| 13/3/2020 13:47 |
צרכן נבון |
 | | מחבר: | צרכן נבון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2020 | | שעה: | 13:47:35 |
| אלעל ביטלו לי טיסה מפריז לארץ בעת היותי בפריז.
שלחתי להם בקשה לפיצוי לאחר שהזיזו אותי לטיסה ליום אחרי.
הם טוענים כי לא מגיע לי פיצוי עקב המצב.
יש לציין כי בתאריך הזה לא היו מגבלות כלשהן לשבים מצרפת. | |
|
|
|
| 15/3/2020 16:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 16:51:14 |
| שלום רב אדון,
היה ולא היתה לטענתך,הנחיה שאפשרה להם לפעול כפי שפעלו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולדרוש שימצאו לך ראיה התומכת בטענתם, היה ולא ימציאו לך ראיות כלשהם, באפשרותך לפנות אליהם מכח סעיף 1 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 מגדיר מהי " טיסה שבוטלה" בקובעו:
"טיסה שבוטלה" – כל אחת מאלה, ואולם לא יראו שינוי במספר הטיסה כשלעצמו כטיסה שבוטלה:
(1) טיסה שלא התקיימה;
(2) טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה או באיחור שנקבע לפי סעיף 6(ח);..."
סעיף 6 בחוק קובע כי:
"... נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
(1) שירותי סיוע;
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;
(3) פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה..."
להלן הקישור לחוק:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_707.htm
| |
|
|
|
| 16/3/2020 11:33 |
צרכן נבון |
 | | מחבר: | צרכן נבון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:33:31 |
| קיבלתי תשובה מהם שהקורונה בברור זה כוח עליון.
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:34 |
צרכן נבון |
 | | מחבר: | צרכן נבון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:34:08 |
| קיבלתי תשובה מהם שהקורונה בברור זה כוח עליון.
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:10 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 17/3/2020 17:50 |
צרכן נבון |
 | | מחבר: | צרכן נבון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 17:50:46 |
| האם הקורונה באמת הוגדרה ככוח עליון?
אם הם רק מתחמקים מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 17/3/2020 18:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 18:12:20 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 18(א) בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970 מתייחס ל"סיכול חוזה" וקובע כי:
"18. (א) היתה הפרת החוזה תוצאה מנסיבות שהמפר, בעת כריתת החוזה, לא ידע ולא היה עליו לדעת עליהן או שלא ראה ושלא היה עליו לראותן מראש, ולא יכול היה למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי או שונה באופן יסודי ממה שהוסכם עליו בין הצדדים, לא תהיה ההפרה עילה לאכיפת החוזה שהופר או לפיצויים..."
כיום המושג "סיכול חוזה" מכונה "כח עליון". | |
|
|
|
| 16/3/2020 15:36 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 15:36:17 |
| | שלום רב , לפני כ3 חודשים סגרנו משחק בברצלונה דרך חברת שורה ראשונה היינו אמורים לטוס ב-18.3 בעקבות המצב עם הקורונה בוטלו כל המשחקי כדורגל גם בברצלונה פנינו לחברה והיא מסרה שהם יחזירו לנו את הכסף עבור המשחק בלבד , כרגע יש עוצר בספרד ולכן גן הטיסות לשם בבעיה , מסרו שהחברת תעופה מתוכננת לטוס בכל זאת האם אנו אמורים לקבל את כספנו חזרה הרי אנו סגרנו משחק כדורגל כחבילה לא בנפרד תודה אתי מיכה | |
|
|
|
| 17/3/2020 17:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 17:59:17 |
| שלום רב אתי,
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לדעת בת כמה את? ומתי בוצעה הודעת הביטול?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש,רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים לעיל, ניתן לבדוק את המקרה לאור הנחיות משרד הבריאות לפיה:
"מהן המלצות לנוסעים לחו"ל על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..." (להלן הקישור: https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:" שאלות ותשובות...")
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ולפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות או שהחלופות המוצעות לכם אינן לשביעות רצונכם, עליכם לפנות בכתב לבית העסק תוך נימוק סירובכם להצעות (ככל שהיו כלל) ולאחריו תוכלו לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/3/2020 13:18 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 13:18:22 |
| | ביקשתי מבית העסק לבטל עסקה שעשיתי והוא אמר לי להמתין עד שהמנהל יחזור אלי.. בנתיים חולפים להם 14 ימי העסקים שבהם ניתן לבטל את העסקה. המנהל עדייל לא חוזר אלי.. כיצד להמשיך בביטול העסקה? | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:25:55 |
| שלום רב אסף,
מה המוצר שנרכש?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית(בבית העסק)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה? האם המוצר סופק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בטובין- בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, ושמוצר לא פסיד (מתכלה) או שלא ניתן להעתיקו או לשכפלו ועוד, כמפורט בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן.
בעסקה פרוטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות ביטול עסקה, כפי שניתן לקרוא במדריך לביטול העסקה בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:32:40 |
| | הם כנראה יטענו עכשיו שעברו 14 ימים. תוכל להתעמת אתם בנושא או לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות ולקוות לטוב. נטל ההוכחה עליך. | |
|
|
|
| 17/3/2020 17:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 17:36:43 |
| | תלוי כיצד בוצעה העסקה , שכן בעסקה פרונטלית לדוגמא, אם הצרכן רכש ריהוט בבית העסק, שלא בהזמנה מיוחדת, אזי כל זמן שהמוצר לא סופק לצרכן מניין הימים לא יספרו, כלומר מניין הימים יחל להיספר החל מקבלת המוצר לביתו. | |
|
|
|
| 16/3/2020 13:00 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 13:00:15 |
| | שלום רב, זוג מבוגרים בני שבעים וחמש שהאחד מהם אף חולה במחלת ריאות כרונית, ביקשו לבטל עקב המצב חבילת נופש שהזמינו לפסח ביוון מהארץ דרך אתר אינטרנט צרפתי. האם חוק הגנת הצרכן חל על העסקה או שהם כפופים למדיניות הביטול של בעלת האתר הצרפתית ? | |
|
|
|
| 17/3/2020 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 16:44:50 |
| שלום רב שי,
לעניין אזרחים ותיקים- אכן חוק הגנת הצרכן מאפשר לבטל עסקה שבוצעה בטלפון/צ'אט או בבית הצרכן , בתוך 4 חודשים.
אולם מתיאור בפנייתך, אינכם עומדים בתנאים הקבועים בחוק ולכן, לא קמה לכם זכות חרטה.
יחד עם, והנחיית משרד הבריאות הקובע כי:
.. לבני 60 ומעלה מומלץ לא להשתתף בהתכנסויות..."
למידע רחב אנא כנסו לקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
(ראו תחת הכותרת "שאלות ותשובות... מה לגבי האוכלוסייה המבוגרת ומי שבא איתם במגע?").
לפיכך,עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, עליכם לבדוק אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל (למסירת כתבי בית דין, באפשרותכם לבדוק באתר רשות שדות בקישור שלהלן :https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/default.aspx יש להזין את שם החברה במנוע חיפוש)
יש לציין כי היה ולחברה אין נציגות מוסמכת בישראל, למועצה לצרכנות אין את היכולת לאכוף את חוקי מדינת ישראל, לפיכך ייתכן שתצטרכו לפנות לעו"ד פרטי העוסק בתחום הדין הזר. | |
|
|
|
| 17/3/2020 16:54 |
שי |
 | |
|
| 17/3/2020 17:19 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 11/3/2020 23:15 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 23:15:36 |
| שלום רב, אני ובנזוגי הזמנו באוקטובר חופשת סקי בצרפת. יומיים לפני הטיסה שהייתה אמורה לצאת ב 7.3 יצא צו ריתוק של עובדי מערכת הבריאות. נאסר עלי על ידי מנהל בית החולים בו אני עובדת לממש את החופשה. לצערי בית מלון באתר הסקי בצרפת וגם הנהלת האתר גבו ממני את מלוא הסכום עבר שהות של שבוע במלון וגם עבור סקי פס. בביטוח נסיעות לחו'' ל שעשיתי אין רובריקה כזאת או דומה לה. מה אוכל לטעון כדי לקבל החזר ולו חלקי על מה ששלמתי לצרפתים?
תודה מראש,
גלית | |
|
|
|
| 12/3/2020 18:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 18:45:59 |
| שלום רב גלית,
מי היא הנהלת האתר?
האם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל?
אם לאו, למועצה לצרכנות יקום קושי לפעול מול חברות חוץ ולאכוף עליהן את הדין.
ולכן, עליך לעיין בתקנון של בית העסק ולאחריו לפנות אל הנהלת החברה. | |
|
|
|
| 15/3/2020 15:26 |
גלית בליצקי |
 | | מחבר: | גלית בליצקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 15:26:24 |
| השאלה שלי מה ניתן לעשות מול חברת בטיוח AIG בנוגע לתביעה? בסעיפי הביטול אין "כוח עליון" או "צו גיוס"
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/3/2020 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 17:14:24 |
| שלום רב גלית,
היות שמדובר בחברת ביטוח, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 16/3/2020 14:39 |
גלית בליצקי |
 | |
|
| 17/3/2020 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 16/3/2020 13:04 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 13:04:35 |
| שלום, יש לי מנוי לאימונים בסטודיו לאימונים כושר ואני מעוניינת לבטל אותו בגלל הקורונה והמצב הבריאותי ששורר כרגע בארץ ובעולם. בעל הסטודיו עדכן אותי כי הוא מקפיא את המנוי עד להודעה חדשה, וכל התקופה בה לא ניצלתי את המנוי תתווסף לי ואוכל לנצלו בהמשך כשנשוב לשגרה.
אם אני מעוניינת לבטל את המנוי הוא רשאי לגבות ממני דמי ביטול ע"פ החוק? | |
|
|
|
| 17/3/2020 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 16:57:32 |
| שלום רב ליטל,
לעניין חוק הגנת הצרכן- תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע כי ביטול העסקה ייכנס לתוקף בתום חודש ממועד מסירת הודעת הביטול שבמסגרתו ניתן יהיה לקבל שירות.
בעקבות המצב כיום,משרד הבריאות הוציא הנחיות לפיו:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים..."
למידע רחב אנא כנסי לקישור שלהלן:
(ראי תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לאור הנחיות משרד הבריאות,עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק מסרב לדרישתך לבטל את העסקה,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:28 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:28:54 |
| היי
הגן הפרטי ממשיך לעבוד למרות ההנחיות והאיסורים. הבעלים של הגן ממשיכה להפעיל את הגן בקבוצות של עד 8 ילדים. אם רוצים להביא את הילד לגן היא ביקשה שנחתום על הצהרה שהאחריות המלאה היא עלינו ולא נוכל לתבוע אותה בשום צורה לגבי שום עניין.
כמובן שלא חתמנו ולא לקחנו את הילדה לגן. הורים אחרים כן חתמו והילדים ממשיכים ללכת לגן. שלחתי לה הודעה לגבי המשך התשלום לגן והיא ענתה לי שהכל ממשיך כרגיל והיא תמשיך לגבות תשלום.
התשלום התבצע באמצעות צ'קים עד לסוף השנה.
מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 17/3/2020 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 16:39:52 |
| שלום רב טל,
ראה מידע באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_150320
האם הוצע לכם חלופה אחרת מלבד מה שציינתם בפנייתכם? אם כן, תשקלו את ההצעה.
אם לאו, תנסו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והמצב המשפטי ולציין את דרישתכם, לאחריו אם בית העסק יסרב לבקשתכם, תוכלו לשקול הגשת תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 16/3/2020 12:16 |
הודעה |
 | | מחבר: | הודעה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:16:04 |
| היי,
הזמנתי טיסות לאילת להשבוע דרך חברת ארקיע לפני כחודשיים לאירוע גדול שבוטל.
על פי ההנחיות החדשות לפיהן חל איסור התכנסות של 10 אנשים ומעלה אני מבינה שהטיסות לא יצאו לפועל.
בשיחה לפני מספר דקות עם ארקיע נאמר לי שאין בעיה לטוס ושהנהלים לחברות תעופה הם שונים מאשר לכלל האוכלוסיה וש"ארקיע יודעת מה היא עושה".
כרגע אם ברצוני לבטל את הטיסה אני נדרשת לשלם 150₪ דמי ביטול למרות שנאמר לי ע"י הנציגה שארקיע צימצמה טיסות ושהטיסה שלי זזה לשעה שונה מזו שהזמנתי במקור ושמותר להם להזיז טיסות ולשנות באופן חד צדדי כי הם חברת צ'ארטר.
מה הנהלים העדכניים לגבי החזר כספי על טיסה כזו?
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 17/3/2020 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 16:30:51 |
| שלום רב גברת,
בכמה שעות הטיסה נדחתה?
מתיאור בפנייתך, לא קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן שכן העסקה בוצעה לפני חודשים.
משרד הבריאות הוציא הנחיה לפיה"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים..."
למידע רחב אנא כנס לקישור שלהלן:
(תוכלי לקרוא תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבלת את אחת החלופות,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך להצעה ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 16/3/2020 12:00 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 12:00:44 |
| לפני כחצי שנה הזמנתי אני וחברתי טיסה לבת מצווה של הבנות שלנו ל6.4.2020 דרך חברת התעופה אירופלוט.
לצערי נפלה עלינו צרה נוראה הקורונה ובעקבותיה בוטלו טיסות וכמו כן חילו איסורים על כניסה ויציאה מהארץ.
לאורך כל הזמן הייתה לנו התנהלות מול סוכנות הנסיעות כשאנחנו שראויות בלחץ מה לעשות
לדברי סוכנת הנסיעות היא ביקשה כי נמתין עד ה10.3 וכך עשינו ולאחר מכן אמרה שנחכה עוד קצת מכיוון שחברת התעופה לא הוציאה הודעה על ביטול הטיסות שלה לתיאלנד
בשיחות מתמשכות עלתה לנו האלטרנטיבה להעביר את הכרטיסים לתאריכי החגים לספטמבר.
חששנו ולא ידענו מה לעשות וביקשנו שתמתין עוד קצת והיא מהצד שלה מצד אחד מעוד הלחיצה שלא נשארו מקום בטיסות ושאנחנו חייבות לסגור.
בעקבות המצב שבועות שאני עוקבת דרך אתר חברת התעופה לגבי הודעות לקבלת החזר כספי מלא.
במוצ"ש הוציאה החברה כי ניתן לקבל החזר כספי מלא, וביום ראשון שלחנו הודעה לסוכנת עם ההודעה של חברת התעופה (מצ"ב )
היא ניסתה ליצור קשר עם חברת התעופה ולברר האם ההודעה נכונה ,
למרבה הצער רק אתמול ה15.3 הבנו כי הסוכנת כירטסה את כרטיסי הטיסה. ולכן אנחנו לא זכאיות להחזר כספי מלא.
כרגע המצב לא מאפשר לחשוב בכלל על הטיסה בספטמבר ואין לדעת מה יהיה עד אז, ואם לא ניקח את הטיסה הזאת הלך לנו הכסף.
מיותר לציין שהמצב הכלכלי קשה ויהיה קשה.
מה נוכל לעשות?
| |
|
|
|
| 17/3/2020 16:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 16:22:26 |
| שלום רב ליאת,
עליכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם, לאור המצב והנחיות משרד הבריאות, שלעמדת המועצה לצרכנות, ניתן יהיה לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי. אולם היה ובית העסק ימשיך לסרב לבטל את העסקה כפי שאת מציינת, באפשרותכם לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 16/3/2020 08:07 |
שיר רינג |
 | | מחבר: | שיר רינג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 08:07:13 |
| כרטיסי טיסה הוזמנו באמצעות אתר אינטרנט של סוכנות תיירות היושבת במדריד (18 באוקטובר 2019).
הטיסה המיועדת בוטלה על ידי הסוכן ב13.11.19, והובטח במסמך שהגיע לדוא"ל שזיכוי כספי של 1087 דולר יוחזר תוך 90 ימים.
חלפו מעל 100 ימים, ולאחר טלפונים רבים הם בקושי עונים לטלפונים, מבטיחים ואינם מחזירים את הסכום שנגבה.
מה אפשר לעשות? למי לפנות? איך לתבוע אותם?
תודה על כל עצה | |
|
|
|
| 17/3/2020 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 13:35:01 |
| שלום רב שיר,
על מנת לבדוק אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל או כתובת לקבלת כתבי בית דין, באפשרותך להיכנס לאתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/default.aspx
(יש להזין במנוע חיפוש את שם החברה)
יש לציין כי, היה ואין לחברה נציגות מוסמכת בישראל, למועצה לצרכנות, אין את היכולת לאכוף את חוקי מדינת ישראל.
ולכן, יהיה עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדין הזר. | |
|
|
|
| 17/3/2020 15:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 15:14:03 |
| | עם העסקה בוצעה באמצעות פייפאל, הם יוכלו לעזור לך. אופציה נוספת היא לפנות למועצה לצרכנות של הספרדים. | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:20 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:20:59 |
| היי.
הגן הפרטי ממשיך לעבוד למרות ההנחיות והאיסורים. הבעלים של הגן ממשיכה להפעיל את הגן בקבוצות של עד 8 ילדים. אם רוצים להביא את הילד לגן היא ביקשה שנחתום על הצהרה שהאחריות המלאה היא עלינו ולא נוכל לתבוע אותה בשום צורה לגבי שום עניין.
כמובן שלא חתמנו ולא לקחנו את הילדה לגן. הורים אחרים כן חתמו והילדים ממשיכים ללכת לגן. שלחתי לה הודעה לגבי המשך התשלום לגן והיא ענתה לי שהכל ממשיך כרגיל והיא תמשיך לגבות תשלום.
התשלום התבצע באמצעות צ'קים עד לסוף השנה.
מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 17/3/2020 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 14:51:04 |
| שלום רב טל,
ראה מידע באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_150320
האם הוצע לכם חלופה אחרת מלבד מה שציינתם בפנייתכם? אם כן, תשקלו את ההצעה.
אם לאו, תנסו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והמצב המשפטי ולציין את דרישתכם, לאחריו אם בית העסק יסרב לבקשתכם, תוכלו לשקול הגשת תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 16/3/2020 09:33 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:33:31 |
| | שלום, הזמנתי שידה ושולחן אך מה שהזמנתי לא היה במלאי, ומהתצוגה היה שבור, החלפתי דגם אך מה שהיה להם לספק לי לא תאם בצבע בין השולחן לשידה. בקשתי לבטל עסקה וכעת הם מבקשים עמלת ביטול . מה עושים ? | |
|
|
|
| 17/3/2020 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 13:58:46 |
| שלום רב שלי,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם המוצרים סופקו לך לביתך?
האם הם הורכבו בביתך?
מה סכום עמלת ביטול?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה (בתוך 14 ימים) ללא תשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה והעסקה בוצעה בבית העסק הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואינך עומדת בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק ובמידה שהמדיניות של מטיבה באפשרותך לפעול בהתאם לחוק המכר הקובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בשל ירידת ערך המוצר, במקרה שבחרת בתיקון המוצר/החלפה על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בכך. | |
|
|
|
| 16/3/2020 09:09 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:09:29 |
| | שלום רב , האם צריך לשלם שכר לימוד למעון כאשר הוא סגור עקב הוראת הממשלה לבידוד בעקבות נגיף הקורונה ? | |
|
|
|
| 17/3/2020 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 13:52:45 |
| שלום רב יהודה,
האם מדובר במעון פרטי או מעונות שנמצאים תחת פיקוח משרד העבודה?
היה ומדובר במעון פרטי, יש לפנות אל בית העסק בכתב על מנת שתוכלו לשקול את צעדיכם.
היה וניתנה לכם הצעה שהיא לא לשביעות רצונכם- במקרה זה, ובעקבות החלטת הממשלה, לפיו גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, הרי שהם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה. במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים עד סוף שנת הלימודים, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
היה ומדובר במעונות שנמצאים תחת פיקוח משרד העבודה- יש לבדוק מה החלטת משרד העבודה בעניין זה. | |
|
|
|
| 15/3/2020 16:09 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 16:09:08 |
| | הזמננו טיסה לארה"ב בחברת לופטהנזה עם נחיתת ביניים בפרנקפורט. לאחר הודעת נשיא ארה"ב שהטיסות מאירופה לארה"ב מבוטלות בחודש הקרוב, ביקשנו מסוכנות הנסיעות החזר של עלות כרטיסי הטיסה. האם אנחנו זכאים להחזר מלא של העלויות ללא דמי ביטול, ו/או לפיצוי כלשהו? | |
|
|
|
| 17/3/2020 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 13:26:56 |
| שלום רב שמואל,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם יש התייחסות למקרה של כח עליון ובהתאם ניתן יהיה לפנות אל החברה.
שנית, האם רכשתם ביטוח נסיעות? אם כן, עליכם לבדוק אם הביטוח מכסה מקרה זה.
שלישית, על מנת לבדוק אם יש לכם זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לציין כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (טלפונית/צ'אט)? אם כן,מה גילך?
| |
|
|
|
| 16/3/2020 09:33 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:33:14 |
| | שלום, הזמנתי שידה ושולחן אך מה שהזמנתי לא היה במלאי, ומהתצוגה היה שבור, החלפתי דגם אך מה שהיה להם לספק לי לא תאם בצבע בין השולחן לשידה. בקשתי לבטל עסקה וכעת הם מבקשים עמלת ביטול . מה עושים ? | |
|
|
|
| 17/3/2020 12:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 12:34:50 |
| שלום רב שלי,
האם הם הורכבו בביתך?
מה סכום עמלת ביטול?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה (בתוך 14 ימים) ללא תשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה והעסקה בוצעה בבית העסק הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואינך עומדת בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק ובמידה שהמדיניות של מטיבה באפשרותך לפעול בהתאם לחוק המכר הקובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בשל ירידת ערך המוצר, במקרה שבחרת בתיקון המוצר/החלפה על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בכך. | |
|
|
|
| 12/3/2020 16:00 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 16:00:56 |
| היי
רכשתי כרטיסי טיסה דרך אתר של אליס, כחודש לפני הטיסה הוחלט להתחיל בטיפולים ונאלצתי לבטל את הטיסה , הוכרתי כנכה 100 אחוז ( זמני ) , אליס טענו שהכרטיס איננו בר החזרה אך לפנים משורות הדין הם ינסו לפנות לאלעל , לטענתם רק לאחר 90 יום יחזירו תשובה , האם יש מה לעשות ? | |
|
|
|
| 15/3/2020 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 14:10:13 |
| שלום רב שלומי,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות?
מתי הוכרת כנכה 100% והאם יש ברשותך תעודת נכות? אם כן, כיצד בוצעה העסקה- האם טלפונית?
האם רכשת ביטוח?
היה ורכשת ביטוח נסיעות באפשרותך להפעיל את הביטוח.
לעניין חוק הגנת הצרכן- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ובפניה המדוברת, אתה עומד בתנאים הקבועים בדין וכי ההתקשרות כללה שיחת טלפון והמועד לביטול העסקה בוצעה למעלה מ-7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות, הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתשלום דמי ביטול כאמור לעיל, ועל כן, תוכל לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 17/3/2020 12:23 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 12:23:31 |
| תודה על התגובה המהירה
העסקה בוצעה באמצעות אתר האינטרנט אליס ב5.8.19
היינו אמורים לטוס ב12.12.19
אינני יודע מהו טופס גילוי נאות
ב24 לנובמבר לאחר ביקור אצל ההמטולוג שקבע שעלי להתחיל בטיפול שלחתי מייל וביקשתי לבטל או לדחות את הטיסה , נאמר לי שהכרטיס ללא החזר אך ינסו לפנות לחברתהתעופה לפנים משורת הדין.
לאחר שרשור של מיילים שבהם העברנו נתונים לאליס רק ב1.12 נאמר על ידי אליס שהנתונים יועברו לחברת התעופה והטיפול יקח 90 יום.
במהלך דצמבר לאחר ועדה רפואית הוכרתי כנכה 100 % זמני עד אוקטובר 2020. ( מסמכים הועברו לאליס).
מאז טוענים שהדבר בטיפול ואתמול עקב משבר הקורונה גם אין מענה מטעם חברת אליס.
האם עלי לתבוע אותם? | |
|
|
|
| 17/3/2020 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 12:33:47 |
| שלום רב שלומי,
היה ויש ברשותך ביטוח נסיעה תנסה לבדוק אם הביטוח מכסה את המקרה, אם לאו,
ניתן אולי להעלות טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי,שבמסגרתו תוכל לפנות אל בית העסק, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם בית העסק לא יענה או שהמענה לא יהיה לשביעות רצונך,תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 16/3/2020 09:07 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:07:30 |
| | שלום רב, זוג מבוגרים בני שבעים וחמש שהאחד מהם אף חולה במחלת ריאות כרונית, ביקשו לבטל עקב המצב חבילת נופש שהזמינו לפסח ביוון מהארץ דרך אתר אינטרנט צרפתי. האם חוק הגנת הצרכן חל על העסקה או שהם כפופים למדיניות הביטול של בעלת האתר הצרפתית ? | |
|
|
|
| 17/3/2020 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 12:28:09 |
| שלום רב שי,
לעניין אזרחים ותיקים- אכן חוק הגנת הצרכן מאפשר לבטל עסקה שבוצעה בטלפון/צ'אט או בבית הצרכן , בתוך 4 חודשים.
אולם מתיאור בפנייתך, אינכם עומדים בתנאים הקבועים בחוק ולכן, לא קמה לכם זכות חרטה.
יחד עם, והנחיית משרד הבריאות הקובע כי:
.. לבני 60 ומעלה מומלץ לא להשתתף בהתכנסויות..."
למידע רחב אנא כנסו לקישור שלהלן:
(ראו תחת הכותרת "שאלות ותשובות... מה לגבי האוכלוסייה המבוגרת ומי שבא איתם במגע?").
לפיכך,עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, עליכם לבדוק אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל (למסירת כתבי בית דין, באפשרותכם לבדוק באתר רשות שדות בקישור שלהלן :https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/default.aspx יש להזין את שם החברה במנוע חיפוש)
יש לציין כי היה ולחברה אין נציגות מוסמכת בישראל, למועצה לצרכנות אין את היכולת לאכוף את חוקי מדינת ישראל, לפיכך ייתכן שתצטרכו לפנות לעו"ד פרטי העוסק בתחום הדין הזר. | |
|
|
|
| 16/3/2020 09:32 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 09:32:46 |
|
|
|
| 17/3/2020 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 12:08:20 |
| שלום רב שלי,
האם הם הורכבו בביתך?
מה סכום עמלת ביטול?
|
|
|
| 16/3/2020 08:12 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 08:12:49 |
| במצב של הקורונה האם הסופרים רשאים לסרב על החזרת בקבוקים ?
תודה | |
|
|
|
| 16/3/2020 22:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 22:59:44 |
| שלום רב אלעד,
הנחיות משרד הבריאות נכון להיום, קובע כי:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים.
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים... מקומות נוספים שיסגרו
קניונים (למעט מרכולים, בתי מרקחת ומקומות שמוכרים מזון שלא לצריכה במקום)."
למידע רחב אנא כנס לקישור שלהלן:
(ראה תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לפיכך, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בצירוף הנחיות כאמור. | |
|
|
|
| 17/3/2020 10:41 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 10:41:07 |
| | אני מבין שאסור היה לספור לסרב , אני צודק ? | |
|
|
|
| 17/3/2020 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 11:42:05 |
| שלום רב אלעד,
כפי שציינתי לעיל, אין איזשהי הנחיה המונעת זאת, ולכן יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, היה ובית העסק יסרב לקבל את הבקבוקים, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 15/3/2020 20:33 |
אילה כנפו |
 | | מחבר: | אילה כנפו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 20:33:37 |
| היי,אני ביצעתי עסקה לביטוח חיים בשביל לקבל החזר כספי על טיפולים פסיכולוגיים.היום לאחר 3 חודשים שאני משלמת לביטוח מודיעיל לי"שיהיה לך החזר רק אם את לוקחת פסחכולוגית מאיתנו"-וזה דבר שלא אמרו לי מראש אלא הדגישו ואמרו לי שאני אמשיך עם הפסיכולוגית הפרטית שלי ואני יביא קבלות ויקבל החזר.
אני ממש מאוכזבת ואני מחכה לתגובה ממכם כי אני רוצה לבטל את העיסקקה ולקבל החזר כספי כי עבדו עלי,
מי שהחתים אותי כל הזמן התשר אלי ואמר שזה בסדר ולא אמר בכלל את הפרט החשוב הזה ולכן אני דורשת החזר כספי וביטוך עיסקה כי שיקרתם לי! | |
|
|
|
| 16/3/2020 22:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 22:05:01 |
| שלום רב אילה,
בעניין זה, עליך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 17/3/2020 09:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 09:54:49 |
| | באתר חברת הביטוח אמורה להיות פוליסת ביטוח החיים. שם אמור להיות כתוב נושא ביטול ביטוח החיים. את יכולה לשלוח בכתב הודעה שבה את מבטלת את הביטוח. אם תדחי את נושא הביטול, יתכן שתאלצי לשלם על תקופה זו. את ההטעיה, לכאורה, יוכל לבדוק המפקח על הביטוח. | |
|
|
|
|