| 9/2/2020 11:03 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 11:03:28 |
| שאלה אמא שלי וחברה שלה שתיהן פנסיונרות הזמינו בדצמבר 2019 טיול מאורגן ליפן בעקבות הקורונה בתאריך ה 6 לפברואר הן ביקשו לבטל את העסקה הטיול שלהן הוא ב20 למרץ 2020 האם הן זכאיות לביטול לפי חוק הגנת הצרכן
תודה | |
|
|
|
| 10/2/2020 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 16:15:07 |
| שלום רב שני,
בנות כמה הן?
כיצד בוצעה העסקה- האם בשיחה טלפונית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שבוצעה טלפונית מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה), קמה לצרכן זכות חרטה בתוך 4 חודשים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שהודעת הביטול תיעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
במידה שתתקלו בבעיה, אתם מוזמנים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 9/2/2020 10:08 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 10:08:43 |
| שלום, האם קיים חוק שמחייב איסוף עצמי למוצר בחינם? (מוצר כמו מגבונים לתינוקות מאתר סחר אלקטרוני)
האתר מחייב לשלם משלוח ואומר שהמחסן לא מקבל קהל לאיסוף.
תודה. | |
|
|
|
| 10/2/2020 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 16:11:18 |
| שלום רב מתן,
חסרים פרטים כגון:
האם המוצר מחולק בחינם?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
לעניין טענתך לפיו:
"... האתר מחייב לשלם משלוח ואומר שהמחסן לא מקבל קהל לאיסוף..."- האם המידע הזה קיים באתר? | |
|
|
|
| 9/2/2020 09:33 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 09:33:59 |
| שלום
האם יש חוקים/תקנות/הנחיות, במקרה שעסק מפסיק באופן חד צדדי השתתפות של משתתף בקורס?
הקורס נרכש בעסקת מכר מרחוק (מכירה טלפונית)
לא הוצג הסכם הרשמה ולא הוצגו נהלי ביטול, לא ביטול מטעם המשתתף ולא ביטול מטעם העסק
מדובר בבעלת עסק עצמאית שמעבירה קורסי העשרה בתחום העיצוב (כלומר לא מכללה מפוקחת או קורס מקצועי רשמי)
נרשמנו יחד שתיים, שילמנו בחשבון אחד עבור שני מקומות בקורס.
לאחר הרישום נשלח סילבוס בלבד, ומייל המציין את זכות החרטה תוך 14 יום לקבלת החזר מקדמה.
לא צוינו תנאי קבלה, נהלי קורס מגבילים או מחייבים, קריטריונים להתאמה או כל תנאי אחר.
במהלך הקורס נאמר בעל פה כי מי שמפסיד שיעור יוכל להשלימו עם קבוצה אחרת, ולאחר שהפסדתי מספר שיעורים אכן אושר לי להשלימם ואף תואם מועד השלמה.
לאחר 12 שיעורים מתוך 15, החליטה בעלת העסק כי אינה מעוניינת שאמשיך בקורס,
והפסיקה את השתתפותי בקורס 'מחוסר התאמה' באמצעות הודעת ווטסאפ, שאוסרת עלי להגיע לשיעורים או להשלמות שכבר סוכם עליהן. יתרה מזאת, הודעה דומה נשלחה למי שנרשמה יחד איתי, וההצדקה היחידה שניתנה להפסקת השתתפותה בקורס היתה שנרשמנו יחד.
נאמר לנו שיוחזר לנו זיכוי יחסי רק על השיעורים הרשמיים שנותרו, ולא על ההשלמות (שכאמור כבר סוכם עליהן)
בנוסף, סולקנו באופן מיידי מכל מערכות הקורס (קבוצת ווטסאפ, פייסבוק, כיתה וירטואלית) כך שאיבדנו גישה לחומרי הקורס ששולם עליהם. רק לאחר שדרשנו זו נמסר לנו שהחומרים יועברו אלינו תוך 30 יום.
השאלה היא - האם יש לה זכות כלשהי להפסיק את השתתפותנו בקורס באופן חד צדדי, ולקבוע את תנאי ההחזר בצורה זו, מבלי שהדברים הוצגו בעת הרישום?
האם יש לנו זכות לתבוע ממנה את החזר עלות הקורס כולו? אילו זכויות ואילו חוקים/תקנות עומדים להגנתנו?
תודה
| |
|
|
|
| 10/2/2020 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 16:07:39 |
| שלום רב בר,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/2/2020 00:20 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 00:20:09 |
| | התכתבתי איתכם בשבוע שעבר ולאחר שהבנתי מכם שכאזרחית ותיקה אכן רשאית לבטל את העסקה עם חברת פגסוס, כתבתי מכתב ביטול עם הסבר כפי שהנחתם. חזר אלי טלפונית ב 4.2 ירון, האחראי לביטולים בפגסוס והבהיר לי שלמרות הטיעון שלי וגם הזמן שהתאים על פי הכללים החוק לא תופס לגבי ניוזילנד ואוסטרליה אלא רק לביטול טיסה מישראל וחזרה ולפיכך עלי לשאת ב 90% מהעסקה אם אבטל ושעלי להחליט אם החלטתי סופית עד למחרת, מועד הפגישה הקבוצתית טרום טיול.אם לא אשאיר מכתב ביטול יוריד אותי מהרשימה ולא יושבו לי 90% ממה ששילמנו כזוג.אם אשנה את החלטתי עלי להשאיר מכתב ביטול. היתה פגישה מאד סוערת אליה זומן מנכ"ל פגסוס כי כמעט כל אנשי הקבוצה היו מלאי כעס, מורת רוח ורצון עז לא לצאת לטיול דרך הונג קונג ב 17.2. מחשש להדבקות או לשיבוש הטיול, הסגר וכו בדרך מהונגקונג ליעדים האחרים.סירב לביטול עם החזר כספי והבטיח שהחברה נוהגת באחריות וכו.השארתי מכתב ביטול של הביטול בינתיים תוך הבנה שהקבוצה תפעל יחד,ואכן 24 מתוך 32 רוצים לדרוש, ביטול או דחיה למועד רחוק או טיסה ליעד שונה ובטוח יותר מהונגקונג. זקוקים לידיעה ודאית שהחוק איתנו לביטול במיוחד כגימלאים | |
|
|
|
| 10/2/2020 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 16:05:02 |
| שלום רב יהודית,
לאחר פנייתך אל בית העסק, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 10/2/2020 15:52 |
אילת כהן |
 | | מחבר: | אילת כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 15:52:43 |
| בנוגע לביטול עסקה עד 14 יום,הגשתי להם מכתב שבו אני מעוניינת לבטל,נציג התקשר אליי בטענה שהם התחילו כבר את התהליך (בחוזה היה סעיף שבו היה כתוב שאם הם מתחילים את התהליך ניתן לבטל אך הסכום של פתיחת התיק נשאר אצלהם)
בחוזה עצמו לא כתוב מתי הם מתחילים בתהליך,הנציג טען שברגע שחותמים על החוזה הם מתחילים בתהליך בדיקה,מה שבעצם לא נותן לנו לבטל עסקה מבלי להפסיד את הכסף ששילמנו.
הנציג אמור לחזור אליי בדקות הקרובות
אשמח לדעת האם מותר להם לעשות זאת?
והאם באמת הפסדנו את הכסף של הפתיחת תיק?
| |
|
|
|
| 10/2/2020 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 15:56:41 |
| שלום רב אילת,
עקרונית, בעסקת רוכלות, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, המאוחר מבניהם ללא דמי ביטול, היה ומדובר בעסקה שבוצעה מול אזרח וותיק(גיל 65 שנה) או עולה חדש או אדם עם מוגבלות, הביטול ייעשה בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיפים 14ג1 ו-14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן אוסר על ניצול מצוקת צרכן בין היתר "ניצל את העובדה שצרכן אינו יודע את השפה שבה נקשרת העסקה במידה מספקת לשם הבנת העסקה;"
לכן על מנת לבדוק את פניית הצרכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/2/2020 00:06 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 00:06:26 |
| שלום,
בשנים האחרונות קשה עד בלתי-אפשרי למצוא ברבים מסניפי הסופרמרקטים חלב 1% בשקית ולכן צרכנים נאלצים לרכוש את המוצר היקר יותר בקרטון.
מבדיקה שערכתי שקיות חלב 1% עדיין קיימות בשוק ונמכרות במכולות ובסניפי סופרמרקטים בערים מסויימות.
האם מותר ליצרני מוצרים בפיקוח ו/או לרשתות שיווק להגביל את אספקת המוצר לציבור? | |
|
|
|
| 10/2/2020 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 15:48:20 |
| שלום רב הדס,
באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 8/2/2020 21:52 |
אביגיל |
 | | מחבר: | אביגיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2020 | | שעה: | 21:52:38 |
| שלום רב,
בתחילת השנה רשמתי את בני בן ה-5 לחוג.
במפגש הראשון הוא הגיע אך לא נכנס.
ומאז מעולם לא הגיע לשיעורים.
לצערי רק עכשיו הבנו שהוראת הקבע שנתתי ברישום טלפוני ממשיך ומחייב.
ברביעי האחרון שלחתי טופס לבקשת ביטול ההשתתפות בחוג עם הנימוק ובקשה להחזר רטרואקטיבי.
האם אני בעלת זכות להחזר רטרואקטיבי? אם כן אשמח לפרוט.
שבוע טוב | |
|
|
|
| 10/2/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 15:38:40 |
| שלום רב אביגיל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים וקורסים (מלבד קורס פסיכומטרי) בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מכאן, שהמועד לביטול העסקה חלף, ולכן לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, ועליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם. | |
|
|
|
| 8/2/2020 19:17 |
אבי סוויד |
 | | מחבר: | אבי סוויד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2020 | | שעה: | 19:17:55 |
| | ערב טוב. חמי וחמותי אמורים מחר לטוס לתאילנד לטיול מאורגן שהוזמן לפני חודשים. חברת הנסיעות לא מוכנה לבטל. אומרת שעד שלא תצא אזהרת מסע ממשרד החוץ לא מבטלים. רוצים לחייב אותם במחיר מלא אם יבטלו. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 10/2/2020 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 15:34:37 |
| שלום רב אבי,
על מנת לבדוק את פנייתם, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתם ודרישתם לאחריו, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/2/2020 18:08 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2020 | | שעה: | 18:08:39 |
| רכשתי טלוויזיה בחודש נובמבר. הטלוויזיה עדיין לא סופקה (לבקשתי).
האם אני יכול לבטל את העסקה? ואם כן מה עלות הביטול? | |
|
|
|
| 10/2/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 15:22:54 |
| שלום רב גיל,
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצרי חשמל, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
בעסקה פרונטלית היה והעסקה בוצעה באמצעות כרטיס אשראי, הרי שבית העסק רשאי לגבות גם עמלת סליקה כרטיס אשראי, כנגד הצגת הראיה שאכן נגבה ממנו. | |
|
|
|
| 8/2/2020 17:17 |
אילת כהן |
 | | מחבר: | אילת כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2020 | | שעה: | 17:17:26 |
| ב 31.1.20 הגיע נציג מחברת מקסימום-המרכז למימוש זכויות לבית של ההורים של בעלי,לאחר שהם קבעו פגישה.
הוריו של בעלי דוברי רוסית, לא מבינים כל כך עברית ובטח שלא יודעים לקרוא בעברית.
הנציג שהגיע דיבר איתם בשפה הרוסית,הסביר להם את כל תוכן השירות ודרש מהם לשלם על פתיחת תיק 2130 ₪
וכמו כן בהסכם התקשרות ביניהם סכום זה נכתב וגם צויין שם שהם יקחו עמלה על סך 25 אחוז כולל מע"מ מכל סכום שתאתר נותן השירות.
אציין כי הסכם זה כתוב בעברית (שפה שהוריו של בעלי לא יודעים לקרוא),אך הנציג דיבר ברוסית ונתן להם לחתום על חוזה בעברית
כמו כן הוא כביכול אמר להם על מה הם חותמים,אך כשאני קראתי את ההסכם ושאלתי אותה על מה הם חתמו היא בכלל לא נגעה בנקודות שצויינו בחוזה.
החוזה הוא חוזה אחיד מטעם החבה וכאמור החתימו אותם על סעיפים הבאים אך ורק לטובת נותן השירות.(מאמינה שהנציג לא תרגם להם במפורש כל סעיף וסעיף בשפה הרוסית)
אשמח לשלוח אליכם את החוזה על מנת לבדוק אם הוא תקין.
ובכלל לדעת אם זה חוקי שהוסבר להם בשפה הרוסית אך הוחתמו בשפה העברית.
כמו כן שולחת מחר בדואר רשום עם אישור מסירה הודעה על ביטול עסקה.
| |
|
|
|
| 10/2/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 15:18:03 |
| שלום רב אילת,
עקרונית, בעסקת רוכלות, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, המאוחר מבניהם ללא דמי ביטול, היה ומדובר בעסקה שבוצעה מול אזרח וותיק(גיל 65 שנה) או עולה חדש או אדם עם מוגבלות, הביטול ייעשה בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיפים 14ג1 ו-14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן אוסר על ניצול מצוקת צרכן בין היתר "ניצל את העובדה שצרכן אינו יודע את השפה שבה נקשרת העסקה במידה מספקת לשם הבנת העסקה;"
לכן על מנת לבדוק את פניית הצרכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/2/2020 16:02 |
דינה וולף |
 | | מחבר: | דינה וולף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2020 | | שעה: | 16:02:23 |
| להן המסרון אשר התקבל בתאריך 19/11/2019 :
לקוח יקר שירות סאני 360 מסתיים בסוף החודש ויתחדש באופן אוטומטי בהו"ק בכ.א לנוחיותך ניתן ליצור קשר בכוכבית 3603.
כמובן הודעתי מיידית , שאיני מעוניינת בחידוש האחריות.
מאז בכל שבוע התקבלה שיחת טלפון, בעניין חידוש האחריות. ושוב חזור והדגש שאין ברצוני לחדש את האחריות למוצר.
בתאריך 3/2/20 התקבלת לאימייל , חשבונית מס בגין אחריות מורחבת וחיוב כרטיס האשראי , באמצעותו נרכש המוצר.
לאחר דין ודברים כרטיס האשראי זוכה.
שאלתי היא, מה הם האמצעים אשר יש לנקוט מול ספקים אשר על דעת עצמם משתמשים בפרטי כרטיס האשראי של הלקוח ומחייבים אותו בגין שרות אשר אינו מעוניין בו כלל וככל.
היום זו אני "מחר" זהו צרכן אחר אשר אולי לא יבחין בחיוב פעוט של 27 ש"ח אשר מתמשך לאורך כל השנה או השנים.
מצפה ממועצה לפעול בעניין זה מול חברת סאני. | |
|
|
|
| 8/2/2020 16:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2020 | | שעה: | 16:21:36 |
| מתלוננים ברשות להגנת הצרכן. מהחוק:
22ג. (א) הפר עוסק הוראה מההוראות לפי חוק זה, כמפורט להלן, רשאי הממונה להטיל עליו עיצום כספי לפי הוראות פרק זה בסכום של 22,000 שקלים חדשים.
(ב) הפר עוסק הוראה מההוראות לפי חוק זה, כמפורט להלן, רשאי הממונה להטיל עליו עיצום כספי לפי הוראות פרק זה, בסכום של 45,000 שקלים חדשים,
22ד. (א) היה לממונה יסוד סביר להניח כי עוסק הפר הוראה מההוראות לפי חוק זה המפורטות בסעיף 22ג, בנסיבות מחמירות, רשאי הממונה להטיל עליו עיצום כספי לפי הוראות פרק זה, ששיעורו פי אחד וחצי מסכום העיצום הכספי שניתן להטיל בשל אותה הפרה לפי סעיף 22ג.
(ב) בסעיף זה, "נסיבות מחמירות" – הפרה הנוגעת למספר רב במיוחד של צרכנים; לעניין זה, חזקה כי הפרה שנעשתה על ידי עוסק ביותר מסניף אחד או נקודת מכירה אחת המופעלים על ידו, היא הפרה הנוגעת למספר רב במיוחד של צרכנים. | |
|
|
|
| 10/2/2020 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 15:07:31 |
| שלום רב דינה,
במקרים הללו על הצרכן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה והצרכן נתקל בבעיה, באפשרותו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתו.
לעניין שימוש לרעה בכרטיס אשראי, ניתן לפנות אל חברת האשראי מכח חוק כרטיסי חיוב.
| |
|
|
|
| 7/2/2020 21:49 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2020 | | שעה: | 21:49:15 |
| היי,
קיבלתי רכב חלופי מהביטוח דרך חברת שלמה סיקס עבור חודש.
לאחר שבועיים האוטו לא התניע ולכן נאלצתי ללכת להחליף בחברת ההשכרה לרכב אחר.
ההחלפה לרכב אחר בוצעה, הם בדקו שאכן החזרתי להם את הרכב התקול כפי שקיבלתי,ובוצעה ההחלפה לרכב אחר.
יום למחרת הם מתקשרים אליי בטענה שיש מכה ברכב ושעליי לשלם 2,000 שקלים!
האם זה חוקי ? בעת ההחזרה הכל היה בסדר גם בבדיקה שלהם!
הרכב לא עבר כלל תאונה (בשבועיים שהיה אצלי) ואיני יודעת באיזה מכה מדובר.
הכרטיס אשראי שלי נמצא אצלם בפיקדון האם יכולים לחייב אותי על דעת עצמם? | |
|
|
|
| 8/2/2020 14:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2020 | | שעה: | 14:33:42 |
| יכולים לחייב? כן. יעמוד במבחן בית המשפט? לא נראה לי. לדעתי, החוק מחייב אותם לבדוק את מצב הרכב בהחזרה ולתת לך מסמך עם תוצאות הבדיקה וחתימה לאישור שלך. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
תמתיני גם לתגובת המועצה. | |
|
|
|
| 10/2/2020 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 14:35:49 |
| שלום רב עדי,
האם יש לך מסמך התומך בטענתך?
שנית, את מציינת כי:
"ההחלפה לרכב אחר בוצעה, הם בדקו שאכן החזרתי להם את הרכב התקול כפי שקיבלתי,ובוצעה ההחלפה לרכב אחר..."- האם קיבלת מסמך כלשהו התומך בכך?
היה ולא תהיה לך ראיה התומכת בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שיתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 8/2/2020 09:32 |
הלל רוטשטיין |
 | | מחבר: | הלל רוטשטיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2020 | | שעה: | 09:32:44 |
| התעניינתי ברכישת טיפולי לייזר. המחיר נשמע לי הוגן ושילמתי על 6 טיפולים. ביקשתי להזמין תור ואז הפקידה אמרה שעלי לחתום על חוזה. התחלתי לקרוא את החוזה שהיה קטן מאד (נשלח לי לטלפון שלי) ובו היו סעיפים רבים למשל שאם אקבל כוויה לא אתבע את החברה וכן סעיפים נוספים.
לדעתי החברה היתה צריכה ליידע אותי מראש שהם עומדים לתת לי חוזה כזה ולהראות לי אותו לפני שביקשו שאשלם. דיברתי עם חברים שלי וכולם אמרו שזאת השיטה של החברה: קודם לוקחים את הכסף אחר כך מביאים לך את התנאים לגבי הרכישה.
כשהתלוננתי לפקידה היא טענה שהיא כבר אמרה לי את כל הסעיפים האלה בעל פה.
האם מה שהם עושים זה נגד החוק? | |
|
|
|
| 10/2/2020 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 14:30:57 |
| שלום רב הלל,
עקרונית, סעיף 5(ב) בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק לתת לצרכן הזדמנות סבירה לעיין בחוזה וכן למסור לו עותק מהחוזה.
ולכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 7/2/2020 23:52 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2020 | | שעה: | 23:52:36 |
| ב-22 לינואר ביצעתי הזמנת מונית בתשלום מראש דרך אפליקצייה למתחם קניות ברחוב יוסף לישנסקי 20 בראשון לציון עבור נסיעה קצרה עד לשכונת נווה ים הסמוכה. הייתי עם ציוד של מחשבים אולם נהג סירב להגיע את החנייה של המתחם ונאלצתי לבטל את ההזמנה.
ביצעתי הזמנה חדשה אולם הנהג נסע לכתובת אחרת למרות שהכתובת ההזמנה היתה כתובה לו באפליקציה. ונאלצתי לערב את המאבטח של מתחם הקניות שהדריך אותו כי הנהג לא ידע לאתר את הכתובת בוייז שלו
כאשר הנהג כבר שהגיע אליי
התברר לי שהנהג פתח את המונה בטרם הגעתי והמונה כבר הגיע ל25 שקלים והוא ניסה לגלגל עליי את האחריות וטען שיש כמה חנויות עם שמות דומים מכיוון שכתובת ההזמנה היא זו שקובעת ואני לא אמור להדריך אותו איך להגיע
לנקודת היעד אז זו טענה מגוכחת
מעבר לכך כשנסענו לכיוון מקום מגוריי הנהג נסע בנתיבים שגויים וזה גם האריך את הדרך שלא כצורך והערתי לו על כך שהוא נוסע שלא מהכיוון הנכון
הנסיעה הגיע בסוף לעלות של 62.5 שקלים וזה מחיר מופקע ומוגזם למרחק כל כך קצר .מעבר לזה שהמונה היה צריך להתחיל ב12.5 שקלים ולא ב25
בסופו של דבר לאחר אין ספור התכתבויות עם גט טאקסי הוסבר לי שאם הם מתנים את הזיכוי של 20 שקלים שהבטיחו לי בעקבות ההתנהלות הכושלת של הנהג
בכך שאבצע דרכם נסיעות נוספות , בעיניי ברגע שאני מחוייב לבצע דרכם נסיעות נוספות אין כאן זיכוי, אבקש לדעת אם ההתנייה הזו היא חוקית?
| |
|
|
|
| 10/2/2020 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 14:24:13 |
| שלום רב יקיר,
היה ואינך מעוניין בהצעה שהוצעה לך, הרי שרק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 7/2/2020 22:27 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2020 | | שעה: | 22:27:57 |
| שלום רב
משפחתנו המורחבת תכננה טיול לחול לקראת פסח הקרוב וקיבלה הצעה מחברת תיירות עפי תעריף
שנמסר והתקבל אישור במייל כולל טיסות העברות ולינה
לאחר כשבועיים התקשרו מחברת התיירות ומסרו כי התעריף שהוצע לנו אינו יכול להינתן בשל העובדה
שהסוכן שהחברה עובדת עמו לא יכול לתת את המחיר שהוא הציע לחברת התיירות
ועל כן העסקה מתייקרת בכ 2000 דולר לעומת התעריף המקורי
מהי החברה יכולה לעשות זאת? האם ניתן לחייב אותה לעמוד בהתחייבותה המקורית?
מהו הכלל בעניין זה ומהו הדין המשפטי למקרה זה
אציין כי המשפחה שחיכתה זמן רב לחופשה מאוכזבת מאוד ונגרם לנו עוגמת נפש גדולה בעקבות כך.
אשמח להתייחסותכם | |
|
|
|
| 10/2/2020 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 14:13:25 |
| שלום רב שי,
האם יש הסכם בניכם על פי התעריף הקודם? אם כן, מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודיעו לכם על ביטול העסקה, לכאורה (תאריך)?
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן, לכן, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
היה והעסקה לא בוצעה והיא בגדר הצעה רק, הרי שבאפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 7/2/2020 18:56 |
ליסה |
 | | מחבר: | ליסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2020 | | שעה: | 18:56:48 |
| היי ביום שישי 07/02 בשעה 14 עשיתי הזמנת משלוח מסופר שכונתי.
עשיתי את ההזמנה והמשלוח יצא כמעט 400 שח. שילמתי דרך הטלפון אמרו שהמשלוח יסופק עד חצי שעה כי אני ממש קרובה לסופר.אחרי שעה וחצי של המתנה יצרתי קשר עם הסופר ואז התברר שהשליח לא לקח את ההזמנה שלי...הסופר סגור וכולם שומרים שבת.הבעל הבית התקשר ואמר שהוא שולח את הבחורה שעשתה לי את ההזמנה לעשות לי משלוח בטיב טעם....הבחורה התקשרה בשעה 18:30 ואמרה שהיא אוטוטו שם אבל הבעיה שיש עליה רק 230 שח...ולכן אני צריכה לבחור מה הכי דחוף לי....
אני מנסה להבין אם זה נשמע למישהו הגיוני? כל הבישולים לא יצאו לפועל....אין לי מצרכים במקרר..והתבזבזו לי כמעט 5 שעות על התעלומה של הסופר..
מה ניתן לעשות במצב כזה? | |
|
|
|
| 10/2/2020 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 14:07:28 |
| שלום רב ליסה,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/2/2020 23:43 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 23:43:45 |
| שלום,
רכשתי מכונת כביסה באינטרנט. הביאו לי אותה, ולאחר מס' ימים, שלחו מישהו מטעם חברה אחרת, על מנת שירכיב אותה.
הוא חיבר את הצינור של מכונת הכביסה, ומים החלו לזרום החוצה. הוא אמר לי, שעליי להזמין אינסטלטור ועזב.
לפני שעזב, הוא מכר לי אחריות ע"ס 1,200 ש"ח.
לאחר שהלך, הבחנתי בכך, שהוא לא חיבר את הצינור כמו שצריך (היה עוד חלק חסר), ועל כן, המים נזלו החוצה. כלומר, לא היה צורך באינסטלטור בכלל. הוא פשוט עשה עבודה לא נכונה.
התקשרתי יום וחצי לאחר מכן, וביקשתי לבטל את האחריות הנוספת. חשבתי שזה גם לא מקצועי לא לדעת לחבר את הצינור כראוי, וכן, הוא גם עזב אותי עם המכונה (שהסתבר לאחר מכן, שגם אותה הניח לא כראוי), והמייבש באמצע הבית. כמו כן, רק אחרי מכירת האחריות, קראתי את האותיות הקטנות שם. העיקר, שמכר לי עוד אחריות.
מאז שביקשתי לבטל את התוספת באחריות, חלפו כבר 10 ימים, אך הם אינם חוזרים אליי, על מנת לבטל את העסקה.
אני בסך הכול רוצה לבטל את האחריות הנוספת, לא ביקשתי להזדכות על המכונה או שום דבר.
נאמר לי בטלפון, שאחרי 48 שעות יחזרו אליי, אולם, כאמור, לא חזרו מזה 10 ימים.
ניסיתי להתקשר אליהם לפני כשבוע, ושוב, אמרו שיחזרו אליי. כאמור, הם לא עושים זאת.
אני רוצה לבטל את התוספת של האחריות. מה עושים? אני אמורה לרדוף אחריהם כך? אני מפחדת שיחלפו 14 ימים והם יתחילו סתם לחייב אותי.
תודה על תשובתכם.
| |
|
|
|
| 7/2/2020 10:45 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2020 | | שעה: | 10:45:25 |
| | תשלחי מייל/פקס ותודיעי שם שבהמשך לשיחת הטלפון מיום XXXX שבה ביטלת את עסקת האחריות הנוספת, את מודיעה על אותו הדבר כעת בכתב. שימי לב שיכול להיות שהאחריות הנוספת ניתנה לך על ידי חברה אחרת. תמתיני בסבלנות גם לתגובת המועצה כי כל תגובה שלך מחזירה אותך סוף התור. | |
|
|
|
| 10/2/2020 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 14:04:49 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית,העסקה לרכישת שירות להתקנת המוצר הינה עסקת רוכלות, שבמסגרתה חוק הגנת הצרכן מקנה לצרכן זכות חרטה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם ללא דמי ביטול.
על כן, עליך לפנות אל החברה שדרכה הגיע הטכנאי (תעייני בתעודת האחריות וכך תאתרי את היבואן/יצרן שלכאורה הטכנאי הגיע מטעמו) בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/2/2020 19:35 |
אמנון |
 | | מחבר: | אמנון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 19:35:23 |
| לפני שנתיים רכשתי שער לחניה מתרומם מחברה ידועה. לפני כשבוע קרתה תקלה פתאומית - תושבת קפיץ, מרותכת, בפיקוד של השער - נשברה והשער לא עולה לגובה המקסימלי ולמעשה אני לא יכול להמשיך להשתמש בו חשמלית - רק ידנית - כדי לא לפגוע במנגנון של השער ( לפי הנחיות היצרן).
היצרן טוען שהאחריות נגמרה לאחר שנה ועלי לשלם בעד התיקון.
האם תקלה כה מהותית - קריסת חלק במנגנון ההפעלה של השער - אשר נובעת כנראה - מאחד מהפגמים הבאים: תכנון לא נכון של היצרן שבנה את השער (שהוא די גדול - ל 2 חניות) אשר גרם לקריסת אותו חלק. או, יצור(ריתוך לא מקצועי) או, הרכבה לא נכונה שגרמה לעומס יתר - יכולה להחשב במסגרת אחריות של שנה אחת בלבד?
אם השער היה נופל לי על הראש - גם אז אחריותו של היצרן נפסקת לאחר 1שנה? | |
|
|
|
| 7/2/2020 11:00 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2020 | | שעה: | 11:00:54 |
| חוק המכר קובע כך:
אי התאמה
11. המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
אתה צריך, באמצעות איש מקצוע וחוות דעת מקצועית, להראות שמשהו לא נעשה שם נכון. המשך החוק:
14. (א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.
(ב) לא הודיע הקונה על אי ההתאמה כאמור בסעיף קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה.
15. לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה;
17. (א) קונה המודיע על אי-התאמה יפרט אותה פירוט סביר ויתן למוכר הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר.
(ב) ניתנה הודעת אי-התאמה בדרך המקובלת בנסיבות הענין, זכאי הקונה להסתמך עליה אף אם אחרה להגיע לתעודתה או לא הגיעה אליה כלל.
תשמור אצלך צילומים איכותיים של החלקים שם. בכל מקרה, החלקים הפגומים צריכים להישאר אצלך בסוף, אתה הבעלים שלהם.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 10/2/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 13:42:00 |
| שלום רב אמנון,
אם כך,תנסה לפנות אל בית העסק בכתב מכח חוק המכר,כאמור במענה של משה
,עם זאת, אסב את ליבך לאמור בסעיף 15 בחוק המכר קובע כי:
"...אולם במכירת נכס נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר."
| |
|
|
|
| 6/2/2020 23:57 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 23:57:23 |
|
שלום
בתחילת ספטמבר התחברתי לפרטנר לשירות האינטרנט ובטלויזיה. לאחר חודש כבר רציתי להתנתק בעקבות התנהלות לא מקצועית וחשבוניות שיצאו שהן לא נכונות. אחרי אין ספור טלפונים וויכוחים החלטתי להתקשר לחברת האשראי שיעצרו את העברת הוראת הקבע לחברה. עכשיו התקשרו אליי מלשכת גביה שאני צריכה לשלם פלוס הוצאות גביה. אמרתי לה שאין לי בעיה לשלם מה שאני אמורה לשלם אחרי שיקזזו על הדברים שלא היו צריכים לחייב מלכתחילה(שלחו לי טכנאי בחינם ולבסוף חייבו בחשבונית). מה החוק אומר לגביי מקרים כאלה ומה עלול לקרות? | |
|
|
|
| 10/2/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 13:30:58 |
| שלום רב יעל,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה,
על כן, היה ולא שלחת הודעת ביטול הרי שלכאורה לא התבצע ביטול.
יש לציין כי ללא ראיה מצדך לפיו פנית אל בית העסק בכתב ובו פירטת את תלונתך ודרישתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שיתברר רק בבית המשפט.
בכל מקרה, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך (תכתבי את המועצה לצרכנות במכתבך לחברה)לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/2/2020 22:43 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 22:43:47 |
| שלום וברכה,
בשנת 2017 רשמתי את בני לשירות ארוחות צהריים בבית הספר המסופק עי חברה חיצונית שעובדת עם בית הספר בשת"פ.
בקיץ האחרון עברנו לעיר אחרת והודענו לבית הספר על עזיבה.
השבוע הסתבר לנו שאנחנו ממשיכים לשלם כל חודש על מנות הצהריים ובפנייתנו לחברה נאמר לנו שבחוזה עליו אנו חתומים כתוב במפורש שתקופת ההתקשרות ממשיכה משנה לשנה וההסכם מתחדש משנה ובאחריות ההורים לבטלו בסוף שנת הלימודים.
לדעתנו, סעיף זה מתייחס לתלמידים אשר עדיין לומדים בבית הספר אבל כשמדובר בתלמיד ששמו נגרע מרשימות בית הספר- ברור שכל השירותים שעובדים בשת"פ עם בית הספר- מופסקים.
יש לציין שרשימת הזכאים מועברת דרך מזכירות בית הספר וכן שימי הלימודים מועברים עי המזכירות לחברה.קרי יש תיאום ביניהם.
מה גם שידוע לנו שחוזה מתחדש הינו דבר בעייתי ואף לא חוקי במקרים מסוימים.
נשמח לשמוע את דעתכם
בתודה מראש | |
|
|
|
| 10/2/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 13:02:14 |
| שלום רב ברק,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, יש איסור לחידוש אוטומטי ללא ידיעתו והסכמתו של הצרכן.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 10/2/2020 13:22 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2020 | | שעה: | 13:22:37 |
| תעבירי להם את הסעיף בחוק הגנת הצרכן ואולי זה ישכנע אותם לא להתעסק איך:
"(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;". | |
|
|
|
|