| 20/3/2020 18:11 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2020 | | שעה: | 18:11:13 |
| שלום רב,
נרשמתי לקורס לפני חודשיים,התשלומים כבר ירדו פעמיים, הקורס מתחיל באפריל, המצב קשה מאוד בארץ עכשיו אולי ימשיך להיות קשה אני מעוניינת לבטל, לפי ההסכם יש עמלת ביטול , מה עושים במקרה כזה? האם בעקבות המצב הם מחויבים להחזיר את כל הכסף ללא עמלת הביטול? או שעדיין רשאים לדמי ביטול,
תודה | |
|
|
|
| 23/3/2020 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 13:52:13 |
| שלום רב איילה,
כיצד את אמורה לקבל את הקורס?
האם פנית אל בית העסק בעניין?
מה קובע ההסכם לעניין ביטול עסקה? | |
|
|
|
| 20/3/2020 13:52 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2020 | | שעה: | 13:52:52 |
| שלום רב,
שאלה - מכיוון שמכוני הרישוי אינם פעילים בימים אלה האם ניתן לנהוג ברכב שתאריך חידוש רישיון הרכב שלו פג?
תודה! | |
|
|
|
| 21/3/2020 09:22 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2020 | | שעה: | 09:22:18 |
| | יצא לי לראות מסמך שאכן מאפשר לנהוג. תוכל לברר יותר על הנושא אם תתקשר למשרד הרישוי/תחבורה. | |
|
|
|
| 22/3/2020 10:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 10:54:27 |
| | יצאה הודעה חדשה שיש טסטים: https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3802751,00.html | |
|
|
|
| 23/3/2020 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 13:50:02 |
| שלום רב אבי,
למידע בעניין תוכל לקבל באתר משרד התחבורה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/car_licence_renewal | |
|
|
|
| 20/3/2020 12:29 |
זינה בן דב |
 | | מחבר: | זינה בן דב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2020 | | שעה: | 12:29:50 |
| | שלום, רציתי לברר האם יש צו או תקנה אשר מחייבים את מעונות היום הפרטיים להחזיר כסף ששולם מראש? | |
|
|
|
| 23/3/2020 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 13:11:22 |
| שלום רב זינה,
היה ומדובר במעון פרטי, יש לפנות אל בית העסק בכתב על מנת שתוכלו לשקול את צעדיכם.
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון"). לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים עד סוף שנת הלימודים, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
היה ומסרתם שיקים- אנא התייעצו מול עו"ד המתמחה בהוצאה לפועל בטרם תנקטו בצעדים כלשהם. | |
|
|
|
| 19/3/2020 19:20 |
Ayelet Cohen |
 | | מחבר: | Ayelet Cohen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 19:20:46 |
| שלום,
רכשתי באינטרנט מחשב נייד חדש. המחשב הגיע ללא מערכת הפעלה. לאחר התקנת מערכת הפעלה נמצא כי רכיבים מסויימים לא עובדים - מסך המגע של העכבר לא מגיב, אין אפשרות להתחבר לWIFI ולפעמים גם בעיות רזולוציה במסך. עקב כך, רציתי לבטל את העסקה.
בית העסק טוען מולי שמדובר בבעיות של דרייברים ושאני יכולה להביא את זה למעבדה שלהם ושיתקנו את זה, ושבשביל לטעון שמדובר במחשב תקול אני צריכה שיאספו את זה ממעבדת לנובו.
השאלה היא:
1. האם מותר לי לבטל את העסקה בכל זאת ולהחזיר להם את המחשב?
2. האם פתיחת המחשב והתקנת מערכת הפעלה (שהיא נצרכת ברמה הבסיסית לצורך שימוש במחשב) נחשבת כשימוש במוצר?
אציין שעוד לא עברו 14 יום מקבלת המוצר, וכמו כן מדיניות ביטול עסקה לא צוינה בצורה בולטת באתר החברה | |
|
|
|
| 22/3/2020 22:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 22:17:30 |
| שלום רב איילת,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) שבוצעה ללא נוכחות משותפת של הצדדים קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא מדובר במידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;כקבוע בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן.
סעיף 1 בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995 מגדיר מהו "מידע"- נתונים, סימנים, מושגים או הוראות, למעט תוכנה, המובעים בשפה קריאת מחשב, והמאוחסנים במחשב או באמצעי אחסון אחר, ובלבד שהנתונים, הסימנים, המושגים או ההוראות אינם מיועדים לשימוש במחשב עזר בלבד;"
לפיכך, ייתכן שלא קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן.
לעניין טענתך בדבר היעדר מדיניות ביטול העסקה-עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, בית העסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי בו יפורטו בין היתר, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את העסקה והיה ולא נמסר לצרכן ניתן לפנות בעניין זה, לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
בנוסף, סעיף 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן (במסגרת שנת אחריות ראשונה בחינם). | |
|
|
|
| 23/3/2020 07:20 |
אני רק שאלה |
 | | מחבר: | אני רק שאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 07:20:53 |
| המחשב באחריות. אם יש בעיית חומרה למה אתם לא מפעילים את האחריות ?
קניתם את המחשב כי אתם צריכים אותו. לא ? | |
|
|
|
| 23/3/2020 11:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 11:06:33 |
| | לדעתי, את יכולה לבטל את העסקה. נושא המידע לא רלוונטי כי רכשת רק מחשב. בעסקת מכר מרחוק, שימוש במוצר אינו רלוונטי. שימי לב שרישיון וינדוס מוגבל למספר מוגבל של התקנות. | |
|
|
|
| 16/3/2020 10:12 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 10:12:37 |
| שלום רב,
הזמנו מלונות בחו"ל באמצעות סוכנות נסיעות בארץ.
עקב משבר הקורונה הטיסות בוטלו ולא ניתן להגיע ליעד.
פנינו לסוכנות הנסיעות ביום ה- 14 מההזמנה בבקשה לביטול עסקת מכר מרחוק.
האם הסוכנות חייבת להשיב לנו כספנו בניכוי דמי ביטול כמצוין בחוק?
יש לציין כי טרם ההזמנה ההתנהלות מול סוכנת הנסיעות היתה בווטסאפ בלבד, שם כתבה לנו כי "לא ניתן לבטל ההזמנה - כל המחירים עם אפשרות ביטול גבוהים יותר" | |
|
|
|
| 17/3/2020 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 14:14:34 |
| שלום רב אמיר,
על מנת לבדוק אם קמה לכם זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אנא ציינו מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי מועד קבלת השירות? תאריך פנייתם לחברה לבטל את העסקה?
לעניין הטענה "...עקב משבר הקורונה הטיסות בוטלו ולא ניתן להגיע ליעד..."- בעקבות הנחיות משרד הבריאות לפיו:
"מהן המלצות לנוסעים לחו"ל על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..." (להלן הקישור: https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:" שאלות ותשובות...")
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ולפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות או שהחלופות המוצעות לכם אינן לשביעות רצונכם, עליכם לפנות בכתב לבית העסק תוך נימוק סירובכם להצעות (ככל שהיו כלל) ולאחריו תוכלו לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 19/3/2020 12:28 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 12:28:24 |
| מבלי להלאות בתאריכים ספציפיים, ביצענו הזמנה של מלונות לחודש וחצי קדימה ובתוך 14 ימים מההזמנה פנינו לבטל העסקה בתוך.
הסוכנות טוענת שבחרנו במדיניות ביטול של נותן השירות בחו"ל, ולכן לא ניתן לבטל העסקה.
השאלה - האם בכך שהסוכנת שלחה לנו בווטסאפ "לא ניתן לבטל/לשנות את ההזמנה לאחר ביצוע (כל המחירים עם אפשרות ביטול גבוהים יותר)" ובכך שציינה באישור ההזמנה כי "אין אפשרות ביטול", אכן אין אפשרות לבטל העסקה? | |
|
|
|
| 19/3/2020 15:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 15:54:38 |
| שלום רב אמיר,
אתה מציין כי:
"...הזמנו מלונות בחו"ל באמצעות סוכנות נסיעות בארץ..."- האם החבילה כללה טיסות או רק מלון?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון שבוצעה ביוזמת בית העסק) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שאם אתם עומדים בתנאים הקבועים בדין וכן הודעת הביטול נעשה בהתאם להוראות הדין, הרי שהחוק גובר על הסכם ההתקשרות בניכם ולכן, יהיה עליכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם ואם תתקלו בבעיה, הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתכם.
בנוסף, אתה מציין כי:"... עקב משבר הקורונה הטיסות בוטלו ולא ניתן להגיע ליעד..."- לעניין זה ראה את האמור לעיל. | |
|
|
|
| 20/3/2020 19:27 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2020 | | שעה: | 19:27:19 |
| תודה על המענה.
העסקה היתה רק של מלונות בחו"ל - ללא טיסות.
(את הטיסות הזמנו באופן עצמאי אך הן בוטלו ע"י חברת התעופה)
האם הודעת הסוכנת בווטסאפ (כפי שציינתי מעלה) והכתוב בטופס אישור ההזמנה שלא ניתן לבטל את ההזמנה - אכן מקנה לסוכנות זכות שלא לבטל העסקה? גם אם ביקשנו לבטל את העסקה בתוך 14 ימים?
הסוכנות טוענת שעל פי חוק המכר לא מגיע לנו החזר. | |
|
|
|
| 23/3/2020 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 10:31:28 |
| שלום רב אמיר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) שנעשה בשיווק מרחוק,ללא נוכחות משותפת של הצדדים, שבמסגרתה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
ולפיכך, היה והודעת הביטול נעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, על פניו קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, מכח סעיפים 14ג, 14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן, ובאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 19/3/2020 21:59 |
יעקב אהרן |
 | | מחבר: | יעקב אהרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 21:59:36 |
| רכשתי מספר טיסות בחברת התעופה יוקראיין אינטרנשיונל באתר שלהם
הם שלחו לי הודעה על כך שהטיסה מבוטלת אבל הם לא נותנים אפשרות להחזר כספי רק לשינוי מועד הטיסה
בנוסף את השינוי אפשר לעשות רק בטלפון לאוקראינה שעולה המון כסף או בטוויטר או פייסבוק שבשתיהם אני לא משתמש ולא באימייל
האם זה חוקי?? | |
|
|
|
| 19/3/2020 22:03 |
יעקב אהרן |
 | | מחבר: | יעקב אהרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 22:03:20 |
| | אני כמובן מתכוון לביטול בגלל הקורונה הטיסה בוטלה בשבוע שעבר ואמורה הייתה להתקיים בשבוע הבא שלישי | |
|
|
|
| 22/3/2020 22:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 22:40:27 |
| שלום רב יעקב,
היה ואין נציגות מוסמכת בישראל באפשרותך לבדוק באתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=8883-2020-03-12-09-22-58-1&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he
אם יש נציגים למסירת כתבי בי- דין, ואולי דרכם ניתן לפנות אל החברה. | |
|
|
|
| 23/3/2020 07:10 |
יעקב אהרן |
 | | מחבר: | יעקב אהרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 07:10:30 |
| | אני רוצה קודם כל לדעת אם זה חוקי בכלל | |
|
|
|
| 23/3/2020 07:10 |
יעקב אהרן |
 | | מחבר: | יעקב אהרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 07:10:39 |
| | אני רוצה קודם כל לדעת אם זה חוקי בכלל | |
|
|
|
| 23/3/2020 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 10:19:22 |
| שלום רב יעקב,
על מנת לענות על שאלתך זו, תצטרך לעיין בהסכם ההתקשרות/תקנון החברה בניכם (אולי התנאים מופיעים שמה). | |
|
|
|
| 23/3/2020 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 09:54:14 |
| שלום רב, בימים האחרונים התגלה, כי עסקים שונים המציעים הלוואות או שירותים פיננסיים שונים עושים שימוש אסור פורום המועצה. המועצה לצרכנות מבהירה כי היא אינה עומדת מאחורי הפרסומים הללו ואין לה כל קשר לחברות המנסות לעשות שימוש לרעה בפורום
לקריאה נוספת:
https://www.consumers.org.il/item/nrew_230320 | |
|
|
|
| 19/3/2020 22:13 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 22:13:38 |
| | היי, ההורים שלי מעל גיל 67, הזמינו כרטיסי טיסה דרך האינטרנט לחודש יולי. עקב הקורונה, ההורים שלי חוששים ורוצים לבטל את העיסקה. בעל העסק אתר בליק, טוען שחוק הגנת הצרכן לאזרח ותיק לא תקף להורים שלי, כי הם הזמינו דרך האינטרנט ולא דרך טלפון. האם זה נכון? ומה זה אומר רכישה מרחוק אם לא זה? תודה | |
|
|
|
| 22/3/2020 22:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 22:50:06 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי לשון החוק בסעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן(תיקון 47) קובע כי:
"...ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית" כלומר במקרה המתואר לא קמה להוריך זכות חרטה מכח תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 22/3/2020 23:38 |
עדי |
 | |
|
| 20/3/2020 10:02 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2020 | | שעה: | 10:02:28 |
| שלום רב.
הוריי התקינו שיש במטבח ו הם לא השתמשו בו עדיין ..
התקנת השיש בוצעה בצורה רשלנית והשיש הותקן בצורה לא תקינה ולא לשביעות רצונם של הוריי.
בנוסף נותן השירות קיבל כסף מזומן ולא נתן להם קבלה או חשבונית
ואנו כעת רוצים שיקח את השיש בחזרה .. כי הוא פשוט לא עשה עבודה תקינה ויגרום לרטיבויות ומים.
נותן השירות לא עונה לנו.
ולא עונה להודעות
אשמח לדעת מה ניתן לעשות | |
|
|
|
| 22/3/2020 23:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 23:02:34 |
| שלום רב מורן,
את מציינת כי:
"...התקנת השיש בוצעה בצורה רשלנית והשיש הותקן בצורה לא תקינה ולא לשביעות רצונם של הוריי..."
לאחריו את טוענת כי:
"...בנוסף נותן השירות קיבל כסף מזומן ולא נתן להם קבלה או חשבונית..."
מכאן, שיהיה עליך להמציא ראיות התומכות בטענתך לפיו בוצעה עסקה מול בית העסק ושולם לו סכום מסוים בעבור השירות כאמור.
היה ואין ברשות הוריך ראיות הללו כאמור, הדבר יהיה בגדר מחלוקת עובדתית, שתתברר מול בית המשפט.
| |
|
|
|
| 19/3/2020 21:00 |
אזרח |
 | | מחבר: | אזרח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 21:00:55 |
| שלום .
לפני שלושה שבועות הזמנתי ארון מחנות מרשת גדולה עם סניפים בארץ .
הארון היה אמור להגיע עם ספק של החברה ולהרכיב אותו תוך 14 ימי עסקים .
לאחר 13 ימי עסקים נציגת החברה התקשרה להודיע שיגיע באיחור של 3 ימי עסקים כלומר תוך 17 ימי עסקים במקום 14 בגלל הקורונה (למרות שאז עוד לא היו הנחיות מחמירות) .
ואילו לאחר 15 ימי עסקים הודיעו שגם ביום שני (17 ימי עסקים) לא יגיע . ולא יודעים מתי יגיע .
לטענתם אין להם את מי לשלוח המוביל בבידוד .
מה ניתן לעשות לטובת הלקוח שכבר שילם עבור הארון ולא קיבל ? והאם זה חוקי ? | |
|
|
|
| 22/3/2020 22:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 22:30:27 |
| שלום רב אדון,
מה הנזק שנגרם לך?
האם אתה מעוניין לבטל את העסקה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה , בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגינו הינו ביטול עסקה, כקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 18/3/2020 21:20 |
ניר חממי |
 | | מחבר: | ניר חממי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 21:20:26 |
| שלום רב
אבי (מעל גיל 65) רכש 3 כרטיסי טיסה דרך אתר אינטרנט של חברת אופיר טורס.
לאור המצב הוא מעוניין לבטל את כרטיסי הטיסה.
לאור הנתונים האלו האם הוא זכאי לבטל עפ חוק ולשלם את הקנס של 100 שקלים לכרטיס?
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 19/3/2020 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 17:56:45 |
| שלום רב ניר,
על מנת לבדוק אם קמה לכם זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אנא ענה על מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(טלפונית/צ'אט /אינטרנט)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
מתי אביך הודיע על ביטול העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, סעיף 14ג1(ג)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"... עסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא ..." ועל כן, הביטול בטווח 4 חודשים יחול רק על הצרכן שעונה לאוכלוסיה מסויימת כמפורט לעיל.
בנוסף, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן הוציאה הנחיה שכותרתה:
"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות" בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona
ובו ישנה שאלה ותשובה שיכולה לענות לשאלתך:
"אנחנו זוג נשוי אשתי בת 61 ואני בן 67, אשתי רכשה חבילת נופש באמצעות שיחת טלפון האם יש לנו זכות ביטול מורחבת של אזרח ותיק?
האישה אינה אזרח וותיק כמוגדר בחוק ( 65 שנה) והיא הצרכן שביצע את העסקה ולכן אין לכם זכות ביטול מורחבת..."
לפיכך, היה ואביך עונה לתנאים הקבועים בדין, באפשרותו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתו ודרישתו, לאחריו אם יתקל בבעיה, באפשרותו לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 19/3/2020 19:45 |
ניר חממי |
 | | מחבר: | ניר חממי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 19:45:38 |
| תודה רבה על המענה
תשובות לשאלותכם:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(טלפונית/צ'אט /אינטרנט)?- אתר האינטרנט של אופיר טורס - טופס הזמנה ותשלום מקוון
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)? 7.5.20
מתי אביך הודיע על ביטול העסקה(תאריך)? בימים אלו.
למיטב הבנתי ע"פ תשובתכם אבי זכאי לביטול, הלא כך? | |
|
|
|
| 22/3/2020 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:59:12 |
| שלום רב ניר,
תודה על ההבהרה.
מתיאור בפנייתך, אתה מציין כי אביך ביצע את העסקה באינטרנט ולא טלפונית ועל כן, הוא אינו עונה לתנאים המופיעים לעיל, ולכן לא קמה לאביך הזכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 9/3/2020 23:02 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 23:02:49 |
| | שלום , הזמנתי מטבח מספק שעובד עם הקבלן שרכשתי ממנו דירה . שלמתי את מלוא התשלום עבור המטבח המטבח עדיין אל סופק הבניין בבנייה . התחרטתי כי הבנתי שהתוכנית של המטבח לא הגיונית מבחינת מידות ואין מספיק מקום למקרר ועוד כמה בעיות. הודעתי לספק לאחר 14 יום ממועד החתימה על התוכנית ומלוא התשלום . הם טוענים שלא ניתן לבטל כי המטבח ירד לייצור . לאחר שיחה נוספת איתם מוכנים לבטל תמורת10,000₪ השאלה שלי הם זה חוקי מה שהם עושים? הם תכננו לי מטבח לא הגיוני והטעו אותי אני סמכתי על המעצבת שלהם ככה הם מציגים את עצמם שיש פגישה ומעצבת . יש לי חוות דעת של בעלי מקצוע שאמרו לי שחד משמעית לא ניתן למקם את התנור בצמוד למקרר כפי שהם עשו כי אין מספיק מקום ודלת המקרר תפגע בתנור . בחברת המטבחים אמרו לי לקנות מקרר יותר קטן. אנחנו משפחה של 5 נפשות לא זוג סטודנטים שיכולים להסתפק עם מקרר של 78ס״מ. חשוב לציים שיש דברים נוספים לא תקינים בתוכנית שלא ציינתי . אשמח לקבל ייעוץ בנושא אני ובעלי מאוד מתוסכלים שלמנו את כל הכסף , תודה רבה . | |
|
|
|
| 11/3/2020 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 11:00:51 |
| שלום רב שיר,
עקרונית, עסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות.
בנוסף, על פי הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, בעסקה למוצר בהזמנה מיוחדת, ניתן לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
היות שלדבריך :"...הם טוענים שלא ניתן לבטל כי המטבח ירד לייצור..." וכן המועד לביטול העסקה על פי הנחיות הרשות להגנת הצרכן, חלף, יהיה קושי לדרוש ביטול עסקה.
בכל מקרה, פני אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 19/3/2020 23:24 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 23:24:11 |
| | שלום, פניתי ואינם מוכנים להגיע לפשרה . מה אני אמורה לעשות במצב כזה האם לפנות לתביעות קטנות . אני לא מעוניינת לקחת את המטבח מהם הם הטעו אותנו ולא תכננו כראוי את המטבח . מדובר בהמון כסף, תודה . | |
|
|
|
| 19/3/2020 23:24 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 23:24:24 |
| | שלום, פניתי ואינם מוכנים להגיע לפשרה . מה אני אמורה לעשות במצב כזה האם לפנות לתביעות קטנות . אני לא מעוניינת לקחת את המטבח מהם הם הטעו אותנו ולא תכננו כראוי את המטבח . מדובר בהמון כסף, תודה . | |
|
|
|
| 22/3/2020 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:53:17 |
| שלום רב שיר,
אם כך, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 19/3/2020 17:12 |
מחיר של מסכה כירורגית |
 | |
|
| 22/3/2020 16:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:50:36 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בית העסק קובע את המחירים של המוצרים לפי היצע וביקוש (כמובן, רק על מוצרים שאין עליהם פיקוח מחירים), במקרה המתואר, ככל שמחיר המוצר המדובר אינו בפיקוח, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
יחד עם זאת, המועצה הישראלית לצרכנות, מבצעת בדיקות תקופתיות על מנת שהציבור יוכל לבצע סקר שוק בטרם יבצע את רכישותיו.
| |
|
|
|
| 19/3/2020 17:12 |
מחיר של מסכה כירורגית |
 | |
|
| 22/3/2020 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:33:35 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בית העסק קובע את המחירים של המוצרים לפי היצע וביקוש (כמובן, רק על מוצרים שאין עליהם פיקוח מחירים), במקרה המתואר, ככל שמחיר המוצר המדובר אינו בפיקוח, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
עם זאת, המועצה הישראלית לצרכנות, מבצעת בדיקות תקופתיות על מנת שהציבור יוכל לבצע סקר שוק בטרם יבצע את רכישותיו.
| |
|
|
|
| 19/3/2020 13:59 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 13:59:20 |
| שלום,
בתאריך 11/03 ביקשתי לבטל מנוי בחדר כושר "ספייס פיקס רחובות" (לפני שיצאה החלטה לסגור את חדרי הכושר)
דיברתי עם המזכירה ושלחתי מייל לפי נוהל הביטול.
אני רואה שעדיין ממשיכים לחייב אותי כרגיל - אני אמור לשלם רק חודש התראה מראש ולא ניקו את שאר התשלומים.
אין עם מי לדבר ויש הודעה לקונית בטלפון ובפייסבוק.
מה אפשר לעשות בעניין? אתם יכולים לעזור לי?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 22/3/2020 16:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:22:33 |
| שלום רב ארז,
היה והודעת הביטול נעשתה במסגרת תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, הרי שהחוק מגביל את דמי הביטול שרשאי מכון הכושר לגבות מהצרכן, למידע רחב בעניין זה תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב (בפקס/דוא"ל) ולאחריו אם תתקל בבעיה יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 19/3/2020 13:33 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 13:33:16 |
| שלום,
הזמנתי שני כרטיסי טיסה (בסוף דצמבר) לתחילת אפריל. חברת אל על ביטלה את הטיסה בשל נגיף הקורונה.
האם מגיע לי החזר ?
| |
|
|
|
| 22/3/2020 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:14:40 |
| שלום רב ירון,
האם בעקבות הביטול הוצע לך השבת הכספים?
מול מי בוצעה העסקה? במידה שהעסקה לא בוצעה מול חברת אל על, יהיה עליך לפנות אל החברה מולה בוצעה העסקה, תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 19/3/2020 11:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 11:18:37 |
| | עסק לא מספק לתקופה מוגבלת את השירות עליו הוסכם. האם הוא זכאי לגבות בתקופה הזו את הסכום עליו הוסכם? | |
|
|
|
| 22/3/2020 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:10:44 |
| שלום רב משה,
לא ברור מהו השירות? האם בית העסק שאמור לתת את השירות לא מעניק את השירות לאור המגבלות של משרד הבריאות?
עקרונית, לאור המגבלות שפורסמו באתר משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות, הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" שמכונה "כוח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ומדובר במצב בו בית העסק לא מעניק לך את השירות עליו שילמת, הרי שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבל את אחת החלופות,תוכל לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך להצעה ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 19/3/2020 10:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 10:54:38 |
| שלום
בעת היותנו בחו״ל הודיעה לנו החברה שהטיסה לארץ מבוטלת בשל המצב ושאנחנו זכאים להחזר, אך לא לפיצוי הכספי משום שהביטול הוא בגלל החלטת המדינה.
אבל המדינה לא אסרה בשום שלב על איסור נחיתות בארץ, אלא רק על איסור כניסת תיירים, ולכן אני לא רואה שום מניעה שהחברה הייתה מחזירה כל מי שישראלי.
האם אנחנו זכאים לפיצוי או שהחברה צודקת? | |
|
|
|
| 22/3/2020 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:02:52 |
| שלום רב משה,
האם הטיסה לא התקיימה?
האם התבצעה הודעה ? אם כן, מתי בוצעה ההודעה- האם 14 ימים לפני קבלת השירות?
עקרונית, סעיף 6(ה)(1)בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע כי:
"(ה)...נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:
(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות;..." | |
|
|
|
| 19/3/2020 10:36 |
אריה קוסקס |
 | | מחבר: | אריה קוסקס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 10:36:12 |
| ב"ה
בוקר טוב,
רכשתי כרטיס טיסה בתאריך 21 לינואר ושלחתי מייל ביטלתי על בקשת ביטול כמה דק' לאחר מכן. קיבלתי מייל אישור ביטול עם מספר הזמנה ע"פ חוק הגנת הצרכן עם דמי ניכוי של עד 100 שח . כך כתבו לי בסוף המייל: "החזר בניכוי דמי הביטול יועבר לכרטיס האשראי תוך 14 ימי עסקים"
בפועל כבר חודשים עברו ועדיין מחייבים את הכרטיס אשראי כל חודש (עסקה בתשלומים) ואין החזר כלל וכלל. יצרתי איתם קשר טלפוני מספר פעמים ואמרו לי השבוע / שבוע הבא.. פעם אחרונה אמרו לי בגלל הקורונה יש עיכובים. בפועל אני בזנק כי הכסף יוצא וזה תופס לי את מסגרת האשראי. מה עליי לעשות?
היום ניסיתי להתקשר והם כנראה סגורים.
אשמח לסיוע. תודה רבה
| |
|
|
|
| 22/3/2020 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 15:51:10 |
| שלום רב אריה,
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה ההשבה תעשה בתוך 14 ימים כפי שציינת:
"...כך כתבו לי בסוף המייל: "החזר בניכוי דמי הביטול יועבר לכרטיס האשראי תוך 14 ימי עסקים"- הרי שניתן לשלוח לחברה מכתב ולציין בו כי היעדר השבת הכספים כקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן, ככל שקמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן(בעסקת מכר מרחוק) מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 19/3/2020 09:02 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 09:02:40 |
| שלום,
רכשנו כריסים להופעה באמצעות אתר כרטיסים בתאריך 8.2.2020, בעקבות מגפת הקורונה כל ההופעות בוטלו, פניתי למשרד הכרטיסים ע"מ לקבל החזר והמענה שלהן היה
"לכל מופע שנמכר באמצעות משרד הכרטיסים "הכרטיס" יהיה תאריך חלופי.
לאחר פרסום התאריך יתאפשר לשמור את הכרטיסים או לקבל החזר כספי."
האם זה תקין?
האם אני צריכה לקבל את המענה הזה, בעיקר כשאין ידיעה מתי תהיה חזרה לשגרה?
תודה
| |
|
|
|
| 22/3/2020 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 13:41:36 |
| שלום רב לימור,
בעקבות המצב כפי שציינת לעיל,המלצות משרד הבריאות הינן:
"..."...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים. בהתכנסות של עד 10 איש יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בן אדם לאדם..."
חל איסור גורף על קיום והשתתפות בהתכנסויות וכנסים בינלאומיים בישראל בלי קשר למספר המשתתפים והמקומות מהן הם מגיעים..."
למידע רחב אנא כנס לקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
(תחת הכותרת "שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, מתיאור פנייתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ובמידה שבית העסק לא מציע חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבלת את אחת החלופות,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך להצעה ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
|