| 8/4/2020 00:04 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2020 | | שעה: | 00:04:58 |
| עוד רגע תתקיים החתונה שלי ופניתי לצלם המגנטים דרך המלצה שקיבלתי, צירפתי כאן לינק שרואים תמונות של צלם מגנטים
ואשמח לדעת מי חגג אירוע והזמין את שירותיהם. ראה שיש לצלם המגנטים הזה ניסיון בתחום והם מקצועיים ממש.
| |
|
|
|
| 7/4/2020 22:54 |
בלונים לחתונה |
 | |
|
| 6/4/2020 10:50 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 10:50:54 |
| שלום,
שילמתי עבור 2 קורסים באוניברסיטה הפתוחה, כאשר עבור הנחיה מוגברת פרונטלית שילמתי עוד 300 שח עבור כל קורס.
לאור המצב, כל ההנחייה של הסטודנטים עברה למקוונת, סטודנטים שלא שילמו אקסטרה כסף עבור השירות של הנחיה מוגברת, מקבלים אותה גם.
ברצוני לדחות קורס אחד מאחר ואני מתקשה בלמידה מקוונת אך האוניברסיטה לא מאפשרת לי אלא אם אשלם כמעט 500 שח עבור דמי דחיה.
שילמתי על הקורס בסביבות 2800 שח - ואין בכוונתי להוסיף כסף נוסף עבור דחיה.
המצב לא מאפשר לי לקבל את השירות ששילמתי עבורו כמו שצריך ולכן אני מבקשת מהם לדחות את הקורס ללא עלות, מה שלא מקובל עליהם.
מה ניתן לעשות?
אודה לעזרתכם, אובדת עצות.
תודה | |
|
|
|
| 7/4/2020 11:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2020 | | שעה: | 11:17:42 |
| קרן שלום רב,
מכיון שמדובר בקורסים של האוניברסיטה הפתוחה, לא מדובר בעסקה צרכנית "קלאסית" שכן מדובר בהתקשרות עם גוף אשר מפוקח על ידי המועצה להשכלה גבוה, ואשר חלים עליו כללים פרטניים.
על כן, בנסיבות חריגות אלו, מומלץ לפנות למל"ג ולבחון האם ישנה מדיניות כוללת בנוגע לדחיית קורסים שלא בתשלום בעקבות הנסיבות. | |
|
|
|
| 6/4/2020 08:52 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 08:52:46 |
| שלום רב,
לפני כשבוע ביצעתי הזמנה בשופרסל און ליין. ההזמנה צפויה להגיע רק ב16/4. זה התאריך הכי מוקדם שאפשרי מבחינת שופרסל להביא את ההזמנה עקב משבר הקורונה.
לאור העיכוב בהגעה מצד הרשת התחוור לי שמרבית המוצרים בסל שהזמנתי תוקף המבצע לא יהיה רלוונטי עבורם.
שופרסל מצידם טוענים שזו אחריות שלי לוודא שהמבצעים בתוקף ביום האספקה אך אין להם מבצעים באתר כמעט שרלוונטיים ביום ההזמנה שעשיתי עד ה16/4
והתאריך המאוחר הוא בגללם ולא בגללי.. כמובן שאני הייתי שמחה לקבל את המשלוח כבר לפני שבוע.
הם נצמדים לעמדתם שזו אחריות שלי לוודא שהמבצעים תקפים.
כששאלתי אותם עד אישה תאריך אוכל לעדכן את ההזמנה ובסמיכות להגעת המשלוח כדי שאוכל לעדכן במוצרים שהם במבצע, הם ענו לי שעקב העומס יש מצב שברגע שאעדכן את ההזמנה האספקה תדחה עוד קדימה ולמעשה לא אקבל את המשלוח ב16/4.
כלומר, קניתי סל מוצרים במחיר מסויים שלא רלוונטי לתאריך האספקה ואני צפויה לקבל משלוח בלי לדעת מה מחיר הסל הכולל. או מנגד לעדכן את ההזמנה אבל אז להסתכן שהמשלוח ידחה עוד קדימה ושוב סל המוצרים יהיה במבצע לא רלוונטי
כלומר אין לי בכלל מרחב השפעה בהזמנה ואני קונה בלי לדעת מה המחיר . האם הנל חוקי?
תודה רבה
ליאת לכיש לוי
נייד- 0547746322 | |
|
|
|
| 7/4/2020 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2020 | | שעה: | 11:15:39 |
| ליאת שלום רב,
הנושא בהחלט מוכר לנו.
עקרונית, בית העסק חייב להציג בפני הצרכן את עלות המוצרים בעת החיוב.
ככל שהצרכן רואה חיוב בסכום מסוים בעת התשלום, והתשלום משקף את העלות בפועל של המוצרים, אין בכך משום הפרה, לכאורה. ההפרה היחידה, אשר מתבצעת, לכאורה, היא שבעת ביצוע האיסוף של המוצרים על ידי הצרכן, הוא סבור כי הוא רוכש במחיר מבצע, ואז בעת התשלום המחיר מתעדכן למעלה. ואכן, יש בכך משום הטעיה מסוימת.
פנינו לבית העסק בעניין ואנו מקווים כי הם יסדירו את הנושא.
בכל מקרה, ככל שתהיי מעוניינת בטיפול פרטני, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 6/4/2020 01:08 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 01:08:55 |
| עשיתי הזמנה של טלוויזיה ביחד עם נציג לקוחות דרך האינטרנט של אותה רשת חשמל מוכרת ,
זמן ההספקה של הטלוויזיה עד 4 ימי עסקים,עברו מעל 10 ימים עסקים,ניסיתי לתפוס את הנציגים בטלפון כדי לברר על מה העיקוב ואין מענה מעל 5 שעות המתנה...הגדלתי ראש והתקשרת למשווק של סמסונג והתברר לי בכלל שאין אותה במלאי! למה באותה רשת לקחו ממני הזמנה בלי לבדוק אם יש במלאי ואולי יכלו להציע משהו שכן יש במלאי ובהספקה זמינה
מה אפשר לעשות ואם ניתן לדרוש פיצוי כלשהו תודה | |
|
|
|
| 6/4/2020 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 18:23:23 |
| שלום רב יקיר,
האם נגרם לך נזק מוכח?
האם פנית אל בית העסק שמולו ביצעת את העסקה, בכתב על מנת לברר את העניין?
אם לאו, עליך לפנות לחברה בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן, במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 7/4/2020 02:28 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2020 | | שעה: | 02:28:23 |
| פניתי לאותה רשת לפני מספר ימים,בכתב למייל כמו שדרשו.
כי אין מענה טלפוני, ועדין לא חזרו אליי.. התקשרתי שוב ליבואן והתברר לי,שעד אחרי חג הפסח הטלוויזיה לא תיהיה במלאי.!!
התקשרתי לאותה רשת אבל לנציג מכירות,ופתאום ענו לי תוך דקה.
ככשאלתי אותו על ההזמנה שלי,הוא טען שאין לו איך לעזור לי רק לדווח ושיצרו איתי קשר,
כי הוא נציג מכירות.ואין קשר לעזרה בטיפול לאחר רכישה.
ועדיין לא יצרו איתי קשר,ואם נפגעתי כן אני בלי טלוויזיה עד שאפתור את הביזיון הזה.
לאותו נציג מכירות שענה לי ,אמרתי לו שיוריד את המודעה של הטלוויזיה באתר כי אין אותה במלאי הוא אמר שידווח על המודעה
ולפי בדיקה שעשיתי המודעה כרגע עדיין באתר מופיעה | |
|
|
|
| 2/4/2020 22:48 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2020 | | שעה: | 22:48:11 |
| שלום רב,
הזמנתי פאה בהזמנה מראש מפאנית דרך וואטספ כל העיסקה נעשתה דרך האפלקציה אז כאמור הזמנתי פאה בצבע מסויים שהוצא לי לאחר שכבר שילמתי בהעברה בנקאית
המוכרת אמרה שיש צבע יותר בהיר ממה שהזמנתי ןשהיא מזמינה אותו כי רציתי מלכתחילה בהיר ולא היה,
שהפאה הגיעה אליה ביקשתי שתצלם לי בתמונה הפאה נראתה יפה מאוד, ואמרתי לה שתלח לי אותה, הפאה הגיע אליי באותו היום עם שליח , שפתחתי את האריזה ראיתי כי הפאה ממש שונה מהצבע שראיתי בסירטון וממה שחשבתי היא הייתה ממש כהה ולא בכיוון של מה שרציתי, שפניתי למוכרת היא אמרה שזה הצבע שרציתי ושאני אקח את האחריות על ההזמנה שלי כי זה מה שבחרתי וזאת פאה שהוכנה במיוחד עבורי עם צבע במיוחד בשבילי , בקשתי לבטל את העיסקה , אך היא סרבה בטענה שזאת הזמנה מיוחדת תראש, לאחר דיון סוער בינינו שבניהם היא איימה עליי שתתבע אותי על הוצאת דיבה רק כי התלוננתי בפניה שבעניי היא נוכלת ואני אשלם על זה שהעזתי לפתוח את הפה , הוחלט כי אני אחליף את הפאה לפאה ארוכה יותר(כי גם האורך לא תאם את האורך שחשבתי) גם פה הפאה לא תאמה את מה שחשבתי שאקבל
אז היא הסכימה להחליף לי לארוכה יותר אך בתוספת תשלום ..כאן היא פתאום כן מוכנה להחליף...שלחתי לה את הפאה בדאר בחזרה , אבל כעת שהיא תקבל אותה אני רוצה לבטל את העיסקה לחלוטין איתה באם אני יכולה? אני מרגישה שבויה כי שילמתי לה הכל מראש..ובעצם או שאני מחליפה ומשלמת לה יותר או שאני אקבל ממנה איומים נוספים לתביעה וכו ..ואבד כספי, אנא עזרו לי | |
|
|
|
| 5/4/2020 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 12:56:16 |
| שלום רב מיכל,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה?
בפנייתך את מציינת כי:
"...אך היא סרבה בטענה שזאת הזמנה מיוחדת תראש..."- מה הכוונה הזמנה מיוחדת? האם ההזמנה נעשתה מקטלוג שהוצג לך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה, יצוין כי היה ולא מדובר בהזמנה מיוחדת והביטול נעשה עקב אי התאמה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כאמור.
היה וקמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן-עסקת מכר מרחוק, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה, בהתאם להוראות הדין, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סירוב בית העסק להשיב לצרכן את כספו, מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו במידה שתתקלי בבעיה,תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
במידה שמדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, באפשרותך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק או לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר, הקובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח,יש להחליפו או לפצות על ירידת ערך המוצר. | |
|
|
|
| 6/4/2020 10:59 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 10:59:19 |
| | היי, הכוונה להזמנה מראש היא שמרגע ששלמתי לה היא שלחה את הפאה לייצור אצל פאנית שהיא עובדת איתה...לא הוצג לי הצבע שהוזמן לכאורה מס 8 רק נאמר לי שהוא בהיר יותר ממהצבע שקיים אצלה במלאי לכאורה 6 והיא מזמינה אותו כי רציתי בהיר יותר..מרגע שקיבלתי את הפאה ועד שהתלוננתי בפניה עבר יום כרגע השבתי למוכרת את הפאה בדאר שליחים היא אשרה שקיבלה והכל בסדר עם המוצר , אך הדבר היחיד שהיא מוכנה לעשות זה להחליף לי אותה בפאה יקרה יותר...אורך וצבע שונה..צבע 8 שחשבתי שבהיר לא בהיר בעניי בכלל.מה ניתן לעשות?האם זה נחשב הזמנה מיוחדת? מאחר והפאה נתפרה לאחר ששולם נסכום ולקח 3 שבועות עד שהייתה מוכננ? | |
|
|
|
| 6/4/2020 10:59 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 10:59:28 |
| | היי, הכוונה להזמנה מראש היא שמרגע ששלמתי לה היא שלחה את הפאה לייצור אצל פאנית שהיא עובדת איתה...לא הוצג לי הצבע שהוזמן לכאורה מס 8 רק נאמר לי שהוא בהיר יותר ממהצבע שקיים אצלה במלאי לכאורה 6 והיא מזמינה אותו כי רציתי בהיר יותר..מרגע שקיבלתי את הפאה ועד שהתלוננתי בפניה עבר יום כרגע השבתי למוכרת את הפאה בדאר שליחים היא אשרה שקיבלה והכל בסדר עם המוצר , אך הדבר היחיד שהיא מוכנה לעשות זה להחליף לי אותה בפאה יקרה יותר...אורך וצבע שונה..צבע 8 שחשבתי שבהיר לא בהיר בעניי בכלל.מה ניתן לעשות?האם זה נחשב הזמנה מיוחדת? מאחר והפאה נתפרה לאחר ששולם נסכום ולקח 3 שבועות עד שהייתה מוכננ? | |
|
|
|
| 6/4/2020 17:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 17:50:25 |
| שלום רב מיכל,
האם נלקחו ממך מידות ?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק ישנם חריגים בהם אין זכות חרטה, כקבוע בסעיף 14ג(ד)(3) בו נקבע בין היתר כי:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של
-...
"(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;"
היה והמוצר לא יוצר במיוחד בעבורך, תוכלי לפנות אל החברה בכתב. | |
|
|
|
| 6/4/2020 18:30 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 18:30:25 |
| | לא נלקחו מידות ..המידה היא מדיום מידה כללית רק צבע שלא ראיתי לפני ההזמנה הצבע שהוזמן היה 8 וכשהגיע אליי לא היה לטעמי | |
|
|
|
| 6/4/2020 20:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 20:46:34 |
| שלום רב מיכל,
פני אליה בכתב, בצירוף הוראות הדין, ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/4/2020 09:17 |
לב מזוז |
 | | מחבר: | לב מזוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 09:17:18 |
| שלום רב,
מילאתי טופס תלונה באתר ואחרי דין ודברים עם בית העסק הגענו לעמק השווה.
אשמח לבטל את התלונה מס' פנייה- 691871 תודה | |
|
|
|
| 6/4/2020 18:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 18:13:30 |
| שלום רב לב,
פנייתך הועברה.
תודה רבה על העדכון. | |
|
|
|
| 5/4/2020 23:13 |
דבורה עילם |
 | | מחבר: | דבורה עילם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 23:13:47 |
| שלום רב
חברה שמוכרת ציוד רפואי, ממנה רכשתי ציוד בעבר, פנתה אלי היום בטוענה שסיפקה לי ציוד ביולי 2017 ושאני כביכול לא שילמתי ושיש לי חוב. הם שלחו לי למייל חשבונית הזמנה שהוצאה על שמי. אני עסק מאוד קטן ואין לי רישום מסודר של כל הציוד שאני מזמינה, ובוודאי שאינני זוכרת מה היה בשנת 2017...בדקתי בדפי הפירוט של כרטיס האשראי שלי ואכן אינני מוצאת חיוב מתאים לרכישה המדוברת באותו החודש או החודש שלאחריו.
אציין שזוהי חברה שמספקת את הפריטים באמצעות שליח עד לבית הלקוח. האם יש להם עילה לדרוש ממני תשלום זמן כה רב לאחר ביצוע העסקה לכאורה? והאם אין עליהם חובה להציג תעודת משלוח עם החתימה שלי כהוכחה לכך שאכן קיבלתי את המוצרים?
אציין שזו חברה שבעבר עשתה טעויות רבות בנושאים לוגיסטיים של אספקת המוצרים שלהם ולכן אינני סומכת על הרישום שלהם כל-כך.
תודה, דבורה | |
|
|
|
| 6/4/2020 18:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 18:02:20 |
| שלום רב דבורה,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שמדובר בעסקה בין שני בתי עסק, אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 5/4/2020 17:21 |
ניסים אלמו |
 | | מחבר: | ניסים אלמו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 17:21:34 |
| שלום.
בשל הקורונה וגיל המשתתפים נאלצנו לבטל טיול שאמור הייה לצאת בתאריך 22.10.2020.
התחלנו לשלם באשראי...
בחוזה שקיבלנו אכן יש סעיף ביטול של 200 אירו לנוסע..לביטול שיעשה עד 31.3.2020
האם במקרה זה שהביטול נובע מהקורונה אני מחוייב לשלם סכום של 200 אירו דמי ביטול??
נא עזרתכם
תודה מראש
ניסים | |
|
|
|
| 6/4/2020 17:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 17:42:52 |
| שלום רב ניסים,
על מנת לבדוק אם אתם זכאים לבטל את העסקה מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
מתי ביצעתם את העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (בטלפון או באינטרנט) או בעסקה פרונטלית(בבית העסק)?
בני כמה אתם?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה ולא קמה לכם זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, הרי שייתכן שתצטרכו לפעול בהתאם למוסכם בניכם,כי ההגבלות משרד הבריאות הקובעות כי לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא לאחת המטרות המפורטות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a8
לכאורה,לא יהיו רלוונטיות למועד שציינתם-22.10.20
| |
|
|
|
| 5/4/2020 16:51 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 16:51:44 |
| אני (וגיליתי שעוד רבים אחרים) הזמנתי מחברת KSP משלוח של מספר מוצרי חשמל.
הם לא עמדו בתנאי המשלוח,
וכרגע לא זמינים באף דרך - לא טלפון, מייל, פנייה באתר, פייסבוק, כלום.
אחרי חיפושים בפייסבוק גיליתי על עוד עשרות אנשים ופוסטים זועמים שלא קיבלו את ההזמנות ולא עונים להם בשום צורה.
מה ניתן לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 6/4/2020 17:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 17:24:17 |
| שלום רב יואב,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הם לא עמדו בתנאי המשלוח..." תוכל לפרט מתי היו אמורים לשלוח את המוצר?
היה וטרם שלחתם מכתב מפורט לחברה בכל אמצעי תקשורת, יש לשלוח להם על מנת שיהיה לכם תיעוד שפניתם לחברה בעניין, ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים.
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה"חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של איחור, כמפורט בסעיף 18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן, למידע מפורט תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
זאת ועוד, בשל המצב, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה להנחיה, בו צוין בין היתר כי:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה")
| |
|
|
|
| 3/4/2020 18:53 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/04/2020 | | שעה: | 18:53:32 |
| שלום,
אשתי נרשמה לטיול "שייט נהרות", שהיה אמור לצאת בסוף חודש אפריל 2020.
הטיול אורגן ע"י עמותת גימלאים שאנו חברים בה.
ההרשמה לטיול היתה דרך העמותה המשך הקשר לאחר מכן היה ישירות עם חברת הנסיעות.
הטיול כולל טיסות + שייט בספינת נהר + פנסיון מלא + סיור באתרים שונים, כולל הסעות באוטובוסים ומדריך.
לפני מספר ימים הודיעה לנו חברת הנסיעות (דרך העמותה) כי חברת השייט ביטלה את ההפלגה ולכן הטיול מבוטל.
הוצעה לנו אחת משלוש האפשרויות דלהלן:
1. לצאת לטיול שבוטל, במידה ויהיה כזה בעתיד.
2. לבחור טיול שייט אחר במהלך השנים 2020 או2021.
3. לבטל את ההשתתפות בטיול ולשלם דמי ביטול בשיעור
של 35% ממחיר הטיול.
שאלתי:
מדוע עלינו לשלם דמי ביטול על טיול שבוטל ע"י חברת הנסיעות.
בתודה על תשובתכם.
חג שמח והרבה בריאות,
דן | |
|
|
|
| 4/4/2020 02:49 |
כרמל |
 | | מחבר: | כרמל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2020 | | שעה: | 02:49:19 |
| מאחר ויש סיכוי די טוב שחברות הנסיעות יפשטו את הרגל אם יצטרכו להחזיר את הכסף שגבו לכולם בבת אחת - כי היו להם גם הוצאות. (אולי יש להם כיסוי ביטוחי אבל לך תדע) יותר גרוע שהתחזית מבחינתם קודרת למדי כי גם אם מחר יסתיים המשבר (מה שלא צפוי לצערי) לא נראה שלאנשים יהיה כסף מיותר לטיולים - כנראה הרבה גימלאים יצטרכו לעזור למשפחות שלהם.
בנוסף, החברות מנצלות את הכאוס שיש כרגע וסומכות על העובדה שלתבוע משפטית יעלה לך יותר אולי מההחזר שהן מציעות.
כמובן שמבחינה חוקית אתה צודק אבל כרגע אין עם מי לדבר והבעיה היותר גדולה שיתכן מאוד שעוד מעט גם אם תסכים לקבל 2/3 לא יהיה ממה לתת.
הרשתי לעצמי לענות לך מאחר ואנחנו באותו מצב וכבר עברנו התלבטויות רבות עולל פניות מצד עו"ד שהעלו חרס.
בהצלחה ורק בריאות | |
|
|
|
| 5/4/2020 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 14:50:55 |
| שלום רב דן,
בעקבות הגבלות משרד הבריאות שבו נקבע כי לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא לאחת המטרות המפורטות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a8
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
מכאן, שעליך להחליט האם לקבל את הצעת החברה או לאו, היה ואתה מסרב לקבל את הצעת החברה, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הנימוק לסירובך, ולאחריו אם תתקל בבעיה, עליך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 5/4/2020 16:50 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 16:50:56 |
| שלום לכם,
תודה על תשובתכם המהירה ממנו אני מבין כי אין לי עילה סבירה לביטול הדרישה לתשלום דמי ביטול ולכן עדיף לקבל את הצעת הטיול החליפי בתקווה כי יבואו ימים טובים יותר ונוכל לממש טיול.
הרבה בריאות וחג שמח במגבלות המצב,
ושוב תודה,
דן | |
|
|
|
| 6/4/2020 17:06 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 5/4/2020 16:24 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 16:24:03 |
| שלום,
הזמנתי פעמיים טכנאי שירות של חברת דודי שמש מתוקף האחריות ב - 2 המקרים קיבלתי הודעת ביטול משירות הלקוחות (בזמנים אשר סמוכים לאלה שנקבעו), לכך שהטכנאי אינו יגיע בתאריך שנקבע.
כידוע בחוק, החברה צריכה להודיע יום לפני ועד השעה 20:00 על ביטול הטכנאי.
האם אני זכאי מתוקף חוק הטכנאים לפצוי ?
אודה לתשובה ספציפית ולא להפניה כללית להודעות. | |
|
|
|
| 6/4/2020 17:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 17:04:32 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה"חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של איחור, כמפורט בסעיף 18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן, למידע מפורט תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
"...נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לידיעתך, בשל המצב, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה להנחיה, בו צוין בין היתר כי:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה")
למידע בדבר גילוי דעת בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה, תוכלי לקרוא תחת הכותרת:
"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>גילוי דעת בעניין סעיף 18א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה."ההנחיה כאמור לעיל, מתייחסת למצב לאור סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 4/4/2020 04:02 |
Danaofri@gmail.com |
 | | מחבר: | Danaofri@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2020 | | שעה: | 04:02:48 |
| בתאריך 15/3 רכשתי שולחן ו 4 כסאות מח במבו רהיטים. בתאריך 26/3, סופק סחורה שגויה שולחן לבן במקום אפור. כשהשליח נתבקש להחזיר את המוצר, סורבתי מאחר והיה בדרכו חזרה. עד היום המוצר אצלי תקוע, ההחזר הכספי תלוי בהחזר המוצר. החברה אינה ממהרת לקחת חזרה את המוצר, ואני בלי שולחן ככה לפני ערב חג ובימי שישי.
החברה אינה מוכנה לתת פיצוי והחזר מלא. האם ניתן לתבוע את החברה בגין עוגמת נפש ופיצוי? | |
|
|
|
| 5/4/2020 14:36 |
Danaofri@gmail.com |
 | | מחבר: | Danaofri@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 14:36:32 |
| | רציתי לדעת מה הזמן שאני אמורה לחכות עד שיבואו לקחת את המוצר שלא שלי, כשהטעות היא של החברה. היא שלחה אלי מוצר שהוא לא שלי. האם ההמתנה היא גם 21 ימי עסקים? או שהם תריכים להגיע לקחת את זה מוקדם יותר? כי הבית שלי לבינתיים משמש כמחסן למוצר שאינו שלי. | |
|
|
|
| 6/4/2020 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 16:59:07 |
| שלום רב דנה,
את מציינת כי :
"...החברה אינה מוכנה לתת פיצוי והחזר מלא..." מה הסיבה?
עקרונית, בעסקה פרונטלית,תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
בנוסף, היה וקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, הרי שתקנות ביטול עסקה קובעות כי על הצרכן להשיב את כספי הצרכן לא יאוחר משבעה ימי עסקים וההשבה תיעשה באופן בו בוצע התשלום.
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא מצליח, על בית העסק לבצע החלפה או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לכן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאור האמור לעיל, לאחריו, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/4/2020 13:59 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 13:59:45 |
| שלום רב,
לפני כשנה חתמנו על חוזה מול חברת מטבחים גדולה ומוכרת. בחוזה האחיד יש סעיף שאומר:
״התוכנית שהחברה מכינה נמסרה ללקוח במעמד חתימת ההסכם, והלקוח מאשר בזאת, כי מתוך מחיר המטבח הכולל, 20% מערך המטבח משולמים על ידו לחברה בגין הכנת התוכניות שהחברה תכין עבור הלקוח, וכי סכום זה לא יוחזר לו במקרה שיחליט לבטל את ההזמנה.״
לחברה שולם שליש מסכום העסקה.
כרגע אנו מענוניינם לבטל את העסקה, עדיין לא בוצעו מדידות והמטבח לא ירד לייצור.
במפרט המטבח, כמו גם בקבלת התשלום לא מצויינת עלות מספרית עבור שירותי העיצוב והתכנון.
האם החוזה עומד בקנה אחד עם לשון החוק ותקנות ביטול עסקה?
האם יש טעם או עילה לפנות לבית משפט לתביעות קטנות על מנת לקבל בחזרה את 20 האחוזים מחברת המטבחים?
האם החוזה נחשב לעסקה אחת, או ל2 עסקאות בפועל?
| |
|
|
|
| 6/4/2020 16:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 16:43:35 |
| שלום רב עומרי,
מדוע אתה פונה בחלוף שנה?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן להזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, ראה מידע מפורט בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך אולם אם בית העסק יסרב, באפשרותך לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 5/4/2020 14:31 |
אריה |
 | | מחבר: | אריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 14:31:25 |
| שלום רב,
האם גני ילדים פרטיים רשאים לגבות תשלום על שירותים שלא סופקו החל מה-15 למרץ והלאה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/4/2020 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 16:26:01 |
| שלום רב אריה,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקל בסירוב מטעם בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
על אף שפנית בעניין גן פרטי, באפשרותך לפנות אל בית העסק ולהציג את פניית משרד העבודה אל רשויות המקומיות ולארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים לפיה יש להפסיק את החיוב ולהשיב להורים את תשלום יחסי על התקופה שבה לא הייתה פעילות בגן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/daycare-corona/he/daycare-activity-corona.pdf
| |
|
|
|
| 5/4/2020 14:27 |
ראות |
 | | מחבר: | ראות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 14:27:30 |
| שלום רב,
2 בנותיי נוסעות בהסעה פרטית לביה"ס.
שולם לנהג צקים בתחילת השנה עבור כל השנה.
כרגע בגלל מצב הקורונה פניתי אליו בבקשה להחזר והוא א מוכן להחזיר את הצקים.
מציינת שהוא העביר הצקים שלנו לחברה אחרת שהוא עובד איתה... אנחנו השארנו את שם המוטב פתוח.
מה ניתן לעשות בעניין והאם מותר לנו במקרה הזה לבטל צקים? | |
|
|
|
| 6/4/2020 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 16:01:58 |
| שלום רב ראות,
האם פנית אל בית העסק? אם כן, מה היתה תגובתו?
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה: "תקנות לשגרה חדשה(עדכון)" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא במקרים המפורטים בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה(מתעדכן) יציאה למרחב הציבורי")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היות שאינכם מקבלים שירות בשל המצב באפשרותכם לפנות אל בית העסק בדרישה להשיב את כספכם (ולגבי שאר השיקים לא להעבירם לצד שלישי) היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונכם, תוכלו לשקול תביעה ובית המשפט יכריע בעניין.
לעניין שאלתך:"... והאם מותר לנו במקרה הזה לבטל צקים?..." בטרם תנקטו בפעולה כלשהי תתייעצו מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל בעניין.
| |
|
|
|
| 5/4/2020 14:25 |
רביד |
 | | מחבר: | רביד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 14:25:47 |
| | שלום, חדר הכושר אליו נרשמתי "ספורטן" הפסיק את פעילותו ב15.3. עם זאת, המשיך לגבות תשלום עבור ודש מרץ ואפריל, וגם הלאה. קיבלתי מהם בתגובה שזה מה יש. האם יש דרך להפסיק לשלם עבור שירות שאני לא מקבלת? | |
|
|
|
| 6/4/2020 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 14:55:31 |
| שלום רב רביד,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לעניין דרישתך ביטול העסקה בגין המצב- עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "תקנות לשגרה חדשה(עדכון)" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא במקרים המפורטים בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה(מתעדכן) יציאה למרחב הציבורי")
לכן, היות שאינך מקבלת את השירות בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/4/2020 12:13 |
אחר |
 | | מחבר: | אחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 12:13:47 |
| | האם חוק הטכנאים חל בעת חירום ("משבר הקורונה") ? | |
|
|
|
| 6/4/2020 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 12:44:24 |
| שלום רב אדון,
לידיעתך, בשל המצב, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה, בו נקבע בין היתר כי:
למידע בדבר גילוי דעת בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה, תוכלי לקרוא תחת הכותרת:
"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>גילוי דעת בעניין סעיף 18א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה." | |
|
|
|
| 6/4/2020 14:10 |
אחר |
 | |
|
| 6/4/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 14:33:40 |
| שלום רב אדון,
אלה הנחיות לאור המצב.
ההנחיה כאמור לעיל, מתייחסת למצב לאור סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאתה מעוניין לקבל מידע או הבהרה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/4/2020 13:59 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 13:59:37 |
| שלום רב,
לפני כשנה חתמנו על חוזה מול חברת מטבחים גדולה ומוכרת. בחוזה האחיד יש סעיף שאומר:
״התוכנית שהחברה מכינה נמסרה ללקוח במעמד חתימת ההסכם, והלקוח מאשר בזאת, כי מתוך מחיר המטבח הכולל, 20% מערך המטבח משולמים על ידו לחברה בגין הכנת התוכניות שהחברה תכין עבור הלקוח, וכי סכום זה לא יוחזר לו במקרה שיחליט לבטל את ההזמנה.״
לחברה שולם שליש מסכום העסקה.
כרגע אנו מענוניינם לבטל את העסקה, עדיין לא בוצעו מדידות והמטבח לא ירד לייצור.
במפרט המטבח, כמו גם בקבלת התשלום לא מצויינת עלות מספרית עבור שירותי העיצוב והתכנון.
האם החוזה עומד בקנה אחד עם לשון החוק ותקנות ביטול עסקה?
האם יש טעם או עילה לפנות לבית משפט לתביעות קטנות על מנת לקבל בחזרה את 20 האחוזים מחברת המטבחים?
האם החוזה נחשב לעסקה אחת, או ל2 עסקאות בפועל?
| |
|
|
|
| 6/4/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 14:01:10 |
| שלום רב עומרי,
מדוע אתה פונה בחלוף שנה?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן להזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, ראה מידע מפורט בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך אולם אם בית העסק יסרב, באפשרותך לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 5/4/2020 13:28 |
גדליהו |
 | | מחבר: | גדליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2020 | | שעה: | 13:28:53 |
| רכשתי רהיט טלפונית, ואני מעוניין להחליפו תוך 14 יום,
שילמתי גם על ההובלה של הרהיט לביתי.
הרהיט לא נפתח ולא נעשה בו שימוש,
מהחנות נמסר כי בתקופת הקורונה איו החלפות והחזרות.
האם דבר זה מעוגן בחוק?
| |
|
|
|
| 6/4/2020 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 13:44:09 |
| שלום רב גדליהו,
במה אתה מעוניין לבצע החלפה או ביטול עסקה?
האם המוצר סופק לך?
מה המדיניות של בית העסק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לך זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם , בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן,כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ג(ד),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן, אזי' באפשרותך לדרוש ביטול עסקה כאמור לעיל.
היה ואתה מעוניין לבצע החלפה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
|