| 31/3/2020 11:03 |
מוטי מנדלסון |
 | | מחבר: | מוטי מנדלסון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 11:03:39 |
| | האם עוסק מורשה החתום בחוזה מול בית עסק לקבלת שירות יכול להיכנס בגדר חוק הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 31/3/2020 16:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 16:55:21 |
| שלום רב מוטי,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;
לפיכך, במקרה שמדובר בעסקה בין שני עוסקים, המועצה לצרכנות מנועה מלסייע לך. | |
|
|
|
| 31/3/2020 08:57 |
אוסנת הרשקו |
 | | מחבר: | אוסנת הרשקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 08:57:18 |
| שלום.
יש לי 2 שאלות.
1. מה עושים עם שוברי זיכוי שניתנו לנו בחנויות שסגורות האם הם יהיו תקפים עדיין?
2. מה עושים אם קנינו מוצר לא הספקנו להחליף והוא סגור באריזה עם החשבונית האם יחליפו לנו כשהחנויות יפתחו?
רשמח לתשובות תודה. | |
|
|
|
| 31/3/2020 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 16:39:46 |
| שלום רב אוסנת,
לעניין השאלה הראשונה- האם לשובר זיכוי יש תוקף?
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי צרכן שביטל עסקה (לרכישת מוצר או שירות) והוא לא זכאי להחזר כספי ובכל זאת, בית העסק בחר לתת לצרכן שובר זיכוי, הרי שתוקפו של שובר זיכוי לא יפחת משנתיים.
ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לאור הוראות סעיף 14ז בחוק כאמור לעיל.
לעניין שאלה שנייה- לא ברור מהו המוצר, מה עלותו? מתי נרכש?בכל מקרה, באפשרותך לברר אם קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, באפשרותך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק(מומלץ לעיין בחשבונית שברשותך) ובהתאם לפנות אל החברה).
| |
|
|
|
| 25/3/2020 11:57 |
חלי |
 | | מחבר: | חלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2020 | | שעה: | 11:57:52 |
| | הזמנתי טיול מאורגן לצפון איטליה ביולי. בחב הנסיעות אין מענה טל/מייל. עפ נחיות משרד הבריאות והחוץ ניתן לבטל את העסקה בשל סיכול. אם אבטל כעת את העסקה האם אהיה זכאית להחזר מלא של התשלום? או שעלי להמתין להודעת ביטול מצד סוכנות הנסיעות? אציין שעפ נוהלי החברה בזמן שגרה ביטול עסקה בהתראה של 45 ימי עבודה כרוך בדמי ביטול של 100$ לכל נוסע. | |
|
|
|
| 25/3/2020 22:23 |
חלי |
 | | מחבר: | חלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2020 | | שעה: | 22:23:17 |
| הבהרות ופרטים נוספים: תאריך הזמנה 3/2/20 עסקה טלפונית. תאריך הטיול ב7/7/20 לצפון איטליה. ע"פ משרד הבריאות והחוץ יש להימנע מנסיעה לאיטליה בגין הקורונה. ע"פ הסכם ההתקשרות באתר סוכנות הנסיעות "מרום תעופה" - ביטול העסקה בהתראה של עד 45 ימי עבודה כרוך בהפסד של 100$ לכל נוסע. הודעות טלפוניות ומיילים ששלחתי לחברת התעופה ללא מענה. לברר אם הכריזו על ביטול הטיול והחזר מלא?
שולמו 2 תשלומים. האם ניתן לבטל את התשלום האחרון מול חברת האשראי, לאחר שאודיע על ביטול העסקה? | |
|
|
|
| 26/3/2020 12:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 12:37:00 |
| שלום רב חלי,
על מנת לבדוק אם יש לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אשמח אם תעני למספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- הם במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה רגילה?
האם העסקה בוצעה על ידי אזרח ותיק(65 שנה ) בטלפון?
לעניין טענת סיכול- יהיה קושי לטעון טענה זו היות שהמועד לקבלת השירות יהיה בעוד מספר חודשים ולא ברור אם יתאפשר לקבל את השירות או לאו.
| |
|
|
|
| 26/3/2020 14:06 |
חלי |
 | | מחבר: | חלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 14:06:42 |
| העסקה בוצעה במכר מרחוק- טלפונית. אני לא בגיל אזרח ותיק. 3 שאלות:
1) אם אבטל את העסקה 45 ימי עבודה לפני מועד הטיול (שכן ביטול עד למועד הזה כרוך בדמי הביטול מינימליים). בהנחה שבמועד הביטול ו/או במועד הטיול 7/7/20 עדיין תהיה המלצה של משרד הבריאות והחוץ להימנע מנסיעה לאיטליה, האם אהיה זכאית לקבל גם את דמי הביטול?
2)אם אבטל כעת את העסקה האם חוקי במקביל לדרוש מחברת האשראי לעצור את התשלום השלישי?
3) בכל מקרה של ביטול העסקה עפ נוהלי החברה אני זכאית להחזר בניכוי דמי הביטול ע"פ טבלת מועדי הביטול. תוך כמה זמן החברה אמורה להפקיד/ לזכות את כרטיס האשראי בדמי ההחזר? | |
|
|
|
| 26/3/2020 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 14:43:10 |
| שלום רב חלי,
היות שלא קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, והיות שהמועד לקבלת השירות יהיה בעוד מספר חודשים, על פניו כרגע, יהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם, כפי שפירטת בסעיף 3 לשאלתך.
לעניין שאלה 3-"...תוך כמה זמן החברה אמורה להפקיד/ לזכות את כרטיס האשראי בדמי ההחזר?- יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ככל שצוין מועד השבת הכספים, היה ולא צוין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
יש לציין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, והיעדר מסירת מידע בדבר מועד השבת הכספים עלול להוות הטעיה. | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:39 |
חלי |
 | | מחבר: | חלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:39:08 |
| באתר שלכם בלשונית: כשל תמורה וביטול תשלומים בכרטיס אשראי, שאלות ותשבות כתוב שהחוק תוקן שגם במקרים שמועד ההספקה לא חלף אך הספק הפסיק לספק נכסים מהסוג שרכשתי חב האשראי מחוייבת לעצור תשלומים עתידיים. חברת התעופה שממנה הזמנתי הטיול מתחמקת ממני, מזה כשבועיים לא עונה לי להודעות מייל טלפון וואטסאפ ופקס. זה מצביע על כניסת העסק לקשיים בשל מצב התיירות בצל הקורונה. יש היתכנות ממשית להפרה צפויה וכשל תמורה. מה גם שמשרד החוץ והבריאות הנחו להימנע מנסיעה לאיטליה
פניתי לחברת האשראי. הם לא מכירים תיקון כזה לחוק. אודה לקבלת קישור ללשון החוק ומראה מקום שלו. | |
|
|
|
| 31/3/2020 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 16:15:41 |
| שלום רב חלי,
בעניין כרטיסי אשראי- כיון שישנו חוק חדש - חוק שירותי תשלום, תשע"ט-2019, בו נקבע בין היתר כי:
"55. חוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986 – בטל."
עם זאת, סעיף 77(א)בחוק שירותי תשלום קובע כי החוק יכנס לתוקף ביום 14/10/20 כדלקמן:
"77. (א) תחילתו של חוק זה ביום כ"ו בתשרי התשפ"א (14 באוקטובר 2020) (להלן – יום התחילה)" לפיכך, יש לפנות הן אל חברת האשראי והן אל הרגולטור- בנק ישראל לבירור בעניין.
לאור האמור לעיל, לנוחיותך,מצ"ב הקישור לחוק שירותי תשלום :
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
בנוסף, ראי תקציר חוק בקישור שלהלן:
https://main.knesset.gov.il/Activity/Legislation/Laws/Pages/LawBill.aspx?t=LawReshumot&lawitemid=2084505
| |
|
|
|
| 31/3/2020 05:33 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 05:33:29 |
| | ניתן לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות כרגע בשל המצב הקיים? | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:43:41 |
| שלום רב תומר,
לפי ההודעה של הנהלת רשות השופטת, בשל המצב, בתי משפט ובתי דין לעבודה יפעלו במתכונת חירום לפיה יתקיימו דיונים בעניינים דחופים בלבד,לנוחיותך מצ"ב קישור לאתר רשות השופטת:
https://www.gov.il/he/departments/general/the_judicial_authority_coronavirus_instructions | |
|
|
|
| 31/3/2020 03:56 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 03:56:29 |
| באתר שופרסל ניתן להזמין מוצרים במשלוח. באתר מופיעים המחירים של המוצרים כולל המבצעים במידה ויש. בעת היציאה לעמוד התשלום ובחירת מועד המשלוח, קופצת הודעה המבצעים לא בתוקף בעת המשלוח. המבצעים הם למשל עד 14.4 אבל בשל העומס אצלם המשלוחים נגיד רק מה19.4.
האם המחיר לא אמור להיות לפי זמן ההזמנה של המוצרים? ממתי מחיר של מוצרים משתנה לפי זמן ההספקה?
מיותר לציין שביום סטנדרטי לפני הקורונה תמיד היו מבצעים באתר ומעולם מועד ההספקה לא היווה משמעות לתאריך. נראה ניצול מגעיל של המצב. בנוסף ביזבזו לאנשים את הזמן של החיפוש והעמסת המוצרים לסל הקניות שבמקביל מוצגים מחירם של המוצרים כעת וסה"כ לתשלום כעת.ובמפתיע מגלים את הנושא ביציאה מעמוד סל הקניות, בעמוד התשלום.
אשמח למענה בעניין האם זה תקין? | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:06:32 |
| שלום רב טל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
בנוסף, סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן, המסדיר את נושא "מכירה מיוחדת"(מבצע/הנחה) קובע כי:
15. (א) עוסק שהודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת, יבהיר אילו טובין או שירותים כלולים בה ואילו טובין או שירותים אינם כלולים בה, את מחירם אצלו לפני המכירה ואת שיעור ההנחה או המחיר לאחר ההנחה, וכן תנאי המכירה המיוחדת.
...
(ב) הודיע עוסק על מכירה מיוחדת ורצה לשנות את הפרטים האמורים בסעיף קטן (א), יפרסם על כך הודעה באותה הדרך שבה פרסם את ההודעה הראשונה".
לאור האמור לעיל, ועל מנת לבדוק את הסוגיה אבקש כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, ואשמח אם תציין את מספר הפניה שקיבלת לאחר שתגיש.
| |
|
|
|
| 31/3/2020 00:53 |
tamir |
 | | מחבר: | tamir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 00:53:56 |
| היי ,
שלחתי אליכם תלונה דרך המייל אך לא רשמתם לי אם קיבלתם אותה או לא .... | |
|
|
|
| 31/3/2020 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 13:19:03 |
| שלום רב תמיר,
מתי שלחת את הפניה? בהנחה שהגשת את התלונה לפני ימים ספורים אני, מציעה כי תמתין עוד כמה ימים (ייתכן כי התלונה טרם עודכנה במערכת).
בהנחה שלא תקבל תגובה בימים הקרובים, באפשרותך לפנות אל מנהלת פניות הציבור בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/Consumers_council_officials | |
|
|
|
| 30/3/2020 14:01 |
עמרי |
 | | מחבר: | עמרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 14:01:01 |
| | שלום רב, לאחרונה ביטלתי עסקה של רכישת ריצוף ואביזרי אינסטלציה בעקבות משבר הקורונה. מדובר בעסקה גדולה בסך עשרות אלפי שקלים בכמה תשלומים. אף על פי שנאמר לי שהעניין בטיפול לא נראה שהעניין מתקדם. המוכרת שטיפלה בנו הוצאה לחל"ת והחנות סגורה ופועלת במתכונת חירום כאשר יש עובדת אחת שעובדת מהבית מהנייד שלה ולא עונה לטלפונים אלא רק לוואטסאפ. חלפו לפחות 10 ימים ממועד הביטול ואף על פי שביקשתי לא קיבלתי אפילו אישור רשמי על ביטול העסקה ובעוד כ-10 ימים אמור להתבצע חיוב האשראי עבור התשלום הבא. מה אתם ממליצים לי לעשות? האם מותר לי לפנות לחברת האשראי ולבקש את ביטול החיובים? | |
|
|
|
| 31/3/2020 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 11:55:16 |
| שלום רב עמרי,
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לדעת כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב על מנת שיהיה לך תיעוד, ובחלוף המצב המכתב ישמש כראיה לפנייתך אל בית העסק.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בכתב תוך פירוט תלונתך בצירוף מסמכים, לבירור זכויותך. | |
|
|
|
| 31/3/2020 12:38 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 12:38:39 |
| | כמעט תמיד חסרים לך פרטים. אני מציע שתכתבו הודעה ברורה ובולטת בנוגע לאיך לכתוב הודעה יעילה. | |
|
|
|
| 31/3/2020 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 12:54:50 |
| משה שלום רב,
בעת הגשת פנייה למועצה אנו בהחלט מכוונים את הצרכנים למידע הרלוונטי אשר פנייתכם צריכה לכלול וכן מחייבים אותם בצירוף אסמכתאות, תאריכים וכו'.
בפורום המועצה אנו שואפים לייצר שיח טבעי יותר.
אך בהחלט ייתכן וכדאי לכוון את השואלים בצורה מדויקת יותר. | |
|
|
|
| 30/3/2020 09:54 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 09:54:52 |
| שלום.
בתאריך 11.3 רכשתי שובר לעיסוי זוגי מאתר של קופונים.
לאחר שראיתי שהמצב לא מאפשר טיפולים מסוג זה פניתי בתאריך 22.3 למספק השירות שאמר שיש לבטל את השובר מול חברת הקופונים.
כשפניתי לאותה חברה התשובה שקיבלתי הייתה שיש לי אפשרות לקבל זיכוי בסכום המלא לרכישה באתר שלהם בלבד או לזיכוי כספי פחות 5% או 100 ש"ח (הנמוך מביניהם) לפי חוק להגנת הצרכן.
השאלה שלי האם זה אכן נכון- מאחר והשובר ניתן למימוש עד 30.4 ואין לי יכולת לנצל אותו בכלל לאור מצב הקורונה.
חשוב לציין שפניתי אליהם בטווח של פחות מ214 ימי עסקים.
מה החוק במצב כזה? | |
|
|
|
| 30/3/2020 15:37 |
סיון |
 | |
|
| 31/3/2020 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 12:42:39 |
| שלום רב סיון,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לך זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
בנוסף, מגבלות משרד הבריאות, לא מאפשר כיום לקבל את השירות כמתואר, ראי את ההנחיות לשגרה חדשה בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a5
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, ככל שקבלת השירות לא תתאפשר עד לתאריך 30.4.20 (מועד אחרון למימוש השובר,כדבריך) תוכלי אולי לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו, תוכלי לשקול את צעדיך בהתאם לתגובת החברה.
במקרה בו אתם לא תגיעו להסדר שישביע את רצונכם, תוכלי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 30/3/2020 13:38 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 13:38:37 |
| | קנינו ספה לסלון שאמורה לשמש גם כמיטה לילד. החנות טוענת שהיא לא יכולה לספק אותה כעת בגלל הסגר. האם יש הגבלה על אספקת מוצרים? | |
|
|
|
| 31/3/2020 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 11:59:13 |
| שלום רב דבורה,
משרד הבריאות פירסם הנחיות לשגרה החדשה ובו נקבע, בין היתר, צימצום היציאה למרחב הציבורי, לעיון ברשימה של עסקים שמורשים לפעול, באתר משרד הבריאות, ראי בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a5 | |
|
|
|
| 29/3/2020 15:37 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 15:37:36 |
| היי,
ביטלתי כרטיס טיסה בטווח ה14 יום לחוק הגנת הצרכן. נשלחה לי הודעה שאזוכה תוך 14 ימים, אך עדיין לא זוכיתי. ממה שהבנתי לפי החוק הם חייבים לזכותי תוך 3 ימים.
התקשרתי לאל על, עברו 29 יום מבקשת הביטול ולטענתם בגלל המצב הם לא יודעים מתי אזוכה. ביקשתי הערכה, משהו, כי גם אם הם עובדים במתכונת מצומצמת כמו שהם אומרים, עדיין ניתן לתת הערכה לזמן הזיכוי.
לא רק זאת, ביקשתי מחברת האשראי שלי ישראכרט לעצור את התשלומים. הם לא מוכנים כי עדיין לא עבר זמן האספקה, מה שבכלל לא רלוונטי כי אני ביטלתי תכרטיס מיוזמתי והסברתי להם והבאתי להם ת׳חוק שמראה פה על הפרת חוזה של אל על, לזכות אותי. הם ממשיכים הקו שלהם, שהם עוצרים תשלומים רק בכשל תמורה והסברתי ושלחתי להם מכתבים שאל על בעצמה מודיעה שהיא במצב כלכלי לא טוב, מה שיכול לגרום לפגיעה בי כלקוחה. אפילו הם התקשרו לחב אל על בשיחת ועידה איתי ושמעו שאכן ביטלתי את הכרטיס בזמן ואכן לא זוכיתי ואכן לאל על אין צפי למועד הזיכוי. מה יותר טוב מזה??! הם עדיין לא מוכנים לעצור את התשלומים, זה מתסכל מאוד, כי יש להם אופציה כזאת, במיוחד במצב כזה. פה הם גם יודעים שכאזרחית אני צריכה לקבל את התשלומים חזרה ולכן אין חשש לעצור אותם, אבל הם מעדיפים לפגוע בי כאזרחית, מושבתת שלא עובדת עכשיו. באופן מובהק הם רואים שאל על לא עומדת בהתחייבות ובאופן מובהק הם שומעים שהיא בקריסה. מה ניתן לעשות כדיי שיעצרו לי את שאר התשלומים? תודה
| |
|
|
|
| 30/3/2020 12:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 12:09:11 |
| שלום רב רונית,
לעניין חברת האשראי-חברת האשראי אינה צד לעסקה אלא רק במקרים הקבועים בחוק כרטיסי חיוב כגון: במקרה של כשל תמורה מלא, עם זאת, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מועד קבלת השירות(תאריך)? מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, הכל כקבוע בסעיפים 14ג,(14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה וקמה לך זכות לבטל את העסקה, כקבוע בחוק הגנת הצרכן, הרי שעל בית העסק להשיב את כספך בניכוי דמי הביטול כאמור לעיל בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול.
סירוב בית העסק להשיב את כספי הצרכן, מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא, עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, את מוזמנת לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת שיהיה לך תיעוד,היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 30/3/2020 13:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 13:01:38 |
| "חברת האשראי אינה צד לעסקה אלא רק במקרים הקבועים בחוק כרטיסי חיוב".
חוק כרטיסי חיוב בוטל. מחליף אותו חוק שירותי תשלום. | |
|
|
|
| 30/3/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 15:29:38 |
| שלום רב משה,
תודה רבה על שהסבת את תשומת ליבי לשינוי.
| |
|
|
|
| 30/3/2020 19:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 19:02:10 |
| שלום רב,
לתשומת ליבכם, סעיף 77(א) בחוק שירותי תשלום קובע כי:
"77. (א) תחילתו של חוק זה ביום כ"ו בתשרי התשפ"א (14 באוקטובר 2020) (להלן – יום התחילה)"
| |
|
|
|
| 31/3/2020 11:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 11:29:20 |
| | ראי סעיף 55 לחוק. בנבו, חוק כרטיסי חיוב כבר לא מופיע. | |
|
|
|
| 31/3/2020 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 11:43:31 |
| שלום רב משה,
נכון.
לכן הוצע לצרכנית שתפנה לחברת האשראי. | |
|
|
|
| 31/3/2020 00:53 |
tamir |
 | | מחבר: | tamir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 00:53:45 |
| היי ,
שלחתי אליכם תלונה דרך המייל אך לא רשמתם לי אם קיבלתם אותה או לא .... | |
|
|
|
| 31/3/2020 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 11:32:41 |
| שלום רב תמיר,
בעניין זה תוכל לפנות אל מנהלת פניות הציבור בכתובת דוא"ל המפורסמת בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/Consumers_council_officials | |
|
|
|
| 30/3/2020 13:38 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 13:38:15 |
| | קנינו ספה לסלון שאמורה לשמש גם כמיטה לילד. החנות טוענת שהיא לא יכולה לספק אותה כעת בגלל הסגר. האם יש הגבלה על אספקת מוצרים? | |
|
|
|
| 31/3/2020 11:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 11:10:36 |
| שלום רב דבורה,
משרד הבריאות פירסם הנחיות לשגרה החדשה ובו נקבע, בין היתר, צימצום היציאה למרחב הציבורי, לעיון ברשימה של עסקים שמורשים לפעול, באתר משרד הבריאות, ראי בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a5
| |
|
|
|
| 30/3/2020 13:18 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 13:18:11 |
| ביצעתי הזמנה של בסיס מיטה ומזרן מ"אלוף המזרונים" רמת השרון בתאריך ה16.3.2020, ותיאמתי איתם איסוף עצמי ל1.4.2020.
לאור הסגר שהוטל על המדינה בגלל וירוס הקורונה איני יכול להגיע בתאריך הזה לאסוף ולכן התקשרתי לשירות הלקוחות וביקשתי לבטל את העסקה בתאריך ה25.3.2020
הנציג איתו דיברתי ביקש שאשלח "וואטסאפ" למספר טלפון שהוא שירות הלקוחות שלהם ונציג יחזור אלי, מאז אני במרדף אחריהם כיוון שלא חזרו אלי מעולם.
כל הודעה נוספת לשירות הלקוחות שלהם נענית בהודעות גנריות או בתשובה ש"לא ניתן לבטל הזמנות עד אחרי שהמשק יחזור לפעילות מלאה"
כאשר אני שואל האם ניתן יהיה לבטל את העסקה מאוחר יותר מ14 יום לאחר הביצוע בגלל שלא ניתן לבטלה עכשיו הם פשוט לא עונים.
ביקשתי מהם כתובת מייל בשביל לשלוח מכתב מסודר אך אין להם כתובת כזו
מה אני צריך לעשות במצב כזה? | |
|
|
|
| 31/3/2020 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 10:20:27 |
| שלום רב איתמר,
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או בעסקה פרונטלית?
האם המוצר שהוזמן הוא על פי מידות מיוחדות?
האם שלחת הודעת ביטול כפי שנמסר לך בשירות הלקוחות? אם כן, באיזה תאריך שלחת הודעת ביטול? האם פירטת במכתבך את הסיבה שבגינה נמנע ממך לאסוף את המוצר?
היה והתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי,תנסה לפנות אל חברת האשראי על מנת לקבל פרטי התקשרות עם החברה (אולי מספר פקס או כתובת דוא"ל), וכן לברר אם באפשרותך לעצור את התשלומים העתידיים.
| |
|
|
|
| 28/3/2020 21:58 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2020 | | שעה: | 21:58:53 |
| | האם חוק הגנת הצרכן חל על מי שאינו אזרח ישראלי? למשל, אזרח ותושב אמריקאי שהתקשר בעסקה עם ספק ישראלי לקראת ביקור שלו בישראל | |
|
|
|
| 29/3/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 14:01:41 |
| שלום רב טל,
מה השירות שרכש?
עקרונית, חוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;" | |
|
|
|
| 30/3/2020 21:43 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 21:43:50 |
| | רכש "שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי" - שירות של הדרכה על ידי מורה דרך. תודה | |
|
|
|
| 31/3/2020 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 09:51:18 |
| שלום רב טל,
התשובה חיובית.
אולם,אשמח אם תמסור יותר מידע כגון: כיצד בוצעה העסקה? האם קיבלת מידע בכתב בדבר השירות והתנאים?מדוע עלתה השאלה "האם חוק הגנת הצרכן חל על מי שאינו אזרח ישראלי? "?- האם בעת ההתקשרות נמסר לך מידע כזה?
| |
|
|
|
| 30/3/2020 13:08 |
ע.פ. |
 | | מחבר: | ע.פ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 13:08:49 |
| שלום רב
קניתי תנור חדש ולפי תנאי האחריות אנו זכאים לאחריות רק אם התנור יפתח ע"י טכנאי מורשה.
נסיתי להתקשר למספר טכנאים אך הם סרבו לבוא עקב המצב.
פניתי למוקד השרות של החברה והמתנתי 10 דקות על הקו ללא מענה
האם אני יכול לפתוח את התנור בעצמי, מבלי להפסיד את האחריות ? | |
|
|
|
| 31/3/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 09:42:07 |
| שלום רב אדון,
אתה טוען כי:
"...תנאי האחריות אנו זכאים לאחריות רק אם התנור יפתח ע"י טכנאי מורשה..."- אכן, סעיף 5(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"... קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
לפיכך, ועל מנת שלא תאבד את האחריות על המוצר, אני, מציעה כי תפנה בכתב הן אל היצרן/יבואן, כמפורט לתעודת האחריות והן אל בית העסק שממנו נרכש המוצר.
| |
|
|
|
| 26/3/2020 14:18 |
מ צרפתי |
 | | מחבר: | מ צרפתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 14:18:44 |
| הזמנתי מפזר חום חדש מספק באמצעות אתר זאפ.
רק עם קבלת המוצר לביתי התברר לי שהוא יוצר בשנת 2015, כלומר הוא אוחסן במשך כ-5 שנים.
אם איני רוצה לבטל את העיסקה, האם הדבר מזכה אותי בפיצוי ? | |
|
|
|
| 26/3/2020 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 17:02:34 |
| שלום רב צרפתי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בתאריך הייצור של הנכס, כאשר הסעד בשל ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, הסעד הקיים מכח חוק הגנת הצרכן הינו ביטול עסקה, כאמור.
עם זאת, היה ונגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו תוכל לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 28/3/2020 00:28 |
מ צרפתי |
 | | מחבר: | מ צרפתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2020 | | שעה: | 00:28:23 |
| בעקבות תשובתכם עברתי על החוק.
מה עם פיצוי לפי סעיף 31 לחוק הגנת הצרכן ?
| |
|
|
|
| 29/3/2020 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 11:35:48 |
| שלום רב צרפתי,
מתיאור בפנייתך, לא קמה לך זכות לתבוע פיצויים לדוגמא, שכן, המקרה שאתה מתאר אינו נמנה ברשימה הקיימת בסעיף 31א(א) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 29/3/2020 19:39 |
מ צרפתי |
 | | מחבר: | מ צרפתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 19:39:50 |
| | עניינו של סעיף 31 (א)(א) בפיצויים לדוגמא, בעוד אני בוחן עילה לקבלת פיצויים רגילים עקב הפרת הוראה בפרק ב' של החוק. | |
|
|
|
| 30/3/2020 20:19 |
מ צרפתי |
 | |
|
| 31/3/2020 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 09:21:29 |
| שלום רב צרפתי,
כפי שציינתי לעיל, הסעד בשל הפרה על סעיף 2 הוא ביטול עסקה.
באפשרותך,לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 30/3/2020 15:43 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 15:43:35 |
| שלום,
עכשיו הודיעו לי על ביטול ודחיית קורס פרונטלי שעלותו כמעט 6000 שכבר שילמתי על רובו מראש, ניסיתי לבטל אמרו לי מטעם הבית ספר שלפי החוזה הם יגבו ממני 20% לפי ההסכם, ושהקורס יתקיים אונליין עד שהקורונה תעבור, הוא התעקש בטלפון שזה לא אפשרי לבטל ללא ההסכם ושזה יהיה אונליין,
לאחר שסירבתי , שעה לאחר מכן, הודיעו לכל התלמידים על הביטול, התקשרתי לנציג שוב והוא אמר שדחו את הקורס למאי, אמרתי לו שיבטל ללא הקנס, הוא אמר שיעבור איתי על החוזה , אני לא יודעת מה לעשות?
המצב הזה הם יכנסו8 לחובות ולא יוכלו להחזיר את הכסף, איך לגבות מהם חזרה ללא העמלה??? | |
|
|
|
| 30/3/2020 18:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 18:34:21 |
| שלום רב איילה,
היות שאת מציינת כי העסקה בוצעה לפני 3 חודשים, הרי שהמועד לביטול העסקה מכח חוק הגנת הצרכן, חלף.
עם זאת, היה ובעקבות מגבלות משרד הבריאות, מתן השירות לא מתאפשר, הרי שלעמדת המועצה לצרכנות,במקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כוח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, תוכלי לשקול פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך לאור המגבלות כאמור לעיל (שבעקבותיו אינך מקבלת את השירות), היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
היה וישנם עוד תשלומים עתידיים שאמורים לרדת באמצעות כרטיס האשראי, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי מכח חוק שירותי תשלום -2019 היה ותתקלי בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 30/3/2020 19:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 19:07:56 |
| לתשומת ליבך, סעיף 77(א) בחוק שירותי תשלום קובע כי:
"77. (א) תחילתו של חוק זה ביום כ"ו בתשרי התשפ"א (14 באוקטובר 2020) (להלן – יום התחילה)"
לכן, תוכלי לפנות אל חברת האשראי, ולאחריו פני אל בנק ישראל לבירור תגובת החברה. | |
|
|
|
| 29/3/2020 19:15 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 19:15:27 |
| שלום רב,
ביצעתי הזמנה ל 4 כרטיסי טיסה לאיטליה לחודש מאי עם אפשרות לביטול מלא.
לאור המצב פנינו לאל על וביטלנו את הטיסה.
בתאריך 15 למרץ מאל על רשמו לי: הזמנתך בוטלה, החזר מלא יתקבל לאשראי אשר בוצע ממנו החיוב. לאור העומס ההחזר עלול להתעכב.
בתאריך 24/3 פניתי שוב לברר לגבי ההחזר ולהפתעתי נענתי שאכן ההזמנה בטולה אך קבלת ההחזר תתאפשר רק עם חזרת אל על לפעילות רגילה (בגלל הקורונה).
הסברתי שחילקתי ל 5 תשלומים ובינתיים ירד רק תשלום אחד ואני לא רואה סיבה להמשיך לשלם אך זו תשובתם הסופית.
אני מבינה את המצב שלהם אך לצערי גם אני בחל"ת ונאלצת להצטמצם ולא ברור לי למה עליי להמשיך בתשלומים להזמנה שבוטלה.
האם יש באפשרותי לקבל פיתרון אחר או שעליי לקבל את הגזרה?
תודה | |
|
|
|
| 29/3/2020 19:18 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 19:18:19 |
| העסקה בוצעה באתר אל על בתאריך 20/2 במסגרת מבצע של ביטול ושינוי ללא עלות.
כמו כן, אושר לי שההזמנה בוטלה אך ההחזר לא מתבצע | |
|
|
|
| 30/3/2020 15:01 |
ליטל |
 | |
|
| 30/3/2020 15:01 |
ליטל |
 | |
|
| 30/3/2020 18:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 18:53:29 |
| שלום רב ליטל,
היה וישנם עוד תשלומים עתידיים שטרם ירדו בכרטיס אשראי- אני, מציעה כי תפני אל חברת האשראי בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 30/3/2020 12:08 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 12:08:35 |
| שלום, ברצוני לבטל קורס שנרשמתי אליו לפני 3 חודשים, הקורס אמור להתחיל באפריל, עכשיו עם הקורונה והכל,ה רוצים לקיים את הקורס אונליין,
או לדחות במידה ואני לא רוצה אונליין למפגש פרונטלי כשכל המצב יגמר,
אני לא מעוניינת ללמוד אצלם באונליין או לדחות
הם אומרים שלפי ההסכם אני צריכה לשלם 20 אחוז מהתשלום , האם בעקבות המצב הם לא אמורים להחזיר את הכסף המלא ולבטל את ההסכם? | |
|
|
|
| 30/3/2020 18:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 18:31:39 |
| שלום רב איילה,
היות שאת מציינת כי העסקה בוצעה לפני 3 חודשים, הרי שהמועד לביטול העסקה מכח חוק הגנת הצרכן, חלף.
עם זאת, היה ובעקבות מגבלות משרד הבריאות, מתן השירות לא מתאפשר, הרי שלעמדת המועצה לצרכנות,במקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כוח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, תוכלי לשקול פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך לאור המגבלות כאמור לעיל (שבעקבותיו אינך מקבלת את השירות), היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
היה וישנם עוד תשלומים עתידיים שאמורים לרדת באמצעות כרטיס האשראי, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי מכח חוק שירותי תשלום -2019 היה ותתקלי בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 30/3/2020 02:16 |
באסל אבו עיסא |
 | | מחבר: | באסל אבו עיסא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 02:16:00 |
| היי, אני מנסה כמה חודשים כבר (מאז 1/10/2019) לבטל חיובים מחברת ice- תקשורת חכמה, אך כל פעם מעבירים אותי נציג ואז מנתקים שיחה וכו'... אני בכלל לא לקוח שלהם ולא משתמש בשירות, אך לא זיכו אותי, ולא ביטלו את ההוראת קבע.. וגם כן עדיין ממשיכים לחייב אותי.** יש לי שיחות מוקלטות בפלאפון שזה מה שקורה.. ופשוט ממשיכים לתרתר ולמרוח אותי...
אפשר עזרה בנושא?
בתודה מראש! | |
|
|
|
| 30/3/2020 18:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 18:04:52 |
| שלום רב באסל,
אתה מציין כי:
"...אני מנסה כמה חודשים כבר (מאז 1/10/2019) לבטל חיובים מחברת ice- תקשורת חכמה... אני בכלל לא לקוח שלהם ולא משתמש בשירות..."- אם אינך לקוח שלהם,כיצד החברה מחייבת אותך? איך האם הגיעו אליך?
מתי גילית שהחברה מחייבת אותך(תאריך)?
מתי פנית לחברה בדרישה לבטל את העסקה(תאריך)?
האם התשלום נעשה באמצעות כרטיס אשראי? | |
|
|
|
|