| 10/3/2020 16:00 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 16:00:43 |
| שלום,
ב25.2 ביצעתי הזמנה למארז לידה vip מאתר "מאמא גורו". ראיתי את החבילה במודעה בפייסבוק וכך רכשתי את המוצר.
המארז הגיע באיחור (הובטח תוך 10 ימי עסקים, הגיע לאחר 14 ימים) ודברים שהיו ברשימה לא היו בחבילה. ומוצר אחד לא מתאים למרות שנכתב עליו שצריך להתאים.
שוחחתי עם נציג/ה בוואסאפ ונאמר לי שהחבילה שהזמנתי ישנה וקיבלתי את החבילה החדשה המלאה למעט מוצר אחד שאזל במלאי (עם ההודעה שהמארז עלול להשתנות לפי המלאי- הודעה שלא נכתבה באתר בעת ההזמנה).
שוחחתי עם שירות לקוחות ונכתב לי שאני יכולה להחזיר להם למשרדים (למרות שהגיע אלי בboxit) אם הדברים סגורים (למרות שפתחתי שני מוצרים שגיליתי שאינם מתאימים).
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 12/3/2020 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 15:53:09 |
| שלום רב אפרת,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, עם זאת, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כאמור.
ולכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 10/3/2020 15:34 |
לילי |
 | | מחבר: | לילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 15:34:42 |
| בטלתי יציאה לשייט שבוע לפני היציאה עקב הקורונה והוצע לי על יד החברה החזר 15% (על פי החוק לבני 65 ומעלה..)סרבתי להצעה מפני שלדעתי מגיע לי החזר מלא. בינתייפ התברר שכל הקבוצה בטלה את היציאה ומאחר ובטלו ממש סמוך לתחילת הטיול לא היו זכאים לכל פיצוי. בכל זאת החברה הציעה להם שייט חלופי בתאריך אחר. החברה לא הציעה זאת !
שאלתי היא האם אינני זכאית לפחות להצעה שהוצעה לכל הקבוצה ,תוך קיזוז הסכום שמגיע לי בהחזר (15%) עם הסכום שנדרש מכולם כתוספת. | |
|
|
|
| 12/3/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 15:24:43 |
| שלום רב לילי,
על מנת לבדוק את פנייתך במסגרת חוק הגנת הצרכן, עסקת מכר מרחוק לאזרח וותיק שבוצעה בשיחה טלפונית והודעת הביטול נעשתה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, אבקש שתצייני מתי בוצעה העסקה(תאריך)? ומתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
לאן היעד? | |
|
|
|
| 10/3/2020 14:43 |
mosi |
 | | מחבר: | mosi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 14:43:39 |
| הזמנתי טיול מאורגן למצרים
החברה מבטלת את הטיול ורוצה 30 אחוז מערך הטיול בטענה ששולם לספקים בחול
ולחילופין תחזיר לי סכום זה בהזמנה לטיול דומה בהמשך.
האם זה חוקי לגבות סכום זה הרי החברה מבטלת את הטיול כי נגיף הקרונה נמצא במצרים וחייבים להיות בבידוד שחוזרים
בתודה | |
|
|
|
| 12/3/2020 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 15:20:32 |
| שלום רב mosi,
במידה שהחברה מבטלת את העסקה, מדוע אתה אמור לשלם דמי ביטול?
במידה שמדובר בחברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, וזאת לאחר פנייה בכתב לחברה. | |
|
|
|
| 10/3/2020 12:58 |
אזור ירושלים והסביבה |
 | | מחבר: | אזור ירושלים והסביבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 12:58:03 |
| רכשתי שמלה במבצע.חזרתי באותו יום ובקשתי החזר כספי.טענתה של בעת החנות הייתה שיש שלט בחנותש שקובע שאין החזר כספי על מבצעים אלא זיכוי בלבד.
אני לצערי לא הבחנתי ההודעה הזו ,שאלמיא כן לא הייתי רוכשת את הבגד
ברצוני לדעת אם יש אפשרות חוקית לבעלת החנות להתעלם ממדיניות החזרת מוצרים אם תלתה את ההודעה (הקטנה,יש לציין שתלתה)
בכבוד רב
חנה זינגר | |
|
|
|
| 11/3/2020 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 13:25:57 |
| שלום רב חנה,
האם נעשה שימוש במוצר? האם המוצר נפגם? האם הוסרה תווית המחיר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות, הרי שהצגת מדיניות המנוגדת להוראות החוק עלול להוות הטעיה.
לכן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/3/2020 21:24 |
אזור ירושלים והסביבה |
 | | מחבר: | אזור ירושלים והסביבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 21:24:40 |
| | עדיין לא הבנתי אם מותר בכלל למנוע החזר כספי לבגד שנרכש במבצע | |
|
|
|
| 12/3/2020 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 15:17:38 |
| שלום רב חנה,
אם את עומדת בתנאים כלומר, התווית לא הוסרה, לא עשית שימוש במוצר והמוצר לא נפגם על ידך, אזי' התנהלות בית העסק מנוגדת לסעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"(ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
ויש לפנות אל החברה ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 10/3/2020 13:10 |
אזור ירושלים והסביבה |
 | | מחבר: | אזור ירושלים והסביבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 13:10:23 |
| רכשתי בגד במבצע.באותו יום החזרתי אותו.בעלת החנות סירבה להחזר כספי בניכוי הנדרש על פי החוק,בטענה שישנה הודעה בחנות על כך שאין החזר כספי על מבצעים .אני לא הבחנתי המודעה הזו (הקטנה,יש לציין).לא הייתי קונה אם הייתי יודעת את התנאי הזה
ברצוני לדעת אם הוראתה היא חוקית?
בברכה חנה | |
|
|
|
| 10/3/2020 13:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 13:27:20 |
| לא חוקי. מתקנות הגנת הצרכן:
2. צרכן רשאי לבטל הסכם בהתאם לפסקאות (1) עד (7) ובלבד שביטול הסכם לרכישת טובין יהיה בתנאי שהצרכן יחזירם לעוסק והטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש בידי הצרכן הרוכש;
לרכישת טובין או סוגי טובין כאמור בפרט 7 לתוספת – מיום הרכישה ועד תום שני ימים שלאחריו שאינם ימי מנוחה ובלבד שתווית המחיר על הטובין, אם ישנה, לא הוסרה;
"טובין" – טובין שהמחיר ששולם בעדם עולה על 50 שקלים חדשים.
לצלם את תווית המחיר במידה וקיימת כדי שהמוכרת לא תעשה זאת.
אין לי קשר למועצה ולא לוותר אם את עומדת בתנאי התקנה. | |
|
|
|
| 12/3/2020 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 15:13:22 |
| שלום רב חנה,
האם נעשה שימוש במוצר? האם המוצר נפגם? האם הוסרה תווית המחיר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות (לא עשית שימוש במוצר, המוצר לא נפגם, התווית המחיר אם ישנה לא הוסרה), הרי שהצגת מדיניות המנוגדת להוראות החוק עלול להוות הטעיה.
לכן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/3/2020 13:26 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 13:26:01 |
| שלום,
לפני 3 חודשים סופק לי רהיט.
החברה לא סיפקה תעודת משלוח (הם מודים בכך), וקיבלתי קבלה אך ללא תעודת משלוח.
אני צריכה את תעודת המשלוח כי אני צריכה אסמכתא עם הכתובת אליה סופק המוצר.
עם זאת, בחברה מסרבים לספק תעודת משלוח (לא ברורה הסיבה, הם סירבו/טרטרו אותי מספר פעמים, ולבסוף עכשיו טוענים שלא מספקים תעודת משלוח "לאחר 3 חודישם"...).
האם יש חוק שמחייב אותם לעשות כן? | |
|
|
|
| 12/3/2020 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 15:09:42 |
| שלום רב שירי,
האם המוצר נרכש בעבור בית העסק או בעבור הצרכן לשימושו האישי ביתי או משפחתי.
בכל מקרה, תנסי לפנות אליהם בכתב ולאחריו תנסי לפנות אולי לרשות המיסים בישראל לבירור העניין. | |
|
|
|
| 10/3/2020 13:02 |
משה בן ארי |
 | | מחבר: | משה בן ארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 13:02:03 |
| רכשתי ב 24.2. כרטיס טיסה לבולוניה באיטליה. אני בן 82 ונכה ב 100% לצמיתות. הנסיעה ביולי ואני מפחד לנסוע. קניתי את הכרטיס בראיין אייר באינטרנט.
האם אני יכול לקבל החזר? | |
|
|
|
| 12/3/2020 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 14:54:05 |
| שלום רב משה,
לאן היעד?
האם העסקה בוצעה במכר מרחוק טלפונית?
האם שלחת הודעת ביטול לחברה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ובפניה המדוברת,ההתקשרות כללה שיחת טלפון והמועד לביטול העסקה בוצעה למעלה מ-7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות, הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתשלום דמי ביטול כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 10/3/2020 12:25 |
אלי בן זינו |
 | | מחבר: | אלי בן זינו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 12:25:18 |
| שלום רב,
הזמנתי חבילת סקי לחו"ל (הכוללת טיסה, העברות, לינה וסקי פס) אצל חברת נסיעות. ההזמנה בוצעה ב- 12/2/20 עבור חופשה שאמורה להתחיל ב- 21/3/20. העסקה היא מכר מרחוק, כלומר נעשתה דרך האינטרנט. לא זכור לי שחתמתי על טופס גילוי נאות, אבל הדבר יתכן (שכן לצורך ההזמנה "הובלתי" דרך קישור בו הייתי צריך לאשר את תנאי ההזמנה...).
הטיסה לצורך מימוש חבילת הסקי הינה דרך ארקיע, ואתמול (ה- 9/3/20) קראתי כי חברת ארקיע מבטלת את כל טיסותיה הבן לאומיות.
כאשר שאלתי את ספק השירות, מה יעשה במקרה זה, התשובה הייתה כי מי שירצה לטוס יטוס, וימצאו טיסות חלופיות. לטענת הספק, במידה ונבטל נצטרך לשלם דמי ביטול לפי התנאים הרגילים (כרגע זה עומד על 65%).
האם בתנאים אלה מותר לי לסרב לטיסה החילופית ולבקש כי לא יהיו דמי ביטול וכל כספי יוחזר לי במלואו? | |
|
|
|
| 12/3/2020 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 10:32:07 |
| שלום רב אלי,
לאן היעד?
יש לעיין באתר משרד הבריאות ולפעול לפי הנחיותיו, לנוחיותך מצ"ב קישור לאתר משרד הבריאות:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (יש לעיין במידע הקיים תחת הכותרת "שאלות ותשובות... מהן המלצות לנוסעים לחו"ל")
היה ויש הנחיה לא לנסוע ליעד שאתה אמור לנסוע אליו, אזי' עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ועל כן,עליך לשקול את הצעת בית העסק היה ואתה מסרב, ייתכן מאוד שתצטרך לפנות אל בית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 9/3/2020 13:26 |
Tomer |
 | | מחבר: | Tomer (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 13:26:20 |
| שלום רב ,
אני רכשתי כרטיס לפסטיבל פורים שהיה אמור להתקיים ביום שישי האחרון משעה 23:59 ועד ליום שבת שעה 16:00 וכלל מספר אומנים שהיו אמורים להגיע מחו"ל.
בנוסף לכך מארגני הפסטיבל מכרו כרטיסים כשהם מבטיחים כי הפסטיבל ייערך בטבע ותהיה אפשרות להבאת ציוד קמפינג ואוכל לכל משך השהות.
ביום שישי כמה שעות בודדות לפני התחלת האירוע ולאחר שאני וחבריי רכשנו ציוד קמפינג וקנינו אוכל, מארגני האירוע פרסמו כי עקב גשם האירוע לא יתקיים במקום בו היה אמור להיות ושעוד כמה שעות הם ימסרו מיקום חדש.
לאחר מספר שעות הם יצאו בהודעה כי האירוע יתקיים למחרת בבוקר (שבת) בשעה 10:00 ועד לשעה 00:00 בלילה וכי לא תהיה אפשרות להכנסת ציוד קמפינג והכנסת האוכל שקנינו ובנוסף לכך לא טרחו לציין כי האומנים שהיו אמורים להגיע מחו"ל לא יגיעו בגלל הסנקציות של משרד הבריאות עקב מגפת הקורונה.
רק בשעה 6 בבוקר ביום שבת הם טרחו לציין גם כי הפסטיבל לא ייערך בטבע אלא במועדון אליו אני וחבריי יוצאים מדי שבוע שעלות כניסה למועדון כזה היא 50 שקלים.
בשורה התחתונה אנחנו שילמנו 300 שקל לכל כרטיס בטענה שהמחיר שווה לנו כי מגיעים אומנים מחול ויקר להביא אותם וגם כי הם הקימו מחנה בטבע וזה גם עולה כסף .
לא רק שהאומנים ששילמנו עליהם לא הגיעו גם הפסטיבל נערך במועדון שבו העלויות לא מצדיקות מחיר שכזה.
האם ניתן לקבל החזר כספי? למרות שבתנאי הרכישה הם רשמו כי בעלי האירוע זכאים לשינוי מועד ומיקום עקב שינוי מזג אוויר ?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 9/3/2020 13:34 |
Tomer |
 | | מחבר: | Tomer (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 13:34:11 |
| מתוך תנאי הרכישה: "ההפקה תהיה רשאית לשנות את מיקום ושעות האירוע לפי שיקול דעתה. במקרים חריגים של מזג אוויר/מצב מלחמה/מצב חירום לאומי בהם לא ניתן לקיים את האירוע(כוח עליון), אין ההפקה חייבת להחזיר את הכסף ללקוח ורשאית לשנות את תאריך האירוע לתאריך חלופי במידת הצורך."
האם שינוי מיקום מטבע למועדון הוא חוקי ? כי שינוי מיקום של מסיבת טבע לפי דעתי אמור להיות ממיקום א בטבע למיקום ב בטבע.
והאם תנאי הרכישה חוקיים ? | |
|
|
|
| 9/3/2020 18:11 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 18:11:54 |
| הטענה שלהם שקרית, יש בידי צילום מסמך שהמשטרה לא נתנה להם אישור לארגן את המסיבה ולא "תנאי מזג האוויר" שאגב היה יום שמשי...
ניסיתי להגיש תלונה באתר ויש לכם תקלה שמה ..
בבקשה תתיחסו לזה ברצינות מאות אנשים נפגעו מההפקה הזאת.
יש בידי את כל ההוכחות שהם ידעו מראש על השינויים אך הם הסתירו את זה מהצרכים ומהשיכו כרגיל | |
|
|
|
| 9/3/2020 20:41 |
tomer |
 | | מחבר: | tomer (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 20:41:57 |
| למה אתם לא עונים לי לפניה?
אני והבחור השני שרושם תומר בעברית זזה לא אותו האדם אנא ענו לי גם. | |
|
|
|
| 10/3/2020 13:11 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 13:11:15 |
| | אחי תסתכל מה רשמו לי, תנסה להגיש פשוט תלונה דרך האתר, תפרט שמה כמה שיותר, תעלה תמונות של הרכישה ושניסית לפנות לחברה לביטול הכרטיס ותקווה שיעשו עם זה משהו.. | |
|
|
|
| 11/3/2020 11:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 11:24:45 |
| שלום רב Tomer,
לא ציינת את המועד לביצוע העסקה, והאם במועד שבו בוצעה העסקה, היתה המלצה של משרד הבריאות לעניין ההגבלות לגבי התכנסויות וכנסים? בכל מקרה, לטענתך, החברה שינתה את תנאי העסקה שלשמו ביצעת את העסקה, ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/3/2020 15:14 |
Tomer |
 | | מחבר: | Tomer (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 15:14:41 |
| שלום רב ,
התאריך שרכשתי את הכרטיסים הוא ה 26.03.2020
פניתי אליהם כמה וכמה פעמים ואין מענה. | |
|
|
|
| 11/3/2020 15:15 |
Tomer |
 | |
|
| 10/3/2020 18:45 |
דותן |
 | |
|
| 11/3/2020 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 13:28:22 |
| שלום רב דותן,
קיימת תקלה טכנית, תנסה להגיש תלונה באמצעות כתובת הדוא"ל:
doc@consumers.org.il | |
|
|
|
| 10/3/2020 12:55 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 12:55:14 |
| | שלום, הוריי בני 70 פלוס עם מחלות רקע. יש להם בשבוע הבא טיול מטעם ארכון הגמלאים לאילת הכולל נסיעה באוטובוס). הם חוששים מעט ביגלל עניין הקורונה.. מה מומלץ עבורם? האם יכולים לבטל את העסקה ולקבל זיכוי? | |
|
|
|
| 11/3/2020 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 13:21:26 |
| שלום רב אירית,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק , ביוזמת בית העסק ,ללא נוכחות משותפת בניהם) או עסקה פרונטלית או רוכלות?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
מתי ביקשתם לבטל את העסקה(תאריך)?
במידה שמדובר בעסקת מכר מרחוק, יש לברר אם העסקה בוצעה טלפונית או בצ'אט? האם הצרכן בגיל 65 שנה /אדם נכה בעל תעודת נכות/עולה חדש?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ובפניה המדוברת, מדובר באזרחים שגילם 65 שנה או נכה בעל תעודת נכות ושההתקשרות כללה שיחת טלפון והמועד לביטול העסקה בוצעה למעלה מ-7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות, הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתשלום דמי ביטול כאמור לעיל.
בנוסף, בשל גיל הוריך ומצב בריאותם,ניתן לפנות אל החברה לאור הנחיית משרד הבריאות בדבר הגבלות לגבי התכנסויות וכנסים כמפורט בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
| |
|
|
|
| 10/3/2020 11:25 |
LIOR LEE |
 | | מחבר: | LIOR LEE (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 11:25:04 |
| היי,
יש לי עסקה במסגרת החברה לישראל שבה 5 MB גלישה
בשנה שעברה התקשרתי לברר על גביית חשבונית והוצעה לי הגדלת חבילה תמורת 15 שח לחודש , סירבתי בכל תוקף.
לאור החיובים הגדולים שקבלנו לאחרונה , התקשרתי לסלקום ותוך כדי שיחה הבנתי שלמרות שבקשתי לא להצטרף למבצע הם הגדילו לי את הגלישה וגבו תשלום משנת 2018.
בקשתי הקלטה ואכן הם מצאו שסירבתי למבצע .
סלקום הסכימו לשלוח לי זיכוי מהמחלקה הפיננסית על הגבייה אבל איימו שאם אעשה כך הם יחייבו אותי על כל תקופה חריגה בגלישה.
מדובר על אלפי שקלים.
האם מותר להם לקחת מכיסי תשלום ללא הסכמתי ועוד לאחר הטעות לגבות ממני הפרשי גלישה? זאת סחטנות לשמה
אשמח לקבל עזרתכם
מנוי 0522526157
תודה ליאור לי
| |
|
|
|
| 11/3/2020 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 13:10:36 |
| שלום רב ליאור,
פנה אל החברה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 10/3/2020 09:39 |
מיכל שושני |
 | | מחבר: | מיכל שושני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 09:39:13 |
| הייתי צריכה לטוס מחר לחופשה בחול ובגלל הקורונה והגזרת בידוד למי שחוזר לא נסענו.כל החופשה טיסות ומלונות שולמו לחברת התיירות איסתא. השאלה שלי האם ניתן לתבוע פיצוי כספי או לחילופין הקפאת החופשה כי הודיעו לי שאין ביטולים .
מה עושים במיקרה כזה מי יכול לעזור לי בבקשה. תודה מיכל | |
|
|
|
| 11/3/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 12:59:43 |
| שלום רב מיכל,
לאן היעד?
בת כמה את? בהנחה שמדובר בגיל 60 ומעלה או שמדובר ביעדים עליהם יש מניעה לנסוע אליהם, כפי שניתן לקרוא בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות..."
"האם יש הגבלות בהשתתפות באירוע ציבוריים בארץ" "מהן ההמלצות לנסוע לחו"ל"
עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ועל כן, במקרה המתואר, תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת לברר אם ישנם אפשרויות אחרות, ואם לאו, באפשרותך אולי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 10/3/2020 09:56 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 09:56:20 |
| מסרתי לתיקון מצלמה שהפסיקה לעבוד (לא נדלקת). המצלמה בתקופת אחריות. במצלמה יש סדק (היה לפני, המצלמה לא נפלה/נחבטה).
היבואן טוען עכשיו שאוטומטית "שבר" מבטל אחריות ושזה כתוב בתעודת האחריות.
האם לגיטימי ליבואן להתנער מאחריות בגלל כל פגם שהוא, גם בלי להוכיח שהפגם קשור לתקלה המדוברת?
| |
|
|
|
| 11/3/2020 08:37 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 08:37:42 |
| אגב, היבואן טוען שההסתייגות כתובה בתעודת האחריות, אבל זה לא. ההסתייגות היחידה שכתובה שם היא "במידה והוכיחה כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן".
מה שעדיין לא ברור לי - האם לגיטימי לנותן האחריות להתחמק אוטומטית בגלל כל פגם שהוא (הסדק, במקרה זה), או שרק אם הם טוענים שבגלל זה הקלקול (שעדיין אני תלוי במה שיגידו... אבל לפחות זה לא אוטומטית מבטל אחריות).
תודה! | |
|
|
|
| 11/3/2020 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 12:18:35 |
| שלום רב דן,
היה והמוצר נמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) יש לתקן את המוצר במסגרת האחריות,
ובלבד שהמוצר לא נפגם על ידי הצרכן, כקבוע בסעיף 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה):
"הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
ולכן, במקרה המתואר, ייתכן שהדבר יהיה בגדר מחלוקת עובדתית, שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 11/3/2020 12:58 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 12:58:35 |
| תודה רבה על התגובה המפורטת.
אגב, האחריות ל3 שנים. יש סיבה שחידדתם "שנת האחריות הראשונה"? (יש הבדל בתקנות/חוק לשנה ראשונה או שזה תלוי בתקופת האחריות)
ולמשה - כן, שיטת מצליח. בגלל זה מנסה להבין מה הכללים. | |
|
|
|
| 11/3/2020 12:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 12:41:07 |
| | שיטת מצליח. מכיוון שאתה לא מסכים עם היבואן, נטל ההוכחה יהיה עליך. | |
|
|
|
| 11/3/2020 12:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 12:46:28 |
| | מה שיכול לעמוד לטובתך ושתוכל להסביר ליבואן ולשופט הוא שמכה תגרום לשטח שבור וסדק נגרם מחומר לקוי, הרכבה לקויה, שום דבר שבשליטתך. דאג לצילום טוב של הסדק. | |
|
|
|
| 10/3/2020 08:31 |
זמר חני |
 | | מחבר: | זמר חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 08:31:58 |
| | אנחנו בני שישים פלוס רכשנו כרטיסים לקרקס מידראנו בחוצות המפרץ בעלי נכה ואנחחנו בקבוצת ביכון עקב הקורונה ביקשנו לבטל וקיבלנו סירוב העיסקה נעשתה באינטרנט דרך אירגון המורים אשמח לקבל עסרה hanizemer@walla.com0525779048 | |
|
|
|
| 11/3/2020 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 12:51:37 |
| שלום רב חני,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ובפניה המדוברת, מדובר באזרחים שגילם 65 שנה או נכה בעל תעודת נכות ושההתקשרות כללה שיחת טלפון והמועד לביטול העסקה בוצעה למעלה מ-7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות, הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתשלום דמי ביטול כאמור לעיל.
ובמידה שאינכם עומדים בתנאים הקבועים בדין- יצוין כי לאור הנחיות משרד הבריאות לבני 60 ומעלה, כפי שמפורט בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ (תחת הכותרת:"האם יש הגבלות בהשתתפות באירוע ציבוריים בארץ"
עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ועל כן, במקרה המתואר, תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת לברר אם ישנם אפשרויות אחרות, ואם לאו, באפשרותך אולי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 8/3/2020 14:19 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2020 | | שעה: | 14:19:27 |
| אהלן,
ברצוני לברר מה ביכולתי לעשות.
רכשתי 2 כרטיסים ב-22 לפברואר למסיבת פורים , ביום האירוע(6.3) בעיקבות נסיבות כאלו ואחרות החליטו ההפקה לדחות את האירוע ליום אחרי,לשנות את המיקום של האירוע ובנוסף כ7 אומנים שהיו צריכים להגיע ביטלו את הגעתם.
בעקבות שינויים אלו לא יכלתי להגיע לאירוע מה שגם זה ממש לא אותו אירוע שלשמו קניתי כרטיסים ב600 שקל.
ניסיתי לפנות להפקה לביטול הכרטיסים אך הם מבחינתם טענו שלא ניתן לבטל כרטיסים, מדיניות הביטול זה עד 7 ימים לפני יום האירוע.
מיותר לציין שחוץ ממני נפגעו עוד מאות צרכנים שלא יכלו להגיע או לא רצו להגיע בגלל כל השינויים שהתרחשו בדקה ה90.
באותו יום של האירוע היו עוד אירועים שגם הן עשו שינויים בדקה ה90 אך הם כן נתנו אופציה לאנשים לבטל את הכרטיס בעיקבות השינויים שחחלו.
מה באפשרותי לעשות על מנת לקבל את כספי בחזרה?
| |
|
|
|
| 9/3/2020 00:03 |
תומר |
 | |
|
| 9/3/2020 18:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 18:16:41 |
| שלום רב תומר,
על מנת לבדוק את פנייתך, תנסה לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/3/2020 18:34 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 18:34:32 |
| שלחתי לבית העסק לפני 3 ימים אימייל וניסיתי מאז להתקשר אך לא קיבלתי מענה עדיין.
ניסיתי להגיש תלונה אצלכם באתר אבל מקבל שגיאה
ABCUpload.XForm.3 error '80004005'
No upload data available.
/wscrm/Default.asp, line 20
ברצוני להוסיף ולומר שגיליתי שאנשי ההפקה ידעו על השינויים והסתירו את המידע ואף שיקרו לנו עד לתחילת האירוע ולא נתנו לנו הזדמנות לבטל את הכרטיס בעקבות השינויים.
יש בידי את כל ההוכחות והצילומים על ההתנהגות המבזה של החברה הזאת.
| |
|
|
|
| 9/3/2020 18:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 18:45:51 |
| שלום רב תומר,
תנסה להגיש תלונה באמצעות פקס: 03-6241035 | |
|
|
|
| 9/3/2020 19:01 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 19:01:32 |
| ברצינות ?
חוק הפקסים שמעת ?
מאיפה אשלח לך פקס עכשיו אין לי דבר עתיק שכזה... | |
|
|
|
| 11/3/2020 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 12:29:33 |
| שלום רב תומר,
קיימת תקלה טכנית לכן הוצע לך להגיש תלונה באמצעות הפקס.
בכל מקרה, לנוחיותך כתובת דוא"ל להגשת תלונה:
doc@consumers.org.il | |
|
|
|
| 10/3/2020 08:16 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 08:16:04 |
| היי,
היתה לי טיסה לטנריף ב31.3 לשבוע.
התקשרתי לישראייר כשהתחיל הבלאגאן עם המלון בטנריף שהיה בהסגר וכשמשרד הבריאות המליץ לא לטוב אם לא חייבים. בישראייר אמרו לי שהטיסה מתקיימת וניתן לבטל עד 21 יום לפני בעלות 150 דולר לאדם. 300 דולר עבור שני כרטיסים שעלו לי 1200 דולר.
ב3.3 יומייים לפני שנגמרת האוופציה לבטל עם קנס ביטלתי את הטיסה כי ישראייר אמרו שהיא מתקיימת. ו״במקרה״ ב6.3 ישראייר ביטלו את הטיסה.
רציתי לדעת אם זה לא נחשב הטעיית ציבור מכוונת והאם אין דרך לקבל את 300 דולר דמי הביטול בחזרה?
תודה מראש,
אורית
| |
|
|
|
| 11/3/2020 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 12:24:33 |
| שלום רב אורית,
בעניין זה, תנסי לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 9/3/2020 15:15 |
דינה |
 | | מחבר: | דינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 15:15:39 |
| | שלום, רכשתי טלפון סלולרי חדש, לאחר חודשיים, בשל תקלה, גיליתי שהוא מחודש ולא חדש. בקיצור, כנראה שרימו אותי.מבקשת לדעת מה הזכויות שלי, ואיך אני יכולה להתעמת עם המוכר, שאם רימה אותי, קרוב לוודאי יכחיש זאת. יש בידי חשבונית/קבלה שלא כתוב בה שהטלפון מחודש, אלא רק הדגם של הטלפון. אשמח ל יעוץ. אני גם חוששת מתקלות עתידיות. אגב, עבור התקלה המוכר ביקש תשלום, רק מלשמוע מה התקלה,בלי לבדוק, בטענה שאיננה באחריות. | |
|
|
|
| 9/3/2020 15:39 |
משה |
 | |
|
| 9/3/2020 16:25 |
דינה |
 | |
|
| 10/3/2020 10:49 |
דינה |
 | | מחבר: | דינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 10:49:24 |
| | למועצה לצרכנות, אשמח אם *אתם* תענו פה, כי טלפונית לא מצליחה להשיגכם. תודה | |
|
|
|
| 10/3/2020 11:00 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 11:00:32 |
| את סתם מקפיצה וחוזרת כך לסוף התור. שאלתי כי:
א. אני ואולי גם אחרים ירצו לדעת איך עלית על כך.
ב. כי יכול להיות שזה יגיע לבית המשפט ואז כדאי לדעת אם ישנו בסיס מוצק למה שאת טוענת.
עקרונית, אם זה אכן קרה, את זכאית לביטול העסקה ללא דמי ביטול כולל כל ההוצאות בתנאי שתשכנעי את המוכר או שופט. | |
|
|
|
| 11/3/2020 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 11:09:14 |
| שלום רב דינה,
האם יש לך ראיות התומכות בטענתך? אם אין ברשותך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שתתברר רק בבית המשפט.
במידה שהמוצר נמצא בשנת אחריות ראשונה, על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הרי שהתיקון שיבוצע על ידי היבואן/יצרן יהיה בחינם, לכן לא ברור לי מדוע נדרשת לשלם?
ראי מידע בעניין אחריות ושירות לאחר מכירה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/service-and-warranty
| |
|
|
|
| 10/3/2020 10:33 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 10:33:11 |
| פורום יקר,
אני משתמשת מזה שנים בשרות תשלום חניה דרך מכשיר הנייד
עי נותן השירותים "חברת פנגו".
השבוע לפתע קבלתי חשבונית במייל.
לתדהמתי גיליתי חיובים לשרות חילוץ וכן בקשה לשרות סינגל.
אני מעולם לא בקשתי שרותי חילוץ ושרות סינגל הוצע לי לפני שנים בחינם .
אני אף זוכרת ששרות הודעה על מיקום הרכב, בקשתי לא לשלם ולהסיר.
התקשרתי אתמול 09.03.2020 לנציגה "דסי" מצוות לבנה .
לטענתה הצטרפתי בספטמבר 2016 לחילוץ רכב.
בקשתי לראות אישור או מסמך חתום ,והם אמרו שיוציאו מכתב הקביל בבית משפט. היום
הם שלחו מכתב שכל קלדנית יכולה להקליד ללא שום הוכחה. האם זה קביל ? מה עליי לעשות ? האם תוכלו לסייע ?
בנוסף בקשתי הקלטה שאכן בקשתי שרות סינגל והם אמרו שישלחו עוד מספר ימים.
| |
|
|
|
| 11/3/2020 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 11:04:20 |
| שלום רב ליאור,
פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 9/3/2020 20:10 |
נעם |
 | | מחבר: | נעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 20:10:43 |
| שלום, רכשתי חבילת סקי מחברת איסתא. היום התקשרו להודיע לי שחברת התעופה ביטלה את הטיסה ושהם מציעים לי טיסה חלופית עם חברת איזיג'ט.
מנסיוני המר, אני לא מעוניין לטוס עם איזיג'ט וזו הסיבה ששהזמנתי את החבילה הסכמתי לשלם יותר עבור טיסה בחברה טובה יותר.
בנוסף, הטיסה החלופית שהציעו לי באיזיג'ט מקצרת לי את הטיול בחצי יום ודורשת ממני להגיע לשדה התעופה באמצע הלילה. דבר שבחרתי לא לעשות עקב סיבות רפואית שמחייבות אותי לישון כמו שצריך בלילה.
חברת איסתא טוענת שאין מה לעשות והם לא יכולים להחזיר לי את הכסף למרות שבתנאי ההזמנה רשום את כל פירוט העסקה ורשום שזה חוזה מחייב.
מה אוכל לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 11/3/2020 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 10:32:19 |
| שלום רב נעם,
לאן היעד?
האם יש המלצת משרד הבריאות ליעד המיועד?
בכל מקרה לעניין תנאי החוזה- ניתן לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 11/3/2020 10:41 |
נעם |
 | |
|
| 11/3/2020 10:45 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 10:45:09 |
| | לדעתי, אתה זכאי לכל כספך. סגרת עסקה לקנות תפוזים ולא בננות. לא נותנים תפוזים? תחזירו את הכסף ושחברת התעופה שביטלה את הטיסה והפרה את החוזה תישא בהוצאות הביטול. | |
|
|
|
|