| 19/2/2020 16:36 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 16:36:56 |
| | היי קניתי מחשב נייד של לנובו, עדיין במסגרת האחריות כרגע, למחשב היו מספר בעיות שחיכיתי לפתור בזמן בו לומד פחות באינטנסיביות. לאחר פתיחת תלונה יצרו איתי קשר לאחר שבועיים וחצי דרך המייל באנגלית מגרמניה בטענה שהיות ולא היה מענה תוך שבועיים הפניה הופנתה למוקד הבינלאומי. לאחר שבוע קבלתי הצעה לפתרון, לגשת למעבדה שיתקנו לי את החלקים התלקולים במקום, הפלא ופלא לאחר התיקון החלקים שהגיעו מהחברה לא היו תקינים ולכן נאלצי להשאיר את המחשב לתיקון נוסף. לנובו ישראל מפנה לחברה הבינלאומית במיילים באנגלית ובמיילים באנגלית מתנערים מאחריות ודואגים שהחברה ישראלית תדבר איתי וביינתים אני נשאר ללא מחשב בתקופה בה אני צריך ללמוד בתור סטודנט. מה עלי לעשות? גם ויתרתי על ימי עבודה על מנת לתקן וגם התיקון רק פגע יותר במחשב. האם לגשת לתביעה? יש דרך שבה אוכל לקדם את התהליכים במהירות או לקבל מחשב חדש במהירות מבלי לחכות זמן נוסף? תודה רבה תומר | |
|
|
|
| 19/2/2020 16:39 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 16:39:29 |
| | אציין ואוסיף כי אם יתקנו את החלק שהם לא תיקנו כראוי משך הטיפול יעבור את החודש מרגע פתיחת התלונה ועד התיקון אם לא יותר מחודש. | |
|
|
|
| 19/2/2020 16:39 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 16:39:53 |
| | אציין ואוסיף כי אם יתקנו את החלק שהם לא תיקנו כראוי משך הטיפול יעבור את החודש מרגע פתיחת התלונה ועד התיקון אם לא יותר מחודש. | |
|
|
|
| 23/2/2020 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 11:33:31 |
| שלום רב תומר,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לשלוח מכתב אל נותן השירות תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים, לאחריו, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/2/2020 12:00 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 12:00:26 |
| היי המחשב נקנה לפני ארבעה חודשים בערך, מה עלי לכתוב במכתב? האם לשלוח במייל או בדואר רשום? האם יש דרך להשיג ייעוץ טלפוני כלשהו דרככם, אני מנסה להשיג אתכם יומיים בטלפון למענה(מעל לשש דקות).
תודה רבה | |
|
|
|
| 24/2/2020 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 12:29:04 |
| שלום רב תומר,
במכתב עליך לפרט את השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
במידה שאתה מעוניין לשאול עוד שאלות, אתה מוזמן להעלות את שאלותיך בפורום וכן להיעזר במידע הקיים באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 24/2/2020 12:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 12:29:33 |
| 1. נראה שהתיקון אמור היה להתבצע בתוך שבועיים. תבהיר להם שאתה מכיר את החוק כי הרבה עסקים מנצלים את חוסר הידיעה של הקונים.
2. תבדוק את האפשרות לשכור מחשב ואז תוסיף את ההוצאה הזו לתביעה אם תחליט לתבוע. אפשרות נוספת היא השאלה של מחשב שלהם ללא עלות עד לתיקון כדי לצמצם את ההוצאות שלך. שים לנושא וירוסים.
אין צורך להגיב לי כי זה מעכב את התשובה מהמועצה. | |
|
|
|
| 16/2/2020 22:10 |
נעה |
 | | מחבר: | נעה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 22:10:43 |
| לפני כחודשים אני ובעלי רכשנו אריחי קרמיקה בחנות למוצרי קרמיקה,העסקה נעשתה טלפונית.
הקבלה נשלחה אלי ללא חשבונית.
הסחורה שרכשנו היתה קיימת במלאי בארץ וקנינו כמות מ"ר לפי מדידה אישית שלנו.
סיכמנו עם המוכר שרכשנו ממנו שיבואו אלינו עם הרצף מטעמו לצורך קבלת הצעת מחיר לעבודת ריצוף וימדוד כמה מ"ר בפועל עלינו לרכוש כולל פחת.
המוכר הגיע כעבור כמה ימים (באור יום) ללא הרצף רק כדי להתרשם מהמקום ואמר שישלח את הרצף.
לאחר כשבועיים הגיע המוכר עם הרצף (בחושך), ולא יכלו למדוד או לראות את המקום ולכן קבענו מועד נוסף.
במועד הנוסף השלישי , שאנו לחצנו שיתקיים, הרצף מטעם המוכר בא לבדו (באור יום) וטען שאינו יכול לרצף עם האריח שבחרנו, בגלל פילוס השטח.
חזרתי למוכר עם הבשורה והוא הציע לי את אותו אריח (אותה דוגמא) אך עבה יותר ובגודל שונה (קטן יותר).
אישרתי למוכר את האריח החדש שהציע (אך לא קיים במלאי בארץ).
בערב בעלי לא התלהב מהרעיון ורצה לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי.
המוכר טען שאנחנו צריכים לבוא לחנות ולהתרשם ממגוון המלאי הקיים בתקווה שנמצא אריח חליפי.
האם אכן מגיע לנו החזר כספי? אם כן על כמה מדובר ומהי עלות ביטול העסקה במקרה זה?
ראוי לציין שעד היום טרם קיבלנו את הסחורה בפועל.
אודה לכם על המענה והתמיכה,
נעה
| |
|
|
|
| 17/2/2020 11:32 |
נעה |
 | |
|
| 18/2/2020 15:19 |
נעה |
 | |
|
| 18/2/2020 15:20 |
נעה |
 | |
|
| 19/2/2020 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 13:05:09 |
| שלום רב נעה,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
שנית, בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
היה ואתם לא עומדים בתנאים הקבועים בתקנות, הרי שיש לבדוק אם בבית העסק ישנו שילוט מדיניות החזרת טובין, כמתחייב בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, אם לאו, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן כאשר הסעד בגינו הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 20/2/2020 13:48 |
נעה |
 | |
|
| 24/2/2020 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 21/2/2020 01:07 |
מאורי |
 | | מחבר: | מאורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2020 | | שעה: | 01:07:53 |
| לפני יומיים ביצעתי הזמנה דרך האינטרנט של 4 מוצרים , אתמול הגיע החבילה מוצר אחד פגום והשלושה האחרים לא לטעמי, פניתי לבעל העסק לביטול עסקה
והוא אמר שמכיוון שהתשלום בוצע בדיירקט לא ניתן לבצע החזר כספי רק פתק החלפה בחנות
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 24/2/2020 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 11:02:00 |
| שלום רב מאורי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"..והשלושה האחריןם לא לטעמי..."- מה כוונתך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
במקרה בו הביטול נעשה עקב פגם במוצר או אי התאמה, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
היה ואתה עומד בתנאים הקבועים לעיל ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 23/2/2020 08:56 |
KEREN |
 | | מחבר: | KEREN (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 08:56:35 |
| | היי,בשל התפשטות הקורונה ביטלנו שיט שהוזמן דרך חברה ישראלית- שילמנו קנס ביטול ( עברו 14 יום מיום ההזמנה)- שבוע בערך לאחר שביטלנו את השיט ושילמנו דמי ביטול, החברה ביטלה בעצמה את אותו שיט מאותה סיבה ללא תשלום- אך הם לא מוכנים להחזיר לנו את דמי הביטול- האם הדבר חוקי? | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:45:20 |
| שלום רב קרן,
האם יש לך ראיה לפיו החברה ביטלה את השירות (בערך שבוע לאחר שביטלתם)?
ואם כן, האם החברה השיבה את מלוא הכספים לציבור הנוסעים או בחלקו?
על מנת לבדוק את פנייתכם, שלחו מכתב אל החברה ולאחריו הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין ככל שביכולתנו. | |
|
|
|
| 20/2/2020 23:32 |
עמנואל |
 | | מחבר: | עמנואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 23:32:27 |
| שלום
קניתי חבילה מחברת הדרן המספקת שירותי סינון לאינטרנט לציבור הדתי
הסינון עולה 15 שקל לחודש
לפי מה שידוע לי החוק מחייב החברות לאפשר ללקוחות שלהם לצאת מהחבילה מתי שהם רוצים
אלא שהם מצאו לזה פתרון פשוט שבמקום שהלקוח עושה הוראת קבע עם תשלום חודשי, החברה מחייבת אותי מההתחלה לשלם 540 שקל ב36 תשלומים כך ששלא אוכל לבטל החבילה במשך ה3 שנים הקרובות
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:44:34 |
| שלום רב עמנואל,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מקבלת הודעת הביטול, אולם, היה ובהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול יהיה כרוך בדמי ביטול, הרי שיהיה על הצרכן לשלמו.
בכל מקרה,על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה בכתב לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 20/2/2020 21:09 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 21:09:54 |
| רכשתי מכשיר חשמלי עליו רשום מחיר מסוים, אולם בקופת בית העסק חויבתי בתוספת מע"מ על המחיר הרשום.
האם הדבר בניגוד לחוקי הצרכנות? | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:41:19 |
| שלום רב שמואל,
חוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על גבי אריזתו ובמטבע ישראלי.
סעיף 17א בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו "מחיר כולל", כדלקמן:
"17א. בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/2/2020 19:00 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 19:00:53 |
| שלום,
רכשתי סמארטפון מחנות עצמאית לפני כ 3 שבועות.
לאחר כשבוע התקלקל המכשיר,
בעל החנות החליף לי במקום למכשיר חדש.
לאחר שבועיים, כלומר אתמול, התקלקל גם מכשיר זה
וכרגע הוא בתיקון. בינתיים בעל החנות נתן לי מכשיר חלופי.
מהם זכויותיי אם כל פעם המכשיר מתקלקל, אמנם אני מקבל שירות מטעם האחריות, אך הוא ממשיך להתקלקל. ומה יקרה אפוא לאחר שנה שאני כבר לא מכוסה?
| |
|
|
|
| 24/2/2020 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:37:24 |
| שלום רב משה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי נותן השירות(היבואן/יצרן) .
היה והתיקון לא צלח, על יבואן/יצרן להחליף או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירתו, כקבוע בסעיף 6(ג)בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
על כן, היה והתקלות חוזרות ונשנות, יש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/2/2020 17:48 |
אודליה |
 | | מחבר: | אודליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 17:48:10 |
| שלום, מבקשת לדעת, נרשמתי ללימודים והגעתי ל3 מתוך 9 שיעורים. בסילבוס כתוב שההחזר יתבצע לפי שיקול דעת המרכז ואינה מוכנה להחזר כספי. מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 24/2/2020 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:31:59 |
| אודליה שלום רב,
על פי הוראות הדין, אין זכות לביטול עסקה עקב חרטה במקרה של קורס אשר הצרכן השתתף בו.
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) הזכות לביטול קורס הינה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה ובתנאי שהביטול יתבצע 14 ימים לפני פתיחת הקורס.
היה ומדובר בקורס המפוקח על ידי המועצה להשכלה גבוה , יש לבחון את התקנון ואת ההוראות המנויות בו. | |
|
|
|
| 23/2/2020 17:26 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 17:26:41 |
| שלום, רציתי לדעת
רכשתי תחפושת בחנות בקניון לפני פחות מ48 שעות, האם מגיע לי החזר כספי? המוכר טוען שעל תחפושות אין את חוק החזר כספי כמו שחל על בגדים וכו׳
תודה | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:28:56 |
| אלמוג שלום רב,
על פי הנחיית הרשות להגנת הצרכן והסחר ההוגן, אכן תחפושות אינן מהוות "ביגוד" ועל כן, אין זכות לבטל עסקה בגינן, והזכות לבצע החלפה או לקבל זיכוי, נתונה לשיקול דעת בית העסק. | |
|
|
|
| 12/2/2020 12:54 |
קים |
 | | מחבר: | קים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2020 | | שעה: | 12:54:47 |
| שלום, חידשתי מנוי למועדון חדר כושר שלו הייתי מנויה טלפונית עם הסניף עצמו.
יום למחרת גיליתי משהו בריאותי והתקשרתי לבטל את המנוי. לא היה מי שיבצע את זה ולכן חזרו אלי רק 3 ימים לאחר מכן. הגעתי להסדר עם מנהל המועדון כך שיוסיף סעיף בחוזה שלא יגבה ממני דמי ביטול ( ישר מתחילת המנוי) במידה ואבטל.
החידוש עצמו נכנס לתוף לאחר יום מהשיחה השניה.
כיום לאחר שבועיים וחצי, אני רוצה לבטל את המנוי כיוון שהמגבלות הרפואיות משאירות לי מספר מצומצם של אפשרויות אימון ( יכולה להתאמן אבל תחת מגבלות כך שזה כבר לא משתלם לי).
את החוזה עדיין לא לקחתי ( אני צריכה לבוא ולחתום עליו ) למרות שכבר נכנסתי פעמיים למועדון מתקופת החידוש.
רציתי לדעת האם אני יכולה לבטל את המנוי מבלי לחכות את חודש שלם? כלומר עם תשלום של 100 ש"ח ( מכיוון שעוד לא לקחתי את החוזה). אני רוצה להודיע להם היום ולא בטוחה איך לכתוב את בקשת הביטול.
תודה! | |
|
|
|
| 16/2/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2020 | | שעה: | 13:14:47 |
| שלום רב קים,
חסרים פרטים כגון:
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, מנוי במועדון כושר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת החוזה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והודעת הביטול נעשתה לאחר קבלת השירות (במסגרת 14 ימים) דמי הביטול יהיה התמורה היחסית. | |
|
|
|
| 20/2/2020 16:16 |
קים |
 | | מחבר: | קים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 16:16:08 |
| היי תודה על המענה, להלן הפרטים:
ביצעתי את העסקה טלפונית בתאריך: 23.1.20
ביקשתי תחילה לבטל יום למחרת. לא חזרו אלי ולכן התקשרתי שוב בתאריך: 27.1.20 . באותו זמן שינו לי את החוזה והוסיפו סעיף של ביטול חינם עם התראה של חודש מראש.
המנוי התחיל יום למחרת בתאריך 28.1.20 ואני עד היום לא לקחתי את החוזה.
ב-12.2.20 התקשרתי שוב לבטל את החוזה ( יש לי מגבלה רפואית , לא מונעת ממני להתאמן לגמרי פשוט לשנות את האימון כך שלא אנצל הרבה מהמכשירים ולכן עדיף לי לבטל את המנוי מבחינה כספית).
הזמנים פה גבוליים ורציתי לדעת אם ניתן להכליל את זה במסגרת ה14 יום כדי לא לשלם על עוד חודש שלם.
בבקשה אל תפנו אותי לנוהל לגבי בעיה רפואית כי אני מדגישה שוב, אני יכולה להתאמן בגדול.
אשמח אם תוכלו לענות לי ספציפית לשאלה. תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:27:27 |
| קים שלום רב,
מועד תחילת המנוי, הנו המועד בו נרכת החוזה והכספים הועברו לעוסק, ולאו דווקא מועד התחלת מתן השירות.
על כן, יש לבחון מתי נתת את פרטי התשלום לעוסק, עדי לבחון האם את נמצאת במסגרת 14 הימים לצורך ביטול העסקה.
לגבי ביטול עקב נסיבות רפואיות - ביטול זה רלוונטי רק כאשר מדובר בסיטואציה בלתי צפויה במהלך ההתקשרות המשנה את מצבו הרפואי של הצרכן, כך שהצהרת הבריאות אותה נתן לחדר הכושר בעת ההתקשרות, אינה תקפה יותר, כך שאני סבורה שזה פחות מתאים במקרה דנן. | |
|
|
|
| 23/2/2020 16:56 |
מאורי |
 | | מחבר: | מאורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 16:56:07 |
|
לפני יומיים ביצעתי הזמנה דרך האינטרנט של 4 מוצרים , אתמול הגיע החבילה מוצר אחד פגום והשלושה האחרים לא לטעמי, פניתי לבעל העסק לביטול עסקה
והוא אמר שמכיוון שהתשלום בוצע בדיירקט לא ניתן לבצע החזר כספי רק פתק החלפה בחנות
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:24:01 |
| מאורי שלום רב,
התשובה שלילית.
העובדה שהתשלום בוצע בכרטיס דיירקט אינו מונע את ביטול העסקה.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב, לציין את הביטול ולציין כי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות ביטול עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, בכפוף לתשלום בסך של 5% או 100 ש"ח, ללא קשר לאמצעי התשלום, וכי במקרה של פגם במוצר, קובע סעיף 14ה לחוק, כי הביטול יעשה ללא עלות מצד הצרכן. | |
|
|
|
| 20/2/2020 13:18 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 13:18:07 |
| היי.רציתמ תבדוק מה ניתן לעשות
אני מנוי של בזק ושל האינטרנט שלכם
יש לי ניתוקים המון זמן. הגיעו 3 תכנאים ואף אחד מהם לא סידר את הבעיה
יש לי אפשרות לפיצוי או תביעה ?!
| |
|
|
|
| 24/2/2020 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:16:05 |
| שלום רב טל,
על מנת שנוכל לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל שתי החברות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:48 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:48:26 |
| שלום,
רכשתי שולחן+8 כסאות לפני כ-4 חודשים.
השולחן סופק, הכסאות היו בהזמנה מיוחדת, זמן אספקה - 3 חודשי עבודה, כ-4 חודשים בפועל.
בחשבונית יש פירוט- מחיר לשולחן מלא+מרכיב הנחה (35%) ולכיסאות מחיר מלא .
לקראת סיום 4 חודשים, התקשר הספק וטען שחלה טעות ולא ניתן לספק את הכסאות ושאבוא לבחור אחרים. אני אמרתי שמאחר ונכוותי אצלם אני מעוניינת בזיכוי.
הספק חישב את סכום הזיכוי כך שלקח את מחיר השולחן כיום (גבוה ממחיר בחשבונית ב1,800 ש"ח) הוריד ממנו 20% בלבד והפחית סכום זה מסך הקניה .
הטענה של הספק היא שמאחר ולא לקחתי כיסאות לא מגיעה לי מלוא ההנחה שקיבלתי על השולחן.
אני ביקשתי לקבל את מלוא ההנחה וגם על המחיר המופחת יותר בחשבונית .אני לא אשמה שהם לא סיפקו את הכיסאות .
הספק לא מסכים. מה לעשות? להגיש תלונה?
| |
|
|
|
| 24/2/2020 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:11:31 |
| שלום רב רבקה,
האם החישוב נעשה בהתאם למוסכם בניכם(האם הוא מופיע בחוזה)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, בהטעיה במועד אספקת המוצר כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן,
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(כמובן,יש לברר מכח מה נעשה החישוב, כאמור), ולאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:58 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:58:40 |
| | חמותי רכשה נעלים , לאחר שנעלה את הנעלים בדרך לאירוע החליקה , כתוצאה מסוליה חלקה , לאחר הנפילה היא לא מסוגלת לצאת לעבודה ,במשך שבועים, עדין היא נמצאת בבית ועוברת בדיקות עקב כאבים חזקים , מה היא יכולה לעשות במקרה בכדי לפצות על אובדן ימי עבודה ועל מצב בריאותה שנפגע ? | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:10:52 |
| סיגל שלום רב,
מתיאורך עולה כי מדובר על בירור עילת תביעה נזיקית ולא צרכנית.
על מתנ לבחון את זכויותיה, ראשית עליכם להוכיח כי הנעל הנה פגומה, וכי הפגם נובע מפעולה רשלנית של העוסק שייצר או מכר את הנעליים.
לאחר שתבססו את נושא הפגם, יש לפנות לעו"ד מתחום דיני הנזיקין. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:48 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:48:19 |
| שלום,
רכשתי שולחן+8 כסאות לפני כ-4 חודשים.
השולחן סופק, הכסאות היו בהזמנה מיוחדת, זמן אספקה - 3 חודשי עבודה, כ-4 חודשים בפועל.
בחשבונית יש פירוט- מחיר לשולחן מלא+מרכיב הנחה (35%) ולכיסאות מחיר מלא .
לקראת סיום 4 חודשים, התקשר הספק וטען שחלה טעות ולא ניתן לספק את הכסאות ושאבוא לבחור אחרים. אני אמרתי שמאחר ונכוותי אצלם אני מעוניינת בזיכוי.
הספק חישב את סכום הזיכוי כך שלקח את מחיר השולחן כיום (גבוה ממחיר בחשבונית ב1,800 ש"ח) הוריד ממנו 20% בלבד והפחית סכום זה מסך הקניה .
הטענה של הספק היא שמאחר ולא לקחתי כיסאות לא מגיעה לי מלוא ההנחה שקיבלתי על השולחן.
אני ביקשתי לקבל את מלוא ההנחה וגם על המחיר המופחת יותר בחשבונית .אני לא אשמה שהם לא סיפקו את הכיסאות .
הספק לא מסכים. מה לעשות? להגיש תלונה?
| |
|
|
|
| 24/2/2020 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:10:08 |
| שלום רב רבקה,
האם החישוב נעשה בהתאם למוסכם בניכם(האם הוא מופיע בחוזה)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, בהטעיה במועד אספקת המוצר כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן,
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(כמובן,יש לברר מכח מה נעשה החישוב, כאמור), ולאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:42 |
דני כהן |
 | | מחבר: | דני כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:42:14 |
| | שלום, אני מעוניין לדעת האם מותג בירה שנמכר עד כה ובו 5% אלכוהול נשאר באותה אריזה מבחינת נפח המשרה אך נפח האלכוהול משתנה ל4%. האם יש להודיע לצרכן על כך? ולציין זאת ע"י פרסום על המדף וכו? | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:05:21 |
| דני שלום רב,
הרשות להגנת הצרכן והסחר ההוגן פרסמה הנחייה הנוגעת להקטנת אריזה, אך נראה כי ההוראות עשויות להיות רלוונטיות גם לשינוי שאתה מציין, כלומר, שינוי של ממש במוצר הנמכר, שהצרכן יתקשה לשים לב אליו.
ההוראה מטילה אחריות על היצרן/יבואן, בנוסף לאחריות המוטלת על הקמעונאי, לגילוי נאות במקרה זה.
מצ"ב הנחיות הרשות בעניין הקטנת אריזות:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/cpfta_hanhaya_haktana/he/docs_hanhaiut_memone_%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%AA%20%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%94%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%AA%20%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D%202019%20-%20%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%95%D7%9F%20%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%94%20%D7%9E%D7%A9%D7%A0%D7%AA%202006.pdf
| |
|
|
|
| 20/2/2020 11:54 |
לאה קליין |
 | | מחבר: | לאה קליין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 11:54:33 |
| שלום,
חברת אגמים חברה של מסנני מים התקינה לי פילטרים מלוכלים. שילמתי למעלה מ2000 שקל עבור העסקה להתקנת 3 מערכות של פילטרים. הם אמרו לי לא להשתמש במים לבנתיים אבל גם לא באו להחליף את הסננים. כאשר כן הגיע הטכנאי הוא אמר שיחליף לי רק בתשלום. הסברתי לו שזה הסננים שלהם שמלוכלים וככה התקינו לי אותם פעם שעברה! בכל אופן מאז הם לא עונים לי ולא חוזרים אליי. נותרתי עם עסקה ששילמתי עבורה אלפי שקלים ולא קיבלתי מים נקיים בכלל. אציין שהמים שיוצאים מהפילטר מאוד מלוכלכים עם גושים צהובים חומים ולא ראויים לשתיה.
מה אני אמורה לעשות??
תודה | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:03:04 |
| שלום רב לאה,
לא ברור מתי נרכש המוצר?
ולעניין רכישת השירות יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ובמידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/2/2020 09:59 |
ציפורה |
 | | מחבר: | ציפורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 09:59:12 |
| שלום וברכה,
קניתי 2 שמלות ברשת ידועה, לפני כשלושה חודשים, לאחר שימוש ראשון כבר התגלו צ'פים אבל עדין בצורה עדינה (אני לא מהטיפוסים שמרבים להתלונן..) אך השמלות לא נראו כ"כ טוב ולכן נלבשו לעיתים רחוקות, לאחר כביסה שלישית - כ 3 חודשים לאחר הקניה - הן כבר לא היו ראויות ללבישה.
פניתי לחנות והן אכן הודו שהיתה בעיה והם זיכו את הלקוחות והורידו מהמדפים, והעבירו לשרות לקוחות - אך התשובה משרות לקוחות היתה שמזכים רק ב 40% ולשימוש מידי בחנות - שעכשיו רב החנות ב 60% הנחה. אני לא מוצאת תחליף הוגן בחנות שכבר כמעט אין סחורה - וגם על אומרים שבאים לקראת כי עבר הרבה זמן, האם זה חוקי? האם יש קשר לשווי היום (אין משמעות לשווי היום - היום הרי מתברר שהשמלה לא שווה כלום?) הפיצוי לא אמור להיות לפי התמורה ששילמתי? | |
|
|
|
| 19/2/2020 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 13:37:51 |
| שלום רב ציפורה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לכן, ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:13 |
ציפורה |
 | | מחבר: | ציפורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:13:39 |
| אין אפשרות לתקן.
לכן הם מזכים. השאלה היא האם מותר להם לזכות לפי מחיר של סוף עונה על אף ששולם מחיר מלא? והאם מותר להם להגביל את הזיכוי לשימוש מידי - לפריטים מעונה זו בלבד?
אצין שאין אפשרות לקחת את אותו פריט בדיוק, כי הוא כבר לא מוצע למכירה עקב הבעיות שהתגלו בו.. | |
|
|
|
| 24/2/2020 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 10:02:03 |
| ציפורה שלום רב,
במקרה בו בית העסק אינו יכול לרפא את הפגם, עליו להחליף את המוצר בחדש ותקין, מתן זיכוי בנסיבות אלו, יכול בהחלט להוות תחליף, אך על הזיכוי להיות בגובה עלות הרכישה, וכן חל איסור להגביל את השימוש בזיכוי וכל הגבלה המצוינית עליו אינה תקפה, זאת בהתאם להוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 18/2/2020 10:56 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 10:56:29 |
| | האם חוק הגנת הצרכן לגבי ביטול טיסה לאזרחים ותיקים המדבר על ביטול עד ארבעה חודשים ממועד ההזמנה מחייב בכל מקרה וללא סיבה מיוחדת בביטול ובקנס של 100 שקל או 5 אחוז ? | |
|
|
|
| 19/2/2020 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 15:34:49 |
| שלום רב יואב,
האם העסקה בוצעה טלפונית/צ'אט? אם כן, האם הודעת הביטול נעשתה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות? | |
|
|
|
| 19/2/2020 16:25 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2020 | | שעה: | 16:25:56 |
| מצטרף לדיון.
גם כן, אזרח ותיק לביטול עסקת טיסה ליפן.
העסקה נעשת לפני חודשיים, באתר האינטרנט של החברה (בארץ). | |
|
|
|
| 24/2/2020 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 09:59:41 |
| יואב/יוסף, שלום רב,
על פי הוראות הדין, כאשר מדובר באזרח ותיק/בעל תעודת נכה/עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל עסקת מכר מרחוק, טלפונית, בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה, ובתנאי שנותרו למעלה מ 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד מתן השירות, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 20/2/2020 11:50 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 11:50:48 |
| היי,
שאלה על מחיר טיקט ביורו-
הגעתי לחנות וראיתי מדבקה של שח על המדבקה של היורו, האם החוק עדיין תקף?
איך אני יודע שאני אמור לשלם את מחיר היורו? רק אם מדבקת יורו מופיעה ולא שח בלבד?
קצת מבולבל אשמח להסבר תודה! | |
|
|
|
| 24/2/2020 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 09:58:35 |
| שלום רב טל,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר על גבי המוצר או על גבי אריזתו, במחיר הכולל ובמטבע ישראלי בלבד.
על כן, מתיאור בפנייתך אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
|