| 12/3/2020 14:40 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 14:40:54 |
| | עקב המצב בעולם, החליטה חברת פגסוס "להעביר" טיול מאורגן שהוזמן למועד אחר בשנה הבאה. הטיול היה אמור לצאת בסוף החודש, כשנלקח בחשבון שזו חופשה של הילדים. פגסוס דחתה את הטיול לשנה הבאה לחודש פברואר, לתאריך שאינו מתאים לנו. האם במקרה כזה אנו זכאים להחזר מלא? אנחנו מבחינתו לא הגשנו שום בקשה לביטול, ולמרות האזהרות אם החברה הייתה מוציאה את הטיול היינו יוצאים. | |
|
|
|
| 15/3/2020 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 14:00:11 |
| שלום רב אורלי,
הנחיות משרד הבריאות נכון להיום, תוכלו לקרוא בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
(ראה תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ") נקבע בין היתר כי:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים..."
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
עם זאת, מתיאור בפנייתך, בית העסק הציע חלופה, באפשרותך לשקול אותה ובמידה שאינך מקבל את החלופה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך נימוק לסירובך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 12/3/2020 14:29 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 14:29:30 |
| הזמנתי כרטיסים לאירוע שהיה אמור להתקיים אך בוטל יום לפני עקב הנחיות משרד הבריאות. בית העסק מסרב להחזר כספי וטוען שהוא יאפשר כניסה חינם לאירועים בעתיד במקום הכרטיס לאירוע שבוטל.
איני מעוניין בתאריכים אחרים והייתי רוצה לקבל החזר כספי - האם זה אפשרי? | |
|
|
|
| 15/3/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 13:39:51 |
| שלום רב אלון,
הנחיות משרד הבריאות נכון להיום, תוכלו לקרוא בקישור שלהלן:
(ראה תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ") נקבע בין היתר כי:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים..."
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
עם זאת, מתיאור בפנייתך, בית העסק הציע חלופה, באפשרותך לשקול אותה ובמידה שאינך מקבל את החלופה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך נימוק לסירובך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 12/3/2020 12:36 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 12:36:13 |
| הזמנתי חופשה בקלאב מד ל15 במרץ , כשבוע וחי לפני הטיסה הודיעו לנו שלפי הנחיות משרד הבריאות הטיסות מבוטלות (טיסות של ארקיע) . הציגו בפנינו שני אפשרויות לקבל זיכוי או לקבל 50 אחוז מכספינו בחזרה.
אני רציתי לקבל את הכסף בחזרה, אך את כולו, משום שאני לא אוכל לטוס מסיבות אישיות בהמשך.
רציתי לדעת האם מגיע לי לקבל את הכסף חזרה, משום שלא אני ביטלתי את החופשה אלה הם.
| |
|
|
|
| 15/3/2020 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 13:33:46 |
| שלום רב רמי,
לא היעד?
לאור הנחיות משרד הבריאות כפי שתוכלו לקרוא בקישור שלהלן:
(ראה תחת הכותרת "שאלות ותשובות... מהן המלצות לנוסעים לחו"ל")
נקבע בין היתר כי:
"על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..."
עם זאת, לאור הצעת חלופות מטעם בית העסק, עליך לשקול זאת ואם אינך מעוניין באפשרותך לפנות אל החברה בכתב ולאחריו לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 12/3/2020 12:43 |
ארין |
 | | מחבר: | ארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 12:43:09 |
| שלום,
נקנו כרטיסים מראש למסיבת פורים כלשהי. עקב המצב כיום עם הקורונה והגבלת משרד הבריאות על התקהלויות מעל 100 איש נשלחה הודעת סמס על ביטול המסיבה וכי הכרטיס יישמר לאירוע אחר בעתיד. האם אני זכאית לדרוש מהם החזר כספי מלא? אני ממש לא מעוניינת ללכת בעתיד לשום אירוע אחר ובגלל שהם ביטלו אני חושבת שאנחנו הלקוחות שקנינו כרטיסים ושילמנו והאירוע בוטל זכאים להחזר כספי מלא.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 15/3/2020 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 13:33:25 |
| ארין שלום רב,
הסיטוצאיה האוסרת התקהלויות מהווה סיכול חוזה, כלומר, ביטואציה בה אין אפשרות אמיתית לקיים את ההסכם.
בנסיבות אלו, חלוקת הנזק בין הצרכן לעוסק תיקבע בדרך כלל על ידי בית המשפט.
אף על פי כן, מומלץ לפנות בכתב לעוסק לבקש כי יציע פתרון ראוי (החזר כספי כלשהו ולא יסתפק רק במתן זיכוי לשימוש עתידי). | |
|
|
|
| 12/3/2020 11:10 |
מגי |
 | | מחבר: | מגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 11:10:00 |
| | שלום רב, הזמנו אולם לבריתה שאמור להתקיים מחר וכעת יש איסור על התכנסות מעל 100 איש, ובעל האולם מסרב לבטל לנו את אירוע ודורש מאיתנו תשלום עבור הביטול, רציתי לדעת מה הזכויות שלי בנושא | |
|
|
|
| 15/3/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 13:02:49 |
| שלום רב מגי,
לאור הנחיות משרד הבריאות כפי שניתן לקרוא בקישור שלהלן:
"שאלות ותשובות בנושא נגיף הקורונה החדש...
חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
לפיכך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף הנחיית משרד הבריאות, לאחריו, תוכל לשקול תביעה בבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 12/3/2020 10:49 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 10:49:27 |
| שלום רב,
לא מצאתי התייחסות לזה בחוק ולכן שואל אתכם. אם אני מעוניין לבטל מנוי שנתי ששילמתי עליו מראש, אשר תוקפו יפוג בעוד 3 חודשים, בעקבות הארכת המנוי בחודשיים בשל הקפאה שעשיתי במהלך השנה, האם אני זכאי להחזר כספי עבור 3 חודשים או עבור חודש בלבד? | |
|
|
|
| 15/3/2020 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 12:47:28 |
| שלום רב אדון,
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לפיכך, ולאור המצב כיום, באפשרותך,לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף הנחיית משרד הבריאות, ובמידה שתגובת בית העסק אינה לשביעות רצונך, תוכל לשקול פניה לבית המשפט בתביעה על מנת שיכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 12/3/2020 08:47 |
ימית |
 | | מחבר: | ימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 08:47:08 |
| שלום יש לנו אירוע בר מצווה שסגרנו בסוף החודש האם אחרי שהודיעו שאין התכנסות מעל 100 איש עדין ניתן לבטל ללא דמי ביטול או פיצוי שעלול לבקש אותו בעל האולם?
| |
|
|
|
| 15/3/2020 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 08:45:09 |
| שלום רב ימית,
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/(תחת הכותרת"שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ", בין היתר נקבע כי:
"...אירועים פרטיים כגון חתונות, בר מצוות ושמחות ניתן לקיים בהשתתפות עד 100 איש..." ולכן, יש לפעול בהתאם להנחיות משרד הבריאות, היה ואתם מעוניינים לבטל את העסקה יהיה עליכם לבדוק מול בית העסק מה התנאים ומה הצעתו לאור ההנחיות משרד הבריאות, כאמור. | |
|
|
|
| 15/3/2020 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 12:41:49 |
| שלום רב ימית,
ההנחיות שונו ראי את הקישור:
"שאלות ותשובות בנושא נגיף הקורונה החדש...
אירוע נגיף הקורונה החדש דינאמי ומתפתח. משרד הבריאות עוקב אחרי המצב ומעדכן את התייחסותו והמלצותיו בהתאם להתפתחויות. שאלות ותשובות אלו מתעדכנות תדיר בהתאם להתפתחויות בשטח.
חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
| |
|
|
|
| 12/3/2020 10:09 |
איציק כהן |
 | | מחבר: | איציק כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 10:09:38 |
| שלום,
מהו מועד הביטול לעסקת מכר מתמשכת, האם 14 ימים, 3 ימים או בצורה מיידית?
תודה | |
|
|
|
| 15/3/2020 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 08:43:24 |
| שלום רב איציק,
מהו השירות שנרכש?
מתי נרכש השירות(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית (תקנות ביטול עסקה) חוק הגנת הצרכן מאפשר לצרכן זכות חרטה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה(במכר מרחוק ישנה הבחנה בין עסקה מתמשכת לעסקה שאינה מתמשכת), בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (היה והביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו (בתוך ה- 14 ימים)תשלום דמי הביטול יהיה התמורה היחסית) .
בחלוף 14 ימים, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן ייחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מיום ההודעה, אולם, היה ובהסכם ההתקשרות בין הצרכן לבית העסק סוכם כי הביטול יהיה כרוך בתשלום קנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
| |
|
|
|
| 12/3/2020 10:07 |
אזרח ותיק |
 | | מחבר: | אזרח ותיק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 10:07:12 |
| שלום,
להבנתי כאזרח ותיק הינני בעל אפשרות לבטל עסקה לאחר ארבעה חודשים. האם עוסק יכול לדרוש ממני תמורה יחסית בעד שירות שניתן לאחר ביטול? | |
|
|
|
| 15/3/2020 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 08:32:55 |
| שלום רב אדון,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית או עסקת רוכלות?
מה המוצר/ שירות שנרכש?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה והעסקה בוצעה בעסקת רוכלות (בבית הצרכן שבוצעה ביוזמת בית העסק), קמה לאזרח וותיק (65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם, ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיפים 14, 14ג1, בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 12/3/2020 08:47 |
ימית |
 | | מחבר: | ימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 08:47:02 |
| שלום יש לנו אירוע בר מצווה שסגרנו בסוף החודש האם אחרי שהודיעו שאין התכנסות מעל 100 איש עדין ניתן לבטל ללא דמי ביטול או פיצוי שעלול לבקש אותו בעל האולם?
| |
|
|
|
| 15/3/2020 08:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 08:22:28 |
| שלום רב ימית,
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/(תחת הכותרת"שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ", בין היתר נקבע כי:
"...אירועים פרטיים כגון חתונות, בר מצוות ושמחות ניתן לקיים בהשתתפות עד 100 איש..." ולכן, יש לפעול בהתאם להנחיות משרד הבריאות, היה ואתם מעוניינים לבטל את העסקה יהיה עליכם לבדוק מול בית העסק מה התנאים ומה הצעתו לאור ההנחיות משרד הבריאות, כאמור. | |
|
|
|
| 11/3/2020 16:47 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 16:47:09 |
| שלום,
האם מותר לחנות בגדים לאסור על כניסה לחנות עם שתיה אם היא תלתה שלט שאומר שאסור בכניסה?
איזה חוק תומך זה? | |
|
|
|
| 12/3/2020 09:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 09:46:54 |
| | שום חוק. ההיגיון תומך בזה כי יכולים ללכלך את הבגדים. לא הגעת לעסק מעסקי המזון אלא לחנות להלבשה. רוצה גם להתעסק בטלפון וגם לחצות את הכביש? | |
|
|
|
| 15/3/2020 08:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 08:15:34 |
| שלום רב אורית,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את הכללים/המדיניות שלו לפי שיקול דעתו, ולצרכן הזכות לשקול את כדאיות העסקה.
היות שבית העסק הביא לידיעת הצרכנים בדבר מדיניותו בכך שהציג שילוט בחנות, על פניו, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על החוק. | |
|
|
|
| 11/3/2020 11:05 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 11:05:29 |
| | אנו מנסים לשלוח דרישה לביטול עסקה, אך בית העסק לא קורא מיילים, לא הודעות ווטסאפ, לא מקבלים פקסים, ומסרבים לקבל דואר רשום משליח, איך מעבירים הודעה כתובה לעסק במקרה כזה? | |
|
|
|
| 12/3/2020 14:13 |
יואב |
 | |
|
| 15/3/2020 08:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 08:10:28 |
| שלום רב יואב,
ראה את המענה שניתן לך ביום 12.3.20 בשעה 16:55:
"שלום רב יואב,
חסרים פרטים:
כיצד בוצעה העסקה(תאריך)?
מהו המוצר שנרכש?
מדוע אתה טוען כי החברה "...לא עומדת בהסכם המכירה..."?" | |
|
|
|
| 12/3/2020 00:24 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 00:24:26 |
| הי,
ברשותי תעודת נכה של ביטוח לאומי האם אני יכולה לבטל טיסות שהזמנתי לפני כחודש וחצי ללא עלות בהתאם לנאמר בתיקון 47 לחוק הגנת הצרכן נכנס לתוקף ביום 28.10.2016 קובע כי צרכן שהוא אזרח ותיק (מעל גיל 65) או בעל מוגבלות או עולה חדש (עד 5 שנים) אתה רשאי לבטל עסקה ברוכלות ועסקת מכר מרחוק שבוצעה באמצעות שיחה, תוך ארבעה חודשים ולא 14 יום. בהתאם, כל המועדים המצויים בסימולאטור כ-14 ימים מוארכים לגביך ל-4 חודשים.
תודה | |
|
|
|
| 15/3/2020 07:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 07:50:11 |
| שלום רב אפרת,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
מהו המועד לקבלת השירות(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ובפניה המדוברת,ההתקשרות כללה שיחת טלפון והמועד לביטול העסקה בוצעה למעלה מ-7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות, הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתשלום דמי ביטול כאמור לעיל.
ולכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 11/3/2020 15:28 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 15:28:46 |
| שלום,
אם יש אזהרת מסע כרגע למדינה באירופה אליה הזמנתי כרטיסים למשפחה לקיץ על פי חוק אני יכול לבקש לבטלם?
סוכנות הנסיעות טוענת כי ניתן לקבל החזר מלא רק אם חברת התעופה תבטל טיסות לארץ.
מעוניין לדעת מה החוק אומר. האם הסוכנות מעלימה מידע?
תודה,
גלעד | |
|
|
|
| 12/3/2020 18:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 18:25:59 |
| שלום רב גלעד,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
לאן היעד?
ראשית, יש לבדוק את היעד אליו אתה נוסע, וזאת כי משרד הבריאות הוציא הנחיה כפי שתוכל לקרוא בקישור שלהלן:
בו צוין כי:
"על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..." (ראה תחת הכותרת" שאלות ותשובות... מהן המלצות לנוסעים לחו"ל")
לפיכך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף הנחיית משרד הבריאות, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/3/2020 00:19 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 00:19:01 |
| ההזמנה בוצעה לפני כחודשיים כאשר לא שמענו עדיין על הקורונה.
הכרטיסים הינם לאוסטריה לקיץ.אני רוצה להאמין שיהיה עד אז בסדר אך נראה לי שהסיכוי קלוש.
אוסטריה באזהרת מסע כרגע אם אני עוקב נכון.
הסוכנות טוענת כי כל עוד יש טיסות דמי הביטול מלאים.
| |
|
|
|
| 15/3/2020 00:22 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 00:22:18 |
| זאת אומרת שסוכנות הנסיעות נתעלמת כלל מנושא אזהרת המסע.
השאלה אם כן האם אזהרת מסע מזכה במלוא עלות הכרטיסים והאם אזהרת מסע כרגע תופסת או שצריך לחכות חודשיים או שלושה לפני מועד הטיסה?
תודה,
גלעד
| |
|
|
|
| 15/3/2020 07:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 07:44:42 |
| שלום רב גלעד,
כפי שציינתי לעיל, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין לאור המצב, עם זאת, היות שהמועד לקבלת השירות עוד רחוק,ייתכן שלא תוכל להעלות טענת "סיכול ". | |
|
|
|
| 11/3/2020 21:34 |
lan79 |
 | | מחבר: | lan79 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 21:34:39 |
| | התחברתי לסטינג טיוי לחודש חינם במתנה. כעבור חודש ביקשתי להתנתק מחוסר רלוונטיות. אני עדיין מחוברת וחוששת שאחייוב על שירות שלא ביקשתי | |
|
|
|
| 12/3/2020 09:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 09:43:05 |
| | תדאגי לשלוח גם הודעה בכתב בנוסח "אני מבטלת את העסקה". הסיבה לא רלוונטית. תקראי בהסכם אם אז את מחויבת להחזיר את הציוד. באופן כללי, כל המידע נמצא שם. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 12/3/2020 18:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 18:40:42 |
| שלום רב גברת,
עליך לפעול כפי שמר משה כתב.
| |
|
|
|
| 11/3/2020 22:45 |
שירית |
 | | מחבר: | שירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 22:45:42 |
| | רכשתי תנור שהוצג לי כתנור פירוליטי של סימנס וכך גם נכתב בהזמנה והעלות שלו הייתה 2600 שקלים. בפועל קיבלתי תנור אחר של סימנס, שאינו פירוליטי. כשביקשתי שיחליפו לי את התנור לפירוליטי הוסבר לי שהייתה טעות במק"ט ושאם אני רוצה תנור פירוליטי אני צריכה להוסיף כסף. כמובן שלא הסכמתי ובגלל שהייתי כבר צריכה תנור ביקשתי לבטל את העסקה וכך היה. בהזמנה היה כתוב שמודבר בסימנס IQ500 שזו הסדרה הכוללת ניקוי עצמי (פירוליטי). השאלה שלי היא אם החוק הוא לצידי או לצידם. אני כרגע לא מקבלת מהם מענה ולכן שוקלת להגיש תלונה אם אכן החוק לצידי. | |
|
|
|
| 12/3/2020 18:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 18:39:24 |
| שלום רב שירית,
מדוע לא סופק לך עד כה - האם לפי בקשתך?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/3/2020 22:17 |
שירית |
 | | מחבר: | שירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 22:17:51 |
| שלום רב,
לפני כמה חודשים רכשתי כיסאות ברשת חנויות ריהוט ואקססוריז(לא הזמנה מיוחדת). לאחר כחודשיים ביקשתי לבטל את העסקה אך אישרו לי רק לקבל זיכוי בטענה שעבר זמן. לפי מה שקראתי בעמוד בעניין ביטול עסקת ריהוט, מותר לבטל עסקה מהרכישה ועד 14 יום מקבלת הרהיטים. אציין שלא קיבלתי את הכיסאות וכעת נשארתי עם זיכוי גדול שאין לי צורך בו. השאלה שלי היא אכן לא הייתי זכאית לזיכוי כספי בתשלום של 5 אחוז דמי ביטול. אשמח לעזרתכם. תודה רבה. | |
|
|
|
| 12/3/2020 18:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 18:38:39 |
| שלום רב שירית,
מדוע לא סופק לך עד כה - האם לפי בקשתך?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/3/2020 18:24 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 18:24:20 |
| | אני אמורה לנסוע לאפריקה באפריל, נאמר לי ע"י חברת הביטוח וחברת הנסיעות שבמקרה ואאלץ לשהות בבידוד (לא אהיה חולה) לא יוחזר לי כספי. האם המידע הזה נכון? לציין שאני אזרח ותיק | |
|
|
|
| 11/3/2020 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 10:19:42 |
| שלום רב בתיה,
על מנת לבדוק אופציה של ביטול עסקה מכח חוק הגנת הצרכן- בעסקת מכר מרחוק לפיו עסקה הנעשית טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש ,נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
נשאלת השאלה-כיצד בוצעה העסקה- בטלפון/צ'אט או עסקה פרונטלית?
בת כמה את?
לעניין שאלתך- היה ויווצר מצב מעין זה, תצטרכי לפנות אל החברה בצירוף המלצת משרד הבריאות.
| |
|
|
|
| 11/3/2020 17:52 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 17:52:32 |
| לגבי אזרח ותיק זה לא אקטואלי.
במקרה של בידוד האם החברה או חברת הביטוח חייבים להחזיר כסף או זה נתון לשיקולם? | |
|
|
|
| 12/3/2020 18:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 18:33:10 |
| שלום רב בתיה,
תוכלי להציג לחברה את הנחיות משרד הבריאות.
| |
|
|
|
| 11/3/2020 15:48 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 15:48:14 |
| שלום וברכה,
חמותי ביטחה מקרר של חברה אמנה שנקנה ב2012 לתקופה של כ10 שנים עד 8/2022. היא שילמה מראש את כל הסכום. המקרר יצא מכלל שימוש והוצע לה להעביר את הביטוח למקרר אחר. לאחר מעשה התברר שאת המקרר החדש שנקנה החברה לא מבטחת.
כאשר ביקשה החזר על החלק היחסי סירבו בחברה המבטחת בטענה כי גובה התיקונים שבוצעו עלה על מחיר הביטוח.
רציתי לשאול - האם היא אמורה לקבל את החלק היחסי מדמי הביטוח על התקופה שנותרה או שחברת הביטוח צודקת בטענה והיא לא זכאית להחזר. | |
|
|
|
| 12/3/2020 18:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 18:28:13 |
| שלום רב מוטי,
האם יש לך הוכחות התומכות בטענתך לפיה:
"...היא שילמה מראש את כל הסכום. המקרר יצא מכלל שימוש והוצע לה להעביר את הביטוח למקרר אחר..." אם כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 11/3/2020 14:49 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 14:49:22 |
| שלום,
יש לי הזמנה לחופשת סקי של סקידיל
מדובר בשבוע ייחודי שנקרא skidealweek ובו בנוסף לחופשה יש הופעות ומסיבות של אמנים שונים.
בשל משבר הקורונה חברת סקידיל ביטלה את ההופעות.
האם מכיוון שהחבילה אותה הזמנתי השתנתנה בצורה מהותית, מדובר בצעד חד צדדי המאפשר לי קבלת זיכוי של 100% ממחיר החופשה כנגד ביטולה?
סקידיל מציעה כרגע ביול חופשה בעלות של 40% דמי ביטול
| |
|
|
|
| 12/3/2020 18:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 18:22:57 |
| שלום רב אלון,
ראשית, יש לבדוק את היעד אליו אתה נוסע, וזאת כי משרד הבריאות הוציא הנחיה כפי שתוכל לקרוא בקישור שלהלן:
לפיו צוין כי:
"על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..." (ראה תחת הכותרת" שאלות ותשובות... מהן המלצות לנוסעים לחו"ל")
עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לפיכך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף הנחיית משרד הבריאות, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|