| 11/2/2020 12:17 |
משה אדניה |
 | | מחבר: | משה אדניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 12:17:26 |
| | הזמנתי טיול מאורגן לחו"ל לפני כחודשיים עבורי (65+) ועבור רעייתי (גימלאית 64). האם רשאי לבטל העסקה ובאיזה תנאים?.תודה | |
|
|
|
| 12/2/2020 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 15:27:23 |
| שלום רב משה,
חסרים פרטים כגון:
כיצד בוצעה העסקה- האם טלפונית או צ'אט?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? ומתי מועד קבלת השירות(תאריך)? | |
|
|
|
| 24/2/2020 09:57 |
משה אדניה |
 | | מחבר: | משה אדניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 09:57:45 |
| היי,
ההתקשרות הראשונית הייתה טלפונית ואח"כ באמצעות ווטסאפ ומייל.
הטיול אמור להיות ב 10.04 ואנחנו בתקופת 4 החודשים
תודה | |
|
|
|
| 19/2/2020 11:39 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 11:39:43 |
| שלום,
רכשנו פינת אוכל+ 6 כסאות מחברת רהיטים מוכרת.
לפני שבוע פינת איתו האוכל הגיעה ובדקתי את השולחן, בדקתי את הכסאות וראיתי שהם מתנדנדים אמרנו למרכיב והוא טען שככה זה ועם הזמן זה יעבור.. ( לצערי זה היה בסופש ולכן לא יכלתי לפנות לחברה במיידי כי היה שישי - שבת)
יום ראשון בבוקר התקשרתי לסניף וביקשו ממני לשלוח לחברה סרטון שבאמת הכסאות זזים. בנוסף, התקשרתי לשירות לקוחות ואמרתי להם איך זה ייתכן שיש פגמים במושבים ( דפקטים של קילוף) והכסאות ממש לא יציבים ומוציאים אותם ללקוח!! אני לא השתמשתי במוצר והוא עומד איך שהגיע.
אמרתי למנהלת הלקוחות של החברה שקיבלתי 6 כסאות עם פגמים קלים וכולם מתנדנדים ואני רוצה לבטל עסקה, היא טוענת שאי אפשר 😯
אף בן אדם, לא אמור לשבת על כסאות כאלו אני בעוגמת נפש רצינית אחרי 10 שנים שחסכתי ממיטב כספי
מאוד מאוכזבת😒 אמרו לי שיצרו איתי קשר לתיאום איש מטעמם שיבוא לבדוק אך עד כה טרם פנו אליי ורק אני זו, שמתקשרת ובודקת אם יש תאריך לבדיקת הכסאות
שאלות: הכסאות באו מוכנים ולא הורכבו בבית, לא נעשה בהם שימוש ופניתי אליהם הכי מוקדם שאפשר
ביקשתי החלפת מוצר אך הם רוצים להביא מישהו שיסדר את הגומיות
המוצר פגום והרגליים לא סימטריות ואין קשר בכלל לגומיות לפי מה שהם טוענים טלפונית
האם אני יכולה לדרוש לבטל את העסקה למרות השלילה מצדם?
2. האם יש זמן מוגדר מקבלת הרהיט ועד לקבלת מוצר חלופי חדש או ביטול עסקה או איש מטעמם כי לפחות כרגע זה נראה לי כמו משיכת זמן מצידם והם עובדים בשיטת מצליח
הדר
| |
|
|
|
| 20/2/2020 11:39 |
הדר |
 | |
|
| 24/2/2020 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 09:57:44 |
| הדר שלום רב,
ככל שמדובר ברכישת ריהוט מתוך קטלוג, ולא בהזמנה מיוחדת, וככל שהריהוט, במקרה זה, הכסאות, לא הורכבו בביתך, הרי שעל פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל את הרכישה בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
במקרה של מוצר פגום, על פי הוראות חוק המכר, יש לאפשר לבית הסק, לרפא את הפגם, בטרם תקום הזכות לביטול עסקה. | |
|
|
|
| 20/2/2020 09:56 |
לאו |
 | | מחבר: | לאו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 09:56:27 |
| שלום,
לאחרונה בצעתי הזמנה באחד האתרים של רשת מלונות ולאחר יומיים התקשרו אליי ונאמר שהייתה טעות במחיר והם מבטלים את העסקה.
עשיתי חיפוש, התפעלתי ממחיר נמוך (חופשה במלון בחודש אוגוסט) עשיתי חיפוש נוסף כדי לוודא שזה לא טעות ומחיר נשאר, נכנסתי לחשבון המועדון שלי, ביצעתי חיפוש נוסף לחופשה ועדיין היה המחיר שראיתי קודם. ביצעתי הזמנה וקיבלתי אישור הזמנה למייל כמו כן לאחר כחצי שעה הזמנה עודכנה בחשבון באתר. לאחר הזמנה נזכרתי ושלחתי בקשה לחדר ללא עישון וקיבלתי הודעה שזה בטיפול.
לאחר יומיים ראיתי שהתקשרו מרשת מלונות אז התקשרתי לברר ושם נאמר שהכל בסדר ובמידה ויצטרכו יתקשרו שנית.
לאחר כשעתיים משיחה הנ"ל קיבלתי טלפון מהרשת שבו הם טענו שנפלה טעות ואין מה לעשות והם מבטלים את הזמנה אבל מוכנים לתת לי את אותו דיל "בהנחה" אם מחיר הרבה יותר גבוהה מהזמנה שביצעתי.
השאלה האם יכולים להפר חוזה חד צדדי והאם המחיר שבו ביצעתי את ההזמנה הוא לא מחייב ? | |
|
|
|
| 24/2/2020 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 09:55:38 |
| לאו שלום רב,
אומנם על פי הוראות הדין, מחויב העוסק לספק לצרכן את השירות או המוצר במחיר שהוצג,אך אף על פי כן, בפסיקות שונות בעניין, נקבע כי כאשר מדובר בטענה לטעות סופר, או לטעות בתום לב, יש לבחון האם המחיר שהוצג הנו סביר (גם אם נמוך מהמחיר הרגיל) או שמדובר בתמחור, שהצרכן הסביר יבין כי הוא תמחור שמקורו בטעות.
כמו כן, יש לבחון האם הצגת המחיר השגוי נעשתה על מנת להטעות את הצרכן, או שאכן מדובר בטעות בתום לב, שתוקנה תוך זמן קצר.
על כן, על מתנ לבחון את זכויותך בעניין, יש לבחון את מכלול הנסיבות.
| |
|
|
|
| 19/2/2020 20:40 |
דליה אדן |
 | | מחבר: | דליה אדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 20:40:11 |
| שלום רב , בני התעניין בלימודים במכללת פסגות ברמת גן . הוא מסר פרטי כרטיס אשראי למוכר בטלפון . המוכר אמר לו שהוא שולח לו את ההסכם ושיאשר אותו. כעבור 5 ימים שוב קיבל הודעה מהמוכר שההסכם טרם אושר על ידו. בני השיב שהוא עוד לא מאשר כי הוא צריך לברר כמה פרטים.כעבור 12 ימים שוב פנה אליו המוכר ואמר לו שהזמן עובר ויהיה לו בעייה בביטול עסקה , בני השיב ששכח לעדכן ביטול עסקה. בינתיים חויב על ידם ב100 שח. כרגע הם תובעים מאיתנו 900 שח ( במקום 1400 לטענתם מלפנים משורת הדין , לדבריהם )אגב,כל הלימודים היו אמורים לעלות כ4000 שח . האם הם יכולים לחייב אותנו בביטול עסקה, כאשר למעשה בני לא אישר את ההסכם ואמר כך במפורש .והאם לא מספיק שאמר את זה למי שמכר לו את העסקה שהוא רוצה לבטל אותה ? היתה לי שיחה מאוד ארוכה עם המנכל, הסברתי לו שהבן שלי מבולבל ולא היה סגור על עצמו והוא גם כתב את זה למוכר בהודעות , הוא אמר לי בשיחה שהוא מבין והא יספוג את זה , באופן מפתיע קיבלתי ממנו מייל על החיוב הצפוי והדרישה לתשלום דמי ביטול , לא הוזכר בכלל בשיחה בנינו נושא דמי ביטול .
האם הוא יכול לנוכח כל מה שכתבתי לדרוש מאיתנו דמי ביטול עסקה ?הלא לא אישרנו את ההסכם שנשלח !
| |
|
|
|
| 23/2/2020 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 17:35:52 |
| שלום רב דליה,
מתיאור בפנייתך, עולה לכאורה כי בוצעה עסקה במכר מרחוק, כקבוע בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, בעסקת מכר מרחוק, בית העסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי נאות, והיעדר מסירת טופס גילוי נאות עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לכן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 19/2/2020 19:17 |
ארד גולן |
 | | מחבר: | ארד גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 19:17:32 |
| היי רכשתי שעון עדיין לא עברו 14 ימים מרשת גנטחמן .
אני מעוניין להחזיר את המוצר לא נעשה בו שימוש בכלל .
אך בידיי רק פתק החלפה של המוצר ולא הקבלה עצמה ובחנות אמרו שניתן לקבל החזר אך ורק עם הקבלה עצמה ולא פתק ההחלפה מה אני אוכל לעשות? | |
|
|
|
| 20/2/2020 10:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 10:35:49 |
| מתקנות הגנת הצרכן:
"ובלבד שהצרכן הציג חשבונית או סרט קופה או פתק החלפה המעידים על עצם ביצוע העסקה עם העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום".
צילום מאתר חברת האשראי או פקס/מייל מהם גם יכול להתאים. אין לי קשר למועצה ותגובה שלך רק תדחה את משך התגובה מהם. | |
|
|
|
| 23/2/2020 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 12:20:06 |
| שלום רב גולן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשעונים, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
בנוסף, סעיף 3(א) בתקנות ביטול עסקה קובעות כי על הצרכן להציג ראיה כדלקמן:
"...הציג חשבונית או סרט קופה או פתק החלפה המעידים על עצם ביצוע העסקה עם העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום"
ולכן, היה והראיה שברשותך מעידים על ביצוע העסקה, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 19/2/2020 19:17 |
ארד גולן |
 | | מחבר: | ארד גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 19:17:24 |
| היי רכשתי שעון עדיין לא עברו 14 ימים מרשת גנטחמן .
אני מעוניין להחזיר את המוצר לא נעשה בו שימוש בכלל .
אך בידיי רק פתק החלפה של המוצר ולא הקבלה עצמה ובחנות אמרו שניתן לקבל החזר אך ורק עם הקבלה עצמה ולא פתק ההחלפה מה אני אוכל לעשות? | |
|
|
|
| 23/2/2020 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 12:17:37 |
| שלום רב גולן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשעונים, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
בנוסף, סעיף 3(א) בתקנות ביטול עסקה קובעות כי על הצרכן להציג ראיה כדלקמן:
"...הציג חשבונית או סרט קופה או פתק החלפה המעידים על עצם ביצוע העסקה עם העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום"
ולכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 16/2/2020 09:25 |
רונית יעקבי |
 | | מחבר: | רונית יעקבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 09:25:26 |
| שלום. אני מעל גיל 65 נרשמתי לטיול מאורגן בתחילת ינואר ושילמתי כ 19.000 שח .בשל התפרצות הקורונה ובשל השתייכותי לקבוצת סיכון (בריאותי) ביקשתי לבטל 10 ימי עבודה טרם יציאת הטיול לויטנאם. נאמר לי ע"י החברה כי איני זכאית להחזר ודמי הביטול מלאים. אם אני זכאית להחזר? אודה לתשובתכם.
רונית יעקבי 050-2547155 | |
|
|
|
| 17/2/2020 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 11:33:53 |
| שלום רב רונית,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם טלפונית/צ'אט או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביצעת ביטול עסקה(תאריך)?
בעסקת מכר מרחוק, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה-בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ₪ (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היה והעסקת מכר מרחוק נעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, הרי שהצרכן רשאי לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, היה ובפניה המדוברת, מדובר באזרחים שגילם 65 שנה ושההתקשרות כללה שיחת טלפון והמועד לביטול העסקה בוצעה למעלה מ-7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות, הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתשלום דמי ביטול כאמור לעיל.
בהנחה שהעסקה בוצעה בבית העסק (עסקה פרונטלית), תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
| |
|
|
|
| 17/2/2020 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 12:36:45 |
| יש לציין כי תיקון 58 בחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקת מכר מרחוק למתן שירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל, על בית העסק להציע חלופות לביטול העסקה:
1. זכות ביטול מכח חוק הגנת הצרכן,כאמור לעיל
2. מכח מדיניות הביטול של נותן השירות מחוץ לישראל | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:45 |
רונית יעקבי |
 | | מחבר: | רונית יעקבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:45:20 |
| העסקה בוצעה טלפונית לאחר צפייה בפרסום באינטרנט באתר החברה הגיאוגרפית. נשלח לי טופס הרשמה במייל שמילאתי והעברתי במייל ב 11/12/19 . התשלום עבור הטיול בוצע בהעברה בנקאית ב 2/1/2020.
הטיול נקבע ל-13.2.2020 וביקשתי לבטל ב-2.2.2020 נאמר לי כי דמי הביטול מלאים ולא ניתן לבטל ב-3.2.2020 יום למחרת התקשרתי שוב וקיבלתי את אותה תשובה מנציגה אחרת. ואף נאמר לי לחכות ולראות מה יקרה כי ממילא לא אקבל כסף בחזרה.
תודה
רונית יעקבי | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:53 |
רונית יעקבי |
 | | מחבר: | רונית יעקבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:53:12 |
| מתשובתכם אני מבינה כי קמה לי הזכות מכח החוק לקבל החזר מלא בניכוי 100 ש"ח האם הבנתי נכון?
תודה רבה על עזרתכם
רונית יעקבי
0542547155
| |
|
|
|
| 23/2/2020 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 12:03:20 |
| שלום רב רונית,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בציון הוראות הדין בעניין אזרח וותיק שביצע עסקה טלפונית, כאמור לעיל.
ובמידה שתתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 14/2/2020 22:31 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2020 | | שעה: | 22:31:17 |
| היי,
הזמנתי מכונת כביסה מדגם מסויים. התברר שלחברה אין באמת את הדגם הזה, וכמעט ושלחו לי דגם אחר שלא מתאים לי. לאחר שבוע של טלפונים ובירורים הגיעו למסקנה שלא יכולים לספק לי את המוצר, וכל מה שמוכנים לעשות זה לזכות ולתת פיצוי של 100 ש"ח לקניה חוזרת. זה לא ממש מספק אותי אחרי היחס שקיבלתי גם. מה הן זכויותיי? | |
|
|
|
| 17/2/2020 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 10:32:49 |
| שלום רב עידן,
האם נגרם לך נזק מוכח?
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן כאשר הסעד בגין ההטיע הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 19/2/2020 15:12 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:12:52 |
| | הנזק הוא שלא קיבלתי את המכונה שרציתי, אני עדיין בלי מכונה, הם הציעו לי אחרי כמה ימים לבטל. אני רוצה שיכבדו את העסקה, והפתרון שלי היה שיפצו אותי בהפרש שעליי לשלם לחברה אחרת כדי לקנות את אותו דגם. הפרש של כ-350 ש"ח. האם זו בקשה לגיטימית אחרי שבזבזו את זמני במשך שבוע ולא עומדים בעסקה? | |
|
|
|
| 23/2/2020 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 11:47:14 |
| שלום רב עידן,
בהמשך למצוין לעיל, אני מציעה כי תשלח מכתב לחברה תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 19/2/2020 10:29 |
אריק |
 | | מחבר: | אריק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 10:29:49 |
| האם זה תקין לחייב כרטיס אשראי בהוראת קבע אחרי שהסתיים מנוי לחדר כושר?
נאמר לי שהמנוי מסתיים בינואר ומאז לא הגעתי להתאמן יותר וראיתי שממשיכים לחייב איתי ומשיחה עם מנהל המועדון הוא אמר שכתוב בתקנון שיש לבטל את התחייבות באפליקציה כי עד אז החיובים ימשיכו להיות
מדובר במועדון אייקון פיטנס
תודה | |
|
|
|
| 23/2/2020 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 10:54:36 |
| שלום רב אריק,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1)בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי כדלקמן:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
על כן, היה ולא קיבלת הודעה מוקדמת וחשבונך חויב ללא ידיעתך והסכמתך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 19/2/2020 16:24 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 16:24:00 |
|
לאחרונה בוצעה מולי הפרה של זכות הביטול של עסקת מכר מרחוק.
האם יש דרכי הפעולה שעומדות בפניי חוץ מהגשת תביעה?
האם ניתן להיעזר בשירותי המועצה לצרכנות?
להלן פרטי ההפרה:
בתאריך 24.10.19 הזמנתי יומן שבועי מאתר האינטרנט של סטימצקי במחיר 53.91 ₪.
לאחר למעלה משבוע, משלא קיבלתי שום חיווי על סטטוס ההזמנה, ניסיתי ליצור קשר טלפוני עם שירות הלקוחות. לאחר ניסיונות ארוכים הצלחתי לקבל מענה ונמסר לי שהמוצר חסר במלאי ושעליי להמתין בסבלנות עד שידעו סופית אם יוכלו לספק או לא.
החלטתי לרכוש יומן בחנות אחרת ולבטל את ההזמנה. באתר של סטימצקי יש קישור בולט ל"שינוי / ביטול הזמנה", שמקשר לדף יצירת קשר הכללי, אך פניותיי באמצעות דף זה לא קיבלו מענה. ניסיתי להתקשר שוב ושוב אל שירות הלקוחות אבל לא הצלחתי להשיגם.
ב-7.11.19 וב-10.11.19 שלחתי מיילים לדוא"ל של סטימצקי (כמצוין במענה הטלפוני האוטומטי), התלוננתי על רמת השירות וביקשתי לבטל את ההזמנה. גם למיילים לא קיבלתי שום מענה.
ב-14.11.19 קיבלתי מייל אוטומטי לפיו "אנחנו שמחים לעדכן אותך שההזמנה שביצעת באתר 'סטימצקי' נארזה וברגעים אלו ממש היא בדרכה ליעד". שוב כתבתי מייל וביקשתי שיכבדו את בקשת הביטול, וכרגיל לא קיבלתי שום מענה. באותו יום הצלחתי אחרי המתנה של 20 דקות להשיג את שירות הלקוחות הטלפוני, רק כדי לגלות שהם רושמים את המספר שלי ומבטיחים לחזור אליי אבל לא מקיימים את ההבטחה.
ב-12.1.20, לאחר ייאוש, שלחתי מייל נוסף ואליו צירפתי מכתב התרעה לפני נקיטת הליכים משפטיים. לזה הם הגיבו תוך יום ומיד ביטלו את ההזמנה וזיכו את כרטיס האשראי שלי בסכום הרכישה.
לזה קוראים "שיטת מצליח".
מחיפוש קצר באינטרנט מצאתי עדויות רבות לשירות הלקוחות המזעזע של סטימצקי ולשיטת המצליח שאכן מצליחה להם.
לאור כל זאת, ברצוני לפעול למניעת המשך ההתנהלות השערורייתית הזו.
תודה. | |
|
|
|
| 23/2/2020 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 10:39:38 |
| שלום רב שלומית,
לפי מה שאת מתארת העסקה בוטלה בסוף, נכון? אזי' מה הנזק שנגרם לך?
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין,
להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/2/2020 09:09 |
ליוי |
 | | מחבר: | ליוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2020 | | שעה: | 09:09:55 |
| הזמנו שייט באניית תענוגות לסין ודרום קוריאה שמתחיל ב-14 במרץ.
אתמול קיבלנו הודעה מהחברה כי שינו באופן מהותי את מסלול השייט כך שלא יעגון בהונג קונג ובסין.
אנחנו לא מעוניינים במסלול לאחר השינוי ורוצים לבטל. חברת השייט לא מתכוונת להחזיר את הכספים ששולמו אלא רק לתת זיכוי לשייט אחר תוך שנה למי שיבקש לבטל.
האם הם יכולים לעשות זאת? | |
|
|
|
| 6/2/2020 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2020 | | שעה: | 12:20:48 |
| שלום רב ליוי,
על מנת לבדוק אם מדובר בעסקה המקנה לכם ביטול עסקה מכח חוק הגנת הצרכן, יש לבדוק כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם מדובר בעסקה של אזרח וותיק (65 שנה)?אם כן, האם השיחה נעשתה בטלפון?
| |
|
|
|
| 9/2/2020 13:55 |
ליוי |
 | | מחבר: | ליוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2020 | | שעה: | 13:55:24 |
| שלום רב,
העסקה נעשתה בחודש נובמבר דרך סוכן נסיעות ובאמצעות סוכן מקומי.
הכל נעשה במיילים.
אציין, שחלק מהתשלון שלנו היה באמצעות שובר זיכוי שניתן לי כפיצוי על קרוז קודם ואשר תוקפו עומד לפוג בסוף אפריל ואני חוששת שלא נקבל על כך פיצוי. | |
|
|
|
| 11/2/2020 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2020 | | שעה: | 11:41:06 |
| שלום רב ליוי,
בעניין זה, היות שמדובר בעסקה פרונטלית,הרי שהמועד לביטול העסקה הקבועים בתקנות ביטול עסקה חלף, ועל כן, עליכם לפעול בהתאם להסכם/מדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 20/2/2020 18:36 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 18:36:04 |
| | אם העסקה בוצעה במיילים, למה העסקה נחשבת לעסקה פרונטלית? | |
|
|
|
| 19/2/2020 08:50 |
קיריל |
 | | מחבר: | קיריל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 08:50:55 |
| שלום רב,
אני פונה עם השאלה הבאה: בחודש יולי ב-2019 רכשתי מכונת תספורת דרך אתר החנות של חברות IVORY. לפני כמה ימים המכונה הפסיקה לעבוד בפתאומיות. לאחר מספר ניסיונות להטעין אותה ולהפעיל ללא סכינים - הבנתי כי המכונה לא תקינה באופן מלא.
יצרתי קשר עם חברת IVORY וקיבלתי את פרטי החברה שמספקת אחריות למוצר - חברה מ.ברוכים ובניו. יצרתי קשר איתם והתבקשתי להעביר את כל הניירת דרך הודעת וואטסאפ למספר שלהם. לאחר שליחת הניירת נשאלתי האם יש בידיי קופסא מקורית - עניתי שאין כבר. נשאלתי אחר כך האם ניסיתי להפעיל את המכונה ללא סכינים - הסברתי כי ניסיתי והמכונה לא פועלת. לאחר התשובה שלי הם הפסיקו לענות בוואטסאפ ואני כעת נותר עם השאלה מה ניתן לעשות בנידון? האחריות של מכונת תספורת הינה לשנה ולכן יש לי עוד מרץ, אפריל, מאי ויוני.
אשמח למענה מה אני יכול לעשות במצב כזה.
בתודה מראש,
קיריל. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:38:17 |
| קיריל שלום רב,
היה ועלות המוצר גבוה מ 150 ש"ח, על בית העסק להעניק תעודת אחריות ללא קשר להימצאות הקופסא המקורית.
יש להעביר לעוסק פנייה, במייל או בפקס, וליידע אותו כי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחייבות אותו לתקן כל פגם במוצר חשמלי שעלותו גבוה מ 150 ש"ח במהלך השנה הראשונה, ללא עלות, ודרישה לאריזה אינה תואמת את הדין.
אתה כמובן מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 20/2/2020 18:23 |
קיריל |
 | | מחבר: | קיריל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 18:23:08 |
| היי,
תודה רבה על המענה המהיר.
הם יצרו איתי קשר והבטיחו לשלוח את גוף המכונה החדש.
בכל מקרה - אני מודה לכם על הסיוע ועל ההסבר המפורט.
תודה רבה! | |
|
|
|
| 17/2/2020 10:00 |
אילה |
 | | מחבר: | אילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 10:00:36 |
| | האם יש חוק חובת הצגת מחירים כללי . כולל אתר אינטרנט של היצרן - דף הבית / חנות המפעל וכדומה ? | |
|
|
|
| 19/2/2020 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 13:40:38 |
| שלום רב אילה,
האם בית העסק מבצע מכירה דרך האתר?
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבחון את כדאיות העסקה.
| |
|
|
|
| 20/2/2020 16:13 |
אילה |
 | | מחבר: | אילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 16:13:08 |
| תודה רבה לתשובה .
חבל שכך . כי היצרן שפניתי אליו כדי לבוא לקנות אצלו ישירות בחנות אמר שכל חנות שמוכרת את המוצרים שלו - 5 בפריסה ארצית - מחליטה באיזה מחיר למכור .ויתרתי והלכתי לחברה אחרת עם מוצרים דומים שמפרסמים מחירים . | |
|
|
|
| 17/2/2020 13:23 |
חן נחמיה |
 | | מחבר: | חן נחמיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 13:23:16 |
| שלום רב,
באתר של שקם אלקטריק הציגו מחיר על מדיח כאשר נכנסתי לתשלום השתנה המחיר, יש לי צילומי מסכים. האם מגיע לי את העסקה במחיר שפורסם? | |
|
|
|
| 19/2/2020 11:12 |
חן נחמיה |
 | |
|
| 20/2/2020 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:58:58 |
| חן שלום רב,
היה והמחיר שהוצג בתחילה הנו מחיר סביר (גם אם זול למדי) ניתן לדרוש לקבל את המוצר במחיר שהוצג.
אך היה ומדובר במחיר שהצרכן הסביר יבין מיד כי מדובר בטעות, הרי שמוטלת גם על הצרכן חובה לנהוג בתום לב ולאו דווקא תקום הזכות לקבל מוצר במחיר הפסדי או נמוך בצורה קיצונית ביחס למחיר השוק. | |
|
|
|
| 19/2/2020 10:51 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 10:51:40 |
| שלום
קניתי תחפושת ב 150 שח .החזרתי אותה והמוכר נתן לי זיכוי המאפשר שימוש רק במוצרי פורים.האם ההגבלה הזו חוקית ?
| |
|
|
|
| 20/2/2020 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:48:01 |
| שמואל שלום רב,
על פי הנחיית הרשות לסחר הוגן, אין זכות ביטול עסקה בגין תחפושות.
על כן, רשאי העוסק לספק זיכוי.
אף על פי כן, הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן אוסרות על בית עסק להגביל שימוש בזיכוי שהונפק לצרכן, ועל כן עליו לאפשר לך את השימוש בזיכוי לכלל מוצרי החנות.
לאחר פנייה לעוסק, והיה והוא אינו מתרצה, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 17/2/2020 12:17 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 12:17:12 |
| שלום רב,
סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן קובע כי לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי (חל גם על גבי שובר מתנה), לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת. ברצוני לדעת מהו "תנאי מגביל" ומהי "מכירה מיוחדת"?איפה ניתן למצוא הגדרה למושגים אלו? חיפשתי בדבר ההסבר לתיקון 32 לחוק במסגרתו שונה הסעיף וכן בפרוטוקולים של הכנסת, בחקיקה ובפסיקה, אך לא מצאתי תשובה.
תודה!
נועה | |
|
|
|
| 19/2/2020 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 14:45:19 |
| שלום רב נועה,
האם תוכלי לפרט את פנייתך?
מתי נרכש המוצר? מתי קיבלת שובר זיכוי?
ההגדרה למכירה מיוחדת, תוכלי למצוא בסעיף 8 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 20/2/2020 09:45 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 09:45:58 |
| תודה!
היכן אוכל למצוא ההגדרה ל"תנאי מגביל" כפי שמופיע בחוק? | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:45:42 |
| נועה שלום רב,
זה הנוסח שמצוין בסעיך 14ז (5) לחוק:
"(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו."
כלומר, אין צורך בהגדרה ל"תנאי מגביל", היה ובית העסק אינו מאפשר שימוש בזיכוי כאשר הזיכוי בתוקף - מדובר בתנאי מגביל. | |
|
|
|
| 19/2/2020 09:02 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 09:02:22 |
| האם אני יכול לבטל עיסקה על הלבשה תחתונה שנקנתה בקופסה סגורה ולא נפתחה
| |
|
|
|
| 20/2/2020 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:41:31 |
| אמיר שלום רב,
על פי התקנות, אין זכות ביטול למוצרי הלבשה תחתונה, אלא אם כן מדובר באריזה הרמטית שלא נפתחה ואינה ניתנת ממילא לסגירה חוזרת (כמו במקרה של גרביונים לדג'). | |
|
|
|
| 18/2/2020 18:08 |
סעיד |
 | | מחבר: | סעיד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 18:08:02 |
| | היי שלום רב , יש לי עסק לחנות סלולר וגיליתי לאחרונה שאני מעניק 3% הנחה +1% וחצי דמי ניהול לכל מחזיקי כרטיס לאומי קארד משנת 2013דרך חברה חיצונית, שאלתי האם מותר לחברה לחדש אוטומטי חוזה כל 12 חודשים בלי ליידע אותי?( כבר מחדשים 6 שנים ברצף בלי הודעה, ולמרות שרשום בחוזה שזה מתבצע אוטומטי כל 12 חודשים( האם זה חוקי),והאם לאחר בקשת התנתקות מהשירות , אני מחוייב 90 יום עד להפסקת הפעילות גם כי רשום בחוזה? אשמח לתשובה | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:35:01 |
| סעיד שלום רב,
מגיון שמדובר בהתקשרות בין שני בתי עסק, ולא בין צרכן לעוסק, אין מניעה לכאורה בהסכם מתחדש, שכן הוראות חוק הגנת הצרכן אינן חלות על התקשרות זו. | |
|
|
|
| 18/2/2020 17:36 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 17:36:26 |
| שלום רב,
היינו אמורים להפליג בתחילת מרץ בספינת הנופש של "פרינסס קרוז" - שכעת מעוכבת עקב חולי הקורונה שנמצאים אליה.
עודכנו שההפלגה שלנו בוטלה ע"י חברת "פרינסס קרוז" עצמה. בחברת הנסיעות לא רוצים להחזיר את הכסף - רכשנו את החבילה דרכם.
מה ניתן לעשות?
האם יש סעיף בחוק שיכול להיות לעזרנו? את מי צריך לתבוע?
תודה | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:33:07 |
| גלית שלום רב,
על פי הוראות הדין, על בית העסק להשיב את הכספים, שכן מדובר בהפרת הסכם.
הם אינם מחוייבים בפיצוי בגין עוגמת נפש או נזקים נלווים, אך הם מחויבים להשיב לצרכנים את מלוא הסכום ששולם עבור שירות שבוטל על ידי העוסק. | |
|
|
|
| 14/2/2020 13:06 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2020 | | שעה: | 13:06:22 |
| בעת רכישת מכונת כביסה, חתמתי על הסכם אחזקה למכונה שאמור להאריך את שנת האחריות שניתנת ע"י היצרן לחמש שנים נוספות (סה"כ 6 שנים). כ"מתנה" ניתנו לי בנוסף מייצב מתח, מגן אבנית וממיס שומנים, בשווי כולל של כ- 500-600 ש"ח, לפי מה שרשמו בטופס האחריות. לאחר כ- 10 ימים, ביקשתי לבטל את האחריות, ולהחזיר את המוצרים (שנפתחו, וחוברו כולם ע"י הטכנאי\איש המכירות שהחתים אותי על הטופס. למעט ממיס השומנים, שנותר באריזתו המקורית, שאר האריזות נקרעו לגזרים על ידו).
לאחר מאמצי שכנוע רבים, הסכימו להחזיר לי את הסכום ששולם על האחריות, אך לא את עלות המוצרים, למרות שביקשתי להחזיר אותם. האם אפשרי לחייב אותם לקבל בחזרה את המוצרים, ולקבל עבורם זיכוי? | |
|
|
|
| 14/2/2020 13:23 |
דרור |
 | |
|
| 17/2/2020 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 10:08:24 |
| שלום רב דרור,
במידה שהמוצרים נרכשו בבית העסק ולא בבית הצרכן, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, ולכן עליך לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק, כמתחייב בדין, על מנת שתוכל לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק, בהנחה שהיא מטיבה יותר.
היה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק, הדבר מנוגד לסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן ועלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, דבר המקנה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 18/2/2020 16:49 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 16:49:17 |
| תודה על התשובה!
הייתה לי טעות קטנה בניסוח השאלה: כל זה לא קרה בעת רכישת מכונת הכביסה, אלא בעת התקנתה ע"י טכנאי בביתי.
האם זה משנה את התמונה? האם הם מחוייבים במקרה כזה לזכות אותי על המוצרים שהטכנאי פתח, ולא השאיר לי אריזות מקוריות שלמות? כרגע הם מסרבים בטענה שהם לא רוצים לקבל חזרה מוצרים משומשים. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:29:16 |
| דרור שלום רב,
אין בעיה לבטל את העסקה שכן מדובר בעסקת רוכלות.
אין בעיה עם הניסוח וההוראות יהיו בתוקפן גם כאשר מדובר בהתקנה, וגם כאשר המוצרים נפתחו. | |
|
|
|
|