימו אותנו על טופס אשר מצויין בו שלא ניתן לקבל החזר בגין פרישה מהקורס.
האם התנהלות בית הספר חוקית ?
האם קיימת דרך לבטל חלק מהתשלומים שבוצעו בכרטיס אשראי ? הפרישה נבעה מהתנהגות קיצונית של המורה ולא בגלל עניינים פרסונליים.
אין טעם להגיש תביעה בבית משפט - שכר טרחת עו״ד יעלה יותר משכר הלימוד.
אודה לקבלת התייחסות. | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:40:32 |
| שלום רב טל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לאחר 2 שיעורים פרשנו מס׳ תלמידים בעקבות התנהגות לא ראויה של המורה (ישנם עדויות, אך לא הקלטות).
פנינו להנהלת בית הספר לקבלת החזר של שכר הלימוד, אך נעננו בשלילה..."
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
מתי פניתם אל בית העסק(תאריך)?האם במכתב?
האם פרשתם ולאחריו פניתם אל בית העסק?
ככל שלא נעשתה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך לפנות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/1/2020 08:27 |
ארי |
 | | מחבר: | ארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 08:27:48 |
| שלום רב
קניתי מוצר נתב סלולרי מחברה ידוע המייבאת את המוצר מחו" למוצר היה אחריות שנתיים בשנה השלישית הלכה הבטרייה שאני פונה לחברה היכן אפשר לקנות בטיריה אומרים לי שאפשר רק לקנות את כל המוצר בשלמותו לא מוכרים בטריות בנפרד מה עושים
האם אפשר לקבל עזרה בנידון דרך הגב ניסיתי בכל דרך למצוא בטרייה חלופית ולא מצאתי בארץ | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:39:40 |
| שלום רב ארי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מונות מוצרים שעל היבואן/יצרן לספק את חלקי החילוף למשך 7 שנים.
המוצר המדובר אינו מופיע ברשימה וכן תקופת האחריות חלפה ועל כן, לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 21/1/2020 11:35 |
שקד קדוש |
 | | מחבר: | שקד קדוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 11:35:27 |
| שלום בעקבות שיחה שלי עם הדס יעקבסון שלחתי פניה באתר ולא קיבלתי מספר אישור אז בנוסף שלחתי פקס ממספר 039241170. אבקש לבדוק שהגיע
שקד 0523823526 | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:38:56 |
| שלום רב שקד,
לא התקבלו מסמכים במספר פקס שציינת. | |
|
|
|
| 21/1/2020 10:19 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:19:18 |
| נרשמתי לקורס משחק שאורכו חצי שנה, לאחר 2 שיעורים פרשנו מס׳ תלמידים בעקבות התנהגות לא ראויה של המורה (ישנם עדויות, אך לא הקלטות).
פנינו להנהלת בית הספר לקבלת החזר של שכר הלימוד, אך נעננו בשלילה.
אציין שבתחילת הקורס החתימו אותנו על טופס אשר מצויין בו שלא ניתן לקבל החזר בגין פרישה מהקורס.
האם התנהלות בית הספר חוקית ?
האם קיימת דרך לבטל חלק מהתשלומים שבוצעו בכרטיס אשראי ? הפרישה נבעה מהתנהגות קיצונית של המורה ולא בגלל עניינים פרסונליים.
אין טעם להגיש תביעה בבית משפט - שכר טרחת עו״ד יעלה יותר משכר הלימוד.
אודה לקבלת התייחסות. | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:32:37 |
| שלום רב טל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לאחר 2 שיעורים פרשנו מס׳ תלמידים בעקבות התנהגות לא ראויה של המורה (ישנם עדויות, אך לא הקלטות).
פנינו להנהלת בית הספר לקבלת החזר של שכר הלימוד, אך נעננו בשלילה..."
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
מתי פניתם אל בית העסק(תאריך)?האם במכתב?
האם פרשתם ולאחריו פניתם אל בית העסק?
ככל שלא נעשתה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך לפנות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 19/1/2020 19:35 |
חיים כהן |
 | | מחבר: | חיים כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2020 | | שעה: | 19:35:58 |
| שלום אני לומדת קורס תפירה ושילמתי מראש 5 צקים.
הם קבעו איתי מראש שהלימודים יתקיימו בימי שני.
לאחר כמספר רב של מפגשים הם החליטו שהם משנים את ימי הקורס ליום אחר ולא כפי שתואם.
אני לא יכולה להגיע בימים האחרים! ביקשתי מהם את 3 הצקים שנותרו כי לא אוכל להמשיך ללמוד אך הם מסרבים! מה אוכל לעשות??? חשוב לציין שאין חוזה או גילוי נאות...האם אוכל ללכת לתביעה נגדם? | |
|
|
|
| 20/1/2020 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 16:29:41 |
| שלום רב חיים,
האם בהסכם בניכם צוין כי המועד שהשירות יינתן הינו בימי שני? אם כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך .
ובמידה שתתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/1/2020 22:28 |
חיים |
 | |
|
| 22/1/2020 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:27:32 |
| אם כך, תפנה אל בית העסק בכתב.
אולם, אם בית העסק יכחיש, הדבר יהיה בגדר מחלוקת עובדתית, שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 21/1/2020 10:15 |
גני |
 | | מחבר: | גני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 10:15:32 |
| | שאלה , ביקשתי להתנתק מחברת שירותי טלוויזיה בחודש אוגוסט , בסוף החודש . באמצע החודש קיבלתי חיוב על חודש יולי שלפניי וזה בסדר גמור . עכשיו בסוף ינואר החברה עצמה נזכרה שיש לי יצרה של שבועיים מהניתוק על חודש אוגוסט וחייבו אותי רק עכשיו . האם זה תקין וחוקי?? מדוע 5 חודשים אירי ה? לטענת החברה החיוב לא מתבצע חודש אחרי , לא הגיוני כי הרי הוראת קבע יורדת אוטומטית כל חודש . תודה | |
|
|
|
| 22/1/2020 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 09:10:06 |
| שלום רב גני,
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לביטול העסקה בחודש אוגוסט, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 20/1/2020 23:07 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 23:07:35 |
| שלום,
האם מותר לרשת מזון לשמור איזה מוצרים קניתי על מנת להתאים לי מבצעים ללא אישור מפורש שלי?
| |
|
|
|
| 21/1/2020 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 15:17:50 |
| שלום רב אלה,
האם לא נתת את הסכמתך בעניין?
| |
|
|
|
| 20/1/2020 20:14 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 20:14:29 |
| לאחר חזרתי מחופשה בחול גיליתי כי חברת הטלויזיה שלי ניתקו לי את המנוי בטענה כי ביקשתי להתנתק
על אף שהסברתי וטענתי שלא הייתה שום בקשה כזו מצידי נאמר לי שאני פניתי בצ'ט וביקשתי ולכן עלי להחזיר ציוד במיידי ואם לא אחוייב בקנס.
לאחר כמה וכמה שיחות ולאחר שפיניתי יום להחזיר ציוד חזרו אלי מהחברה, התנצלו ואמרו שאכן לא בוצע זיהוי לפי ת.ז ו4 ספרות אחרונות של אמצעי התשלום
האם חברות התקשורת מחוייבות בתהליך זיהוי? האם יש לי עילה לתביעה?
תודה ענקית מראש
| |
|
|
|
| 21/1/2020 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 15:14:54 |
| שלום רב תום,
באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם או ברישיון של החברה ולאחריו לפנות אל החברה בעניין וכן אל משרד התקשורת באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/ministry_of_communications
בנוסף, תוכלי לפנות גם לרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/Departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 20/1/2020 17:25 |
ש. |
 | | מחבר: | ש. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 17:25:48 |
| לפני מעל שנה וחצי רכשתי מחשב מחנות פה בארץ. לפני חודשיים בערך בית העסק יצר עימי קשר בטענה שהתשלום שבוצע באמצעות פייפאל לא הועבר אליהם. יש מצב שהוא צודק. כשאני חיפשתי בהעברות של פייפאל לא ראיתי חיוב ולא זיכוי. כעת הוא דורש את התשלום. האם אני מחוייב על פי חוק לשלם לו? כפי שרשמתי עברו מעל שנה וחצי וזו אחריות שלו לדאוג לתשלום, מהן זכויותיי?
| |
|
|
|
| 21/1/2020 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 15:03:27 |
| שלום רב אדון,
היה וקיבלת מוצר עליך לשלם בעבור התמורה, עם זאת, באפשרותך לפנות אליהם על מנת שיפרסו את התשלום כך שיהיה לך נוח לשלמו. | |
|
|
|
| 20/1/2020 16:34 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 16:34:58 |
| | לאחרונה חידשתי את ביטוח הדירה. במהלך השיחה עם הנציגה היא הסבירה לי את עיקרי הדברים, ולבקשתי גם שלחה לי את תקציר הפוליסה במייל. רק לאחר ביצוע התשלום קיבלנו את הפוליסה המלאה. עקב פריצה לבית התחלנו תהליך תביעה מול חברת הביטוח. כאן התחילה החברה להיתלות בכל מיני סעיפים בפוליסה, שלא היו ידועים לנו במעמד החידוש. שאלתי היא: האם חברת הביטוח מחויבת להעביר לי את הפוליסה המלאה לפני ביצוע / חידוש ביטוח, כדי שאוכל ללמוד אותה ולהשוות עם הצעות אחרות? או שהיא פטורה מכך ורשאית להעביר לי את התקציר בלבד (למרות שבכך, היא לכאורה מסתירה ממני מידע שעשוי להשפיע על החלטתי ו/או ההתנהלות מולה בעתיד)? | |
|
|
|
| 21/1/2020 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 15:00:35 |
| שלום רב אברהם,
בעניין זה עליך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 20/1/2020 17:18 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 17:18:12 |
| | כיצד אפשר להגיש תלונה כנגד תאגיד המים - מי אונו? | |
|
|
|
| 21/1/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 14:57:48 |
| שלום רב שמעון,
בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור-רשות המים בקישור שלהלן:
http://www.water.gov.il/hebrew/Pages/home.aspx | |
|
|
|
| 20/1/2020 15:46 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 15:46:52 |
| האם מגיע זיכוי כספי (בכרטיס האשראי בו שולם) על חפצי נוי שסכומם הכולל הוא 250 ש"ח , אך מורכב ממספר חפצים שמחירם נמוך מ50 ש"ח?
החפתים הוחזרו תוך פחות מיומיים, ובהסתמך על דברי המוכרת שניתן יהיה לקבל החזר כספי. אולם כשהגענו סירבו בגלל החוק שלא מאפשר זיכוי כספי למוצר שמחירו פחות מ50 ש"ח. | |
|
|
|
| 21/1/2020 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 14:55:15 |
| שלום רב מיטל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות ובלבד שעלות המוצר/שירות הינו מעל 50 ש"ח (פר מוצר).
לפיכך, הגם אם המוצר שנרכש נכנס לרשימה שמזכה את הצרכן לבטל את העסקה ,הרי שלא תקום לך זכות חרטה, היות שעלות כל פריט פחותה מ-50 ש"ח.
עם זאת, באפשרותך לבדוק אם בית העסק הציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות במקום בולט, כמתחייב בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, שאם אין שילוט מדיניות החזרת טובין, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לעניין טענתך לפיה:
"...ובהסתמך על דברי המוכרת שניתן יהיה לקבל החזר כספי...- היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך או שהמדיניות של בית העסק מאפשר לך לבטל את העסקה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 20/1/2020 15:45 |
נירה סיימון |
 | | מחבר: | נירה סיימון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 15:45:40 |
| שלום,
בעת הזמנת המשלוח נבחרת שעת אספקה. החברה מגדירה זמן קבלת המשלוח בטווח של שעתיים.
אם השליח מאחר מעבר לאותן שעתיים האם הם מחוייבים להחזיר לי דמי משלוח ששולמו? טוענים שהחוק אומר שעתיים מעבר לשעתיים הראשונות, כלומר אם המשלוח תואם ל12:00 יבטלו את דמי המשלוח רק אם הגיע סביב 15:30-16:00.
אודה לתשובתכם בכדי לדעת אם הם צודקים, קורה לעיתים תכופות לצערי.
תודה | |
|
|
|
| 21/1/2020 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 14:46:21 |
| שלום רב נירה,
בעניין זה ראי מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 30/12/2019 15:33 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 15:33:24 |
| שלום,
תואמה לי אספקת מדיח כלים שרכשתי באחת מרשתות מוצרי החשמל הגדולות.
חלון הזמנים של התאום היה בין 8 בבוקר ל12 בצהריים.
פניתי מספר פעמים אל המספר ממנו בוצע התיאום ולא קיבלתי תשובות ברורות.
לבסוף הגיע המוצר ב1530 בצהריים.
1. האם מגיע לי פיצוי?
2. אם כן למי אני פונה? לחנות או לחברת ההובלה? לא ידועה לי שם חברת ההובלה. התשלום היה מול החנות וכלל הובלה חינם. | |
|
|
|
| 1/1/2020 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 10:52:03 |
| שלום רב איל,
אם כך, עליך לפנות אל בית העסק עמו בוצעה העסקה ושולם התשלום הכולל.
לנוחיותך,קיים מידע רחב בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 1/1/2020 11:22 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 11:22:01 |
| תודה רבה על המענה
בנוסח המכתב שבאתרכם מופיע: "תיקון תקלה של מוצרי חשמל בשנה הראשונה מהרכישה / התקנת מוצרי חשמל חדשים / התקנה, איסוף או תיקון ציוד תקשורת / בדיקת מערכת גז ביתית". אולם במקרה שלי מדובר על אספקת המוצר לבית הלקוח וההתקנה מבוצעת בנפרד ע"י טכנאי מטעם החברה שנותנת את האחריות. כלומר במקרה של אספקת מוצר בלבד מה עלי לסמן בטופס?? | |
|
|
|
| 2/1/2020 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 11:13:44 |
| ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות שבו צוין בין היתר כי:
החל מיום ה-12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן בנושא חוק הטכנאים. התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 20/1/2020 14:11 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 14:11:24 |
| שלום,
ב7.1.20 העברתי לחברה במייל את המכתב(עם העתק למועצה).
ב16.1.20 יצרתי קשר אם השירות לקוחות ונאמר לי שהמייל התקבל ושהמכתב בטיפול(לא ברור לי אם המוקדנית באמת מצאה את המייל אבל בכל אופן היא אישרה שהתקבל ובטיפול).
תוך כמה זמן החברה צריכה לענות על המכתב ומתי אני צריך ליצור איתם קשר שוב ו/או לערב את המועצה, במידת הצורך? | |
|
|
|
| 21/1/2020 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 14:39:27 |
| | במידה שאין תגובה או שהתגובה אינה לשביעות רצונך, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/1/2020 15:25 |
הלל שחם |
 | | מחבר: | הלל שחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 15:25:40 |
| שלום רב,
אני חבר בוועד ארגון הארצי של גמלאים של אחת החברות המובילות.
קראתי בעיון רב את התקנות להגנת הצרכן (ביטול עסקה).
יש לי מספר תובנות לגבי ביטולי עסקות. אבל היו אלי מספר פניות של חברים שעוררו אצלי תהיות המערערות אצלי התובנות.
לעינייננו, מדבר על מבצעי התיירות שלנו, מחזורים רבים בני שבוע ימים כ"א, בחו"ל. כולל טיסות, לינות, ארוחות וטיולים. נרכשים בארץ מול ספקי שרותי תיירות ישראליים, אבל רוב מתן השירותים הוא בחו"ל.
רוצה להתמקד בנושא דמי ביטול החלים של ביטול עסקה שכזאת.
כיום, אנו חתומים מול הספק על הסכם הכולל בתוכו נספח דמי ביטול.
העסקאות שהגמלאים מבצעים מתרחשים כיום, 6 חודשים לפני מועד היציאה.
דמי הביטול שבהסכם מתחילים להיכנס לתוקף רק החל מ-21 יום לפני היציאה. עד אז אין דמי ביטול והכסף מוחזר במלואו, בלא צורך לנמק.
לאחר מכן, בין 21 יום ל-14 יום יש 25% קנס.
בין 14 ל-7 יש 50% ולאחר מכן מלוא התשלום.
בעסקאות הכוללות שייט/הפלגות, דמי הביטול הינם גבוהים יותר.
במידה והגמלאים מבטלים בשל סיבה בריאותית מוצדקת, הם יכולים לתבוע את חברת הביטוח במידה וקנו פוליסה (אנו ממליצים לנהוג כך).
האם נספח דמי הביטול שאנו חתומים בהסכם עומד במבחן התקנות שקראתי ??
האם ישנן הקלות, הטבות, בנושא זה לאוכלוסיה של אזרחים ותיקים ??
תודה מראש, מקווה שהסברתי במפורט, נכון למסור כל הסבר ו/או מידע נוסף.
הלל שחם
Attachments area
| |
|
|
|
| 21/1/2020 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 14:36:15 |
| שלום רב הלל,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק, לפיכך, במקרה המתואר, אנו מנועים מלסייע לך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
|