| 12/2/2020 10:55 |
שפרה |
 | | מחבר: | שפרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 10:55:36 |
| שלום,
נרשמתי לתוכית ליווי לכלכלת המשפחה, ברישום נאמר לי (והספק לא מכחיש) שבאם לא אצליח לחסוך 10000 לשנה יוחזר לי כספי,
התוכנית כוללת מנטור וסרטונים אינטרנטיים וכמה מפגשים.
לצערי לא הצלחתי לחסוך וגם המנטורית שלי מסכימה איתי לחלוטין שמגיע לי החזר.
שלחתי מייל להנהלת התוכנית והם ענו לי שמאחר ולא הייתי בכנס פתיחה הם לא מחוייבים להחזיר לי את הכסף.(בחוזה כתוב שיש להיות נוכח במפגשים) בקבוצת הווטסאפ של התוכנית מנהל התוכנית כתב שהכנס הוא בונוס ולא חובה (יש לי צילום של ההודעה)...
מדובר ממש ברמאות ושקר כי כל הסיבה שנרשמתי לתוכנית הזו היא האפשרות לקבל את הכסף בחזרה באם לא אצליח לחסוך.
אשמח להתייחסותכם
| |
|
|
|
| 16/2/2020 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 09:41:07 |
| שלום רב שפרה,
במידה שיש לך הוכחה כפי שאת מציינת, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
(בפנייתך אל בית העסק, הימנעי בשימוש המילים רמאות ושקר) | |
|
|
|
| 12/2/2020 10:07 |
חוי |
 | | מחבר: | חוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 10:07:03 |
| שלום,
רכשתי נעליים לבני. לאחר שעה וחצי החזרנו את הנעליים אך המוכר הסכים לתת רק זיכוי. לבקשתו, הוא חתם לי על הקבלה שהוא לא מאשר החזר כי זה נעל במבצע (לא צוין כך בשום מקום בחנות). לאחר מכן יצרתי איתו קשר טלפוני, הבטיח לבדוק אבל מאז לא עונה או מנתק. מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 16/2/2020 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 09:34:09 |
| שלום רב חוי,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, ביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח ושלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, היה ואתה עונה לתנאים הקבועים בתקנות, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים,על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 12/2/2020 10:06 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 10:06:09 |
| שלום רב,
אמש רכשתי לבני תחפושת ושילמתי בעבורה במזומן 150 ש"ח.
הבן שלי התחרט כ- 5 דקות ממש לאחר שקנינו. אפילו היינו עדיין באותו מרכז מסחרי ששם קנינו. ניגשתי למוכרנית ואמרתי לה שממש עניין של כמה דקות שקנינו ונשארנו בקרבת החנות. המוכרנית סרבה ואז הראתה מאחוריה שלט קטן שרשום שאין החזר כספי על תחפושות. השלט לא בלט לעין בכלל והיא אפילו לא ציינה בפניי לפני שלקחה את כספי שאין החלפות!! היא סירבה להחזיר את כספי ואמרה לי לקחת זיכוי. אני מבקשת להבין האם זה דבר תקין לעשותו? בעוד שחנויות אחרות מאפשרות החלפת תחפושות תוך 48 שעות?? | |
|
|
|
| 16/2/2020 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 09:23:24 |
| שלום רב גלית,
האם המוצר מגיע באריזה מקורית? אם כן, האם האריזה נפתחה?
1. החוק קובע כי על העוסק להציג את מדיניות החזרת טובין, בחנות,במידה ואין שילוט, לכאורה עומדת לצרכן הזכות לבטל את העסקה ללא דמי ביטול.
2.במידה ויש שילוט (על העוסק להציג את מדיניות החזרת טובין ובלבד שלא יבטל את זכותו של הצרכן , הקיימות לו מכח תקנות ביטול עסקה).
3. על פי תקנות ביטול עסקה, אם המוצר נרכש בחנות, ניתן לבטל את העסקה רק אם המוצר היה ארוז באריזה מקורית שלא נפתחה, לא נעשה בתחפושת כל שימוש.
שימי לב שעל פי הנחיות של הרשות לסחר הוגן האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, התחפושת אינה מתפרשת כ"ביגוד" להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem1/he/docs_cpfta_costumes-refunds-jan-2019.pdf
| |
|
|
|
| 12/2/2020 09:34 |
צחי ציילר |
 | | מחבר: | צחי ציילר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 09:34:54 |
| שלום רב,
רכשנו מייבש אלקטרה לפני כשישה שבועות. המייבש התקלקל, וטכנאי של אלקטרה(פלרום, נותנת השירות) המליץ להחליף את המייבש לחדש.
ההמלצה הזו בוצעה לפני שבוע וחצי, אך אלקטרה/פלרום לא נותנים לי תאריך יעד להחלפה של המוצר.
האם זהו פרק זמן סביר? במצב זה תוך כמה זמן החברה מחויבת לספק לי מוצר חלופי? לחלופין, האם כעת אני רשאי לביטול עסקה ולזיכוי מלא עת הרכישה?
תודה,צחי
| |
|
|
|
| 16/2/2020 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 09:12:18 |
| שלום רב צחי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצרי חשמל, שעלותו מעל 150 ש"ח תינתן שנת אחריות אחת, בחינם על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות.
התקנות קובעות מועד לתיקון המועד, במוצר המתואר, התיקון יבוצע בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה.
היות שהוצע לך החלפה, יש לפנות אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/2/2020 09:21 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 09:21:15 |
| שלום,
ביתי רכשה כרטיס הלוך ושוב דרך אל על לויאטנאם בין 6.1-6.4.2020.
בגלל המצב, והלחץ שהופעל עליה, חזרה לארץ אחרי חודש ורכשה כרטיס חזרה דרך טורקיש אירליין.
האם יש אפשרות לקבל החזר (לפחות חלקי) על הטיסה שלא תנוצל? (מאל-על) | |
|
|
|
| 12/2/2020 09:22 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 09:22:49 |
| | דרך אגב, כרטיסי הטיסה הוזמנו דרך האינטרנט... | |
|
|
|
| 16/2/2020 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 09:06:49 |
| שלום רב אדון,
שתנסה לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט התלונה ודרישתה, לאחריו שתנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לברר את פנייתה. | |
|
|
|
| 12/2/2020 09:20 |
עליזה |
 | | מחבר: | עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 09:20:40 |
| שלום,
ביום 14.1.20 רכשתי אריחי קרמיקה בבית עסק ברחובות ויום למחרת לא הגעתי לאסוף את האריחים והודעתי לסוכנת המכירות על ביטול.
לצערי, מאז ועד היום עברתי גורמים רבים בחברה, אבל אף אחד עדיין לא החזיר לי את כספי. הודיעו לי על ניכוי 5% דמי ביטול ואמרו שהעניין יסודר בתוך כמה ימים. משום מה, שום תשובות לא ניתנות לי, אני משאירה הודעות ומשאירים אותי על הקו, או דוחים אותי שהנושא בטיפול, או שלא עונים להודעת הווצאופ.
בכל מקרה, העסקה בוצעה בכרטיס האשראי וחב' האשראי גובה את התשלומים כרגיל. אין שום הודעות על זיכוי.
היום, ה-12.2, כמעט וחלפו 30 יום מיום ביצוע העסקה ואין חדש.
השאלה איך אוכל לפעול בעניין על מנת להשיב את כספי והאם ניתן לתבוע את החברה על עוגמת הנפש.
בתודה מראש,
עליזה | |
|
|
|
| 16/2/2020 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 09:00:10 |
| שלום רב עליזה,
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות מיוחדות ?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר על פי מידות מיוחדות ולא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
בנוסף, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, הרי שבית העסק מחויב להשיב את כספך בניכוי דמי ביטול, לא יאוחר מ-7 ימי עסקים.
לכן, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 16/2/2020 09:02 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 09:02:14 |
| | ניסית לבטל את העסקה אצל חברת האשראי, או שכבר מאוחר מדי? | |
|
|
|
| 12/2/2020 12:43 |
איילת |
 | | מחבר: | איילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 12:43:01 |
| מי הגוף האחראי על "המועצה לצרכנות"?
אולי זה יישמע אבסורד, אבל מסתבר שיש לא מעט שרוצים להתלונן על "המועצה לצרכנות"- גוף שאמור לטפל בתלונות של צרכנים אליו על חברות / ארגונים אחרים.
אבסורד? מסתבר שזו המציאות.
אשמח לדעת למי "המועצה לצרכנות" כפופה כדי לפתוח תלונה עליה שם.
| |
|
|
|
| 12/2/2020 13:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 13:31:18 |
| | לדעתי, בנימין נתניהו. הוא מנהל את התקציב של כל המדינה, הוא אחראי לאיך המדינה נראית ונראה שיש למועצה בעיית תקציב כדי לענות בזמן סביר על הפניות. יש לך תלונות. יש בחירות בקרוב. | |
|
|
|
| 12/2/2020 17:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 17:27:13 |
| שלום רב איילת,
כיצד אוכל לסייע לך, האם זו פניה שיש לך במועצה לצרכנות?
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל משרד מבקר המדינה ונציב פניות הציבור בקישור שלהלן:
https://www.mevaker.gov.il/he/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 13/2/2020 19:18 |
נכס דיגיטלי |
 | | מחבר: | נכס דיגיטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2020 | | שעה: | 19:18:07 |
| להיזהר !
הם מוכרים נכס דיגיטלי בבעלות הלקוח - זה שקר מוחלט !
בנוס, הם משלמים ללקחות וותיקים מכסף של לקוחות חדשים - פונז'י ופירמידה לכל דבר ! | |
|
|
|
| 28/3/2019 09:24 |
רפאל |
 | | מחבר: | רפאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 09:24:44 |
| יש לי תלושי רב תו שתוקפם עד 07.2019. בחנות אמרו שאי אפשר להשתמש עקב פשיטת רגל של החברה שמנפיק רב קו.
מה ניתן לעשות. תודה | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:17:06 |
| רפאל שלום רב,
במסגרת הליכי פשיטת הרגל, התווים אינם מכובדים.
היה והרשת תצליח להבריא עצמה, או שיהיה שינוי בסטטוס שלה, ייתכן וחלק מהתווים יכובדו, על כן, בשלב זה יש לשמור על התווים ולהמתין להודעות בתקשורת. | |
|
|
|
| 13/2/2020 12:35 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2020 | | שעה: | 12:35:58 |
| | ידוע אם יש חדש בנושא זה? גם ברשותי יש רב תו. תודה | |
|
|
|
| 9/2/2020 23:55 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 23:55:17 |
| שלום. אני יודע שזה נושא נישתי למדי, אבל באמת מעניין אותי לדעת.
האם זה חוקי לבית מכירות פומביות להציע למכירה עשרות פריטים מזויפים?
בתנאים של פלטפורמות המכירה טוענים שאחריות הבדיקה היא של הקונה.
אני יכול להבין טעויות בודדות שנעשות בתום לב.
אבל מה עושים כשכמות הפריטים המזויפים מעידה על מגמה?
אספן סקרן.
| |
|
|
|
| 11/2/2020 09:46 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 09:46:54 |
| בוקר טוב.
כשאין תגובה, זה אומר שאתם לא הכתובת?
למיטב הבנתי זו חנות שמטעה את ציבור הקונים.
אין כאן הפרה של זכויות יוצרים, אבל מדובר בזיופים שנמכרים כחפצים אותנטיים.
תודה
| |
|
|
|
| 11/2/2020 19:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 19:05:35 |
| שלום רב שמעון,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
שנית, בעניין זה עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 12/2/2020 19:58 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 19:58:13 |
| תודה רבה על המענה.
אפנה לגוף הרלוונטי.
| |
|
|
|
| 11/2/2020 21:44 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 21:44:22 |
| שלום רב, רכשתי כסא בחנות באינטרנט. הכסא הגיע פגום ואיני רוצה בו. רק לאחר ששלחתי לספק את תשובתכם על חובתו לקבל חזרה את הכסא ולהחזיר לי כסף המוכר הסכים. עם זאת, בחשבונית כתוב שהחזרה תעשה במחסן הספק והוא מוכן להחזיר לי כסף רק אם אחזיר בעצמי את הכסא למחסן שלו שממוקם בדרום ( ואני מהצפון). יש כסא נוסף שנמצא אצלי, זהו כסא שלא הזמנתי ונשלח אליי וכשהוחלף לכסא השני (הפגום) , הנהג לא אסף אותו. כיצד ייתכן שאני נפגעת פעמיים? גם מקבלת כסא פגום וגם צריכה לנסוע למחסן? האם אכן אני חייבת להגיע אליו? האם אני חייבת להחזיר את הכסא הנוסף? זו לא בעייה של הספק שהנהג לא לקח אותו?
תודה מראש | |
|
|
|
| 12/2/2020 19:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 19:05:58 |
| שלום רב אפרת,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, במידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר הרי שעל הצרכן להעמיד את המוצר במקום שסופק לו ואילו על בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול, כקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה. "
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/2/2020 19:41 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 19:41:37 |
| ביצעתי הזמנה ללא חיוב למוצר מסויים באתר כלשהו של חברה מוכרת
קיבלתי הודעה יום למחרת שהמוצר לא נמצא במלאי ושהמחיר המופיע באתר זה טעות.
כבר עבר המון זמן ועדיין המוצר נמצא באתר עם אותו מחיר וניתן לבצע הזמנה בכל רגע
האם חוקי? | |
|
|
|
| 12/2/2020 18:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:59:23 |
| שלום רב אופיר,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 9/2/2020 19:14 |
מאיר טל |
 | | מחבר: | מאיר טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 19:14:46 |
| רכשתי זוג כרטיסים לשייט של 14 יום באוקיינוס ההודי לתאריך 29.2.2020.
השייט נרכש באמצעות הטלפון בסוכנות ישראלית "קרוז טרוול" המתמחה בשייט ברחבי העולם.בגלל הקורונה החלטתי לבטל השייט.אני ואשתי בקטגוריית אזרח ותיק.
בסוכנות הנסיעות טענו שעל שייט בחו'ל לא חלים תנאי הביטול של תיקון 47 לחוק הגנת הצרכן למרות שהשירות נרכש בארץ.
האם זה נכון?
בפרשנות לנושא באתר "כל זכות" מצוין שבמקרה כמו שייט ספק השירות רשאי להציע לרוכש לבחור בין 2 חלופות:
ביטול עיסקה עפ"י החוק הישראלי
ביטול עיסקה עפ"י ספק השירות בחו'ל.
האם זה נכון?
אם זה נכון מה קורה אם ספק השירות לא הציע חלופות?
אודה לכם על תשובתכם | |
|
|
|
| 11/2/2020 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 14:10:07 |
| שלום רב מאיר,
עקרונית, תיקון 58 לחוק הגנת הצרכן (סעיף 14ג2) קובע שעל בית העסק להציע את שתי החלופות כדלקמן:
"14ג2. (א) על אף האמור בסעיפים 14ג(ג) ו-14ה, עוסק המציע לצרכן להתקשר בעסקת מכר מרחוק למתן שירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל באמצעות נותן שירות מחוץ לישראל, רשאי להציע לצרכן, לגבי אותו שירות שהוצע, לבחור בין החלופות שלהלן, בכפוף להוראות סעיפים קטנים (ב) ו-(ג):
(1) זכות ביטול לפי הוראות סעיפים 14ג(ג) ו-14ה (בסעיף זה – זכות ביטול);
(2) מדיניות הביטול של נותן השירות מחוץ לישראל (בסעיף זה – מדיניות ביטול).
(ב) לא יציע עוסק לצרכן עסקה הכוללת מדיניות ביטול, אלא אם כן מסר לצרכן בעת השיווק מרחוק וטרם ההתקשרות מידע בדבר מדיניות הביטול בעסקאות מהסוג המוצע, ובכלל זה אם היא כוללת זכות לבטל את העסקה; כללה מדיניות הביטול זכות כאמור, יכלול המידע גם את מועדי הביטול, ואם ישנם – את דמי הביטול והאפשרות לקבל החזר כספי; עוסק ימסור לצרכן פרטים כאמור גם במסמך לפי סעיף 14ג(ב).
(ג) פרסם עוסק באתר האינטרנט שלו עסקאות שיש לגביהן זכות ביטול ומדיניות ביטול, יפרסם גם מידע בדבר מדיניות הביטול, ובכלל זה את הפרטים כאמור בסעיף קטן (ב).
(ד) בחר צרכן בחלופה של מדיניות ביטול והיא כוללת זכות לבטל את העסקה ולהחזר כספי, ובכלל זה דמי ביטול, ישיב העוסק לצרכן את הכספים המגיעים לו בתוך המועדים הקבועים בסעיף 14ה.
(ה) נטל ההוכחה לעניין מדיניות הביטול, לרבות גילויה לצרכן כאמור בסעיף זה, מוטל על העוסק.
(ו) לעניין סעיף זה, בעסקת מכר מרחוק לרכישת כרטיס טיסה מישראל או אליה הכוללת חניית ביניים מחוץ לישראל, לא יראו בקטע הטיסה מיעד ביניים ליעד ביניים אחר או ליעד הסופי, שירות הניתן במלואו מחוץ לישראל."
| |
|
|
|
| 11/2/2020 16:41 |
מאיר טל |
 | | מחבר: | מאיר טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 16:41:39 |
| | לא כל כך הבנתי את החוק כפי שמפורט בתשובתכם .האם ניתן על סמך החוק לענות בפשטות לשאלותי? | |
|
|
|
| 12/2/2020 18:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:56:13 |
| שלום רב מאיר,
על פי תיקון 58 בחוק הגנת הצרכן בעסקת מכר מרחוק למתן שירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל, על בית העסק להציע 2 חלופות לביטול העסקה:
1. זכות ביטול מכח חוק הגנת הצרכן בעסקת מכר מרחוק סעיפים 14ה בחוק הגנת הצרכן.
2. מדיניות הביטול של נותן השירות מחוץ לישראל
| |
|
|
|
| 11/2/2020 16:18 |
דפנה הכהן |
 | | מחבר: | דפנה הכהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 16:18:48 |
| אזרחים וותיקים, מבקשים להזמין את כל משפחתם לסופ"ש במלון בארץ בעוד כחודשיים וחצי. המלון מתעקש להחתימם שיש באפשרותם לבטל את ההזמנה מסיבה כלשהי (כולל בעיות בריאות או כח עליון) עד 60 יום לפני מועד ההזמנה. במידה שיבטלו בתוך טווח ה-60 יום, יחוייבו במלוא עלות הסופ"ש המוזמן (פנסיון מלא).
אבקש לברר האם מותר למלון לדרוש זאת חוקית. | |
|
|
|
| 12/2/2020 18:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:44:04 |
| שלום רב דפנה,
יש לברר כיצד מבוצעת העסקה האם טלפונית/צ'אט?
בני כמה הם- 65 שנה ומעלה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה-בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ₪ (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היה והעסקת מכר מרחוק נעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, הרי שהצרכן רשאי לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
| |
|
|
|
| 11/2/2020 15:04 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 15:04:56 |
| שלום רב,
לפני מספר ימים הזמנתי ספה בחנות פרטית, קטנה. היא מוצעת בשתי מידות ועם ריפוד לבחירה. כעבור יומיים התחרטתי (הבנתי שהיא לא מתאימה לי). בעל החנות ניסה ארוכות לשכנע אותי שלא לבטל וכשלא הצליח התעצבן והתחיל לאיים עליי ולדרוש את כל התשלום (שעוד לא שולם) כי זה רהיט לפי הזמנה מיוחדת שלא ניתן לבטל.
מבדיקה בדף הרלוונטי כאן,באתר המועצה הישראלית לצרכנות, המצב לא ברור. להבהרתכם אודה.
| |
|
|
|
| 11/2/2020 16:12 |
אלונה |
 | |
|
| 12/2/2020 18:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:40:34 |
| שלום רב אלונה,
ראשית, כיצד בוצעה העסקה- האם בבית העסק או בטלפון או באינטרנט?
שנית, את מציינת כי:
"...היא מוצעת בשתי מידות ועם ריפוד לבחירה..."- מכאן שנשאלת השאלה אם המוצר שהוזמן מופיע בקטלוג של החברה?
עקרונית,בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/2/2020 15:18 |
רבקה ל. |
 | | מחבר: | רבקה ל. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 15:18:50 |
| רכשתי תנור A.E.G, נאמר לי במוקד השירות שאני יכולה לבד לפתוח ולחבר את התנור. אתמול פתחתי את התנור ויש סדק פנימי בלוח התצוגה, פניתי לחנות בה קניתי את התנור ונאמר לי שאני צריכה לתאם שירות הם צריכים להגיע ולמלא טופס של הבעיה ואח"כ יטפלו בי.
פניתי לחנות בה רכשתי את התנור ואמרתי להם שאני לא זקוקב לשירות, התנור פגום ואני דורשת שיחליפו לי.
מה אומר החוק ? | |
|
|
|
| 12/2/2020 18:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:34:35 |
| שלום רב רבקה,
ראשית,האם המוצר הגיע על ידי מובילים? אם כן, האם התשלום הועבר אליהם בנפרד או שהם מטעם החברה?
שנית, את מציינת כי:
"...נאמר לי במוקד השירות שאני יכולה לבד לפתוח ולחבר את התנור..."- האם פנית אל בית העסק שמכר לך את המוצר או אל נותן השירות- היבואן/יצרן כמפורט תעודת האחריות?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק מולו בוצעה הרכישה והן אל נותן השירות(כמפורט בתעודת האחריות) והן אל החברה שהובילה את המוצר, ככל ששולם בנפרד בעבור ההובלה? | |
|
|
|
| 11/2/2020 14:40 |
אנה מזאי |
 | | מחבר: | אנה מזאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 14:40:44 |
| בחודש אפריל 2018 רכשנו ביטוח למכשיר טלוויזיה למשך 3 שנים. בחודש אוקטובר 2019 החלטנו לקנות מכשיר טלוויזיה חדש. אנחנו מנסים להפסיק את תשלומי הביטוח למכשיר שאינו קיים כבר ברשותנו, אבל חברת טרפון מבקשת דמי ביטול ומבקשת שנחזיר את עלויות התיקונים מאפריל 2018 עד אוקטובר 2019. כל מה ש אנחנו מבקשים זה להפסיק את התשלומים. מוטב לציין שבמעמד רכישת הביטוח לא נאמר לנו דבר על דמי. טיול ולא קיבלנו את פוליסת הביטוח.
האם ניתן לעשות משהו בנידון? | |
|
|
|
| 12/2/2020 18:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:33:16 |
| שלום רב אנה,
האם פנית אל בית העסק וציינת בפניו שלא קיבלתם חוזה/ הסכם התקשרות?
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מיום קבלת הודעת הביטול, אולם היה ובהסכם סוכם שהביטול כרוך בקנס יציאה, הרי שעל הצרכן לשלמו.
לכן, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/2/2020 15:18 |
רבקה ל. |
 | | מחבר: | רבקה ל. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 15:18:38 |
| רכשתי תנור A.E.G, נאמר לי במוקד השירות שאני יכולה לבד לפתוח ולחבר את התנור. אתמול פתחתי את התנור ויש סדק פנימי בלוח התצוגה, פניתי לחנות בה קניתי את התנור ונאמר לי שאני צריכה לתאם שירות הם צריכים להגיע ולמלא טופס של הבעיה ואח"כ יטפלו בי.
פניתי לחנות בה רכשתי את התנור ואמרתי להם שאני לא זקוקב לשירות, התנור פגום ואני דורשת שיחליפו לי.
מה אומר החוק ? | |
|
|
|
| 12/2/2020 18:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:31:46 |
| שלום רב רבקה,
ראשית,האם המוצר הגיע על ידי מובילים? אם כן, האם התשלום הועבר אליהם בנפרד או שהם מטעם החברה?
שנית, את מציינת כי:
"...נאמר לי במוקד השירות שאני יכולה לבד לפתוח ולחבר את התנור..."- האם פנית אל בית העסק שמכר לך את המוצר או אל נותן השירות- היבואן/יצרן כמפורט תעודת האחריות?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק מולו בוצעה הרכישה והן אל נותן השירות(כמפורט בתעודת האחריות) והן אל החברה שהובילה את המוצר, ככל ששולם בנפרד בעבור ההובלה? | |
|
|
|
| 11/2/2020 14:40 |
אנה מזאי |
 | | מחבר: | אנה מזאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 14:40:30 |
| בחודש אפריל 2018 רכשנו ביטוח למכשיר טלוויזיה למשך 3 שנים. בחודש אוקטובר 2019 החלטנו לקנות מכשיר טלוויזיה חדש. אנחנו מנסים להפסיק את תשלומי הביטוח למכשיר שאינו קיים כבר ברשותנו, אבל חברת טרפון מבקשת דמי ביטול ומבקשת שנחזיר את עלויות התיקונים מאפריל 2018 עד אוקטובר 2019. כל מה ש אנחנו מבקשים זה להפסיק את התשלומים. מוטב לציין שבמעמד רכישת הביטוח לא נאמר לנו דבר על דמי. טיול ולא קיבלנו את פוליסת הביטוח.
האם ניתן לעשות משהו בנידון? | |
|
|
|
| 12/2/2020 18:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:27:10 |
| שלום רב אנה,
האם פנית אל בית העסק וציינת בפניו שלא קיבלתם חוזה/ הסכם התקשרות?
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מיום קבלת הודעת הביטול, אולם היה ובהסכם סוכם שהביטול כרוך בקנס יציאה, הרי שעל הצרכן לשלמו.
לכן, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/2/2020 14:12 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 14:12:54 |
| שלום רב, אני נרשמתי לקורס הנהלת חשבונות בעלות של 5000 שח ונתתי מספר אשראי לאחר שיעור 1 לא הייתי מעוניינת בקורס ולא הסתדר לי מכמה בחינות, ביקשתי לבטל את הקורס אך מתחמקים ממני ומביאים לי תירוצים שזה עולה לוועדה שיחליטו בה. בנתיים מורידים ליאת התשלום ואני בכלל לא בקורס.
ניסיתי לחייג לחברת אשראי אך אמרו לי שלא ניתן לבטל
מה אני יכולה לעשות? | |
|
|
|
| 12/2/2020 18:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 18:22:31 |
| שלום רב גברת,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי מועד ביצוע העסקה(תאריך)? מתי מועד קבלת השירות?
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה,היות שהודעת הביטול העסקה היתה צריכה להיעשות 14 ימים שאינם ימי מנוחה, לפני קבלת השירות.
לכן, עליך לפעול בהתאם לקבוע בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
|