| 1/4/2020 17:39 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 17:39:17 |
| | האם עסק יכול לקבוע שהוא לא מספק את הסחורה שלו מעל קומה מסוימת. למשל, לא תבוצע מכירה והובלה למי שגר מעל קומה רביעית ללא מעלית? | |
|
|
|
| 1/4/2020 20:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 20:15:41 |
| שלום רב אנה,
ראשית, האם הוצעה לך האפשרות כי אספקת המוצר תהיה כרוכה בתוספת תשלום?
שנית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, אם ישנה התייחסות בעניין.
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, לפיכך, היה ולא נמסר לך מידע בעניין, וככל שהעסקה לא בוצעה, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין,בצירוף מסמכים, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
היה והעסקה בוצעה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/4/2020 13:28 |
דנה קרקש |
 | | מחבר: | דנה קרקש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 13:28:18 |
| הזמנו כמה משפחות חברים נסיעה לוילה בצפון בפסח. לפי ההוראות אנחנו לא יכולים לנסוע ובעתם גם בעלי הוילה לא אמורים לקבל אותנו. לא חתמנו על שום מסמך. העברנו להם חצי מהסכום כבר כדי להבטיח את המועד. ביקשנו לבטל עכשיו כי אנחנו לא יכולים לבוא בגלל ההוראות והם עושים להו בעיות (מנסים לשכנע אותנו לבוא/מנסים להזיז את הנסיעה למועד אחר). מציינת שיש 2 הריוניות בקבוצה ואנחנו לא מעוניינים להזיז את הנסיעה למועד אחר בגלל זה (זה לא יהיה מתאים כבר).
האם יש הוראות ביטול לתקופת מגבלות הקורונה (מעבר לעסקת מכר מרחוק שלא מתאימה פה)?
תודה רבה | |
|
|
|
| 1/4/2020 19:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 19:41:16 |
| שלום רב דנה,
את מציינת כי:
"...(מעבר לעסקת מכר מרחוק שלא מתאימה פה)?..."- כיצד העסקה בוצעה?
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה להגביל יציאה למרחב הציבורי, כפי שתוכלי לקרוא באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1
עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, במקרה המתואר וככל שקבלת השירות לא תתאפשר עד התאריך המיועד, בית העסק לא יכול לדרוש מכם לעמוד בהתחייבויותיכם הכספיות כאשר לא ניתן לכאורה לקבל את השירות ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה להשבת כספך בעבור השירות שלא קיבלת,היה ובית העסק יסרב, תוכלי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 30/3/2020 13:36 |
יערה |
 | | מחבר: | יערה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 13:36:43 |
| שלום.
בדצמבר הזמנו טיסה ל5 אנשים לקיץ באמצעות סוכנת נסיעות. בפועל, למרות שהעברנו כרטיס אשראי כבר אז, התשלום טרם בוצע, בשל תקלה טכנית של הסוכנת. לקח לסוכנת חודשיים לעדכן אותנו בכך.
מן הסתם אנחנו מעוניינים לבטל את העסקה. לטענתה הסוכנות כבר שילמה על הטיסה ולכן עלינו לאשר את העסקה, לשלם את מלוא הסכום (מעל 30000 שח) והכסף יוחזר לנו כשחברת התעופה תחזור לעניינים.
האם עלינו לשלם?
תודה מראש | |
|
|
|
| 31/3/2020 10:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 10:43:04 |
| שלום רב יערה,
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
האם בהסכם ההתקשרות צוין תנאי ביטול עסקה? אם כן, מה התנאים?
בנוסף, את מציינת כי:
"...והכסף יוחזר לנו כשחברת התעופה תחזור לעניינים..."- ומה אם החברה לא תחזור לפעילות שלה, מי יחזיר את הכסף? מה תגובת החברה לשאלה הזו(ככל שעלתה השאלה)?
| |
|
|
|
| 1/4/2020 18:41 |
יערה |
 | | מחבר: | יערה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 18:41:02 |
| מועד הטיסה המתכונן הוא ביולי. לא צוינו שום תנאי ביטול במהלך ההזמנה.
עכשיו שבקשנו לבטל את ההזמנה נאמר לנו שדמי הביטול הם 250 דולר לכרטיס (כפול 5 כרטיסים כאמור). יש לציין שהזמנו מסוכנות נסיעות בישראל.
מבחינתם זה עניינו מול חברת התעופה. אנחנו לא מעוניינים לשלם את מלוא ההזמנה משום שהחלטנו על ביטול.
האם דמי הביטול שדורשים מאתנו חוקיים? | |
|
|
|
| 1/4/2020 19:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 19:23:58 |
| שלום יערה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...לא צוינו שום תנאי ביטול במהלך ההזמנה..."- עקרונית, היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס), היה ולא נמסר לך טופס גילוי נאות, כמתחייב בסעיף 14ג(ב) בחוק הגנת הצרכן, הרי שמניין הימים(14 ימים) טרם הוחל להימנות, הכל כקבוע בסעיפים:14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן, ועל כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 30/3/2020 13:01 |
הגר |
 | | מחבר: | הגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 13:01:56 |
| אנחנו קבוצה שרכשה טיול למרוקו דרך חברה ישראלית שארגנה את כל הטיול. נפגשנו עם החברה, ולאחר מכן רכשנו טלפונית את הטיול. קיבלנו את מדיניות הביטולים שזמינה גם באתר שלהם. על פי המדיניות ניתן לבטל בהפחתת דמי ביטול מסויימים ב60 יום הראשונים לאחר התשלום - ובעקבות תחילת התפשטות הקורונה זה מה שעשינו כולנו (למרות שהטיול היה מיוחד לסוף מאי, אנחנו כולנו מבוגרים ולא רצינו לקחת סיכון). שלחנו בכתב בקשות ביטול, וקבלנו אישור על קבלה אך לא קבלנו מספרי ביטול - ובמדיניות ביטולים כתוב במפורש שתאריך הביטול יהיה התאריך בו התקבלו מספרי ביטולים, שמעולם לא קיבלנו. מאז אין עונה ואין משיב על בקשתנו בשל הקורונה - אין עם מי לדבר. אנחנו 26 חברי קבוצה מעל גיל 65, ושניים מתחת. מה ניתן לעשות במקרה כזה?
| |
|
|
|
| 31/3/2020 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 09:28:12 |
| שלום רב הגר,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
את מציינת כי:
"...נפגשנו עם החברה,...ולאחר מכן רכשנו טלפונית את הטיול" - כיצד הגעתם לחברה? מדוע רק אחר כך בוצעה העסקה טלפונית?
האם יש ברשותכם העתק ממכתב בקשות הביטול שנשלחו? | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:00 |
הגר |
 | | מחבר: | הגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:00:25 |
| מדובר בקבוצה גדולה - העסקאות בפועל בוצעו עבור כל חבר קבוצה בנפרד, סביב התאריך ב19.1.2020. בקשת הביטול נשלחה ב10.3.2020.
החברה הגיע להרצות לקבוצה, ושני חברים נסעו לפגישה בחברה, ורק לאחר מכן הוחלט על ידי החברים להמשיך עם העסקה והם שילמו כל אחד טלפונית, כאשר התקשרו מהחברה לגבות תשלום.
לחברה הגענו דרך מדריך שלהם - עליו קיבלנו המלצה ממכרים, ולכן פנינו אליו. הוא שידך בינינו לבין החברה לה שילמנו.
יש העתקים של כל מכתבי הביטול, וגם את התשובה שלהם שקיבלו.
הם מסכימים כעת לשלם את הסכום בניכוי דמי ביטול - השאלה האם אין אנו זכאים להחזר מלא לאור העובדות?
תודה! | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:25:26 |
| שלום רב הגר,
בתשובתך, את מציינת כי:
"... הם מסכימים כעת לשלם את הסכום בניכוי דמי ביטול..."- מה גובה דמי הביטול?
ומתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
עקרונית, בהנחה שהעסקה עונה להגדרה של עסקת מכר מרחוק, כקבוע בסעיף 14ג(ו)בחוק הגנת הצרכן, אזי' עסקה שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיף 14ג, 14ג(ד), 14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 31/3/2020 16:16 |
הגר |
 | | מחבר: | הגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 16:16:05 |
| גובה דמי הביטול, לקוח מהתקנון שלהם:
דמי ביטול עבור שרותי קרקע בטיולים המאורגנים:
א.מיום ההרשמה ועד 60 ימי עסקים לפני היציאה לטיול – ישלם הנוסע דמי ביטול ע"ס 47$ ודמי רישום ע"ס 47$ (סה"כ 94$ לנוסע) .
ב.בין 60 ימי עסקים ל-45 ימי עסקים ישלם הנוסע דמי ביטול בסך 10% ממחיר שרותי הקרקע
תאריך מועד קבלת השירות היה אמור להיות: 31.5.2020
תאריך הביטול: 10.3.2020
תאריך הרכישה: 19.1.2020
איך נדע אם המקרה עונה על ההגדרה של עסקת מכר מרחוק?
לפי הסימולטור שלכם נראה שלא - האם אתם מבינים אחרת ממהך הדברים שתיארתי?
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 31/3/2020 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 16:47:15 |
| שלום רב הגר,
במידה שאין זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן והיות שהמועד לקבלת השירות בעוד למעלה מחודש ימים, אני מציעה כי תפנו אל החברה שוב בכתב ותציינו כי לא קיבלתם מספרי ביטול לפנייתכם הראשונה,ולאחריו תוכלו לשקול את הצעת החברה ואם לא תסכימו לחלופה שהוצעה לכם, באפשרותכם להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/4/2020 12:43 |
הגר |
 | | מחבר: | הגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 12:43:55 |
| תודה רבה על התשובה. האם יש לנו אפשרות להגיש תביעה במקרה הזה:
על פי התקנון של החברה ישנם דמי ביטול עבור טיסות, ועבור שרותי קרקע בטיולים המאורגנים. הטיסות זה 150$, ועל שירותי הקרקע כתוב כך:
א.מיום ההרשמה ועד 60 ימי עסקים לפני היציאה לטיול – ישלם הנוסע דמי ביטול ע"ס 47$ ודמי רישום ע"ס 47$ (סה"כ 94$ לנוסע) .
ב.בין 60 ימי עסקים ל-45 ימי עסקים ישלם הנוסע דמי ביטול בסך 10% ממחיר שרותי הקרקע
בשיחה עימם הם התעקשו שאת ה94$ מסעיף א' יש לשלם בנוסף ל10% מסעיף ב'. הם טוענים ש10% מעלות שירותי הקרקע הם 154$ + 150$ על ביטול הטיסה + 94$ שמשלמים בכל מקרה על ביטול שירותי קרקע. לכן יוצא כמעט 400$.
בשיחה איתו הסברתי שאין בדבר שום היגיון - לא כתוב בשום מקום שמשלמים גם על סעיף א' וגם על סעיף ב' - זה הרי חייב להיות או א' או ב', ולא בנוסף. הביטול אכן היה פחות מ60 ימי עסקים לפני הטיול (ימי עסקים אינם כוללים שישי, שבת, וחגים) - ולכן עליכם לשלם דמי ביטול בסך 150$+154$=304$.
הם התעקשו וסירבו להקשיב, אמרו שזה נוסח על ידי משפטנים וזה קיים כבר שנים, וזה תמיד היה בנוסף.
אנחנו יכולים להגיש תביעה במקרה כזה? תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 1/4/2020 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 16:12:50 |
| שלום רב הגר,
לעניין הטענה לפיה:
"...בשיחה איתו הסברתי שאין בדבר שום היגיון - לא כתוב בשום מקום שמשלמים גם על סעיף א' וגם על סעיף ב' - זה הרי חייב להיות או א' או ב'..."- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, לפיכך היה והאמור בחוזה אינו עומד בקנה אחד עם דרישת בית העסק ועל מנת שיהיה לך תיעוד של השיחה שהתנהלה בניכם, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאמור, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 31/3/2020 19:01 |
פנינה אורן |
 | | מחבר: | פנינה אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 19:01:57 |
| | ערב טוב. אני קניתי מקיי אס פי פלאפון בקניה און ליין עם אחריות רשמית של היבואן. הפלאפון הגיע לא תקין ולאחר שיחה עם נציג של היבואן שניסה לעזור מרחוק אין פתרון. בגלל המצב כעת אין אפשרות לתקן או לשלוחאליהם והיבואן הפנה אותי לחנות .בקיי אס פי מתנערים ולא מוכנים לדאוג לי בטענה שאין מעבדות ולא מוכנים לקבל את המוצר חזרה ולזכות אותי. מה ניתן לעשות ? | |
|
|
|
| 1/4/2020 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 16:01:02 |
| שלום רב פנינה,
האם תוכלי לציין את תאריך הרכישה ואת התאריך בו ביקשת לבטל את העסקה?
את מציינת כי:
"...ולא מוכנים לקבל את המוצר חזרה ולזכות אותי..." - האם החברה מנמקת את הסירוב שלה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(עסקה הנעשית בטלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם,יש לציין כי במקרה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר, הרי שלצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה ללא תשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג,14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בחוק לביטול העסקה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ובית העסק מסרב באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן(עסקת מכר מרחוק), הרי שעל פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) על היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, לתקן את המוצר לא יאוחר משבועיים.
ולכן בשל המצב, ראי קישור לאתר משרד הבריאות בו יש מידע בדבר העסקים המורשים לפעול, בהתאם לתקנות לשעת חירום בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/media/14703/faq_corona_business.pdf
שבמסגרתו תוכלי לפנות אל נותן השירות (היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 31/3/2020 23:02 |
רגינה |
 | | מחבר: | רגינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 23:02:35 |
| גיליתי החודש שאני משלמת לחברת פרטנר תשלום חודשי על אינטרנט שמזמן התנתקתי ועברתי לחברה אחרת . עד עכשיו חשבתי שמדובר על איזה חוב ישן על אחד המכשירים הסוללרים שרכשתי בעבר לילדים. בפרטנר טוענים שמעולם לא ביקשתי לבצע ניתוק ולא שמורה אצלם הקלטת השיחה. בנוסף לכך, אף פעם לא קיבלתי מחברת פרטנר פירוט החשבון. איך אוכל להוכיח שהייתה בקשה להתנתקות ?
תודה מראש . רגינה | |
|
|
|
| 1/4/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 15:10:24 |
| שלום רב רגינה,
האם לא שלחת לחברה הודעת ביטול?
מתי התחלת לקבל שירות מהחברה הנוכחית?
תנסי אולי לפנות אל החברה שאת מנויה אצלה כיום, על מנת שתפרט לך את המועד בו התחלת לקבל ממנה שירות ולאחריו תנסי לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 31/3/2020 17:06 |
kemy |
 | | מחבר: | kemy (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 17:06:09 |
| | האם מותר לאכול לחייב אותי לקנות ב100 שקלים בחנות כדי שאוכל לקבל זכות לקנות ביצים? | |
|
|
|
| 1/4/2020 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 14:46:13 |
| שלום רב kemy,
האם הוא הציג מודעה בחנות שזו המדיניות שלו?
ייתכן שבשל ביקוש הרב שיש למוצר המדובר(לקראת החג), מנסים לנצל את המצב באופן המתואר, לכן, אני מציעה כי תנסה לרכוש במקום אחר. | |
|
|
|
| 31/3/2020 19:01 |
פנינה אורן |
 | | מחבר: | פנינה אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 19:01:43 |
| | ערב טוב. אני קניתי מקיי אס פי פלאפון בקניה און ליין עם אחריות רשמית של היבואן. הפלאפון הגיע לא תקין ולאחר שיחה עם נציג של היבואן שניסה לעזור מרחוק אין פתרון. בגלל המצב כעת אין אפשרות לתקן או לשלוחאליהם והיבואן הפנה אותי לחנות .בקיי אס פי מתנערים ולא מוכנים לדאוג לי בטענה שאין מעבדות ולא מוכנים לקבל את המוצר חזרה ולזכות אותי. מה ניתן לעשות ? | |
|
|
|
| 1/4/2020 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 14:43:51 |
| שלום רב פנינה,
האם תוכלי לציין את תאריך הרכישה ואת התאריך בו ביקשת לבטל את העסקה?
את מציינת כי:
"...ולא מוכנים לקבל את המוצר חזרה ולזכות אותי..." - האם החברה מנמקת את הסירוב שלה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(עסקה הנעשית בטלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם,יש לציין כי במקרה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר, הרי שלצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה ללא תשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג,14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בחוק לביטול העסקה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ובית העסק מסרב באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן(עסקת מכר מרחוק), הרי שעל פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) על היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, לתקן את המוצר לא יאוחר משבועיים.
ולכן בשל המצב, ראי קישור לאתר משרד הבריאות בו יש מידע בדבר העסקים המורשים לפעול, בהתאם לתקנות לשעת חירום בקישור שלהלן:
שבמסגרתו תוכלי לפנות אל נותן השירות (היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 31/3/2020 18:18 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 18:18:14 |
| שלום,
האם שליחת מייל עם סקר היתכנות מוצר חדש לקהל יעד ספציפי (שלא נרשמו כמנויים לדיוור במייל לפני כן) נחשב כספאם?
בנוסף, בסקר מציעים הנחה על המוצר כאשר ייצא לשוק, אך לא חובה, מי שרוצה משאיר כתובת מייל ומי שלא - לא מציין את כתובת המייל שלו.
האם זה עדיין חוקי ולא נחשב ספאם? | |
|
|
|
| 31/3/2020 18:19 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 18:19:59 |
| | חשוב לי להוסיף - קהל היעד הם עורכי דין - משמע עסקים. | |
|
|
|
| 1/4/2020 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 14:07:23 |
| שלום רב אדיר,
ראה מידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 31/3/2020 15:38 |
מיקו |
 | | מחבר: | מיקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 15:38:10 |
| ב-2.4.20 הייתה לי טיסה של אייר אירופה למדריד, שבוטלה בשל המצב ע"י חברת התעופה.
ניסיתי לפנות לחברת התעופה בבקשה לקבל החזר כספי, אולם החברה מציעה רק וואוצ'ר על הסכום, שיהיהבתוקף ל-12 חודשים בלבד.
להבנתי, החוק הישראלי מחייב את חברת התעופה להחזיר את הכסף ללקוח באם ביטלה את הטיסה.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 31/3/2020 15:42 |
מיקו |
 | | מחבר: | מיקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 15:42:57 |
| | חשוב לציין, שלחברת אייר אירופה יש נציגות בארץ (טל תעופה) ומהם גם קיבלתי את התשובה שאין מה לעשות - לקחת וואוצ'ר או לכתוב תלונה באתר חברת התעופה. | |
|
|
|
| 1/4/2020 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 11:51:54 |
| שלום רב מיקו,
עקרונית, סעיף 6 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
(1) שירותי סיוע;
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
בנוסף, סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-benefits
לפיכך, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לאחריו, אם תתקל בבעיה, תוכל לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 1/4/2020 13:08 |
מיקו |
 | | מחבר: | מיקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 13:08:23 |
| תודה על המענה. השאלה היא האם, במצב הקיים, אתם יכולים לסייע לי בנושא?
| |
|
|
|
| 1/4/2020 11:51 |
מיקו |
 | |
|
| 1/4/2020 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 13:24:27 |
| שלום רב מיקו,
לאחר שתפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 31/3/2020 16:03 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 16:03:39 |
| במעמד הרכישה מול הנציגה הוסכם שבמידה ונרצה לבטל בתווך 14 יום את המוצר ניתן לפי החוק מוצר שעלותו הכוללת לשנה 3700 ש"ח (לי כמובן ידוע שהחוק אומר שהחיוב יהיה 5% או 100 ש"ח לנמוך מבינהם) על אף שהנציגה לא הסבירה את עצמה 4 ימים לאחר שבני ניסה את התוכנה והחלטנו לא לקחת אותה מסיבותינו, ביקשתי לבטל נאמר לי שאכן אני עומדת בזמנים, אך אני יחוייב ב20% מהעסקה בגלל שימוש במוצר . זאת לא נאמר לי ושלמתי כמעט 700 ש"ח באופן שהוא לא הוגן לדעתי, גם כי לא הוסבר לי זאת בשיחה וגם אך אדע אם המוצר מתאים אם לא נבדוק כי נמכר בשיחה טלפונית.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 1/4/2020 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 12:28:14 |
| שלום רב שרון,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:56 |
חננאל |
 | | מחבר: | חננאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:56:14 |
| | רכשתי רהיט מהאינטרנט על פי תמונה ומידות שראיתי באתר. בגלל הץמצב הקורונה המוכר טוען שלא תהיה אבםקה בקרוב בגלל המגבחות שהוטלו על בתי העסקים. הרכדשה היתה לפני 7 ימים. לא עברו 14 יום טזאת לא הזמנה מיוחדת על פי בקשתי. יוצא איפה שאני משלם על מוצר שלא אקבל וחא ברור מתי הרבה כסף. ביקשתי מהמוכר לבטל אך טוען שיתבע אותי בגלל שהמב גורם לו להפסדים. מה עושים?? העסקה בומעה דרך פיפפאל. תודה. | |
|
|
|
| 1/4/2020 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 11:29:57 |
| שלום רב חננאל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, כקבוע בסעיף 14ג(ב),14ג(ג), 14ג(ד),14ה בחוק הגנת הצרכן.
זאת ועוד, על בית העסק להשיב לצרכן את כספו בניכוי דמי ביטול עסקה,כאמור, בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול, כקבוע בסעיף 14ה(ב)(1) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט הוראות הדין. | |
|
|
|
| 29/3/2020 10:50 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 10:50:46 |
| אל על ביטלו לי טיסה בתחילת חודש מרץ 2020 מסיבה עסקית כשעוד לא היתה בעיה לטוס אל היעד. אמרו שינתן החזר (הכרטיס היה ניתן לביטול בחינם בכל מקרה). ההחזר לא הגיע ובשיחה איתם היום נאמר כי לא יעובד עד שהחברה לא תשוב לפעילות תקינה, לא ידוע מתי, אולי בתחילת יוני.
האם ניתן לעשות משהו?
תודה! | |
|
|
|
| 29/3/2020 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 14:45:11 |
| שלום רב דני,
לאן היעד?
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
מתי היית אמור לקבל את השירות (תאריך)?
אתה מציין כי:
"...אמרו שינתן החזר (הכרטיס היה ניתן לביטול בחינם בכל מקרה)..." האם יש לך ראיה לכך?
לאור תגובת החברה כפי שמפורט בפנייתך לפיו:
"...ובשיחה איתם היום נאמר כי לא יעובד עד שהחברה לא תשוב לפעילות תקינה..."-אני, מציעה לך כי תשלח כבר כעת, מכתב מפורט ובו כל השתלשלות העניינים, בצירוף מסמכים, על מנת שתהיה לך ראיה,בחלוף המצב הנוכחי. | |
|
|
|
| 29/3/2020 17:43 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 17:43:14 |
| היי, בתשובה לשאלות:
היעד היה לונדון (בזמן הביטול ללא כל מגבלות טיסה של המדינה ושל שום חברת תעופה. כולם טסו רגיל).
העסקה בוצעה ב-25.2.2020.
הטיסה הלוך היתה צריכה להתקיים בתאריך 3.3.2020 והטיסה חזור (זו שבוטלה ע"י אל על) בתאריך 6.3.2020. הוצעה על ידם חלופה לטיסה חזור יום אחרי (חמישי) או יום אחרי (שבת). מכיוון שלא יכלתי לקבל את החלופות ביקשתי בשיחה טלפונית עימם (כל השיחות שלהם מוקלטות אצלם) לבטל את הכרטיס בהתאם לחוק וגם בהתאם לתנאי הכרטיס (תנאי הכרטיסים שהחברה מכרה באותה עת היו עם ביטול חינם). הם אישרו בשיחה את הבקשה והיא אף מתועדת אצלם כבקשה להחזר.
בשיחה עם אל על היום, הם טוענים שלא יטפלו בהחזרים עד שיחזרו לעבוד רגיל, כרגע חודש יוני. כמובן שאין הבטחה שזה בכלל יקרה. אולי גם יפשטו רגל עד אז.
התשלום עבר במלואו, אין מה לדבר עם חברת האשראי.
האם יש מה לעשות עם זה במצב הדברים כיום? | |
|
|
|
| 29/3/2020 15:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 15:27:20 |
| | אם העסקה היא בתשלומים ונעשתה בכרטיס אשראי, אתה יכול להתקשר לחברת האשראי ולבקש את הפסקת התשלומים הבאים, אם קיימים כאלו. החוק מחייב אותם לעשות זאת. | |
|
|
|
| 30/3/2020 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 15:00:48 |
| שלום רב דני,
תודה על ההבהרה.
היה ובהסכם ההתקשרות בניכם קמה לך זכות חרטה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, במקביל, תנסה אולי לפנות אל חברת האשראי בעניין. | |
|
|
|
| 1/4/2020 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 11:12:31 |
| שלום רב דני,
בנוסף לאמור לעיל, תוכל לפנות אל החברה בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:49 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:49:34 |
| | עים ביגלל המחלת הקרונה היקח לכם יותר מידיי זמן לטפל בתלונה יש תלונה ששלחתי לכם עים הוכחות ויחס משפעיל של החברה מקווה שטטפלו בזה מהר כי אני יותר מחודש לא יכול להישתמש בשירות | |
|
|
|
| 1/4/2020 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 10:54:46 |
| שלום רב יקיר,
ייתכן שהטיפול בפניה עלול להתעכב,ולכן נשמח אם תתאזר בסבלנות. | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:37 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:37:21 |
| שלום.
האם מגיע החזר יחסי בעקבות משבר הקורונה ועקב כך סגירת סטודיו חוגים בו אני רשומה ואשר חייב את האשראי שלי בגין מרץ בעלות מלאה? האם עליהם לבצע החזר יחסי בגין הימים בהם הסטודיו היה סגור במרץ? הם טוענים שלאחר שיגמר המשבר הם יתנו תשובות.. | |
|
|
|
| 31/3/2020 14:44 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 14:44:36 |
| יש לציין כי בחדר בו מתקיים החוג יכולים מתאמנים עד 8 משתתפים.
יחד עם זאת מטעם הסטודיו יצאה הודעה ב 16/3 כי עקב חידוד הנחיות משרד הבריאות לגבי פעילות ספורטיבית, הם נאלצים להשהות הפעילות ויקפיאו מנויים.
בינתיים שילמתי מחיר מלא בגין מרץ.
מה אם אני לא מעוניינת בהקפאה אלא בזיכוי יחסי?
וכן האם הם רשאים להחזיר תשובה באשר לכך רק אחרי סיום המשבר? האם אין עליהם לתת תשובות ברורות כבר עכשיו? | |
|
|
|
| 1/4/2020 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 10:47:21 |
| שלום רב אדוה,
בעקבות החלטת הממשלה, שבו הוחלט על סגירת בתי עסק מלבד עסקים שמורשים לפעול בהתאם לתקנות שעות חירום, כפי שתוכלי לקרוא בעניין באתר משרד הבריאות, בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1 (תחת כותרת "הנחיות לשגרה חדשה...עסקים שמורשים לפעול").
בשל המצב לפיו בתי עסק מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון").במצב זה, לא ניתן לדרוש ממך לקיים את התחייבויותיך הכספיות ולשאת בתשלומים בעבור שירות שלא קיבלת כי בית העסק סגור, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך (בעבור התקופה שלא קיבלת עליו שירות) לאחריו, אם תתקלי בסירוב תוכלי לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 31/3/2020 13:04 |
פלורין בסעד |
 | | מחבר: | פלורין בסעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 13:04:00 |
| שלום רב,
בחודש ינואר הזמנו טיסה לגיאורגיה שהייתה צפויה לצאת ב06/04/2020.
הטיסה הוזמנה דרך האתר GOTOGATE אך חברת התעופה הינה ישראלית (ישראייר).
לאור ההתפתחות במצב, ניסיתי ליצור קשר עם GOTOGATE באמצעות E-mail, ללא הצלחה. בנוסף, יצרתי קשר עם חברת התעופה ישראייר ובה נאמר לי כי אם לא סגרתי דרכם אינם יכולים לעזור לי למרות שהמטוס שלהם (אף לא אמרו לי האם הטיסה הזאת יוצאת או בוטלה).
כמו כן, אני מתעדכנת באופן שוטף מול אתר החברה שממנה הוזמנו הכרטיסים ובאתר מסמכי טיסות בינלאומיים (IATA) שאיתו עובדת החברה ומפרסמת אותו באתר שלה.
נכון לרגע זה, אין כניסה לאנשים שאינם אזרחים לגיאורגיה ולאור ההנחיות החדשות אין טיסות יוצאות.
אין לי מענה מהחברה והאף אחד לא מעדכן האם הטיסה בוטלה אף על פי שבאתר כתוב שהם מטפלים בטיסות 6 ימים לפני מועד ההמראה.
מה ניתן לעשות בנידון על מנת שאקבל החזר כספי על הטיסה? | |
|
|
|
| 1/4/2020 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2020 | | שעה: | 10:05:59 |
| שלום רב פלורין,
ראשית, האם התשלום בוצע בכרטיס אשראי- האם ישנם עוד תשלומים עתידיים?
שנית, היה וקבלת הודעה על ביטול הטיסה תוכלי לשקול לפעול מכח חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),
תשע"ב-2012, למידע רחב ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general
שלישית, היה ומדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, למועצה הישראלית יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל, לכן, באפשרותך לבדוק באתר רשות שדות התעופה אם יש לחברה נציגים לקבלת כתבי בי-דין, וכך אולי תוכלי ליצור קשר עם נציגי החברה,להלן הקישור:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=8883-2020-03-12-09-22-58-1&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he
| |
|
|
|
| 31/3/2020 12:48 |
ד |
 | | מחבר: | ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 12:48:03 |
| | ילדיי בגן פרטי ושילמתי עבור חודש אפריל את מלוא הסכום. מנהלת הגן ביטלה להורים את השייקים לחודש אפריל וביקשתי ממנה שלי תחזיר את הכסף. היא מתמהמת בכל מיני טענות שאיננה יודעת מתי תחזיר אולי בסוף החודש או כשיפתח הגן. אבקש אסמכתא מה החוק אומר | |
|
|
|
| 31/3/2020 19:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 19:24:00 |
| שלום רב גברת,
בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון").במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים בעבור שירות שלא קיבלו ושהגן היה סגור, לפיכך, באפשרותך לפנות אל הנהלת הגן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקלי בסירוב השבת כספך (על אף שלא קיבלת שירות),תוכלי לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 30/3/2020 20:41 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 20:41:24 |
| שלום רב,
קיבלתי מוצר שלא תואם למה שסוכם ביני לבין הספק וביקשתי להחליף למוצר שסוכם.
הספק טוען שעקב הנחיות משרד הבריאות הוא לא יכול לאסוף את המוצר שסופק לי (גם אם יגיע שליח לתת לי את המוצר החדש), ושהוא לא יזכה אותי בינתיים כי המוצר נמצא אצלי.
כלומר - אני גם צריכה ״לאחסן״ מוצר שאין לי בו שימוש (מדובר על קרטון יחסית גדול וכבד), ובנוסף - לא לקבל בחזרה את הכסף ששילמתי עליו.
שתי שאלות:
1. האם באמת לא ניתן כרגע לבצע איסוף של מוצרים שמיועדים להחזרה עקב אי תאימות?
2. מה ניתן לעשות על מנת לקבל את התשלום בחזרה?
| |
|
|
|
| 31/3/2020 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 13:10:33 |
| שלום רב נוי,
ראי הנחיות לשגרה חדשה שפורסם באתר משרד הבריאות לאור התקנות לשעת חירום,בין היתר, אודות עסקים שמורשים לפעול, בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a5
לכן, לעת עתה מומלץ לשלוח לחברה מכתב ובו פירוט השתלשלות העניינים וזאת על מנת שיהיה לך תיעוד לכך, בחלוף המצב. | |
|
|
|
| 31/3/2020 16:05 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 16:05:00 |
| תודה רבה.
מדובר על חול חתולים מחנות חיות,כך שהם ממשיכים לעבוד גם תחת התקנות החדשות.
בעצם יש פה שתי שאלות:
א.האם באמת אי אפשר להזמין שליחות חזרה לבית העסק
ב. האם זה חוקי לא להחזיר לי כסף עבור מוצר שגוי שהם סיפקו בגלל שהם לא מסוגלים להחזיר אותו אליהם מכל סיבה שהיא. כלומר, למה אני צריכה לספוג בתקופה כזו את העלות של המוצר שאין לו בו שום שימוש. | |
|
|
|
| 31/3/2020 13:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 13:55:30 |
| | במידה ורכשת את המוצר באינטרנט או בטלפון, את יכולה לבטל את העסקה. הוא מחויב להחזיר לך את כספך ולאסוף את המוצר בהמשך. | |
|
|
|
| 31/3/2020 16:13 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 16:13:27 |
| תודה, אבל זה קצת יותר מסובך מזה.
זה מנוי שנעשה בתחילת פברואר, בהתחייבות לשנה עם צ'ק פת ניסיון של 30 יום.
בהתחלה קיבלתי מוצר חלופי מסויים בכמות שמספיקה לשלושה חודשים ולאחר 3 ימים אמרתי שאני לא מעוניינת בו אלא במקורי - אותו אחד שרואים בסרטון שהוא מפרסם באתר.
בהתחלה הגיעו עם עוד חלק שאמור להפוך את החליפי ליותר דומה למקורי, וכשאמרתי שוב שאני לא מעוניינת במוצר החלופי שלהם אלא במקורי באו להחליף את הכל.
עכשיו במקום לשלוח שוב רק במאי, פתאום ראיתי חיוב ב29. 3.
כשהתקשרתי לשאול מה פשר התשלום בעל החנות אמר שהם סגורים תמיד כל אפריל אז הוא הקדים את זה בלי לשאול ושעל פי החוזה בנינו מותר לו. כמובן שכאשר קיבלתי את המוצרים(לשלושה חודשים נוספים)שוב הוא שלח את המוצר החלופי ולא המקורי. | |
|
|
|
| 31/3/2020 17:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 17:18:09 |
| שלום רב נוי,
מתיאור בפנייתך את מציינת כי:
"...בהתחלה קיבלתי מוצר חלופי מסויים בכמות שמספיקה לשלושה חודשים ולאחר 3 ימים אמרתי שאני לא מעוניינת בו אלא במקורי ...באו להחליף את הכל"- האם יש לך ראיה התומכת בטענתך לפיה הודעת לבית העסק על אי התאמה בתוך הימים שציינת? מתי באו להחליף(תאריך)?
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 31/3/2020 19:06 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 19:06:14 |
| תודה רבה,
כן. יש לי את כל השיחות מוקלטות.
ב29.1 ביצעתי את המנוי. לא נאמר שום דבר לגבי חול אחר ממש שמופיע באתר. קבענו משלוח ל4.2.
ב4.2 התקין לא הגיע ולא הודיע כלום. בשיחה עם בעל העסק התברר כי שלח את המתקין לכתובת שגויה עם מספר טלפון שגוי. נקבעה התקנה מחדש ל6.2.
ב6.2 קיבלתי את המוצר החליפי.
ב7.2 (למחרת) ביקשתי את המקורי, אמר שישלח חמש.
ב20.2עדיין לא קיבלתי את המוצר. ביצעתי שיחה נוספת בה הוא מנסה לשכנע אותי שהחלופי עדיף. השיחה הסתיימה בזה שאמרתי שאני רוצה את המקורי.
ב23.2 קיבלתי מחסנית אחת מקורית במקום החלפה של כל החמישה.
ב24.2 קיבלתי את יתר המחסניות המקוריות.
29.3 - קיבלתי שוב את המוצר החליפי, לפני הזמן ֿ וללא תיאום או הודעה (למרות שבשיחת טלפון בעת יצירת המנוי נאמר שיודיע לפני שהמוצר נגמר).
מעבר להחזרת התשלום עבור המוצרים החדשים והחזרתם, בשלב זה אני רוצה גם לבטל את המנוי עקב השירות הבזוי שאני ממשיכה לקבל.
הוא אמר שלפי החוזה אני מחוייבת לרכוש ממנו מזון או מוצרים לחיות בעלות החודשית עליה התחייבתי (170 ש״ח לחודש למוצר המקורי) כפול מספר החודשים שנשארו לי בשירות.
| |
|
|
|
| 31/3/2020 19:06 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 19:06:28 |
| תודה רבה,
כן. יש לי את כל השיחות מוקלטות.
ב29.1 ביצעתי את המנוי. לא נאמר שום דבר לגבי חול אחר ממש שמופיע באתר. קבענו משלוח ל4.2.
ב4.2 התקין לא הגיע ולא הודיע כלום. בשיחה עם בעל העסק התברר כי שלח את המתקין לכתובת שגויה עם מספר טלפון שגוי. נקבעה התקנה מחדש ל6.2.
ב6.2 קיבלתי את המוצר החליפי.
ב7.2 (למחרת) ביקשתי את המקורי, אמר שישלח חמש.
ב20.2עדיין לא קיבלתי את המוצר. ביצעתי שיחה נוספת בה הוא מנסה לשכנע אותי שהחלופי עדיף. השיחה הסתיימה בזה שאמרתי שאני רוצה את המקורי.
ב23.2 קיבלתי מחסנית אחת מקורית במקום החלפה של כל החמישה.
ב24.2 קיבלתי את יתר המחסניות המקוריות.
29.3 - קיבלתי שוב את המוצר החליפי, לפני הזמן ֿ וללא תיאום או הודעה (למרות שבשיחת טלפון בעת יצירת המנוי נאמר שיודיע לפני שהמוצר נגמר).
מעבר להחזרת התשלום עבור המוצרים החדשים והחזרתם, בשלב זה אני רוצה גם לבטל את המנוי עקב השירות הבזוי שאני ממשיכה לקבל.
הוא אמר שלפי החוזה אני מחוייבת לרכוש ממנו מזון או מוצרים לחיות בעלות החודשית עליה התחייבתי (170 ש״ח לחודש למוצר המקורי) כפול מספר החודשים שנשארו לי בשירות.
| |
|
|
|
| 27/3/2020 08:22 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2020 | | שעה: | 08:22:50 |
| אל על ביטלה טיסה לאמסטרדם בה הייתי רשום. אל על הבטיחה זיכוי כספי מלא.
הטיסה הוזמנה במשרד נסיעות . ושילמתי את הכסף למשרד הנסיעות . המשרד מסרב להשיב את כספי בטענה שמתי שהם יקבלו את הכסף מאל על הם יחזירו לי . מה עושים ?
תודה רבה | |
|
|
|
| 29/3/2020 12:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 12:07:08 |
| שלום רב שמואל,
מתיאור בפנייתך,היה והודעת הביטול נעשתה בחלוף המועד הקבוע בחוק הגנת הצרכן, הרי שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת שיהיה לך תיעוד.
היה ובית העסק לא משיב את כספך, בהתאם למוסכם בניכם (שכו, אתה מציין כי:"...אל על הבטיחה זיכוי כספי מלא..." וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך זו), באפשרותך לשקול תביעה ובית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 31/3/2020 18:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 18:54:52 |
| שלום רב שמואל,
יש לציין כי סעיף 6 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי:
(1) שירותי סיוע;
בנוסף, סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
סעיף 15 בחוק קובע כי:
"...לשם קבלת פיצוי כספי או השבת תמורה, רשאי נוסע לבקש מנותן שירותי סוכנות הנסיעות שממנו רכש את כרטיס הטיסה לטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה, לסייע לו בקבלת ההטבות האמורות; ביקש הנוסע כאמור, יפנה נותן שירותי סוכנות הנסיעות למפעיל הטיסה, למארגן או למי מטעמם, למימוש זכאותו של הנוסע לאותן הטבות, בהתאם להוראות חוק זה."
לפיכך, תנסה לפנות אל החברה שמולה בוצעה העסקה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לאחריו, אם תתקל בבעיה, תוכל לשקול תביעה.
| |
|
|
|
| 26/3/2020 08:01 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 08:01:14 |
| שלום רב,
הזמנתי טיסה למדריד לחודש אפריל דרך סוכנות נסיעות.
חברת התעופה היא אל על וההזמנה היתה במסגרת המבצע שניתן לבטל את הכרטיס או לשנות תאריכים ויעד עד 6 שעות לפני מועד הטיסה.
לאור מגפת הקורונה, ביקשתי מסוכנות הנסיעות לבטל את הטיסה והם השיבו שהטיסה מבוטלת אך לחברת התעופה ייקח עד 90 יום לבצע זיכוי לכרטיס אשראי.
האם 90 ימים זה זמן חוקי והגיוני לקבלת החזר? החשש הוא שהחברה תפורק עד אז ולא אקבל את כספי בחזרה | |
|
|
|
| 26/3/2020 08:02 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 08:02:45 |
| | דרך אגב, ההזמנה בוצעה באמצעות אתר האינטרנט של סוכנות הנסיעות | |
|
|
|
| 26/3/2020 08:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 08:51:10 |
| כדאי גם לבטל בכתב את העסקה אם זה לא נעשה. סוכנות הנסיעות מחויבת להחזיר לך את הכסף בתוך 14 ימים. מחוק הגנת הצרכן:
"ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג), שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם".
אם לא יוחזר לך הכסף בזמן הנקוב, אתה יכול לתבוע את הסוכנות בסכום של עד 10000 ש"ח בנוסף העלות הכרטיס. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 26/3/2020 13:44 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 13:44:01 |
| תודה משה.
אשמח לקבל אישור של נציג המועצה לדבריך | |
|
|
|
| 26/3/2020 13:44 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 13:44:17 |
| תודה משה.
אשמח לקבל אישור של נציג המועצה לדבריך | |
|
|
|
| 26/3/2020 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2020 | | שעה: | 14:52:47 |
| שלום רב עומרי,
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לענות על מספר שאלות:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי היה אמור להיות מועד קבלת השירות(תאריך)
מתי העסקה בוטלה?
היה ואתה לא עומד בתנאים הקבועים בחוק, אבקש לדעת האם בהסכם ההתקשרות צוין המועד בו החברה מתחייבת להשיב את כספך? אם כן, בתוך כמה זמן החברה התחייבה בחוזה להשיב את כספי הצרכן? | |
|
|
|
| 27/3/2020 12:05 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2020 | | שעה: | 12:05:22 |
| מתי בוצעה העסקה(תאריך)? 26.02.2020
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית? מכר מרחוק- אתר סוכנות הנסיעות
מתי היה אמור להיות מועד קבלת השירות(תאריך) 14.04.2020
מתי העסקה בוטלה? 17.03.2020
היה ואתה לא עומד בתנאים הקבועים בחוק, אבקש לדעת האם בהסכם ההתקשרות צוין המועד בו החברה מתחייבת להשיב את כספך? אם כן, בתוך כמה זמן החברה התחייבה בחוזה להשיב את כספי הצרכן? לא צוין המועד להשבת הכספים | |
|
|
|
| 29/3/2020 11:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 11:18:26 |
| שלום רב עומרי,
היות שהודעת הביטול נעשתה בחלוף המועד הקבוע בחוק הגנת הצרכן, הרי שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת שיהיה לך תיעוד.
היה ובית העסק לא משיב את כספך, בהתאם למוסכם בניכם (ככל שיש ברשותך העתק מהמבצע שבעקבותיו ביצעת את העסקה), תוכל לשקול תביעה ובית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 31/3/2020 18:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2020 | | שעה: | 18:36:20 |
| שלום רב עומרי,
יש לציין כי סעיף 6 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי:
(1) שירותי סיוע;
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;"
בנוסף, סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי על מפעיל הטיסה להשיב לנוסע את כספו בתוך 21 יום.
על כן, יש לפנות אל החברה בכתב בהתאם לחוק שירותי תעופה, כאמור. | |
|
|
|
|