| 25/2/2020 17:52 |
ASK |
 | | מחבר: | ASK (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 17:52:59 |
| שלום,
אני מנוי לשירות במסלול חודשי שמתחדש מדי חודש.
האם העוסק צריך לשלוח לאלי או להציג לי באתר את החיובים החודשיים?
אשמח לשמוע איך החוק מתייחס לזה.
תודה
| |
|
|
|
| 26/2/2020 09:39 |
ASK |
 | |
|
| 26/2/2020 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 12:54:28 |
| שלום רב אדון,
מה השירות?
עקרונית,סעיף 13ב(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...בלי לגרוע מהוראות כל דין, בעסקה מתמשכת שבה מחייב עוסק חשבון של צרכן בתשלומים, לפי הרשאה לחיוב חשבון או לפי הרשאה לחיוב כרטיס אשראי כהגדרתו בסעיף 14ב(ב), ישלח העוסק לצרכן, למענו הרשום אצל העוסק, או בדרך ממוחשבת שהצרכן נתן לה את הסכמתו המפורשת מראש (בסעיף זה – מען), אחת לשישה חודשים לפחות, את פירוט התשלומים ששילם בששת החודשים שחלפו, או העתק מהחשבוניות המתייחסות לתשלומים ששילם הצרכן בתקופה האמורה, הכוללות פירוט התשלומים כאמור, אם לא נשלחו קודם לכן למען הצרכן.
(ב) סעיף קטן (א) לא יחול על עסקה שהתשלום בה קבוע, אחיד ובלתי תלוי בהיקף הצריכה או השימוש, אלא אם כן ביקש הצרכן לקבל למענו את פירוט התשלומים כאמור באותו סעיף קטן."
ובהנחה שלא מדובר בעסקה לשירותי טלפון,סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
| |
|
|
|
| 25/2/2020 12:11 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 12:11:03 |
| פורסמה מודעה באנטרנט (פייסבוק) לגבי מוצר מסויים
כאשר התקשרתי להזמין המחיר קפץ פלאים בכמעט כפול ולא מוכנים לתת את מחיר המבצע.
האם החברה מחוייבת לספק את המוצר במחיר שפורסם? | |
|
|
|
| 26/2/2020 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 12:44:24 |
| שלום רב מתן,
היה ולא בוצעה רכישה, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 25/2/2020 10:29 |
משה.מ |
 | | מחבר: | משה.מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 10:29:51 |
| רכשנו כרטיסי טיסה ליפן באתר הפועל בישראל ALICE מחברת התעופה הרוסית איירופלוט. פניתי לאליס בדרישה לבטל את כרטיסי הטיסה ולהחזיר את התשלום . הכרטיסים נרכשו לפני כחצי שנה בתשובתם הם טוענים שחברת התעופה הרוסית לא כפופה להחלטות משרד הבריאות בארץ . כבר היום ידוע שכל מי ששב מיפן חייב להיות בבידוד דבר שאינו אפשרי מבחינתנו .
לתשובתכם אודה | |
|
|
|
| 26/2/2020 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 12:30:16 |
| שלום רב משה,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא שלח מכתב לחברה לאחריו הגש תלונה באתר המועצה הישראלית לצרכנות. | |
|
|
|
| 25/2/2020 09:47 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 09:47:59 |
| פנייה טלפונית למוקד חברת הסלולר "גולן טלקום" התנתקה לאחר 40 (ארבעים!) דקות מבלי שהועברתי לנציג.
פניתי מספר פעמים בכתב לשרות הלקוחות של החברה. בכל פעם לפי בקשתם חזרתי ושלחתי שוב ושוב פרטים מדויקים. הבטיחו שיבדקו ויחזרו אליי אך הדבר לא נעשה.
האם ניתן לדרוש פיצוי גם ללא הוכחת נזק? | |
|
|
|
| 26/2/2020 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 11:47:32 |
| שלום רב אתי,
התשובה הינה שלילית.
לעניין איכות השירות, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 25/2/2020 00:25 |
מחכה לקיץ |
 | | מחבר: | מחכה לקיץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 00:25:47 |
| הזמנתי בגד ים מאתר גדול ומוכר. הגיע אליי פריט לא נכון. יידעתי אותם ונתבקשתי לשלוח להם אותו במעטפת גוביינא שצורפה לחבילה , ולאחר מכן ישלחו את הפריט הנכון, ויתנו לי 10% הנחה בקניה הבאה אם תתבצע בחודש הקרוב. מדוע עלי ללכת לדואר ולבזבז זמן יקר, כשהם עשו טעות ( מראש בחרתי לקנות ברשת מטעמי חיסכון בזמן...)
ביקשתי שהשליח שיגיע עם הפריט הנכון, יקח ממני את זה השגוי, ונעניתי שאין כזו אפשרות.
אשמח לחוות דעתכם בעניין | |
|
|
|
| 26/2/2020 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 11:00:22 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
במקרה בו הביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול. היות שבמקרה המתואר, את מעוניינת בהחלפה הרי שחוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר. ובמקרה של אי התאמה, על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בכך.
| |
|
|
|
| 24/2/2020 19:55 |
תלי זאבי |
 | | מחבר: | תלי זאבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 19:55:35 |
| שלום,אני אזרחית ותיקה. ביקשתי מישראייר שיבטלו טיסה שהוזמנה לפני חודש לפי חוק הגנת הצרכן עקב מצב בריאותי.
נציגה סירבה לבטל לפי החוק בטענה שההזמנה הייתה באינטרנט ולכן החוק לא חל עליה. לטענת הנציגה, אם הייתי מזמינה בטלפון החוק היה חל.
אני מבינה אחרת את לשון החוק.
אודה לעמדתכם.
| |
|
|
|
| 26/2/2020 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 10:12:58 |
| שלום רב תלי,
חסרים פרטים כגון:
מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם טלפונית או בצ'אט או רק באינטרנט?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
בת כמה את?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק אשר נעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 24/2/2020 13:51 |
אהרון |
 | | מחבר: | אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 13:51:51 |
| התחברתי לאתר שמפרסם מכרזים של דירות/רכבים, מכונס נכסים.
נתנו 7 ימים בניסיון חינם, כמובן שהייתי צריך להכניס פרטי אשראי, למעשה השתמשתי בזה פעם אחד בלבד, ושכחתי לבטל את המנוי, עד שחוייבתי ל30 יום.
מיד שקיבלתי את הקבלה, התקשרתי שאני רוצה לבטל את המנוי החודשי, אז הם טוענים שעפ"י חוק הם לא חייבים לבטל את המנוי לחודש זה.
השאלה מי הצדק? | |
|
|
|
| 24/2/2020 19:39 |
אהרון |
 | | מחבר: | אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 19:39:16 |
| נראה לי שלא הייתי ברור קודם.
בקצרה, נרשמתי למנוי לאתר וחוייבתי ל30 יום, ואני ביום הראשון ואני רוצה לבטל, האם עפ"י החוק אני יכול לבטל, או שכיוון ששילמתי כבר על החודש הראשון, אני מנוי בעל כרחי לכל החודש?
תודה | |
|
|
|
| 24/2/2020 19:39 |
אהרון |
 | | מחבר: | אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 19:39:28 |
| נראה לי שלא הייתי ברור קודם.
בקצרה, נרשמתי למנוי לאתר וחוייבתי ל30 יום, ואני ביום הראשון ואני רוצה לבטל, האם עפ"י החוק אני יכול לבטל, או שכיוון ששילמתי כבר על החודש הראשון, אני מנוי בעל כרחי לכל החודש?
תודה | |
|
|
|
| 26/2/2020 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 10:08:02 |
| שלום רב אהרון,
מתי בוצע העסקה(תאריך)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות (מסמך בו מפורטים פרטי העסקה כגון: מחיר, אמצעי תשלום,מועד ודרך אספקת השירות, פרטים בדבר זכות ביטול העסקה, פרטי בית העסק ועוד)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק בשירות- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע עסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם: בעסקה מתמשכת- בין אם השירות הוחל ובין אם לאו (אם הוחל דמי הביטול ייעשה לפי התמורה היחסית).
בעסקה שאינה מתמשכת- הביטול ייעשה שני ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות.
מכאן, שהיה ואתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות, הרי שיש לפנות לחברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקל בבעיה תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 24/2/2020 18:24 |
עדנה |
 | | מחבר: | עדנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 18:24:07 |
| שלום רב!
בעלי ואני נרשמנו (לפני בהלת הקורונה) לטיול מאורגן לויאטנם שאמור היה לצאת ב- 25.3. הטיסה באל-על עם קונקשין בתאילנד. שילמנו את דמי הרישום בסך 500 דולר וכן את התשלום הראשון בסך 1452 דולר, מתוך 5 תשלומים (באשראי) שאמורים להגבות בכל חודש. בעקבות הקורונה פנו אלינו מחברת הנסיעות והציעו לנו או לבחור טיול ליעד אחר או להצטרף לאותו טיול במועד מאוחר יותר - בדצמבר 2020 (עוד 10 חודשים...) בחרנו באפשרות השנייה.
עכשיו אנחנו דורשים שיחזירו לנו את התשלום הראשון ששולם כבר ויבטלו את התשלומים העתידיים ושישמרו את דמי הרישום על מנת להבטיח לנו את הטיול, הם לא מוכנים לעשות זאת. כלומר הם מעוניינים שכל הטיול שלנו ישולם במלואו כחצי שנה לפני מועד היציאה. האם זה תקין?
לא יודעת אם חשוב אבל בעלי בן 75 ואני פחות מ- 65.
תודה מראש!
| |
|
|
|
| 26/2/2020 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 09:53:39 |
| שלום רב עדנה,
לעניין שאלתך אם דרישת החברה תקינה- היות שיש בניכם הסכם, תנסי לפנות שוב לחברה .
לעניין חוק הגנת הצרכן- עקרונית, היה והעסקה נעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, הרי שהצרכן רשאי לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג1 ו-14ה בחוק הגנת הצרכן.
לכן, היה ובעלך עומד בתנאים הקבועים בעסקת מכר מרחוק, יש לפנות לחברה בכתב תוך פירוט תלונתו ודרישתו, ובמידה שיתקל בבעיה הוא מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה הישראלית לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/2/2020 19:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2020 | | שעה: | 19:01:50 |
| להבנתי, רישום טלפוני לקורס הינו עסקת מכר מרחוק ולכן ביטול יכול להיעשות בשני תנאים:
1. בתוך 14 יום מיום הרישום.
2. עד 14 יום לפני מועד התחלת הקורס או 14 יום מיום קבלת טופס גילוי נאות הכולל את זכויות הביטול, המאוחר מבין שניהם.
לעומת זאת רישום לקורס במקום הלימודים אינו עסקת מכר מרחוק ולגביו אין בתקנות חובת מסירת טופס גילוי נאות הכולל את זכויות הביטול ובפרט אין אזכור לגבי ספירת 14 יום מיום קבלת טופס כזה.
האם הבנתי נכון ואכן יש הבדל בין שני המקרים? | |
|
|
|
| 24/2/2020 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 12:18:55 |
| שלום רב משה,
עקרונית,בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו, דמי הביטול שיגבו יהיו התמורה היחסית).
בעסקה שאינה מתמשכת- ובלבד שהביטול ייעשה שני ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות.
| |
|
|
|
| 24/2/2020 15:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 15:34:23 |
| תודה על התשובה, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי החלק השני:
רישום לקורס במקום הלימודים אינו עסקת מכר מרחוק ולגביו אין בתקנות חובת מסירת טופס גילוי נאות הכולל את זכויות הביטול ובפרט אין אזכור לגבי ספירת 14 יום מיום קבלת טופס כזה.
האם זה אמנם כך? | |
|
|
|
| 26/2/2020 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 09:43:14 |
| שלום רב משה,
לעניין שאלתך לפיו:
"...לעומת זאת רישום לקורס במקום הלימודים אינו עסקת מכר מרחוק ולגביו אין בתקנות חובת מסירת טופס גילוי נאות הכולל את זכויות הביטול ובפרט אין אזכור לגבי ספירת 14 יום מיום קבלת טופס כזה..."- עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים וקורסים(מלבד קורס פסיכומטרי) בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח, הנמוך מבניהם, ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות, קודם לתחילת השירות.
מכאן, שבעניין עסקה פרונטלית לחוגים וקורסים אין דרישה למסור טופס גילוי נאות.
| |
|
|
|
| 24/2/2020 19:09 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 19:09:06 |
| | הוזמן טיול לאיטליה במסגרת יום האשה של חבר ברצוני לבטל הטיול האם ניתן לבטל ולקבל החזר כספי, אם תצא אזהרת מסע לאיטליה | |
|
|
|
| 25/2/2020 18:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 18:41:03 |
| שלום רב אלי,
במידה שיש הנחיה ניתן לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים.
לעניין הוראות חוק הגנת הצרכן- יש לבדוק כיצד בוצעה העסקה- מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
האם מדובר באזרח ותיק(65 שנה)/ נכה בעל תעודת נכות/עולה חדש? | |
|
|
|
| 24/2/2020 18:11 |
אריק |
 | | מחבר: | אריק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 18:11:20 |
| | הי. הזמנתי חופשת קרוז טרם הידיעה בענין הקורונה למשך 14 ימים עבורי ועבור זוגתי הכולל טיסות , בתי מלון( חופשה בבית מלון בסיום הקרוז ) והעברות .סה"כ 21 ימי חופשה שאמורה להתחיל ביום 30.4.2020 . לאור המצב יש ברצוני לבטל את העסקה . השאלה האם אקבל את מלוא הסכום ששילמתי עבור החופשה . | |
|
|
|
| 25/2/2020 18:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 18:36:58 |
| שלום רב אריק,
חסרים פרטים כגון:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
האם מדובר באזרח ותיק(65 שנה)/ נכה בעל תעודת נכות/עולה חדש?
| |
|
|
|
| 24/2/2020 17:56 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 17:56:10 |
| | המועצה לצרכנות נותנת גם ייעוץ ראשוני על אפשרות של תביעות משפטיות (ת"ק או ייצוגית)? | |
|
|
|
| 25/2/2020 18:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 18:33:18 |
| שלום רב יוסי,
במידה שהנושא אינו תלוי ועומד בפני בית המשפט אזי', באפשרותך להעלות את שאלתך כאן בפורום.
| |
|
|
|
| 24/2/2020 17:55 |
נורית בר |
 | | מחבר: | נורית בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 17:55:39 |
| | שלום רב, בתחילת השנה רשמתי את בתי לחוג טוואקנדו. המורה ביקש מאיתנו לחתום על מסמך הכולל מדיניות ביטול. במסמך נאמר שאם נרצה להפסיק את ההשתתפות בחוג אפשר להודיע על כך עד ה-14/12. לאחר מכן לא ניתן יהיה לקבל החזר על יתרת החודשים שנותרו לסיום החוג. היות ולקח לבת שלי זמן להחליט הודעתי למורה על הפסקת החוג כשבוע אחרי הדד-ליין וביקשתי לפנים משורת הדין, כאמא חד הורית, אם יוכל בכל זאת להחזיר את יתרת הכסף ששילמתי עבור ינואר עד יולי. הוא לא הסכים ובגלל שחתמתי על המסמך אז לא התווכחתי. במקרה חבר שמע את הסיפור ואמר לי שזה לא חוקי והוא חייב להחזיר לי את יתרת החודשים שהיא לא תתשתף בחוג. אשמח לדעת האם זה אכן עברה על החוק והאם אני זכאית לקבל את יתרת הכסף עבור החודשים ששילמתי מראש אבל היא פרשה. תודה מראש, נורית | |
|
|
|
| 25/2/2020 18:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 18:29:33 |
| שלום רב נורית,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה, לפני קבלת השירות.
היה והודעת הביטול לא נעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
ועל כן, יהיה עליכם לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 24/2/2020 15:19 |
נטליה |
 | | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 15:19:22 |
| | שלום, רכשנו ספה, באותו ערב גילינו פגמים בספה וראינו שכירות שוקעות. ללא בעיות החליפו לנו חלק מהספה שהיה פגום וגם את הכריות. אחרי יום אחד כריות שוב שקעו למרות שבחנות נאמר לנו שכריות מחזירות את הצורה. בשיחה עם נציגת השירות נאמר לי שכך צריך להיות השאלה מב אפשר לעשות? הכריות לא בסדר, מה זכויות שלנו במקרה הזה? תודה | |
|
|
|
| 25/2/2020 18:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 18:25:08 |
| שלום רב נטליה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך.
על מנת לברר את פנייתך, אנא פני אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/2/2020 15:04 |
לקוחה של באנדל |
 | | מחבר: | לקוחה של באנדל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 15:04:57 |
| שלום רב,
לפני מספר ימים נרשמתי לשירות באנדל של בזק בינלאומי. זהו שירות שמספק תשתית + ספק. אך מסתבר, שיש עלות נסתרת שהוט משיתה על לקוחות בזק בינלאומי - השכרת מודם.
זהו פרסום מטעה שכן כאשר אני רוכשת שירות תשתית + ספק - זה אמור לכלול את הכל.
לדעתי זה לא חוקי שהוט מכניסה עלות נוספת - שאמורה להיות כלולה בעלות התשתית שכלולה במחיר הבאנדל. אם יש עלות למודם - אז תתכבד בזק בינלאומ ותכלול עלות זאת במחיר באנדל.
דיליתי את העלות הזו כמובן רק לאחר קניית הבאנדל, כאשר קיבלתי חיוב מהוט.
זוהי הטעית הציבור ופרסום מחירים מטעים. | |
|
|
|
| 25/2/2020 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 18:21:49 |
| שלום רב גברת,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגישי פניה לחברות ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 24/2/2020 13:48 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 13:48:49 |
| הזמנו טיול ל- 4 לילות מ- 16.3 עד 20.3 לבודפשט ל- 4 נוסעים (אשתי ואני, הבת וחמותי – אשה לא כל כך בריאה) – יש לנו ביטוח רפואי כולל ביטול בחברת AIG , חמתי עשתה ביטוח רפואי דרך מכבי חו"ל.
הזמנו בהנחה דרך גרופון לפני כ- 3 חודשים, החברה המארגנת את הטיול זה אופיר טורס, הטיסה דרך ארקיע הלוך חזור, כולל בית מלון וארוחת בוקר.
האם יש תקנות מיוחדות לביטול הטיול בשל הקורונה (אנחנו מבקשים לבטל בשל סיבה זו).
| |
|
|
|
| 25/2/2020 17:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 17:34:08 |
| שלום רב אילן,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן מאפשר לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים(בעסקת מכר מרחוק/14 ימים(בעסקה פרונטלית- תקנות ביטול עסקה) שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היות שאינך עומד בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן, הרי שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק את תנאי הביטול ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 24/2/2020 12:34 |
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 12:34:37 |
| | היי אני מעוניין לבטל עסקה עם נותן שירות בתחום חיפוש עבודה , כאשר ביצעתי את העסקה חייבו אותי בכך הסכום ופרסו לי אותו ל 3 תשלומים כמספר החודשים של השירות , כאשר ביקשתי לבטל את העסקה הנציגה אמרה לי ניתן לבטל את השירות ואת שאר הכסף (חודש ראשון עבר ולכן אני לא אקבל החזר עליו) הנציגה אמרה לי שרק אחרי שכל התשלומים ירדו הם יחזירו לי את שארית הכסף , רציתי לדעת האם זה חוקי? אני מעוניין לקבל החזר על כל תשלום שיורד. | |
|
|
|
| 25/2/2020 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 17:25:47 |
| שלום רב לידור,
חסרים פרטים כגון:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם בהסכם ההתקשרות צוינו התנאים הללו?
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן מעוניין בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים , אולם היה ובהסכם ההתקשרות בניכם, צוין כי הביטול כרוך בדמי ביטול, הרי שיהיה על הצרכן לשלמו.
על כן, ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו,יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/2/2020 11:45 |
סוניה |
 | | מחבר: | סוניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 11:45:15 |
| שלום רב,
באמצע חודש נובמבר 2019 סופק לי מקרר חדש.
ביום האספקה (על ידי מוביל מטעם החברה) ולאחר הרכבה, התברר כי אחת הדלתות פגומה.
לאחר שיחה מול החברה שנותנת שרות, נמסר לי כי עליי לצלם את דלת המקרר ולהעביר אליהם אסמכתא בגין כך.
הכל בוצע כשורה, נפתחה קריאה ואף קיבלתי הודעת SMS. כמו כן, באותה שיחת טלפון נמסר לי זמן ההמתנה יהיה לכל היותר 3 חודשים.
מאז כבר עברו 3 חודשים וחברת השרות לא מספקת תשובות מתי תסופק דלת חדשה למקרר ופתאום הם טוענים שזה יכול לקחת אף חצי שנה ויותר. כאשר שאלתי ומה אם יעברו 6 חודשים ועדיין לא תהיה להם דלת חלופית, לא ידעו לתת לי תשובה כלל וכלל. האם חוקי הדבר?
היכן אוכל לברר מה בדיוק מותר להם לעשות ומה כדאי עלי לעשות? מיותר לציין שאינני מוכנה להמתין יותר ואני רוצה לקבל את הדלת בהקדם האפשרי.
תודה מראש. סוניה | |
|
|
|
| 25/2/2020 17:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 17:06:58 |
| שלום רב סוניה,
היות שהמוצר נמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, הרי שעל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, לתקן את הטעון תיקון, בתוך יום מביצוע הקריאה, כמתחייב בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
סירוב בית העסק לתקן את הטעון תיקון, כמתחייב בדין, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן.
היה ותתקלי בבעיה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו,הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/2/2020 11:39 |
יפית נהרי |
 | | מחבר: | יפית נהרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 11:39:42 |
| | שלום רב,אודה לעזרתך . ,אישה סגרה טיפולים מראש לחצי שנה אצל קוסמטיקאית שהקליניקה שלה היתה במרחק הליכה מביתה.לאחר הטיפול השלישי בחלוף חודש בלבד ממועד העסקה הודיעה לה הקוסמטיקאית כי החל משבוע הבא הקליניקה עוברת לתא.הלקויה בקשה לבטל את העיסקה מריר ואחד השיקולים בעסקה היה הקרבה במרחק הליכה לביתה .היא אימא לתאומות וקשה לה להתנייד ולבזבז זמן בנסיעות לתא .הקוסמטיקאית אמרה שהיא ידעה עוד לפני ביצוע העסקה שברצונה לעבור לתא ושהיא ציינה זאת ולא כך היה.האם לדעתכם המלומדת תוכל הלקוחה לבטל את העסקה היות והקליניקה עברה ממרחק קצר של 5 דק' הליכה מביתה לתא בעסקה ולו ידעה לא היתה מבצעת את העסקה ( הטעיה לפי סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן).החברה טכץענה שהמרחק מפתח תקווה לתא לא עולה על 60 קמ ולכן אין עליהם חובה לפצותה עקב ביטול העסקה.תודה,יפית | |
|
|
|
| 25/2/2020 17:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 17:04:23 |
| שלום רב יפית,
ראשית,האם יש הסכם ההתקשרות בניכם?
שנית, את מציינת כי:
"...הקוסמטיקאית אמרה שהיא ידעה עוד לפני ביצוע העסקה שברצונה לעבור לתא ושהיא ציינה זאת ולא כך היה..."- האם פניתם אל החברה על מנת שתמציא לכם הוכחה לטענתה, ככל שלא צוין בהסכם, ככל שיש הסכם? אם לא נעשתה פניה לחברה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 21/2/2020 11:50 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2020 | | שעה: | 11:50:46 |
| שלום רב.
הזמנו טיסה בישראייר לעוד שנה לראש השנה באומן - תאריך שלרוב החברות מקפיצות את המחיר, כנראה שהחברה מנסה להגדיל את הרווח, והודיעה, אחרי חצי שנה שהכסף אצלם, לכל המזמינים [יש כמה עשרות לפחות], כי הטיסה הלוך בוטלה, והם מוכנים לתת או טיסה מוקדמת ביומיים בתוספת של סכום כפול מהסכום של הכרטיס המקומי, או מאוחרת ביומיים שזה יוצא בליל שבת [כולנו דתיים...], או לבטל את 2 צדדי הטיסה ולקבל את הכסף בחזרה.
הם ללא מוכנים להשאיר רק את טיסת החזור, למרות שלא בוטלה, כי 'אנחנו לא משווקים חבילה כזאת...'.
ודורשים תשובה בתוך 3 ימים שמתוכם שישי ושבת, ואם לא 'הם יחליטו לבד'
אז:
א האם הם יכולים לבטל את הטיסה באופן שדפק את כל הנוסעים, כי כעת לא ניתן למצוא כרטיס לתאריכים אלו בפחות מפי 3 מהמחיר ששילמנו [בשום חברה].
ב. אם כן, האם יש להם זכות לבטל לי גם את הכרטיס חזור למרות שלא בוטלה הטיסה?
ג. אם כן, האם יש להם זכות להחזיר את הכסף כמו שהוא אחרי חצי שנה ששכב אצלם? [זאת אחלה דרך לחברות תעופה לקחת הלוואה מהציבור ללא ריבית ומדד... פשוט להמציא טיסה ולבטל אחרי חצי שנה]
ד. כבר היו מקרים כאלו בעבר בחברות אחרות, ואחר כך הם הוציאו מחדש את הטיסה תחת מספר אחר, בשעה שונה מעט או כביכול כצ'רטר, האם במקרה כזה יהיו לנו זכויות?
נשמח לתשובה מהירה כי הם כופים עליינו לתת להם תשובה עד יום ראשון.
תודה רבה | |
|
|
|
| 24/2/2020 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 12:00:11 |
| שלום רב דוד,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם עיינתם בהסכם ההתקשרות בניכם, ככל שיש הסכם?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לשלוח לחברה מכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 24/2/2020 15:29 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 15:29:47 |
| העסקה בוצעה בחודש ספטמבר 2019.
לא עיינתי בהסכם, העסקה בוצעה באינטרנט ומסתבר שלחצתי על אישור תנאי העיסקה בתוך תהליך ההזמנה, השאלה אם הם יכולים לכתוב שם מה שהם רוצים או שיש מגבלות לפי החוק או מה שסביר [לדוגמה האם סביר שיבטלו מתי שבא להם? האם סביר שביטול של הטיסה הלוך גורר ביטול של החזור? וכדומה].
בעניין הגשת התלונה, הם אלו שפנו אלי בטלפון וגם במייל בהודעה שהם ביטלו את העיסקה, אשמח להדרכה מה לכתוב להם? שאני דורש שיממנו לי טיסה אחרת באותם תאריכים שכן כעת א"א להשיג טיסה בפחות מפי 4 מהמחיר ששילמתי [ואז יכולתי כנראה למצוא יותר בזול]? שאני דורש שלא יבטלו את הכרטיס חזור שלי?
אשמח להדרכה, שכן מבדיקה שלי יש לפחות עשרות אנשים שנפגעו בצורה זו והדרכתכם תועיל לכולנו.
ממש תודה רבה | |
|
|
|
| 24/2/2020 15:30 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 15:30:00 |
| העסקה בוצעה בחודש ספטמבר 2019.
לא עיינתי בהסכם, העסקה בוצעה באינטרנט ומסתבר שלחצתי על אישור תנאי העיסקה בתוך תהליך ההזמנה, השאלה אם הם יכולים לכתוב שם מה שהם רוצים או שיש מגבלות לפי החוק או מה שסביר [לדוגמה האם סביר שיבטלו מתי שבא להם? האם סביר שביטול של הטיסה הלוך גורר ביטול של החזור? וכדומה].
בעניין הגשת התלונה, הם אלו שפנו אלי בטלפון וגם במייל בהודעה שהם ביטלו את העיסקה, אשמח להדרכה מה לכתוב להם? שאני דורש שיממנו לי טיסה אחרת באותם תאריכים שכן כעת א"א להשיג טיסה בפחות מפי 4 מהמחיר ששילמתי [ואז יכולתי כנראה למצוא יותר בזול]? שאני דורש שלא יבטלו את הכרטיס חזור שלי?
אשמח להדרכה, שכן מבדיקה שלי יש לפחות עשרות אנשים שנפגעו בצורה זו והדרכתכם תועיל לכולנו.
ממש תודה רבה | |
|
|
|
| 25/2/2020 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 16:34:36 |
| שלום רב דוד,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לשלוח לחברה מכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|