| 23/1/2020 09:39 |
הגר |
 | | מחבר: | הגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 09:39:55 |
| האם בית עסק יכול לבטל עסקה על דעת עצמו?
קצת יותר פרטים - קניתי דרך אתר אינטרנט מוצר כלשהו וכעבור כשבועיים הם החליטו לבטל את העסקה ולא לספק את המוצר בטענה שהיתה תקלה טכנית באתר.
| |
|
|
|
| 26/1/2020 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:38:11 |
| שלום רב הגר,
עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים,על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 23/1/2020 08:45 |
בוריס |
 | | מחבר: | בוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 08:45:36 |
| קראתי באתר שלכם כי סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן קובע שאם
תואם מועד הגעת טכנאי שלוש פעמים ורק בפעם הרביעית הוא מגיע הטכנאי, בנסיבות אלה זכאי הצרכן לפיצוי כולל של 1800 ש"ח. במקרה שלי תואם מועד הגעת טכנאי פעמיים (בינתיים), ונקבע מועד שלישי. אבל כאן כל דחייה היא בין שבוע עד שבועיים, כי באזור מיגוריי הטכנאי מגיע רק פעם בשבוע. האם הנני רשאי לדרוש פיצוי על פעמיים של אי הגעה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 26/1/2020 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:28:30 |
| שלום רב בוריס,
עקרונית, בהנחה שהצרכן עונה לתנאים הקבועים בסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", רשאי הצרכן לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק - במקרה של אי הגעת טכנאי, הפיצוי יהיה בסך של 600 ש"ח, ראה מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,לאחריו אם תתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 23/1/2020 08:39 |
שימי |
 | | מחבר: | שימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 08:39:25 |
| קבעו איתי פגישה עם סוכן ביטוח שיגיע לביתי בשעה 20.30 לתת לי הצעה לביטוח תאונות אישיות וכד
הסוכן לא הגיע בכלל ואף אחד לא יצר עימי קשר לבטל את הפגישה , האם אני זכאי לפיצוי או משהו כזה בעכבות זה שניקבעה פגישה ולא הגיעו ? תודה | |
|
|
|
| 26/1/2020 12:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:21:01 |
| שלום רב שימי,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אינו חל על הביטוח, ועל כן, באפשרותך לפנות אל המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון,במשרד האוצר, לבירור העניין בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 22/1/2020 14:03 |
יפה |
 | | מחבר: | יפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 14:03:50 |
| | שלום אני רוצה לדעת מה אני אמורה לעשות. קניתי מקסר של קיינווד. אחרי 4 שימושים התקלקל מסרתי אותו לתיקון אך לקח יותר זמן מהצפוי וביקשתי שיחזירו לי את הכסף או שיתנו לי חדש. הם הבטיחו לחזור עליי ולא חזרו. בנתיים פתחתי תביע. הבעיה היא שנקבע דיון לחודש יולי והם שלחו בחזרה את המיקסר לנקודת שירות. במידה ולא אוספים את המוצר הם מוכרים אותו ללא יגיע של הלקוח. אני צריכה לקחת אותו או שלא? תודה. | |
|
|
|
| 22/1/2020 21:11 |
יפה |
 | |
|
| 26/1/2020 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:18:02 |
| שלום רב יפה,
את מציינת כי :
"...אחרי 4 שימושים התקלקל מסרתי אותו לתיקון אך לקח יותר זמן מהצפוי וביקשתי שיחזירו לי את הכסף או שיתנו לי חדש..."- כמה זמן המוצר היה בתיקון?
עקרונית, במוצר שנמצא בתקופת האחריות(שנת אחריות אחת) עליך לאפשר לנותן השירות(היבואן/יצרן) לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, לפי בחירת היבואן.
לעניין מועד תיקון המוצר שנמצא בשנת אחריות- תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעות כי התיקון לא יאוחר משבועיים.
היות שהעניין תלוי ועומד בבית משפט, אני, מציעה כי תתייעצי עם עו"ד בעניין. | |
|
|
|
| 22/1/2020 18:18 |
גלינה |
 | | מחבר: | גלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 18:18:08 |
| שלום רב,
רכשתי שולחן שהגיע עם פגם. פניתי למשווק והחנות טוענת שאקבל התייחסות תוך 10 ימי עסקים. האם סביר? | |
|
|
|
| 26/1/2020 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:03:51 |
| שלום רב גלינה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על הצרכן להודיע במיידי ועל בית העסק לתקן את הטעון תיקון תוך זמן סביר, אולם המחוקק לא מגדיר מהו "זמן סביר".
לכן, אני, מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם ישנה התייחסות בעניין ולאחריו תוכלי לפנות אל החברה בכתב. | |
|
|
|
| 22/1/2020 10:50 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 10:50:30 |
| היי, רכשתי מרשת גדולה כיסא בטיחות לתינוק.
הכיסא נפתח, הוצג וחובר לרכב שלי במעמד הקניה.
במעמד בקניה נאמר שהחזרה/החלפה תוך שבועיים.
הגעתי היום חזרה לחנות, בטרם מלאו 14 ימים מרגע הקניה על מנת להחזיר את הכיסא אחרי שהבן שלי פשוט לא מוכן לשבת עליו.
המוצר הגיע באריזתו המקורית, עם הניילום והקופסא ובהצגת חשבונית.
כמובן שבחנות לא היו מוכנים להחליף/ לתת זיכוי בגין הרכישה בטענה
שכיסאות בטיחות לא מחליפים וזה החוק - למרןת שבשום מקום ובשום של. במהלך הקניה בדבר לא הוזכר ולא נאמר - להפך!!
אשמח לדעת מה החוק באמת אומר בנושא
והאם יש לי אפשרות לפתוח פנייה בהתאם למקרה זה.
תודה! | |
|
|
|
| 22/1/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 15:22:14 |
| שלום רב זוהר,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן,מה כתוב במדיניות של בית העסק? | |
|
|
|
| 22/1/2020 15:48 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 15:48:40 |
| היי,
יש שלט של חוק הגנת הצרכן - הכי סטנדרטי שיש.
לא מצוין בשול מקול עניין הכיסאות בטיחות.
לא בחנות עצמה ולא בתקנון האתר - מדובר על רשת מוצצים. | |
|
|
|
| 22/1/2020 15:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 15:34:12 |
| | תברר על איזה חוק מדובר באותה הזדמנות עם כמה שיותר פירוט. | |
|
|
|
| 26/1/2020 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:00:30 |
| שלום רב זוהר,
על מנת לבדוק את פנייתך יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/1/2020 18:11 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 18:11:01 |
| ביצעתי הסכם לגבי תוכנית לימודית כלשהי בהוראת קבע.עברו פחות מ24 שעות ודרשתי לביטול העסקה עוד לפני שחייבו אותי בכלל,נענתי בסירוב שאי אפשר לבטל את העסקה
ומצד שני בחוזה שלהם רשום שניתן להפסיק את ההסכם 30 יום מראש | |
|
|
|
| 26/1/2020 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:58:04 |
| שלום רב דניאל,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
עקרונית, הן במכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית(תקנות ביטול עסקה) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ובתנאי שהצרכן הודיע על ביטול העסקה בתוך 14 ימים לפני קבלת השירות(בעסקה פרונטלית) או שני ימים לפחות שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות(במכר מרחוק בעסקה שאינה מתמשכת), הכל בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 21/1/2020 22:47 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 22:47:50 |
| שלום,
בימים האחרונים חיפשתי באינטרנט טיולים מאורגנים ולהפתעתי גיליתי שכמה חברות התחילו לפרסם טיולים עם שני מחירים שונים.
מחיר אחד עם זכות ביטול לפי חוק הגנת הצרכן והשני עם זכות ביטול לפי נותני השירותים בחו"ל. הביטול לפי נותני השירותים בחו"ל, כך הן כותבות, לא כולל את הטיסות שיוצאות מהארץ וחוזרות ארצה, שעליהן חל חוק הגנת הצרכן, ושהפרש המחיר בין שתי אפשרויות הביטול חל רק על החלק של השירותים שניתנים בחו"ל.
האם מותר למכור טיולים מאורגנים בשני מחירים?
האמת היא שכל זה ממש מבלבל.
אשמח לתשובתכם.
תודה
ענת | |
|
|
|
| 22/1/2020 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 14:15:17 |
| שלום רב ענת,
עקרונית, תיקון 58 קובע כי:
"14ג2. (א) על אף האמור בסעיפים 14ג(ג) ו-14ה, עוסק המציע לצרכן להתקשר בעסקת מכר מרחוק למתן שירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל באמצעות נותן שירות מחוץ לישראל, רשאי להציע לצרכן, לגבי אותו שירות שהוצע, לבחור בין החלופות שלהלן, בכפוף להוראות סעיפים קטנים (ב) ו-(ג):
(1) זכות ביטול לפי הוראות סעיפים 14ג(ג) ו-14ה (בסעיף זה – זכות ביטול);
(2) מדיניות הביטול של נותן השירות מחוץ לישראל (בסעיף זה – מדיניות ביטול).
(ב) לא יציע עוסק לצרכן עסקה הכוללת מדיניות ביטול, אלא אם כן מסר לצרכן בעת השיווק מרחוק וטרם ההתקשרות מידע בדבר מדיניות הביטול בעסקאות מהסוג המוצע, ובכלל זה אם היא כוללת זכות לבטל את העסקה; כללה מדיניות הביטול זכות כאמור, יכלול המידע גם את מועדי הביטול, ואם ישנם – את דמי הביטול והאפשרות לקבל החזר כספי; עוסק ימסור לצרכן פרטים כאמור גם במסמך לפי סעיף 14ג(ב).
(ג) פרסם עוסק באתר האינטרנט שלו עסקאות שיש לגביהן זכות ביטול ומדיניות ביטול, יפרסם גם מידע בדבר מדיניות הביטול, ובכלל זה את הפרטים כאמור בסעיף קטן (ב).
(ד) בחר צרכן בחלופה של מדיניות ביטול והיא כוללת זכות לבטל את העסקה ולהחזר כספי, ובכלל זה דמי ביטול, ישיב העוסק לצרכן את הכספים המגיעים לו בתוך המועדים הקבועים בסעיף 14ה.
(ה) נטל ההוכחה לעניין מדיניות הביטול, לרבות גילויה לצרכן כאמור בסעיף זה, מוטל על העוסק." | |
|
|
|
| 22/1/2020 17:37 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 17:37:12 |
| תודה על התשובה.
קראתי את מה שכתבתם וזה עדיין קצת מבלבל. האם אני אמורה להבין שבעצם מותר להם למכור טיול מאורגן בשני מחירים שונים?
בכלל, נראה לי שהחוק שאתם מצטטים, לא מדבר על טיולים מאורגנים אלא רק על "דילים" של סוכנויות נסיעות הכוללות טיסה + מלון בלבד, או על הזמנת מלונות דרך "בוקינג" וכאלו.
איך חברת הטיולים יכולה לקבוע מדיניות ביטול עם כל כך הרבה שירותים שיוצרים ביחד את הטיול?
אני מתקשה לפרש את התשובה שעניתם. אשמח לעזרתכם.
תודה מראש
ענת
| |
|
|
|
| 26/1/2020 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:50:42 |
| שלום רב ענת,
ניתן לך יעוץ בהתאם לתיאור בפנייתך לפיו :
"...מחיר אחד עם זכות ביטול לפי חוק הגנת הצרכן והשני עם זכות ביטול לפי נותני השירותים בחו"ל..." על כן, היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק לשירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל באמצעות נותן שירות מחוץ לישראל, רשאי בית העסק להציע לצרכן,לבחור בין החלופות.
היה ואת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/1/2020 11:49 |
טאיה |
 | | מחבר: | טאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:49:30 |
| | שלום, יש לי שאלה. אמא שלי פנסיונרית, קיבלה שיחה ביום חמישי מחברת אי פי לס שמציעה להוזיל עלויות שירותי אינטרנט וטלפון , הסכימה לשירותם ומסרה פרטי כרטיס אשראי. לאחר שביררתי קצת על החברה הבנתי שככל הנראה מדובר בעוקץ פניתי אליהם ביום ראשון עם בקשה לביטול. נציגת החברה הסבירה שדמי ביטול 300 שח. האם יש מה לעשות עם זה ? | |
|
|
|
| 27/1/2020 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 10:06:35 |
| שלום רב טאיה,
בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בעסקה מתמשכת, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בין אם הוחל השירות בנתינתו, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו, ישלם הצרכן את התמורה היחסית.
על כן, עליך לבדוק מה עלות השירות כולו וממנו לנכות 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/1/2020 17:23 |
אסנת שבתאי |
 | | מחבר: | אסנת שבתאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 17:23:30 |
| שלום. האם חוק ביטול טיסה לחו"ל לאזרח ותיק
חל גם על חברות תעופה זרות?(קניית הכרטיס נעשתה על ידי סוכן נסיעות)
תודה | |
|
|
|
| 26/1/2020 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:37:35 |
| שלום רב אסנת,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם טלפונית?
אם כן, ראי את תיקון 58 בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"14ג2. (א) על אף האמור בסעיפים 14ג(ג) ו-14ה, עוסק המציע לצרכן להתקשר בעסקת מכר מרחוק למתן שירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל באמצעות נותן שירות מחוץ לישראל, רשאי להציע לצרכן, לגבי אותו שירות שהוצע, לבחור בין החלופות שלהלן, בכפוף להוראות סעיפים קטנים (ב) ו-(ג):
(1) זכות ביטול לפי הוראות סעיפים 14ג(ג) ו-14ה (בסעיף זה – זכות ביטול);
(2) מדיניות הביטול של נותן השירות מחוץ לישראל (בסעיף זה – מדיניות ביטול).
(ב) לא יציע עוסק לצרכן עסקה הכוללת מדיניות ביטול, אלא אם כן מסר לצרכן בעת השיווק מרחוק וטרם ההתקשרות מידע בדבר מדיניות הביטול בעסקאות מהסוג המוצע, ובכלל זה אם היא כוללת זכות לבטל את העסקה; כללה מדיניות הביטול זכות כאמור, יכלול המידע גם את מועדי הביטול, ואם ישנם – את דמי הביטול והאפשרות לקבל החזר כספי; עוסק ימסור לצרכן פרטים כאמור גם במסמך לפי סעיף 14ג(ב).
(ג) פרסם עוסק באתר האינטרנט שלו עסקאות שיש לגביהן זכות ביטול ומדיניות ביטול, יפרסם גם מידע בדבר מדיניות הביטול, ובכלל זה את הפרטים כאמור בסעיף קטן (ב).
(ד) בחר צרכן בחלופה של מדיניות ביטול והיא כוללת זכות לבטל את העסקה ולהחזר כספי, ובכלל זה דמי ביטול, ישיב העוסק לצרכן את הכספים המגיעים לו בתוך המועדים הקבועים בסעיף 14ה.
(ה) נטל ההוכחה לעניין מדיניות הביטול, לרבות גילויה לצרכן כאמור בסעיף זה, מוטל על העוסק.
(ו) לעניין סעיף זה, בעסקת מכר מרחוק לרכישת כרטיס טיסה מישראל או אליה הכוללת חניית ביניים מחוץ לישראל, לא יראו בקטע הטיסה מיעד ביניים ליעד ביניים אחר או ליעד הסופי, שירות הניתן במלואו מחוץ לישראל.
(ז) בסעיף זה –
"שירותי תיירות" – שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי;
"מחוץ לישראל" – למעט האזור כהגדרתו בחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975." | |
|
|
|
| 22/1/2020 14:04 |
נחמה |
 | | מחבר: | נחמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 14:04:34 |
| רציתי לדעת האם יש באפשרותי להחזיר כיריים שאריזתם נפתחה כיון שלא ראיתי את המדבקה שאומרת לא לפתוח ללא טכנאי. ברצוני להחזירם כי לא קבלתי את המוצר המתאים לי
| |
|
|
|
| 26/1/2020 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:27:34 |
| שלום רב נחמה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(שכן חיבור לחשמל, מעיד על שימוש במוצר), עם זאת, פתיחת האריזה לכשעצמה אינה מעידה על שימוש במוצר.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים, במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/1/2020 12:45 |
אושר |
 | | מחבר: | אושר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 12:45:08 |
| | שלום. הזמנתי מקרר מחברת אלמ לפני חודשיים. הביאו לי את המקרר לאחר 5 ימים אך בעת הפתיחה המוצר היה פגום ולכן המוביל החזיר חזרה. לאחר שבוע הגיע שוב מקרר נוסף וגם הפעם כשפתחנו המקרר היא פצוע. לאחר מכן הביאו שוב פעם 3 פעמים כלומר סהכ 5 פעמים וכל פעם המקרר היה פגום. יצרתי קשר עם החברה אמרתי שאני לא מוכן יותר ומעוניין לבטל את העסקה. הם אמרו כי אקבל את הכסף חזרה תוך 14 ימים. השאלה שלי האם זה חוקי במיוחד במקרה הזה שבזבזתי ימי עבודה לא מעטים. האם אני יכול לדרוש את הכסף חזרה תוך 48 שעות? | |
|
|
|
| 26/1/2020 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:25:25 |
| שלום רב אושר,
היה והעסקה בוצעה בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ועל בית העסק להשיב את כספי הצרכן לא יאוחר משבעה ימי עסקים, וההשבה תעשה באופן בו בוצעה העסקה.
לעניין הטענה לנזק מוכח(הפסד ימי עבודה), באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 22/1/2020 14:03 |
נחמה |
 | | מחבר: | נחמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 14:03:56 |
| רציתי לדעת האם יש באפשרותי להחזיר כיריים שאריזתם נפתחה כיון שלא ראיתי את המדבקה שאומרת לא לפתוח ללא טכנאי. ברצוני להחזירם כי לא קבלתי את המוצר המתאים לי
| |
|
|
|
| 26/1/2020 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:00:16 |
| שלום רב נחמה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(שכן חיבור לחשמל, מעיד על שימוש במוצר), עם זאת, פתיחת האריזה לכשעצמה אינה מעידה על שימוש במוצר.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים, במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/1/2020 13:14 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 13:14:34 |
| חוייבתי לפני כשנה וחצי בסכום של 1400₪ .
לא הצלחתי למצוא פרטים על החברה הזאת כולל מספר טלפון . כל ניסיונותי עלו בתוהו . זו חברה שמתהדרת כנראה במתן שירותי תקשורת ו/או שווק ומכירה של ציוד תקשורת . לא זכור לי שאי פעם נוצר בנינו קשר כל שהוא . אך לאור ניסיונותיי להתחקות אחרי החברה ולקבל את סיבת החיוב על ידם , לא צלחתי להגיע לסוג התקשרות איתם . האם מישהו שמע או ניתקל במקרה דומה , אשמח ואודה לכם לשמוע על כך על מנת למנוע השנות של מקרים כאלה בעתיד . | |
|
|
|
| 26/1/2020 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 10:38:39 |
| שלום רב אבי,
האם לא פנית במיידי לחברת האשראי?
על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לאתר את פרטי החברה.
| |
|
|
|
| 22/1/2020 12:45 |
אושר |
 | | מחבר: | אושר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 12:45:44 |
| | שלום. הזמנתי מקרר מחברת אלמ לפני חודשיים. הביאו לי את המקרר לאחר 5 ימים אך בעת הפתיחה המוצר היה פגום ולכן המוביל החזיר חזרה. לאחר שבוע הגיע שוב מקרר נוסף וגם הפעם כשפתחנו המקרר היא פצוע. לאחר מכן הביאו שוב פעם 3 פעמים כלומר סהכ 5 פעמים וכל פעם המקרר היה פגום. יצרתי קשר עם החברה אמרתי שאני לא מוכן יותר ומעוניין לבטל את העסקה. הם אמרו כי אקבל את הכסף חזרה תוך 14 ימים. השאלה שלי האם זה חוקי במיוחד במקרה הזה שבזבזתי ימי עבודה לא מעטים. האם אני יכול לדרוש את הכסף חזרה תוך 48 שעות? | |
|
|
|
| 26/1/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 10:03:37 |
| שלום רב אושר,
היה והעסקה בוצעה בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ועל בית העסק להשיב את כספי הצרכן לא יאוחר משבעה ימי עסקים, וההשבה תעשה באופן בו בוצעה העסקה.
לעניין הטענה לנזק מוכח(הפסד ימי עבודה), באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 22/1/2020 12:22 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 12:22:45 |
| שלום,
ההורים שלי מבוגרים עלו עלו מצרפת ולכן העברית שלהם לא כל כך טובה. אבא שלי נכה ראייה מלידה והם מתקיימים מהקצבת נכות שלו.
יש לנו פרגולה בגינה והם רצו לסגור אותה, הם סגרו מול אדם סגירה של הפרגולה בעלות של 90 אלף שקלים וחתמו על כך. אציין כי גיליתי על כך רק עכשיו העבודות עדיין לא התחילו. ביררתי עם חברים מהתחום שהיו בהלם מהמחיר כי המחיר שהיה צריך לקחת הוא מקסימום 25 אלף שקלים. אני לא יודעת מה אפשר לעשות ואם יש מה לעשות בנושא.
הכסף הזה זה כסף ששמו בצד המון זמן על מנת להזדקן בכבוד. | |
|
|
|
| 26/1/2020 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 10:02:07 |
| שלום רב דבורה,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה בבית הוריך או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/1/2020 12:44 |
אושר |
 | | מחבר: | אושר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 12:44:44 |
|
|
|
| 26/1/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 10:00:36 |
| שלום רב אושר,
|
|
|
| 22/1/2020 12:22 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 12:22:31 |
| שלום,
ההורים שלי מבוגרים עלו עלו מצרפת ולכן העברית שלהם לא כל כך טובה. אבא שלי נכה ראייה מלידה והם מתקיימים מהקצבת נכות שלו.
יש לנו פרגולה בגינה והם רצו לסגור אותה, הם סגרו מול אדם סגירה של הפרגולה בעלות של 90 אלף שקלים וחתמו על כך. אציין כי גיליתי על כך רק עכשיו העבודות עדיין לא התחילו. ביררתי עם חברים מהתחום שהיו בהלם מהמחיר כי המחיר שהיה צריך לקחת הוא מקסימום 25 אלף שקלים. אני לא יודעת מה אפשר לעשות ואם יש מה לעשות בנושא.
הכסף הזה זה כסף ששמו בצד המון זמן על מנת להזדקן בכבוד. | |
|
|
|
| 26/1/2020 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 09:54:15 |
| שלום רב דבורה,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה בבית הוריך או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 22/1/2020 12:06 |
לילי |
 | | מחבר: | לילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 12:06:38 |
| | קניתי מעבד מזון בשווי 300 שח היה איחור במסירת המעבד מה עליי לבקש כפיצוי | |
|
|
|
| 26/1/2020 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 09:48:11 |
| שלום רב לילי,
האם נגרם לך נזק מוכח? אם כן, באפשרותך לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין.
האם בהסכם ההתקשרות בניכם יש התייחסות לפיצויים מוסכמים במקרה שאחד הצדדים מפר את ההסכם? אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם.
| |
|
|
|
| 22/1/2020 12:04 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2020 | | שעה: | 12:04:15 |
| שלום רב,
הזמנתי חופשה בדקה ה90 למלון באילת לתאריכים 10-14/2020 וביקשתי לדחות ל23-26/2020.
ההזמנה בנוי משני ליליות דרך שובר ולילה נוסף בתשלום.
האם החברה (דקה 90) יכולה לחייב אותי או לא לאפשר את הבקשה שלי ?
תודה
רן | |
|
|
|
| 26/1/2020 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 09:45:33 |
| שלום רב רן,
כיצד בוצעה העסקה- בעסקת מכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לדחות את מועד קבלת השירות(תאריך)?
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם לעניין שינוי תאריך? | |
|
|
|
|