| 29/1/2020 13:44 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 13:44:42 |
| | דיברתי עם עו"ד הדס עדיין לא קיבלתי תשובה. ביקשה שאכתוב כאן כדי שתחזור אלי טלפונית | |
|
|
|
| 30/1/2020 16:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 16:00:05 |
| שלום רב נועה,
פנייתך הועברה . | |
|
|
|
| 29/1/2020 15:20 |
אינה |
 | | מחבר: | אינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 15:20:21 |
| נתתי פלאפון לתיקון שילמתי 150ש"ח עבור הבדיקה התכנאי בדק ואמר שהבעיה זו הבטריה ואם אני רוצה שהוא יחליף? אמרתי כן התכנאי אמר שזה יכח כמה ימים כי אין לו במלאי כרגע וזה יאלה לי 300 ש"ח אמרתי בסדר.
אחרי כמה ימים קיבלתי את הפלאפון בחזרה, פחות משבועה הבעיה חזרה ובנוסף הפלאפון נכבה ב 60%
פניתי לתכנאי והוא סירב לתקן את התקלה ואמר אני צריכה להוסיף עוד 100ש"ח כדי לבדוק במעבדה שלו "כי הוא לא עטבד חינם" ככה הוא אמר
למרות שלתיקון יש אחריות חצי שנה
"התכנאי אמר אני לא נתתי שום אחריות ולא יודעה שום דבר" הוא עובד לפי חוקים שלו כי הוא טכנאי כבר 11 שנים "אני פיטחתי עור של פיל נגד אנשים כילו " ככה הוא אמר מה עושים ? הבן שלי מבועס מהתנהלות כזו. זה הפלאפון שלו | |
|
|
|
| 30/1/2020 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 15:56:34 |
| שלום רב אינה,
בעניין זה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/1/2020 13:33 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 13:33:17 |
| אמנם אני פונה לגבי המקרה פרטי שלי אולם אני יודעת בוודאות שהרבה חברי מכבי שלי "קפצו" על ההצעה האטרקטיבית ונמצאים באותה סיטואציה, אם הם מודעים לכך או לא.
בחודש יולי 2019 הבנתי כי קיימת זכאות במסגרת מכבי שלי, לטיפולי הסרת שיער בלייזר במכוני פרופורציה. בתנאי ההטבה דובר על "השתתפות של 50% עבור טיפולי הסרת שיער, עד תקרה של 2,036 שח המתחדשת אחת לכל 3 שנים צפות". בררתי עבור בתי. פגשנו יועצת אשר המליצה על הוספת איזורים נוספים בשל העלות הנמוכה מאוד והכדאית, והחלטנו על טיפולים באיזורים מסוימים אשר הסתכמו ב 273 ש"ח לטיפול. הוסבר כי הטיפולים מתבצעים כל 3 חודשים. סה"כ 12 טיפולים ב 3 שנים. הנחתי שצטרך להוסיף כמה מאות שלקים להשלמת הסדרה בהקדם האפשרי, או לחכות מעט לידשו ההטבה (בתופ 3 שנים).
להפתעתי, אחרי כחצי שנה ו-2 טיפולים בלבד, יצא עדכון כי הטבה תופסק בכל קופות החולים ב-31.12.2020, וההסכם המקורי בין מכבי לפרופוקציה לא תקף. נדרשתי לקבל החלטה מהירה מאוד להצטרף להסכם החדש ,בכדי לנצל את הזכאות לבחור להתחייב לסדרה של מינימום 10 טיפולים. לתדהמתי, המחירים עלו בין 45%-63%. 429 ש"ח במקום 273 ש"ח לאותם איזורים. ויותר מזה - כ 4.5 טיפולים בלבד במסגרת תקרת מחיר ההטבה ל3 שנים. להשלמת הסדרה יהיה עלי לשלם מחיר גבוה בהרבה מזה אשר בגינו נכנסנו להסכם מלכתחילה. נאמר לי שעלות חבילה של 10 טיפולים נוספים לאותם איזורים בגוף תעלה כ 6900 ש"ח, במקום קרוב ל 9000 ש"ח המחיר המלא (אם זכור לי נכון).
להבנתי, אם אני לא יכולה לעמוד בהוצאה הגדולה משמעותית, ונאלצת להפסיק לבתי את סדרת הטיפולים, אז התשלומים אשר העברתי על שני הטיפולים אשר כבר בוצעו בעצם ירדו לטמיון, כיוון שבהגדרה נדרשת סדרת טיפולים לקבלת תוצאה ומה שנעשה עד עכשיו לא השפיע כהוא זה אם הטיפול יפסק.
פניתי לפרופורציה ולמכבי בנסיון להבין למה כזה דבר קורה? למה מציעים הצעה אטרקטיבית מבלי לבחון את ההתכנות שלה מראש, מצרפים חברי מכבי רבים למסלול של הטבה ומשנים אותה אחרי מספר חדשים בלבד? ואם יש אילוצים- למה לא לכבד הסכם עם החברים? הייתי מבינה אם לא היו מצרפים להסכם שנמצא כלא כדאי לקופות החולים/למשרד הבריאות חברים חדשים, או אם לחליפין היו מציעים הסכם אחר למצטרפים חדשים, אבל איך יתכן לשנות את תנאי ההסכם למי שכבר התחיל וכל-כך בסמוך לתחילתו?
רוצה לבקש מהמעורבים לכבד את ההסכם אליו נכנסתי בגלל הטבה שהוצעה לי ע"י של מכבי שירותי בריאות, ולאפשר לי ולמי שהתחיל את הסדרה לסיים אותה בתנאים עליהם נחתם ההסכם. או לחליפין לתת לי החזר על התשלום שהעברתי בגין טיפולים שנעשו עד כה, כיוון שאין לי יכולת לעמוד בהוצאה הנדרשת להשלמת הסדרה, אשר תביא לתוצאה ההמבוקשת של הסרת השיער בצמיתות, והטיפולים שנעשו עד כה לא אפקטיביים לבדם ואל הביאו לתוצאה לשמה נכנסנו להסכם מלכתחילה.
האם יש דרך לחייב אותם לאפשר לי להמשיך את הסדרה בתנאים בהם נכנסתי? או לפצות אותי על שני הטיפולים אשר נעשו במקרה שאני נאלצת להפסיק את הטיפולים?
תודה, | |
|
|
|
| 30/1/2020 15:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 15:54:26 |
| שלום רב ורד,
עליך לפנות אל הנהלת קופת חולים לבירור העניין, אך בטרם תפני אליהם תעייני בתקנון הקופה.
היה ותתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 29/1/2020 16:29 |
אמא |
 | | מחבר: | אמא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 16:29:52 |
| נתתי פלאפון לתיקון שילמתי 150ש"ח עבור הבדיקה התכנאי בדק ואמר שהבעיה זו הבטריה ואם אני רוצה שהוא יחליף? אמרתי כן התכנאי אמר שזה יכח כמה ימים כי אין לו במלאי כרגע וזה יאלה לי 300 ש"ח אמרתי בסדר.
אחרי כמה ימים קיבלתי את הפלאפון בחזרה, פחות משבועה הבעיה חזרה ובנוסף הפלאפון נכבה ב 60%
פניתי לתכנאי והוא סירב לתקן את התקלה ואמר אני צריכה להוסיף עוד 100ש"ח כדי לבדוק במעבדה שלו "כי הוא לא עטבד חינם" ככה הוא אמר
למרות שלתיקון יש אחריות חצי שנה
"התכנאי אמר אני לא נתתי שום אחריות ולא יודעה שום דבר" הוא עובד לפי חוקים שלו כי הוא טכנאי כבר 11 שנים "אני פיטחתי עור של פיל נגד אנשים כילו " ככה הוא אמר מה עושים ? הבן שלי מבועס מהתנהלות כזו. זה הפלאפון שלו | |
|
|
|
| 30/1/2020 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 15:49:51 |
| שלום רב גברת,
בעניין זה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/1/2020 13:20 |
מלכה |
 | | מחבר: | מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 13:20:44 |
| היי שלום ביקשתי שלנה תחזור אלי ועוד לא חזרה אלי לגבי תשובה אשמח אם תוכלו להדיע לה שתתקשר אלי
תודה ויום טוב | |
|
|
|
| 30/1/2020 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 15:44:19 |
| שלום רב מלכה,
פנייתך הועברה למנהלת פניות הציבור. | |
|
|
|
| 29/1/2020 13:25 |
מיכה |
 | | מחבר: | מיכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 13:25:16 |
| שלום
האם הגשת התלונה על המתנה למענה טלפוני בשביל שאלות לגביי החשבון נעשית דרך איזה קישור:
להגשת תלונה בעניין זה בתחום הטלפוניה או אינטרנט יש לפנות אל פניות הציבור במשרד התקשורת.
או
להגשת תלונה נגד בנקים או חברות אשראי יש לפנות אל פניות הציבור של המפקח על הבנקים.
תודה | |
|
|
|
| 30/1/2020 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 15:43:25 |
| שלום רב מיכה,
בענייו זה עליך לפנות אל הנהלת הבנק ולאחריו אם תתקל בבעיה, תוכל לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 29/1/2020 13:20 |
מלכה |
 | | מחבר: | מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 13:20:32 |
| היי שלום ביקשתי שלנה תחזור אלי ועוד לא חזרה אלי לגבי תשובה אשמח אם תוכלו להדייע לה שתתקשר אלי
תודה ויום טוב | |
|
|
|
| 30/1/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 15:40:40 |
| שלום רב מלכה,
פנייתך הועברה למנהלת פניות הציבור. | |
|
|
|
| 29/1/2020 13:14 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 13:14:43 |
| התקשרתי לחברת היי-קיו לצורך בירור פרטים על קורס השלמת בגרויות בשני מקצועות.
הבהרתי לנציגי המכירות שאני עובדת במשרה מלאה ושאין באפשרותי לרדת לחצי משרה מפאת בעיות כלכליות ושאלתי האם עדין אפשרי לקחת שני קורסים בשעות הערב
נציגי המכירות אמרו לי במפורש שהמסלול שאני מבקשת לקחת הוא אפשרי (למרות שהוא 5 ימים בשבוע) ושיש להם המון המון סטודנטים שבחרו לעשות כך ושאין שום בעיה עם העובדה שאני עובדת במשרה מלאה.
ביום הראשון לקורס, המרצה הבהירה במפורש שאין זה אפשרי לקחת את שני הקורסים במקביל ושהיא מרצה שם כבר כמה שנים ומעולם לא ראתה תלמיד שצלח במשימה. לטענת המרצה, השיעורים הפרונטלים אינם מספיקים ולכן יש הרבה מאוד שיעורי בית ועבודות שיש לעשות במהלך תקופת הלמידה ולכן מי שעובד במשרה מלאה פשוט לא יוכל לעמוד בכל מטלות הקורס ולכן לא כדאי לעשות זאת במקביל
בחוזה ההתקשרות כמובן נכתב שלא ניתן לבטל את הקורס מהרגע שהתחיל.
אם נציגי המכירות היו מיידעים אותי שהקורס הפרונטלי לא מספיק למעבר הבגרות ונדרשת עבודה עצמית רבה, יתכן מאוד שלא הייתי לוקחת את הקורס במקביל. נציגי המכירות ידעו זאת מכיוון ששאלתי אותם על זה, ובכל זאת המליצו לי לקחת מסלול בלתי אפשרי
האם ישנה עילה לביטול הקורס וקבלת ההחזר הכספי למרות שחוזה ההתקשרות מציין שלא ניתן לקבל החזר לאחר שהקורס החל?
אם הייתי מקבלת מהם את כל המידע לפני תחילת הקורס לא הייתי עושה זאת, ולא הייתה לי שום דרך לקבל את המידע הזה לפני נוכחותי בשיעור הראשון בו המרצה הסבירה מדוע המסלול בלתי אפשרי | |
|
|
|
| 30/1/2020 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 15:35:14 |
| שלום רב נוי,
לא ציינת מועד ביצוע העסקה(תאריך)?
מועד תחילת הקורס(תאריך)?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 29/1/2020 12:55 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 12:55:36 |
| שלום רכשתי אוזניות של JBL בדיוטי פרי ואחריות המוצר ע"י מודן היבואן הרשמי
כשהגעתי לחול פתחתי וראיתי שרק אוזניה אחת מתחברת למכשיר הטלפון
איך שנחתתי שמתי את האוזניות לתיקון באחת מנקודות השירות שישלח למעבדת היבואן
עברו כבר 10 ימי עסקים ממועד ההפקדה של האוזניות כמו שקבוע בחוק ובחוזה עם היבואן והאוזניות עדיין לא הגיעו למעדה בכלל וכמה כמה ימים אומרים לי שזה בבדיקה
מה הפיתרון? | |
|
|
|
| 30/1/2020 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 15:17:56 |
| שלום רב יאיר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות הניתנת על ידי היבואן/יצרן ומועד תיקון המוצר מופיע בסעיף 10(א) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, כאמור, כדלקמן:
"...יצרן ימלא את חובתו לתקן טובין על פי תקנות אלה לא יאוחר מתום שבוע ימים מהיום שבו נקרא לעשות כן או מתום עשרה ימים מהיום שבו נמסרו הטובין לתחנת השירות, לפי הענין; נמסרו הטובין לנקודת המכירה בהתאם כאמור בתקנה 9(ב), ימלא היצרן את חובתו לתקן את הטובין לא יאוחר מתום שבועיים מהיום שבו נמסרו הטובין."(כמובן שיש רשימת מוצרים שבהם נקבע כי התיקון צריך שייעשה תוך יום- יומיים-שלושה מביצוע הקריאה).
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 28/1/2020 18:58 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2020 | | שעה: | 18:58:18 |
| שלום רציתי לשאול לגבי החוק להגנת הצרכן (ביטול עסקת מכר מרחוק). אני וכמה מחברי דיברנו בטלפון עם נציג חברת תיירות לצעירים, סגרנו שאנחנו משלמים מקדמה של 1,200 לשמונה אנשים כלומר 150 כל אחד. שאלנו לגבי ביטולים אמרו שאפשר לבטל מתי שרוצים עד חודשיים לפני הטיסה (לא אמרו דבר על כך שיש לחברה מדיניות ביטולים משלהם וגם אם אמרו בשיחה ולא הבנו את זה, לא שלחו לנו שום דף כתוב אינטרנטי או מצולם כפי שכתוב בחוק שצריך להביא לנו לפני סגירת העסקה). יום למחרת סגרנו ושילמנו להם 1200 שקל בשעה 12:00. לאחר שסגרנו את העסקה אמרו לנו כי לא הבנו נכון את השיחה יום לפני כן וה1200 שקל מקדמה רק על שני אנשים ואנו צריכים לספק לחברה עד לתאריך מסויים עוד 600 שקל מקדמה על כל אדם. בסדר אולי הייתה אי הבנה בשיחה למרות שאנחנו בטוחים שלא אמרו לנו על זה כלום אבל אמרנו בסדר, נבטל. לאחר שעתיים מסגירת העסקה ביקשנו לבטל. כשרצינו לבטל נודע לנו לראשונה שנשלח לנו בשעה 13:00 שעה לאחר סגירת העסקה, מייל ובו לראשונה נודע לנו על המדיניות הביטולים של החברה שהיא 600 שקל דמי ביטול לכל אדם (אפילו ששילמנו רק על שני אנשים 1200 שקל - 600 לאדם). כלומר לא מספיק העסקה לא הלכה כרצוי וכפי שאמרו לנו בשיחת טלפון גם רק לאחר סגירת העסקה ותשלום המקדמה שלנו הציגו בפנינו את מדיניות הביטולים של החברה בכתוב במייל (מה שלפי מה שהבנתי מנוגד לחוק כי אמורים לספק אותנו במידע הזה לפני סגירת העסקה). אז גם הטעו אותנו בשיחה שאמרו שאנו יכולים לבטל עד חודשיים לפני הטיסה (שאגב בחופש הגדול) וגם לא נותנים לנו לבטל בלי לשלם ביטול עסקה של 600 שקל לאיש כפי שרשום במייל שקיבלנו רק שעה לאחר סגירת העסקה (למרות ששילמנו מקדמה רק לשני אנשים).
לפי מה שהבנתי הם עוברים על החוק מכיוון:
1. כי לא סיפקו לנו טופס גלוי בו פרטים על מדיניות הביטולים
2. עוברים על חוק בכך שלא נותנים לנו קודם כל לבטל א. עסקה שנסגרה לא לפי מה שנקבע בטלפון (אי התאמה) ב. וגם כי לא נותנים לבטל עסקה אפילו שלא עברו 14 יום ממועד סגירת העסקה.
האם אני צודק או שאולי הבנתי לא נכון את החוק והחברה אכן צודקת?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 29/1/2020 12:50 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 12:50:12 |
| אנו רוצים לבטל את העסקה בהקדם וצריכים עזרה לראות אם אנו צודקים או שצריך לשלם להם את הדמי ביטול של 600 שקל כל אחד משמונת הנערים.
נשמח לעזרה :) | |
|
|
|
| 30/1/2020 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 14:04:52 |
| שלום רב תומר,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה הטלפונית(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם פר כרטיס, ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, נופש ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מכאן, שהיה ואתם עומדים בתנאים הקבועים בדין, הרי שעל בית העסק לגבות 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, פר כרטיס ולכן,יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 26/1/2020 12:17 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2020 | | שעה: | 12:17:42 |
| שלום,
קנינו שולחן בתחילת יולי 2019 (יולי 2) שלפי החוזה היה צריך להיות מסופק תוך 120 ימי עסקים. עדיין לא סופק. החנות תוענת שעדיים לא עברו 120 ימי עסקים.
איך לחשב את ימי העסקים מיולי 2019 ועד היום, תוך התחשבות בכל החגים. העם יש לוח רשמי?
תודה רבה | |
|
|
|
| 27/1/2020 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 10:29:37 |
| שלום רב אנה,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, לאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 27/1/2020 11:50 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 11:50:27 |
| תודה רבה,
הם לא רוצים לשלוח תגובה רשמית
בנוסף, מצאנו עוד משפת אחד בחוזה:
איחור ב30 יום לא יחשב כחריגה וכמו כן החברה לא תהיה אחראית לאיכובים שנגרמו על יד צד שלישי או כוח עליון ובלבד החברה עשתה עת כל הפעולות הסבירות למניעת העיכוב
האם המשפת הזה הוא חוקי ? זאת התוספת של 30 יום מעבר ל120 ימי עסקים | |
|
|
|
| 27/1/2020 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 12:12:56 |
| שלום רב אנה,
ניתן לך יעוץ טלפוני.
| |
|
|
|
| 30/1/2020 13:45 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 13:45:48 |
| תודה רבה,
החנות עובדת רשמית גם ביום שישי (9-14) וגם בשבת (12-22). האם ימים אלה נחשבים כימי עבודה? | |
|
|
|
| 29/1/2020 12:41 |
טומי |
 | | מחבר: | טומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 12:41:35 |
| שלום קניתי פלאפון מחנות בארץ דרך האתר שלהם קיבלתי את הפלאפון לא בצבע שראיתי בתמונות.
לאחר בירור מול בית העסק הבנתי שאין את הצבע המוצג וגם לא יהיה ביקשתי החזר כספי כי קניתי את המכשיר בתאריך 27.1 והוא הסביר לי שיש לי חיוב של 5 אחוזים ועוד 2.6 אחוז מחברת האשראי ובנוסף לזה יש לי עלות שילוח של 60ש"ח שגם את זה עלי לשלם האם זה הגיוני??? | |
|
|
|
| 30/1/2020 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 13:45:40 |
| שלום רב טומי,
בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול כאמור.
היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
סירוב בית העסק להשיב את כספך עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן בנוסף, רשאי הצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 29/1/2020 12:06 |
פלודה יעקב |
 | | מחבר: | פלודה יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 12:06:56 |
| אנו זוג גימלאים
הזמנו טיול מאורגן בחברת איילה ל10.2.2020
עקב בהלת הווירוס שוקלים לבטל את הטיול
החברה דורשת מלוא כרטיס הטיסה ודמי ביטול של 1000$
הם טוענים שיש פסיקה לאחרונה שחוק הגנת המרכן המבוגר אינו תןפס בנושא תיירות ולכן לא מאשרים ביטולים ללא דמי ביטול
אנו צריכים לתת תשובה עד יום חמישי זה באם מבטלים בתנאים שהם קבעו
מבקש תשובה מהירה
בתודה
פלודה יעקב ולילי
plujack@gmail.com
0524230087 | |
|
|
|
| 30/1/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 13:38:05 |
| שלום רב פלודה,
כיצד בוצעה העסקה- האם בשיחה טלפונית או בעסקה פרונטלית?
לעמדת המועצה הישראלית לצרכנות, לאור החמרת המצב והמלצות משרד הבריאות להימנע כלל מנסיעה לסין בשל סכנת הידבקות בנגיף הקטלני נוצר מצב של כוח עליון(סיכול) המקנה לצרכנים שרכשו כרטיסי טיסה או חבילות נופש לסין את הזכות לשנות או לבטל את העסקה באופן מלא כדי לא לסכן את בריאותם.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/1/2020 12:01 |
שושנה |
 | | מחבר: | שושנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 12:01:47 |
| | רכשתי לפני כ-5 שנים ריהוט וביקשתי עקב מעבר דירה לאחסן אותו בעסק לאחר 5 חודשים החלטתי שאין לי צורך בריהוט וביקשתי החזר המדיניות של החנות הינה אין החזרים יש שלטים בכל החנות אך מכיון שבעל העסק ואני מכירים שנים קיבלתי זיכוי במהלך החמש שנים אני לא מוצאת כלום לטעמי ביקשתי את כספי ונמסר לי שאני לא זכאית האם אכן כך הדבר? | |
|
|
|
| 30/1/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 13:30:23 |
| שלום רב שושנה,
היה ויש ברשותך זיכוי, עליך לממשו.
על פי חוק הגנת הצרכן, אין זכות ביטול במקרה המתואר, אלא אם כן,נקבע אחרת בהסכם ההתקשרות.
| |
|
|
|
| 27/1/2020 11:21 |
אליאור |
 | | מחבר: | אליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2020 | | שעה: | 11:21:43 |
| שלום רב,
בתאריך 19/10/19 רכשתי סלון, עד כה ולאחר דין ודברים ארוך לא קיבלתי את המוצר ואף לא ידוע מתי אקבל את המוצר.
לאחר שהגעתי לסניף פעמים רבות ולאחר אין סוף שיחות טלפון ושירות שאינו עולה בקנה אחד עם שירות לקוחות טוב שאני מצפה לקבל ביקשתי לבטל את העסקה.
נאמר לי כי אין באפשרותי לקבל את כספי המקדמה בחזרה (על סך 5000 ש"ח), למרות שהמוצר עדיין לא אצלי.
חשוב לציין שהסלון שהוזמן הוא סלון בדיוק כפי שנמצא בתצוגה וללא שינוי צבע, מידות או הזמנה מיוחדת כלשהי.
לטענת החברה רק אם יקבלו מכתב ממכם או מעו"ד יחשובו אם להחזיר לנו את כספנו.
אשמח לדעת מהן הזכויות שלי. | |
|
|
|
| 28/1/2020 12:24 |
אליאור |
 | |
|
| 29/1/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 14:57:16 |
| שלום רב אליאור,
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם על כן, היה וטרם סופק המוצר, הרי שקמה לך זכות חרטה בהתאם לתקנות ביטול עסקה כאמור, וסירוב בית העסק להשיב את כספי המקדמה ששולמו לה מנוגדת לחוק, והדבר עלול להוות הטעיה, בהתאם לאמור לעיל.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 29/1/2020 15:02 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 15:02:16 |
| תודה על התגובה המהירה.
המצב הוא הפוך: בעל העסק טוען שהוא רשאי לתת ללקוח להמתין את כל תקופת המשלוח, וביום האחרון בו אמור המשלוח להגיע, לומר ללקוח שהוא החליט לבטל את העסקה.
האם זה אכן כך? | |
|
|
|
| 30/1/2020 10:03 |
אליאור |
 | | מחבר: | אליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 10:03:48 |
| בית העסק מסרב להחזיר את כספי המקדמה ששולמה,
באיזה הליך אנו יכולים לנקוט?
כמה זמן אמור לקחת הליך שכזה עד לקבלת הכסף חזרה? | |
|
|
|
| 30/1/2020 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 13:15:04 |
| שלום רב אליאור,
היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה,בית העסק מחויב להשיב את כספך לא יאוחר משבעה ימי עסקים, והשבת הכספים תיעשה בהתאם לאופן שהתשלום בוצע. | |
|
|
|
| 29/1/2020 11:03 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 11:03:50 |
| | קניתי לפני 10 ימים פינת אוכל ע"ס 7000₪ שילמתי מקדמה של 1000₪ , היום אני מתקשרת לברר לגבי הספקה אומרים בטונים גבוהים שרק אחרי שאני אשלים את כל היתרה רק אז יגידו לי מתי יספקו לי את המוצר .שאלה שלי מה לעשות האם לשלם את כל הסכום מבלי לדעת מתי ואם בכלל יספקו לי את פינת אוכל ?? | |
|
|
|
| 29/1/2020 11:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 11:24:34 |
| 1. אף לקוח לא זכאי ולא צריך לשלם על שירות כזה.
2. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;
3. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 30/1/2020 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 12:51:16 |
| שלום רב רחלי,
1. מה סוכם בניכם בעת ביצוע העסקה? תעייני בכך.
2. עליך לשקול את כדאיות העסקה: היה ואת מעוניינת לבטל את העסקה, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 שח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם.
לכן, במידה שלא מדובר במוצר שיוצר בהזמנה מיוחדת על פי מידות או דרישות מיוחדות, הרי שקמה לך זכות לבטל את העסקה שכן, מניין הימים מתחילים להיספר מיום קבלת המוצר ומכאן שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואת מעוניינת להיענות בחיוב לדרישת בית העסק-אנו ממליצים שתדרשי מבית העסק לציין את מועד אספקת המוצר ותתעקשי שהדבר יעלה על הכתב (שתהיה לך הוכחה) בנוסף, תדרשי שהתשלום יבוצע באמצעות כרטיס אשראי בתשלומים.
| |
|
|
|
| 29/1/2020 10:39 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 10:39:17 |
| | התקלקל לי חלק בסוללת המזגן שצריך להחליף. החלק מכוסה בתחום האחריות של המוצר. אבל, החברה טוענת שאנחנו צריכים לשלם 600 ש"ח עבור התיקון מאחר שזה מזגן 3 כוח סוס וצריך שני טכנאים שיגיעו. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 30/1/2020 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 11:03:05 |
| שלום רב קארין,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כקבוע בסעיף 6(ג)בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
היה והמוצר לא נמצא בתקופת האחריות(שנת אחריות ראשונה) הרי שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה סוכם בניכם, לאחריו, תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב. | |
|
|
|
| 29/1/2020 09:56 |
סיגלית יצחקי |
 | | מחבר: | סיגלית יצחקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 09:56:01 |
| | שלום רב לפני שבוע היה פרסום על כורסאת טלויזה במחיר מוזל נכנסתי לאתר להזמין פתאום המחיר קפץ במקום 3675 שח מעור .קפץ ל 4900 שח התקשרתי לחברה אמרו זה תקלה אמרתי שהם מחויבים לתת במחיר שרשום אמרו שאין אפשרות הפרסום רץ עוד שבוע באינטרנט כדי שאנשים יכנסו לאתר זה שיקרי וזה הטעייה לשמה צילמתי את 2 המסכים ויש לי הוכחה מה לעשות .? | |
|
|
|
| 30/1/2020 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 10:30:50 |
| שלום סיגלית,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן קובע כי במכירה מיוחדת (מבצע, הנחה) על בית העסק לציין את המוצרים הכלולים בו ואילו לא וכן את המחיר לפני ההנחה ולאחר ההנחה.
היות שטרם בוצעה רכישה, עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 29/1/2020 09:37 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 09:37:00 |
| | האם מחיר שמוצג במסעדה/מזנון הוא מחייב? ומה ניתן לעשות במקרה שחייבו אותי במחיר גבוה יותר ומסרבים להחזיר או לכבד את המחיר הזה? המחשבה הראשונה היתה לכיוון של תביעה קטנה במטרה לפיצויים לדוגמה, אבל מקריאה זהירה של האתר שלכם והחוק, עלה לי ספק - באתר שלכם נכתב שהחובה להצגת מחירים בבית אוכל נובע מסעיף 17ג והתקנות, בעוד שהסעיף בחוק בנוגע לפיצויים לדוגמה מתייחס לסעיף 17ב. האם אכן מדובר בפרט קריטי שמונע הגשת תביעה, או שבתביעות קטנות יש לשופט את החופש (והנטייה) לקחת בחשבון את רוח החוק והצדק במקרה כזה? | |
|
|
|
| 29/1/2020 18:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 18:43:49 |
| שלום רב גל,
סעיף 31א(א)(5) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(5) ביקש צרכן מעוסק כי יחויב במחיר שהוצג על הטובין, לפי סעיף 17ב(ד), אף אם מחירם בקופה גבוה יותר – והעוסק לא פעל בהתאם לכך;
ומעיון בסעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן נקבע כי:
"...המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור."
עם זאת, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 30/1/2020 09:30 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 09:30:58 |
| | זה העניין. לא ברור לי ב־100% אם זה נכון, כי זה לא מחיר על גבי טובין או על האריזה אלא בתפריט, ובעמוד שלכם (https://www.consumers.org.il/category/displaying-prices-the-law) אתם מדברים על התקנות לפי סעיף 17ג (ולא 17ב). לכן אני מנסה להבהיר האם זו בעצם פרצה שמשמעותה שזה לא רלוונטי... | |
|
|
|
| 30/1/2020 09:31 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 09:31:13 |
| | זה העניין. לא ברור לי ב־100% אם זה נכון, כי זה לא מחיר על גבי טובין או על האריזה אלא בתפריט, ובעמוד שלכם (https://www.consumers.org.il/category/displaying-prices-the-law) אתם מדברים על התקנות לפי סעיף 17ג (ולא 17ב). לכן אני מנסה להבהיר האם זו בעצם פרצה שמשמעותה שזה לא רלוונטי... | |
|
|
|
| 29/1/2020 08:30 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 08:30:54 |
| | הגשתי את התלונה נגד חברת יס ומסרתי לכם את הכול | |
|
|
|
| 29/1/2020 18:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 18:34:53 |
| שלום רב יקיר,
לא ציינת מתי הגשת את תלונתך(תאריך)?
לידיעתך, בשל עומס בפניות למועצה לצרכנות ייתכנו עיכובים, על כן אבקש להתאזר בסבלנות. | |
|
|
|
| 30/1/2020 09:21 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2020 | | שעה: | 09:21:23 |
| | שאלתי בכללי כמה זמן לקוח ברגע שמגישים תלונה עד שמקבלים תשובה | |
|
|
|
|