| 5/4/2020 13:24 |
הרצל |
 | | מחבר: | הרצל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 13:24:29 |
| קניתי דירה חדשה מיזם. שילמתי סכום התחלתי ו,על בסיס מידע שנמסר בזמן המכירה, נערכתי לשלם את מרבית השאר "לקראת אכלוס". הדירה עדיין בתהליך בניה ולאחרונה הסתבר לי (במקרה) שלפי החוזה היה עלי לשלם את מרבית השארית לפני מספר חודשים והיזם השית עלי רבית פיגורים גבוהה (לפי החוזה).
האם זה חוקי/סביר שהיזם ישית רבית פיגורים ללא התראה שמועד התשלום מתקרב/עבר? | |
|
|
|
| 6/4/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 13:14:47 |
| שלום רב הרצל,
היות שהתחום המדובר אינו בתחום ההתמחות שלנו, אני, מציעה כי תפנה לעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין. | |
|
|
|
| 5/4/2020 13:11 |
ריקי |
 | | מחבר: | ריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 13:11:28 |
| שלום רב
לפני 3 חודשים עשיתי מנוי לחדר/סטודיו כושר למשך שנה,לפי ההסכם הרגיל במידה והייתי רוצה לבטל, הייתי צריכה לשלם קנס 200 ש"ח.
עליי לציין שהעסקה נעשתה טלפונית בכ.אשראי ולא חתמתי על שום חוזה בכתב.
כרגע בגלל הקורונה המקום סגור כמו כל המכונים, אני בחלת ולא עובדת,
בקשתי ממנהלת המקום לבטל את המנוי ללא קנס, לא רק שלא הסכימה, גם דרשה ממני לשלם חודש קדימה, למרות שהמקום סגור ואני לא מקבלת שירות עבור התשלום.
הסברתי לה שאני לא מבטלת בגלל שאני לא רוצה להמשיך את המנוי, אלא המצב הנוכחי והחדש לכולם מאלץ אותי לבטל , מה עליי לעשות?
בחברת האשראי בינתיים עצרו לי את התשלומים , אך אני לא רוצה להקלע למצב שהמכון יתבע אותי משפטית אם פעלתי לא נכון, זה לא הוגן כלפיי במצב הנוכחי לחייב אותי בתשלומים ובמצב שנוצר שלא תוכנן על ידי ובטח לא על אף איש.
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 6/4/2020 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 13:12:33 |
| שלום רב ריקי,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לעניין דרישתך ביטול העסקה בגין המצב- עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שהכותרת הנה "תקנות לשגרה חדשה(עדכון)" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא במקרים המפורטים בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה(מתעדכן) יציאה למרחב הציבורי")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היות שאינך מקבלת את השירות בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/4/2020 12:10 |
אסתר יעקבי |
 | | מחבר: | אסתר יעקבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 12:10:23 |
| | אשמח לקבל ייעוץ איך לנהוג עם אולם שמחות שלא מוכן להחזיר כסף גדול ששולם לו מראש אלא רק לדחות !!את התונה קיימנו ב17.3 ל10 איש בלבד. אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 6/4/2020 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 12:38:29 |
| שלום רב אסתר,
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתו "תקנות לשגרה חדשה(עדכון) לנוחיותך, מצ"ב הקישור לאתר משרד הבריאות :
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה(מתעדכן)... התקהלויות והתכנסויות")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, ככל שהמועד לקבלת השירות לא התאפשר בשל המצב,ובמידה שאינך מקבלת את הצעת בית העסק (לדחות המועד) באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק מסרב לדרישתך, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 6/4/2020 09:27 |
כהן |
 | | מחבר: | כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 09:27:45 |
| שלום
האם מותר להתנות קנייה בסופר בהכנת משלוח 20₪ ומשלוח 15₪?
מה קורה אם אני מעוניין לקנות רק שקית חלב (מוצר בפיקוח) שעולה 5.3 ₪ אז אני מוכרח לשלם 5.3 עבור החלב עצמו ,20 ₪ עבור הץעריכת הקניה,15₪ עבור המשלוח.
יוצא ששקית חלה עולה לי 40.3 ₪
בעל המכולת רק אומר שאפשר להגיע ללחנות אבל לא להיכנס וזה בסדר.. אבל בפועל אנשין מגיעים לפתח החנות והוא שולי אותם ואומר לעשות הזמנה מהאינטרנט כך שזה מחייב לשלם עבור הכנת המשלוח + משלוח
מדובר ביישוב כוכב יעקב וקוראים לסופר הזה " גמ"ח אח"י יעקב סופר חברתי " | |
|
|
|
| 6/4/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 10:13:59 |
| שלום רב כהן,
האם הגעת לבית העסק וביקשת לרכוש חלב ובית העסק סירב למכור לך חלב או כל מוצר בפיקוח?
האם תוכל לציין את כתובת דוא"ל שלך?
| |
|
|
|
| 5/4/2020 11:23 |
סהר |
 | | מחבר: | סהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 11:23:44 |
| היי.
בשבוע שעבר ביצעתי קנייה לי ולהורים שלי שבבידוד. חלק מהעגלה שלי כללה 2 תבניות ביצים.
כשהגעתי לקופה, נאמר לי כי איני יכול לרכוש יותר ממגש ביצים אחד.
גם לאחר שאמרתי כי תבנית אחת מיועדת עבורי ותבנית שנייה מיועד להורי, הקופאית ומנהל החנות סירבו למכור לי שני תבניות.
האם יש מה לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 5/4/2020 11:34 |
סהר |
 | | מחבר: | סהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 11:34:03 |
| בנוסף, המנהל אמר לי כי "זה סופר שלי ואני לא חייב למכור לך, לך לסופר שמעבר לכביש"
לפי מיטב הבנתי, אסור לו לא למכור לי. כיצד ניתן להתלונן? | |
|
|
|
| 5/4/2020 11:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 11:43:18 |
| | בסה"כ הוא מנסה לדאוג לשאר הלקוחות שלו ולעצור פניקה של ציבור הרוכשים. נסה לקנות היום או בקש ממישהו אחר שירכוש. | |
|
|
|
| 6/4/2020 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 10:04:02 |
| שלום רב סהר,
האם היה שילוט בבית העסק המודיע על כך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה לפיכך, היה ובית העסק לא הציג שילוט דבר מדיניות זו, הרי שהדבר עלול להוות מחדל, דהיינו הטעיה.
לפיכך ובהנחה שהמוצר לא נרכש, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/4/2020 11:04 |
SG |
 | | מחבר: | SG (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 11:04:44 |
| רכשתי קורס אינטרנטי (תוכן מצולם) תחת קוד קופון- בקוד עצמו היה רשום את גובה ההנחה בלבד.
לאחר כשבוע התכנים לא היו חשופים יותר ולדברי בעל התוכן קוד ההנחה הקנה הצגה של התכנים למשך שבוע.
אציין כי במהלך הרכישה ולמעשה בשום שלב לא היה רשום עד איזה תאריך התכנים יהיו זמינים.
האם הדבר חוקי? יש חובה כלשהי של בעל התוכן לציין מהם התאריכים בהם הקובץ יהיה זמין? | |
|
|
|
| 5/4/2020 11:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 11:17:20 |
| עד לתשובת המועצה, לא חוקי והוא היה חייב לציין את פרק הזמן. אם לא יבטל, החוק מאפשר לך לבטל את העסקה. אמור לו זאת ואולי ישנה את דעתו. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); | |
|
|
|
| 6/4/2020 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 09:32:33 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך, היה ובית העסק לא יידע בדבר משך הזמן בו התכנים יהיו מוצגים, הדבר עלול להוות מחדל, דהיינו, הטעיה.
במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הסעד בגינו יהיה ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 2/4/2020 14:06 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 14:06:09 |
| | שלום, ב24.02.2020 שלחתי לתיקון מחשב שקניתי מאידיגיטל. המחשב חדש נקנה כחודשיים לפני. הוא נשלח למעבדה ונמסר לי שהטיפול יקח 5-10 ימים. לאחר שבוע במעבדה קבעו שהיתה תקלה במוצר והם מזמינים חלק חלופי מחברת אפל ושהתהליך יקח עד עשרה ימים. כעת בכל פעם שאני מתקשר להתעדכן הם טוענים שהיה סיבוך בקבלת החלק ושאין להם דרך לדעת מתי יגיע החלק ושבגלל הקורונה הדבר יתעכב עוד יותר ואין צפי לחזרת המחשב. המחשב משרת אותי לעבודה, זאת אומרת שכל יום שאני לא מקבל את המחשב אני מפסיק כסף. רציתי לדעת האם זה תקין, שמוצר חדש שקניתי מחברה ויש לו אחריות ישנה אפשרות לעכב ככה את התיקון/פיצוי.ובנוסף האם סיבת ״הקורונה״ היא סיבה לגיטימית לעכב לי את פיתרון הבעיה ולא מציאת פתרון חלופי אחר. תודה. אייל | |
|
|
|
| 5/4/2020 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 09:46:13 |
| שלום רב אייל,
האם נותן השירות הציע לך מוצר חלופי על מנת למזער את הנזק?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במוצר חשמלי, על היבואן/יצרן למסור תעודת אחריות לשנה אחת, בחינם.
בין היתר, התקנות קובעות מועד לתיקון המוצר ,ישנם מוצרים שהתיקון בהם ייעשה בתוך יום, יומיים, 3 ימים, ובשאר המוצרים התקנות קובעות כי התיקון לא יאוחר משבועיים.
יש לציין כי היעדר תיקון המוצר במועד הקבוע מקנה לצרכן זכות לתבוע עד 10000 ש"ח פיצויים לדוגמא, כקבוע בסעיף 31א(א)(8)בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, ייתכן שבשל מגבלות במסגרת תקנות לשעת חירום, אכן השירות מתעכב, ועל כן, לעת עתה, אני מציעה כי תפנה אל נותן השירות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/4/2020 10:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 10:47:00 |
| | אתה עצמאי במקרה ובחשבונית מופיע שם החברה? במקרה כזה חוק הגנת הצרכן לא חל עליך. | |
|
|
|
| 6/4/2020 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 09:24:09 |
| שלום רב אייל,
היה והמוצר שנרכש הינו לשימושך האישי, ביתי או משפחתי, כלומר "צרכן", אזי' באפשרותך לפעול בהתאם לחוק הגנת הצרכן, כאמור לעיל.
אולם, היה והמוצר נרכש בעבור העסק שלך, הרי שאתה לא עונה להגדרה של "צרכן" ועל כן, חוק הגנת הצרכן לא יחול עליך, ואם אכן זה המצב, המועצה לצרכנות מנועה מלסייע לך היות שמדובר בעסקה בין שני בתי עסק. | |
|
|
|
| 5/4/2020 10:46 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 10:46:23 |
| כדי שנמנע מביטול עסקה ומאיבוד תשלום מקדמה אולי קטן אך גם זה כסף.
רגע לפני החתונה שלנו ורצינו לסגור ספק של מגנטים לחתונה וזה האתר שלנו. מה דעתם לפי תמונות שהוא פירסם באתרו אפשר להניח שמדובר בצלם מגנטים סבבה? | |
|
|
|
| 6/4/2020 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 09:17:36 |
| שלום רב ירון,
האם ראית את ההנחיות החדשות שיצאו בעקבות המצב? לנוחיותך, מצ"ב הקישור לאתר משרד הבריאות :
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה(מתעדכן)... התקהלויות והתכנסויות")
ככלל, במצב רגיל הייתי מציעה לך לעשות סקר שוק, לקבל חוו"ד על השירות והעבודה שלו בטרם תבצע את העסקה.
| |
|
|
|
| 5/4/2020 08:36 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 08:36:08 |
| שלום,
הזמנו ארון בגדים דרך רשת מוכרת .
הבטיחו לנו זמן האספקה 21 ימי עסקים - מועד זה עבר
לא ניתן ליצור איתם קשר טלפוני אלא רק במיילים שהם לא עונים להם .
האם אני יכולה לבטל את ההזמנה ואת החיוב בכרטיס אשראי בלי לשלם דמי ביטול ?
איזה צעדים אני יכולה לנקוט על מנת לבטל את ההזמנה | |
|
|
|
| 5/4/2020 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 16:57:11 |
| שלום רב עדן,
האם המוצר הוזמן על פי מידות מיוחדות?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב על מנת שיהיה לך תיעוד לפנייתך, בנוסף, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי ככל שישנם תשלומים עתידים שטרם ירדו.
לתשומת ליבך,בשל המצב, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה ובו נקבע כי:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה")
למידע בדבר גילוי דעת בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה, תוכלי לקרוא תחת הכותרת:
"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>גילוי דעת בעניין סעיף 18א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה."
| |
|
|
|
| 5/4/2020 10:26 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 10:26:57 |
| שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי הזמנה שבוצעה בחנות רהיטים לפני הפריצה הגדולה של משבר הקורונה, הרכישה נעשתה בתאריך 28-03 ועל פי העסקה יש התחייבות ל21 ימי עסקים, בהתכתבות מול שרות לקוחות בתאריך 18-03 נאמר לי שהמיטה בייצור , ב29-03 התקשרתי לספק שאמר לי הייצור מתעכב בשבוע, לאחר יומיים נאמר לי שיצרו איתי קשר לאחר שיסתיים נושא הקורונה, ביקשתי לדעת את שם המפעל ע"מ לוודא שהם אכן לא עובדים (על פי התקנות מפעלים עובדים)אך הם סרבו, כיצד ניתן לוודא שהם לא משתמשים במצב כתירוץ?? (לדאבוני, זאת תחושתי)
מבקשת לציין שהחנות עצמה ממשיכה לעבוד במתכונת מכירות טלפוניות+ שליחויות | |
|
|
|
| 5/4/2020 16:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 16:37:38 |
| שלום רב אבי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב על מנת שיהיה לך תיעוד לפנייתך.
לידיעתך, בשל המצב, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה להנחיה, כך לדוגמא להבהרה להנחיה נקבע בין היתר כי:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה")
למידע בדבר גילוי דעת בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה, תוכלי לקרוא תחת הכותרת:
"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>גילוי דעת בעניין סעיף 18א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה."
| |
|
|
|
| 4/4/2020 17:32 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2020 | | שעה: | 17:32:20 |
| | אנו נאלצים לבטל חתונה שנקבעה ל-13.5 עקב הוראה המדינה בעקבות משבר הקורונה. ניתנה מקדמה לאולם בסך 10,000₪ (כ-10% מסך החתונה) והאולם אינו מוכן להשיב את המקדמה. האם יש מה לעשות בעניין? האם יש חוק / פסק דין שמגן על הצרכן במקרים כמו אלו? כמו כן, בהסכם אין שום סעיף שמתייחס לכוח עליון או ביטול עקב סיכול וכו׳ אלא סעיף שמציין שכל ביטול שהוא יהגרו פיתוי מוסכם בהתאם לתנאים שבהסכם על ידי מזמין השירות.. | |
|
|
|
| 5/4/2020 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 16:23:54 |
| שלום רב עדי,
מה ההצעה שמוצעת לכם?
עקרונית, לעת עתה הנחיית משרד הבריאות לשגרה החדשה, בין היתר,
התקהלויות והתכנסויות כמפורט בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a8 (תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה>התקהלויות והתכנסויות")
לפיכך,עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
מכאן, בהנחה שההנחיה תהיה תקפה עד לאותו המועד המדובר (אולי תנסי לפנות אל משרד הבריאות לבירור), ייתכן שתוכלי לפנות אל בית העסק,בכתב בהתאם להנחיה(כאמור ככל שהיא תהיה תקפה למועד המדובר) תוך נימוק של "סיכול חוזה" כאמור לעיל, שלאחריו תוכלו לשקול תביעה ובית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 4/4/2020 14:42 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2020 | | שעה: | 14:42:47 |
| לפני כ-10 חודשים רכשתי משקפי מולטיפוקל מאופטומטריסט. לאחר בדיקה שביצעתי אצלו השבוע עקב תלונות על ראייה לא חדה טען שהמספר עלה ועליי להחליף עדשות במשקפיים. האופטומטריסט דורש תשלום מלא על החלפת העדשה ולי זה לא נראה צודק.
אשמח לדעתכם, תודה על התהתייחסות. | |
|
|
|
| 5/4/2020 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 16:11:48 |
| שלום רב אורית,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/4/2020 08:11 |
ריקי |
 | | מחבר: | ריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 08:11:38 |
| | שלום, בימים אלה שלא מומלץ ללכת לקניות, מרכז קניות גדול התחיל לגבות 12% "דמי איסוף" - מהי עמדתכםו?! תודה | |
|
|
|
| 2/4/2020 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 16:33:11 |
| שלום רב ריקי,
האם תוכלי לציין מה היה עלות דמי המשלוח לפני, ככל שהשירות היה קיים לפני?
| |
|
|
|
| 4/4/2020 14:29 |
ריקי |
 | | מחבר: | ריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2020 | | שעה: | 14:29:36 |
| אין דמי משלוח ואין משלוחים. אנשים מגיעים אליהם ורוכשים. עכשיו בזמן הקורונה - יש להם שרות של אריזה - הלקוחות מזמינים ומשלמים בטלפון ובאים לאסוף בעצמם את הסחורה. כך שאין דמי משלוח. 12% זה על האיסוף של הסחורה שהוזמנה. קניתי ב500 ש,ח שילמתי כ- 50 ש"ח... זה ממש הזוי. נשמע ניצול ציני. באמת שהם פרסמו מראש. אבל... השאלה אם זה מאפשר להם לגבות סכום כזה, האם זה חוקי. כי אין הרבה ברירות. הזמנות בסופר לוקחות זמן. האם יש להם כל כך הרבה עלויות לאיסוף? למה בסופרים הם לא גובים תמורת איסוף? תןדה
ואיך אתם מציעים לי להגיב? | |
|
|
|
| 5/4/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 15:41:45 |
| שלום רב ריקי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק, להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במחיר.
עם זאת, במקרה המתואר, ולדבריך בית העסק יידע את הציבור בעניין עלות השירות:"... באמת שהם פרסמו מראש..." , ועל כן, אין בהתנהלות בית העסק משום הטעיה.
| |
|
|
|
| 3/4/2020 10:40 |
ליהיא |
 | | מחבר: | ליהיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2020 | | שעה: | 10:40:00 |
| שלום,
הזמנו חבילת סקי לזוג ב12.19 עם חברה בארץ, היינו אמורים לטוס מחר (4.4).
החברה דרכה הזמנו עדכנה שלאור המצב הטיסה בוטלה, בית המלון סגר וכן גם אתר הסקי.
שווי החבילה שהציעו לנו הוא - 12,187 ש"ח.
הציעו לנו אחת מבין שתי האופציות הבאות:
- החזר של 800 יורו לשנינו + קופון למלון + קופון לחברת תעופה.
- קרדיט בחברה של 2056 יורו + קופון לחברת התעופה.
זוהי הצעה סבירה? האם אנחנו יכולים לקבל עוד מכספנו?
לא יודעים מה יהיה שנה הבאה.. | |
|
|
|
| 5/4/2020 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 14:37:43 |
| שלום רב ליהיא,
בהנחה שהעסקה בוצעה מול חברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל או חברה ישראלית הרי שבעקבות ההגבלות משרד הבריאות שבו נקבע כי:
לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא לאחת המטרות המפורטות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a8
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
מכאן, שעליך להחליט האם לקבל את הצעת החברה או לא(לאור שאלות שאתה מעלה :"...זוהי הצעה סבירה? האם אנחנו יכולים לקבל עוד מכספנו?
לא יודעים מה יהיה שנה הבאה.." ).
בנוסף, באפשרותך לפנות אל בית העסק לאור האמור בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general
ולאחר מכן, תוכלו לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור וכן לאור האמור בחוק שירותי תעופה, ולאחריו,אם תתקלו בבעיה, תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/4/2020 00:25 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2020 | | שעה: | 00:25:18 |
| שלום,
לפני כשבועיים הייתי אמור לטוס עם זוגתי לברצלונה.
עקב המצב ניסינו לבטל אך עברו יותר מ14 יום מרכישת העסקה. (העסקה נרכשה מחברת חבילות חול בארץ)
נאמר לנו כי אם הטיסה הלוך תבוטל נקבל את סכום ההחזר על הטיסה.(הלוך וחזור)0
הטיסה הלוך יצאה לפועל ולא היינו עליה, הטיסה חזור בוטלה אך לפי החברה שרכשנו ממנה איננו זכאים להחזר כספי על הטיסה חזור משום שלא הגענו לטיסה הלוך,למרות שבוטלה.
האם מגיע לנו פיצוי כספי על הטיסה חזור ?
| |
|
|
|
| 5/4/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 13:38:52 |
| שלום רב אלמוג,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בציון האמור בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 2/4/2020 22:54 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 22:54:16 |
|
קניתי שוברים לצומת ספרים והזמנתי משחקים ב-19.3 באותו יום המשלוח היה אמור להגיע תוך 2-7 ימי עסקים אחר כך שינו לעד 14 ימי עסקים. הם לא עונים למילים והטלפון תפוס תמידית. אין לי שום דרך לדעת מה קורה עם ההזמנה. בשורת המעקב כתוב שההזמנה בטיפול לאחר חיוב. איך אפשר לקבל מענה ? | |
|
|
|
| 5/4/2020 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 13:25:54 |
| שלום רב רחל,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכל דרך אפשרית (דוא"ל, וואטסאפ, sms) על מנת שיהיה לך תיעוד.
לידיעתך, בשל המצב, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה להנחיה, כך לדוגמא להבהרה להנחיה נקבע בין היתר כי:
| |
|
|
|
| 2/4/2020 11:15 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 11:15:48 |
| שלום,
התנתקתי משירותי האינטרנט של הוט (ספק+תשתית), טלפונית מול נציגי שירות, יש לי מספר פנייה, הציוד הוחזר - יש לי מספר אסמכתא.
בנוסף שלחתי מיילים דרך אתר נתק להוט ולהוט נט - יש לי את הפקסים ואת אישור השליחה.
הציוד הוחזר ב 12.02.2020
קיבלתי חשבון על חודשיים מלאים לתשלום (מעל ל200 ש"ח) על פברואר ומרץ.
1. מה צריך לעשות כדי להפסיק את החיוב ולקבל את הכסף בחזרה?
2. האם ניתן להגיש תביעה ולקבל גם פיצוי?
תודה רבה ובריאות איתנה
דניאל | |
|
|
|
| 2/4/2020 19:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 19:00:14 |
| שלום רב דניאל,
האם בהסכם ההתקשרות צוין כי הביטול כרוך בתשלום דמי ביטול?
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן מעוניין בו ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים אולם,היה ובהסכם ההתקשרות צוין כי כי הביטול כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
לכן, מומלץ לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, בצירוף כל המסמכים שברשותך המעידים על ביטול העסקה, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/4/2020 12:23 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 12:23:07 |
| אין דמי ביטול.
הם פשוט המשיכו לחייב "רגיל".
שלחתי מייל (לשתי כתובות מייל כפי שמופיעות בחשבונית) בשבוע שעבר עם הפרטים כולל מספרי האסמכתאות, בציון תאריכים + השתלשלות האירועים.
איך אני מגישה תלונה במועצה לצרכנות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/4/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 12:59:24 |
| שלום רב דניאל,
תוכל להגיש תלונה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form
או בכתובת הדוא"ל:
doc@consumers.org.il | |
|
|
|
| 2/4/2020 19:13 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 19:13:40 |
| | שלום יש לי זיכויי של חנטת מסויימת והיא עברה לשירות מרחוק. אך כשהזמנתי את הדברים שאני מעוניין היא לא הסכימה לקבל בכלל זיכוי או מזומן ורק אשראי.. הסברתי לו שקניתי זיכו לפני חודש ואני מעוניין להשתמש בו ולא הסכימו | |
|
|
|
| 5/4/2020 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 12:25:37 |
| שלום רב יאיר,
בפנייתך, אתה מציין כי:
"...הסברתי לו שקניתי זיכו לפני חודש..."- מה רכשת?
האם בעת ביצוע ההזמנה לא היה שילוט מדיניות של בית העסק בדבר אופן ביצוע התשלום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, או בכל עניין מהותי בעסקה, לפיכך, היה ובית העסק לא הציג את אופן ביצוע התשלום, הרי שהתנהלות בית העסק עלולה להוות הטעיה ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 2/4/2020 14:34 |
גן |
 | | מחבר: | גן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 14:34:20 |
| | שלום רב, אודה לקבלת מענה- האם ההורים בגנים פרטיים זכאים להחזר כספי עבור מחצית חודש מרץ, ששולם מבלי שניתן שירות. תודה. | |
|
|
|
| 5/4/2020 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 10:15:54 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו, אם תתקלו בסירוב מטעם בית העסק, באפשרותכם להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
בנוסף, על אף שמדבור בגן פרטי, ראה פניה של משרד העבודה לרשויות המקומיות ולארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים לפיה יש להפסיק את החיוב ולהשיב להורים את תשלום יחסי על התקופה שבה לא הייתה פעילות בגן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/daycare-corona/he/daycare-activity-corona.pdf | |
|
|
|
| 2/4/2020 14:25 |
עפר |
 | | מחבר: | עפר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 14:25:24 |
| שלום,
חברת נסיעות ביטלה לי חבילת טיול לטנזניה ואמרו לי שהם לוקחים דמי ביטול בגין תשלומים לספקים בטנזניה.
מצטט את תשובתם:
"..דמי הביטול שנקבנו באים לכסות את ההוצאות הגבוהה שלנו שנובעות בין השאר מתשלומים לספקים בטנזניה, אבל לא רק.."
האם חוקי הדבר?
תודה מראש על סיוע וייעוץ בעניין | |
|
|
|
| 5/4/2020 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 10:04:18 |
| שלום רב עפר,
עקרונית, סעיף 6 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי:
(1) שירותי סיוע;
בנוסף, סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
לפיכך, תנסה לפנות אל החברה שמולה בוצעה העסקה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,לאחריו, אם תתקל בבעיה, תוכל לשקול תביעה. | |
|
|
|
|