| 19/3/2020 06:48 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 06:48:04 |
| | ביטול עיסקת נופש במלון בארץ שבוצעה לפני חודשיים, דרך אתר החברה, מועד האירוח קרב, אך בגלל הקורונה לא ניתן להתארח, מה עושים כדי לבטל את העסקה, יש גם חשש שהחברה המספקת את הנופש תגיע למצב חדלת פירעון | |
|
|
|
| 22/3/2020 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 13:37:07 |
| שלום רב אלון,
בעקבות המצב כפי שציינת לעיל,המלצות משרד הבריאות הינן:
"..."...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים. בהתכנסות של עד 10 איש יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בן אדם לאדם..."
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים..."
למידע רחב אנא כנס לקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
(תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, מתיאור פנייתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבל את אחת החלופות,תוכל לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך להצעה ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 18/3/2020 22:23 |
חן מורד |
 | | מחבר: | חן מורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 22:23:30 |
| | שלום, מה בדבר התשלום לג'נין הפרטיים. להבנתימדבריו של מנכל מנכעצה אני לא מחוייבים לשלם לכן, אך בפועל ניגבה מאיתנו תשלום על חודש מרץ. מנהלת הגן טוענת שהיא ממתינה להודעה של איגוד הגנים, האם איגוד הגנים לא אחראי רק על גני עירייה? כמו כן, איך להתנהל מולה ולדרוש שלא תפדה את הצ'קים העתידיים, ותחזיר את החלק היחסי של חודש מרץ? | |
|
|
|
| 19/3/2020 18:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 18:03:09 |
| שלום רב חן,
ראשית, את מציינת כי:
"...אך בפועל ניגבה מאיתנו תשלום על חודש מרץ..." - האם הוצעה לכם חלופה בגין הגבייה עבור התקופה שלא קיבלתם שירות והגן היה סגור?
שנית, היה ומדובר במעון פרטי, יש לפנות אל בית העסק בכתב על מנת שתוכלו לשקול את צעדיכם.
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון"), במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים עד סוף שנת הלימודים, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 18/3/2020 20:23 |
ליליאן |
 | | מחבר: | ליליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 20:23:28 |
| | לפני מספר חודשים הזמנתי חבילה לחו"ל דרך חברת ישראייר.את סהכ חילקתי -10 תשלומים .כימאחר וחברת ישראייר ביטלה את כל הטיסות הבינלאומיות התקשרתי וביטלתי לבטל את העיסקה חברת ישרייר אמרה שמכיוון שיום לפני כשעדיין ישראייר לא ביטלה את כל הטיסות ביקשתי לבטל והם הציעו לגבות 10 אחוז דמי ביטול ואת היתרה לשמור לטובת טיסה עתידית דרכם עד סוף השנה. למרות שהתעקשתי לקבל החזר כספי מלא בשל ביטול הטיסה ביוזמת החברה הם סירבו להחזיר בטענה שאנחנו ביטלנו את ההזמנה.האם אני יכולה לחייב אותם להחזיר לי את הכסף או לחילופין לבטל את התשלומים העתידיים בחברת האשראי | |
|
|
|
| 19/3/2020 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 16:45:02 |
| שלום רב ליליאן,
עקרונית, נכון להיות משרד הבריאות קובע כי :
"מומלץ לשקול נחיצות של נסיעות פרטיות לחו"ל..." למידע רחב ראי בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/(תחת כותרת:"האם ישנן הגבלות לנסיעה לחו"ל")
לפיכך, ייתכן שבמועד בקשתך אז לביטול עסקה לא היתה הגבלת נסיעה ליעד שהיית אמורה לנסוע ובכלל, ולכן, יהיה קושי לטעון טענת סיכול חוזה (המכונה "כח עליון"). | |
|
|
|
| 18/3/2020 18:14 |
חדוה סרוסי שטרק |
 | | מחבר: | חדוה סרוסי שטרק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 18:14:57 |
| | שלום, רכשתי בינואר 4 כרטיסי טיסה לברצלונה, דרך חברת נסיעות. הייתי איתם בקשר לעניין קיומה של הטיסה והיום קיבלתי הודעה מסוכנת הנסיעות שהטיסה בוטלה ואחויב בסכום של 30 דולרים לכל כרטיס דמי סליקה. איני מבינה מדוע החיוב הרי לא אני ביטלתי את העסקה אלא הספק עצמו-חברת אל על- היא שביטלה את העיסקה. מדוע מגלגלים "קנס" אלי? מדוע אני צריכה לשלם 120 דולרים בגין דמי סליקה- הוסבר לי שמדובר בסוג של דמי טיפול, אם לא אני ביטלתי את העיסקה? האם זה חוקי מותר להם לגבות ממני כסף? | |
|
|
|
| 19/3/2020 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 16:01:48 |
| שלום רב חדוה,
על פי המלצות משרד הבריאות לנוסעים לחו"ל, נקבע כי:
"...יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..." (להלן הקישור: https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:" שאלות ותשובות...מהן ההמלצות לנוסעים לחו"ל")
בעקבותיו, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ולפיכך, והיות שהביטול נעשה על ידי החברה עמה ביצעתם את העסקה, יש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות או שהחלופות המוצעות לכם אינן לשביעות רצונכם, באפשרותכם לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 18/3/2020 16:19 |
שמול |
 | | מחבר: | שמול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 16:19:23 |
| בעקבות המצב, מכון הכושר שבו אני מתאמן סגר את שעריו. אין מענה בטלפון, במייל ובפייסבוק. אי אפשר להשיג אותם.
הם מצידם, ממשיכים לחיייב למרות שהמכון סגור והתמורה לא ניתנת.
כששלחתי מייל קיבלתי מענה אוטומטי כזה:
"לקוחות יקרים שלום רב,
בהמשך להודעת ראש הממשלה ומשרד הבריאות, החל ממחר בבוקר ה-15.3.2020 תסגור רשת ספייס זמנית את כל מועדוניה.
כמובן שזמן ההקפאה יוחזר בצורה מלאה לכולם..."
אבל אני לא רוצה שזמן ההקפאה יוחזר לי. אני אפילו לא יודע אם הם יחזרו לפעילות. אני רוצה לבטל את המנוי באופן מיידי וכמובן לא מוכן שיגבו כסף כל עוד אני לא מקבל תמורה.
מה עליי לעשות?
ניסיתי לפנות לחברת האשראי אבל הם השיבו שבגלל הקורונה זה מקרה מיוחד והם לא יכולים לעצור את החיובים.
מה עושים?
תודה | |
|
|
|
| 18/3/2020 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 17:02:43 |
| שלום רב שמול,
עקרונית, לאור הנחיות משרד הבריאות לפיה:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים. בהתכנסות של עד 10 איש יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בן אדם לאדם...מקומות שיסגרו:...חדרי כושר..."
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות...האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ"
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
על כן, במקרה המתואר, היה ואינך מקבל את הצעת בית העסק, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 18/3/2020 17:18 |
שמול |
 | | מחבר: | שמול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 17:18:30 |
| תודה, אבל מה שאתם מתארים זה לתבוע את העסק לאחר סיום המשבר.
והרי שהחשש שלי שלא אקבל את הכסף בחזרה הוא מאוד נמוך, אלא שבזמן שאני רץ ומקושש שקל לשקל כדי להחזיק את העסק שלי קיים ולשלם לעובדים, רשת ספייס החצופים ממנים את עצמם על חשבוני.
לוקחים הלוואה ממני מבלי לשאול אותי בכלל ואין לי דרך לעצור את זה.
שורה תחתונה: התזרים גם משנה פה וזו חוצפה ממדרגה ראשונה שהם, בחסות חברת האשראי, לוקחים ממני הלוואה מבלי לשאול אותי בכלל.
אין משהו שאני יכול לעשות במיידי כדי לעצור את זה?
תודה | |
|
|
|
| 19/3/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 10:13:50 |
| שלום רב שמול,
לעת עתה, זה מה שאנו יכולים להציע לך. | |
|
|
|
| 19/3/2020 10:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 10:20:05 |
| | אתה צריך לשלוח הודעה בכתב שאתה מבטל את העסקה. הם מחויבים לפעול על פי החוק. | |
|
|
|
| 19/3/2020 10:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 10:52:32 |
| | ראה כאן: https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 19/3/2020 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 15:09:22 |
| שלום רב שמול,
לעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, כפי שמר משה ציין, ניתן לפעול בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן אולם, תצטרך לשלם דמי ביטול מירביים כפי שמפורט בקישור שלעיל (טבלה). | |
|
|
|
| 15/3/2020 16:28 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 16:28:45 |
| הזמנו כרטיסי טיסה בחברת לופטהנזה דרך סוכנות נסיעות בארץ ליולי 2020.
הודענו היום על ביטול הטיסה מצידנו ושילמנו דמי ביטול עפי מדיניות הביטול של חברת התעופה (160 דולר לאדם). כרגע סוכנות הנסיעות מסרבת לבצע זיכוי בכרטיס האשראי שלנו- לטענתם רק אחרי שיתקבל אליהם ההחזר מחברת התעופה בעוד כחודש, היא תזכה את כרטיס האשראי שלנו.
האם זה מותר על פי חוק? האם הם לא מחוייבים לבצע ביטול עסקה תוך 14 יום מקבלת הביטול?
תודה | |
|
|
|
| 16/3/2020 21:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 21:03:36 |
| שלום רב סיגל,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
היה וזכות החרטה מכח חוק הגנת הצרכן חלף (זכות חרטה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ושזכות השבה ייעשה בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול) הרי שיהיה עליכם לעיין בהסכם ההתקשרות לעניין מועד השבת הכספים, היה ולא תקבלי את כספך בהתאם לקבוע בהסכם או במדיניות של בית העסק, תנסו לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 17/3/2020 09:06 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 09:06:59 |
| העסקה היא מכר מרחוק- טלפונית ובאימייל. לא נכחתי במשרד בשום שלב.
העסקה בוצעה בספטמבר 2019, הרבה מעבר לזכות החרטה של 14 יום.
לא נמסרו לי תנאים של העסקה, האם התנאים שהם מפרסמים באינטרנט תופס לגבי כל עסקה של מכר מרחוק? כי אם כן לפי התנאים שמפורסמים באתר שלהם, הם מחויבים להחזיר תוך 14 ימים.
החשש שלי הוא שמהלך הזמן הזה הם עלולים להכריז על פשיטת רגל ואז אני מאבדת את כל הכספים ששולמו להם- עשרות אלפי שקלים. | |
|
|
|
| 17/3/2020 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 13:08:05 |
| שלום רב סיגל,
היות שלא קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, עליך לפנות אל בית העסק על מנת שיפעל בהתאם למוסכם בניכם. | |
|
|
|
| 19/3/2020 13:59 |
סיגל |
 | |
|
| 18/3/2020 15:49 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 15:49:42 |
| שלום רב,
בתאריך ה-30/10/20 חתמתי על עסקת תיירות הכוללת טיסות, הובלות ומלונות בין התאריכים ה-6-12/4/2020 ושילמתי מקדמה לשריון 5 מקומות עבור בני משפחתי. ב-16/02/20 צלצל אלי הסוכן וביקש את יתרת התשלום, ששולמה בארבעה תשלומים שווים. שתי העסקאות בוצעו טלפונית בכרטיס אשראי.
ב-16/03/20 קיבלתי מייל מהסוכנות שמודיע על ביטול הנסיעה בשל הקורונה ודחייתה למועד מאוחר יותר ואת תנאי ההחזרים הכספיים:
א. החזר של 50% מסכום ההזמנה לחשבון הלקוח.
ב. זיכוי עתידי (תקף עד לפסח 2021 כולל) של יתרת הסכום- 50%, למימוש בטיסות המופעלות על ידי הסוכנות.
מאחר והסידור הזה לא מתאים להתארגנות המשפחתית שלנו, עם ילד שחי ולומד בחו"ל, ילד שעתיד להתגורר בחו"ל בשנה הבאה וילדה שמשרתת בצה"ל, עוד באותו היום השבתי בבקשה לקבל החזר מלא של 100% לחשבון הבנק.
היום נעניתי שאין שינוי במדיניותם, אך הסוכנות תוכל "לבוא לקראתנו" ולשדרג את הזיכוי:
1. אפשרות למימוש עד סוף שנת 2021
2. אפשרות להעברת המימוש לצד ג'
האם אין זה מחובתם להעניק לנו החזר כספי מלא?
תודה על תשובתכם! | |
|
|
|
| 18/3/2020 16:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 16:54:46 |
| שלום רב קרן,
מתיאור בפנייתך, ולאור הנחיית משרד הבריאות לפיו יש מגבלות לצאת לחו"ל (ראי מידע מפורט בקישור שלהלן:https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/).
עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
והיות שהביטול נעשה על ידי החברה הרי שיש לפנות אל החברה בדרישה להשבת כספכם, היה ובית העסק יסרב (מומלץ לשלוח מכתב) תוכלו לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 18/3/2020 12:51 |
שרון טסמה |
 | | מחבר: | שרון טסמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 12:51:34 |
| שלום,
עד כה היה איסור להתקהלות מעל 10 אנשים, כרגע הומלץ ע״י משרד הבריאות לא לצאת בכלל מהבתים.
מחר אמורה להיות מסיבת הרווקות של אחת החברות, האם יש איזשהו חוק שעומד לצד הצרכן במצב שכזה? או בעל המקום יכול לחייב אותנו על ביטול/דחייה? | |
|
|
|
| 18/3/2020 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 15:53:31 |
| שלום רב שרון,
הנחיות משרד הבריאות לשאלה "האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ?":
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים. בהתכנסות של עד 10 איש יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בן אדם לאדם..." למידע רחב להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות...האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ?")
לאור ההנחיות החדשות,כאמור בקישור שלעיל, יש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף ההנחיות, היה ובית העסק מסרב לבטל את העסקה או להציע חלופות אחרות, באפשרותך לפנות אל בית העסק תוך נימוק הסירוב ולאחריו תצטרכו לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 17/3/2020 14:37 |
קובי ברוך |
 | | מחבר: | קובי ברוך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 14:37:30 |
| | שלום נתתי ציקים לגן פרטי וגם בימים אלו שאין גן בכלל ואינני עובד כי אני שומר על הילדה הגננת מתעקשת שהתשלום לגן יהיה במלואו ואיני רוצה לבטל את הצק כי שמעתי שזה לא חוקי. מה ניתן לעשות למה אני צריך לשלם על הגן כשאין גן בכלל לתקופה כזאת ארוכה יש דרך למנוע ממנה לגפדות את הציקים? | |
|
|
|
| 18/3/2020 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 11:05:11 |
| שלום רב קובי,
האם הוצע לך איזושהי חלופה?
עקרונית,היה ומדובר במעון פרטי, יש לפנות אל בית העסק בכתב על מנת שתוכלו לשקול את צעדיכם.
היה וההצעה שהוצעה לכם אינה לשביעות רצונכם- הרי שבעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה. במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים עד סוף שנת הלימודים, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 18/3/2020 11:09 |
דניאל .ל |
 | | מחבר: | דניאל .ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 11:09:36 |
| אבל על חודש מרץ שחצי היה פעיל וחצי לא בגלל הוראות ממשלה.
צריך לשלם מלא או חלקי? | |
|
|
|
| 18/3/2020 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 11:21:41 |
| שלום רב קובי,
שוב, לכאורה ניתן להעלות את טענת סיכול חוזה (המכונה "כח עליון") כפי שצוין לעיל, אולם, אם בית העסק יסרב או שההצעה לא תהיה לשביעות רצונכם, תצטרכו לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 18/3/2020 15:17 |
Amihai Roznberg |
 | | מחבר: | Amihai Roznberg (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 15:17:13 |
| | הגננת טוענת שהיה צריכה לקבל תשובה מאיחוד הגנים האם יש קשר בין איחוד הגנים לזה שהיא צריכה להחזיר לנו כסף? | |
|
|
|
| 18/3/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 15:29:09 |
| שלום רב אביחי,
ייתכן שהיא רוצה להתייעץ. | |
|
|
|
| 18/3/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 18/3/2020 11:20 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 11:20:04 |
| שלום רב. בחודש דצמבר הזמנתי חבילה דרך חברת ישראייר.חילקת את הסכום ל-13 תשלומים. החברה לא מוכנה לבטל את החבילה ילמרות שהטיסה שהיתה אמורה להיות בסוף חודש מרץ התבטלה. אין טיסות בינלאומיות. בתאריך 8 למרץ התקשרתי לשירות הלקוחות והם הציעו לי לשלם דמי ביטול בסך 10 אחוז ואת היתרה לשמור בבנק של ישראייר
כיון שלא רציתי להפסיד את כל הכסף, הסכ תיק לעסקה זו. ב-9 לחודש ביטלה ישראייר את כל טיסותיה הבינלאומיות. ביקשתי לקהל את כספי חזרה , אולם סירבתי. שאלתי היא האם אני יכולה לבטל את התשלומים העתידיים ובכל להציל חלק מההזצנה? לתדותבעם אודה | |
|
|
|
| 18/3/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 15:18:34 |
| שלום רב נעמה,
עקרונית, נכון להיות משרד הבריאות קובע כי :
"מומלץ לשקול נחיצות של נסיעות פרטיות לחו"ל..." למידע רחב ראי בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/(תחת כותרת:"האם ישנן הגבלות לנסיעה לחו"ל")
לפיכך, ייתכן שבמועד בקשתך אז לביטול עסקה לא היתה הגבלת נסיעה ליעד שהיית אמורה לנסוע ובכלל, ולכן, יהיה קושי לטעון טענת סיכול חוזה (המכונה "כח עליון").
| |
|
|
|
| 18/3/2020 11:07 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 11:07:18 |
| שלום,
בתאריך 23.1.20 נחתם הסכם השכרת שמלת כלה שבו הסטודיו צריך לספק לי את השמלה לתאריך 23.3.20. בתמורה התחייבתי אני לשלם 7,000 ש"ח כאשר את התשלום אבצע בכל מדידה שאליה אגיע בסטודיו (סה"כ 3 מדידות). המדידה האחרונה נקבעה ליום רביעי בתאריך 18.3.20.
בתאריך 15.3.20, יצרתי קשר עם בעלת סטודיו שמלות הכלה והודעתי לה שהחתונה נדחית עקב התפשטות נגיף הקורונה ואיסור התקהלות.
בתגובה, בעלת הסטודיו הסכימה לדחות תאריך השכרת השמלה לתאריך אחר שאבחר ללא תוספת תשלום אך יחד עם זאת, דרשה שאשלם את מלוא סכום עבור השכרת השמלה על מנת לשמור את השמלה עבורי, כאשר בפועל איני מקבלת את השמלה כרגע וגם מצידה לא תבצע את המדידה האחרונה כפי שקבענו.
חשוב לציין, שבמועד חתימת החוזה (23.1.20), לא יכולתי לצפות להתפשוט נגיף הקורונה ובטח לא למצב חירום עולמי בו הנחו את כולם לא לצאת מהבית שלא לצורך נחוץ, לא להתראות עם חברים ומשפחות, לא להיות מעל שני אנשים בחדר אחד ולשמור על מרחק של לפחות שני מטרים מאדם לאדם (נכון לתאריך 18.3.20) מצב שלא יכול להתקיים בעת מדידה שאליה התחייבתי להגיע ביום רביעי כפי שצוין מעלה.
1. אני שילמתי עד כה 5000 ש"ח עבור השכרת השמלה. בעלת הסטודיו דורשת שברגע זה אשלם את היתרה עבור השמלה (עוד 2000 ש"ח) כדי שהיא תשמור את השמלה עבורי לתאריך שארצה ושאינו ידוע כרגע.
2. החל מהיום, חל איסור יציאה מהבית לצרכים שאינם חיוניים וכן איסור לשהות במחיצת אדם במרחק הנמוך משני מטרים. כלומר, בעלת הסטודיו אינה יכולה לבצע את מלוא עבודתה על השמלה, שכן היא לא יכולה לבוא איתי במגע לצורך מדידות אחרונות.
השאלה שלי בהתאם לצויין לעיל:
האם אני נדרשת לשלם לבעלת הסטודיו עבור שמלת הכלה את מלוא הסכום שעליו היא החתימה אותי בחוזה הכתוב טרם הספקת המוצר וביצוע כל ההתאמות הנדרשות לשמלה (עוד 2000 ש"ח) כפי שהיא דורשת? | |
|
|
|
| 18/3/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 14:57:10 |
| שלום רב מעיין,
עקרונית, לאור הנחיות משרד הבריאות לפיה:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים. בהתכנסות של עד 10 איש יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בן אדם לאדם..."
למידע רחב תוכלי לראות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
(תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה"(המכונה "כח עליון") כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, במקרה שלך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בצירוף הנחיות משרד הבריאות ובמידה שתגובת בית העסק לא תשנה, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 18/3/2020 10:08 |
אנדרי |
 | | מחבר: | אנדרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 10:08:52 |
| שלום רב,
אשמח להסבר כיצד לצרף קובץ לתלונה קיימת? | |
|
|
|
| 18/3/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 13:39:24 |
| שלום רב אנדרי,
להוספת מסמכים תוכל לשלוח בכתובת דוא"ל :
doc@consumers.org.il
מומלץ לציין את מספר הפניה שלך, על מנת שיהיה ניתן לצרפו לתלונה.
| |
|
|
|
| 18/3/2020 09:34 |
דניאל .ל |
 | | מחבר: | דניאל .ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 09:34:47 |
| בעקבות המצב והוראות הממשלה הוצאנו את ילדנו מהמטפלת הפרטית. האם אני מחוייב לשלם לה על כל החודש או רק על החלק היחסי שהילד היה אצלה?
בנוסף היא טוענת שבחוזה שחתמנו איתה יש סעיף שאומר שאם מוציאים ילד אז צריך לשלם גם על החודש שאחריו. האם במקרה זה עדיין חייב לשלם לה?
תודה!! | |
|
|
|
| 18/3/2020 10:04 |
דניאל .ל |
 | | מחבר: | דניאל .ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 10:04:53 |
| הלו????
ממש אשמח לתשובה.
ראיתי שנשאל לפני כן אבל השאלה שלי קצת שונה
תודה רבה רבה | |
|
|
|
| 18/3/2020 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 13:33:02 |
| שלום רב דניאל,
בעניין זה תנסה להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני עבודה . | |
|
|
|
| 17/3/2020 15:42 |
מממ |
 | | מחבר: | מממ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 15:42:44 |
| שלום רב,
אבי רכש במהלך חודש 12/2019 טיסה דרך סוכן נסיעות. אבי מעל גיל 65, והטיסה היא בעוד יותר משבועיים.
עקב כל המגבלות, אבי מעוניין לבטל את ההזמנה, אך הסוכן לא מוכן לבטל, ועונה לו שהחוק לחל עליו כיוון שלא הזמין באינטרנט.
לא מוכנים לבטל, עד שחברת התעופה לא תבטל את הטיסה.
אפשר לעזור לי לעשות קצת סדר? תודה מראש | |
|
|
|
| 18/3/2020 11:32 |
מממ |
 | | מחבר: | מממ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 11:32:07 |
| מקווה שהפניה לא תלך לאיבוד בים של הפניות. תודה
ותודה על העבודה הקשה שאתם עושים בתשובות המהירות בזמן כה קשה. | |
|
|
|
| 18/3/2020 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 11:44:18 |
| שלום רב אדון,
על מנת לבדוק אם לאביך תקום זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לענות על מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק כלומר בטלפון או בצ'אט?
מתי תאריך קבלת השירות?
מתי אביך הודיע לחברה על ביטול עסקה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, היה והעסקה בוצעה בבית הצרכן ביוזמת בית העסק הרי שהעסקה הינה "עסקת רוכלות", שבמסגרת קמה לאזרח וותיק(65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ג1, 14ג1(ב) בחוק הגנת הצרכן.
היה ואביך עונה לתנאים הקבועים בחוק, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתו ודרישתו להשיב את כספו בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול, היה ובית העסק מסרב לבטל את העסקה קמה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
אם לאו, אפשר לפנות אל בית העסק בעקבות המלצות משרד הבריאות בטענת "סיכול חוזה" (המכונה "כח עליון). | |
|
|
|
| 18/3/2020 12:37 |
מממ |
 | | מחבר: | מממ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 12:37:09 |
| תודה על הקדשת הזמן לתשובה המפורטת.
אבי התקשר למישהו שהוא מכיר שעובד בסוכנות נסיעות. נפגשו ומכר לו את הכרטיס.
למחרת, שילם במזומן בסוכנות עצמה.
ומאז מתנהלים בוואטסאפ.
כל זה קרה בתאריכים 02, 03/12/2019.
הטיסה היא לתאריך 07/04/2020, יש עדיין יותר מ-7 ימי עסקים.
אני אעזור לו לנסח מכתב, האם לא חלים עליו התנאים שפירטת מעלה? אז לא אכתוב שזה מסיבה זאת, ארשום במכתב שמבקשים לבטל עקב "כוח עליון"? כמו ההנחיות של משרד הבריאות בימים אלה?
כי הם מגלגלים את הנושא לחברת תעופה ואומרים שיחזירו לו את הכסף רק אם חברת התעופה יחליטו לבטל את הטיסה.
תודה מראש! :)
| |
|
|
|
| 18/3/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 12:59:04 |
| שלום רב אדון,
תודה על המענה.
עקרונית, סעיף 14ג(ו) בחוק הגנת הצרכן, מגדיר מהו שיווק מרחוק, כדלקמן:
"שיווק מרחוק"- פניה של עוסק לצרכן באמצעות דואר, טלפון, רדיו, טלויזיה, תקשורת אלקטרונית מכל סוג שהוא, פקסימיליה, פרסום קטלוגים או מודעות, או באמצעי כיוצא באלה, במטרה להתקשר בעסקה שלא בנוכחות משותפת של הצדדים, אלא באחד האמצעים האמורים."
על כן,באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך והוראות חוק הגנת הצרכן לעניין אזרח וותיק, כאמור לעיל.
בנוסף, לאור המלצות משרד הבריאות הקובעות, בין היתר כי:
"... מומלץ לשקול נחיצות של נסיעות פרטיות לחו"ל..."
למידע נוסף, ראו באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ 0 (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות...האם ישנן מגבלות לנוסעים לחו"ל")
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
והיות שבהנחיות משרד הבריאות יש מגבלות לצאת לחו"ל, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניך חלופות או שהחלופות שיוצעו לך אינן לשביעות רצונך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך, לאחריו, תוכלו לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 17/3/2020 19:01 |
ל.א |
 | | מחבר: | ל.א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 19:01:13 |
| ערב טוב
רציתי לדעת מה קורה כאשר חברת תעופה זרה לא מוכנה לתת החזר כספי בעבור טיסות פנים ? כאשר כל העסקה נעשה מול סוכנות פה בארץ | |
|
|
|
| 18/3/2020 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 12:40:46 |
| שלום רב אדון,
מדוע אתה אמור לקבל החזר כספי- האם בשל ביטול העסקה בעקבות המצב? מי ביטל את העסקה? האם פנית אל החברה עמה ביצעת את העסקה (לסוכנות)?
אם כן, מהי תשובתה? | |
|
|
|
| 18/3/2020 00:44 |
לאה |
 | | מחבר: | לאה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 00:44:55 |
| | אנחנו קבוצת מטיילים שרכשה טיול בשייט נהרות, עקב מצב הקורונה חברת השייט ביטלה את השייט. כעט אנחנו מתבקשים לשלם 35% מערך הטיול כדמי ביטול או לשלם את מלוא הטיול ולקבל טיול שייט חלופי לבחירתינו עד שנת 2021. האם אנחנו לא זכאים חקבל את כספינו בחזרה? חשוב לציין שהעיסקה בוצעה לפני ימי הקורונה ובטח לא היינו מבצעים את העיסקה לו ידענו שתהיה מגיפה, מה עושים | |
|
|
|
| 18/3/2020 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 12:27:05 |
| שלום רב לאה,
על מנת לבדוק אם קמה לכם זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אנא ציינו מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי מועד קבלת השירות? תאריך פנייתם לחברה לבטל את העסקה?
לעניין טענך "...חשוב לציין שהעיסקה בוצעה לפני ימי הקורונה ובטח לא היינו מבצעים את העיסקה לו ידענו שתהיה מגיפה..." בעקבות הנחיות משרד הבריאות לפיה:
"...יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..." (להלן הקישור: https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:" שאלות ותשובות...מהן המלצות לנוסעים לחו"ל ")
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ולפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות או שהחלופות המוצעות לכם אינן לשביעות רצונכם, עליכם לפנות בכתב לבית העסק תוך נימוק סירובכם להצעות ולאחריו תוכלו לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 17/3/2020 19:00 |
ל.א |
 | | מחבר: | ל.א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 19:00:51 |
| ערב טוב
רציתי לדעת מה קורה כאשר חברת תעופה זרה לא מוכנה לתת החזר כספי בעבור טיסות פנים ? כאשר כל העסקה נעשה מול סוכנות פה בארץ | |
|
|
|
| 18/3/2020 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 12:17:28 |
| שלום רב אדון,
מדוע אתה אמור לקבל החזר כספי- האם בשל ביטול העסקה בעקבות המצב? מי ביטל את העסקה? האם פנית אל החברה עמה ביצעת את העסקה (לסוכנות)?
אם כן, מהי תשובתה?
| |
|
|
|
| 17/3/2020 13:13 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 13:13:30 |
| | שלום לכם. האם את יודעים על הוראה ברורה לגבי החזרי תשלומי הורים למשפחתונים פרטיים בעקבות השבת הקורונה? כיצד ניתן להתנהל נכון מול מטפלת המשפחתון שהודיעה כי אין פעילות? | |
|
|
|
| 17/3/2020 14:39 |
קובי ברוך |
 | | מחבר: | קובי ברוך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 14:39:12 |
| | גם אני בדיוק באותה סוגיה ממשיכים לקחת ממנימכסף רגיל ואין גן בכלל. | |
|
|
|
| 18/3/2020 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 11:27:48 |
| שלום רב איתי,
האם הוצע לך איזושהי חלופה?
היה ומדובר במעון פרטי, יש לפנות אל בית העסק בכתב על מנת שתוכלו לשקול את צעדיכם.
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון). במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים עד סוף שנת הלימודים, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 17/3/2020 14:26 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 14:26:50 |
| שלום, הזמנו (לפני כל הסיפור של הקורונה) שובר לצימר דרך בהצדעה. בשל ההנחיות שיצאו עכשיו שלא לצאת מהבית למעט במקרים חירום ביקשנו מבעל התחמק לבטל והוא לא מסכים, הוא אף טוען שהוא יבטל רק אם נהיה בבידוד ונתיג לו אישור ממשרד הבריאות, וגם אז התחמק ידחה בשבועיים כלומר נאלץ להגיע בתאריך שלא מתאים לנו בלי קשר לקורונה.
אנחנו חוששים להסתובב עכשיו בחוץ, ההורים שלנו בקבוצת סיכון, ולפי ההנחיות אנחנו לא אמורים להגיע לשם, בטח שלא בתחבורה ציבורית. פנינו לאתר בהצדעה והן מבחינתם לא יכולים לעשות כלום כי הוא פדה את השובר וכעת הכסף אצלו ולהם אין מה לעשות, אין מענה טלפוני לא אצלם ולא בשום מקום. הוא מסרב לתת לנו לבטל ולהגיע בתאריך אחר לאחר שכל הבלאגן ירגע.
מה ניתן לעשות בנושא, אנחנו אמורים לנסוע עוד יומיים ביום חמישי | |
|
|
|
| 18/3/2020 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 10:47:50 |
| שלום רב נועה,
בהתאם להמלצות משרד הבריאות לפיה:
"חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים. בהתכנסות של עד 10 איש יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בן אדם לאדם..."(להלן הקישור: https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
((תחת הכותרת:" שאלות ותשובות...האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ"))
לפיכך,עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות או שהחלופות המוצעות לכם אינן לשביעות רצונכם, עליכם לפנות בכתב לבית העסק תוך נימוק סירובכם להצעות, ולאחריו תוכלו לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 17/3/2020 12:03 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 12:03:47 |
| שלום
רכשתי ביטוח נסיעות לחו"ל שנתי של חברת הראל. כמובן שאין לדעת מתי אני אוכל להשתמש בו שוב. האם אני יכול להקפיא או לבטל את הביטוח ומה ההחזר שמגיע לי אם אני מבטל.
בברכה
יוסי | |
|
|
|
| 17/3/2020 12:04 |
יוסי |
 | |
|
| 18/3/2020 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 09:47:31 |
| שלום רב יוסי,
תפנה אל חברת הביטוח על מנת לברר בעניין, היה ותתקל בבעיה תוכל לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, משרד האוצר:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 18/3/2020 10:44 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 10:44:47 |
| | באתר החברה אמורה להופיע הפוליסה ושם תוכל לקרוא את זכויותיך. | |
|
|
|
|