| 28/3/2020 20:11 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2020 | | שעה: | 20:11:16 |
| רכשנו ב- 12.19 מסוכנות נסיעות טלטוס בארץ באינטרנט כרטיסי טיסה לרומניה לאפריל- חברת תעופה טרום.
הטיסה בוטלה ע"י טרום.
פנינו לסוכנות נסיעות וטענו שיחזירו לנו את הכסף תוך 45 יום בקיזוז 100 שקלים לכרטיס דמי ביטול.
(כל כרטיס עלה לנו כ-430 שח.)
מאידך טרום ענו לנו שהם מחזירים את מלוא הכסף ולפנות לסוכן שרכשנו ממנו.
1. האם זה חוקי ותקין שהסוכנות גובה 100 שקלים לכרטיס על כך שהטיסה בוטלה ולא אני מבטלת?
2. תוך כמה זמן מחויבים להחזיר לי את הכסף?
תודה, | |
|
|
|
| 29/3/2020 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 13:31:57 |
| שלום רב אילנה,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה המגבילה את הפעילות(תוכלי לעיין בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תחת הכותרת: " תקנות שעת חירום להגבלת הפעילות")
הרי שהחברה מצוייה במצב של הפרת חוזה, בשל "סיכול חוזה" המכונה "כח עליון" לכן, במצב זה, החברה לא יכולה להתנות ביטול עסקה, בתשלום דמי ביטול העסקה, בשעה שהביטול לא נעשה על ידכם (וכן לא ניתן לדרוש קיום התחייבויותיכם הכספיות בשעה שהשירות לא ניתן), לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק, בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 29/3/2020 23:29 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 23:29:21 |
| תודה על תשובתכם.
אני רוצה להדגיש, כפי שציינתי, רכשנו את הכרטיסים מסוכנות נסיעות בארץ, ולא ישירות מחברת התעופה.
1. האם גם על הסוכנות חלה החובה להחזיר את מלוא הכסף, ללא קיזוז עלות ביטול 100 שח לכרטיס?
2. כיצד עלי להמשיך לפעול מול הסוכנות נסיעות?
התכתבתי איתם במייל, וביקשנו החזר מלא של עלות כרטיסי הטיסה, ללא תשלום 100 ש"ח לכרטיס. הם מסרבים. וכתבו רק לאחר שנאשר במייל יבצעו זיכוי כספי בקיזוז עלות הביטול.
* האם ההתכתבות במייל מספיקה או נדרש לכתוב מכתב רשמי בדואר?
* האם בינתיים לאשר להם במייל שנקבל החזר כספי בקיזוז 100 שח לכרטיס טיסה? ואח"כ לתבוע אותם?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 30/3/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 15:24:14 |
| שלום רב אילנה,
לעניין שאלה הראשונה- ראי את המענה שניתן לך לעיל(אפשרי לשלוח בכתובת דוא"ל).
לעניין שאלה השנייה- את מציינת כי:
"2. כיצד עלי להמשיך לפעול מול הסוכנות נסיעות?..."
ולאחריו את כותבת כי:
"...האם בינתיים לאשר להם במייל שנקבל החזר כספי בקיזוז 100 שח לכרטיס טיסה? ואח"כ לתבוע אותם?..."
במקרה זה רק את יכולה להחליט מה באפשרותך לעשות, ואחרי שתחליט, אני,מציעה כי תפני אליהם שוב בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 21/3/2020 17:49 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2020 | | שעה: | 17:49:36 |
| היי, אני פתחתי פנייה רשמית במועצה.
בעקבות כך נשלח לבית העסק מכתב מטעמכם וכאשר לא ענה, נשלח מכתב תזכורת ב17.3.
על פי המענה הטלפוני, נותנים לו עד 14 ימי עבודה להשיב אך האם זה משתנה עכשיו בתקופת ההסגר קורונה? עד מתי צריך לחכות לקבל את ההחלטה?
תודה | |
|
|
|
| 23/3/2020 16:50 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 29/3/2020 16:55 |
קארין |
 | |
|
| 30/3/2020 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 14:43:32 |
| שלום רב קארין,
תודה.
אני אעביר את פנייתך לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 11/6/2019 23:37 |
שלומ |
 | | מחבר: | שלומ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 23:37:35 |
| סיפור מאוד עצוב קרה לי השבוע
אני רציתי 2 מזגנים חזקים ביותר ללא התפשרות על איכות ביררתי הרבה
למעשה יצא לי על פוג'סטו 1 לחדר שינה של 1.25 כ"ס והשני לסלון של 2 כ"ס
עשיתי בירור אצל כמה טכנאים כמה יעלה לי עם התקנה בירושלים ולקחתי את מי שלוקח זול
למעשה הוא אמר לי בטלפון שזה יצא לי ל 1.25 כ"ס 4,300 שח כולל התקנה ול 2 כ"ס 5,800 פלוס 600 ש"ח התקנה
ביחד זה יוצא 10,700 ש"ח
לשאלתי כמה יצא לי אם אני לוקח את שניהם ביחד הוא אמר לי 10,900 הכל ביחד כולל התקנה
(אני לתומי לא חישבנתי שזה יותר יקר חשבתי שמסתמא זה יותר זול) והזמנתי
עד כאן חלק א'
מה שעצוב זה שהסכום ששילמתי בסוף זה 12,650 למה???
הוא הגיע הבייתה הוא אומר לי לפני שהוא התקין שצריך למשוך כבל חשמל מהיחידה החיצונית כי החיבור לחשמל מתבצע שם
וחשמלאי יקח על זה 300 שקל והוא לוקח 250 למזגן ביחד זה 500 ש"ח הגיע לסלון והוא אותר שאי אפשר לשים את המדחס קרוב וצריך עוד 8.5 מטר כבל כל מטר 100 ש"ח ביחד 850 ש"ח
הוא הגיע לחדר שינה שמה היה מזגן בממ"ד ורק היו צריכים לפרק
אבל היה חור ותושבת שהוא לא היה צריך לעשות אמרתי לו שיקזז אז הוא אומר לי שהוא לוקח על הפירוק
וכמובן עוד 2 מטר כבל יוצא 200 ש"ח
וסיתות שהוא עשה לי ב 200 ש"ח
הכל ביחד יוצא
10,900+
500+
850+
200+
200=
12,650
אתם שומעים???
הזמנתי מזגן כולל התקנה ב 10,900
ויצא לי 12,650
הפשע הגדול עוד יותר כאן הוא שבדקתי והמזגן הקטן הוא של 1 כ"ס ולא של 1.25 כמו שהובטח לי
למעשה מה שקומם אותי זה שאני מתקשר ושואל כמה עולה לי מזגן כולל התקנה האם בהתקנה המינימלית לא כלול כבל חשמל???
האם הוא לא יכל להתחשב בכמויות הצנרת??? בטוח שזה לא עולה 100 ש"ח למטר!!!
האם זה לא חיסכון מלהתקין תושבת בגובה 3 קומות (לפחות כמו הקושי של להתקין כבל חשמל...)
ולמעשה המזגן בסלון נוטף מים
ברוך ד' שיש לי הקלטת שיחות ואני התקשרתי אליו לשאול כמה כ"ס הוא התקין לי כי הזמנתי 1.25 אז הוא אומר לי שהוא הביא של 1.25 אמרתי לו שלפי הדגם זה של 1 כ"ס אז הוא אומר לי "אתה לא הזמנת של 1 כ"ס"
אמרתי לו שיש לי הקלטת שיחות אז הוא ראה שאין לו ברירה והוא אמר שהוא יחליף לי על חשבונו אחרי החג
למעשה הוא עדיין לא חזר אלי
אבל אני מתלבט אם כבר אז ללכת עד הסוף ולתבוע על הכל או לא
הבו עצה הלום
מה אתם אומרים??? | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:19:50 |
| שלומי שלום רב,
על פניו, מדובר בהטעיה מצד בית העסק, הן בעלות הכוללת של העסקה והן בתכונות המוצר שנמכר לך.
הטעיה כאמור, בנוגע לתנאי מהותי בעסקה יכולה להוות הפרה יסודית של הסכם הרכישה המאפשרת ביטול העסקה כולה.
על, כן עליך להחליט האם אתה מעוניין במזגן החלופי או בביטול העסקה כולה, שכן ביטול העסקה עלול להיות כרוך בפנייה לבית המשפט לתביעות קטנות ובדרישה להמציא אסמכתאות להצעת המחיר המקורית, , לשינויים שבוצעו במחיר, וכן להטעיה בנוגע למוצר. | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:26 |
שלומ |
 | | מחבר: | שלומ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:26:03 |
| המתקין מוכן להחליף לי למזגן שביקשתי
אבל אם הוא כבר הונה אותי כ"כ אני רוצה ללכת עד הסוף ולהחזיר גם חלק מהתוספות
למי אני יכול לפנות לייעוץ? | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:26 |
שלומ |
 | | מחבר: | שלומ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:26:15 |
| המתקין מוכן להחליף לי למזגן שביקשתי
אבל אם הוא כבר הונה אותי כ"כ אני רוצה ללכת עד הסוף ולהחזיר גם חלק מהתוספות
למי אני יכול לפנות לייעוץ? | |
|
|
|
| 13/6/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 13:43:55 |
| שלומי שלום רב,
היה ויש בידך הוכחות כי בוצעה הטעיה וכי התוספות לא היו דרושות או לחלופין, כי בוצעה עבודה רשלנית, אתה רשאי להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בגין כל סכום שנגבה ביתר.
חשוב לציין כי הגשת תביעה צריכה להיות מגובה בחוות דעת של איש מקצוע אשר תעיד על נחיצות התוספות שהותקנות והתמחור שלהן. | |
|
|
|
| 26/3/2020 12:54 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 12:54:31 |
| האם אני עדיין יכול לתבוע?
או כיוון שכב עבר מעל חצי שנה המתקין יוכל לטעון שהוא לא מעוניין להחליף?
תודה מראש על העזרה | |
|
|
|
| 29/3/2020 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 14:15:46 |
| שלום רב שלומי,
לעניין ההחלפה- היה ואתה מעוניין לברר אם ההצעה של בית העסק עדיין תקפה,אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק, בכתב לבירור העניין.
היה ואתה מעוניין לתבוע- מדוע התעכבת עד כה? האם אתה יכול להוכיח כי בתקופה הזו ניסית לפנות אל בית העסק (עליך להציג אותם כראיה) ולאחריו באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין, כמובן, שיהיה עליך להמציא את הראיות כפי שצוין במענה לעיל,לפני מספר חודשים. | |
|
|
|
| 29/3/2020 19:34 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 19:34:19 |
| התעכבתי משום שבעל העסק לא רצה להחליף כבר ולא היה לי זמן להתעסק איתו
וחשבתי שאסתדר עם המזגן הזה ואני רואה שזה לא מתאים באמת לחדר שלי
האם אני יכול עדיין לדרוש החלפה? | |
|
|
|
| 29/3/2020 19:34 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 19:34:33 |
| התעכבתי משום שבעל העסק לא רצה להחליף כבר ולא היה לי זמן להתעסק איתו
וחשבתי שאסתדר עם המזגן הזה ואני רואה שזה לא מתאים באמת לחדר שלי
האם אני יכול עדיין לדרוש החלפה? | |
|
|
|
| 29/3/2020 16:12 |
דינה |
 | | מחבר: | דינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 16:12:10 |
| שלום רב,הבת שלי לומדת בבית ספר אנתרופוסופי אשר יש לו הכרה ממשרד החינוך(מוסד מוכר אך לא רישמי) , הביס מנוהל עי עמותה לה אנו משלמים בכל חודש 800 שח על הלימודים.
האם מותר להם להמשיך לגבות כספים בימים אלו שאין לימודים פרונטליים?
אם אני מבטלת לעכשיו את התדלומים ומחדשת כאשר הלימודים יתקיימו, האם מותר להם לגבות רטרואקטיבית על החודש חודשיים שלא שילמתי בגלל המצב במדינה ?
תודה מראש | |
|
|
|
| 29/3/2020 16:28 |
דינה |
 | |
|
| 29/3/2020 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 17:11:30 |
| שלום רב דינה,
האם פנית אל העמותה בעניין, אם לאו, פני אליהם בכתב על מנת שיהיה לך תיעוד של השתלשלות העניינים.
בכל מקרה, היה ותתקלי בבעיה, אנא פני אל רשם העמותות במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/associations_and_companies_for_the_benefit_of_the_public
על מנת שייתן את דעתו בעניין, ככל שיהיה אפשרי בימים אלו. | |
|
|
|
| 29/3/2020 14:17 |
אילנה |
 | |
|
| 29/3/2020 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 16:41:15 |
| שלום רב אילנה,
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק, סעיף 14ג(ב)בחוק הגנת הצרכן בו יפורט בין היתר, פרטי בית העסק, תנאי העסקה, האופן שבו הצרכן רשאי לבטל את העסקה, סכום העסקה, אמצעי התשלום ועוד?
| |
|
|
|
| 29/3/2020 14:22 |
הדר אור |
 | | מחבר: | הדר אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 14:22:06 |
| שלום
מזה כשנה אני מקבלת מסרונים מחברת החשמל בנוגע לחשבון של בחורה אחרת. כבר מספר רב של פעמים שפניתי לנציגי חברת החשמל בבקשה למחוק את מספר הפלאפון שלי מהחשבון הנ"ל. פעם אחר פעם הנציגים התנצלו והסבירו כי זה לא יקרה שוב. למרות זאת אני מוצאת את עצמי שוב ושוב רודפת אחריהם כדי להפסיק את ההטרדה הזאת. כיצד עלי לפעול ? | |
|
|
|
| 29/3/2020 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 16:32:16 |
| שלום רב הדר,
עקרונית, סעיף 30 בחוק התקשורת(בזק ושידורים) אוסר על מטרד, לפיכך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ככל שטרם שלחת להם מכתב ובו דרישה להפסיק את המטרד.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל חברת הסלולר שאת מנויה אצלה על מנת לבדוק אם ניתן להפסיק את המטרד.
| |
|
|
|
| 29/3/2020 14:13 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 14:13:17 |
| | הזמנו נופש להרכב משפחתי מורחב עם סבא וסבתא בחו"ל ושוקלים ביטול עפ"י הגנת הצרכן לאזרח ותיק תוך 4 חודשים, אבל ההזמנה נעשתה מולנו (לא אזרחים ותיקים) ומי ששילם היום סבא וסבתא (מעל 65), האם עדיין זה נחשב עסקת מכר מרחוק של אזרח ותיק? | |
|
|
|
| 29/3/2020 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 16:20:11 |
| שלום רב שי,
עקרונית, תיקון 47 לסעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש...ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית", לפיכך, ומאחר והעסקה לא בוצעה על ידי אזרח וותיק (65 שנה) הרי שלא קמה לכם זכות חרטה מכח תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן.
למידע רחב תוכלו לקרוא באתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת "שאלות ותשובות") | |
|
|
|
| 29/3/2020 13:49 |
עדי ק. |
 | | מחבר: | עדי ק. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 13:49:53 |
| שלום רב,
הגננת במשפחתון הפרטי של הבן שלי, סגרה את הגן כבר ב 15.3, בהוראת משרד הבריאות. כעת היא מתכוונת לפדות מההורים את השיקים של חודש אפריל, למרות שעדיין הגן סגור.
אשמח לדעת האם במצב חריג זה שנוצר, זכותי לקבל את השיק שאצלה (עבור אפריל) בחזרה? האם החוק לצידי?
במידה והיא לא מוכנה להחזיר לי את השיק (שנתתי בתחילת השנה) האם אני יכולה לבטלו? הוא ל"מוטב בלבד".
תודה
| |
|
|
|
| 29/3/2020 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 16:07:13 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון" לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול את צעדיכם ואת ההשלכות שתהיינה, בכל מקרה, רק בית המשפט יכריע בעניין.
בנוסף, ראי פניה של משרד העבודה לרשויות המקומיות ולארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים לפיה יש להפסיק את החיוב ולהשיב להורים את תשלום יחסי על התקופה שבה לא הייתה פעילות בגן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/daycare-corona/he/daycare-activity-corona.pdf
לשאלתך לפיו:
"...האם אני יכולה לבטלו?..."- מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל, בטרם תנקטו בצעדים כלשהם. | |
|
|
|
| 29/3/2020 12:22 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 12:22:52 |
| בחודש אוקטובר 2019 רכשתי כרטיסי טיסה לאירופה, לחודש אפריל 2020 בעסקת אינטרנט באתר החברה (אייר פרנס). בחודש דצמבר נאלצתי לשנות מועד הטיסה לחודש יוני 2020.
במועד זה שילמתי קנס על השינוי + הפרשים שהתבקשו כתוצאה מהשינוי ונשלחו אלי כרטיסי טיסה חדשים.
בימים אלה פניתי לחברה בבקשה לבטל אל הטיסה על פי זכויותי כאזרח ותיק , כמובן לאור המצב המסתמן בעולם. לאחר חלופת מכתבים רבה הם הגיעו להחלטות הבאות:
1- זיכוי על הפרש המחירים של כרטיסי הטיסה ששולמו בדצמבר 2019 + החזר מיסי נמל ובניכוי 5% או 100 ש״ח.
2- הם סירבו להחזיר את כל סכום העסקה בטענה שחלק נרכש כבר באוקטובר, למרות שמה שנרכש אז בוטל בדצמבר ונוצרה רכישה חדשה תוך תשלום קנס שינוי.
3- סירבו להחזיר סכום רכישה מוקדמת של מקומות ישיבה.
שאלתי - האם במקרה הזה אין לראות ברכישה באוקטובר כתאריך הביצוע ויש לראות את כל העסקה כאילו נעשתה בדצמבר
תודה
יאיר | |
|
|
|
| 29/3/2020 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 15:55:55 |
| שלום רב יאיר,
האם השינוי שנעשה בחודש דצמבר, התאפשר מכח החוזה בניכם?
והאם השינוי שבוצע מהווה על פי ההסכם-כביטול עסקה(והאם שילמת דמי ביטול הקבועים בהסכם במקרה של ביטול) או כשינוי בלבד?
| |
|
|
|
| 29/3/2020 09:30 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 09:30:41 |
| באחת מרשתות המזון הגדולות ניתנת האפשרות לבצע הזמנות אונליין דרך האינטרנט ושירות משלוחים עד הבית . בעיר שלנו המונה עשרות אלפי תושבים האפשרות הזו לא ניתנת, בעוד שבכל יישובי הסביבה השירות כן ניתן.
האם ניתן להגדיר זאת כאפליה או בכל שם אחר . והאם ניתן לחייב אותם לתת את השירות | |
|
|
|
| 29/3/2020 12:18 |
משה |
 | |
|
| 29/3/2020 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 15:45:43 |
| שלום רב משה,
עקרונית, אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה ב:
"... המקום שאליו יסופק לצרכן הנכס או השירות, לרבות הספקה לאזור, כהגדרתו בתקנות שעת חירום (יהודה והשומרון – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ"ז-1967, כפי שהוארך תוקפן ותוקן נוסחן בחוק, מעת לעת;"
היה ובית העסק יידע את ציבור הצרכנים בדבר המקומות אליהם יינתנו השירותים אזי' לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על חוק הגנת הצרכן.
סעיף 3 בחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000 קובע כי:
"... (א) מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות או לבישת מדי כוחות הביטחון וההצלה או ענידת סמליהם."
להמשך קריאה תוכל לפתוח את הקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/018m1k1_001.htm
לאחריו, תנסה אולי לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 29/3/2020 15:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 15:13:29 |
| | הזמנו צימר לכל המשפחה ל 19.3.20 שילמנו מקדמה ונתנו פרטי כרטיס אשראי כבטוחה.ביתי נדרשה לבידוד ובשל ההנחיות משרד הבריאות הודענו לבעלי הצימר ב 15.3כי לא נוכל להגיע.שילמנו מקדמה על סך 1350 שח ונתנו הבטחון פרטי כרטיס אשראי. האם ניתן לקבל החזר המקדמה והאם יכולים לחייב את כרטיס האשראי שלנו על כך שלא הגענו על אף שהודענו על כך. | |
|
|
|
| 29/3/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 15:22:51 |
| שלום רב משה,
באפשרותך לברר מה היו מגבלות משרד הבריאות לעניין השתתפות באירועים ציבוריים בארץ, לאחריו, וככל שההנחיות המגבילות היו תקפות גם אז, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסויימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כוח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב, היה ובית העסק לא מציג בפניך חלופות המשביעות את רצונך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, לאחריו, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 29/3/2020 11:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 11:47:15 |
| | הזמנו צימר לכל המשפחה ל 19.3.20 שילמנו מקדמה ונתנו פרטי כרטיס אשראי כבטוחה.ביתי נדרשה לבידוד ובשל ההנחיות משרד הבריאות הודענו לבעלי הצימר ב 15.3כי לא נוכל להגיע.שילמנו מקדמה על סך 1350 שח ונתנו הבטחון פרטי כרטיס אשראי. האם ניתן לקבל החזר המקדמה והאם יכולים לחייב את כרטיס האשראי שלנו על כך שלא הגענו על אף שהודענו על כך. | |
|
|
|
| 29/3/2020 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 15:21:55 |
| שלום רב משה,
באפשרותך לברר מה היו מגבלות משרד הבריאות לעניין השתתפות באירועים ציבוריים בארץ, לאחריו, וככל שההנחיות המגבילות היו תקפות גם אז, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסויימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כוח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב, היה ובית העסק לא מציג בפניך חלופות המשביעות את רצונך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, לאחריו, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 29/3/2020 07:13 |
נעה |
 | | מחבר: | נעה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 07:13:40 |
| שלום, רכשתי כרטיסים ל"החלקרח" חולון באמצעות אתר מפעל הפיס. חלפו מעל 14 יום מהרכישה. התוקף למימושם הוא 30.4.20. האתר סגור ואני לא יכולה לממשם. אבקש לדעת האם אני זכאית להחזר כספי עבור הכרטיסים או לחלופין האם אני זכאית לדרוש הארכת התוקף למימוש. תודה
| |
|
|
|
| 29/3/2020 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 14:52:02 |
| שלום רב נעה,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך לאור המצב ואת דרישתך. | |
|
|
|
| 29/3/2020 00:08 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 00:08:05 |
| שלום, בגן שלנו הודיעו כי החל מחודש מאי יגבו מאיתנו סכום כלשהו לתשלום על תשלומים בהם הגן צריך לשאת גם כאשר אין בו פעילות. נאמר שמי שרוצה יוכל לקבל את השקים חזרה ובכך לבטל את החוזה עם הגן.
כלומר, אם אנחנו לא מוכנים לשלם על הוצאות הגן כאשר הגן לא פועל הצטרך לבטל את ההרשמה לגן ולילד לא יהיה לאן לחזור גם לאחר שהמצב הנוכחי יסתיים.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 29/3/2020 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 14:29:16 |
| שלום רב טל,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון" לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול את צעדיכם ואת ההשלכות שתהיינה, בכל מקרה, רק בית המשפט יכריע בעניין.
בנוסף, ראה פניה של משרד העבודה לרשויות המקומיות ולארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים לפיה יש להפסיק את החיוב ולהשיב להורים את תשלום יחסי על התקופה שבה לא הייתה פעילות בגן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/daycare-corona/he/daycare-activity-corona.pdf
לתשומת ליבכם- ככל שאמצעי התשלום הינו שיקים- מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל, בטרם תנקטו בצעדים כלשהם. | |
|
|
|
| 28/3/2020 20:51 |
אושר |
 | | מחבר: | אושר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2020 | | שעה: | 20:51:00 |
| שלום,
הזמנתי משקפיים לפני שבועיים מקרולינה למקה אך הודיעו לי כי המשקפיים שהזמנתי אזלו מהמלאי וכי אני יכול להגיע לסניפים אחרי הקורונה לבחור חדשים. כאשר ביקשתי את כספי בחזרה, כיוון שאני מעוניין לבטל נאמר לי שדבר זה לא יכול להתבצע טלפונית אלא רק בסניפים. אשמח להבין האם דבר זה תקין? היות ובינתיים גם אין לי משקפיים וגם אין לי כסף. | |
|
|
|
| 29/3/2020 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 13:44:43 |
| שלום רב אושר,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, היה והעסקה בוצעה פרונטלית, הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ולכן יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק (טלפונית/אינטרנט) -נשאלת השאלה: האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה.
כך או כך, אני, מציעה כי תשלח/י להם מכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים על מנת שיהיה לך תיעוד לכך.
| |
|
|
|
| 28/3/2020 13:18 |
אלונה פז |
 | | מחבר: | אלונה פז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2020 | | שעה: | 13:18:21 |
| שלום רב,
עשיתי מנוי בסטודיו סי בסוף ינואר-עסקה טלפונית. על פי החוזה, ניתן לבטל את המנוי בהתראה של 30 יום מראש. 15 ימים לאחר ביצוע העסקה ביקשתי לבטל את המנוי. מנהלת הסניף שוחחה עמי טלפונית ואישרה שהמנוי יבוטל תוך 30 יום, אך התשלומים ממשיכים לרדת וחברת האשראי לא קיבלה בקשה מסטודיו סי להפסיק את החיוב.
כעת עקב משבר הקורונה, הסניפים וההנהלה סגורים. אין מענה טלפוני/במייל/בפייסבוק. להבנתי יש לא מעט מקרים דומים כעת על פי פרסומים בפייסבוק. התשלומים העתידיים ממשיכים להיגבות. מה ניתן לעשות? כיצד ניתן להפסיק את התשלומים? | |
|
|
|
| 29/3/2020 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 13:05:15 |
| שלום רב אלונה,
על מנת שיהיה לך תיעוד על כך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך וכן לציין את העובדה ש:"...מנהלת הסניף שוחחה עמי טלפונית ואישרה שהמנוי יבוטל תוך 30 יום..."
לאחריו, בחלוף המצב שאליו נקלענו, באפשרותך יהיה לפנות שוב לבית העסק בהתאם למכתבך כאמור לעיל, ולאחריו, בהנחה שבית העסק יסרב לבטל את העסקה,בהתאם להסכם, באפשרותך יהיה לפנות אל בית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 26/3/2020 18:12 |
שרון כהן |
 | | מחבר: | שרון כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 18:12:02 |
| שלום!
הזמנתי משלוח מסופר פארם. כשהוא הגיע, השליח אמר לי שכתוב אצלו שצריכות להיות 4 שקיות, אך הוא חיפש בכל הרכב ויש רק 3, ושעליי לפנות לשירות לקוחות.
חסרים לי שני מוצרים שלא סופקו - למרות ששילמתי עליהם.
שירות לקוחות עמוס מאוד בימים האלה וקיבלתי מהם הודעת SMS שאומרת שהם *לא יצליחו להגיע לכל הפניות*.
אומנם ידעתי שיקח להם זמן ארוך מהרגיל כדי לטפל בפניה, אך לא חשבתי שהם יכולים להגיד שהם לא יגיעו אליה כלל.
גם בפייסבוק ובטלפון הם לא עונים.
אשמח לדעת מה עלי לעשות?
תודה!!! | |
|
|
|
| 29/3/2020 10:07 |
שרון כהן |
 | |
|
| 29/3/2020 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 12:52:00 |
| שלום רב שרון,
עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, על מנת שיהיה לך תיעוד לכך.
לתשומת ליבך בעקבות המצב, ראי את הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן,במשרד הכלכלה,בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_giloicoronamishlohah/he/docs_hanhaiut_memone_%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99%20%D7%93%D7%A2%D7%AA%20%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F%20%D7%A1%D7%A2%D7%99%D7%A3%2018%D7%90(%D7%92)%20%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%A7%20%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%AA%20%D7%94%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%9F%20%E2%80%93%20%D7%97%D7%95%D7%A7%20%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%90%D7%99%D7%9D%20-%20%D7%9E%D7%A9%D7%91%D7%A8%20%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A3%20%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94.pdf | |
|
|
|
| 26/3/2020 15:50 |
זאב |
 | | מחבר: | זאב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 15:50:07 |
| שלום רב,
בחודש נובמבר הזמנתי חדר לזוג+2 לשלושה לילות מיד לאחר פסח בבית מלון באילת השייך לרשת מלונות מהגדולות בארץ.
במעמד ההזמנה שילמתי את מלוא תמורתה.
לפני שבוע ב 19/3 קבלתי אסאמאס מרשת המלונות, שעקב הנחיות משרד הבריאות, ההזמנה מבוטלת.
המתנתי שבוע לקבלת זיכוי כספי, ומשלא קבלתי אותו פניתי היום לשרות הלקוחות לברר מתי אקבל אותו.
התשובה שקבלתי היתה (ציטוט): "הזיכוי לוקח זמן עקב המצב בגלל הבנקים".
לשאלתי מתי יתבצע הזיכוי קבלתי את התשובה "עד חודש ימים".
כאחד שעובד מול המערכת הבנקאית בצורה יומיומית, אני יכול להעיד שאין שום בעייה עם הבנקים, הם הוכרזו כסקטור חיוני ועובדים במרץ, כך שהתשובה נראית לי תירוץ.
האם המלון אכן יכול לעכב את הזיכוי למשך חודש או שהם מחוייבים לזכות אותי תוך פרק זמן קצר יותר, ואם כן מהו?
תודה מראש ותבואו על הברכה. | |
|
|
|
| 29/3/2020 08:00 |
זאב |
 | |
|
| 29/3/2020 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 12:44:32 |
| שלום רב זאב,
עקרונית, בעקבות מגבלות משרד הבריאות כמפורט בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
מכאן, שבמקרה המתואר והיות שהשירות לא סופק,תוכל לשקול פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 26/3/2020 18:10 |
שרון כהן |
 | | מחבר: | שרון כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 18:10:47 |
| שלום!
הזמנתי משלוח מסופר פארם. כשהוא הגיע, השליח אמר לי שכתוב אצלו שצריכות להיות 4 שקיות, אך הוא חיפש בכל הרכב ויש רק 3, ושעליי לפנות לשירות לקוחות.
חסרים לי שני מוצרים שלא סופקו - למרות ששילמתי עליהם.
שירות לקוחות עמוס מאוד בימים האלה וקיבלתי מהם הודעת SMS שאומרת שהם *לא יצליחו להגיע לכל הפניות*.
אומנם ידעתי שיקח להם זמן ארוך מהרגיל כדי לטפל בפניה, אך לא חשבתי שהם יכולים להגיד שהם לא יגיעו אליה כלל.
גם בפייסבוק ובטלפון הם לא עונים.
אשמח לדעת מה עלי לעשות?
תודה!!! | |
|
|
|
| 29/3/2020 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 11:50:27 |
| שלום רב שרון,
עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, על מנת שיהיה לך תיעוד לכך.
לאור המצב, ראי את הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן,במשרד הכלכלה,בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_giloicoronamishlohah/he/docs_hanhaiut_memone_%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99%20%D7%93%D7%A2%D7%AA%20%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F%20%D7%A1%D7%A2%D7%99%D7%A3%2018%D7%90(%D7%92)%20%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%A7%20%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%AA%20%D7%94%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%9F%20%E2%80%93%20%D7%97%D7%95%D7%A7%20%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%90%D7%99%D7%9D%20-%20%D7%9E%D7%A9%D7%91%D7%A8%20%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A3%20%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94.pdf
| |
|
|
|
| 26/3/2020 19:09 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 19:09:38 |
| נרשמי לפני כחודש לקורס,
שנדחה למוכד לא ידוע. כשיצרתי קשר כדי לקבל החזר, סרבו לתת לי משתי סיבות:
1. אני זכאית רק ל50% החזר, כיוון שהיתר הם דמי רישום שלא מוחזרים
2. החברה כרגע לא פעילה, ולכן גם את 50% לא אקבל כרגע, אלא כשיוסרו המגבלות.
האם מגיע לי רק החזר חלקי?
ועוד דבר. בית העסק פעיל כשמדובר ברכישות, האם מותר להם לסרב להחזיר ולו החזר חלקי "בגלל המצב"?
דבר נוסף.
באישור הרישום אכן נאמר שאין החזר על דמי הרישום, למעט במקרה דחיית או ביטול הקורס.
נאמר לי שזו טעות של מתאמת הקורסים, אבל בכל מקרה לפי החוק כיוון שהביטול מכורח כח עליון עדיין לא מגיע לי.
אודה לעזרה, והצעה לפעולה. | |
|
|
|
| 26/3/2020 19:14 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 19:14:06 |
| אגב,
הרשמה לקורס נעשתה טלפונית, לפני יותר מחודש. | |
|
|
|
| 29/3/2020 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 10:47:41 |
| שלום רב אתי,
עקרונית, היה והשירות לא ניתן בעקבות מגבלות משרד הבריאות, הרי שלעמדת המועצה לצרכנות,במקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כוח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, תוכלי לשקול פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך לאור המגבלות כאמור לעיל (שבעקבותיו אינך מקבלת את השירות) תוך פירוט דרישתך, היה ובית העסק לא יענה או שהמענה לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 29/3/2020 11:27 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 11:27:50 |
|
הם כמובן לא מעוניינים להחזיר בכלל, לא את המקדמה ולא את יתרת התשלום שהסכימו עקרונית אך לא כרגע.
תודה על המענה!
נעזרתי בכם לא פעם ולא פעמיים ותמיד מקבלת מענה מדויק.
| |
|
|
|
| 29/3/2020 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
|