| 3/2/2020 14:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 14:24:05 |
| היי,
ב25.7.19 רכשתי את המכשיר (כולל התקנה), ב-17.11.19 בא טכנאי ולקח אותו לתיקון עד היום לא קיבלתי אותו בחזרה הם טוענים שאין את החלק וזה יקח זמן.
האם יש לי אפשרות לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 4/2/2020 17:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 17:47:10 |
| שלום רב משה,
מה המוצר שנרכש?
מה עלותו?
האם מסרו לך מוצר חלופי?
עקרונית, צרכן הרוכש מוצר חשמלי שעלות מעל 150 ש"ח הרי שמדובר במוצר שיש לו שנת אחריות אחת, בחינם הניתנים על ידי היבואן/יצרן, בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)שבמסגרתו, נקבע כי התיקון לא יאוחר משבועיים.
סירוב תיקון המוצר, מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(8)בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ואתה עומדת בתנאים הקבועים בדין, עליך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 3/2/2020 14:19 |
עמוס שלו |
 | | מחבר: | עמוס שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 14:19:47 |
| | אני גר בקיבוץ. ניסיתי לעשות מנוי לידיעות אחרונות. לאחר שקיבלתי את כל התנאים מסרתי את נתוני כרטיס האשראי שלי וסיכמתי על קבלת עיתון יומי לביתי באופן מיידי. דקות לאחר שסיכמתי בעל פה את ההסכם ולפני שהחוזה נשלח לכתובת המייל שלי, נמסר לי טלפונית שהיות ואני חי בקיבוץ לא אוכל לקבל את המינוי כפי שמקבל כל אזרח בישראל כולל אלה שגרים 5 מטר מביתי רק הם תושבי נהריה. האם זה חוקי? מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 4/2/2020 17:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 17:40:57 |
| שלום רב עמוס,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיה, בין היתר, המקום שאליו יסופק לצרכן הנכס או השירות.
לפיכך, היה ובית העסק לא יידע אותך בעניין זה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 3/2/2020 13:54 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:54:59 |
| היי,
התבקשנו לשלוח פקס לצורך ביטול עסקה, אך ככל הנראה בפקס בבית העסק לא עובד היות וניסינו כמה וכמה פעמים מכמה מקומות שונים. מה ניתן לעשות במצב כזה?
תודה | |
|
|
|
| 4/2/2020 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 17:32:45 |
| שלום רב חן,
תנסי לאתר כתובת דוא"ל או כתובת של בית העסק ולשלוח אליהם.
ככל שהתשלום מבוצע באמצעות כרטיס אשראי, תוכלי לברר מול חברת האשראי פרטי התקשרויות נוספים ככל שיש. | |
|
|
|
| 3/2/2020 14:07 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 14:07:48 |
| שלום,
האם חברת סלולר רשאית להציג את שירותי תיקונים מתמשכים לטלפון סלולרי כ"שירותי ביטוח"? - להבנתי, בשנת 2016 הוציא הממונה על הביטוח הנחייה כי לא ניתן לסווג שירותי אחרוית כשירותי ביטוח.
האם תוכלו להפנות אותי להנחייה או לכל הפחות לסייע?
תודה. | |
|
|
|
| 4/2/2020 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 17:30:55 |
| שלום רב בר,
מה תקופת השירות? מה השירות שהוצע לך?
עסקה יכולה להיות רכישת מוצר או רכישת שירות, כמוגדר בסעיף 1 בחוק הגנת הצרכן.
חוק הגנת הצרכן לא חל על :
1.תאגיד בנקאי
2.מבטח או סוכן ביטוח כמשמעותם בחוק הפיקוח על עסקי ביטוח, תשמ"א-1981;
3.נותן שירותים פיננסיים כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), התשע"ו-2016
יש לציין כי על מוצרי חשמל שעלותם מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
מכאן שהיה ונרכש שירות נשמח אם תפרטי את שאלתך. | |
|
|
|
| 3/2/2020 13:54 |
לוי ברכית |
 | | מחבר: | לוי ברכית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:54:53 |
| היי
שאלונת:
ביצעתי עסקה באינטרנט והתחרטתי עוד בטרם המוצר הגיע. לטענת החברה אני חייבת לחכות עד שהמוצר יגיע ורק אז לבצע את הביטול ולא ניתן לפניכן (כך הם קובעים בתקנון שלהם). חלפו כבר יותר משבועיים מיום ההזמנה ואמנם הם עדין עומדים בזמני האספקה שהם התחייבו אבל אני לא מעוניינת במוצר.
האם זה תקין? האם איני יכולה לבצע ביטול עסקה מייד כשהתחרטתי וחייבת לחכות עד שהמוצר יגיע?
(בנוסף, קשה מאוד לתקשר עם החברה... אין טלפון, אין חנות ויזואלית, יש רק מייל וכשסוף סוף עונים במייל אז המגיב הינו אנונימי ואין אפשרות לדעת עם מי מתכתבים... ממש מתסכל)
תודה על עזרתכם,
ברכית
0523688844 | |
|
|
|
| 4/2/2020 17:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 17:20:34 |
| שלום רב ברכית,
מה המוצר שנרכש?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות בעבורך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שבו נרכש מוצר- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בחוק, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 3/2/2020 13:46 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 13:46:51 |
| שלום, שמי אברהם, מוכר כנכה 100% עקב מחלה.
לפני כשבוע רכשתי כורסאת עיסוי ולאחר שחיברתי אותה לחשמל הבנתי שאסור לי להשתמש בה ע"פ ההוראות שבמדריך למשתמש, שבו כתוב בפירוש שאסור לנכים להשתמש בכורסא. במעמד המכירה לא נאמר לי כלום על איסור שימוש לנכים למרות שהנכות שלי נראית בבירור לעין (נעזר בהליכון ולא יציב).
האם, למרות שחיברתי לחשמל ולכאורה השתמשתי בה פעם אחת, אוכל לקבל את כספי בחזרה על בסיס העובדה שהוטעיתי, כיוון שלא נאמר לי על איסור השימוש?
תודה. | |
|
|
|
| 4/2/2020 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 17:16:13 |
| שלום רב אברהם,
ראה מענה שניתן לשאלה שנשאלה ביום 28.1.20 כבר בעניין:
"שלום רב איתי,
אתה מציין כי:
"...להפתעתי גיליתי שהכורסא אסורה לשימוש לאנשים בעלי מוגבוליות..."- היכן זה הופיע האיסור הזה?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (שכן הדבר מהווה שימוש במוצר).
לכן במקרה המתואר, לא קמה לאביך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק ועל כן, יש לבדוק מה המדיניות ואם היא מטיבה, היה ואין שילוט בבית העסק, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, ויהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/2/2020 12:06 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 12:06:04 |
| שלום,
לפני כ10 חודשים, הלכתי לעמדת השירות של סלקום בתל אביב, שם עשיתי איתם עסקה שכללה שירותי סלקום טי.וי + אינטרנט ביתי, כאשר במקום ממיר אני מקבלת מכשיר apple tv עליו יש הטבה שאני מזדכה עליו בכל חודש, כך שהוא לא יעלה לי כסף. בסוף התקופה הוא ישאר שלי כאילו קניתי אותו.
לאחר מספר חודשים עברתי לגור עם בן זוגי ולא היה לי יותר צורך בשירותי האינטרנט שלהם, אך כן רציתי להשאר עם שירותי הTV. ביקשתי את הבקשה הזו ומשום מה הפקידה עשתה טעות וניתקה אותי לגמרי מסלקום.
אח״כ התקשרתי אליהם שוב וביקשתי שיחברו אותי לtv, אמרתי להם שאני עם הדיל של האפל טיוי, אבל לא הוסבר לי מה יהיה איתו, מה עם ההטבה של הזיכוי כי אני זוכרת שאני לא משלמת עליו בסופו של דבר, אז האם אמשיך לשלם עליו וכו׳.
בסופו של דבר, כשהתנתקתי משירותי האינטרנט, מסתבר שגם בוטלה לי ההטבה של הזיכוי על האפל טיוי, אבל לא ציינו זאת בפניי, לא נאמרו לי השלכות ניתוק (שוב, אחרת לא הייתי מתנתקת), וכרגע הם לא מוכנים לעשות עם זה כלום.
מבחינתם אני מחוייבת לעוד 26 חודשים על המכשיר, ובנוסף על השירות טיוי שלהם.
אני כבר מספר חודשים משלמת 2 חשבוניות נפרדות, אחת על השירות של סלקום טיוי והשניה על הקניה של המכשיר apple tv. מדובר ב40 שח לחודש כך שהמכשיר בסוף עולה 1700 שח, שזו גם רמאות בפני עצמה מכיוון שהוא עולה בחנויות 700 שח, ואם לא ההטבה שהוצגה לי תחילה, בחיים לא הייתי מסכימה לשלם כזה סכום.
האם מדובר במעשה חוקי מבחינתם? האם זו בעיה שלי או בעיה שלהם במקרה?
אני לא יודעת איך להמשיך איתם בנושא, מבחינתי להחזיר להם את המכשיר כי אני לא רוצה לשלם עליו כזה סכום שלא סוכם איתי מתחילה, אך הם לא מוכנים כמובן.
אשמח לייעוץ בנושא.
מרגישה קצת שרימו אותי.
תודה רבה
ורד | |
|
|
|
| 4/2/2020 16:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 16:37:53 |
| שלום רב ורד,
יש לפנות אל החברה בכתב לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/2/2020 12:39 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 12:39:18 |
| רכשתי לפני חודשיים ספה, בהזמנה מיוחדת (פשוט ארוכה יותר מהספה שהציגו לי). הרכישה בוצעה בסוף יום עסקים אחד, למחרת בבוקר התקשרתי לבטל את העסקה. כבר חודשיים שהם מורחים אותי בטענה שאי אפשר להחזיר כסף על הזמנה מיוחדת. על אף שברור שלא התחילו בייצורה (שכן הם מציעים לי לקחת משהו אחר...)
מה אפשר לעשות??
| |
|
|
|
| 4/2/2020 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 16:36:57 |
| שלום רב מיכל,
האם יש לך הוכחה שפנית אל בית העסק בבקשה לבטל את העסקה, כבר למחרת היום?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
יש לציין כי הנחיה של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה לעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן קובעת כי המועד בו חולף זכות הביטול ביצור מיוחד הינו בתום 3 ימי עסקים לאחר מועד עשיית העסקה.
על כן, היה ויש ברשותך ראיה המעידה כי הודעת על ביטול עסקה בחלוף יום מביצוע העסקה הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 16/9/2019 13:39 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 13:39:31 |
| האם מותר ליצרן (יבואן) לקבוע שהאחריות על כל המוצר החשמלאי הוא שנה, אבל האחריות על הסוללה הוא למשך 6 חודשים בלבד ?
תודה | |
|
|
|
| 18/9/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 08:45:26 |
| יצחק שלום רב,
האם הסוללה נרכשה במוצר נפרד?
מה עלות הסוללה?
| |
|
|
|
| 4/2/2020 16:08 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 16:08:50 |
| הסוללה היא סוללה נטענת המוברגת למכשיר ולא נרכשה בנפרד.
אני לא יודע כמה עולה רק הסוללה בפני עצמה אבל אני מניח שכ 500 ש"ח בערך. | |
|
|
|
| 3/2/2020 12:33 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 12:33:45 |
| שלום רב,
הזמנתי ושילמתי לחברה עבור ביקור ושירות תיקון של טכנאי גז. ביקור הטכנאי תואם ליום ב' ה-3.2 בין השעות 8:00-12:00 (היום) בהתרעה של חצי שעה מראש. מכיוון שאין באפשרותי להגיע ממקום העבודה לבית מגוריי בטווח של חצי שעה, ביטלתי יום עבודה והמתנתי בבית לבואו של הטכנאי. בשעה 10:00 הבוקר (מועד ביקור הטכנאי) התקשרה נציגת החברה על מנת לעדכן על ביטול הביקור מכיוון שנעשתה טעות ב"קוד" שהוזן עבור השירות (הזמינה טכנאי לכיריים חשמליים במקום כיריים גז).
יש לציין כי בשיחת הטלפון הראשונית הובהר כי מדובר בכיריים גז ואף עשיתי בירור על חלק ספציפי המיועד לכירת הגז התקולה. כמו כן, מדובר בטעות שניה של אותה הנציגה שהזמינה קודם שירותי הדרכה עבור מוצר במקום שירות תיקון של טכנאי גז.
הנציגה הציעה מועד חלופי לביקור טכנאי גז, גם הוא בשעות הבוקר. סירבתי מכיוון שהדבר דורש ביטול יום עבודה נוסף/אובדן שעות עבודה יקר. משהציעה 10% הנחה על עלות הרכיב (מדובר בסכום של 20 ש"ח פיצוי), טענתי כי פיצוי זה אינו עולה בקנה אחד עם הנזק שנעשה לי.
בחוק הגנת הצרכן מצאתי רק את הסעיף הבא בעניין ביטול ביקור טכנאי:
(תיקון מס' 55) תשע"ח-2018
(3) נותן השירות רשאי להודיע לצרכן, לא יאוחר משעה 20:00 בערב שקדם למועד הביקור שתואם, על דחיית הביקור, ולתאם עמו מועד ושעה חדשים לביקור, ובלבד שאין בדחיה כאמור כדי לדחות את מתן השירות מעבר לפרק הזמן שנקבע לכך לפי דין.
כמובן שאין בחוק זה כל התייחסות לטעויות שעושים נותני השירות ועולים לי, הצרכן, ביוקר.
שאלתי היא מהם זכויותיי במקרה זה? האם עליי לשלם על הטעות שלהם ביום עבודה נוסף ובאובדן שעות עבודה יקרות מאוד? מהו הפיצוי המגיע לי במקרה זה?
תודה רבה מראש,
רעות | |
|
|
|
| 4/2/2020 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 15:42:19 |
| שלום רב רעות,
ראי מידע מפורט בעניין תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 3/2/2020 12:19 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 12:19:46 |
| היי ביום חמישי האחרון קניתי אייפון 11 חדש מחנות.
ליבואן של אפל יש 2 אזורים אחד באיזור סין והשני בארהב. באייפונים שמיוצרים בסין אין אופציה להשתיק את הצליל של המצלמה גם כאשר פלאפון במצב שקט בגלל חוק בסין שאוסר על השתקה של צליל המצלמה למניעת הטרדות של צילום ברחוב, ובפס הייצור של ארהב הכל תקין ואפשר להשתיק. בחנות שקניתי את האייפון היבוא הוא מסין לכן כשהפלאפון במצב שקט הצליל של המצלמה נשמע עדיין. התקשרתי לחנות והמוכר אמר לי שזה לא באג בפלאפון והפלאפון תקין זה פשוט פלאפון בפס ייצור מסין. במעמד הקנייה אף אחד לא יידע אותי על הבעיה הזאת אני קניתי פלאפון בידיעה שהפלאפון בסדר ומצב שקט זה מצב שקט ורק כשהתחלתי להשתמש בפלאפון ולאחר שיחה עם החנות גיליתי את הבעיה הזו. לא מוכנים לעשות חילוף או החזר כספי כיוון שהפלאפון נפתח מהאריזה
יש משהו שאפשר לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 4/2/2020 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 15:35:47 |
| שלום רב שירן,
האם לא נמסר לך מידע בטרם בוצעה הרכישה?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר .
היות שבמקרה המתואר, נעשה שימוש במוצר, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, היה ולא נמסר לך מידע זה בטרם רכישת המוצר, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 2/2/2020 17:27 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 17:27:12 |
| רכשתי 2 זוגות משקפיים, הראשון - מולטיפוקל (כולל ראייה) והשני - שמש + ראייה. שעתיים אחרי התשלום, התחרטתי וביקשתי לבטל את משקפי המולטיפוקל. במשקפי השמש אני עדין מעוניינת.
החנות הסכימה ללא בעיות לבטל את הזמנת המולטיפוקל.
כעבור יומיים, התקשרתי לוודא שהכסף יוחזר, נאמר לי שיש "עמלת ביטול" (של חברת האשראי) של 180 ש"ח שעלי לשלם (המולטי עלו בסביבות 5500 ש"ח).
מדגישה כי החנות עצמה הסכימה ישר לבטל את ההזמנה ולהחזיר את הכסף. ה-180 ש"ח הגיעו כדרישה מהנה"ח חשבונות שלהם.
האם עלי לשלם את העמלה הזו, על אף שלא ביטלנו את עסקת האשראי אלא רק הקטנו אותה? תודה | |
|
|
|
| 3/2/2020 12:13 |
זהר |
 | |
|
| 4/2/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 15:29:49 |
| שלום רב זהר,
עקרונית, בעסקה המדוברת אין זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ויש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
לכן, יש לבדוק אם ישנו שילוט מדיניות החזרת טובין ובמידה שלא הוצג שילוט מדיניות החזרת טובין,יש לברר מול בית העסק מכח מה דרישת בית העסק לשלם עמלת ביטול?
| |
|
|
|
| 3/2/2020 12:05 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 12:05:54 |
| שלום,
לפני כ10 חודשים, הלכתי לעמדת השירות של סלקום בתל אביב, שם עשיתי איתם עסקה שכללה שירותי סלקום טי.וי + אינטרנט ביתי, כאשר במקום ממיר אני מקבלת מכשיר apple tv עליו יש הטבה שאני מזדכה עליו בכל חודש, כך שהוא לא יעלה לי כסף. בסוף התקופה הוא ישאר שלי כאילו קניתי אותו.
לאחר מספר חודשים עברתי לגור עם בן זוגי ולא היה לי יותר צורך בשירותי האינטרנט שלהם, אך כן רציתי להשאר עם שירותי הTV. ביקשתי את הבקשה הזו ומשום מה הפקידה עשתה טעות וניתקה אותי לגמרי מסלקום.
אח״כ התקשרתי אליהם שוב וביקשתי שיחברו אותי לtv, אמרתי להם שאני עם הדיל של האפל טיוי, אבל לא הוסבר לי מה יהיה איתו, מה עם ההטבה של הזיכוי כי אני זוכרת שאני לא משלמת עליו בסופו של דבר, אז האם אמשיך לשלם עליו וכו׳.
בסופו של דבר, כשהתנתקתי משירותי האינטרנט, מסתבר שגם בוטלה לי ההטבה של הזיכוי על האפל טיוי, אבל לא ציינו זאת בפניי, לא נאמרו לי השלכות ניתוק (שוב, אחרת לא הייתי מתנתקת), וכרגע הם לא מוכנים לעשות עם זה כלום.
מבחינתם אני מחוייבת לעוד 26 חודשים על המכשיר, ובנוסף על השירות טיוי שלהם.
אני כבר מספר חודשים משלמת 2 חשבוניות נפרדות, אחת על השירות של סלקום טיוי והשניה על הקניה של המכשיר apple tv. מדובר ב40 שח לחודש כך שהמכשיר בסוף עולה 1700 שח, שזו גם רמאות בפני עצמה מכיוון שהוא עולה בחנויות 700 שח, ואם לא ההטבה שהוצגה לי תחילה, בחיים לא הייתי מסכימה לשלם כזה סכום.
האם מדובר במעשה חוקי מבחינתם? האם זו בעיה שלי או בעיה שלהם במקרה?
אני לא יודעת איך להמשיך איתם בנושא, מבחינתי להחזיר להם את המכשיר כי אני לא רוצה לשלם עליו כזה סכום שלא סוכם איתי מתחילה, אך הם לא מוכנים כמובן.
אשמח לייעוץ בנושא.
מרגישה קצת שרימו אותי.
תודה רבה
ורד | |
|
|
|
| 4/2/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 15:24:12 |
| שלום רב ורד,
יש לפנות אל החברה בכתב לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/2/2020 10:57 |
צבי דנק |
 | | מחבר: | צבי דנק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 10:57:24 |
| | שלום, לפני כחצי שנה הזמנתי לאשתי ולי טיול קרוז שאמור להתחיל בהונג קונג הטיול אמור לצאת מהונג קונג בשבוע הבא. עקב המצב של התפשטות וירוס הקורונה חברת הטיולים מבצעת שינוי במסלול הטיול. השינוי לא מתאים לי האם אני יכול לבטל את הטיול ולא ללא קנסות. אודה על תשובה מהירה . דנק צבי 0523995238 | |
|
|
|
| 3/2/2020 11:47 |
צבי |
 | | מחבר: | צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 11:47:25 |
| | ראוי לציין שהעיסקה הנ"ל נעשתה באינטרנט בחודש ספטמבר | |
|
|
|
| 4/2/2020 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 15:12:22 |
| שלום רב צבי,
אתה מציין כי ישנו שינוי במסלול, מה השינוי?
עקרונית, דרישת החוק בעסקת מכר מרחוק מול אזרח וותיק (מגיל 65 שנה) הינו שהעסקה תבוצע טלפונית, ולכן לא קמה לכם זכות חרטה בתוך 4 חודשים.
לפיכך, יש לברר מה שינוי המסלול שהוצע לך .
בכל מקרה אתם רשאים לפנות אל החברה ולהגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 3/2/2020 11:40 |
אהרון |
 | | מחבר: | אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 11:40:47 |
| הזמנתי אינסטלטור להצפה בבית .פתח סתימה גבה כסף . אחרי 10 ימים שוב הצפה
הזמנתי שוב אותו אינסטלטור שוב פתח סתימה ועד הים הכל בסדר . האם הייתי חייב לשלם על קריאה חוזרת על אותה בעיה ? | |
|
|
|
| 4/2/2020 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 14:46:57 |
| שלום רב אהרון,
בהמשך לשיחה הטלפונית, עליך לברר אם מדובר באותה תקלה או בתקלה אחרת, ובהתאם לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 3/2/2020 10:11 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 10:11:21 |
| | חברת איפארמה קבעה להביא לי הזמנה בין 10-7 בבוקר ובשעה 10:03 הודיעו שלא תגיע החבילה אלא רק למחרת. מה באפשרותי לדרוש כפיצוי | |
|
|
|
| 4/2/2020 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 13:49:00 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" חל, בין היתר, על הובלה של טובין שהעוסק מכר.
ובמקרה בו יש איחור מעל 3 שעות מהשעה שנקבעה הצרכן רשאי לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק בסכום של 600 ש"ח, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
זהבית |
 | | מחבר: | זהבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 10:11:28 |
| ביום שישי רכשתי 2 זוגות נעלים יקרות (עקב בעיות ברגלים) . ביום ראשון נעלתי אחת מהזוגות ויצאתי לעבודה (פנסיונרית עובדת 4 שעות) והרגשתי סובלת כי הנעלים לא היו נוחות לי בעליל, לא מתאימות בכלל לצרוך שלי. הורדתי אותן ובאותו היום חזרתי לחנות והחזרתי את 2 הזוגות.
על זוג אחד קיבלתי מיד החזר לאשראי שלי.
על הזוג השני קיבלתי "פתק החזרה" והתבקשתי להמתין להחלטת החברה המוכרת.
אני מבקשת לדעת מה אומר חוק ההחזרים למקרה שכזה.
(לא זוכרת שראיתי "מדיניות החזרת מוצרים " שהיה תלוי במקום בולט.) | |
|
|
|
| 4/2/2020 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 13:01:42 |
| שלום רב זהבית,
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
על כן, לעניין המוצר שלא נעשה בו שימוש, קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
לעניין המוצר שנעשה בו שימוש לא קמה לך זכות חרטה ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
היות שאת מציינת כי :
"...(לא זוכרת שראיתי "מדיניות החזרת מוצרים " שהיה תלוי במקום בולט.)" - יש לבדוק אם ישנו שילוט בבית העסק.
היה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק במקום בולט, הרי שהדבר מנוגד להוראות סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, ולכן הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, לפיכך, יהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
זהבית |
 | | מחבר: | זהבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 10:11:13 |
| ביום שישי רכשתי 2 זוגות נעלים יקרות (עקב בעיות ברגלים) . ביום ראשון נעלתי אחת מהזוגות ויצאתי לעבודה (פנסיונרית עובדת 4 שעות) והרגשתי סובלת כי הנעלים לא היו נוחות לי בעליל, לא מתאימות בכלל לצרוך שלי. הורדתי אותן ובאותו היום חזרתי לחנות והחזרתי את 2 הזוגות.
על זוג אחד קיבלתי מיד החזר לאשראי שלי.
על הזוג השני קיבלתי "פתק החזרה" והתבקשתי להמתין להחלטת החברה המוכרת.
אני מבקשת לדעת מה אומר חוק ההחזרים למקרה שכזה.
(לא זוכרת שראיתי "מדיניות החזרת מוצרים " שהיה תלוי במקום בולט.) | |
|
|
|
| 4/2/2020 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 12:58:12 |
| שלום רב זהבית,
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
על כן, לעניין המוצר שלא נעשה בו שימוש, קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
לעניין המוצר שנעשה בו שימוש לא קמה לך זכות חרטה ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
היות שאת מציינת כי :
"...(לא זוכרת שראיתי "מדיניות החזרת מוצרים " שהיה תלוי במקום בולט.)" - יש לבדוק אם ישנו שילוט בבית העסק.
היה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק במקום בולט, הרי שהדבר מנוגד להוראות סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, ולכן הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, לפיכך, יהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 3/2/2020 09:09 |
ליז |
 | | מחבר: | ליז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2020 | | שעה: | 09:09:28 |
| היי,
ב25.7.19 רכשתי את המכשיר (כולל התקנה), ב-17.11.19 בא טכנאי ולקח אותו לתיקון עד היום לא קיבלתי אותו בחזרה הם טוענים שאין את החלק וזה יקח זמן.
האם יש לי אפשרות לבטל את העסקה? (המכשיר היה אצלי פחות מ4 חודשיים וכבר 3 חודשיים הוא לא אצלי)
| |
|
|
|
| 4/2/2020 12:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 12:43:50 |
| שלום רב ליז,
האם ניתן לך מוצר חלופי?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות הניתנת על ידי היבואן/יצרן(נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות),בחינם.
במסגרת שנת האחריות הראשונה, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון לא יאוחר משבועיים.
היעדר תיקון המוצר, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח מכח סעיף 31א(א)(8)בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, לאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 2/2/2020 22:28 |
JAK |
 | | מחבר: | JAK (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2020 | | שעה: | 22:28:46 |
| | רכשתי מטהר מים לשומרי שבת,בפרסום באינטרנט של החברה,ההובלה וההתקנה בחינם,לאחר יום החלטתי לבטל העסקה מהסיבה שאיכות המים ,היתה גרועה ביותר,על אף שהזרמנו מים בכמות גדולה כפי שמקובל,החברה הודיעה לנו שתגבה מאיתנו סך של 600 שח,כשעלות המכשיר כ2950 שח ,הסכום מורכב מ100 שח ,עלות מסנן מים והובלה והתקנה +מחייבים אותי להחזיר המכשיר לחברה בירושלים כשההתקנה היתה בראשלצ.האם הם צודקים? | |
|
|
|
| 4/2/2020 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2020 | | שעה: | 11:59:20 |
| שלום רב אדון,
האם המחיר ששולם בעסקה לא כללה הובלה והתקנה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, בנוסף, בית העסק רשאי יהיה לגבות מהצרכן תשלום בשל הוצאות ההתקנה, בסכום שלא יעלה על 100 ש"ח.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
|