| 6/2/2020 20:41 |
מרדכי |
 | |
|
| 10/2/2020 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 13:10:27 |
| שלום רב מרדכי,
האם פנית אל בית העסק מיידית?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/2/2020 19:26 |
דני בן מאיר |
 | | מחבר: | דני בן מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 19:26:22 |
| | האם עסקת רוכלות נחשבת כזו כשבעל הדוכן שילם למקום מסוים כדי לפתוח דוכן? בעל הדוכן טוען שמשום ששילם למקום כדי לפתוח דוכן, הוא אינו מחוייב להחזיר את הכסף בעד הקנייה ושזו אינה עסקת רוכלות. וזאת למרות שמדובר באזרח ותיק שקנה מדוכן שמגיע אחת לכמה חודשים לבית הדיור המוגן שבו הוא שוהה. | |
|
|
|
| 10/2/2020 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 13:07:08 |
| שלום רב דני,
עקרונית, סעיף 8 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי "רוכלות", כדלקמן:
"רוכלות" - הצעת עסקה לצרכן מאת עוסק, או מי מטעמו, שבא שלא לפי הזמנה למקום מגוריו, שירותו הצבאי, עבודתו, לימודיו או לקרבתם, וכן לכל מקום שאינו בית עסק של העוסק או של מי מטעמו (להלן - מקום הצרכן), או פניה יזומה של עוסק לצרכן בכל דרך שהיא, שבעקבותיה הגיע העוסק, או מי מטעמו, למקום הצרכן כדי לקשור עסקה."
מכאן, היה ומדובר בעסקה שבוצעה במקום שאינו מקומו הקבוע של בית העסק, על פניו מדובר בעסקת רוכלות. | |
|
|
|
| 6/2/2020 18:49 |
אלינה הררי |
 | | מחבר: | אלינה הררי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 18:49:20 |
| שלום . קיבלתי קופון למייל מחנות מסויימת על מבצע של חיתולי האגיס .
על הקופון קשום שהמבצע מותנה בקנייה מעל 75 שח ממוצרי החנות , המבצע הוא בתמונה בלבד וללא במלל ללא שום הסבר . בקופון מופיע ואיוור של חיתולי האגיס עם המספרים 1+6 כאשר מתחת לספרה 6 יש את המילה מתנה . האם אני יכולה לדרוש מהחנות שזו אכן הטעיית הציבור ולפי הקופון אני אמורה לשלם על מוצר יחיד בכדי לקבל 6 מתנה ?
תודה והמשך יום טוב .
| |
|
|
|
| 10/2/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 12:59:33 |
| שלום רב אלינה,
עקרונית, אם קוראים את הכיתוב מימין לשמאל משמעות הדבר הינו שצריך לרכוש 6 מוצרים על מנת לקבל מוצר אחד בחינם.
בכל מקרה, היה ולא בוצעה רכישה וברשותך העתק מהפרסום,יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/2/2020 11:02 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2020 | | שעה: | 11:02:48 |
| שלום רב,
במסגרת הליך משפטי עו"ד ששכרתי פנה לרואה חשבון שלו בבקשה למתן חוות דעת. הדגשתי מראש שאני מבקש רק הצעת מחיר עבור כתיבת חוות דעת אך רואה החשבון, כנראה באישור עו"ד ששכרתי ואשר לא נתתי לו אישור לכך, כתב חוות דעת ללא שקיבלתי הצעת מחיר מראש.
בשל לחץ הזמן כי הדבר נעשה יום לפני הליך משפטי, קיבלתי את חוות הדעת ללא שאני יודע את מחירה.
לאחר מכן, רואה החשבון דורש 10,000 ש"ח עבור הכתיבה.
לציין כי אם הייתי יודע שזה יהיה המחיר, לא הייתי לוקח את העבודה.
לציין עוד כי ביקשתי במפורש לקבל הצעת מחיר אך חוות הדעת נכתבה ללא שקיבלתי הצעת מחיר מראש.
אשמח לדעת מה אומר החוק, האם אני מחוייב בתשלום לפי המחיר שאותו אדם תמחר אותו, או שהיה עליו לציין את המחיר מראש וכעת התמחור נתון למו"מ בינינו.
לציין עוד שאין בינינו כל סיכום בכתב או בעל פה, מלבד העובדה שהוא נתן את חוות הדעת ואנחנו קיבלנו אותה לידינו.
תודה רבה,
דוד | |
|
|
|
| 5/2/2020 21:42 |
דוד |
 | |
|
| 9/2/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 10:13:50 |
| שלום רב דוד,
היות שמדובר בהליך תלוי ועומד בבית המשפט, אנו מנועים מלסייע לך, תנסה להתייעץ מול עו"ד פרטי.
| |
|
|
|
| 10/2/2020 09:26 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 09:26:45 |
| שלום, הדבר אינו עומד בבית המשפט. ההליך הסתיים ובסופו של דבר המסמך שכתב הרו"ח בכלל לא נכלל בהליך.
העניין הוא שכעת הוא דורש תשלום בלתי סביר ללא שהוסכם על מחיר מראש.
השאלה היא פשוטה - האם אנחנו מחוייבים לשלם כל סכום שהוא מחליט לומר שהוא מבקש או שמכיון שלא היה סיכום מראש, יש לנו זכות להתמקח?
תודה רבה | |
|
|
|
| 9/2/2020 10:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 10:46:06 |
| | לא כל פרטי המקרה מובנים לי אבל תלוי מה אומר ההסכם שלך עם עו"ד בנוגע לשכירת שירותים מבעלי מקצוע. אולי עו"ד פישל כשהנושא נדחה ליום האחרון. בכל מקרה תוכל לתבוע את עו"ד ולהציג לשופט הצעות מחיר לעבודה דומה שתקבל מרואי חשבון ואז שופט יחליט מי צודק. | |
|
|
|
| 10/2/2020 09:29 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 09:29:08 |
| | תודה רבה. אין לי כל הסכם חתום עם העו"ד, רק סיכום בעל פה על סכום כולל לכל ההליך (שהסתיים) ומעולם לא נתתי לעו"ד אישור לשכור ספקי שירות נוספים. נראה לי ששניהם "עושים עלי סיבוב" כי אני חסר ניסיון בנושא ואני מנסה להבין מה אומר החוק בנושא. שוב תודה | |
|
|
|
| 10/2/2020 10:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 10:43:25 |
| עקרונית היה אמור להיות לך חוזה שמאשר להם לעשות את הדברים. הנה מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה);
3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
(8) סיפק לצרכן נכס או שירות בתשלום, ללא בקשה מפורשת של הצרכן;
העניין הוא שאתה כותב שלא הייתה בכלל עסקה ואז עו"ד יכול לומר שהוא לא מכיר אותך בכלל או שהוא עשה לך טובה ודאג לרו"ח לפני הדיון, דבר שאתה לא עשית.
ישנם גם כללי אתיקה של לשכת עורכי הדין ואולי גם של לשכת רואי החשבון שמחייבים אותם איך להתנהל. בקיצור, זה נראה סיפור לבית המשפט אם אתה רוצה להילחם על זה. בבית המשפט לתביעות קטנות זה אתה מול עו"ד/רו"ח עם הוצאות נמוכות יחסית. | |
|
|
|
| 6/2/2020 15:56 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 15:56:41 |
| שלום , בתי אמורה לטוס לתאילנד בעוד שבוע , לאור המצב בעולם בגלל נגיף הקורונה ,האם ניתן לבטל את הטיסה בתשלום דמי ביטול מינימליים או שנדרש יהיה לשלם את מלוא סכום הכרטיס ?
תודה | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:20:14 |
| שלום רב אתי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, נופש ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה,לפני קבלת השירות, מכאן, שעל הצרכן לעמוד בתנאים האמורים בדין ולכן, אם הודעת הביטול לא נעשתה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה, הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה ויהיה על הצרכן לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות . יחד עם זאת, אנו מציעים לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונת הצרכן ולאחריו, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/2/2020 10:03 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 10:03:11 |
| | יש לכתוב תלונה ולהעלות לשידור בגלי צהל. בתכנית "יהיה בסדר" | |
|
|
|
| 5/2/2020 13:06 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2020 | | שעה: | 13:06:51 |
| שלום רב ותודה מראש .
בתאריך 19.1.2020 אמא שלי רכשה סדנא לגמילה מעישון מאחת החברות בארץ ובמהלך השיחה כבר ציינה כי היא אינה מתניידת בכוחות עצמה עקב נכות שלה ויכול להיות מצב שהיא אינה תוכל להגיע .
בתאריך 22.1.2020 היא התקשרה והתכתבה עם החברה שברצונה לבטל את העסקה כי היא לא יכולה להגיע . נציג המכירות נסה בכל הדרכים להשאיר את העסקה ולא שש לבטל אותה וכן הצליח לשכנע את אמא שלי שדחתה אותה בשבוע .
בתאריך 25.1.2020 שוב נסתה לבטל את העסקה אך משם נענתה כי אין אפשרות לבטל את העסקה והיא לא תקבל את כספה חזרה .
בהמשך אותו כל השבוע האחרון נסתה לבטל את העסקה אך נתקלה באותה בתשובה מצד החברה אך הם מצידם תענו כי ממחווה של רצון טוב והבנת המקרה יזכו את חשבונה בסך 1000₪ ( עלות העסקה 3000₪ ) .
רציתי לדעת את דין החוק במצב זה האם מגיע לנו את כספנו חזרה או שמא באמת הטעות שלנו היא .
בנוסף על הכסף החברה ביצעה שימוש חוזר בכרטיס אשראי בחיוב של עוד כ 2000 ₪ ואת הכסף שאמרה שתזכה אינה זיכתה עדיין.
אודה מראש על העזרה והתשובה . | |
|
|
|
| 6/2/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 15:24:09 |
| שלום רב אור,
חסרים פרטים כגון:
לא ציינת מתי נקבע מועד התחלת השירות(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם בשיחה טלפונית או בבית העסק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שבוצעה בשיחה טלפונית מול אדם עם מוגבלות, הרי שחוק הגנת הצרכן קובע כי הביטול יעשה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והעסקה בוצעה בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בחוגים וקורסים(חוץ מקורס פסיכומטרי) בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים לפני קבלת השירות. | |
|
|
|
| 6/2/2020 21:19 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 21:19:13 |
| הסדנא הייתה אמורה להיערך בתאריך 23.1.2020 והעסקה נעשתה בטלפון .
כלומר עברו 3 ימים מיום הרכישה לאחר שפעם ראשונה ביקשה לבטל .
כיצד מתנהלים ומהם הצעדים הנכונים לעשות לאור המצב ?
בתודה מראש אור . | |
|
|
|
| 10/2/2020 03:09 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 03:09:53 |
| | הוספתי את הפרטים הנדרשים אשמח למענה כיצד להמשיך . | |
|
|
|
| 6/2/2020 13:28 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 13:28:52 |
| שלום רב,
כיצד ייתכן בשנת 2020 שגם אחרי תלונות של לא מעט לקוחות למועצה לצרכנות כנגד חברת BUYME שמוכרת כבר מזה זמן רב כולל עד רגע זה "גיפט קארדים" לרשת "המשביר לצרכן" ללא הגבלה עליהם במימוש והמשביר לצרכן אינו מוכן לקבל "גיפט קארדים" אלה ביחד עם המבצעים לחברי המועדון שלו, המועצה לצרכנות עדיין לא עושה דבר וחצי דבר עם כל התלונות האלה ולא מפרסמת אזהרה בעניין לציבור?
יש לציין שחברת BUYME קיבלה איסנפור תלונות כאלה (אמרו לי אישית) וכעת רבה עם "המשביר לצרכן" בעניין (כבר חודשים), אבל ממשיכה למכור כאמור גיפט קארדים" אלה.
אם כך, מב בדיוק עושה "המועצה לצרכנות"? בשביל מה בדיוק היא קיימת?
אפשר להבין?
תודה!
https://buyme.co.il/supplier/1721
במשביר לצרכן, רשת בתי הכלבו המובילה בישראל, תוכלו ליהנות ממגוון מחלקות ומוצרים שונים ומגוונים במחירים אטרקטיביים במיוחד לאורך כל השנה וכל זאת תחת קורת גג אחת. המשביר לצרכן מונה כ-37 סניפים ברחבי הארץ. אנו מזמינים אתכם לבקר בסניפינו וליהנות ממבחר מותגי האופנה והספורט המובילים, ממגוון דגמי הלבשה תחתונה ובגדי ים, מיטב מותגי הבישום והקוסמטיקה, עול | |
|
|
|
| 9/2/2020 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 14:13:51 |
| שלום רב יניב,
מה מספר הפניה שלך?
האם פנית אל שתי החברות?
| |
|
|
|
| 10/2/2020 01:21 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 01:21:36 |
| מי שמשיב פה בפורום זה עובד/ת של "המועצה לצרכנות"?
אתם אפילו לא מבינים את הפניה!
אתם מנסים כל פניה לטפל נקודתית במקום לטפל בעניין לעומק אחת ולתמיד!
אתם מבינים שעד רגע זה באתר BUYME מוכרים גיפט קארדים בכסף מלא! לרשת "המשביר לצרכן" שמסרבת! לקבלם ביחד עם מבצעי חברי המועדון שלה?
בשתי החברות חד משמעית הודו שיש בעייה והן כרגע רבות אחת עם השנייה בעניין ההסכמים המשפטיים ביניהן (זו לא אמירה שלי, זו אמירה של שתי החברות האלה! שמוקלטת אצלי).
אבל, כאמור עדיין! חברת BUYME ממשיכה תוך כדי המריבות עם רשת המשביר לצרכן למכור את הגיפט קארדים האלה בלי שרשומה כל! הגבלה עליהם!
אני שואל, ולזה בבקשה אני מבקש לקבל תשובה מדוייקת!
למה בדיוק קיימת המועצה לצרכנות אם גם אחרי פנייה אליה (הכל מתועד) היא עדיין לא מצאה לנכון, עזבו לטפל במקרה הספציפי הזה, להוציא אזהרה לציבור בדף הפייסבוק שלה או בכל מקום אפשרי מלרכוש גיפטקארדים אלה.
למה המועצה לצרכנות קיימת??? עציץ???
שלחתי אפילו למי שמגיב פה את הלינק לעמוד ומה שרשום בו ואת תשובת המשביר לצרכן, שלא משתמעת לשתי פנים וגם מפעיל/ת הפורום הזה לא מטפל לעומק בעניין.
אז פלא שעושים צחוק מהלקוחות בשנת 2020 כשככה מתנהלת המועצה לצרכנות?
לזה אני מבקש תשובה. | |
|
|
|
| 10/2/2020 01:21 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 01:21:51 |
| מי שמשיב פה בפורום זה עובד/ת של "המועצה לצרכנות"?
אתם אפילו לא מבינים את הפניה!
אתם מנסים כל פניה לטפל נקודתית במקום לטפל בעניין לעומק אחת ולתמיד!
אתם מבינים שעד רגע זה באתר BUYME מוכרים גיפט קארדים בכסף מלא! לרשת "המשביר לצרכן" שמסרבת! לקבלם ביחד עם מבצעי חברי המועדון שלה?
בשתי החברות חד משמעית הודו שיש בעייה והן כרגע רבות אחת עם השנייה בעניין ההסכמים המשפטיים ביניהן (זו לא אמירה שלי, זו אמירה של שתי החברות האלה! שמוקלטת אצלי).
אבל, כאמור עדיין! חברת BUYME ממשיכה תוך כדי המריבות עם רשת המשביר לצרכן למכור את הגיפט קארדים האלה בלי שרשומה כל! הגבלה עליהם!
אני שואל, ולזה בבקשה אני מבקש לקבל תשובה מדוייקת!
למה בדיוק קיימת המועצה לצרכנות אם גם אחרי פנייה אליה (הכל מתועד) היא עדיין לא מצאה לנכון, עזבו לטפל במקרה הספציפי הזה, להוציא אזהרה לציבור בדף הפייסבוק שלה או בכל מקום אפשרי מלרכוש גיפטקארדים אלה.
למה המועצה לצרכנות קיימת??? עציץ???
שלחתי אפילו למי שמגיב פה את הלינק לעמוד ומה שרשום בו ואת תשובת המשביר לצרכן, שלא משתמעת לשתי פנים וגם מפעיל/ת הפורום הזה לא מטפל לעומק בעניין.
אז פלא שעושים צחוק מהלקוחות בשנת 2020 כשככה מתנהלת המועצה לצרכנות?
לזה אני מבקש תשובה. | |
|
|
|
| 6/2/2020 11:08 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 11:08:40 |
| | שלום.האם דרגת אזהרת המסע לאזרבייג'ין מאפשרת ביטול הזמנה ללא קנס? | |
|
|
|
| 9/2/2020 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 10:47:45 |
| שלום רב שלמה,
חסרים פרטים כגון:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- בטלפון/אינטרנט עסקה פרונטלית?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
עקרונית, משרד הבריאות הוציא אזהרת מסע לסין, לנוחיות מצ"ב קישור לאתר משרד הבריאות בו תוכל לקבל מידע רחב יותר:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/
| |
|
|
|
| 9/2/2020 19:23 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 19:23:22 |
| | שלום.התכוונתי לבאקו אזרייביג'אן ולא למקאו שזה נשמע קצת דומה | |
|
|
|
| 5/2/2020 21:42 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2020 | | שעה: | 21:42:58 |
| שלום, קניתי באינטרנט מכונת כביסה, ומקבלים על הקניה שנה אחריות חינם. כאשר הגיעה הטכנאי להתקינה (אחרי שאיחר) הוא אמר להפתעתנו, שאנחנו צריכים לקנות שקע מגן ברקים ב-250 ש ממנו, אחרת האחריות לא בתוקף.
הוא גם הציע הרחבה של האחריות ל4 שנים נוספות בעלות של 600 ש"ח והמחיר הזה כבר כולל מגן ברקים.
שאלנו אותו למה אי אפשר לקנות מגן ברקים בעצמינו, אז הוא אמר שזה צריך להיות בזמן ההתקנה וגם שהם לא נותנים אחריות על מגן אחר.
כמובן ששום דבר מהדברים הנ"ל לא דובר מראש.
מכיוון שהיינו בלחץ של זמן וגם הטכנאי הרבה בתאורי אסונות, הסכמנו לקנות את השקע המיוחד וכבר עשינו הרחבה לביטוח.
האם אפשר לבטל את העסקה? לפי הבנתי אסור לעסוק ברוכלות בזמן מתן שירות, לא כך? | |
|
|
|
| 9/2/2020 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 10:17:02 |
| שלום רב חן,
העסקה המדוברת הינה עסקת רוכלות וככזו קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים ללא תשלום דמי ביטול.
היה ובוצעה התקנה על בית העסק לדרוש סכום שלא יעלה על 100 ש"ח.
במידה שתתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 9/2/2020 19:17 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 19:17:14 |
| שוב שלום, דיברתי עם החברה שנתנה את השירות. הם מסרבים לבטל את העסקה. לדברי המנהל" אף אחד לא הכריח אותי להוציא כרטיס אשראי". הוא לא מקבל את טענתי שהטכנאי אמר שהאחריות לא תהיה בתוקף אם אין לי מגן ברקים.
הדבר היחיד שהוא הציע זה ביטול הארכת האחריות בניקוי 10%, אך לא הסכים להחזיר עבור המגן ברקים כי כבר השתמשתי בו. | |
|
|
|
| 6/2/2020 18:33 |
שחר איוס |
 | | מחבר: | שחר איוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 18:33:41 |
| | קניתי מקרר והוא לא נכנס לי למקום שצריך האם אפשר להחליף אותו למרות שפתחנות אותו מהאריזה ולא נעשה שימוש בכלל | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:45:06 |
| שלום רב שחר,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם המוצר חובר לחשמל?
היה והעסקה בוצעה פרונטלית והמוצר לא חובר לחשמל, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לעניין- פתיחת האריזה התקנות קובעות כי פתיחת האריזה לכשעצמה אינה מהווה שימוש.
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות חרטה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 6/2/2020 16:37 |
אורי אלקבץ |
 | | מחבר: | אורי אלקבץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 16:37:49 |
| | הננו קבוצת אנשים שרובם אזרחים ותיקים, שתיכננו לצאת בחודש אפריל הקרוב לטוס ליפן לטיול כולל 10 ימים של שייט. את הטיול ארגן אחד מהקבוצה שהיה בקשר טלפוני עם חברת איסתא לגבי עלויות הטיסה והשייט. התשלום עבור הנ"ל בוצע באופן אישי עם כל נוסע על ידי חברת איסתא, חלקם באמצעות העברה בנקאית לחברת איסתא וחלקם הפקידו שיקים במשרדי החברה. עקב נושא מגפת הקורונה במזרח ולנוכח שהספינה שהיינו אמורים לשהות בה בשייט "diamond princess" נמצאת בימים אלה בהסגר נוכח גילוי שמספר נוסעים לקו בוירוס הקורנה החלטנו לבטל את הטיסות והשייט של כל הקבוצה. להפתעתינו איסתא דורשת מכל נוסע דמי ביטול גבוהים , 150$ לכל נוסע עבור הטיסה כאשר עלות הטיסה ששולמה היתה 1175$ , ו245$ לכל נוסע עבור השייט כאשר עלות השייט לכל נוסע היה 1450$ .כלומר 790$ לזוג כאשר עלות הטיול לזוג הינה 5200$ לזוג. יש לציין כי הודענו לאיסתא על הביטול 61 יום לפני מועד השייט, ו-48 יום לפני מועד הטיסה. ברצוני לדעת האם הקנס וגובהו עבור הביטול חוקי, והאם לנוסעים שמוגדרים כאזרחים ותיקים קיים פטור מתשלום הקנס על הביטול הטיול. | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:39:58 |
| שלום רב אורי,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה בכתב לאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/2/2020 16:27 |
אביבה |
 | | מחבר: | אביבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 16:27:48 |
| שלום רב
שאלה בבקשה.
רק לבירור.
ביום א האחרון 2.2.20 בשעה 17:30 סגרתי בטלפון טיול לירושלים עם חברה מסויימת ליום ג הבא 11.2.20.
ביום ג 4.2.20 בשעה 17:00 התקשרתי לבטל.
נאמר לי שאי אפשר כי צריך חמישה ימי עסקים.
אני טענתי שמיום ג ליום ג הבא יש חמישה ימי עסקים. היא אומרת שלא שזה רק ארבע כי ביום שלישי הבא זה כבר הטיול.
האם אני צודקת? או היא?
אנא ממכם ענו לי כי הם לא רוצים לבטל
| |
|
|
|
| 9/2/2020 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:37:56 |
| שלום רב אביבה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הודעת הביטול תעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
במקרה המתואר, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/2/2020 16:00 |
Yossi Fuchs יוסי פוקס |
 | | מחבר: | Yossi Fuchs יוסי פוקס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 16:00:01 |
| לפני כחודש וחצי רכשתי כרטיסי טיסה לאשתי ולי לטייוואן לאמצע חודש מרץ. הכרטיסים נרכשו בטלפון דרך חברת איסתא וחברת התעופה היא Cathay Pacific.
הטיסה היא מנתב"ג להונג קונג עם קונקשן מהונג קונג לטייוואן. לצערינו, עקב התפרצות נגיף הקורונה בסין ובמדינות האיזור אנחנו רוצים לבטל את הנסיעה.
פנינו לאיסתא ושם נאמר לנו שאם נבטל, יחולו עלינו דמי ביטול של 300 דולר לכל כרטיס. חשוב לציין שאני אזרח ותיק והעסקה נעשתה דרך הטלפון.
האם חוק הגנת הצרכן תקף לגבי ואוכל לבטל את הטיסה מבלי לשלם את דמי הביטול הנקובים בכרטיסים?
| |
|
|
|
| 9/2/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:31:24 |
| שלום רב יוסי,
האם שניכם בני 65 שנה?
עקרונית, משרד הבריאות הוציא אזהרת מסע לסין, לנוחיות מצ"ב קישור לאתר משרד הבריאות בו תוכל לקבל מידע רחב יותר:
לעניין שאלתך בדבר עסקה מול אזרח וותיק-עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שבוצעה טלפונית מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה), קמה לצרכן זכות חרטה בתוך 4 חודשים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שהודעת הביטול תיעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
במידה שתתקלו בבעיה, אתם מוזמנים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 6/2/2020 15:35 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 15:35:07 |
| | סט כלים נרכש במשביר. הסט היה בשימוש פעם אחת בלבד ואוחסן בארון. כעבור כ3 חודשים בעקבות ריח טחב מהארון, התברר שהכלים "מזיעים". לאחר שטיפה וייבוש חוזרים, התופעה לא חלפה. "המשביר" אינם מוכנים לקחת אחריות בשום צורה | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:25:05 |
| שלום רב מיכל,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, אולם ייתכן שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר בבית המשפט. | |
|
|
|
| 6/2/2020 15:34 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 15:34:49 |
| | סט כלים נרכש במשביר. הסט היה בשימוש פעם אחת בלבד ואוחסן בארון. כעבור כ3 חודשים בעקבות ריח טחב מהארון, התברר שהכלים "מזיעים". לאחר שטיפה וייבוש חוזרים, התופעה לא חלפה. "המשביר" אינם מוכנים לקחת אחריות בשום צורה | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:16:20 |
| שלום רב מיכל,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, אולם ייתכן שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר בבית המשפט. | |
|
|
|
| 6/2/2020 14:33 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 14:33:45 |
| קניתי מקרר באחת החנויות שסופק עי היבואן של החברה בארץ באמצעות חברת הובלות.
המקרר הגיע עם שריטה קטנה בחזית. המוביל טען שהוא לא רואה במה מדובר והתקשר לספק (היבואן). היבואן אמר שישלח טכנאי לבדוק את המקרה ושנכתוב הכל על תעודת המשלוח.
מאז היבואן מתנער מזה, חברת ההובלות לא מוכנה לספק את תעודת המשלוח המקורית וכל הנוגעים בדבר מתעלמים מהעניין לחלוטין. האם יש מה לעשות בנדון? תודה | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:13:19 |
| שלום רב טל,
באפשרותך לפנות אל בית העסק מכתב ובו יש לפרט את תלונתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך, לאחריו, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/2/2020 14:44 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 14:44:40 |
| שלום רב
יש לי מוצר שלא במסגרת האחריות.
ברצוני לדעת האם היבואן שהוא גם היבואן הבלעדי של המוצר
רשאי שלא למכור חלקי חילוף למוצר שהוא מייבא ?
הדרך היחידה שלי לתיקון היא לשלוח את המוצר למעבדה של היבואן
לשלם על בדיקה ורק אז לקבל הצעת מחיר לתיקון.
החלק שאני צריך משטח סיליקון קטן שלפי דעתי לא יקר במיוחד
אבל בדיקה במעבדה עולה 500 ש"ח
(לפי דעתי עלות הבדיקה עולה בהרבה מעלות החלק שאני צריך)
בכללית ברצוני לדעת מה החוק אומר לגבי חלקי חילוף עבור מוצרי חשמל
במקרה שלי מדפסת תלת ממיד שבשנת 2015 עלתה קרוב ל 10000 שקל.
תודה רבה | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:10:33 |
| ראה למה היבואן מחויב: "יצרן של טובין אשר מחירם במועד הרכישה עולה על 300 שקלים חדשים יספק, על פי דרישת הצרכן שרכשם, חלקי חילוף לשם תיקון הטובין עד תום שנה לאחר תום תקופת האחריות שנקבעה לטובין". בלי בדיקה.
אם עברה שנה, נסה לרכוש את החלק בחו"ל. אתה יכול גם ליצור קשר עם היצרן ולהתלונן על השירות ואולי זה יעזור. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 6/2/2020 14:09 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 14:09:24 |
| שלום רב,
אני התקשרתי בהסכם עם מכון לייזר לצורך הסרת צלקת, בעת החתימה על ההסכם (הדרקוני מעט יש לומר) נאמר לי מפורשות כי בטוח תהא הצלחה לטיפול וכי הם מעסיקים רופא לעניין (בשונה משאר המקומות).
לאחר שעברתי טיפול אחד ביקשו ממני לחזור לאחר 3 שבועות לבצע טיפול שני. לקראת הטיפול השני הבחנתי כי המצב של המקום שעבר את הטיפול החמיר ופניתי לרופא המועסק במכון הלייזר לברר פשר העניין. הרופא נחרד בלשון המעטה מהמצב של הרגל והתייעץ עם רופאי עור אחרים לגבי המצב של המקום שעבר את הטיפול.
לאחר בירור שערכתי הרופא שמכון הלייזר מעסיקה איננו רופא עור כלל אלא פנימאי.
בינתיים אני עוברת מרופא מומחה אחד לשני בכדי לנסות לתקן את הנעשה לי, וביקשתי ממכון הלייזר לבטל את העסקה לאור הנזק שנגרם לי.
הם דורשים שבתמורה לביטול העסקה (העסקה נעשתה בקרדיט והם ממשיכים להוריד את התשלומים אף על פי הודעתי על הביטול) אחתום על טופס ויתור זכויות.
מה הדין בעניין ומה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:09:46 |
| שלום רב ספיר,
בעניין זה עליך לפנות לעו"ד המתמחה בדיני נזיקין.
| |
|
|
|
| 6/2/2020 13:49 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 13:49:41 |
| אבא שלי בן 65 אמור לטוס לתאילנד ולפיליפינים ב11/2. הבנו שבשל הוירוס קורונה מזהירים לא לצאת לסין ולמדינות הגובלות לידה. רצינו לבטל את הכרטיס טיסה ומכיוון שזה פחות מ7 ימי עסקים לפני הטיסה אמרו לנו שיש קנס של 300 דולר (30 אחוז משווי הכרטיס) בחברת אלעל.
האם הם יכולים לתת קנס על ביטול בגלל המצב של ההתראות?
גם לאזרח בעל מוגבלות? (תעודת נכה)
מה החוק אומר?
ושאלה שניה, לגבי ביטוח נסיעות לחו"ל.
לגבי ביטול מה אומר החוק? | |
|
|
|
| 9/2/2020 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 15:04:11 |
| שלום רב סיגל,
לעניין שאלתך בדבר עסקה מול אזרח וותיק ואדם בעל מוגבלות- חסרים פרטים בפנייתך, האם העסקה בוצעה טלפונית?
בכל מקרה, הגם אם העסקה בוצעה טלפונית, על ידי אזרח וותיק/אדם עם מוגבלות/עולה חדש, הרי שזכות חרטה בתוך 4 חודשים תעמוד לצרכן רק אם הודעת הביטול תיעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, והיות שהמועד לביטול העסקה נעשתה בתוך 7 ימים הרי שלא קמה לצרכן זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן.
לפיכך, על הצרכן לברר מול חברת הביטוח, ככל שרכש ביטוח בכדי לבדוק אם הביטוח מכסה את המקרה.
במידה שתתקלו בבעיה, אתם מוזמנים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים
| |
|
|
|
| 7/2/2020 10:56 |
עמוס שלו |
 | | מחבר: | עמוס שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2020 | | שעה: | 10:56:40 |
| בשיחה עם מחלקת מינויים בידיעות אחרונות נסמרו לי פרטי העסקה ומחירם. הסכמתי לתנאים, מסרתי מספר האשראי שלי והובטח לי לשלוח בהתאם לסיכום חוזה עסקה. לאחר כמה דקות צלצלו ממרכז שירות מנויים והודיעו לי שאין באפשרותם לקיים העסקה. הסיבה היות ואני חבר קיבוץ אין הפצה בקבוץ למינוי פרטי עד הבית. הסכמתי לקבל בנקודה מרכזית בקיבוץ, לשם ממילא נשלחים כל יום כ-30 עותקים של העיתון. סורבתי גם לכך. הקיבוץ נמצא ממש בתוך נהריה על כביש 4. צרכן בנהריה יכול לרכוש מינוי וצרכן בעברון לא. האם מותרת אפליית צרכנים? מה עלי לעשות בנדון כדי לקבל את המנוי?
עמוס שלו 0522360570. מייל amossha@gmail.com | |
|
|
|
| 9/2/2020 09:49 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 09:49:56 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. בעיקרון, אסור להם להתנער מהעסקה רק בגלל שאתה גר בקיבוץ, ואפשר אפילו לתבוע על זה. אבל אם לא הקלטת את השיחה, אזי יכולה להיות לך בעיה להוכיח את זה. | |
|
|
|
| 9/2/2020 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 14:32:44 |
| שלום רב עמוס,
ראה את המענה שניתן לך ביום 4.2.20:
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיה, בין היתר, המקום שאליו יסופק לצרכן הנכס או השירות.
לפיכך, היה ובית העסק לא יידע אותך בעניין זה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
|