| 26/1/2020 11:28 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:28:40 |
| שלום רב ,
אשמח לשתף אתכם במקרה שקרה לי , תכננתי להירשם לקורס פסיכומטרי והנציגה של אותו המכון לפסיכומטרי הייתה נחמדה ואמרה שבשביל שיישאר לי מקום בכיתה אני צריך לשלם לה דמי הרשמה של 50 שקלים כדי לשמור לי מקום והזמן שנרשמתי לקורס הוא שבועיים לפני תחילת הקורס .
כעבור כמה ימים אחת הנציגות שלחה לי חוזה ובחוזה כתוב ביטול קורס חודש לפני מחייב תשלום של 10% מעלות הקורס .
עכשיו במקרה גם קראתי את החוזה והחוזה לא נראה לי אז לא אישרתי אותו כפי שביקשה ממני בוואטסאפ .
ואז ראיתי גם שישנה אפשרות שאוכל לקבל הקלות לפסיכומטרי בגלל שיש לי בעיות של קשב וריכוז וכדי להגיש בקשה ועד שיאשרו אותה יקח בין חודש לחודשיים ואז ביקשתי מהם לדחות לי את הקורס למועד הבא בכדי לקבל הקלות . ואז התחילו אין ספור שיחות של איומים שכוללים אתה חייב לשלם לנו וכל מני כאלה , יש לך כמה אופציות או לשלם לנו ככה או ככה .
אמרתי להם לא חתמתי איתכם על שום חוזה לא חייב לכם כלום.
וגם אם הייתי חותם לא הייתה לי אפשרות לבטל מלכתחילה כי נרשמתי שבועיים לפני תחילת הקורס ובחוזה היה רשום חודש לפני בקיצור אני כרגע מקבל מלא טלפונים והם אומרים לי שזה לפי חוק המכונים לפסיכומטרי אז אני לא מבין , לפי החוק למוכנים לפסיכומטרי אני יכול לשלוח לאנשים חוזים והם לא חייבים לחתום עליהם בכדי לאשר אותם ?
אודה לתשובתכם בהקדם , | |
|
|
|
| 27/1/2020 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 09:12:25 |
| שלום רב איתי,
עקרונית, סעיף 7 בחוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים, תשס"ט-2008 קובע כי:
"7. (א) לא יתקשר מכון פסיכומטרי עם אדם לשם לימודיו בקורס אלא לפי תנאים הקבועים בהסכם בכתב, שנחתם בידי אותו אדם (בחוק זה – הסכם התקשרות); בהסכם ההתקשרות יפורטו, בין השאר, כל אלה:
(1) המחיר הכולל לתשלום בפועל של לימוד בקורס, לרבות דמי ההרשמה (בחוק זה – המחיר הכולל), ואם ניתנת האפשרות ללמוד קורס נוסף – גם מחירו;
(2) תנאי התשלום;
(3) התנאים לביטול השתתפות בקורס לפי הוראות סעיף 8;
(4) תנאי הלימוד העיקריים;
(5) פרטי מוקד שירות מטעם המכון שיהיה מופקד על קבלת פניות ותלונות.
(ב) התנאים המהותיים בהסכם ההתקשרות, לרבות הסייגים לחובות המכון הפסיכומטרי לפי ההסכם, יצוינו בהבלטה מיוחדת, ובין השאר יצוינו כאמור תנאים בדבר דחיית מועד הקורס, מעבר לקורס במתכונת שונה, שמירת הזכאות ללמוד בקורס במועד אחר והעברת הזכאות לקורס לאדם אחר.
(ג) בסעיף זה, "הסכם בכתב" – לרבות הסכם המאושר באמצעים אלקטרוניים."
בסעיף 8 בחוק נקבע דמי ביטול שעל הצרכן לשלם, כפי שתוכל לקרוא בקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/500_032.htm
| |
|
|
|
| 26/1/2020 11:37 |
טל יהושע |
 | | מחבר: | טל יהושע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:37:46 |
| שלום רב,
בתאריך 08/01/2020 בשעה 20:30 21:00. בערב הזמנו מחנות רהיטים בבני ברק "רהיטי נעורים" עסקת חתנים שכוללת מיטה יהודית,2שידות, קמודה,ארון, ספה, שולחן וכיסאות,מזרונים .סך כל העסקה הייתה 12,300 ש"ח ושולם כבר 5,250 ש"ח 4000 במזומן 1250 בשיק מזומן.
עקב ביטול החתונה שהייתה אמורה להיות ב13.02.2020 התקשרנו לבטל את הרהיטים בתאריך 19/01/2020. 12 יום מיום מועד העסקה כולל שבתות.
על הטופס הזמנה מודפס מופיע שזאת הזמנה מיוחדת ואינה ניתנת לביטול.
חשוב לציין שרק על השולחן נאמר לנו שזה תוספת תשלום מכיוון שרצינו צבע שחור ולא חום והם יצטרכו לצבוע במיוחד.
לא נאמר לנו שום דבר על הזמנה מיוחדת לא מידות ולא כלום ובטח שלא צבע למעט השולחן.
בעלי החנות טוענים שהכל זה הזמנה מיוחדת ולכן לא ניתן לבטל!ושכל ההזמנה כבר בהכנה ושאנחנו צריכים לקחת את הרהיטים כי גם רצפה עולה כסף או לשמור את הרהיטים לחתונה הבאה.
מה גם שכאשר ביצענו את ההזמנה נאמר לנו שזה מאוד מאוחר ושהם בספק
שהכל יגיע לפני החתונה ולא באותו יום או משהו.
לאחר שיחה עם עו"ד אמר לי לפנות אליכם ולהגיש תלונה
מה עליי לעשות?אשמח למענה 050-8679783 | |
|
|
|
| 27/1/2020 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 09:06:03 |
| שלום רב טל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והמוצרים הופיעו בקטלוג החברה ולא נעשו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, הרי שלא מדובר במוצרים שיוצרו במיוחד בעבור בית העסק,והיה על בית העסק לבטל את העסקה כקבוע בתקנות ביטול עסקה.
בנוסף, סירוב בית העסק לבטל את העסקה בטענה כי מדובר בהזמנה מיוחדת עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה ומדובר במוצרים שהוזמנו על פי המופיע בקטלוג יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/1/2020 11:24 |
אנס עאסי |
 | | מחבר: | אנס עאסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 11:24:30 |
| שלום,
לפני חודשים החליפה חברת החשמל את מונה החשמל בלי להודיע לי, הם פשוט שלחו לי הודעת תשלום.
לאחר שפניתי אליהם הסבירו לי שהייתה תקלה במונה והם העריכו שהתקלה מהווה 30% מסך הצריכה הביתית שלי, ולכן הם דורשים ממני לשלם 2600 ש"ח.
בחשבונית האחרונה שקיבלתי (לפי המונה החדש) עשיתי השוואה לתקופה אשתקד וההפרש בערך בין (10%- 15%).
האם מה שהם עשהו ומה הם דורשים זה לגיטימי וחוקי, ברצוני לציין שחברת המים החליפה את המונה לפי לחייב אותי באגורה אחת.
אני מבקש את עזרתכם שתייעצו לי מה לעשות בנדון.
ותודה מראש
אנס עאסי | |
|
|
|
| 27/1/2020 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 08:44:57 |
| שלום רב אנס,
בעניין זה יש לפנות אל רשות החשמל, בקישור שלהלן:
https://pua.gov.il/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 26/1/2020 10:31 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 10:31:44 |
| שלום,
שאלה בעניין ביטול עסקה: רכשתי מוצר ביום שישי אחד מחנות פרזול. המוצר לא התאים וחזרתי לאותה החנות ביום שיש אחרי (בדיוק שבוע) לקבלת הזיכוי בזמן שהמוצר באותה האריזה שקניתי וללא שימוש. המוכר אמר שייתן לי רק זיכוי לחנות ולא זיכוי כספי מכיוון שאם עברו 48 שעות מזמן הרכישה הוא לא מחוייב בהחזר כספי. האם זה נכון?
תודה. | |
|
|
|
| 27/1/2020 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 08:42:45 |
| שלום רב אלינה,
מה המוצר שנרכש? מה עלותו?
מה המדיניות של בית העסק?
האם נעשה שימוש במוצר?
בכל מקרה, תוכלי לבדוק אם המקרה שלך עומד בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) כמפורט באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
| 24/1/2020 13:54 |
שגיא |
 | | מחבר: | שגיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2020 | | שעה: | 13:54:52 |
| שלום רב,
רכשתי מוצר באתר אינטרנט, עלות המוצר הייתה 75 ש"ח ודמי המשלוח 25 ש"ח
המוצר נשלח אלי בזמן אבל שיניתי את דעתי וביקשתי לבטל. העסק אמר שלא אאסוף את המוצר מהדואר ומייד שיחזור אליהם הם יבטלו את העסקה.
המוצר חזר אליהם ואכן קיבלתי את כספי בחזרה 75 ש"ח פחות 5% דמי ביטול.
עלות המשלוח לא הוחזרה אלי, לטענת העסק המשלוח בוצע ובזמן ולכן לא ניתן לקבל זיכוי בעבור המשלוח.
האם אני זכרי לקבל גם את דמי המשלוח חזרה?
| |
|
|
|
| 26/1/2020 09:56 |
שגיא |
 | |
|
| 26/1/2020 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 16:08:38 |
| שלום רב שגיא,
האם דמי המשלוח שולם לחברה שממנה נרכש המוצר?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק,סעיף 14ג(ו)בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו מחיר הנכס, כדלקמן:
"מחיר הנכס" – מחירו הכולל של הנכס או של השירות, לרבות דמי ההובלה וכן כל תוספת או הוצאה אחרות שיחולו על הצרכן; "
מכאן שדמי הביטול הקבועים בעסקת מכר מרחוק הינם 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ממחיר הנכס, הכולל את דמי ההובלה, לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 25/1/2020 12:25 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/01/2020 | | שעה: | 12:25:39 |
| שלום
הזמנתי כמתנה לאימי מיקסר בצבע תכלת
לאחר כחודש וחצי מרגע קבלת המוצר אימי פתחה את האריזה וגילתה שקיבלנו מיקסר אדום אפילו שהמוצר חדש באריזתו המקורית ולא נעשה בו שימוש
הספק והחנות לא מעוניינים לעזור ולהחליף
האם יש חוק שמגן עליי? | |
|
|
|
| 26/1/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 15:41:53 |
| שלום רב רונן,
כיצד בוצעה העסקה- האם בחנות?
הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, מוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(שכן חיבור לחשמל מעיד על שימוש במוצר).
היות שמתיאור בפנייתך, המועד לביטול העסקה בהתאם לקבוע בתקנות ביטול עסקה חלף, הרי שלא קמה לך זכות חרטה.
ולכן, באפשרותך לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק אולי היא מטיבה יותר.
היה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות,הרי שהדבר עלול להיות בניגוד לסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, העלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 24/1/2020 14:19 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2020 | | שעה: | 14:19:37 |
| שלום,
האם יש בחוק התייחסות למחוייבות אחזקת חלפים אצל היבואן, למוצר כגון מושב אסלה | |
|
|
|
| 26/1/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 15:33:54 |
| שלום רב יניב,
תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) חלות על מוצרי חשמל ומפורט בו באלו מקרים יש חובה על היבואן/יצרן לספק חלקי חילוף למשך 7 שנים(כולל בתוכה שנת אחריות הקבועה בדין).
| |
|
|
|
| 24/1/2020 10:12 |
Lior |
 | | מחבר: | Lior (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2020 | | שעה: | 10:12:55 |
| | ראיתי בחנות מעיל שמתומחר ב129 שח אבל רק במידה אחת. אותו המעיל בשאר המידות היה מתומר ב 199. מה המחיר שעליי לשלם? | |
|
|
|
| 26/1/2020 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 15:20:15 |
| שלום רב ליאור,
איזה מיהם רכשת או רוצה לרכוש?
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר גם אם מחירו בקופה גבוה יותר. | |
|
|
|
| 23/1/2020 17:43 |
איציק ס. |
 | | מחבר: | איציק ס. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 17:43:31 |
| שלום רב,
פניתי לחברה שהתקינה לי שער גלילה חשמלי. לאחר כמה חודשים השער הפסיק לעבוד, והוא עדיין באחריות.
פניתי לחברה, בעל החברה אמר שיבוא ביום שני, לא נקבעה שעה לבסוף לא הגיע.
הסיפור חזר על עצמו גם בשלישי, רביעי, והיום יום חמישי נראה אותו הדבר.
בנוסף הוא הפסיק להגיב להודעות וואטסאפ ומסנן שיחות כל הזמן.
השאלה היא מה הזכויות שלי?
| |
|
|
|
| 26/1/2020 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 15:15:18 |
| שלום רב איציק,
היה והמוצר נמצא באחריות יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/1/2020 13:35 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2020 | | שעה: | 13:35:58 |
| שלום.
הגשתי לכם תלונה על בית עסק שרכשתי ממנו משהו אך לא סיפק אותו. ביקשתי לבטל את העסקה ונאמר לי שהיא תבוטל. בפועל העיסקה לא בטולה גם לאחר מספר פעמים שיצרתי קשר עם העסק. הגשתי תלונה מפורטת יותר עם סימוכין ש"טופלה" על ידכם. שלמעשה הייתה להעביר לבית העסק את התלונה ולחכות לתגובות. לאחר שבית העסק לא הגיב גם לכם בתום הזמן המוקצב שניתן לו נשלח אלי מייל שנאמר בו שבית העסק לא נענה לתביעה ועקב עומס באפשרותי לפנות לבית דין לתביעות קטנות.
שלחתי אליכם מספר מיילים להבין אם העיניין בטיפול ופשוט יקח זמן או שלא. עד לרגע זה לא קיבלתי תשובה.
בבדיקת סטטוס פניה באתר רשום "סגור".
מרגיש בדיחה יותר גרועה ממה שבית העסק עושה.
אני מבקש שמישהו יצור איתי קשר ויברר לי הכל.
אם זאת ההתנהלות מדוע מלכתחילה לא אמרתם לי לגשת לתביעות קטנות ומה טוב בכם אם אתם לא עושים כלום וגם לא מחזירים תשובות ודברים ברורים.
כמובן שלא אעצור עד שעינייני לא יבוא על מקומו.
בברכה | |
|
|
|
| 21/1/2020 11:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2020 | | שעה: | 11:52:11 |
| שלום רב יניב,
פנייתך הועברה לאחראי בתחום.
| |
|
|
|
| 26/1/2020 15:14 |
יניב |
 | |
|
| 23/1/2020 15:01 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 15:01:25 |
| שלום רב,
האם בחנות מכולת פרטית מותר להוסיף מע״מ על קנייה של חלב וגבינה צהובה? | |
|
|
|
| 26/1/2020 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 14:56:44 |
| שלום רב ליאורה,
על פי סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן המחיר צריך שיהיה מחיר כולל שיכלול בין היתר,מס ערך מוסף, כמוגדר בסעיף 17א בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"...בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
| |
|
|
|
| 23/1/2020 14:57 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 14:57:44 |
| האם חוק הטכנאי חל על ספקי שירות מחברת הביטוח. קבעתי עם אינסטלטור דרך הביטוח והוא לא הגיע.
האם אני זכאית לפיצוי?
יש לציין שאני לא גרה בדירה והייתי צריכה לצאת מהעבור כדי לפגוש אותו
תודה | |
|
|
|
| 26/1/2020 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 14:53:40 |
| שלום רב מרים,
היות שחוק הגנת הצרכן לא חל על חברת ביטוח, באפשרותך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 23/1/2020 14:38 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 14:38:57 |
| שלום
קבעתי עם הספק הובלה בין השעות 9 ל 11 ההובלה הגיע בשעה 14:00. האם הפיצוי על איחור כזה הוא 300 שקלים או 600 שקלים.
איך הם אמורים להעביר את הכסף האם יכולים לחייב אותי להגיע אליהם מפני שהחנות רחוק ממקום מגורי.
תודה | |
|
|
|
| 26/1/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 13:43:11 |
| שלום רב אתי,
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
החוק לא מפרט את אופן העברת פיצוי ללא הוכחת נזק.
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 23/1/2020 14:05 |
מייקל |
 | | מחבר: | מייקל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 14:05:11 |
| שלום,
הזמנו ספה ב-20.12.1019 ממוכר בחנות, הספה הגיעה שלשום ב-21.1.2020 אחרי מספר עיכובים, כאשר המובילים הביאו את הספה הם לא הצליחו להכניס אותה אפילו כאשר ציינו בחנות שתגיע מפורקת. הם השיארו את הספה בחוץ קרעו את העתיפה דבר שהוביל להרטבה והתלכלכה של הספה והיינו צריכים לשלם לעוד בן אדם שעובד עם החברה לפרק ולהכניס אותה. המובילים לא נמסרו גם תעודת משלוח. כאשר הספה הורכבה מחדש בתוך הדירה שמנו לב שהמוצר לא תואם למה שהזמנו וגם הרגליים פגומות ושרותות ובנוסף היא מלוכלכת. פנינו לבעל העסק גם בטלפון וגם בהודעות עם תמונות והבטיח לבוא לראות את הספה אתמול אך הבריז לנו ושוב מבטיח לבוא ביום ראשון הקרוב.
מה הפרוצדורה והזכיות שלי מכיוון שהמוצר אינו תואם למה שהזמנו? האם יש טווח זמן מסיום שזה צריך להיות מטופל? מה עם בעל העסק מסרב לתקן/לקחת בחזרה את המוצר ולהחזיר את הכסף? מה עוד עליי לעשות כדי לוודא שאני מוגן ושהמצב יטופל בהקדם? | |
|
|
|
| 26/1/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 13:38:44 |
| שלום רב מייקל,
היות שבוצעה הרכבה בבית הצרכן, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
עם זאת, במקרה של אי התאמה, חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון בתוך זמן סביר, היה והתיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 23/1/2020 14:38 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 14:38:10 |
| שלום,
תואם עבורי שירות טכנאי מזגנים בשל תקלה, בתוך תקופת האחריות.
הטכנאי נקבע לשעות 10-12. משלא הגיע, התקשרתי לחברה בשעה 12 ונעניתי ש"אופס, לא הודענו לך שהטכנאי חולה? הוא בעצם מגיע בשעה 18".
ביקשתי מהם 600 שח פיצוי על איחור של יותר מ-3 שעות, לפי הפירוט על החוק שראיתי באתרכם.
הם מתעקשים שמגיע לי פיצוי של 300 שח בלבד.
לפני שאגיש תלונה רשמית, רוצה לוודא שהבנתי נכון את לשון החוק.
האם יש תנאים כלשהם לקבלת 600 שח למעט הפרטים שציינתי?
תודה,
שיר | |
|
|
|
| 26/1/2020 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 13:37:56 |
| שלום רב שיר,
עקרונית, סעיף 18א(ג) וכן סעיף 18א(ד) בחוק הגנת הצרכן קובעים כי:
"(ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);...
(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו...
ד) הפר נותן השירות את הוראות סעיף קטן (ג), יהיה הצרכן זכאי, בשל אותה הפרה, לפיצוי בלא הוכחת נזק, כמפורט להלן:
(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
לפיכך, היה ואת עו | |
|
|
|
| 23/1/2020 14:04 |
מייקל |
 | | מחבר: | מייקל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 14:04:42 |
| שלום,
הזמנו ספה ב-20.12.1019 ממוכר בחנות, הספה הגיעה שלשום ב-21.1.2020 אחרי מספר עיכובים, כאשר המובילים הביאו את הספה הם לא הצליחו להכניס אותה אפילו כאשר ציינו בחנות שתגיע מפורקת. הם השיארו את הספה בחוץ קרעו את העתיפה דבר שהוביל להרטבה והתלכלכה של הספה והיינו צריכים לשלם לעוד בן אדם שעובד עם החברה לפרק ולהכניס אותה. המובילים לא נמסרו גם תעודת משלוח. כאשר הספה הורכבה מחדש בתוך הדירה שמנו לב שהמוצר לא תואם למה שהזמנו וגם הרגליים פגומות ושרותות ובנוסף היא מלוכלכת. פנינו לבעל העסק גם בטלפון וגם בהודעות עם תמונות והבטיח לבוא לראות את הספה אתמול אך הבריז לנו ושוב מבטיח לבוא ביום ראשון הקרוב.
מה הפרוצדורה והזכיות שלי מכיוון שהמוצר אינו תואם למה שהזמנו? האם יש טווח זמן מסיום שזה צריך להיות מטופל? מה עם בעל העסק מסרב לתקן/לקחת בחזרה את המוצר ולהחזיר את הכסף? מה עוד עליי לעשות כדי לוודא שאני מוגן ושהמצב יטופל בהקדם? | |
|
|
|
| 26/1/2020 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 13:33:20 |
| שלום רב מייקל,
היות שבוצעה הרכבה בבית הצרכן, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
עם זאת, במקרה של אי התאמה, חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון בתוך זמן סביר, היה והתיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 23/1/2020 14:04 |
מורן גאון נסיר |
 | | מחבר: | מורן גאון נסיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 14:04:23 |
| שלום,
קיבלתי היום מייל מחברת סלופארק בה אני מופנית לצפיה בריכוז תקופתי של החשבוניות שלי.
נכנסתי ללינק.. והיה לי מוזר למצוא שכל חודש יש לי חיוב.
מבדיקת החשבוניות עולה כי צורפתי ללא ידיעתי לשירות פרימיום בעלות של 7.5 שח' מדי חודש במשך שנה... לפחות במה שהספקתי לבדוק כעת בגין שנת 2019.
מבדיקה עימם גם דרך פניה באתר צור קשר שלהם וגם טלפונית וקיבלתי את אותן תשובות כאשר לאחר התעקשותי שישלחו לי אסמכתאות על כך שהן טוענות שביקשתי להשתמש בשירות דרך האפליקציה. נעניתי שהן יפנו למנהלת שתחזור אלי בתום שני ימי עסקים וכל זאת לאחר ויכוח ארוך היות וביקשתי לקבל אסמכתאות לכך.
בשיחות עם יהודית מצוות ליזט ונציגה נוספת... טענו שאישרתי שימוש בשירות פרימיום דרך האפליקציה. דבר שלא ביצעתי.
אני נמצאת עם רכב חדש וכל שירות שיכול להינתן לי בפרימיום כלול לי בביטוח הרכב.
לא נכנסתי לאפליקציה שלהם ולא אישרתי שימוש בשירות זה.
רק כאשר אני נכנסת לחניה אני מקבלת הודעה מסלופארק האם אני מעוניינת להפעיל חניה דרך סלופארק ולדלג על עמדת התשלום,
פתאום קיבלתי פירוט חיובים שראיתי שמשך שנה שלמה אני מחויבת מדי חודש.
לולא לא קיבלתי את החשבונית לא הייתי מודעת אפילו לחיובים.
מדובר בחיובים קטנים מדי חודש בכרטיס האשראי..
וברוב חוצפתן הנציגות שואלות אותי "את לא בודקת את חיובי האשראי שלך?"
אשמח אם תוכלו לעזור לי או להנחות אותי כיצד אוכל לקבל זיכוי בגין החיובים ללא אישורי.
ברצוני לציין רק שקרה לי מקרה דומה לפני כשנתיים עם חברת פנגו.
שטענו את אותה טענה שהצטרפתי לשירות שלהם שאינו קשור לחניה דרך האפליקציה.
לאחר דין ודברים זיכו אותי חזרה והסרתי את האפליקציה שלהם ועברתי לסלופארק.
ברצוני לציין כי מדובר בהטעיית צרכנים ומי שכמוני אינו דוגם חיובים קטנים בכרטיס האשראי... נופל קורבן אף הוא.
אם ניקח בחשבון שיש להם לדוגמא 100.000 מנויים וכל אחד מחויב ב 7.5 שח
החברה שלהם בלי לעשות כלום עושה על מס' מנויים זה קופה של 750.000 שח' בלי לזוז מהכסא :(
ממש חוצפה - שיטת מצליח
| |
|
|
|
| 26/1/2020 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 13:28:40 |
| שלום רב מורן,
יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך מול בית העסק. | |
|
|
|
| 23/1/2020 13:12 |
ארבל |
 | | מחבר: | ארבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 13:12:48 |
| חברת ישראכרט פנתה אלי בבקשה לשלוח לי דפי פירוט במייל. הסכמתי. אלא שאינם מאפשרים לי לראות את דפי הפירוט שנים אחורה אלא רק לשנתיים. נכנסתי לאתר כדי לשחזר דפים משנת 2016 ולא יכולתי, לטענתם אפשר רק שנתיים אחורה. חב' כאל מאפשרת לפחות 7 שנים לאחור.
ישראכרט תופסים בעלות על דפי הפירוט שלי ודורשים ממני תשלום עבור כל שנה שאני מבקשת לראות. הייתכן שיענישו אותי על התנדבותי לשמירה על איכות הסביבה?
אם כך, אדרוש מהם דפי נייר כפי שהיה לפני עידן המייל.
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 26/1/2020 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 13:25:26 |
| שלום רב ארבל,
בעניין זה עליך לפנות אל הנהלת החברה ובמידה שתתקלי בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 23/1/2020 10:52 |
שיר כהן |
 | | מחבר: | שיר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 10:52:31 |
| | כמה זמן אחרי שמגישים תלונה מקבלים תשובה? | |
|
|
|
| 26/1/2020 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:56:14 |
| שלום רב שיר,
ייתכן שהתהליך של קליטת התלונה במערכת ייקח זמן ארוך יותר היות שיש עומסים במערכת. | |
|
|
|
| 23/1/2020 09:59 |
max |
 | | מחבר: | max (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2020 | | שעה: | 09:59:09 |
| שלום רב,
הזמנתי מוצר מהאינטרנט בארץ, ושליח שבא להביא לי אותו מוציא קרטון קרוע עם מוצר פגום בפנים.
האם אני חייב לקבל אותו? במידה ולא קיבלתי אותו מה הזכויות שלי לזיכוי עקב מוצר פגום?
תודה | |
|
|
|
| 26/1/2020 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:47:02 |
| שלום רב מקס,
עקרונית, במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמקרה בו הביטול נעשה עקב פגם, הביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול.
על כן, בהנחה שאתה מעוניין לבטל את העסקה, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במקרה של ביטול עסקה, בית העסק מחויב להשיב את כספי הצרכן בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול ועל הצרכן להעמיד לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק. | |
|
|
|
|