| 16/4/2020 10:41 |
.. |
 | | מחבר: | .. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 10:41:09 |
| הגשתי בקשה לביטול מנוי עוד בחודש ינואר 2020, חזר אליי נציג שהחל בתהליך אבל זה היה כמו חתול ועכבר ונמשך עד שהחל כל מצב הקורונה וחדרי הכושר נסגרו
עד היום הם מחזיקים לי זיכוי של יותר מ-3000ש"ח של המנוי בטענה שאין אף אחד שעובד שם ויכול לטפל.
האם יש לי מה לעשות בנידון?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 16/4/2020 17:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:47:09 |
| שלום רב אדון,
ראשית, ראה מידע מפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
במידה שטרם פנית אל בית העסק בכתב, אנא פנה אליהם, תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 18/4/2020 14:59 |
... |
 | | מחבר: | ... (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2020 | | שעה: | 14:59:45 |
| כמו שכתבתי.. כבר פניתי אליהם ותהליך הביטול החל.
מה שתקוע זה הזיכוי שלי בטענה שבגלל הקורונה בית העסק הוציא את כולם לחל"ת ואין מי שיטפל בזה.
האם עדיין עליי להגיש תלונה או שאאלץ לחכות שיחזרו לפעילות? | |
|
|
|
| 14/8/2019 11:48 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 11:48:17 |
| | האם צלם אירועים שנסגר מולו חוזה לצילום חתונה, וביקשתי לבטל את החוזה לאחר 4 ימים והצלם סירב, זה עבירה על חוק הגנת הצרכן (ביטול עסקה)? הצלם דורש 30% דמי ביטול. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:40:58 |
| דוד שלום רב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אינן חלות על צלמים.
אך אף על פי כן, היה והעסקה התבצעה טלפונית, ומדובר במכר מרחוק, יחולו הוראות הדין, המאפשרות את הביטלו בתוך 14 ימים, ובתנאי שנותרו יומיים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הארוע. | |
|
|
|
| 16/4/2020 19:52 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 19:52:07 |
| ברצוני להמליץ על צלם מגנטים לחתונות מקצועי ואמין. השירות מהטובים שיש בענף. הצילום איכותי ומקצועי ומלא באדיבות
מגנטים לחתונות | |
|
|
|
| 16/4/2020 20:02 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 20:02:32 |
| המלצה על צלם מגנטים אמין שיחזיר תשלום אם החלטתם לבטל בהתאם לחוק הגנת הצרכן. אתם מוזמנים להזמין שירות של צלם מגנטים
דרך הקישור כאן. הם טובים הם מוכשרים ואמינים.
| |
|
|
|
| 15/4/2020 15:28 |
שגיא |
 | | מחבר: | שגיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2020 | | שעה: | 15:28:51 |
| שלום רב,
הבן שלנו נמצא בגן ילדים פרטי, התשלום על הגן הינו 3,000₪ ונתנו לבעלת הגן 12 שיקים מראש.
כתוצאה ממשבר הקורונה אשתי יצאה לחל"ת ואני מחוסר עבודה.
כתוצאה מכך ועל מנת לחסוך את 3,000₪ שח של הגן ביקשנו מבעלת הגן לא להחזיר את הילד לגן לכשהגן יפתח, כי אנחנו בכל מקרה נמצאים בבית והיא סירבה.
אני יודע שלבטל שיק נחשב לעבירה פלילית, מה אני יכול לעשות בנידון? האם כדאי לבטל את השיק ואם תהיה תביעה לטעון בהגנה כי מדובר במצב מיוחד (קורונה) ובכך לא היתה ברירה. | |
|
|
|
| 16/4/2020 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:35:49 |
| שלום רב שגיא,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון" לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם (על התקופה בה לא קיבלתם שירות וחויבתם) לאחריו, אם תתקלו בסירוב תוכלו לשקול את צעדיכם ואת ההשלכות שתהיינה, בכל מקרה, רק בית המשפט יכריע בעניין.
בהנחה שאתם מעוניינים בביטול עסקה כולה לכשהמצב יחזור לפעילות-הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, ועל כן, אני ממליצה שתתייעצו מול עו"ד פרטי המתמחה בדיני הוצאה לפועל, בטרם תנקוט בצעדים כלשהם. | |
|
|
|
| 14/4/2020 15:22 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2020 | | שעה: | 15:22:49 |
| שלום יש בידי זיכוי בסכום גדול יחסית לחנות. החנות הפיזית סגורה כמובן בהתאם למצב אך יש לה אתר אינטרנטי המאפשר רכישה אונליין. פניתי לשירות הלקוחות במטרה שיאפשרו לי מימוש של הזיכוי ברכישה אונליין ונעניתי שמסיבות טכניות לא ניתן לרכוש כרגע באמצעות זיכוי. האם זה תקין?
למה אני שונה מלקוחה חדשה שמעוניינת לקבל מוצר עבור תשלום באתר... רק בגלל שהכסף שלי כבר אצלם? אשמח לדעת | |
|
|
|
| 16/4/2020 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:25:38 |
| שלום רב מיכל,
תנסי לפנות אל בית העסק לקבלת פתרון לפנייתך,ובמידה שתתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 14/4/2020 14:23 |
מנחם מרגוליס |
 | | מחבר: | מנחם מרגוליס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2020 | | שעה: | 14:23:12 |
| לפני מספר חודשים הזמנו 4 זוגות שייט עצמי ביכטה ביוון, לחודש מאי דרך חברת תשוט, חברה ישראלית. שילמנו את המקדמה שדרשו, וחתמנו על ההסכם ששלחו. לאור המגפה הטיסות והשיט התבטלו ולא יצאו לפועל במועד שתוכנן. חברת תשוט סירבה להחזיר את כספינו ואפשרה לנו לדחות את המועד להמשך השנה או לשנה הבאה. לאחר שביקשנו לדחות בשנה לשנת 2021, הודיעו שיש התייקרות משמעותית ואנחנו נדרשים לשלם תוספת גדולה. במקביל עדכנו שלא ניתן לבטל את העסקה, ושנחויב בהתאם לחוזה בלי התחשבות שמדובר בכח עליון ולא צפוי.
אנחנו לא יודעים מה יהיה בשנה הבאה ובכלל מתי נחזור לשגרה. מבקש לברר האם אנחנו יכולים לדרוש את כספינו בחזרה ואת ביטול ההתקשרות, והאם החוק עומד לצדינו או שמותר להם לא להחזיר לנו את כספינו לדרוש את המשך התשלום בלי קשר למגפה. חברות התעופה ביטלו את התשלום ללא קנס.
אודה לכם באם תוכלו בבקשה להנחות אותי מה הזכויות שלי במקרה כזה.
דוא"ל 62mm@walla.com
0523864004
מנחם מרגוליס
| |
|
|
|
| 16/4/2020 17:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:20:29 |
| שלום רב מנחם,
על מנת לבדוק את זכויותך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש שתמסור יותר פרטים כגון:
מתי היה מועד ביצוע העסקה? ומתי היתם אמורים לקבל את השירות(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם בטלפון או בצ'אט?אם כן, האם מדובר באזרח וותיקאו אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש (מעל גיל 65 שנה)?
אתה מציין כי:
"...לאור המגפה הטיסות והשיט התבטלו ולא יצאו לפועל במועד שתוכנן..."- מי ביטל ומתי?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 14/4/2020 11:42 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2020 | | שעה: | 11:42:54 |
| שלום, בשל המחסור נתקלתי בחנויות שמנצלת את המצב ללקוחות מחיר יקר יותר עבור הביצים
למשל תבנית של 30 ביצים m ב40 שח
להבנתי, אסור להם
יש מה לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 16/4/2020 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:00:18 |
| שלום רב אלינה,
באתר משרדה הכלכלה והתעשייה ישנה רשימה למחירי מוצרי צריכה בפיקוח, בין היתר ,על ביצי מאכל באריזה קמעונאית של 12 ובו צוין כי:
"לגבי אריזות סגורות המכילות מס' שונה של ביצים, יהיה המחיר לצרכן כולל מע"מ, כפי הנאמר בציטוט מצו משרד החקלאות דלהלן:...סעיף 2:
באריזה קמעונית שאינה 12 ביצים – המחיר המתקבל מחלוקת מספר הביצים שבאריזה ב-12, כפול המחיר שלפי פסקה (1);
למען הסר ספק, כל הביצים שנמכרות הן ביצים בפיקוח, למעט ביצים אורגניות, ביצי חופש, וביצים מועשרות באומגה."
כפי שתוכלי לעיין בקישור שלהלן:
http://www.economy.gov.il/trade/pricecontrol/pages/prices.aspx (תחת הקטגוריה מספר 7)
על כן, במקרה המתואר באפשרותך לברר במשרד הכלכלה והתעשייה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/prices_expropriation_of_controlled_goods | |
|
|
|
| 13/4/2020 15:56 |
Ronen |
 | | מחבר: | Ronen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2020 | | שעה: | 15:56:05 |
| שלום רב,
רציתי לשאול האם מוצר חשמלי/אלקטרוני אשר קיימת לו אחריות יצרן ונמצא בתקופת האחריות .. בתקופה זו לאחר 4 חודשים מהרכישה נמצא תקול.
אך מאחר וסניפי הרשת בה נמכר סגורים וכן היבואן בארץ אינו מקבל קהל בנקודות האיסוף לא ניתן להפקיד לתיקון או לבצע החלפה .
נאמר לי להמתין עד אשר הסניפים ייפתחו (דבר שאין לדעת כמה זמן ייקח )
האם למרות המשבר - מתן שירות לאחר מכירה אינו מחוייב גם בתקופה זו ?
תודה. | |
|
|
|
| 14/4/2020 09:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2020 | | שעה: | 09:29:59 |
| | כנראה שזה תלוי במוצר ועד כמה הוא חשוב לשימוש יומיומי. יש הבדל בין מקרר לאוזניות. | |
|
|
|
| 16/4/2020 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 16:44:23 |
| שלום רב רונן,
בעניין זה ראה את הנחיות לשגרה חדשה כמפורט באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/
(ראה תחת הכותרת:"עסקים, חנויות ושירותים")
בנוסף, בעקבות המצב ראה את הנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בעניין סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים",בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת:" הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18 א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה") | |
|
|
|
| 12/4/2020 15:16 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2020 | | שעה: | 15:16:09 |
| שלום רב,
קניתי לפני כשנה וחצי, באוקטובר 2018, מחשב נייד חדש של חברת HP דרך רשת חנויות BUG בירושלים. ניתנה לי אחריות ל-3 שנים.
לאחר כשבועיים ממועד קבלת המחשב, התגלתה תקלה בתקשורת האלחוטית, ומאותו הרגע בהפרש של כמה חודשים, שבועות או ימים, התקלה חוזרת, ואני מתכתב ללא הרף עם נציגים שונים בחברה.
המחשב נשלח פעמיים למעבדה, פעם אחת מהן הוחזר "תקין", לכאורה, ובפעם השניה הוחלף חלק, שלא עזר בטיפול בתקלה.
לפני כחודש, שלחתי את המחשב בשלישית למעבדה לתיקון, ובמקביל קיבלתי מחשב חלופי מטעם החברה.
היום, 12.4.20, המחשב שלי טרם הוחזר אליי, והמחשב החלופי שבק חיים, בתשובה מהחברה המחשב שלי עוד לא תקין, חסר חלק שרוצים להחליף אותו, ואין מחשב חלופי נוסף שיכולים לשלוח לי.
אני סטודנט, והמחשב הוא כלי הכרחי עבורי, במקביל לעובדה שגם את העבודה שלי אני מבצע מהמחשב (מנהל אתר אינטרנט וקורסים מקוונים), כך שגם היכולת שלי לעבוד בצורה נוחה - נפגמה.
יש לציין שביקשתי כמה וכמה פעמים שיחליפו לי למוצר חדש או מדגם שונה, כבר בפעם השניה שהמוצר נשלח למעבדה.
מה הזכויות שלי כצרכן במקרה זה? האם מדובר כאן בעבירה על חוק המכר בשל קבלת מוצר, לכאורה תקין, אך התקלה הזו חוזרת כבר כמעט שנה וחצי וכעת הטיפול בה מתעכב יתר על המידה? האם יש עילה לקבלת פיצוי הולם?
תודה
| |
|
|
|
| 16/4/2020 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 16:18:41 |
| שלום רב אור,
ראשית, סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
היות שאתה מציין כי:
"...במקביל לעובדה שגם את העבודה שלי אני מבצע מהמחשב (מנהל אתר אינטרנט וקורסים מקוונים)..." ייתכן שלא תענה להגדרת "צרכן" שמשמעותו שחוק הגנת הצרכן לא יחול עליך.
יחד עם זאת, באפשרותך לפנות אל החברה מכח ההסכם החוזי בניכם ולכן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק תוך כמה זמן החברה התחייבה לתקן את המוצר והאם יש פיצוי מוסכם במקרה שהתיקון לא צלח.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל החברה מכח חוק המכר, בטענה לתקלה חוזרת ונשנית ובדרישה לבצע החלפה, לכאורה. | |
|
|
|
| 13/4/2020 11:52 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2020 | | שעה: | 11:52:23 |
| הזמנו ריהוט 0ארון) ב7.3 , מועד אספקה היה 21 ימי עסקים
ההזמנה טרם סופקה
האם אני זכאית לבטל את העסקה ללא דמי ביטול ?
האם ימי שישי נחשב יום עסקים ?
אודה לתשובתכם
תודה | |
|
|
|
| 16/4/2020 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 14:51:20 |
| שלום רב עדן,
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
על מנת לענות לשאלתך:"...האם ימי שישי נחשב יום עסקים ?..." אבקש לדעת האם בית העסק פעל בימי שישי? האם פנית אל בית העסק בעניין? אם כן, מה תגובתו?
בעקבות המצב כיום, ראי הנחיות לשגרה חדשה כפי שמפורט באתר משרד הבריאות, בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ | |
|
|
|
| 13/4/2020 10:40 |
מריה |
 | | מחבר: | מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2020 | | שעה: | 10:40:39 |
| שלום,
לאחר התקשרות עם בית העסק, הבעיה נפתרה וברצוני לבטל את פנייה/תלונה מספר 692675.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 16/4/2020 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 14:35:40 |
| שלום רב מריה,
פנייתך הועברה לטיפול על מנת לסגור את תלונתך, כבקשתך, מודים לך על העדכון. | |
|
|
|
| 9/4/2020 23:32 |
סיגלית |
 | | מחבר: | סיגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/04/2020 | | שעה: | 23:32:47 |
| יש לי מנוי לקאנטרי עד סוף חודש מאי. הקאנטרי יצא במבצע של חידושים לפני הזמן תמורת הטבה שתינתן במהלך המנוי.
בתחילת מרץ החלטתי לנצל את המבצע וחידשתי את המנוי, שכאמור אמור להיכנס לתוקף רק בסוף חודש מאי. לאחר ביצוע העסקה נזכרה המזכירה שלא הציעה לי מנוי לשנתיים בהנחה משמעותית. אמרתי לה לבטל את העיסקה ולעשות עיסקה חדשה. היא ניסתה לבטל ולא הצליחה ולכן אמרה לי שתעשה זאת למחרת היום. למחרת התקשרתי לקאנטרי, היתה שם מישהי אחרת שידעה מהעניין והבטיחה לטפל בכך. חיכיתי עוד יום ואז ניתנה ההוראה לסגור את כל מכוני הכושר ולא יכולתי ליצור איתם קשר וגם ראיתי שלא נעשה דבר בנדון.
התקשרתי לחברת האשראי והסברתי את העניין, הם גם ניסו ליצור קשר עם המכון ולא הצליחו ואז הסכימו להקפיא את העיסקה על מנת שלא ירד לי חיוב החודש (שכאמור הוא שגוי), אבל לא הסכימו לבטל את העיסקה והיא מופיעה לי כעיסקה בבירור.
בינתיים החלטתי שאני לא רוצה כלל לחדש את המנוי. אין לי איך להודיע להם, האם הם יכולים לחייב אותי לעשות את העיסקה למרות שמנוי הוא עתידי? | |
|
|
|
| 16/4/2020 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 14:04:10 |
| שלום רב סיגלית,
את מציינת כי:
"...לאחר ביצוע העסקה נזכרה המזכירה שלא הציעה לי מנוי לשנתיים בהנחה משמעותית. אמרתי לה לבטל את העיסקה ולעשות עיסקה חדשה..."-מתי ביקשת מהחברה לבטל את העסקה(תאריך)?
ומתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
בכל מקרה פני אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה , באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים? | |
|
|
|
| 9/4/2020 15:13 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/04/2020 | | שעה: | 15:13:42 |
| | שלום, לפני תקופת המגפה, בטרם פרצה, שילמתי לחברת נסיעות עבור טיול מסע לפולין שתואם עם ביה"ס. אנחנו ההורים לא חתמנו על העסקה, פשוט התקשרנו לחב'הנסיכות ושילמנו. ואז פרצה המגפה. הטיול היה אמור לצאת אך נדחה לשנה הבאה. האם אני זכאית לבטל את תשלומי האשראי שעדיין יורדים לי עבור הטיול? כיוון שלא קיבלתי את מה ששילמתי עליו במועד שהייתי אמורה לקבל.אודה לתשובה. | |
|
|
|
| 16/4/2020 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 13:49:28 |
| שלום רב רחל,
יש לפנות אל משרד החינוך לבירור בעניין.
לעניין תשלומים עתידיים- פני אל חברת האשראי בטענה ל"כשל תמורה מלא" על מנת שתעצור את המשך התשלומים העתידיים. | |
|
|
|
| 7/4/2020 13:36 |
סטודנט |
 | | מחבר: | סטודנט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2020 | | שעה: | 13:36:23 |
| שלום,
נרשמתי לקורס מקצועי אשר היה אמור להיות פרונטלי בכיתה.
לאור המצב, הוסב קורס זה לקורס אונליין בו לא הייתי מעונין. ביקשתי לבטל את הקורס יום לפני שהתחיל, אך נעניתי בסירוב.
הצעתי פשרה שכן אותו קורס אונליין הוצע ב50 אחוז הנחה, אל נעניתי שוב בשלילה.
מה הזכויות שלי בנושא? | |
|
|
|
| 16/4/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 13:42:23 |
| שלום רב אדון,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
מתי הודיעו לך על השינוי בעקבות המצב?
אתה מציין כי:"...ביקשתי לבטל את הקורס יום לפני שהתחיל..."- מדוע החלטת לבטל יום לפני שהקורס החל?
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/4/2020 10:05 |
שרון כהן |
 | | מחבר: | שרון כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2020 | | שעה: | 10:05:34 |
| שלום
יש לי רב קו תעריף סטודנט חופשי שנתי.
לא השתמשתי בו כבר שלושה שבועות וכנראה שהוא לא יהיה בשימוש עד סוף התוקף שלו.
רכבת ישראל לא עונים בטלפון, והמוקד של תחבורה ציבורית שמוטבע על הרב קו (*8787) צורחים שהם לא קשורים לטיפול בדברים כאלה בשום צורה ומנתקים.
מדובר בהמון כסף עבורי שהולך לפח, הרכבת ממשיכה להרוויח למרות שהיא לא מספקת שירות כלל.
אשמח לדעת איך אוכל לקבל את כספי בחזרה
תודה! | |
|
|
|
| 7/4/2020 11:12 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2020 | | שעה: | 11:12:33 |
| הרשות הארצית לתחבורה ציבורית: pniotcrm@mot.gov.il
לא נראה לי שאתה צריך להילחץ. הנושא ידוע וכנראה שתקבלו החזר גם ללא בקשה. | |
|
|
|
| 16/4/2020 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 13:18:53 |
| שלום רב שרון,
בנוסף למענה של מר משה, באפשרותך לפנות בכתב אל התאחדות הסטודנטים לבירור העניין(ככל שהרכישה בוצעה במסגרת חברותך למועדון).
| |
|
|
|
| 7/4/2020 01:10 |
משה קוזאק |
 | | מחבר: | משה קוזאק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2020 | | שעה: | 01:10:41 |
| שלום רב,
רכשתי מחשב נייד דרך אתר אינטרנט בחברת KSP.
המחשב נייד הגיע עם שליח ב- 03.04, לאחר בדיקה כי המחשב שנקנה תקין התגלה לי כי יש בעיה בחומרה החיבור של HDMI מתחמם יתר על המידה גם אם ישנו שקע מצד אחד ואינו מחובר למכשיר אחר.
חשוב לציין כי ניתן להחזיר את המכשיר לאריזתו המקורית ללא כל בעיה.
האם ניתן לבטל את העסקה? אם כן, האם אני מחוייב בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם על אף שישנו פגם?
כמו-כן אם המחשב הנייד חובר לשקע לחשמל האם ישנה השפעה על ביטול העסקה או הזכאות?
תודה רבה :) | |
|
|
|
| 16/4/2020 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 13:12:04 |
| שלום רב משה,
לעניין שתי השאלות הראשונות:
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם,ובמקרה בו הביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, ובלבד שלא נעשה שימוש ב"...מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;", כקבוע בסעיף 14ג(ד)(3) בחוק הגנת הצרכן.
לעניין השאלה השלישית- בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מחריגה את זכות הביטול במוצר חשמלי והיות שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, סירוב בית העסק לבטל את העסקה, לכאורה בטענה שבוצע חיבור עלול להוות הטעיה, בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך
| |
|
|
|
| 7/4/2020 00:22 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2020 | | שעה: | 00:22:00 |
| לפני שבועיים וחצי נרשמתי לקורס דרך הטלפון, בשיחה נאמר לי שבעקבות המצב ניתן לבטל ולקבל חזרה את דמי ההרשמה בסך 1000 שח - עד 3 שבועות לפני פתיחת הקורס. לכן החלטתי להירשם והשבוע כשרציתי לבטל (חודש לפני הקורס) הנציגה סירבה והתחמקה.
כמו כן לא קיבלתי שום קבלה או אסמכתא על ההרשמה לקורס למרות שביקשתי מספר פעמים
מה אוכל לעשות? תודה רבה | |
|
|
|
| 16/4/2020 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 12:56:04 |
| שלום רב אורית,
לעניין ההסכם- האם בהסכם ההתקשרות צוין כי :"...בעקבות המצב ניתן לבטל ולקבל חזרה את דמי ההרשמה בסך 1000 שח - עד 3 שבועות לפני פתיחת הקורס..."?
אם לאו, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
מבחינת חוק הגנת הצרכן- האם קיבלת טופס גילוי נאות, שבו מפורטים פרטי העסקה ובין היתר, פרטים בדבר ביטול עסקה? | |
|
|
|
| 6/4/2020 13:12 |
לב |
 | | מחבר: | לב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 13:12:28 |
| המועד של המופע נדחה בעקבות קורונה לתאריך שלא מתאים לי.
האם אני זכאי להחזר מלא (העסקה בוצעה באינטרנט)?
בקופת כרטיסים טוענים, כי מגיע לי החזר בניקוי 5%.
תודה. | |
|
|
|
| 16/4/2020 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 10:20:11 |
| שלום רב לב,
לעניין ביטול העסקה מכח חוק הגנת הצרכן- בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי בילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות.
ביטול בעקבות המצב- עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה להגבלה נוספת ליציאה למרחב הציבורי, הרי שהחברה אינה יכולה להעניק את השירות,כלומר החברה מצויה במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, ובהנחה שאינך מעוניין לקבל את השירות במועד מאוחר יותר הרי שבאפשרותך לדרוש את השבת כספך, לפיכך,ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקל בסירוב, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/4/2020 13:04 |
ניב |
 | | מחבר: | ניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 13:04:19 |
| שלום רב , הזמנתי לפני שבוע וחצי מחנות רהיטים באינטרנט ארון , נאמר לי שיגיע לאחר מספר ימים
והמוצר לא הגיע התקשרתי אליהם שוב והודיעו לי שזה יתעכב ויגיע השבוע , הבנתי מביקורות באתרים שהחברה שרכשתי ממנה עבדו כבר על הרבה לקוחות , לאחר שלא הצלחתי להשיג את החנות יומיים הם חזרו אליי בצורה מאוד תוקפנית על כך שרציתי לבטל את העסקה ואמרו לי שיחייבו אותי ב150 שקלים דמי ביטול.
ההזמנה עצמה עלתה לי 630 , כרגע ביקשתי לבטל ופניתי אליכם משום שהם לא צריכים לבקש ממני דמי ביטוח מקווה שתעזרו לי תודה רבה וחג שמח. | |
|
|
|
| 16/4/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 10:03:19 |
| שלום רב ניב,
האם המוצר הוזמן בהזמנה מיוחדת?
האם העיכוב נגרם בעקבות המצב?
עקרונית,בעסקה במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה.
על כן, היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לידיעתך,הרשות להגנת הצרכן הוציאה הנחיה המתייחסת לסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", לקריאה בעניין ראה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona | |
|
|
|
| 6/4/2020 12:12 |
עדן |
 | |
|
| 16/4/2020 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 09:50:37 |
| שלום רב עדן,
לעניין זה ראה את ההנחיות לשגרה חדשה כפי שמפורסמות באתר משרד הבריאות, בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4 | |
|
|
|
| 6/4/2020 11:45 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2020 | | שעה: | 11:45:09 |
| שלום רב,
לפי הנחיית משרד החינוך, מוסדות חינוך שאינם רשמיים (מוכרים שאינם רשמיים או פטור) בשלב החינוך היסודי (כיתות א'-ו' או א'-ח'), בהם נגבה תשלום עבור השלמת שכר לימוד מההורים, ימשיכו ויגבו את שכר הלימוד.
מדובר בשכר לימוד של מעל אלף שקלים גם כאשר המוסד סגור.
האם ההנחייה הזו חוקית? האם אינה נוגדת את עניין אי קבלת תמורה?
מה ניתן לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 16/4/2020 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 09:19:54 |
| שלום רב יורם,
מה היה הנימוק להמשך הגביה על אף שהשירות לא ניתן?
למי מועבר התשלום- האם למשרד החינוך או לחברה?
| |
|
|
|
|