| 17/4/2020 16:23 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 16:23:54 |
| | בזק בינלאומי אינטרנט,מנסים לחייב אותי לעשות הוראת קבע בניגוד לרצוני.אני כרגע מקבל חשבוניות ומשלם בדואר.למרות זאת הם טוענים שיש לי חוב,ובשיחת טלפון איתם מודים שזו טעות.זה לא פעם ראשונה...הופך להיות ממש מטריד. מה אפשר לעשות? אני כבר החלטתי להתנתק מהם. | |
|
|
|
| 20/4/2020 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 08:54:52 |
| שלום רב יניב,
לעניין הטענה כי :
"...הם טוענים שיש לי חוב,ובשיחת טלפון איתם מודים שזו טעות..."- באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך השתלשלות העניינים.
לעניין הטענה כי:
"... אני כבר החלטתי להתנתק מהם."- במידה שאתה מעוניין להתנתק עליך לעיין בהסכם על מנת לבדוק אם יהיה עליך לשלם קנס יציאה וכן לשלוח הודעת ניתוק לחברה.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/4/2020 15:15 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 15:15:59 |
| היי במקרה של תביעת קטנה נגד רשת חנויות, למשל סופרמרקט,
האם הכתובת לשליחת כתב התביעה היא מקום בית העסק בו בוצע המקרה נשוא התביעה (שגם רשום תחת שם החברה בחשבונית), או לחילופין כתובת החברה ברשם החברות?
במקרה שכבר נשלח כתב התביעה לבית העסק בכתובת הרשומה בחשבונית, ובית העסק סירב לקבל את כתב התביעה, האם יוכלו לטעון במשפט שלא שלחתי למקום הנכון, והייתי צריך לשלוח לכתובת שרשומה ברשם החברות ? | |
|
|
|
| 20/4/2020 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 08:37:19 |
| שלום רב דוד,
האם בטרם הגשת את התביעה האם פנית אל בית העסק, אם כן, לאן שלחת את תלונתך(להנהלה)?והאם הגיבו לך?
לנוחיותך, קיים מדריך לתביעות קטנות, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/guide-to-small-claims
(ראה תחת הכותרת: "את מי ניתן לתבוע?")
| |
|
|
|
| 17/4/2020 12:43 |
אבישי |
 | | מחבר: | אבישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 12:43:45 |
| לפני חג הפסח רכשנו טאבלת עבור אימי- אישה מבוגרת מאד- לתכלית שיתופה בלילה הסדר עקב בידודה מסכנת הקורונה.
הטאבלט הגיע כשבוע לפני החג ובהפעלה ראשונה נתגלו תקלות
1. הואבלט לא זיהה חלק מהרשתות האלחוטיות - זיהה רשתות רחוקות של שכנים אך לא זיהה את הרשת הביתית
2. מידי פעם במעבר בין פונקציות למשל הקפצת מקלדת לטובת הקלדת נתונים שונים הייתה השהייה ארוכה מאד ולא אופיינית בוודאי לא כשמדובר במכשיר חדש מהקופסא.
התקלות מתועדות בסרטוני וידאו.
פניתי לבית העסק והסברי להם שאני מעוניין לבטל את העסקה מישום שהמכשיר לא תקין אני לא יכול לקחת סיכון שתקרה תקלה אצל אימי כי לא אוכל לבוא לתפעל מחמת הבידוד וכי אין די זמן ואפשרויות להגיע לבית העסק ולהחליף את המוצר או לנסות לתקנו. בין העסק סירב, וגם טען שלא ניתן להזדכות בניקוי 5% או 100 ש"ח כיוון שנעשה במכשיר שימוש...
בסופו של דבר הגעתי עם בית העסק להבנה שנעשה נסיון לתפעל את התקלה מרחוק באמצעות תמיכה טלפונית ביום המחרת, ואם הדבר לא יצלח נחזיר את המוצר.
במועד שנקבע, בית העסק לא הגיב להודעות שנשלחו - כל התקשורת עם בית העסק מתבצעת בישומון וואצאפ- ובסופו של דבר כשהצלחתי ליצור קשר טלפוני נאמר לי "שהגעתי למחסן, שיש לחץ, ושיעבירו את ההודעה עכשיו, ושייצרו איתי קשר או יענו בישומון" שום דבר מהדברים הללו לא קרה.
הודעתי לבית העסק בכתב בישומון שבחוסר התגובה שלהם וכיוון שאני חייב לפתור את הבעייה של אמי לפני החג, בעצם חוסר התגובה שלהם אם מאלצים אותי למצא פיתרון חלופי.
לפני מספר ימים הוחזר המוצר באריזתו לבית העסק, ואולם בית העסק מסרב לבטל את העסקה אפילו לא בניקוי 5% (שגם הם לדעתי לא מוצדקים במקרה הנ"ל) בטענה ש"עשיתי שימוש במכשיר"
למןתר לציין שמכשיר מעין זה דורש יציר חשבון והכנסת נתונים שונים לצורך הפעלה ראשונית שלו. אין דרך להגיע להבנה שהמכשיר מקולקל מבלי להפעיל אותו. לא ברור לי איך הדבר יכול להוות עילה לטענה שנעשה שימוש במכשיר , מה גם שטענה זו לא רלוונטית במקרה שהעילה להחזרה היא תקלה ולא חוסר שביעות רצון כללית.
הודעתי לבית העסק שאכתוב את חויית המשתמש שלי באתרי דירוג והם בתגובה מאיימים עלי בתביעת דיבה...
האם החוק עומד לצדי במקרה כזה והאם אני זכאי להחזר מלא על הקנייה? | |
|
|
|
| 20/4/2020 08:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 08:22:26 |
| שלום רב אבישי,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסק פרונטלית?
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם ובלבד שלא מדובר במידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
וייתכן כי לא קמה לך זכות חרטה היות שאתה מציין כי :
"....שמכשיר מעין זה דורש יציר חשבון והכנסת נתונים שונים לצורך הפעלה ראשונית שלו...."
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא נעשה בו שימוש (חיבור לחשמל מהווה שימוש במוצר), במקרה שלך, היות שנעשה שימוש במוצר, לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
לאור האמור לעיל, באפשרותך לפנות אל נותן האחריות (יצרן/יבואן) כמתחייב בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) לתיקון המוצר, היה והתיקון לא צלח, על היבואן/יצרן להחליפו או לבטל את העסקה לפי בחירת היבואן/יצרן.
לפיכך, יש לפנות אל נותן השירות- היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 17/4/2020 10:18 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 10:18:25 |
| שלום,
הזמנתי מרב בריח 2 דלתות.
דלת פנים ודלת חוץ.
הגיע מודד בכדי למדוד את הפתחים הללו.
המודד לקח מדידות ונתן לי אפשרות של בחירת צבעים.
ראוי לציין שהפתח הפנימי הוא "רחב" (24סמ), וציינתי בפני המודד שאני מעוניין במשקוף שיתפוס את כל הפתח.
היום הגיע מתקין והסביר לי שהזמינו עבורי משקוף "צר". בשביל משקוף "רחב" אני צריך להוסיף 700שח ולחכות לפחות 40 יום מרגע ההזמנה עד התקנה חדשה.
אני מעוניין לבטל את ההזמנה שלי מהם (ששולמה במלואה).
האם הדבר אפשרי?
| |
|
|
|
| 20/4/2020 07:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 07:40:06 |
| שלום רב דן,
אתה מציין כי:
"...ראוי לציין שהפתח הפנימי הוא "רחב" (24סמ), וציינתי בפני המודד שאני מעוניין במשקוף שיתפוס את כל הפתח..."- האם יש לה הוכחה התומכת בטענתך, האם זה מופיע במסמך כל שהוא?
היה ולא הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 17/4/2020 08:20 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 08:20:53 |
| שלום וברכה,
אתמול ניסיתי להחזיר אובן טוסטר לאושר עד, הקופאית הראשית אמרה לי שבגלל הקורונה הם לא מקבלים שום מוצר חזרה, אמרתי לה שהשלט שתלוי אומר שרק מוצרי מזון לא מחזירים, והיא אמרה שהוראות משרד הבריאות הן שאין לקבל בחזרה שום מוצר שהוא, ושגם אחרי הקורונה אני לא יוכל להחזיר בגלל שיעבור הזמן - בקיצור אכלת אותה היא אמרה לי. זה נכון? באמת אסור להם או שהם לא חייבים לקבל חזרה את המוצר? | |
|
|
|
| 20/4/2020 07:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 07:31:21 |
| שלום רב ישראל,
במידה שאתה ביקשת לממש את זכותך לבטל את העסקה, אבקש לדעת מתי נרכש המוצר(תאריך)? והאם נעשה שימוש במוצר(חיבור מהווה שימוש במוצר)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל לא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, היה ואתה עומד בזמנים וכן לא חיברת את המוצר לחשמל, הרי שבאפשרותך לפנות בכתב אל בית העסק, תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ובית העסק יסרב, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/4/2020 16:43 |
אופק |
 | | מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 16:43:26 |
| שלום,
הזמנתי טיסה וביטלתי אותה באותו היום, ואני אמור לקבל זיכוי מלא בגין הביטול בהתאם למדיניות חברת התעופה (מדיניות שהודיעו עליה במיוחד באתרם הרשמי בגלל הקורונה). הזמנתי את הכרטיסים באמצעות סוכנות ישראלית. יש לי אסמכתא אודות הביטול ועל כך שאקבל זיכוי מלא תוך 60 יום.
מבירור שלי עם חברת התעופה, הם אמרו שהם מזכים תוך 5-10 ימים כאשר המקסימום זה 40 יום. לפחות עד אתמול חברת התעופה עבדה וביצעה זיכויים כרגיל (על פי שיחות שלי איתם ועל פי דיווחים בתקשורת הבינלאומית. אני לא מבין למה זה מתעכב שכן עברו כבר 30 יום ובפרט מכיוון שיש לחברת התעופה קו ישיר לסוכנויות ודרכו ניתן לפתור זאת בקלות (או לפחות לתת לי תשובות קונקרטיות לגבי היכן המקרה שלי עומד), אך סוכנות הנסיעות מסרבת שוב ושוב לפנות לחברת התעופה בטלפון והיא מתעקשת לדון איתם רק בערוצים המקובלים שהם מכירים. איני יודע באילו ערוצים מדובר אבל במספר טלפון שהצעתי להם הם לא מוכנים ומבדיקתי הזמינות של חברת התעופה שם היא טובה מאוד - ענו לי מספר פעמים תוך דקה בכל פעם שניסיתי, 24/7, אך הם לא מוכנים לדון עימי במספר הנ"ל שכן הוא נועד רק לסוכנויות. אציין כי פניתי לחברת התעופה בטלפון שפתוח לכולם אך שם הם יכולים לטפל רק בהזמנות שבוצעו ישירות באתר שלהם ואין להם גישה להזמנות שבוצעו דרך סוכנויות ולכן לא ניתן לטפל בי בערוץ הנ"ל.
פנחתי לסוכנות וביקשתי שיבטלו את החיוב (או יפנו לחברת האשראי לצורך כך, או יאפשרו לי לעשות זאת באישורם) שכן החיוב טרם ירד אך הם סירבו כי הם טענו שהם העבירו את הכסף לחברת התעופה (אזכיר כי הזמנתי וביטלתי באותו יום) וכעת הם לא יזכו אותי עד שיקבלו את הזיכוי חזרה מחברת התעופה. פניתי לחברת האשראי שכן טרם ירדו התשלומים אך הם אומרים שזה לא שכל תמורה כי הטיסה יצאה לפועל (ואנחנו הרי ביטלנו אותה בכפוף לזיכוי מלא) ולכן הם יוכלו לבטל את החיובים רק אם אתם תמליצו להם על כך או באישור הסוכנות (שלא אקבל).
החשש שלי הוא מכך שהסוכנות לא עושה מספיק על מנת להשיב את כספי ובהמשך זה יעלה לי בכל הכסף שלא בצדק, או חמור מכך - שהם פשוט מחזיקים בכסף ולא מוכנים להשיב לי אותו מכל מיני סיבות וזאת על אף הדרישות החוזרות שלי. אני גם חושש לחכות את 60 היום מכיוון שמאנשים אחרים שהזמינו דרך אותה הסוכנות וחיכו את כל 60 היום, הם הופתעו שלא קיבלו את כספם ואף עברו מעל 90 יום מהביטול שלהם, ולכן לא אוכל להסתמך על המועדים שלהם וזה נראה כבר כמו רצון להשתיק ולהרגיע את הפונים. כמובן שיש גם חשש מפשיטת רגל של חברת התעופה ו/או הסוכנות.
לכן, אשמח לדעת האם ניתן (וכיצד) לקבל את אישורכם לחברת האשראי וזאת לצורך ביטול החיובים לסוכנות שטרם ירדו?
בנוסף- מה קורה במצב של פשיטת רגל על ידי הסוכנות (מה ניתן לעשות לצורך מזעור נזקים)? וכנ"ל במקרה של פשיטת רגל על ידי חברת התעופה?
ככל שזה משנה - החיוב כרגע פרוס על תשלומים רבים שטרם ירדו.
תודה מראש!
אופק | |
|
|
|
| 19/4/2020 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 14:44:15 |
| שלום רב אופק,
ראשית, בפנייתך אתה מציין כי:
"...פנחתי לסוכנות וביקשתי שיבטלו את החיוב ...אך הם סירבו כי הם טענו שהם העבירו את הכסף לחברת התעופה...החשש שלי הוא מכך שהסוכנות לא עושה מספיק על מנת להשיב את כספי..."-
האם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל? האם פנית לסוכנות שמולה ביצעת את העסקה בכתב בבקשה לסייע לך לקבל את כספך מול חברת התעופה.
לעניין זה,יצוין כי חוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),
תשע"ב-2012 )קובע כי:
"15. לשם קבלת פיצוי כספי או השבת תמורה, רשאי נוסע לבקש מנותן שירותי סוכנות הנסיעות שממנו רכש את כרטיס הטיסה לטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה, לסייע לו בקבלת ההטבות האמורות; ביקש הנוסע כאמור, יפנה נותן שירותי סוכנות הנסיעות למפעיל הטיסה, למארגן או למי מטעמם, למימוש זכאותו של הנוסע לאותן הטבות, בהתאם להוראות חוק זה"
בנוסף, ראה סעיף 3, 6 בחוק שירותי תעופה בקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_707.htm
לעניין חברת האשראי- במידה שישנם תשלומים עתידיים באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בטענה ל"כשל תמורה" ואם תתקל בבעיה תוכל לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות קישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/PublicEnquiries.aspx
לשאלתך בדבר פשיטת רגל- במצב בו חברה נקלעת לקשיים כלכליים ובית המשפט מינה כונס נכסים או מפרק משמעות הדבר הוא שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבותה ולכן ניתן להגיש תביעת חוב ואולי אם יישאר כסף תוכל לקבלו. | |
|
|
|
| 19/4/2020 15:24 |
אופק |
 | | מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 15:24:21 |
| שלום ותודה על המענה.
קודם כל אציין שאני לא מתייחס ודורש פיצוי - אני דורש רק את כספי בחזרה (ומכיוון שהחיוב טרם הועבר, אני דורש את ביטול החיוב אצל חברת האשראי).
לחברת התעופה יש נציגות בישראל אך לא ניתן להשיג אותה כלל (ניסיתי בטלפון ובמייל שניתנו לי ע"י חברת התעופה כאשר יצרתי איתם קשר בסניף שלהם בחו"ל). בהזדמנות זו אבהיר גם כי סוכנות הנסיעות הינה סוכנות ישראלית.
לא בטוח שהמקרה שלי נכנס תחת "טיסה שבוטלה" בחוק שירותי תעופה שכן הטיסה עצמה התקיימה במועד שלה (16.3.2020) אך אנחנו לא הופענו אליה שכן אני ביטלתי ביוזמתי את הטיסה (הביטול נעשה יום לפני מועד הטיסה - 15.3.2020, שזה גם היום שבו הזמנתי את הטיסה). אציין שוב כי לפי מדיניות חברת התעופה אני זכאי להחזר מלא של התמורה ששילמתי שכן זו המדיניות שהם קבעו בגלל הקורונה.
חברת האשראי לא מוכנה לבטל את התשלומים העתידיים (ביקשתי לבטל אותם בנימוק של "כשל תמורה"). חברת האשראי לא מוכנה לבטל כי מבחינתם הם רשאים על פי החוק לבטל עסקה בהוראת בית העסק בלבד (במקרה זה - סוכנות הנסיעות שכן החיוב באשראי מיועד אליה כי ההזמנה בוצעה דרכה), וסוכנות הנסיעות לא נותנת לה הוראה כזו כי היא לא מוכנה להשיב לי את כספי עד שחברת התעופה תשיב לה את הכסף (כי הסוכנות טוענת שהכסף הועבר לחברת התעופה והסוכנות טרם קיבלה את הכסף בחזרה. יש לציין שחברת התעופה תכף חורגת ממדיניות ההחזרים שלה שהוא עד 40 יום ממועד ביטול העסקה).
חברת האשראי טוענת שלא מדובר בכשל תמורה כי הטיסה עצמה יצאה לפועל ב-16.3, אנחנו פשוט לא הגענו אליה (כי ביטלנו אותה מראש בכפוף לקבלת התמורה המלאה ששולמה) ולכן לא מדובר בשירות שלא סופק. לכן, הם טוענים שעליינו פשוט לחכות לביצוע החזר התמורה על ידי הסוכנות (וזאת לאחר שהסוכנות תקבל את כספי חזרה מחברת התעופה, כי ללא תנאי זה הסוכנות לא מוכנה להשיב לי את כספי או לאשר לחברת האשראי לבטל את החיוב). העניין הוא - כפי שציינתי בתגובתי הראשונה - שאני לא חושב שהסוכנות תעמוד במועד שהם אמרו שעד אליו הכסף שלי ישוב אליי - 60 יום (כבר עברו מעל 30 ימים ואנשים נוספים שהזמינו דרך סוכנות הנסיעות שהזמנתי דרכה חיכו כבר 90 יום וטרם קיבלו חזרה את כספם).
במצב הדברים האמור - איך אני יכול לבטל את החיובים דרך חברת האשראי (כי הם לא מוכנים לבטל בעקבות כשל תמורה)?
בנוגע לפשיטת רגל:
במידה ורק חברת התעופה פושטת רגל, האם אני זכאי לביטול החיובים דרך חברת האשראי (שכן ההזמנה בוצעה באמצעות סוכן נסיעות והתשלום למעשה בוצע אליו ולא ישירות לחברת התעופה)?
במידה ורק סוכנות הנסיעות פושטת רגל, האם אני זכאי לביטול החיובים דרך חברת האשראי? | |
|
|
|
| 19/4/2020 17:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 17:12:14 |
| שלום רב אופק,
תודה על ההבהרה.
בעניין חברת האשראי תוכל לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל לבירור שאלותיך, באמצעות הקישור שפורט למענה לעיל .
בעניין סוכנות הנסיעות- בפנייתך הראשונה אתה מציין כי:
"... הזמנתי את הכרטיסים באמצעות סוכנות ישראלית. יש לי אסמכתא אודות הביטול ועל כך שאקבל זיכוי מלא תוך 60 יום..." - האם הפרסום בדבר זכות החרטה וההשבה המלאה בתוך 60 יום פורסם על ידי הסוכנות? אם כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם הסוכנות מסרבת לפעול בהתאם למוסכם בניכם, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך מול הסוכנות, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(ככל שבוצעה פניה בכתב לסוכנות) .
| |
|
|
|
| 16/4/2020 11:23 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 11:23:53 |
| שלום,
אני ומנויים רבים אחרים ברשת חדרי הכושר גרייט שייפ חווים יחס מזלזל ביותר וחסר התחשבות מצד רשת חדרי כושר זו בתקופה הרגישה הזו של הקורונה. הם שלחו הודעות ופרסמו ברשתות שהמנויים מוקפאים, אבל מה מסתבר? שההורדות ממשיכות כרגיל!!, וזאת בתירוץ עלוב ש"העובדים הוצאו לחל"ת ואין להם גישה למערכות. בשלב זה לא ניתן להקפיא תשלומים \ לעצור חיובים". אבל כן יש מי שיענה במייל ויגיד את התירוץ הזה.
כפי שראיתי שכתבתם אתם באתר בהתייחסות לכך-"המועצה פונה לצרכנים ולעוסקים לפעול בהגינות זה כלפי זה ומתוך סולידריות חברתית וערבות הדדית לפעול למציאת שביל הזהב בכל מקרה לפי נסיבותיו ולדוגמא – יתכן שבמקרה של מנוי לחדר כושר, הצדדים יסכימו להאריך את המנוי בתקופת ההשבתה."
פה יש החלטה חד צדדית של חדר הכושר פשוט להאריך את המנוי לאחר התקופה הזו בלי תשלום נוסף (שהרי יש עכשיו הורדת תשלומים כרגיל). מה שכן, מנויים רבים ואני בתוכם שרוצים לבטל את המנוי לאלתר עכשיו ולא להמשיך לשלם להם כספים מיותרים- נתקלים בלא מענה!!ש"רק בחזרה לשגרה יוכלו לטפל בבקשות".
ממה שביררתי במספר חדרי כושר אחרים- גדולים יותר ופחות מרשת גרייט שייפ- הם לא רק הקפיאו מנויים, אלא גם הקפיאו הורדות תשלומים!! אז למה גרייט שיים לא יכולים???
זה מצב אבסורדי וחסר התחשבות לגמרי. כרגע שילמתי כסף על חודש וחצי של כלום.
אודה לעזרתכם בנושא. | |
|
|
|
| 17/4/2020 12:36 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 12:36:39 |
| | כן הצלחתי בסוף לדבר איתכם בטלפון ועזרו לי במה שאפשר כרגע. תודה! | |
|
|
|
| 19/4/2020 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:40:28 |
| שלום רב נופר,
תודה רבה על העדכון.
| |
|
|
|
| 17/4/2020 20:47 |
אוולין |
 | | מחבר: | אוולין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 20:47:55 |
| | גם ברשת חדרי כושר SWIFT עושים בדיוק את אותו הדבר. הגשתי תלונה פה, במידה ולא יהיה מענה צריך לאסוף את כלל הלקוחות שנפגעו מכך ולהילחם בבית המשפט. פשוט בזיון כמה כסף חדרי הכושר פשוט גונבים!! מהלקוחות שלהם. ושלא לדבר על כך שהם מפרים את החוזה, אז למה שלא נפר גם ונפסיק לשלם להם?! שאלה | |
|
|
|
| 19/4/2020 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:53:39 |
| שלום רב אוולין,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לעניין דרישתך ביטול העסקה בגין המצב- עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה(עדכון)" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא במקרים המפורטים בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ואינכם מקבלים את השירות בשל המצב באפשרותכם לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותכם בעבור התקופה בה לא קיבלתם שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונכם, תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/4/2020 21:30 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 21:30:16 |
| שלום,
נתקלנו במצב מאוד לא פשוט מול הגננת. הגננת החליטה שהיא לא מזכה את ההורים על מרץ, לא בהחזר כספי ולא בימים. כאשר נרשמנו לגן נתנו לה צ׳קים רק עד פברואר מאחר ונגמר הפנקס. העברנו לה תשלום עבור מחצית חודש מרץ בו עבדה. הגננת באותה נקודה החליטה שהיא מסיימת את ההתקשרות בינינו ומוציאה את הילד מהגן. רציתי לשאול האם מותר לה לנהוג כך ומהם האפשרויות שלי.
תודה ויום נעים. | |
|
|
|
| 19/4/2020 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:39:22 |
| שלום רב ענת,
לעניין ההסכם בניכם:
את מציינת כי:
"...כאשר נרשמנו לגן נתנו לה צ׳קים רק עד פברואר מאחר ונגמר הפנקס..."- מה סוכם בניכם בהסכם?
מה הסיבה שבית העסק בחר לבטל את העסקה- האם אתם לא פעלתם בהתאם למוסכם בניכם?
| |
|
|
|
| 16/4/2020 17:40 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:40:21 |
| בן זוגי ואני היינו אמורים להתחתן בחודש יוני
לאור המצב לא תהיה אפשרות לקיים את האירוע כמתוכנן
ברצוננו לבטל את החתונה אך האולם דורש מאיתנו לשלם דמי ביטול על סך 75% כפי שמצויין בחוזה
האם יש דרך כלשהי לבטל את האירוע בלי להפסיד כסף?
מה הם ההנחיות לגבי ביטול עקב הקורונה ? | |
|
|
|
| 19/4/2020 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:33:13 |
| שלום רב ספיר,
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתו "תקנות לשגרה חדשה(עדכון) לנוחיותך, מצ"ב הקישור לאתר משרד הבריאות :
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה... התקהלויות והתכנסויות")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, ככל שההנחיות יהיו תקפות למועד המדובר,באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק מסרב לדרישתך, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 16/4/2020 19:09 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 19:09:18 |
| שלום וברכה, רציתי לשאול כמה שאלות לגבי המקרה שלי. קניתי רחפן עם כמה מצלמות בשווי עשרות אלפי שקלים מחנות (מתצוגה) טלפונית ואמרו לי ששוה לי לקנות מתצוגה שזה משמעותית הרבה יותר זול ולמעשה: א. נתגלה שלמוצר יש הרבה באגים תפעוליים ב. המוצר מגירסא ישנה שכבר לא נמכרת בשוק בזמן שהדיבור היה על הגירסא החדשה וכמו שמוצג באתר של המוכרןרק באיסוף אחרי שדובבתי את המוכר אמר לי , לא היה כתוב בקבלה שהגירסא ישנה ויותר מזה המוכר אמר ג. יש חוסר התאמה לצרכים שלי ד. במחיר שקניתי 60,000 ש"ח אם הייתי מוסיף עוד 2000 ש"ח בחנות אחרת הייתי מקבל את המוצרים חדשים וכן בדקתי בעוד חנות.
שאלתי א) האם למוצר מתצוגה יש זכות לביטול (ואם אין אף אחד לא אמר לי בקניה שאי אפשר להחזיר) ב)אנחנו בימי הקורונה והחגים כיצד סופרים את ה-14? תודה | |
|
|
|
| 16/4/2020 19:10 |
אברהם |
 | |
|
| 19/4/2020 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:21:50 |
| שלום רב אברהם,
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
האם המוצר נרכש לשימושך האישי או לבית העסק?
היה והמוצר נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי-מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט)?
אתה מציין כי:
"...המוצר מגירסא ישנה שכבר לא נמכרת בשוק..."- האם אתה יכול להוכיח כי לא נאמר לך כי המוצר מגירסא ישנה אלא נאמר לך כי:
"...ששוה לי לקנות מתצוגה שזה משמעותית הרבה יותר זול..."?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן, במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה תאריך הייצור של המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 16/4/2020 10:54 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 10:54:54 |
| | שלום . ההורים שלי זוג פנסיונרים הזמינו , לאחר חסכון ארוך חופשה משפחתית אוגוסט יוון . היות וכבר היתה " עננת הקורונה " שמחנו במבצע של ישראייר שניתן להזמין ולבטל בכל עת עד שבועיים לפני ללא דמי ביטול. הזמנו בפברואר 14 כרטיסים לאוגוסט. כעת כבר ירדו 2/3 תשלומים כל אחד 8000 שח . אנחנו ביטלנו אבל אין עם מי לדבר בישריאייר " הם בחל"ת " ולא ניתן לבטל כעת . מבינה שזו צרה של הרבה אבל השאלה מה אפשר לעשות עם התשלום השלישי שאמור לרדת ב 3/5. ההורים של התקשרו פעמיים !! לחב האשראי לבטל את התשלום אך כל פעם מנפניפים אותם שלא ניתן לבטל כי זה" עוד רחוק " . הם לא מבצעים את חלקם בעסקה אז ברור שלפחו לא רוצים שיעברו להם עוד 8000 שח !! מה ניתן לעשות ? תודה !! | |
|
|
|
| 16/4/2020 20:45 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 20:45:01 |
| סליחה שמקפיצה אבל דחוף: מה לעשות שלפחות לא יורידו להם תשלום שלישי לחברה שלא עמדה בהתחיבות וחברת הויזה לא מוכנה לבטל חעוב שלישי שיהיה בתחילת החודש???
תודה | |
|
|
|
| 19/4/2020 13:20 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 13:20:39 |
| | מקפיצה כי יש עניין פה של דחיפות לפני הורדת תשלום נוסף !! לזוג פנסיונרים נא להתיחס. תודה | |
|
|
|
| 19/4/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 15:29:08 |
| שלום רב סיגל,
היה ואין מענה בחברת האשראי, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/PublicEnquiries.aspx
לעניין היעדר תגובה מטעם החברה(ככל שהפניה בוצעה בכתב) - באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 19/4/2020 16:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:14:43 |
| | חברת האשראי לא יכולה לבטל עסקה כזו ולכן גם לא רואה טעם לפנות לבנק ישראל. כדאי לשלוח הודעת ביטול עסקה בכתב לישראייר בנוסף לשיחה, שעדיף שתהיה גם מוקלטת. הייתי מגיש גם תלונה במועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 16/4/2020 17:42 |
ארנון |
 | | מחבר: | ארנון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:42:54 |
| הבן שלי קנה מזרון ב"אלוף המזרונים" ב 23.3.2020. נאמר לו שכל עוד המזרון בניילון המקורי שלו, ניתן להחליפו תוך 30 יום. הבן התקשר ושאל אם ניתן לבטל את העסקה (הוצע לו מזרון אחר במחיר כפול...) ונאמר לו שיש רק זיכוי.
האם יש זכות חוקית לבטל את העסקה, להחזיר את המזרון באריזתו המקורית ולדרוש החזר? | |
|
|
|
| 19/4/2020 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 15:23:46 |
| שלום רב ארנון,
האם הרכישה בוצעה בבית העסק או שהעסקה בוצעה במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט)?
אתה מציין כי:
"...נאמר לו שכל עוד המזרון בניילון המקורי שלו, ניתן להחליפו תוך 30 יום..."- האם זה רשום בהסכם?
לא ציינת מתי בנך התקשר לשאול אם ניתן לבטל את העסקה(תאריך)?
הן בעסקה פרונטלית והן בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן (בהתאם לתנאים הקבועים בדין)לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והמועד לביטול העסקה חלף או שאינך עומד בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה לאפשר לך לבצע החלפה כפי שסוכם בניכם(ככל שאכן צוין בהסכם כי ניתן להחליפו תוך 30 יום). היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/4/2020 17:40 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:40:06 |
| בן זוגי ואני היינו אמורים להתחתן בחודש יוני
לאור המצב לא תהיה אפשרות לקיים את האירוע כמתוכנן
ברצוננו לבטל את החתונה אך האולם דורש מאיתנו לשלם דמי ביטול על סך 75% כפי שמצויין בחוזה
האם יש דרך כלשהי לבטל את האירוע בלי להפסיד כסף?
מה הם ההנחיות לגבי ביטול עקב הקורונה ? | |
|
|
|
| 19/4/2020 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 14:54:09 |
| שלום רב ספיר,
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתו "תקנות לשגרה חדשה(עדכון) לנוחיותך, מצ"ב הקישור לאתר משרד הבריאות :
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה... התקהלויות והתכנסויות")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, ככל שההנחיות יהיו תקפות למועד המדובר,באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ובמידה שבית העסק מסרב לדרישתך, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 16/4/2020 14:52 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 14:52:35 |
| | שלום וברכה - יש בידי זיכוי מרשת אייס מלפני כשנה שתוקפו עד ה20.4.20. כמובן שאינני יכול לנצל את הזיכוי בסניפים היות וכולם סגורים. מה קורה במצב כזה? האם יש לאייס אחריות להאריך את תוקף הזיכוי? מה ניתן לעשות על מנת לא להפסיד את הכסף הזה? תודה! | |
|
|
|
| 16/4/2020 17:22 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:22:18 |
| | יש למישהו כאן מושג? קשה לי להאמין שכל מי שמחזיק בזיכויים מחנויות שונות שסגורות כעת פשוט יפסידו את כספם. | |
|
|
|
| 19/4/2020 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 14:16:53 |
| שלום רב חיים,
היה ומדובר בשובר זיכוי שניתן לך בעקבות ביטול עסקה, אזי סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע בין היתר, שתוקף שובר הזיכוי לא יפחת משנתיים ולפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ושובר הזיכוי לא ניתן לך בעקבות ביטול העסקה, אזי' ניתן לפנות אל בית העסק בכתב ובו אתה מפרט כי אתה מנוע מלממש את שובר הזיכוי בשל המצב (תוכל להיכנס לאתר משרד הבריאות ולקרוא את ההנחיות ).
במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/4/2020 16:32 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 16:32:37 |
| שלום, ניסיתי לחפש באתרכם אבל לא מצאתי דוגמא לכתב תביעה בנושא עיכוב טיסה (מעבר ל8 שעות), מצאתי רק דוגמא לכתב תביעה בנושא ביטול/עיכוב בגלל משבר הקורונה.
אודה לעזרתכם/הכוונתכם, וכן האם ניתן להוסיף בקשה לפיצוי בגין נזק למזוודה בכתב תביעה לפיצוי בגין עיכוב? יש הוכחה על נזק משדה התעופה במדינה בה התגלתה המזוודה השבורה.
תודה | |
|
|
|
| 19/4/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 13:29:05 |
| שלום רב חן,
ככל שביצעת פניה לחברה בכתב תוך פירוט תלונתך, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 16/4/2020 14:27 |
Yifatne2@gmail.com |
 | | מחבר: | Yifatne2@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 14:27:02 |
| שלום,
בתאריך 25.2 ביטלתי מנוי למכון כושר.
במעמד הביטול נאמר לי כי יש להודיע חודש מראש ולכן יחייבו אותי בחודש נוסף.
מאז הביטול חייבו אותי בחודשיים נוספים, חודש אחד שכן זוהי ההודעה המוקדמת וחודש נוסף אשר לא הייתי אמורה לשלם. אוסיף כי בחודש הזה המכון סגור לאור נגיף הקורונה. בגלל המצב אין מענה לשירות לקוחות במכון
מה אני אמורה לעשות על מנת שלא יחייבו את חשבוני פעם נוספת?
| |
|
|
|
| 19/4/2020 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 13:06:13 |
| שלום רב יפעת,
לעניין זכותך לביטול העסקה מכח חוק הגנת הצרכן, ראי מידע מפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לכן, היה ואת שלחת מכתב ביטול, כמתחייב בדין,פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/3/2020 15:55 |
איש אחד |
 | | מחבר: | איש אחד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 15:55:26 |
| שלום,
במעבר בין קופות גמל / מסלולים שונים שלא בסוף חודש אין למעביר כל אפשרות לבדוק את נכונות הסכום המועבר כולל התשואה עד יום המעבר.
זאת כיוון שלא מתפרסמת התשואה היומית ע"י קופת הגמל.
כלומר המעביר חייב לסמוך על הקופה ללא כל אפשרות לביקורת על כספו שלו. זה חסר הגיון לחלוטין.
איך אפשר לפתור זאת?
לדעתי חייבים להציף הבעייה ולהגיע לפתרון. | |
|
|
|
| 11/3/2020 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2020 | | שעה: | 09:43:29 |
| שלום רב אדון,
בעניין זה יש לברר מול המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 19/4/2020 10:15 |
איש אחד |
 | | מחבר: | איש אחד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 10:15:36 |
| שלום שוב,
עשיתי כעצתכם שוב ושוב - בכתב ובטלפון - ואף אחד לא עונה.
מה עושים???? | |
|
|
|
| 19/4/2020 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 10:30:38 |
| שלום רב אדון,
תחום הביטוח אינו בתחום טיפולנו, לכן התבקשת לפנות אל הרגולטור הממונה על כך, תנסה לפעול בהתאם למפורט בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/Pages/Public-Inquiries.aspx | |
|
|
|
| 14/4/2020 15:23 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2020 | | שעה: | 15:23:18 |
| שלום יש בידי זיכוי בסכום גדול יחסית לחנות. החנות הפיזית סגורה כמובן בהתאם למצב אך יש לה אתר אינטרנטי המאפשר רכישה אונליין. פניתי לשירות הלקוחות במטרה שיאפשרו לי מימוש של הזיכוי ברכישה אונליין ונעניתי שמסיבות טכניות לא ניתן לרכוש כרגע באמצעות זיכוי. האם זה תקין?
למה אני שונה מלקוחה חדשה שמעוניינת לקבל מוצר עבור תשלום באתר... רק בגלל שהכסף שלי כבר אצלם? אשמח לדעת | |
|
|
|
| 19/4/2020 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 09:41:40 |
| שלום רב מיכל,
תנסי לפנות אל בית העסק לקבלת פתרון לפנייתך,ובמידה שתתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 19/4/2020 10:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 10:29:27 |
| החוק גובר על סיבות טכניות. אם הזיכוי בתוקף, לא רואה שום סיבה שלא ימכרו לך באמצעות הזיכוי. אם לא ניתן לבצע זיכוי באינטרנט, אפשר לדעתי לעשות זאת בטלפון או לשלוח בפקס/ווטסאפ צילום של הזיכוי. מחוק הגנת הצרכן:
(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי. | |
|
|
|
| 16/4/2020 10:57 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 10:57:03 |
| שלום רב,
ברצוני לבטל טיסה לארה״ב אשר הזמנתי דרך אתר האינטרנט של חברת התעופה Delta לחודש יוני.
כיום דלתא מאפשרת לבטל את הכרטיס ולצבור ״קרדיט״ בשווי הביטול להזמנת טיסות בהמשך, וזאת על אף שבשעת הזמנת הכרטיס הוא היה ללא אפשרות ביטול.
לאחר ההזמנה עשיתי ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה על ידי חברת הראל.
שאלתי היא האם אני יכול להפעיל את הביטוח של חברת הראל ולקבל החזר על הכרטיסים, למרות שעל פניו חברת דלתא נותנת לי ״פיצוי״?
אציין שאינני מעוניין ב״קרדיט״ שמציעה חברת דלתא ואני רוצה לקבל פיצוי כספי מיידי מחברת הביטוח. אין לי בעיה שחברת הביטוח אף תיכנס בנעליי ותקח את ה-״קרדיט״ שמגיע לי מחברת התעופה על ביטול הכרטיס.
תודה רבה | |
|
|
|
| 19/4/2020 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 09:55:41 |
| שלום רב בני
אתה מציין כי:
"...לאחר ההזמנה עשיתי ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה על ידי חברת הראל..."- אם כך, אנא בדוק אם תוכל לממש את זכותך במסגרת הביטוח.
היה וותקל בבעיה, תוכל לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר,בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 16/4/2020 11:23 |
tamir |
 | | מחבר: | tamir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 11:23:32 |
| היי.
אני כבר מספר פעמים שולח לכם מייל תלונה מאז חודש מרץ ואתם לא עונים לי וכל פעם אומרים שאתם לא מקבלים.
וגם כשאני שולח מייל אני מקבל בחזרה הודעת תקלה וזה נמשך כבר חודש
גם באתר שלכם יש תקלה ולא ניתן להגיש תלונה.
אני מבקש שתיצרו איתי קשר...
תודה רבה
| |
|
|
|
| 16/4/2020 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 14:28:59 |
| שלום רב תמיר,
אנא ציין את כתובת דוא"ל או שתנסה לבדוק את גודל הקבצים, כפי שתוכל לקרוא את המענה שניתן לך כבר ביום 2.4.20 ,שלהלן:
"שלום רב תמיר,
האם קיבלת מספר פניה ?אם כן מה מספרה?
אם לא, תציין בבקשה את כתובת דוא"ל, על מנת לנסות לאתר את פנייתך.
מומלץ גם לבדוק את גודל הקבצים."
| |
|
|
|
| 17/4/2020 13:41 |
Tamir |
 | | מחבר: | Tamir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 13:41:36 |
| מה ייתן לי לבדוק את גודל הקבצים? אוקיי זה 25 מגה ...
מה עכשיו? | |
|
|
|
| 19/4/2020 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 09:14:34 |
| שלום רב תמיר,
זו היתה המלצה לבדוק אם זה בשל הגודל של הקובץ.
אנא ציין את כתובת הדוא"ל שלך על מנת שאוכל להעביר לגורם שיוכל לסייע לך. | |
|
|
|
|