| 4/2/2020 10:58 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 10:58:40 |
| | ביצעתי רכישה באתר אינטרנט לא ישראלי ואני מעוניינת לבטל את העסקה (עברו פחות מ24 שעות). הם לא מוכנים לבטל. יש דרך לעשות את זה? | |
|
|
|
| 4/2/2020 11:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 11:07:21 |
| | תקראי את תנאי הרכישה באתר. אלו הם שקובעים. | |
|
|
|
| 2/2/2020 21:29 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 21:29:52 |
| שלום, רציתי לברר משהו.. לאחרונה החלטתי לבדוק את החשבוניות של yes והופתעתי לגלות שהצ'רלטון קפץ מ66.40 ל69 ש"ח ולאחר מכן ל70+ ש"ח.
הם אומרים שהודיעו על כך בהודעה בממירים, אבל לא נשלחה הודעת סמס / הודעה בגוף החשבונית בנושא.
האם הודעה בממיר, שרוב הלקוחות לא שמים לב לסימן הקטן במסך ולא מתייחסים אליו, נחשב להודעה תקינה?
האם הם היו מחוייבים לעדכן גם בסמס ובחשבונית כפי שעושים כשיש שינויים? | |
|
|
|
| 2/2/2020 22:09 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 22:09:06 |
| | בנוסף, לאחר בדיקה עכשיו בממיר, פלא ופלא... אין כל הודעה על שינוי מחירים. אפילו צילמתי את מסך ההודעות ומסך החשבון. ממש, שום אזכור בנושא.. | |
|
|
|
| 3/2/2020 18:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 18:22:34 |
| שלום רב אלונה,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם וכן ברישיון של החברה.
בכל מקרה יהיה עליך לברר מול מועצת הכבלים והלוין במשרד התקשורת, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/cable_satellite | |
|
|
|
| 2/2/2020 21:50 |
סוילם |
 | | מחבר: | סוילם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 21:50:35 |
| שלום רב
קניתי שני כרטיסי טיסה ישירה לרומא לחודש אפריל 2020 מלפני חודשיים .
קבלתי את האישור מחברת התעופה לפי הזמנה שלי שהיא מאושרת.
לאחרי כמעט חודש קבלתי מייל מחברת התעופה על שינוי מועד הטיסה וגם טיסה לא ישירה עם עצירה בספרד והמתנה של כמה שעות .
במקום נסיעה של ארבע שעות טיסה ישירה אני צריך לבלות מעל 12 שעות טיסות והמתנה .
ניסיתי לבטל את העסקה אבל חברת סמארט אייר הודיעו לי שאני לא מקבל החזר כספיאת על הכרטיסים.
מה מגיע לי לפי החוק. | |
|
|
|
| 3/2/2020 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 18:01:39 |
| שלום רב סוילם,
חסרים פרטחם כגון:
האם העסקה בוצעה מול חברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל?
מתי נרכש השירות(תאריך)?
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם במקרה של שינוי האם משמעות הדבר שיש לצרכן זכות לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 2/2/2020 21:33 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 21:33:04 |
| רכשתי לפני חודשיים ספה, בהזמנה מיוחדת (פשוט ארוכה יותר מהספה שהציגו לי). הרכישה בוצעה בסוף יום עסקים אחד, למחרת בבוקר התקשרתי לבטל את העסקה. כבר חודשיים שהם מורחים אותי בטענה שאי אפשר להחזיר כסף על הזמנה מיוחדת. על אף שברור שלא התחילו בייצורה.
מה אפשר לעשות?? | |
|
|
|
| 3/2/2020 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 17:43:27 |
| שלום רב מיכל,
האם יש לך הוכחה שפנית אל בית העסק בבקשה לבטל את העסקה, כבר למחרת היום?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
יש לציין כי הנחיה של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה לעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן קובעת כי המועד בו חולף זכות הביטול ביצור מיוחד הינו בתום 3 ימי עסקים לאחר מועד עשיית העסקה.
על כן, היה ויש ברשותך ראיה המעידה כי הודעת על ביטול עסקה בחלוף יום מביצוע העסקה הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 2/2/2020 17:00 |
זוהר כהן |
 | | מחבר: | זוהר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 17:00:04 |
| שאלה צרכנית- לפני כחודש קפץ לי פרסום של אמריקן לייזר | American Laser לניתוח להסרת משקפיים לחברי כללית במחיר מוזל, בשיחה ציינתי בפני הנציגה שאין לי פלטינום אלא רק מושלם ושלאישתי יש פלטינום, היא אמרה שאין בעיה וקבעה לי פגישת ייעוץ. גם בסניף אמרתי שאין לי פלטינום והם בכלל לא ביקשו לראות כרטיס קופ''ח. עברתי את כל הבדיקות וסגרנו עיסקה בתשלומים באשראי (תשלום אחד ירד כבר). מחר אמור להיות הניתוח וכבר לקחתי חופש מחלה, קניתי משקפי שמש רגילים וכו'. עכשיו (פחות מ 24 שעות לפני הניתוח) התקשרו אלי מאמריקן לייזר שהם טעו ובגלל שאין לי פלטינום לא ניתן לעשות את הניתוח במחיר שנחתם ושעלי לעשות פלטינום ולחכות חצי שנה מה שאני ממש לא מתכוון לעשות.
ביקשתי מהנציגה שאחראי שירות לקוחות יחזור אלי ושראוי שחברה גדולה כזו תיקח אחריות על הטעות שלה אבל מבלי להזדקק לחסדיהם אשמח אם מישהו שמבין בעניין ייעץ לי מה זכויותיי מבחינת החוק להגנת הצרכן וכד'. | |
|
|
|
| 2/2/2020 18:08 |
זוהר |
 | |
|
| 3/2/2020 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 16:49:11 |
| שלום רב זוהר,
האם יש לך ראיות התומכות בטענתך לפיו נאמר ש"...לחברי כללית במחיר מוזל, בשיחה ציינתי בפני הנציגה שאין לי פלטינום אלא רק מושלם ושלאישתי יש פלטינום, היא אמרה שאין בעיה וקבעה לי פגישת ייעוץ..."?
אם כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/2/2020 16:59 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 16:59:19 |
| | האם אתר הכרויות יכול לשים כל מיני מגבלות על מנוי לפי ראות עיניו, או שיש פיקוח על תנאיו למנוי. | |
|
|
|
| 3/2/2020 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 16:24:09 |
| שלום רב גבריאלה,
תוכלי לפרט את שאלתך.
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? כיצד בוצעה העסקה? | |
|
|
|
| 2/2/2020 16:30 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 16:30:46 |
| רכשתי מערכת ישיבה מעור,
לאחר ההרכבה נוכחתי כי:
אין לספה ריח של עור כלל.
הספה הגיע מסין ולא מאיטליה כפי שהצהירו המוכרים.
אין תוית מצורפת המעידה על כך שמדובר במוצר עור.
החנות מנפיקה תירוצים שונים.
האם על פי חוק חייבת להיות מצורפת תוית המעידה על כך שהמוצר עשוי מעור? | |
|
|
|
| 3/2/2020 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 16:19:26 |
| שלום רב צביקה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בטיב המוצר וסוג המוצר.
על כן, עליך להמציא ראיות התומכות בטענתך ולאחריו יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ולא תהיה ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 2/2/2020 15:37 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 15:37:48 |
| שלום
רכשתי שעון בחנות בקניון הזהב שנקראת Best Jewlery שאגב אם ממש לא ממליץ לקנות שם שכן מסתבר שהמחירים שם מופקעים ומכרו לי שעון במחיר שיקר 15% מהמחיר מהקסימלי בזאפ!
בכל אופן, ביקשתי להחזיר את השעון אחרי פחות מ24 שעות וכמובן שהשעון לא היה בשימוש ולא יצא מהקופסא המקורית מהרגע שיצאתי מהחנות ועד שחזרתי.
מה שכן, קיצרו לי שם את השעון בשתי חוליות ורק בגלל זה הם לא מוכנים לבטל את העסקה.
יש לציין כי החוליות נמצאות אצלי בקופסא עם השעון והמוכר אמר שאין בעיה להחזיר את החוליות בכל עת והאחריות לא נפגעת.
אם האחריות לא נפגעת ואין בעיה להחזיר את החוליות, למה אי אפשר לבטל את העסקה? האם זה תקין?
תודה מראש | |
|
|
|
| 3/2/2020 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 15:50:26 |
| שלום רב דור,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר, בשעונים, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היות שבמקרה המתואר, מדובר במוצר שהותאם למידות שלך, הרי שלא קמה לך זכות חרטה, ועל כן, יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 2/2/2020 14:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 14:48:46 |
| שלום רב
רכשתי חופשה בבית מלון בארץ באתר של ישרוטל,
המחיר היה זול מאוד (כנראה טעות), אך ההזמנה בוצעה בהצלחה
וקיבלתי אישור הזמנה רגיל לחלוטין
האם הם רשאים לבטל לי את ההזמנה? | |
|
|
|
| 3/2/2020 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 15:32:03 |
| שלום רב משה,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
עם זאת, במידה שההטעיה נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
בכל מקרה אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 2/2/2020 14:21 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 14:21:15 |
| ביצעתי הזמנה באתר של בית דפוס להזמנות לחתונה יוקרתיות כולל מעטפות. מסתבר שבאתר היה באג וקיבלנו מחיר נמוך מהמחיר המקורי.
לאחר שדיברנו בטלפון הם אישרו את ההזמנה עם המחיר שהיה נקוב באתר.
לאחר מספר ימים הם הודיעו לי בטלפון שהמחיר לא כולל את המעטפות למרות שההזמנה באתר כוללת את המעטפות והכל כתוב ושמור אצלי.
כעת הם מעמידים אותי במצב כזה או שאני משלמת גם על מעטפות או שהם מבטלים את העסקה.
האם מותר להם לבצע את אחד מהמקרים?
חשוב לציין שמדובר בהזמנות לחתונה והזמן הוא עניין חשוב מאוד מבחינתנו. | |
|
|
|
| 3/2/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:55:03 |
| שלום רב דניאל,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
לכן, היה ומדובר בהטעיה הסעד שאתה רשאי לדרוש הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, באפשרותך לפנות אל בית העסק לבירור העניין, היה ובית העסק מסרב לקיים את המוסכם בניכם, תוכל לשקול תביעה לאכיפת חוזה (לקיום ההסכם בניכם) אשר יתברר בבית המשפט (לא תביעות קטנות). | |
|
|
|
| 3/2/2020 12:09 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 12:09:43 |
| | היי בעלי שכר דירה בשישי בבוקר וביום שלישי ביקש לבטל (פחות מ72 שעות) כיוון שלא התייעץ איתי ומסיבות בריאותיות לא אוכל להתרחק מהעיר (הדירה רחוקה) האם יש עילה לביטול ? החוזה נחתם לעוד שלושה שבועות משמע השוכר לא נפגע כלל אך הוא מוכן לבטל רק אם נמצא דייר אחר או שנשלם חודשיים מראש אחרת מאיים לפרוע את כל הצ׳קים שקיבל. | |
|
|
|
| 3/2/2020 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:45:10 |
| שרון שלום רב,
מדובר בהתקשרות בין שני אזרחים פרטיים בהסכם שכירות. לא מדובר בעסקה צרכנית (המתקיימת רק בהתשרות של צרכן פרטי עם בית עסק) על כן, תנאי הביטול יהיו בהתאם לכתוב בהסכם השכירות. | |
|
|
|
| 2/2/2020 13:44 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 13:44:53 |
| שלום
רכשתי רכב מחברת ליסינג לפני כחודשיים .. עשיתי בדיקה במכון מורשה ללא ממצאים חריגים ,
בסופת הגשמים האחרונה הרכב הוצף במים דרך תא המטען .. עקב גומיה פגומה ובנוסף מכיוון שהוחלף תא מטען ולא עשו כיוונים נכונים ..
כרגע הרכב מלא בריח של עובש ורטיבות ..
החברה מצידה לקחה אחריות ומעוניינת לתקן , אני כלקוח לא יודע אם אני יכול לסמוך על חברה ששיקרה לי והסתירה ממני פרטים אודות הרכב.
לא מחליפים תא מטען לרכב שלא עבר תאונה
השאלה האם ניתן לבטל עסקה או לחלופין המלצות לדרכי פעולה מול החברה הנל | |
|
|
|
| 3/2/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:43:43 |
| שלום רב ניר,
עקרונית, חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות) קובע חובת גילוי נאות, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/used-vehicle-selling-law | |
|
|
|
| 3/2/2020 11:31 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 11:31:40 |
| הכל נקנה דרך סוכן נסיעות מקומי.
אנחנו בני 70 (אחד חולה לב)
האם ניתן לבטל ללא קנס?
פוחדים מהוירוס | |
|
|
|
| 3/2/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:43:11 |
| בתיה שלום רב,
על פי הנחיות משרד הבריאות, ההמלצה נוגעת לסין בלבד.
אף על פי כן, אנו סבורים שמן הראוי כי ההמלצות יורחבו לכל מקום בהן ישנו חשש ממשי להדבקות בניגיף.
אתם מוזמנים להגיש תלונה לנועצה וננסה לסייע, ככל שניתן. | |
|
|
|
| 2/2/2020 10:00 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 10:00:14 |
| מה שונה בזכות ביטול בין עסקה טלפונית לבין אינטרנט אם חוששים מהנסיעה דרך הונג קונג בגלל מגיפת הקורונה.
אם יש אזהרת נסיעה לסין זה כולל הונג קונג? | |
|
|
|
| 3/2/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:39:55 |
| שלום רב יהודית,
לעניין השאלה הראשונה לעיל, חסרים פרטים כגון:
מתי נעשתה העסקה(תאריך)? מתי מועד קבלת השירות(תאריך)? והאם העסקה בוצעה בטלפון?
עקרונית, על פי חוק הגנת הצרכן, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית על ידי אזרח וותיק שגילו 65 שנה ומעלה, קמה לו זכות חרטה בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה נופש , נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
לעניין השאלה השניה- על פי הנחיות משרד הבריאות, כמפורסם באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Subjects/disease/corona/Pages/default.aspx?=3
צוין כי:
"מהן ההמלצות לנוסעים לחו"ל?
אזהרת מסע לסין - לא לנסוע לסין."
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל משרד הבריאות, על מנת לברר אם הונג קונג כלולה באזהרת מסע לסין.
בכל מקרה, אתם מוזמנים להגיש תלונה למועצה וננסה לסייע, ככל שניתן.
| |
|
|
|
| 14/11/2019 01:02 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 01:02:05 |
| האם חלה חובה על עוסק מתחום התיירות (סוכנות נסיעות ישראלית, המצויה בישראל) שמכרה כרטיסי טיסה להנפיק לרוכש חשבונית בשפה העברית? או שמא הוא יכול להוציא חשבונית בשפה האנגלית.
עד כמה שידוע לי בישראל 2 שפות רשמיות - עברית וערבית | |
|
|
|
| 14/11/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 09:03:54 |
| גיא שלום רב,
הנושא נוגע לדיני המיסוי, ועל פי הוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות) נקבע בסעיף 21 כדלקמן:
“(ב) הרישום במערכת החשבונות ייעשה בעברית או בערבית(9) בכתב יד בדיו או בהדפסה ובלבד שאם לא נאמר במפורש אחרת יכולים סיכומים להיעשות אף בעפרון, בתנאי שייכתבו בדיו לא יאוחר מתאריך התאמת מאזן הבוחן התקופתי. רישום כאמור ייעשה באופן שהוא יישאר קריא וברור למשך התקופה הנדרשת לפי הוראות אלה"
כלומר, לכאורה אין אפשרות להנפיק חשבוניות בשפה אחרת. | |
|
|
|
| 3/2/2020 13:18 |
אנא תקנו |
 | | מחבר: | אנא תקנו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:18:00 |
| הנושא לא קשור לסוגיית מיסוי או ניהול פנקסי חשבונות אליהם הפניתם.
השאלה היא האם עוסק מחויב להפיק חשבונית עסקה בשפה ערבית? אשמח לתשובתכם העדכנית | |
|
|
|
| 2/2/2020 10:20 |
בתי |
 | | מחבר: | בתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 10:20:45 |
| שלום,האם לא כדאי למדינת ישראל לדחות כל נסיעה מאורגנת למדינות הגובלות עם סין, מרום תעופה מתעלמת מהסיכון. לגבי הטיסה, החליפו לנו את החברה, במקום אל על העבירו לחברת ויאטנאם אירליין, אמורים לצאת ב 10.2.2020. האם ניתן לבטל או לדחות, מחכה לתשובה, בתודה מראש
| |
|
|
|
| 3/2/2020 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 11:09:49 |
| בתי שלום רב,
אף על פי כן, אנו סבורים שמן הראוי כי ההמלצות יורחבו לכל מקום בהן ישנו חשש ממשי להדבקות בניגיף.
אתם מוזמנים להגיש תלונה לנועצה וננסה לסייע, ככל שניתן. | |
|
|
|
| 2/2/2020 09:19 |
אילנה רייצין |
 | | מחבר: | אילנה רייצין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 09:19:37 |
| שלום רב.
אני אמורה לצאת ליטיול משולב עם הפלגה ב22.2.2020 מהונג קונג לסינגפור דרך פיליפינים וואיטנם.היום גם הודיעו על מקרה מוות הראשון גם בפיליפינים.
פניתי לחברת נסיעות cruisetour.ביקשתי להחליף את הטיול לטיול אחר.
הסברתי שאני בחרדוד.לא יכולה לבטל ולהפסיד את כל כספי.
החברה לא מסכימה.
מבקשת את עזרתכם.
תודה,
אילנה ט.0507417887
ilana_raytsin@hotmail.com | |
|
|
|
| 3/2/2020 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 11:09:00 |
| אילנה שלום רב,
אתם מוזמנים להגיש תלונה לנועצה וננסה לססיע, ככל שניתן. | |
|
|
|
| 2/2/2020 09:19 |
אילנה רייצין |
 | | מחבר: | אילנה רייצין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 09:19:26 |
| שלום רב.
אני אמורה לצאת ליטיול משולב עם הפלגה ב22.2.2020 מהונג קונג לסינגפור דרך פיליפינים וואיטנם.היום גם הודיעו על מקרה מוות הראשון גם בפיליפינים.
פניתי לחברת נסיעות cruisetour.ביקשתי להחליף את הטיול לטיול אחר.
הסברתי שאני בחרדוד.לא יכולה לבטל ולהפסיד את כל כספי.
החברה לא מסכימה.
מבקשת את עזרתכם.
תודה,
אילנה ט.0507417887
ilana_raytsin@hotmail.com | |
|
|
|
| 3/2/2020 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 11:08:36 |
| אילנה שלום רב,
אתם מוזמנים להגיש תלונה לנועצה וננסה לססיע, ככל שניתן. | |
|
|
|
| 28/1/2020 19:44 |
מרים כהן |
 | | מחבר: | מרים כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2020 | | שעה: | 19:44:44 |
| שלום רב,
אבי בן ה 84 רכש תכשיט בשווי 1890 שח מבעל דוכן שהגיע למקום בו הוא שוהה (דיור מוגן). בדיעבד, התכשיט אינו תואם את רצון זוגתו והוא ביקש להחזיר את המוצר. בעל הדוכן סירב בטענה שהחוק אינו מחייב אותו כפי שמחייב בעלי חנויות. באתר כל זכות מצאתי שאזרח ותיק (מעל 65) שקנה מרוכל זכאי להחזיר את המוצר תוך 4 חודשים. אציין שטרם חלפו 14 יום מיום הקנייה.האם צודק המוכר או הקונה?
תודה,
מרים | |
|
|
|
| 29/1/2020 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2020 | | שעה: | 16:49:52 |
| שלום רב מרים,
היה והעסקה בוצעה לא במקום הקבוע של בית העסק הרי שהעסקה הינה עסקת רוכלות וככזו, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם, ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14(א) בחוק הגנת הצרכן.
סעיף 14ג1(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי לאזרח וותיק שמלאו לו 65 שנים קמה לו זכות לבטל את העסקה שביצע ברוכלות בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור המאוחר מבניהם, ללא דמי ביטול.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פניית אביך. | |
|
|
|
| 1/2/2020 06:50 |
מרים כהן |
 | | מחבר: | מרים כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/02/2020 | | שעה: | 06:50:36 |
| תודה על תגובתכם.
מה הדין במקרה של הונאה? מסתבר שהכגילים עשויים מזכוכית ולא מאבני ספיר כפי שטען הרוכל. כמו כן, נתן אישור על הקנייה בויזה (באמצעות העתק הכרטיס במכונה ישנה של פעם) ללא ציון התאריך, שם העסק שלו וגם בקרדיט של 10 תשלומים, כאשר אבי מעולם (ואני מדגישה שמעולם) לא קנה בתשלומים.
ושוב תודה | |
|
|
|
| 2/2/2020 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 11:59:45 |
| שלום רב מרים,
עקרונית, סעיף 2 בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי יהלומים, אבני חן, פנינים ומוצרי זהב), תשנ"ה-1995 קובע חובת גילוי נאות כלפי הצרכן.
בעניין פנייתך את טוענת כי:
"...עתה מתברר שהוא גם הונה את אבי בכך שאמר שהתכשיט עם אבני ספיר אמיתיות. מתברר שאין זה כך ושאלו הם סתם זכוכיות..."- האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך?
אם כן, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך.
היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/2/2020 20:59 |
מרים כהן |
 | | מחבר: | מרים כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 20:59:05 |
| שלום רב,
לפני שאני שולחת לבעל הדוכן מכתב, ברצוני להיות בטוחה לגבי החוק. אותו רוכל טוען שאם שילם לבית הדיור המוגן עבור פתיחת הדוכן, החוק לגבי קנייה מרוכלים אינו תקף לגביו. הוא מגיע כל מספר חודשים למקום ופותח דוכן למכירה בתשלום לבית הדיור המוגן.
לגבי ההונאה, אקבל אסמכתא לכך עוד השבוע מהבורסה לתכשיטים.
ושוב תודה ומעריכה מאוד את ההתייחסות לכל שאלותיי | |
|
|
|
| 3/2/2020 11:03 |
מרים כהן |
 | | מחבר: | מרים כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 11:03:51 |
| בעל הדוכן טוען שמכיוון ששילם לבית הדיור המוגן עבור פתיחת דוכן, החוק שאומר שאזרח ותיק הקונה מרוכל ויכול לבטל עד 4 חודשים- אינו תקף לגביו. האם נכון הדבר?
תודה | |
|
|
|
| 2/2/2020 08:27 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 08:27:47 |
| קניתי אוטו שילמתי את כל הסכום והם לא מעבירים את הבעלות
אני לא יודעת מה לעשות!!!
הצעה? | |
|
|
|
| 3/2/2020 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 10:53:35 |
| דפנה שלום רב,
יש להעביר להם פנייה בכתב ולציין כי מדובר בהפרת הסכם. וכי היה והרכב לא יועבר על שמך, בהתאם לתנאי ההתקשרות, הדבר מהווה הפרה מהותית ועלול לחשוף אתוםפ לתביעה בגין כל נזק שייגרם לך. | |
|
|
|
| 3/2/2020 10:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 10:57:50 |
| | קל אוטו נרכשו לאחרונה עד כמה שידוע לי. תבדקי בגוגל את המצב שלהם. | |
|
|
|
|