| 15/3/2020 14:23 |
אדם |
 | | מחבר: | אדם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 14:23:06 |
| שלום,
ביצעתי רכישה מחברת סימונס כפר סבא ורכשתי באשראי בחנות עצמה,
בפועל סופק לנו ספה פגומה על ידי המוביל והמנהל חנות מתנער מאחריות.
העסקה בוצעה בכרטיס אשראי ואני מעוניין לבטל את העסקה.
איך כדאי להתקדם? | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:56:42 |
| שלום רב אדם,
האם המוצר הורכב בביתך?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, באפשרותך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם (ככל שהמדיניות מטיבה יותר).
ואם לאו, ניתן לפנות אל חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך.
ולכן באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, ובמידה שתתקל בבעיה,אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/3/2020 13:55 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 13:55:03 |
| שלום , בעקבות הנחיות מגבלת 10 אנשים , אירוע חתונה לא יצא לפועל.
בעל האולם מסרב להחזיר את השיקים, ואומר שהאירוע "נדחה " וכאשר נוכל לקיים אותו , הוא מבטיח לקיים אותו.
מה מצבנו ? האם אנו יכולים לבטל את השיקים ?
בברכה | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:50:26 |
| שלום רב דניאל,
משרד הבריאות הוציא הנחיה לפיה"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים..."
למידע רחב אנא כנס לקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
(תוכל לקרוא תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבל את אחת החלופות,תוכל לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך להצעה ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 12:39 |
אורלי קרן |
 | | מחבר: | אורלי קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 12:39:22 |
| האם חוקי שבטול מנוי בחדר כושר יכנס לתוקף תוך 30 יום מיום הגשת הבקשה
להפסקת המנוי או שבגלל המצב שבו הוחלט על סגירה מיידית של מכוני הכושר
אזי הבטול צריך להיות מיידי (מנוי שנתי שיורד בהוראת קבע) | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:44:54 |
| שלום רב אורלי,
אכן תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע כי ביטול העסקה ייכנס לתוקף בתום חודש ממועד מסירת הודעת הביטול שבמסגרתו ניתן יהיה לקבל שירות, אולם כיום לאור הנחיות משרד הבריאות קובע כי:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים..."
למידע רחב אנא כנסי לקישור שלהלן:
(ראי תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לאור הנחיות משרד הבריאות,עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק מסרב לדרישתך לבטל את העסקה,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 9/3/2020 11:34 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 11:34:59 |
| שלום
רכשתי קורס על שוק ההון בהרצאה לפני כשמונה חודשים.
עד היום לא קיבלתי את הסיסמה ולא שם משתמש.
יש לי צילום מאתר שלהם על אפשרות של ביטול תוך 28 יום מתחילת התוכנית.
האם אפשר לבטל עכשיו ולקבל החזר?
תודה | |
|
|
|
| 9/3/2020 18:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 18:44:28 |
| שלום רב נטלי,
האם פנית אל בית העסק? אם כן, מהי תגובתו?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב (ככל שלא פנית אל בית העסק) ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/3/2020 09:03 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2020 | | שעה: | 09:03:06 |
| כן פניתי לבית העסק
והם אומרים שהיה מדובר 28 יום מיום התשלום.
וגם שהייתי צריכה לקבל באי מייל שקיבלתימהם עם חשבונית- לינק לתופס הרשמה,בשביל לקבל סיסמא לאתר.
בדקתי כל האי מיילים מהם ולא מצאתי שום לינק.
עכשיו כפיתרון הם באו עם הצעה שאני אמצא משהו שרוצה לקנות את הקורס,בשביל שאני אקבל אחזר | |
|
|
|
| 15/3/2020 13:54 |
נטלי |
 | |
|
| 16/3/2020 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:17:10 |
| שלום נטלי,
היה ויש לך הוכחה לטענתך לזכותך לבטל את העסקה במסגרת החוזה בניכם, אזי פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ובית העסק מסרב, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות או שתנסי לשקול תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 15/3/2020 12:19 |
מאורסים |
 | | מחבר: | מאורסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 12:19:02 |
| שלום,
בסוף החודש הייתה אמורה להתקיים החתונה שלנו.האולם מציע לדחות את החתונה לסוף השנה דבר שלא בא בחשבון מבחינתנו, היות ויצאה הודעה של איסור עד 10 איש, האם אנו זכאים למקדמה ששילמנו על סך 20000 שח?
מהם הזכויות שלנו ?
בחוזה לא קיימת שום התייחסות לכוח עליון או ביטול שלא באשמה שלנו | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:04:44 |
| שלום רב אדון/גברת,
הנחיות משרד הבריאות נכון להיום, קובע כי:
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים... מקומות נוספים שיסגרו...אולמות אירועים...."
למידע רחב אנא כנסו לקישור שלהלן:
(ראו תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם,ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינכם מקבלים החלופות שהוצעו לכם ככל שיהיו,תוכלו לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק לסירובכם ולאחריו, באפשרותכם לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 11:54 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 11:54:22 |
| החיוב מתבצע כל תחילת חודש קדימה לחוג
שחייה. אין מענה כרגע כרגע אין צפי למענה וזה רשת ארצית
מה באפשרותי לעשות כדי שהחיוב החודשי לא ימשיך
חברת האשראי טוענת שאין באפשרותה לבטל | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:58:25 |
| שלום רב רינת,
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים... מקומות נוספים שיסגרו...חדרי כושר ובריכות שחיה, פארקי מים, גן חיות, ספארי, פינות חי..."
(ראי תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבלת את אחת החלופות,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך דרישתך להשבת כספך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 12:18 |
מאורסים |
 | | מחבר: | מאורסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 12:18:56 |
| שלום,
בסוף החודש הייתה אמורה להתקיים החתונה שלנו.האולם מציע לדחות את החתונה לסוף השנה דבר שלא בא בחשבון מבחינתנו, היות ויצאה הודעה של איסור עד 10 איש, האם אנו זכאים למקדמה ששילמנו על סך 20000 שח?
מהם הזכויות שלנו ?
בחוזה לא קיימת שום התייחסות לכוח עליון או ביטול שלא באשמה שלנו | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:52:48 |
| שלום רב אדון/גברת,
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים... מקומות נוספים שיסגרו...אולמות אירועים...."
למידע רחב אנא כנסו לקישור שלהלן:
(ראו תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לכן, באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם,ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינכם מקבלים החלופות שהוצעו לכם ככל שיהיו,תוכלו לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק לסירובכם ולאחריו, באפשרותכם לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 11:54 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 11:54:14 |
| החיוב מתבצע כל תחילת חודש קדימה לחוג
שחייה. אין מענה כרגע כרגע אין צפי למענה וזה רשת ארצית
מה באפשרותי לעשות כדי שהחיוב החודשי לא ימשיך
חברת האשראי טוענת שאין באפשרותה לבטל | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:47:40 |
| שלום רב רינת,
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים... מקומות נוספים שיסגרו...חדרי כושר ובריכות שחיה, פארקי מים, גן חיות, ספארי, פינות חי..."
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבלת את אחת החלופות,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך להצעה ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 11:13 |
חיה כהן |
 | | מחבר: | חיה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 11:13:08 |
| שילמתי ע"ח 500 ש"ח למסעדה על ארוע צהרים בתאריך 5.4. בארוע אמורים להשתתף 23 אנשים. בעלי המסעדה לא רוצים להחזיר לי את הכסף, מה עושים?
| |
|
|
|
| 16/3/2020 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:33:09 |
| שלום רב חיה,
אם כך, מהם הם מציעים לך כחלופה?
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבלת את אחת החלופות,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך להצעה ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 10:57 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 10:57:09 |
| שלום,
אני אזרח ותיק בן 71. רכשתי ב 5 לדצמבר 2019 כרטיסי טיסה עבור כל בני משפחתי. הטיסה באוגוסט 2020 למטרת קרוז משפחתי. ביקשתי לבטל את הטיסות עקב המצב. רכישת הכרטיסים בוצעה דרך האינטרנט והחברה הינה BLIK בארץ.
בשיחה עם נציג נאמר לי שבטווח 4 החודשים מתאריך הרכישה, רק אני ואשתי יכולים לבטל את הכרטיסים בקנס של 100 ש"ח או 5% מהעלות, הנמוך מביניהם.
ב 10 למרץ 2020 פורסמה כתבה ובה מצוטט מנהל הרשות להגנת הצרכן מר מיכאל אטלן עו"ד, כי אזרח ותיק שרכש את כרטיסי בני משפחתו, עומדת לו הזכות לבטל את העסקה כולה בטווח ארבעת החודשים.
מה אומר החוק?
בברכה
אבי | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:18:19 |
| שלום רב אבי,
ראשית, לשון סעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש..." כלומר התיקון 47 בחוק הגנת הצרכן חל על קבוצה מסויימת כפי שפורט לעיל.
שנית, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה הוציאה הנחיה שכותרתה"הודעה מיוחדת בעניין ביטולי טיסות, מלונות וחופשות (מוצרי תיירות) בעקבות וירוס הקורונה" ובשאלות והתשובות עולה השאלה הבאה ותשובתה :
"...אנחנו זוג נשוי אשתי בת 61 ואני בן 67, אשתי רכשה חבילת נופש באמצעות שיחת טלפון האם יש לנו זכות ביטול מורחבת של אזרח ותיק?
האישה אינה אזרח וותיק כמוגדר בחוק ( 65 שנה) והיא הצרכן שביצע את העסקה ולכן אין לכם זכות ביטול מורחבת..."
לנוחיותך מצ"ב קישור לאתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת: "הודעה מיוחדת בעניין ביטולי טיסות, מלונות וחופשות (מוצרי תיירות) בעקבות וירוס הקורונה... שאלות ותשובות")
לפיכך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, אולי תשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 11/3/2020 13:12 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 13:12:20 |
| עשיתי הזמנה לחול לי ולאמא שלי
בגלל העזרת מסע אני רוצה לבטל
אמא שלי היא מעל גיל 65
ואני נכה
אמרו לי שבגלל שאני עשיתי את נזמנה רק החלק שלי יוזכא
ומה אני יכולה לעשות על מנת דגם אמא שלי תקבל זיכוי
תודה
נטע | |
|
|
|
| 12/3/2020 17:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 17:45:27 |
| שלום רב נטע,
לאן היעד?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה?
לתשומת ליבך, וככל שקיימת המלצה משרד הבריאות,כדבריך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לפיכך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/3/2020 10:49 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 10:49:50 |
| הטיסה היא לברצלונה
ב8/4 ערב פסח
שלחתי להם את תעודת אזרח ותיק של אמא ותעודת נכות שלי, דיברתי אם המנהלת גם והיא אמרה שמלון לא מוכן לבטל
וגם החברת טיסה.
עברתי את תקופת השבועיים
יש עוד משהו שאני יכולה לעשות? | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:03:52 |
| שלום רב נטע,
תודה על ההבהרה.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי לשון החוק בסעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש..." כלומר התיקון 47 בחוק הגנת הצרכן חל על קבוצה מסויימת כפי שפורט לעיל.
עם זאת, באפשרותך לפנות אל בית העסק בעניין תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם בית העסק יסרב לדרישתך, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 10:49 |
הדס ניק |
 | | מחבר: | הדס ניק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 10:49:36 |
| שלום,
רכשתי לפני כשלושה חודשים עבוא אשתי וביתי טיסה לפראג באפריל בחברת SmartWings אשר למיטב ידיעתי לא ביטלה טיסותיה לארץ.
אבל הוספתי סכום לביטול הטיסה והחזר כספי מפאת מחלה.
האם כבר עתה ניתן להגדיר את המצב כמחלה, או חשש כבד ממחלה ולקבל החזר עפ״י סעיף זה? מעריך כי המצב לא יסתיים עד לתאריך הטיסה.
בברכה,
הדס ניק
חניאל | |
|
|
|
| 16/3/2020 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 10:53:09 |
| שלום רב הדס,
לאור המצב, תנסי לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 09:33 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 09:33:28 |
| שלום רב, הזמנו מחברה בחו"ל כרטיס טיסה, בשלב זה פחות מ-14 ימי עסקים מעת ההזמנה, אנו מנסים להשיג את החברה ע"מ לבטל את ההזמנה (אנחנו הזמנו טיסה ל-9.4) ונראה כרגע שהשמיים יהיו סגורים.
אנו לא מצליחים להשיג את החברה ואנו רוצים לבטל עסקה, נשמח לעזרתכם. | |
|
|
|
| 16/3/2020 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:25:37 |
| שלום רב עומרי,
באפשרותכם אולי לאתר את פרטי החברה באתר רשות שדות התעופה:
https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/default.aspx
| |
|
|
|
| 15/3/2020 07:50 |
ליאן |
 | | מחבר: | ליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 07:50:43 |
| המלון באילת הודיע מהיום למחר כי החופשה מבוטלת.
שתי שאלות:
1. האם אקבל פיצוי?
2. הזמנתי טיסות שעכשיו אני צריכה לבטל מהיום למחר בגלל ביטלו לי את החופשה. מי יפצה על זה? | |
|
|
|
| 16/3/2020 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:22:06 |
| שלום רב ליאן,
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות... מקומות נוספים שיסגרו...ובתי אוכל ובכלל זה בתי אוכל בבתי מלון..."
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבלת את אחת החלופות,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 07:09 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 07:09:57 |
| שלום,
נרשמתי לקורס מקצועי שעוד לא החל. האם עקב ההנחיות החדשות מחוייבים לאפשר לי לבטל את ההרשמה ללא דמי ביטול? תודה. | |
|
|
|
| 16/3/2020 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:14:00 |
| שלום רב ספיר,
על מנת לבדוק אם קמה לך הזכות לבטל את העסקה מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לענות על השאלות הללו:
מהו הקורס?
מתי נרכש(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי מועד קבלת השירות?
| |
|
|
|
| 15/3/2020 02:21 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 02:21:20 |
| שלום, בעקבות ההנחיות החדשות בהן יש לסגור את כל שירותי הפנאי כולל חדרי כושר, האם על בית העסק בו אני מנויה להקפיא את המנוי שלי? עוד לא בדקתי מולם אבל אני רוצה לדעת מה החוק קובע?
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/3/2020 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:03:51 |
| שלום רב מאי,
|
|
|
| 14/3/2020 00:42 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2020 | | שעה: | 00:42:02 |
| שלום
ביום שישי 13 למרץ, במהלך הקניות בסופר רמי לוי לקחתי 4 אריזות פסטה שעל האריזה היה תג מחיר של 5.90ש"ח, בקופה התברר שהמחיר היה שגוי ולמעשה כל אריזת פסטה עולה 9.90ש"ח.
התעקשתי לקבל את כל האריזות במחיר שמצויין על האריזה, הקופאית קראה לאחראית הקופות, שקראה לסגנית מנהל הסניף שאמרה לי שמדיניות הרשת היא לאפשר לי לקחת רק 2 מתוך 4 במחיר שמופיע על האריזות ואם אני ארצה לקחת את ה2 הנותרים אני אאלץ לשלם את המחיר שהקופה מראה שהוא 9.90 ש"ח לחבילה.
אמרתי שאני לא מעוניין בכך ושאני רוצה לרכוש את כל הארבעה במחיר של 5.90 ש"ח, היא נשארה בשלה ואמרה שאין אפשרות שכזאת ושאני לא אמור להנות מטעות אנוש שהתבצעה שם.
באותו רגע אמרתי שאם זה המצב אני לא מעוניין בכלל בכל הקנייה (הייתה לי שם עגלה עם מוצרים בשווי של כ450-500 ש"ח) השארתי את כל המוצרים ועזבתי את הסניף.
כיוון שלא רכשתי את המוצרים בפועל, אך למעשה ביזבזתי זמן יקר (הזמן ברמי לוי ולאחר מכן נאלצתי ללכת לסניף של שופרסל על מנת לערוך קניות). וגם עצם העובדה שהם לא איפשרו לי לרכוש את המוצרים בשווי שמצויין עלייהם וסגנית המנהל אמרה ש"מדיניות הרשת" מאפשרת לקנות רק 2 מוצרים במחיר שמופיע, האם אוכל לתבוע את הסניף של רמי לוי על המקרה ?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 16/3/2020 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 08:58:33 |
| שלום רב איציק,
מה הנזק שנגרם לך?
על פניו לא ניתן לתבוע על עוגמת נפש לבדה, אלא יהיה עליך לתבוע בעילה ראשית ולאחר מכן תוכל לצרפה כמשנית.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר כאשר הסעד על ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן, זאת ועוד, סעיף 17ב(ד) קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גובה יותר. לפיכך, במקרה המתואר, היות שלא בוצעה רכישה, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף מסמכים הקשורים בתלונתך זו,להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 15/3/2020 01:18 |
מוזס אפרת |
 | | מחבר: | מוזס אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 01:18:21 |
| הזמנתי 10.1.20 טלפונית דרך סוכן 4 כרטיסי טיסה לי ובני משפחתי לארה"ב
ברשותי תעודת נכה מביטוח לאומי,
האם תעודה זאת מאפשרת לי לבטל את כל 4 כרטיסים ללא עלות
או רק את כרטיס שלי?
אודה לכם על התייחסותכם.
תודה
| |
|
|
|
| 16/3/2020 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 08:43:58 |
| שלום רב אפרת,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי לשון החוק בסעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
עם זאת, באפשרותך לפנות אל בית העסק בעניין תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם בית העסק יסרב לדרישתך, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 14/3/2020 20:45 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2020 | | שעה: | 20:45:42 |
| | הצהרון הפרטי בוטל עד הודעה חדשה בגלל מגפת הקורונה. האם ההורים זכאים להחזר כספי? | |
|
|
|
| 16/3/2020 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 08:31:10 |
| שלום רב יובל,
הנחיות משרד החינוך קובע בין היתר כי:
"...יתבטלו כל הפעילויות הבלתי פורמליות, כגון טיולים, סיורים, פעילות של תנועות נוער, ארגוני נוער, מכינות קדם צבאיות, חוגים וצהרוניות..."
תוכל לקרוא עוד מידע בקישור שלהלן:
https://parents.education.gov.il/prhnet/parents/healthy-lifestyle/korona
לפיכך,עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
והיות שבהנחיות משרד החינוך בוטלו פעילויות, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף ההנחיה כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבל את אחת החלופות,תוכל לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק פנייתך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 14/3/2020 17:26 |
אורית ברעם |
 | | מחבר: | אורית ברעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2020 | | שעה: | 17:26:21 |
| | קניתי טיסה באוגוסט האחרון כולל מחונות. הסוכן טוען שיש טיסות לאפריקה בתקופה הזאת. זה מפחיד אותי. האם יש דרך לבטל אם לא עשיתי ביטוח ביטול נסיעות? | |
|
|
|
| 16/3/2020 08:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 08:23:40 |
| שלום רב אורית,
על פי חוק הגנת הצרכן המועד לביטול העסקה חלף.
עם זאת, הנחיות משרד הבריאות, נכון להיום קובעות כי:
"...על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..."
בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (ראה תחת הכותרת "שאלות ותשובות... מהן המלצות לנוסעים לחו"ל")
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
והיות שבהנחיות משרד הבריאות צוין כי יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבלת את אחת החלופות,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק פנייתך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
|