| 26/2/2020 12:48 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 12:48:56 |
| שלום רב,
הגשתי תלונה מספר 658228 בתאריך 17/02/2020 נכנסתי היום בכדי לבדוק בירור מצב תלונה אך האתר מראה לי שם משתמש וסיסמה שגויים למרות שהקלדתי נכון מהפרטים שנשלחו אליי במייל. היכן אוכל לברר מה התקלה שבגללה אני לא מצליחה להיכנס ולראות סטטוס תלונה?
כמה זמן לוקח לטפל בתלונה?
האם אתם פונים אלי או שאני צריכה לעקוב אחרי הסטטוס כל הזמן?
אודה למענה,
יום נעים. | |
|
|
|
| 26/2/2020 18:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 18:10:27 |
| שלום רב מאיה,
במידה שאת מעוניינת לוודא פרטים הללו, באפשרותך להתקשר בשעות המענה או שתיצרי קשר מול מנהל טכנולוגיה ומחשוב בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/Consumers_council_officials | |
|
|
|
| 26/2/2020 11:36 |
רותם קנר |
 | | מחבר: | רותם קנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 11:36:38 |
| | שלום לפני פחות מחודשיים רכשתי נעלי ספורט מחברת פוט לוקר. הנעלים עלו 670 ש"ח וקיבלנו שלושה חודשי אחריות על המוצר. הנעלים נקרעו בשני הצדדים בדיוק באותו מקום. לדברי עובדי החנות נעשה בנעלים שימוש לא ראוי ועל כן לא ניתן להחליפם. אין להם הסבר למהו שימוש לו ראיו בנעליים. רציתי לשאול האם הם חייבים לתקן / להחליף את הנעל? | |
|
|
|
| 26/2/2020 17:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 17:49:08 |
| שלום רב רותם,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
ומתי הודעת לחברה על הפגם(תאריך)?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/2/2020 10:31 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 10:31:47 |
| שלום, אבקש לדעת האם פליירים שוכנסים לתבית הדאור שלי על ידי חברה מסחרית שמנסים לעודד אותי לקנות מוצר נחשב כהרפת חוק הספאם?
תודה | |
|
|
|
| 26/2/2020 17:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 17:42:26 |
| שלום רב ליאור,
בעניין שאלתך, ראה מידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" באתר המועצה הישראלית לצרכנות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 26/2/2020 10:17 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 10:17:12 |
| שלום,
קניתי ספות ואחרי שלושה שבועות גיליתי קרעים באיזור התפרים באחת הספות. פניתי לחברה והם לוקחים אחריות ומוכנים לתקן את הספה אבל דורשים ממני לשלם על השינוע של הספה אליהם. רציתי לשאול האם זוהי דרישה מקובלת? קיבלתי מוצר פגום והשתמשתי בו שימוש מועט לכל הדעות אז אני לא מבינה למה אני אמורה לשלם על השינוע.
אשמח לדעת את דעתכם,
תודה וכל טוב.
אנה | |
|
|
|
| 26/2/2020 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 17:41:46 |
| שלום רב אנה,
עקרונית, במקרה של פגם במוצר, חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר במקרה בו בית העסק החליט לתקן את המוצר עליו לשאת בהוצאות הכרוכות בכך.
לפיכך ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/2/2020 09:03 |
נח זינשיין |
 | | מחבר: | נח זינשיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 09:03:48 |
| אשתי ואני אזרחים וותיקים,הזמנו שייט בחברת "בשביל הזהב"בחודש דצמ' 2019. עקב המצב החלטנו לבטל. למיטב הבנתנו אנו עומדים בקריטריונים להחזר מלא של התשלום (מלבד ההשתתפות העצמית ע"ס 100 ש"ח). נודע לנו שהחברות נתפסות לעילות שונות על מנת לא להחזיר את התשלום כגון: העיסקה בוצעה דרכנו, אך המבצעת הינה חברה לא ישראלית. האם סיבה זו יכולה לשמש עילה לאי מימוש החוק???
תודה. | |
|
|
|
| 26/2/2020 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 17:31:20 |
| שלום רב נח,
על מנת לבחון את המקרה בהתאם לחוק הגנת הצרכן, אבקש לציין כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק? אם כן, האם העסקה בוצעה טלפונית או בצ'אט?
בני כמה אתם?
מתי הודעתם על ביטול העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
מהו היעד?
| |
|
|
|
| 26/2/2020 06:57 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 06:57:02 |
| הזמנתי מלון ברומא לתחילת אפריל (פסח) לאור מצב הקורונה בעולם, אני חושש שאצטרך לבטל את הטיסה והמלון.
ההזמנה נעשתה מזמן כבר בקיץ.
ההזמנה נעשתה באתר booking.com.
ממה שאני רואה באישור ההזמנה, במקרה של ביטול יבוצע חיוב מלא.
האם לאור המצב של הקורונה באיטליה, אני יכול בכל זאת לקבל זיכוי בעבור הביטול?
תודה. | |
|
|
|
| 26/2/2020 17:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 17:18:25 |
| שלום רב גלעד,
האם יש הנחיה/אזהרת מסע בעניין היעד המדובר?
אם לאו, יהיה קושי לפנות אל החברה בדרישה, עם זאת, תנסה בכל מקרה לפנות אל החברה בכתב.
| |
|
|
|
| 25/2/2020 22:17 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 22:17:09 |
| | הגעתי לחנות ביגוד לילדים.לקחתי שתי חבילות גרביונים שהמחיר שצויין עליהם היה 20 שח.בקופה נאמר לי שזה טעטת וזה 25 שח.אמרתי להם שלפי החוק זה המחיר שהיה ואותו אני צריכה לשלם.המוכרת אמרה שהחוק אומר שרק אם יש ארבעה פריטים עם אותה טעות אוכל לשלם את המחיר.ירדתי לקומת הגרביונים ומתאתי עוש שני פריטים כאלה.הבאתי לקופה ואז הגיעה מישהי אחרת ואמרה שזו טעות אנוש ואין אפשרות שאשלם את המחיר 20 אלא רק את המחיר 25.מה ניתן לעשות?חוצפה | |
|
|
|
| 26/2/2020 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 17:14:24 |
| שלום רב טל,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי האריזה או על גבי המוצר, הגם אם המחיר בקופה גבוה יותר.
סירוב בית העסק למכור לצרכן במחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, יכול להקנות לצרכן זכות לתבוע פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(5) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/2/2020 20:22 |
מרציאנו |
 | | מחבר: | מרציאנו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 20:22:33 |
| בעוד שבועיים בתאריך 13.3.20
אני ובעלי אמורים לטוס לחופשה ברומא
לחגוג את יום נישואינו
לצערנו כפי שאנחנו רואים מחלת הקורונה מתפשטת ולא מסבירה פנים
(גם באיטליה)
אנחנו הורים לתינוק בן שנה הסובל מקוצר נשימה והפסקות נשימה
אנחנו מאוד מפחדים לטוס לשם גם בגלל התפשטות המחלה
וגם במידה וחס וחלילה לא נחלה ונטוס
נצטרך לחזור לבידוד בן 14 ימים בסופו של דבר
מי יטפל בתינוק שלי ?
מי ישלם לי על 14 ימי חופשה שאצטרך לספוג ?
שאני מתקשרת לחברה שהזמנו ממנה את החופשה
הם עונים לי בתשובה קצרה וקולעת
״דמי ביטול מלאים כרגע״
״חברת הטיסות מטיסה את הטיסות שלהם כרגיל״
״המחלה באיטליה ולא ברומא״
איזה מין תשובות אלה ????????????? אני לא מצליחה להבין!
אני שילמתי 4000 שח מכספי על מנת להנות בחופשה
אני נאלצת לרצות לא לטוס כרגע לא כי אני לא רוצה לטוס
כי המחלה הזאת יכולה לפגוע בי ובמשפחתי !!!!
למה לא יכולים לעזור ללקוח? שילמנו דמי טיפול על בהזמנת חופשה
לפחות שיקפיאו לי את ההזמנה עד שהמצב בעולם יירגע
שיחליפו לי יעד שאפשר באמת לטוס אליו
או שיתנו לי לפחות חלק מהכסף !!!!
האם אפשר תשובות על זה ?
ועזרה אני אשמח מאוד
אני חסרת אונים והחופשה היא בעוד פחות משבועיים
| |
|
|
|
| 25/2/2020 20:25 |
מרציאנו |
 | | מחבר: | מרציאנו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 20:25:17 |
| המשך - הפרטים שלי
יובל מרציאנו 0546540727
והמעיל שלי yuvalilevi281094@gmail.com | |
|
|
|
| 26/2/2020 16:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 16:48:39 |
| שלום רב מרציאנו,
מתי בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס), ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה בין היתר, בשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
היה ואתם עומדים בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן הרי שיש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו אם תתקלו בבעיה אתם מוזמנים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 25/2/2020 10:55 |
גונזו |
 | | מחבר: | גונזו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 10:55:12 |
| | הזמנתי מKSP קומקום חשמלי מנירוסטה (פלדת אל-חלד), במשלוח לנקודת איסוף קרובה. אתמול הוא הגיע ואספתי אותו, וכשפתחתי את האריזה ראיתי כתם חלודה על הקומקום. אז צילמתי ופניתי אליהם כדי לבקש שיחליפו, והם אמרו שבסדר, ולאיזה סניף אני מעוניין להגיע. אבל אני לא מעוניין להגיע, להוציא עכשיו כסף וזמן בגלל פאדיחה שהם עשו, ביקשתי שיקחו אחריות וישלחו שליח, או לפחות ישלחו את זה לנקודת איסוף שמננה לקחתי. ומה שקיבלתי זו תגובה לקונית ש 'לא ניתן'ו 'בסניף בלבד'. אז מה לעשות? | |
|
|
|
| 25/2/2020 17:28 |
גונזו |
 | |
|
| 26/2/2020 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 16:38:12 |
| שלום רב גונזו,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לך זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר, הביטול לא יהיה כרוך בתשלום 5% או 100 ש"ח, ועל הצרכן להעמיד את המוצר במקום שנמסר לו ולהודיע לבית העסק, ועל בית העסק להחזיר את כספי הצרכן בתוך 14 ימים.
היה ואתה לא מעוניין בביטול עסקה, הרי שחוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
| |
|
|
|
| 25/2/2020 12:30 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 12:30:57 |
| שלום רב, כמה פעמים ביקרתי אצל רופא פרטי (שמתמחה בפסיכיאטריה ופסיכותרפיה) ושילמתי מראש על כל ביקור. גם חתמתי על ההסכם שבו נאמר כי ביטול ביקור אינו משחרר מתשלום. ב-21.02 שילמתי על הביקור הבא שאמור להתקיים בעוד כחודש בתאריך 20.03.2020. ברצוני לבטל את הביקור הבא כלל. פניתי לרופא בשאלה האם ניתן לבטל את הביקור ולקבל את הכסף בחזרה והוא לא הסכים.
האם ההסכם שחתמתי חוקי בכלל ואולי יש לי זכות לא לשלם על הביקור העתידי?
| |
|
|
|
| 26/2/2020 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 13:32:12 |
| שלום רב נינה,
בעניין זה יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 26/2/2020 15:06 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 15:06:52 |
| בהסכם כתוב: "תשלום בעת קביעת תור. אי הופעה בשעה שנקבעה או ביטול טלפוני או בדוא''ל אינם משחררים מתשלום"
אלה דברים יחידים בהסכם בנוגע לתשלום וביטולו. | |
|
|
|
| 26/2/2020 13:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 13:48:09 |
| לא בטוח שההסכם חוקי. יכול להיות שמדובר על ניצול מצוקה שלך. מחוק הגנת הצרכן:
3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
(5) ניצל מוגבלות נפשית, שכלית או גופנית של צרכן, כשהוא יודע או היה עליו לדעת על קיומה של מוגבלות כאמור;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, ***והם מהותיים בנסיבות הענין***, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן
במקרה שכזה ובמידה שמדובר במשהו מהותי, ההסכם לא חוקי ואת זכאית לא לשלם על הביקור העתידי. תוכלי לדבר על כך עם הרופא או לתבוע בבית המשפט. | |
|
|
|
| 26/2/2020 15:04 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 15:04:06 |
| תודה רבה משה. אם הבנתי אותך נכון, בלי הוכחה שהייתי במצוקה, לא ניתן לקבל את הכסף בחזרה. ואם ארצה להוכיח שהייתי במצוקה, אצטרך לפנות לבית משפט. ואז אני והרופא נציג עמדות נגדיות והוא יוכל להשתמש במידע רגיש שקיבל ממני?
בוודאי שהוא לחץ במידה מסוימת ובהתנהגות לא נעימה כדי שאשלם ואגיע שוב, אבל לא נדמה לי שאוכל להוכיח משהו, על אחת כמה וכמה, אין לי היסטוריה רפואית בתחום הנפש. נדמה לי, כל הנושא הזה ניתן לפתור רק בעזרת עורך דין, ומדובר בהוצאות ענק. האם אני צודקת? | |
|
|
|
| 26/2/2020 16:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 16:14:22 |
| 1. אם המקרה מתאים, את יכולה לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות ללא יצןג של עו"ד. את מול הרופא. אגרה תעלה כמה עשרות ש"ח כנראה. במידה ותפסידי במשפט, תצטרכי לשלם את הוצאות הרופא אבל גם זה לא חייב להיות באופן מלא, אם בכלל, כי בתי המשפט לתביעות קטנות מתחשבים לעתים בתובעים. תחשבי רק לפני תביעה אם באמת יש משהו בטענותיך כי בכל זאת את גם אדם בוגר שצריך להיות מודע למה שהוא עושה.
2. ניצול מצוקה לא חייב להיות הדבר היחיד. רק בו עסקתי קודם. באופן כללי, את יכולה גם לבדוק את חוקיות ההסכם מכיוון שיכולים להיות שם עוד דברים לא חוקיים. תקראי את חוק הגנת הצרכן ובעיקר את סעיפים 2,3. החוק גובר על ההסכם שלך.
3. רק הסעיף "תשלום בעת קביעת תור" שכתבת לנציגת המועצה, יכול להיות ניצול מצוקה בגלל הנושא ה"כאן ועכשיו" ותוכלי לומר זאת לשופט אם תחליטי לתבוע.
4. כמובן שכדי להעלות את סיכוייך לזכות במשפט, כדאי להביא הוכחות. חבר/ה ששמעו אולי ממך על המקרה, מכתב פיטורים ויתרה בחשבון אם מדובר על מצוקה כלכלית וכדומה. משהו כדי להבהיר לשופט מה היה מצבך ברגע ששילמת אם זה אכן הנושא.
5. לא ברור לי נושא ה"הוא יוכל להשתמש במידע רגיש שקיבל ממני". הוא מחויב לאתיקה מסוימת ולחסיון רפואי. את גם תוכלי לבקש שתיק המשפט לא יפורסם. תוכלי להיעזר בנושא במזכירות בית המשפט. | |
|
|
|
| 25/2/2020 16:53 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 16:53:04 |
| שלום, אבקש לדעת האם פליירים שוכנסים לתבית הדאור שלי על ידי חברה מסחרית שמנסים לעודד אותי לקנות מוצר נחשב כהרפת חוק הספאם?
תודה | |
|
|
|
| 26/2/2020 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 15:49:51 |
| שלום רב ליאור,
בעניין שאלתך, ראה מידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" באתר המועצה הישראלית לצרכנות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 25/2/2020 16:41 |
רותם קנר |
 | | מחבר: | רותם קנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 16:41:19 |
| | רכשתי נעלי נייק איר מקס ולאחר כחודשיים שתי הנעליים נקרעו באותו המקום בדיוק. בחנות טוענים כי נעשה שימוש לא הולם בנעליים ועל כן האחריות אינה חלה. אין להם הסבר לשאלה מה זה שימוש לא הולם בנעליים. הנעליים עלו 670 ש"ח ויש עליהם 3 חודשי אחריות. רציתי לשאול האם עליהם לתקן / לזכות? | |
|
|
|
| 26/2/2020 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 15:45:19 |
| שלום רב רותם,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
ומתי הודעת לחברה על הפגם(תאריך)?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 23/2/2020 13:33 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2020 | | שעה: | 13:33:19 |
| שלום,
קנינו שולחן מ״השולחן הראשון שלי״. שולחן עגול שאמור להיפתח ל-2.00 מטר. הגיע שולחן שנפתח ל1.60. אחרי 3 שבועות שרדפנו אחריהם החליפו ושלחו שולחן שנפתח ל1.80. נכון לעכשיו לא עונים לנו לטלפון ולא מתייחסים אלינו.
מה עלינו לעשות? האם להגיש תלונה דרך המועצה או תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, גם וגם, או משהו אחר?
תודה.
ירון | |
|
|
|
| 25/2/2020 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 13:07:28 |
| שלום רב ירון,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה, עליך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לברר את פנייתך.
במידה שאתה בוחר להגיש תביעה, אזי' בטרם תגיש תביעה, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 25/2/2020 20:21 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 20:21:45 |
| תודה על התשובה.
יש הוכחות ברורות. הקבלה היא על שולחן שנפתח ל2.00 והשולחן בפועל לא נפתח ליותר מ1.84.
האם יש חובה לפנות לבית העסק בכתב לפני שתובעים? פנינו אליהם בטלפון מספר רב של פעמים ויש לנו שיחות מוקלטות. לא נראה לי שהם בכלל יענו למכתב.
תודה. | |
|
|
|
| 26/2/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 15:38:21 |
| שלום רב ירון,
עליך לפנות בכתב בהתאם לאמור במענה לעיל. | |
|
|
|
| 25/2/2020 15:27 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 15:27:32 |
| שלום,
הייתי אמורה לנסוע היום באוטובוס לחופשה באילת,
בשל ההצפות בכבישים כל הנסיעות בוטלו ולא היה דרך להגיע,בעקבות זאת נאלצנו גם לבטל את המלון בדקה ה90,וכרגע גם לא קיבלנו פיצוי זהעל האםה של האוטובוס בתחום אחריותו של מישהו להשיב את הכסף על כך?או שאין מה לעשות בעניין?תודה | |
|
|
|
| 26/2/2020 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 15:35:41 |
| שלום רב גברת,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה מולה בוצעה העסקה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/2/2020 14:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 14:43:31 |
| שלום רב,
רכשתי מכשיר iPhone 11 Pro Max SIM FREE בחנות רשמית של אפל סטור בניו-יורק.
המכשיר נרכש בידיעה שחברת איי דיגיטל או לחלופין חברת DSC (ראשון לציון), הם החברות המוסמכות מטעם אפל העולמית לתת שירות לטלפונים שמיוצרים ע"י אפל.
פניתי היום (25.2.2020) לשתי החברות ע"מ לאשר את הנאמר מעלה ולדעת כיצד אני אקבל שירות במידת הצורך (מה שנכון לעכשיו הכל תקין בלי לפתוח עין רעה).
שתי החברות ביקשו את מספר IMEI ומסרתי להם בשביל הבדיקה.
בהתחלה נאמר לי שזאת בדיקה לאשר שהמכשיר באמת של אפל ונרכש מיבואן רשמי מה שזה נכון והוא נרכש מחנות של אפל סטור.
אני אקצר ואומר ששתי החברות טענו שהמכשיר לא נתמך על ידם כי משרד התקשורת אישר לייבא מכשירים מסוימים בתדרים מסוימים וכיוצ'ב.
בשיחה עם משרד התקשורת, קיבלתי תשובה מנציג אחרי שהוא בדק עם אחראית שלו ולציטוט כמעט מדויק: "זאת החלטה של החברה אם לתקן או לא"...
כמו כן אני אציין שאין איסור כלל וכלל לייבא מכשירים ניידים מחו"ל לארץ מטעם משרד התקשור וכאמור אין מניעה שחברות הנ"ל לא יתקנו לי את הטלפון במידת הצורך במסגרת האחריות וכאן עולה הסוגיה האם הם משקרים על הצרכנים וזה מתואם ביניהם שלא לתת שירות למכשירים שלא נרכשו בארץ למרות שהם מחויבים?!
אני רוצה לדעת האם החברות הנ"ל שהוסמכו ע"י אפל העולמות וכך מצוין באתר שלהם, יכולות "לעשות שרירים" ולמנוע ממני לקבל שירות כל עוד הטלפון שלי הוא SIM FREE ונרכש מחנות של אפל סטור רשמית?
אני חושב שמתן תשובה מספקת עם אישור כתוב לכל אחד ואחת שנתקל/ת בבעיה הזאת וזה גם יכול להיות את/ה... שהחברות הנ"ל כן מחויבות לתקן.
תודה רבה מראש
משה | |
|
|
|
| 25/2/2020 14:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 14:47:51 |
| | חייב לציין עובדה נוספת שאני מתייחס לשירות תיקונים במסגרת "אחריות יצרן לשנה" | |
|
|
|
| 26/2/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 15:31:45 |
| שלום רב משה,
היה ופנייתך לחברות הללו נעשו בכתב ויש תגובה לפנייתך, אני מציעה כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 25/2/2020 11:03 |
ניקי |
 | | מחבר: | ניקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 11:03:43 |
| | חברת התיירות ביטלה את הטיול שהיה אמור להיות ביפן, על "ספינת הקורונה". נותרו 3 תשלומים,של חברת כ.א.ל שעדיין לא נפדו על ידי החברה. ביקשנו מהחברה לבטל את התשלומים העתידים והם סירבו. אמרו שטכנית לא יכולים לבטל. האמנם? איך אנחנו יכולים לבטל תשלומים אלו? אנחנו פנסיונרים בשנות ה-70 וה- 80. הטיול היה אמור להתקיים ב- 17/3. | |
|
|
|
| 26/2/2020 12:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 12:32:09 |
| שלום רב ניקי,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/2/2020 13:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 13:57:44 |
| | כתבת בכותרת המחאות ובהמשך הזכרת חברת אשראי. מי שמבטל בד"כ תשלומים עתידיים בכרטיסי אשראי זו חברת האשראי. נסו לדבר אתם. | |
|
|
|
| 25/2/2020 12:57 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 12:57:32 |
| | באוגוסט 2018 עשיתי שיפוץ בבית. היתה לי מעצבת שהביאה את הספקים. היה לה איש אלומניום. קליל אמרו לי שחייבת מתקין משלהם מורשה כדי לקבל 7 שנים אחריות. הביאו לי 3 מתקינים. רק 1 אמר שיודע לעשות חלונות מוקשתות.( עם קשת עגולה. ) סמכתי עליהם שמביאים את האנשים המקצועיים. בספטמבר הרכיבו לי את החלונות. לאחר חודש וחצי החלו נזילות רטיבויות שניפחו והרסו את הצבע שעשיתי בשיפוץ בעקבות עבודה לקויה ולא אטומה כמו שצריך. המתקין הגיע אחרי הרבה טלפונים ואיומים . במקום לטפל בשורש הבעיה עשה פיתרון פרווודורי מה שאומר שכל גשם שירד עשה רטיבות ונזילות . פניתי לקליל שהמקום לא עושה את העבודה ולא מקובל עלי שכל גשם צריכה לרדוף שיבואו ולא לטפל בבעיה אלה לעשות טובה לשים פלסטר לאותו רגע . קליל ענו שהם מצטערים אבל שזה המתקין. קצה נפשי חלונות שעלו לי מעל 160 אלף שקל וזה היחס. הם נתנו לי את המתקין וזה היחס . זקוקה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 26/2/2020 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 13:50:48 |
| שלום רב אביטל,
האם יש תעודת אחריות? אם כן, מה סוכם בניכם?
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב, היה ותתקלי בבעיה תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים . | |
|
|
|
| 25/2/2020 12:48 |
רחל וולף |
 | | מחבר: | רחל וולף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 12:48:01 |
| | האם גם על מחלקי הגז יש הגבלה של שעתיים המתנה | |
|
|
|
| 26/2/2020 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 13:36:00 |
| שלום רב רחל,
האם תוכלי לפרט את פנייתך?
בכל מקרה, ראי מידע מפורט בעניין תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות, בקישור להלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 25/2/2020 12:44 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2020 | | שעה: | 12:44:21 |
| | רכשתי תכשיט (לא בהזמנה או במידה אישית) בעלות של כ250 שח כעבור יומיים כאשר רציתי להחליף (בארזיתו המקורית ובצירוף חשבונית) למוצר אחר נאמר לי שלא ניתן בגלל שזאת המדיניות של החברה והדבר רשום בתקנון התלוי בחנות. לא נאמר לי דבר במעמד הקנייה ובקבלה רשום שלא ניתן לקבל החזר כספי בגין תכשיטים . אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 26/2/2020 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 13:07:34 |
| שלום רב אולגה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)? מתי ביקש לבטל את העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום יומיים שלאחריו שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והמועד לביטול העסקה חלף, הרי שיש לפעול בהתאם לקבוע במדיניות של בית העסק (לשם כך עליך לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק). | |
|
|
|
| 18/2/2020 15:17 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2020 | | שעה: | 15:17:22 |
| הזמנו טכנאי להתקין במקרר התקן של "משמרת השבת" שעלותו 600 ש"ח. תיאמו לנו בין השעה 11-13, אחכ ב13 הודיעו שיגיעו בין 12 ל14. וכעת ב15 הטכנאי הודיע שלא יכול להגיע כי כבר מאוחר לו ואין לו את כל האביזרים להתקין לנו. יש לו אפשרות רק בשבוע הבא.
מה עלינו לעשות? נשמח לתשובה מהירה. תודה. | |
|
|
|
| 20/2/2020 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2020 | | שעה: | 12:28:19 |
| חיה שלום רב,
האם הטכנאי הזומן במסגרת האחריות על המוצר?
האם הוא הוזמן סמסגרת רכישת מוצר חדש?
היה והתשובה חיובתי לאחת מהשאלות, ייתכן וקמה לכם הזכות לפיצוי בסך של 600 ש"ח בגין אי הגעת הטכנאי.
| |
|
|
|
| 24/2/2020 12:03 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2020 | | שעה: | 12:03:46 |
| מדובר ברכישת מוצר חדש (רכישה של מוצר שמתקינים אותו במקרר שעלותו 600 ש"ח והחברה האחראית היא משמרת השבת)
כפי שכתבתי הטכנאי הודיע ב15:00 שלא יכול לבוא ואין לו את הפריטים כדי להתקין את המוצר. האם אני זכאית לפיצוי?
ואם כן באיזו דרך עלי לבקש מהם?
לציין שהזמנת המוצר נעשתה טלפונית ללא משהו כתוב.
תודה רבה. חיה | |
|
|
|
| 25/2/2020 11:09 |
חיה |
 | |
|
| 26/2/2020 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2020 | | שעה: | 13:00:28 |
| שלום רב חיה,
בהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתיקון 55 בחוק הגנת הצרכן (תוכלי לקבל מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן: https://www.consumers.org.il/category/technical_issue)
יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ובמידה שתתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|