| 23/3/2020 11:58 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 11:58:39 |
| | רכשתי ספר בסטימצקי ( הם מאפשרים בימי קורונה לקנות באינטרנט) אך מאידך הם ביטלו כל ערוץ לשירות הלקוחות שלהם, לא עונים במשרדים, לא כלום. האם זה חוקי למכטר מחד אך לא לספק שרות לקוחות מאידך? במקרה שלי למשל, נוצרה בעיה לאחר רכישת המוצר ואין לי למי לפנות, ואין לי גם דרך לקבל את המוצר | |
|
|
|
| 24/3/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2020 | | שעה: | 14:05:26 |
| שלום רב עדי,
האם הכסף הועבר והמוצר לא סופק?
מתי היית אמורה לקבל את השירות?
האם שלחת להם מכתב באמצעות דוא"ל? אם לאו, עדיף שתשלחי אליהם מכתב על מנת שיהיה לך תיעוד. | |
|
|
|
| 23/3/2020 11:22 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 11:22:58 |
| שלום רב,
להורי מקרר של חברת סמסונג,
בר המים התקלל והם הזמינו טכנאי, שתיקן את בר המים אך קילקל את שאר המקרר,
ומאז המקרר מקפיא!
מאז חלפו כ 4 חודשים, שבהם טכנאים מגיעים והולכים, החליפו חלקים אך עדיין לא הצליחו לתקן את הבעיה. למשך תקופה התעלמו מהם, ועכשיו עם התערבותי שוב מנסים לתת מענה.
השאלה שלי:
1.כמה זמן הם יכולים עוד לסחוב את התקלה?
כרגע הציעו לקחת את המקרר למעבדה שלהם ולהביא מקרר חלופי, לטענתם ברגע שהביאו מקרר חלופי הם לא צריכים להתחייב על מועד תיקון? האם זה נכון?האם אין הגבלה לזמן שבו הם יכולים לנסות לתקן את הנזק?
2. במידה ולא יצליחו לתקן את המקרר, מה אפשרויות הפיצוי שעומדות לפנינו?
הם הציעו שידרוג מוצר, שאנחנו נבחר מקרר חדש ונשלם עליו עם הנחה קטנה (הוצאה של 8000 שח!) האם זה קביל? הורי שילמו במשך שנים אחריות על המוצר, התקלה נגרמה ע"י הטכנאי שלהם, מה הדין? מה הפיצוי שמגיע להם במידה שהם לא יצליחו לתקן את הבעיה?
3. כרגע, הם זוג מבוגר עם מקרר שמקפיא, ואין ביכולתם לקנות מוצרים ליותר מיומיים.
האחראי שדיברתי איתו מנסה להקטין את הבעיה וטוען ש:"המקרר עובד, הוא פשוט מקרר יתר על המידה וזו תקלה מאתגרת, הוא לא יודע כמה זמן ייקח לו לתקן אותה, וצריך לחשוב אם מגיע להם פיצוי, כי זה מקרר בן 7 שנים ואין לו כזה מקרר במלאי לתת להם.
אודה לעזרתכם
| |
|
|
|
| 24/3/2020 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2020 | | שעה: | 13:48:18 |
| שלום רב מיטל,
היות שמדובר במוצר בן 7 שנים, הרי שאינו נמצא בשנת אחריות הראשונה הקבועה בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) ולכן יהיה עליך לעיין בהסכם השירות שנכרת בניכם על מנת לבדוק מה זכויותיכם במידה שהתיקון לא צלח, לאחריו יהיה עליכם לפנות בכתב לבית העסק, בדרישה לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
| |
|
|
|
| 23/3/2020 11:07 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 11:07:28 |
| שלום
טיסה שנקנתה באינטרנט דרך סוכן נסיעות מחו"ל בוטלה. חברות התעופה מפנות אותנו לקבל החזר כספי לסוכן, אך הוא לא עונה לא להודעות ולא לשיחות טלפון
כיצד עלי לפעול?
תודה | |
|
|
|
| 23/3/2020 11:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 11:33:53 |
| | נסה לפנות לחברת האשראי ותודיע על כשל תמורה. אופציה נוספת היא לפנות למועצה לצרכנות או גוף פיקוח אחר באותה מדינה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 23/3/2020 11:48 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 11:48:39 |
| | חברת האשראי אמרו שהיות וזה כבר שולם הם לא יכולים להתערב. רק בתשלומים עתידיים | |
|
|
|
| 24/3/2020 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2020 | | שעה: | 13:24:28 |
| שלום רב גבי,
היה ולחברה אין נציגות מסומכת בישראל, למועצה לצרכנות יהיה קושי לפעול לאכיפת חוקי מדינת ישראל.
תנסה לפנות אל פניות הציבור של החברה לאחר שתעיין בתקנון החברה. | |
|
|
|
| 23/3/2020 11:18 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 11:18:20 |
| לאור המצב, הוחלט בגן הפרטי של הבן שלי שלא רק שלא יחזירו את התשלום עבור מרס שנגבה כבר (צקים מתחילת שנה) אלא בשיא חוצפתם ימשיכו לקחת לנו 2700 שקל גם באפריל מאי לשם תפקודו של הגן ושיהיה לאן לחזור אחרי זה.
אבקש תשובה דחופה בנושא ומי יגן עליי במקרה הזה מה אני צריך לסבסד את בעלי הגן? | |
|
|
|
| 24/3/2020 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2020 | | שעה: | 13:13:25 |
| שלום רב שלום,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון"). לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
לתשומת ליבך- היות שאמצעי התשלום שמסרתם הינו שיקים- מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל, בטרם תנקטו בצעדים כלשהם. | |
|
|
|
| 22/3/2020 22:26 |
יריב |
 | | מחבר: | יריב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 22:26:17 |
| קניתי חבילת סקי. ביטלתי את הנסיעה ובדיעבד הטיסה חזור גם בוטלה ע"י חברת אל-על.
בהתחלה אמרו לי שעלות הביטול היא 100% אבל עכשיו הם מציעים את העסקה הבאה:
40% החזר + 10% זיכוי לשימוש עתידי
--או--
70% זיכוי לשימוש עתידי.
השאלה האם מותר להם בכלל שלא לתת החזר פחות לעומת הסכום של זיכוי? במיוחד לאור ביטול הטיסה חזרה, שלפי הבנתי משמעותו שהם קיבלו את הכסף חזרה מאל-על. | |
|
|
|
| 23/3/2020 07:18 |
אני רק שאלה |
 | | מחבר: | אני רק שאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 07:18:43 |
| אני משער שמדובר בחברת כמו פינגוין או סקי דיל או משהו דומה.
אז לידיעתך זה סוג שוק פרוץ בו למועצה לצרכנות כנראה אין שום פתרון.
כיום ניתן לקבל 50% מזומן חזרה
או 100% קרדיט לחופשה עתידית.
יש קשיים לקבל את הכסף מהספקים בחו"ל. נכון שהטיסה זה החלק הכי פשוט . היא בוטלה וזה מעוגן בחוק. אבל בית ספר לסקי, מלונות בחו"ל נקלעו למצב שבו הם בחדלות פרעון...ואז לחברה הישראלית יש בעיה בגביית ההחזר באופן מיידי. לפעמים ההחזר בחו"ל יגיע רק עוד חצי שנה ועוד מקרים. | |
|
|
|
| 24/3/2020 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2020 | | שעה: | 11:03:30 |
| שלום רב יריב,
האם החברה מולה בוצעה העסקה נמצאת בישראל?
האם הודעת הביטול נעשתה על ידך ומאוחר יותר החברה הודיעה על ביטול העסקה?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)? מה היו הנחיות משרד הבריאות?
עקרונית, כיום הנחיות משרד הבריאות הינן לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי, למידע רחב ראה בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות... מהן ההמלצות לנוסעים לחו"ל")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
מכאן, שעליך להחליט האם לקבל את הצעת החברה או לדרוש את מלוא כספך,ולאחר מכן, תוכל לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא נענה לדרישתך, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 22/3/2020 22:18 |
מיטל ארגז |
 | | מחבר: | מיטל ארגז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 22:18:41 |
| צריכה עזרה, לפני שהתחיל כל בלאגן הקורונה נרשמתי לסטודיו לתוכנית של 3 חודשים בעלות 850₪ לחודש תוכנית vip של אימונים ותזונה, התוכנית התחילה ב 09.03.2020 הייתי במפגש ראשוני לפני תחילת התוכנית של בניית תפריט תזונה אישי, ואחרי זה הייתי במפגש הראשוני שהיה מפגש היכרות.
ביקשתי ב 13.03.2020 לבטל את המנוי עקב המצב בעלת הסטודיו ענתה לי שאין אפשרות לבטל רק להקפיא התעקשתי לבטל והיא רוצה לזכות אותי רק על חודשיים.
זה ההסכם שהוחתמתי עליו במפגש הראשון לא קראתי אותו וגם לא קיבלתי העתק ממנו רק היום...
האם זה חוקי להחזיר לי תשלום רק עבור חודשיים?
אשמח לעזרה
תודה מראש
🙏🏼 | |
|
|
|
| 24/3/2020 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2020 | | שעה: | 10:41:17 |
| שלום רב מיטל,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון)או עסקה פרונטלית?
עקרונית בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בחוגים וקורסים(מלבד קורס פסיכומטרי), בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהודעת הביטול תעשה 14 ימים לפני קבלת השירות.
היה ואינך עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה(שכן, היית במפגש הראשון) באפשרותך לפנות אל החברה בעקבות מגבלות משרד הבריאות הקובע בין היתר כי:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים...מקומות שייסגרו:...עסקים לטיפול לא רפואי בגוף האדם...חדרי כושר..." תוכלי לקרוא עוד מידע בעניין הנחיות משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/(תחת הכותרת:"שאלות ותשובות...האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ?").
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, תוכלי לשקול פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך לאור המגבלות כאמור לעיל,ולפרט את דרישתך, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 22/3/2020 09:44 |
שרון דוד |
 | | מחבר: | שרון דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 09:44:20 |
| שלום רב, בקיץ רכשתי אוהל דרך אתר מועדון "בהצדעה" של חיילי המילואים. אספנו את המוצר מהספק כעבור מספר ימים ואיפסנו אותו במחסן. מאז לא יצא לנו להשתמש באוהל. אתמול פתחנו את האוהל וראינו להפתעתנו שהוא פגום (אחד מחלקי ההרכבה שלו קרוע ולא ניתן לבנות את האוהל בגלל זה). התקשרתי לספק אך הם טענו שחלף המון זמן ובשל כך הם לא יספקו לנו חלק תקין במקום. האם זה נכון? האם אין כל דרך לפתור את הסוגיה?
תודה
שרון | |
|
|
|
| 23/3/2020 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 17:16:12 |
| שלום רב שרון,
האם יש לכם ביטוח על המוצר?
מה תאריך הרכישה?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון. | |
|
|
|
| 24/3/2020 04:15 |
שרון דוד |
 | | מחבר: | שרון דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2020 | | שעה: | 04:15:00 |
| | לא חושבת שיש ביטוח על המוצר. המוצר נרכש באוגוסט 2019. | |
|
|
|
| 24/3/2020 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2020 | | שעה: | 09:24:32 |
| שלום רב שרון,
תנסי לפנות אל בית העסק בכתב בציון חוק המכר, כאמור לעיל.
היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/3/2020 14:56 |
דין |
 | | מחבר: | דין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 14:56:54 |
| היי, אניי ואשתי עשינו מנוי לחדר כושר בעלות גבוהה מהרגיל עם האפוציה לביטול המנוי בכל עת.
כאמור בגלל המצב עם הקורונה חדרי הכושר סגורים ואני ואשתי רוצים לבטל את המנוי מכיוון ששילמנו מחיר גבוהה יותר עבור אופצית הביטול.
חדר הכושר הודיע לנו שכרגע לא ניתן והם יעדכנו בהמשך מה ניתן לעשות.
האם זה חוקי? בהתחשב בעובדה שאני שילמתי על האופציה לבטל ובנוסף אני לא מקבל מהם שירות.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 22/3/2020 14:59 |
דיין |
 | | מחבר: | דיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 14:59:49 |
| אציין רק שחדר הכושר הודיע שהוא יחזיר את הימים שבהם היה סגור ויאריך ללקוחות את המינויים.
אך אנחנו רוצים לבטל בכל מקרה בכדיי שהוראת הקבע תיפסק.
תודה. | |
|
|
|
| 22/3/2020 15:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 15:17:04 |
| אתה צריך לשלוח הודעה בכתב שאתה מבטל את העסקה. הם מחויבים לפעול לפחות לפי החוק אבל יתכן שבמקרה שלך ההסכם גובר בגלל העלות הגבוהה. ראה מידע כאן בנושא לחובת הביטול בחוק שכאמור יתכן ולא רלוונטית אליכם: https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 23/3/2020 18:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 18:43:43 |
| שלום רב דיין,
הנחיות משרד הבריאות מגבילות את השתתפות האזרחים באירועים ציבוריים בארץ, בין היתר, אף נקבע כי בין המקומות שיסגרו יהיה - חדר כושר, כדלקמן:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים. בהתכנסות של עד 10 איש יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בן אדם לאדם...מקומות שייסגרו:...חדרי כושר ..." למידע רחב ראה בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לעניין חוק הגנת הצרכן- עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן מגביל את דמי הביטול שרשאי מכון הכושר לגבות מהצרכן, למידע רחב בעניין,תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לעניין הסכם חוזי- מתיאור בפנייתך אתה טוען כי:
"...אניי ואשתי עשינו מנוי לחדר כושר בעלות גבוהה מהרגיל עם האפוציה לביטול המנוי בכל עת..."- על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 23/3/2020 20:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 20:04:01 |
| יצוין כי בעקבות הנחיות משרד הבריאות כמפורט לעיל, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ועל כן, וככל שאינכם מקבלים את החלופות שהוצעו(ככל שהוצעו) באפשרותכם לשקול פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתכם, היה ובית העסק יסרב לבטל את העסקה ולהשיב לכם את כספכם, תוכלו לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 19/3/2020 17:17 |
Doana |
 | | מחבר: | Doana (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2020 | | שעה: | 17:17:49 |
| שלום,
בגן הפרטי של בני הגננת לא מוכנה להחזיר תשלום על הימים של חודש מרץ, למרות שהגנים לא פועלים מה-15 למרץ. בנוסף היא מבקשת תשלום חלקי על חודש אפריל כי לטענתה חופשת פסח אמורה להיות בתשלום.
מה ניתן לעשות במצב הזה, בו המשק בהקפאה? האם אנחנו אמורים לשלם על חופשת פסח למרות שהשירות של הגן הופסק עד להודעה חדשה?
מה עלינו לעשות כדי לקבל את הצ'קים בחזרה? האם אפשר לבטל את הצ'קים במידה והיא לא תסכים להחזיר אותם?
תודה
| |
|
|
|
| 22/3/2020 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 16:49:50 |
| שלום רב Doana,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל "סיכול חוזה",המכונה "כח עליון". במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים עד סוף שנת הלימודים, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
לעניין שאלתך :
"...מה עלינו לעשות כדי לקבל את הצ'קים בחזרה? האם אפשר לבטל את הצ'קים במידה והיא לא תסכים להחזיר אותם?..."-אני, מציעה לך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בהוצאה לפועל בטרם תשקלי את צעדיך. | |
|
|
|
| 22/3/2020 18:38 |
דין |
 | | מחבר: | דין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 18:38:53 |
| האם ״סיכול החוזה״ כפי שמתואר רלוונטי לנותני שירות אחרים כמו חדרי כושר למשל?
כאשר העסקה בוצעה בהוראת קבע? | |
|
|
|
| 22/3/2020 19:59 |
נ |
 | | מחבר: | נ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 19:59:31 |
| | וואי בדיוק מה ששאלת זה מה שרציתי לשאול אשמח לתשובה | |
|
|
|
| 23/3/2020 20:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 20:00:58 |
| שלום רב דין,
הנחיות משרד הבריאות מגבילות את השתתפות האזרחים באירועים ציבוריים בארץ, בין היתר, אף נקבע כי בין המקומות שיסגרו יהיה - חדר כושר, כדלקמן:
"...חל איסור כל התכנסות מעל 10 אנשים. בהתכנסות של עד 10 איש יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בן אדם לאדם...מקומות שייסגרו:...חדרי כושר ..." למידע רחב ראה בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
ועל כן, וככל שאינכם מקבלים את החלופות שהוצעו(ככל שהוצעו) באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתכם היה ובית העסק מסרב לבטל את העסקה ולהשיב לכם את כספכם, תוכלו לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 21/3/2020 16:08 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2020 | | שעה: | 16:08:08 |
| שלום,
יש ברשותי תווים שתאריך התפוגה שלהם הינו 4/2020. החניות כרגע סגורות האם אפסיד את הסכומים או שיאריכו אותם לאור משבר הקורונה? | |
|
|
|
| 22/3/2020 22:28 |
ליסה |
 | | מחבר: | ליסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 22:28:07 |
| | אני עם אותה הבעיה יש לי תווים עד סוף חודש זה. פניתי לישראכרט שהם הנפיקו את התווים טרם קיבלתי מענה... אשמח אם יש משהו שמגן עלינו כי סה"כ תווים אמור להיות כמו כסף מזומן אבל בגלל משבר קורונה לא ניתן לנצל | |
|
|
|
| 23/3/2020 19:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 19:52:10 |
| שלום רב שירי וליסה,
ראשית, תנסו לברר אם באפשרותכן לממש את תווי הקניה בסניפים אחרים שאולי לא סוגרים.
שנית, באפשרותכן לפנות אל החברות אשר מסרו לכן את תווי הקנייה על מנת שיתנו את דעתם בעניין, ולאחריו, אם תתקלו בבעיה,באפשרותכן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 22/3/2020 13:28 |
זאכי עיסאת |
 | | מחבר: | זאכי עיסאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 13:28:10 |
| | ביצעתי הזמה לחמשה כרטיסים ללרנקה ב5.2 דרך אתר גאלא טורס . ביטלתי ב-12.2 במייל וטלפון .שלחו לי מייל למחרת שכן הביטול לפי חוק הגנת הצרכן ותוך 14 יום תקבל זיכוי לכרטיס האשראי .עד היום לא קיבלתי כלום למרות הטלפונים ולמרות המיילים והגרוע שאני לא יכול לבטל בישראכרט בגלל שזו עסקה בתשלומים.חברת גאלא טורס לא מכבדת חוק הגנת הצרכן ובזמן שחברות אחרות תורמים מכיסם הם גונבים כסף בתשלומים מצרכן מובטל . ממש גנבים . | |
|
|
|
| 22/3/2020 13:53 |
זאכי |
 | | מחבר: | זאכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 13:53:57 |
| בכל פעם להתקשרתי לחברה אמרו שבגלל לחץ הביטולים מהקורונה . אין להם הזמנות ... איזה לחץ .
היום הם כבר לא עונים והמשרד סגור . ואין שום טיפול מרחוק .
אני הגשתי תלונה ונשלחה לפקס למועצה לצרכנות וגם שלחתי טופס ביטול עסקה לישראכרט , אך נענתה בשלילי בגלל שזו עסקה בתשלומים וביטול מצדי .
מה אעשה כדי שתשלומים לא ימשיכו ואיך אקבל החזר . אני מלצן מובטל וצריך כל שקל היום כמו כולם . | |
|
|
|
| 22/3/2020 14:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 14:43:01 |
| | במידה ואתה אכן זכאי להחזר, תוכל לתבוע אותם בהמשך בבית המשפט לתביעות קטנות בסכום של עד 10000 ש"ח בנוסף לעלות הכרטיסים. מה שאני יכול להציע לך כרגע זה לקחת הלוואה מהבנק ובהמשך תוכל לתבוע אותם גם על הוצאות ההלוואה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 22/3/2020 14:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 14:55:24 |
| | שים לב שחוק הגנת הצרכן לא מגן עליך אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד הטיסה. | |
|
|
|
| 22/3/2020 15:47 |
זאכי |
 | | מחבר: | זאכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 15:47:35 |
| מועד הטיסה הוא ב-15.4 . (רחוק !! )
תודה משה
הרבה בריאות לך | |
|
|
|
| 23/3/2020 19:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 19:03:32 |
| שלום רב זאכי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ה בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, הכל כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק ושהודעת הביטול נעשתה מעל 7 ימים (לא כולל ימי מנוחה) לפני קבלת השירות אזי' יש לפנות אל בית העסק, אשר מחויב להשיב את כספי הצרכן(בניכוי דמי ביטול) בתוך 14 ימים מקבלת ההודעה.
אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/3/2020 12:46 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 12:46:10 |
| שלום
טיסה שנרכשה באינטרנט דרך סוכן מחו"ל בוטלה. חברת התעופה מפנה אותי לשם קבלת ההחזר אל הסוכן, אך זה לא מגיב להודעות, מיילים וטלפונים.
מה עלי לעשות? איך תובעים סוכנות נסיעות זרה?
תודה | |
|
|
|
| 23/3/2020 18:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 18:25:03 |
| שלום רב גבי,
היה ולחברה אין נציגות מסומכת בישראל, למועצה לצרכנות יהיה קושי לפעול לאכיפת חוקי מדינת ישראל.
תנסה לפנות אל פניות הציבור של החברה לאחר שתעיין בתקנון החברה . | |
|
|
|
| 21/3/2020 23:36 |
ברכה |
 | | מחבר: | ברכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2020 | | שעה: | 23:36:30 |
| שלום,
עקב משבר הקורונה, התבטלה נופש שהזמנו לפסח בבית מלון בארץ. ההזמנה נעשתה על-ידי סוכנות בארץ. הסוכנות מציעה לנו החזר של רק 90% ממה ששילמנו. היות ומדובר בהזמנה יקרה, מדובר בהפסד של יותר מ-1000 שקלים. במידה ואסרב להחזר החלקי שהם מציעים, מה צריכים להיות הצעדים הבאים שלי? אשמח לכל סיוע בנושא.
תודה רבה ושבוע טוב. | |
|
|
|
| 22/3/2020 14:23 |
ברכה |
 | | מחבר: | ברכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 14:23:38 |
| | מאז שפרסמתי את הפוסט אמש, אני קוראת הרבה תגובות מהמועצה המייעצים לפנות לבית המשפט אם רוצים לתבוע את הספק. אך מדוע לא להגיש קודם תלונה באמצעותכם? למה יש צורך לפנות ישירות לבית המשפט? | |
|
|
|
| 23/3/2020 17:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 17:55:10 |
| שלום רב ברכה,
מי הודיע על הביטול?
כיום, הנחיות משרד הבריאות מגבילות את ההשתתפות באירועים ציבוריים בארץ כפי שתוכלי לקרוא באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות... האם יש מגבלות בהשתתפות באירועים ציבוריים בארץ").
בהנחה שההנחיות יהיו תקפות גם אז, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסויימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כוח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
במקרה זה, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניך חלופות או שהחלופות שיוצעו לך אינן לשביעות רצונך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך, לאחריו, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 23/3/2020 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 18:01:00 |
| שלום רב ברכה,
לשאלתך- "...אך מדוע לא להגיש קודם תלונה באמצעותכם? למה יש צורך לפנות ישירות לבית המשפט?"
באפשרותך להגיש תלונה דרכנו (כמובן, לאחר שתפני בכתב אל בית העסק), אולם ייתכן שהבירור בעניין, עלול לקחת זמן. | |
|
|
|
| 22/3/2020 12:05 |
אלדד |
 | | מחבר: | אלדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 12:05:52 |
| מה ניתן לעשות כאשר גן פרטי מעוניין להמשיך ולגבות את התשלומים עבור חודשים אפריל ומאי
ומנגד להחזיר בעתיד לכשייגמר השמבר עבור אפריל 60 אחוז (בניכוי ימי החופשה) ועבור מאי בהנחה שלא יהיה גן יוחזר הצ'ק של חודש אוגוסט
האם הגיוני לממן את הגן לשלושה חודשים
והאם חוקי לבטל את הצ'קים לפני פדיונם | |
|
|
|
| 23/3/2020 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 17:35:32 |
| שלום רב אלדד,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון"). לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים עד סוף שנת הלימודים, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
לעניין שאלתך:"...והאם חוקי לבטל את הצ'קים לפני פדיונם..."-אנא התייעצו מול עו"ד המתמחה בהוצאה לפועל בטרם תנקטו בצעדים כלשהם. | |
|
|
|
| 22/3/2020 01:17 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 01:17:35 |
| האם מותר לעוזרת בית להגיע אלי הביתה ברכב פרטי?
באם חל עליה איסור להגיע אלי, האם אני חייבת לשלם לה? | |
|
|
|
| 23/3/2020 17:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 17:04:08 |
| שלום רב בתיה,
בעניין זה התייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני עבודה. | |
|
|
|
| 21/3/2020 22:00 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2020 | | שעה: | 22:00:57 |
| שלום, ב-19.02.20 הזמנו 2 כרטיסים למופע סטנדאפ של עדי אשכנזי שעתיד היה להתקיים ביום 18.03.20. עלות כל כרטיס 135 ש"ח. ביצענו את הרכישה באמצעות כרטיס אשראי, דרך מערכת אתר "בראבו".
ביום 17.03.20 (יום לפני תאריך המופע) וככל הנראה עקב הגבלות משרד הבריאות קיבלנו מייל כי המופע בוטל וכי נוכל להשתמש בכסף שנצבר במערכת "בראבו" לרכישה נוספת באתר. האם זכותנו לדרוש החזר כספי מלא לכרטיס האשראי שממנו בוצעה ההזמנה?
| |
|
|
|
| 23/3/2020 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 17:02:59 |
| שלום רב אופיר,
מתיאור בפנייתך, עולה לכאורה כי לאור המצב כיום, החברה הודיעה על ביטול השירות, כלומר החברה מצויה במצב של הפרת חוזה, בשל "סיכול חוזה" המכונה "כח עליון" לכן, במצב זה, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב(ככל שאינכם מקבלים את החלופה הזו) תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 21/3/2020 10:41 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2020 | | שעה: | 10:41:39 |
| | שלום , רציתי לשאול האם יש אפשרות להגיש תביעה נגד קבלה מבית עסק אשר פרטיה מוצגים באופן מטעה ? | |
|
|
|
| 23/3/2020 16:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 16:43:12 |
| שלום רב שיר,
מה הנזק שנגרם לך?
באפשרותך לפנות לרשות המיסים בישראל לבירור בעניין. | |
|
|
|
| 20/3/2020 14:48 |
MT |
 | | מחבר: | MT (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2020 | | שעה: | 14:48:19 |
| שלום רב,
בתאריך 1.2.20 הגעתי למעבדת תיקון מחשבים עם לפטופ שברשותי שאינו נדלק עקב בעיית לוח. במעבדה נאמר לי שעבור 1400 שקלים והמתנה של כשבועיים המחשב יטופל. נכון להיום עברו מעל חודשיים והמחשב עדיין לא חזר אליי בטענה שהחלק שהוזמן תקוע במכס. טלפונים רבים בוצעו ואין מענה. ידוע לי שאני יכול לבטל את העסקה, אך לצערי אין בכוונתי לקנות מחשב חדש וברצוני לדעת אם ישנה אופציה חוקית להוזלת העסקה? המחשב משרת אותי ללימודים ולעבודה.
תודה רבה לעוזרים.
מ.ט. | |
|
|
|
| 21/3/2020 09:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2020 | | שעה: | 09:34:48 |
| | למה להתעסק עם עסק כזה שנראה לא מקצועי? הייתי מבטל את העסקה ומקווה שכל החלקים המקוריים הוחזרו. אתה צריך לדעת לחתוך דברים ולא לתת להם להמשך כל כך הרבה זמן. | |
|
|
|
| 23/3/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 14:33:15 |
| שלום רב אדון,
האם יש בניכם הסכם התקשרות?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד קבלת השירות, כאשר הסעד בשל ההטעיה הינה ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ויש הסכם התקשרות שבו מופיעים התנאים שעליהם סוכם (כפי שאתה מתאר) באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וכן לציין את העובדה כי המועד בו הובטח לך לקבל את השירות, חלף, ולפיכך, לכאורה קמה לך זכות לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 20/3/2020 17:01 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/03/2020 | | שעה: | 17:01:33 |
| התקשרתי (היום,שישי בצהריים) להזמין מחשב נייד שראיתי באינטרנט. תוך כדי שיחה עם הנציג הגענו להחלטה על מחשב מסוים ומסרתי את פרטי האשראי שלי וביצענו קנייה בשווי של כ6,000 שקלים. דקות לאחר מכן הנציג מתקשר ומוסר שהמחשב הנ"ל אזל מהמלאי ויש אחד אחר טוב יותר שהוא יכול להביא לי עם אותו המפרט. הוא שולח לי את פרטי ההזמנה במייל ואני מגלה שהמחשב שהוזמן יקר ב700 שקלים. אני מנסה להשיג אותו במייל ובמספר הטלפון אך נאמר לי שזה לא אפשרי, השיחה מתנתקת. מתקשרת שוב ושואלת אם מישהו יכול לעזור לי לבטל את העסקה מכיוון שאלו לא הפרטים שסוכמו אבל הפלא ופלא אין אף אחד שיכול לעזור לי כרגע, רק מזכירה(?) שעונה באנטיפטיות ומוסרת שרק תוכל להעביר את ההודעה הלאה, למרות שדקות לפני כן סגרתי עסקה עם מישהו שם.. מה אפשר לעשות? איזה טופס ביטול עסקה עליי לשלוח להם? אני לא חושבת שעליי לשלם דמי ביטול על עסקה לא הוגנת שכזו.
עזרה בבקשה! | |
|
|
|
| 21/3/2020 09:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2020 | | שעה: | 09:19:20 |
| | את צריכה לשלןח הודעה בכתב שאת מבטלת את העסקה ולא לאסוף את המחשב בטענה שהעסקה בוטלה. אם אכן הטעו אותך, את לא מחויבת לשלם דמי ביטול. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 23/3/2020 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 14:21:49 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והודעת הביטול נעשתה עקב הטעיה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיפים 14ג(ג), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב את כספו של הצרכן, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, הכל כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 17/3/2020 09:13 |
ליסה |
 | | מחבר: | ליסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2020 | | שעה: | 09:13:38 |
| | שלום רב יש ברשותי תווי קניה של ישראכרט עם תוקף בסוף החודש הזה. תכננתי לנצל את התווים כמובן. בגלל המצב עם קורונה כרגע אני בבידוד בבית לשבועיים וגם החנויות סגורות. האם יש אפשרות בעקבות המצב להאריך את התוקף של הכרטיסים? פניתי אליהם בינתיים לא קיבלתי תשובה. | |
|
|
|
| 18/3/2020 08:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2020 | | שעה: | 08:21:12 |
| שלום רב ליסה,
מהי תקופת תוקף תווי הקניה?
עקרונית, סעיף 14ח בחוק הגנת הצרכן קובע "שתקופת תוקפו של התו לא תפחת מחמש שנים..." | |
|
|
|
| 22/3/2020 22:34 |
ליסה |
 | | מחבר: | ליסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2020 | | שעה: | 22:34:24 |
| תאריך הנפקה 09/14
בתוקף עד 3/20
זה אבוד? | |
|
|
|
| 23/3/2020 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2020 | | שעה: | 14:12:25 |
| שלום רב ליסה,
אם כך, תנסי לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים (שיסבירו את המצב שבעקבותיו לא יכולת/ואינך יכולה לממש את תווי הקניה עד לתאריך שצוין על גבי תווי הקניה- 3/2020)
| |
|
|
|
|