| 18/2/2020 15:16 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 15:16:59 |
| הזמנו טכנאי להתקין במקרר התקן של "משמרת השבת" שעלותו 600 ש"ח. תיאמו לנו בין השעה 11-13, אחכ ב13 הודיעו שיגיעו בין 12 ל14. וכעת ב15 הטכנאי הודיע שלא יכול להגיע כי כבר מאוחר לו ואין לו את כל האביזרים להתקין לנו. יש לו אפשרות רק בשבוע הבא.
מה עלינו לעשות? נשמח לתשובה מהירה. תודה. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:27:58 |
| חיה שלום רב,
האם הטכנאי הזומן במסגרת האחריות על המוצר?
האם הוא הוזמן סמסגרת רכישת מוצר חדש?
היה והתשובה חיובתי לאחת מהשאלות, ייתכן וקמה לכם הזכות לפיצוי בסך של 600 ש"ח בגין אי הגעת הטכנאי.
| |
|
|
|
| 18/2/2020 12:10 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 12:10:54 |
| רכשתי מוצר בחנות חשמל עליו היה מוטבע מחיר מסוים ובקופה חויבתי בתוספת של מע"מ. האם זו הפרה של חוקי הצרכנות, ואם כן מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 20/2/2020 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:26:13 |
| שמואל שלום רב,
אכן מדובר בהפרה של הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, המחייב ציון המחיר הכולל על המוצר, כולל מע"מ.
יש לפנות בכתב לעוסק, לציין את המחיר שהוצג, ולדרוש לקבל החזר בגין כל סכום שנגבה ביתר. | |
|
|
|
| 18/2/2020 11:14 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 11:14:04 |
| | אני אזרח ותיק מעוניין לבטל טיסה ליפן בטיול מאורגן , האם חוק הגנת הצרכן לאזרח ותיק לגבי ביטול טיסה ארבעה חודשים לאחר ביצוע העיסקה מכל סיבה שהיא וללא סיבה מיוחדת יכול לשלם 100 ש"ח או 5% מהמחיר הנמוך מבניהם? | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:25:20 |
| יואב שלום רב,
על פי הוראות הדין, ככל שהעסקה התבצעה טלפונית, ניתן לבצע ביטול עסקה בתנאים המנויים בסעיף (בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה, ובתנאי שהביטול יעשה בתוך למעלה משבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש.)
חשוב לציין כי הזכות שמורה רק לאזרח הותיק עצמו ולא לשאר בני המשפחה.
| |
|
|
|
| 18/2/2020 11:08 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 11:08:32 |
| שלום רב רכשתי מקרר חדש דרך האינטרנט .
המקרר מההתחלה פשוט מקפיא את המוצרים. החליפו את הטרמוסטט אך זה לא הועיל.
מעוניין לבטל את העסקה בעקבות הפגם,עדיין לא עברו 14 ימים מיום קבלת המוצר.
אשמח לדעת האם עליי לקבל את מלוא הכסף חזרה והאם הם צריכים לבוא לאסוף את המוצר על חשבונם?
ואשמח למכתב ביטול עסקה בנושא שאפשר לשלוח,כי לא מצאתי מכתב ביטול טסקה בגלל פגם במוצר.
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:23:57 |
| יעקב שלום רב,
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק (במייל או בפקס.
בפנייה יש לציין את תאריך הרכשה, ותאריך קבלת המוצר.
לציין כי המוצר שהתקבל פגום, ואף איפשרת ניסיון תיקון.
בהמשך יש לדרוש את ביטול העסקה כולה, ואיסוף המוצר מביתך, בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, המאפשר לצרכן שרכש מקרר באמצעות מכר מרחוק (אינטרנט או טלפון) ביטול עסקה מלא, במקרה של קבלת מוצר פגום או בלתי מתאים למוצר שתואר.
לאחר משלוח המכתב ושמירת תיעוד, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 17/2/2020 18:15 |
פאולוס |
 | | מחבר: | פאולוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 18:15:44 |
| | שלום רכשתי באוגוסט שנה שעברה כרטיסי טיסה (ירח דבש) דרך חברת טלטוס לפיליפינים (26.04.2020) עם עצירה בהונג קונג של שעתיים ,בגלל המצב הבריאותי והודעה לגבי הקורונה ניסיתי לבטל עסקה אך חברת טלטוס מבקשת ממני דמי ביטול של 320$ לבן אדם כלומר אם ברצוני לבטל אני חייב לשלם 640 דולר השאלה מה הקטע שיבטלו לי כי בחברת אל על רשום בינתיים עד 20.03 ניתן לבטל בלי דמי ביטול מה אני צריך לחכות להם שיוציאו הודעה שתכלול את התאריק שלי כדי שיחזירו לי את הכסף אין לי זמן אני חייב להזמין מקום אחר לירח דבר באירופה לצערי ,האם תוכלו לעזור לי? | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:32:47 |
| שלום רב פאולוס,
מבחינת חוק הגנת הצרכן, לא קמה לך זכות חרטה היות שהמועד לביטול העסקה חלף.
עם זאת, אני, מציעה כי תפנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/2/2020 17:43 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 17:43:34 |
| שלום לכולם-
לפני כחודש בשוטטות בפייסבוק נתקלתי בפרסום של חברת נדלן שנותנת בין היתר קורסים אינטרנטיים של נדלן, השארתי פרטים, חזרה אלי נציגה ומפה לשם שילמתי מיקדמה של 200 שח דרך הטלפון מולה לקראת הקורס. מודה שלא זוכרת כמעט כלום מהשיחה ושלא הקלטתי אותה.
עבר חודש ובינתיים אני לא מעוניינת לעשות את הקורס (לא כרגע ולא בכלל). הם מחפשים אותי טלפונית אבל רק היום השיגו (הייתי כמה זמן בחו״ל) וכרגע הם מאיימים עלי לשלם את הקורס.
לטענתם שהתחייבתי לקורס המלא.
היום אחד הנציגים התקשר להודיע לי שאצטרך להסדיר את התשלום (סביבות 6500). אמרתי לו שהוא חצוף וניתקתי.
הוא זרק משהו שלפי חוק כלשהו שלא הבנתי אני מחוייבת...
בדיוק דקה אחרי השיחה שלחו לי מייל מאיים בנושא.
חשבתי להתחיל בלשלוח להם מכתב מעו״ד לענייני צרכנות ובכלל לבדוק מה העוקץ הזה לכל הרוחות 😤 אם יש לכם המלצות על עורכי דין בנושא אשמח
תודה!! | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:28:48 |
| שלום רב דניאלה,
האם שלחו לך טופס גילוי נאות, המפרט את פרטי העסקה?
אם לאו, הרי שעל פי חוק הגנת הצרכן בעסקת מכר מרחוק, בית העסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי נאות, בו יפורטו בין היתר, פרטי העסקה, תנאי הביטול, אמצעי תשלום ועוד.
היה ולא נשלח אליך טופס זה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/2/2020 17:34 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 17:34:44 |
| מנסה שוב את מזלי פה.
שאלת ייעוץ בנוגע לביטול עסקה טלפונית עם דיג'יי. אשר במהלך העסקה היא לא דיברה על דמי ביטול ולא שלחה חוזה. את הביטול הודעתי לאחר 14 ימי עסקים.
כעת דורשת 500 ₪.
אציין שביטלנו את הארוע כולו.
מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:23:39 |
| שלום רב ענת,
במקרה המתואר, יש לפנות אל בית העסק בכתב על מנת לברר מכח מה דמי הביטול? | |
|
|
|
| 17/2/2020 16:42 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 16:42:54 |
| שלום ,
האם רשת אשר מוכרת גלידה בסניפים בכל הארץ אמורה להוריד את עלות המעמ כאשר מוכרת באילת ?
האם הטענה כי אלו המחירים הרישתיים ואין חובה להוריד את המעמ באילת נכונה ?
בברכה
מורן | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:21:49 |
| שלום רב מורן,
ראי מידע מפורט בעניין באתר רשות המיסים, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/free-trade-area-guide-in-eilat-tax-exemptions-and-discounts | |
|
|
|
| 17/2/2020 16:28 |
תומר כהן |
 | | מחבר: | תומר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 16:28:51 |
| שלום רב,
לפני כחודשיים קיבלתי מתנה מרשת X. בגין אותה קיבלתי זיכוי בסניף מסוים של הרשת (לא מאותו סניף בה נרכשה המתנה).
כעת משביקשתי לממש את הזיכוי בסניף אחר של הרשת, נמסר לי כי לא ניתן ממש אותו. הסיבה? מדובר בזכיין אחר של הרשת שלא מוכן לקבל את הזיכוי.
הן הסניף בו נרכש המתנה והן הסניף בו קיבלתי את הזיכוי - נסגרו (ככה"נ בשל פשיטת רגל).
האם התנהגות הזכיין תקינה? הרי יש לי זיכוי לרשת ולא עבור זכיין ספציפי.
כיצד עליי להתנהל מול הזכיין הסרבן? | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:18:19 |
| שלום רב תומר,
עקרונית, סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "זכיין"-– בעל זכות שימוש בשם העוסק המקיים מערכת עסקית חשבונאית נפרדת מהעוסק;"
על כן, היות שמדובר באישיות משפטית אחרת, לכן, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 17/2/2020 16:19 |
אודם הראל |
 | | מחבר: | אודם הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 16:19:27 |
| שלום,
רכשתי מכונת כביסה משופרסל אונליין שמגיעה יחד עם הובלה חינם.
חברת ההובלה קבעה איתי זמן למשלוח (טווח של שעתיים) ולאחר ששעה וחצי מזמן ההמתנה עבר, התקשרנו אליהם אנחנו וראינו שהם מאחרים במעל שעתיים ולכן ביטלנו אותם. קבעו לנו שוב הובלה ליומיים לאחר מכן וביום ההובלה, חצי שעה לפני זמן ההמתנה התקשרו לבשר שהמכונה לא תגיע עקב פשלה במערכת שלהם ולבסוף קיבלנו את המכונה לאחר כמה ימים בנסיון השלישי.
רצינו לשאול אם זה סוגיה זו נכללת בחוק להגנת הצרכן. ("חוק הטכנאים" חל על הובלה גם של המוצר?)
תודה רבה | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:10:04 |
| שלום רב הראל,
ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בעניין "חוק הטכנאים" אשר הורחב גם על הובלה, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 17/2/2020 15:19 |
קימה |
 | | מחבר: | קימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 15:19:09 |
| שלום, חידשתי מנוי למועדון חדר כושר שלו הייתי מנויה טלפונית עם הסניף עצמו.
יום למחרת גיליתי משהו בריאותי והתקשרתי לבטל את המנוי. לא היה מי שיבצע את זה ולכן חזרו אלי רק 3 ימים לאחר מכן. הגעתי להסדר עם מנהל המועדון כך שיוסיף סעיף בחוזה שלא יגבה ממני דמי ביטול ( ישר מתחילת המנוי) במידה ואבטל.
החידוש עצמו נכנס לתוף לאחר יום מהשיחה השניה.
כיום לאחר שבועיים וחצי, אני רוצה לבטל את המנוי כיוון שהמגבלות הרפואיות משאירות לי מספר מצומצם של אפשרויות אימון ( יכולה להתאמן אבל תחת מגבלות כך שזה כבר לא משתלם לי).
את החוזה עדיין לא לקחתי ( אני צריכה לבוא ולחתום עליו ) למרות שכבר נכנסתי פעמיים למועדון מתקופת החידוש.
רציתי לדעת האם אני יכולה לבטל את המנוי מבלי לחכות את חודש שלם? כלומר עם תשלום של 100 ש"ח ( מכיוון שעוד לא לקחתי את החוזה). אני רוצה להודיע להם היום ולא בטוחה איך לכתוב את בקשת הביטול.
תודה! | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:07:36 |
| שלום רב קימה,
מתיאור בפנייתך לכאורה העסקה בוצעה (בין אם נחתם החוזה או לאו).
לעניין ביטול העסקה עקב מצב בריאותי, ראי מידע מפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (ראי תחת הכותרת "שאלות ותשובות") | |
|
|
|
| 17/2/2020 14:46 |
עוגן הזהר |
 | | מחבר: | עוגן הזהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 14:46:57 |
| שלום , חוייבנו בכרטיסז אשראי על 2 עסקאות בעלי באבא שלא יודעות לנו .לא הוזמן על ידינו
בבקשה לחזור אלינו חברת עוגן הזהר בעמ 046276444 | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:01:51 |
| שלום רב עוגן,
היה והפניה שלכם נעשית בעבור בית העסק, הרי שהמועצה לצרכנות מנועה מלסייע לכם שכן, המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
תנסו לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה.
| |
|
|
|
| 19/2/2020 15:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:06:15 |
| | חברת האשראי אמורה לבטל את העסקה. צרו אתה קשר. | |
|
|
|
| 17/2/2020 14:20 |
טובית |
 | | מחבר: | טובית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 14:20:42 |
| רכשתי לפני כחודש בר מים מחברה שמתחייבת לשלוח בנוסף כמתנה בלנדר עד 3 ימי עסקים מקבלת בר המים.
מאז אני בטלפונים והודעות מתמשכות עם אנשי החברה ומקבלת בכל פעם תשובות כלליות ולא מספקות.
איני מרוצה מהשירות שלהם ואני מבינה שהוא לוקה בחסר, כך שגם במקרה תקלה כנראה שזה היחס שאקבל.
אני מעוניינת להחזיר אליהם את המכשיר ולהשיב אליי את כספי, גם אם זה אומר סכום חלקי בגין השימוש של החודש.
כמו כן עשיתי, ביטוח והתקנת סננים.
בשיחות עם השירות מתעקשים שלא ניתן לעשות כלום.
האם יש דרך שאוכל להחזיר את המכשיר ולקבל את כספי? | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:03:03 |
| שלום רב טובית,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
ראשית, יש להבחין בין רכישת המוצר לבין רכישת השירות.
ברכישת מוצר- יש לבדוק כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (בטלפון/אינטרנט) או בחנות?
בעסקת מכר מרחוק- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית- תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
לעניין רכישת השירות- הרי שחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל אתה עסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, הביטול ייעשה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהשירות הוחל בנתינתו, דמי הביטול יהיה התמורה היחסית, היה ה-14 ימים חלפו, הרי שעדיין קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה אך על הצרכן לברר אם סוכם בניהם קנס יציאה.
על כן, לא קמה לך זכות לבטל את רכישת המוצר, אולם לגבי רכישת השירות, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם יש קנס יציאה | |
|
|
|
| 17/2/2020 14:20 |
טובית |
 | | מחבר: | טובית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 14:20:30 |
| רכשתי לפני כחודש בר מים מחברה שמתחייבת לשלוח בנוסף כמתנה בלנדר עד 3 ימי עסקים מקבלת בר המים.
מאז אני בטלפונים והודעות מתמשכות עם אנשי החברה ומקבלת בכל פעם תשובות כלליות ולא מספקות.
איני מרוצה מהשירות שלהם ואני מבינה שהוא לוקה בחסר, כך שגם במקרה תקלה כנראה שזה היחס שאקבל.
אני מעוניינת להחזיר אליהם את המכשיר ולהשיב אליי את כספי, גם אם זה אומר סכום חלקי בגין השימוש של החודש.
כמו כן עשיתי, ביטוח והתקנת סננים.
בשיחות עם השירות מתעקשים שלא ניתן לעשות כלום.
האם יש דרך שאוכל להחזיר את המכשיר ולקבל את כספי? | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:58:09 |
| שלום רב טובית,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
ראשית, יש להבחין בין רכישת המוצר לבין רכישת השירות.
ברכישת מוצר- יש לבדוק כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (בטלפון/אינטרנט) או בחנות?
בעסקת מכר מרחוק- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית- תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
לעניין רכישת השירות- הרי שחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל אתה עסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, הביטול ייעשה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהשירות הוחל בנתינתו, דמי הביטול יהיה התמורה היחסית, היה ה-14 ימים חלפו, הרי שעדיין קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה אך על הצרכן לברר אם סוכם בניהם קנס יציאה.
על כן, לא קמה לך זכות לבטל את רכישת המוצר אולם לגבי רכישת השירות, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם יש קנס יציאה.
| |
|
|
|
| 17/2/2020 11:16 |
Tavor Perry |
 | | מחבר: | Tavor Perry (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 11:16:44 |
| היי,
האם כשקונים כרטיס באינטרנט להופעה האתר יכול לגבות גם עמלת דמי טיפול 5 שח לכרטיס וגם 10 שח "עלויות משלוח" על זה שהם שלחו לי באימייל את הכרטיס? | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:43:26 |
| שלום רב תבור,
האם המחיר הוצג כמחיר כולל או שנדרשת לשלם בנפרד?
על מנת לבדוק את פנייתך יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/2/2020 12:04 |
ריקי סילברסטון |
 | | מחבר: | ריקי סילברסטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 12:04:04 |
| שמי ריקי סילברסטון מרחוב רמז 6 בני ברק.
הזמנו מטבח מסמל לפני כשנתיים. כחודש לפני חג סוכות האחרון איחסנו סט צלחות וכוסות חדשים בארון מטבח מעל השיש.
לאחר יומיים, ביום שבת בעוד ביתי ואני מתחילות לצאת מהמטבח לכיוון הסלון (המטבח והסלון בחלל פתוח) הארון נפתח והסט נפל מהארון על השיש, הריצוף והארונות בעקבות נפילת המדפים.
כל האזור התכסה שברים.
השברים יצרו חורים בשיש שעלותו שווה לעלות הארונות מטבח וכן יצרו חורים במרצפות ובארונות. מלבד זאת הסט צלחות וכוסות עלה 2000 שח.
בבדיקה שלנו לאחר קריסת המדפים שמנו לב שהמדפים הוחזקו במחזיק פלסטיק במקום במחזיק ברזל כמו בשאר הארונות!!! (יש לי תמונות)
יצרתי קשר למחרת עם חברת סמל, החברה שלחה מתקין לבדיקה. לאחמ"כ חזרו אלי בטלפון ואמרו שהחברה תחליף את החזיתות הסדוקות אך לא ישאו באחריות הנזק מסביב כיון שלא יתכן שהחברה שמה מחזיק פלסטיק.
הטענה של החברה שמישהו מטעמנו החליף את המחזיקי מדפים.
הטענה הנ"ל לא הגיונית ולא מכבדת את החברה!!! זה ברור שהמתקין טעה פה!! אין סיבה שנחליף את המחזיקי מדפים. בנוסף מאיפה יהיו לנו מחזקים בדיוק כמו שהחברה מייצרת?
אני מצפה מחברה המתיימרת להיות מכובדת לפיצוי הולם על הנזק שנגם לי ולא לתשובה הזויה שכזאת!!אין בכך שום הגיון!!
הדירה חדשה ומושקעת מאד וכרגע יש לי שברים בכל האזור (שיש ומרצפות) בנוסף החזיתות שהוחלפו לא בדיוק בצבע של שאר החזיתות כיון ששאר החזיתות כבר עומדות שנתיים..
מלבד זאת , בנס לא היתה פגיעה בנפש מאחר וביתי בת השנתיים ואני היינו במטבח שניות לפני הארוע המדובר!!
| |
|
|
|
| 19/2/2020 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:43:04 |
| שלום רב ריקי,
בעניין זה אני מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 17/2/2020 11:17 |
חיה פישר |
 | | מחבר: | חיה פישר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 11:17:37 |
| שלום רב,
הזמנתי חבילה לחו"ל על בסיס "חלון פרסום" בס"ך 199 ש"ח . בסוף הטיול קיבלתי חיוב 1900 ש"ח.
הסתבר שחרגתי משמעותית מהחבילה.
לא הבנתי, פתחתי את החבילה וגיליתי שבשורות הקטנות למטה, אחרי גלגול ארוך של המסך, כתובים התנאים בקטן והם בהחלט לא כללו את הצרכים שלי.
החלונות פרסום שבהם הזמנתי בשנים לפני כן בחברת פלאפון היו גלויים לחלוטין ללא צורך "בגלגול" מסך וללא אותיות קטנות. יכולה לשלוח במדויק את כל ההוכחות. אודה לעצתכם.
חיה | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:37:45 |
| שלום רב חיה,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא שלחי מכתב אל בית העסק ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/2/2020 11:16 |
Tavor Perry |
 | | מחבר: | Tavor Perry (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 11:16:31 |
| היי,
האם כשקונים כרטיס באינטרנט להופעה האתר יכול לגבות גם עמלת דמי טיפול 5 שח לכרטיס וגם 10 שח "עלויות משלוח" על זה שהם שלחו לי באימייל את הכרטיס? | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:33:37 |
| שלום רב תבור,
האם המחיר הוצג כמחיר כולל או שנדרשת לשלם בנפרד?
על מנת לבדוק את פנייתך יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/2/2020 11:00 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 11:00:49 |
| שלום. רכשתי לאחרונה שואב אבק עם אחריות ייבואן מורשה.
אחרי שניסיתי לרשום את השואב באתר החברה, גיליתי שאין אחריות ייבואן רשמי מפני שזה ייבוא מקביל.
כשפניתי לחנות להסבר אמרו לי שיש הבדל בין יבואן רשמי ליבואן מורשה, והם מכרו לי יבואן מורשה שזה פשוט יבואן מקביל עם אחריות מורחבת שדומה לאחריות של יבואן רשמי.
האם זה נכון? האם יש הבדל בחוק בטרמינולוגיה בין "רשמי" ל"מורשה"? | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:21:17 |
| שלום רב יהודה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם ואין זה משנה אם המוצר נרכש על ידי יבואן מורשה או יבואן מקביל.
| |
|
|
|
| 17/2/2020 11:00 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 11:00:16 |
| הגיע יום הטיסה לטיול לניוזילנד ואוסטרליה כשהמעבר יהיה בבנקוק ולא בהונגקונג, אבל יצאה הוראה שמי שישוב מתאילנד יכנס לבידוד עם השיבה לארץ. האם זה מגביר את הסיכוי בתביעה לקבלת החזר אם לא נצא? האם אפשר לקבל זיכוי על החלק של טיסת אלעל שהודיעה על אפשרות זאת למרות שהטיסה הוזמנה ע"י פגסוס?
מדובר בגימלאים. התכתבתי אתכם לפני שבוע ויותר כשהיינו בטווח הזמן שמאפשר, למרות שהחברה טענה כבר אז שזה לא תופס לגבי הטיול המאורגן | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:01:37 |
| שלום רב יהודית,
על מנת לבחון את המקרה שלך, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|