| 21/4/2020 14:45 |
Mr Lake |
 | | מחבר: | Mr Lake (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 14:45:05 |
| עדות כיצד אני מסיים את הדאגות הכספיות שלי
שלום לכולם, אנו מספקים הלוואות לאנשים פרטיים, חברות ומוסדות משתפים פעולה. אני הגברת קאסי ציון. אני גרה באוהיו ואני אמא שמחה היום, אני רוצה להודות למר לייק בל על הצעות ההלוואות, ירא שמיים צור קשר באמצעות: lakebell256@gmail.com
בברכה | |
|
|
|
| 19/4/2020 13:22 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 13:22:56 |
| | שלום רב, כבר יותר מחודש שהחדר כושר סגור, ובכל זאת החיובים החודשיים נמשכים. פניתי לחברת האשראי והם מסרבים לבטל/להקפיא את החיובים. גם בעלי חדר הכושר מסרבים לבטל את המנוי ולהחזיר את החיובים שכבר ירדו. מהי המדיניות מול חדרי הכושר? | |
|
|
|
| 21/4/2020 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 14:22:59 |
| שלום רב אלון,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין דרישתך ביטול העסקה בגין המצב- עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי ..." בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1
(תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ואינכם מקבלים את השירות בשל המצב באפשרותכם לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותכם בעבור התקופה בה לא קיבלתם שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונכם, תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/4/2020 12:05 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 12:05:56 |
| טיסה שהייתה אמורה להתקיים בתאריך 13-03-20 בוטלה על ידי ישראייר, הובטח החזר, עכשיו אומרים שאין החזרים כי הם בהשבתה, בינתיים אמורים לרדת תשלומים נוספים, הנציגה שלהם אמרה שאם אבטל את התשלומים הנושא יטופל ע"י המחלקה המשפטית שלהם.
האם זכותי לבטל את התשלומים?.
האם לפי החוק הם יהיו חייבים בסוף להחזיר את כל התשלום שהועבר? | |
|
|
|
| 21/4/2020 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 14:09:22 |
| שלום רב אמיר,
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה החברה ביטלה את הטיסה באפשרותך לפנות אל החברה על מנת שתפעל בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 19/4/2020 00:07 |
Eli Eyal |
 | | מחבר: | Eli Eyal (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 00:07:52 |
| הזמנתי טיסה של אייר-מלטה דרך אתר טיסות יווני.
הטיסה בוטלה (לא קיבלתי הודעה רשמית רק באתר רשום) ולבקשת ההחזר הכספי שלי הופניתי ע"י מלטהאייר לאתר שדרכו הזמנתי והאתר עצמו הגיב שאין אפשרות להחזר כספי מחברת התעופה (רק הציעו שהם מצידם ידחו את הטיסה למועד אחר כשההפרשים עליי..) .
האם יש לי אפשרות לתבוע ישירות את מלטהאייר כנותן שירות (יש מייצג בארץ) או רק את האתר המתווך?
תודה | |
|
|
|
| 19/4/2020 14:21 |
Eli Eyal |
 | | מחבר: | Eli Eyal (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 14:21:35 |
| | והאם ניתן לדרוש מחברת האשראי את ביטול העסקה כיוון שלא קיבלתי כל תמורה. | |
|
|
|
| 21/4/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 14:06:12 |
| שלום רב אלי,
בהנחה שלחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל, וכי יש ברשותך ראיה כי היא ביטלה את הטיסה, פנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת שתפעל בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 17/4/2020 00:11 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 00:11:23 |
| היי,
רכשתי כרטיסי טיסה לחודש יוני במסגרת המבצע של אל על מחודש פברואר לרכישת כרטיסים עם אפשרות ביטול.
לאור אירועי הקורונה, אני מעוניין לבטל כ העסקה.
להפתעתי, באתר של אל על לא קיימת אפשרות לבצע את הביטול.
ניסיתי להתקשר לשירות הלקוחות אך מסתבר שהוא סגור בימים אלה לאור המצב.
שלחתי בקשה לביטול דרך קישור שהם שמים באתר, אולם וגם שמעתי מהם (כבר מספר ימים).
מה אפשר לעשות עם זה? איך ייתכן שחברה מנתקת את ערוץ הקשר היחיד מול הלקוחות?
התשלום כמובן כבר ירד באשראי ומדובר בעסקה לא קטנה.
אשמח לעצמכם.
| |
|
|
|
| 19/4/2020 13:18 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 13:18:51 |
| | אותו סיפור גם איתנו " מבצע קורונה " . גם אל על וגם ישראייר. אותו סיפור . אשמח גם לתשובה . אגב דיברתי איתם בזמנו אמרו " שבחל"ת" ולא עושים החזרים אפשר לבטל אבל במילא צריך להתקשר שוב שביל לקבל החזר. חזירות | |
|
|
|
| 21/4/2020 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:41:55 |
| שלום רב אלי,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, על מנת שיהיה לך תיעוד.
היה ואתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/4/2020 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:44:04 |
| שלום רב סיגל,
ראי את התשובה שניתנה לעיל. | |
|
|
|
| 19/4/2020 13:15 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 13:15:38 |
| הזמנתי ארוע (בר מצוה) באולם ארועים, ושלמתי להם מקדמה של 2500 ₪.
הארוע היה אמור להתקיים השבוע (22.4) והוא כמובן בוטל בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
האם אני זכאי לקבל את המקדמה בחזרה?
| |
|
|
|
| 21/4/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:39:06 |
| שלום רב שמואל,
האם בית העסק הציע לך חלופה אחרת? ואם כן, מה היתה תגובתך?
עקרונית, הנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה אוסר התקהלויות והתכנסויות כדלדקמן:"...חל איסור על התקהלות מאורגנת של יותר מ-2 אנשים..."
למידע רחב אנא כנס לקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1 (תוכל לקרוא תחת הכותרת"הנחיות לשגרה חדשה... התקהלויות והתכנסויות")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היות שקיום האירוע לא התאפשר בשל המצב, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה להשיב את כספך, אולם, היה ובית העסק מציע לך חלופה אחרת, באפשרותך לשקול את החלופה ואם אינך מסכים לחלופה, תוכל לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט נימוק סירובך ופירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 19/4/2020 11:23 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 11:23:15 |
| שלום רב,
רכשתי רהיט ויש בו מספר רב של פגמים.
באתר הרשות להגנת הצרכן נכתב שיש לתעד ולשלוח בדואר רשום או בפקס.
רציתי לדעת, האם ניתן לשלוח את ההודעות לעסק דרך המייל המופיע מעל גבי חשבוניות העסק?
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 21/4/2020 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:06:14 |
| שלום רב יהודה,
האם תוכל לשלוח את הקישור שבו לטענתך נכתב שיש לתעד ולשלוח בדואר רשום או בפקס?
לעניין שאלתך:
"...האם ניתן לשלוח את ההודעות לעסק דרך המייל המופיע מעל גבי חשבוניות העסק?..."- האם על גבי החשבונית מופיע גם אמצעי התקשרות נוספים?
בכל מקרה, תנסה לפנות אל בית העסק באמצעות דוא"ל שמופיע וכן בפקס. | |
|
|
|
| 19/4/2020 10:35 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 10:35:17 |
| | חתמנו הסכם עם אולם אירועים לפני מספר חודשים, ושילמנו 20%. האירוע מתוכנן לסוף יוני. משפחת הכלה מתגוררים בחו"ל. יש חשש גדול שיהיו מגבלות על קיום האירוע, ו\או על הגעת מוזמנים ואורחים מחו"ל. האירוע מצריך התארגנות מוקדמת והמגבלות הקיימות היום, ושימשיכו בתקופה הקרובה, לא מאפשרות התארגנות ראויה לאירוע כזה, ויש חשש כי לא יתאפשר אירוע כלל. אנחנו מבקשים לבטל את האירוע ולקבל את התשלום ששילמנו בחזרה. על פי ההסכם ביטול כעת לא מזכה אותנו בהחזר הכספי, ולהמתין עד למועד החתונה כדי לתבוע את הפקדון בשל סיכול האירוע, עלול להיות מאוחר מדי כי לא יהיה ממי לקבל את הכסף. מה עושים? | |
|
|
|
| 21/4/2020 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 12:58:58 |
| שלום רב אבי,
היות שלא ברור אם ההנחיות יהיו תקפות במועד האירוע, אני מציעה כי תנסו לברר אם ישנה חלופה במקרה שאכן לא תהיה אפשרות לקיים את האירוע.
| |
|
|
|
| 13/4/2020 13:32 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2020 | | שעה: | 13:32:43 |
| שלום רב.
בחודש מאי עתיד להתקיים אירוע פנגויה - נופש סטודנטים שכולל אירוח בבתי מלון ומסיבות. את הנופש רכשנו בחודש דצמבר 19, בשיחת טלפון.
השאלה שלי היא כזו:
ככל הנראה, בשל הקורונה, לא יתאפשר לקיים אירועים מסוג זה והאירוע ככל הנראה יתבטל. מה החוק קובע בנוגע למצב שבו ההפקה ביטלה את האירוע בכורך נסיבות הקורונה? האם קיימת חובה על החזרת מלוא הכסף לצרכן?
אודה לכם מאוד
חג שמח | |
|
|
|
| 16/4/2020 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 15:05:45 |
| שלום רב שמעון,
ראשית, ראה את הנחיה לשגרה חדשה כמפורט באתר משרד הבריאות, בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/
שנית, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, בהנחה שבמועד שאתה מציין עדיין ההנחיות יהיו תקפות, ולא תתאפשר קבלת השירות,באפשרותכם לפנות בכתב אל בית העסק בדרישה להשיב את כספכם, היה ותגובת בית העסק לא יהיה לשביעות רצונכם או יסרב להשיב את כספכם, תוכלו לשקול תביעה ובית המשפט יכריע בעניין.
בנוסף, באפשרותכם לפנות אל התאחדות הסטודנטים, ככל שהעסקה בוצעה דרכם או שאתם חברים בה.
בהנחה שהתשלום מבוצע באמצעות כרטיס אשראי -ניתן לפנות אל חברת האשראי בטענה ל"כשל תמורה", היה ותתקלו בבעיה מול חברת האשראי, באפשרותכם לפנות אל בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
היה וחברת האשראי | |
|
|
|
| 19/4/2020 12:41 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 12:41:09 |
| | הי תוכלו לסיים את ההודעה? היא נקטעה לאחר והיה וחברת האשראי. | |
|
|
|
| 21/4/2020 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 09:50:56 |
| שלום רב שמעון,
היה ותתקלו בבעיה מול חברת האשראי, באפשרותכם לפנות אל בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
(התעלם מהכיתוב:"היה וחברת האשראי" בכוונתי לומר לך את המשפט לעיל). | |
|
|
|
| 19/4/2020 09:12 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 09:12:39 |
| שלום רב,
אני מעוניין לסיים את התקשרותי עם חברת בזק בינלאומי ובידיי נתב בשכירות.
באתר החברה מצוין שיש להחזיר את הנתב באמצעות דואר רשום בלבד, אך נתקלתי בשימוע שערך משרד התקשורת בעניין: https://www.gov.il/BlobFolder/rfp/12082019_2/he/Return%20of%20Edge%20Equipment%20-%20Hearing%20-%20Unified%20General%20License%20-%2012.8.19.pdf
רציתי לשאול - מה ההנחיה העדכנית? האם החברה מחוייבת לאסוף את הנתב על חשבונה?
תודה,
אור | |
|
|
|
| 19/4/2020 10:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 10:06:45 |
| | עד לתגובת המועצה, הרישיון העדכני שלהם נמצא האתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 21/4/2020 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 09:39:24 |
| שלום רב אור,
האם עבור השבת המוצר בדואר רשום החברה תשיב לך את עלות המשלוח?
בכל מקרה,באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף השימוע שצירפת, על מנת לקבל מענה בעניין.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן לפנות אל הרגולטור- משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 16/4/2020 17:39 |
Sharon |
 | | מחבר: | Sharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 17:39:43 |
| שלום,
רכשתי כרטיסי טיסה בספטמבר 2019 לטיסה שהייתה עתידה להתקיים באפריל 2020 ישירות מחברת התעופה.
יצרתי קשר עם חברת התעופה ב16/3 שהודיעו לי שהיות והטיסה בוטלה על ידי חברת התעופה עצמה, אני זכאית להחזר מלא של הכרטיס. תחילה רציתי לשנות את מועד הטיסה עם הכרטיס הקיים אך עודכנתי על ידי נציג חברת התעופה שהכרטיס למועד החדש זול ביותר מ-150$ ולכן עדיף לבטל ולקבל החזר מלא ובמקום, לרכוש כרטיס טיסה חדש.
ב16/3 ביום בו שוחחתי עם הנציג, הוא אמר לי מפורשות שזיכוי ינתן עד 30 ימים ועלול להתארך במעט לאור המצב, אך שהוא ביטל לי את הכרטיס טיסה הקודם ושלח להחזר. בו בזמן, שילמתי מחדש על כרטיס טיסה חדש לספטמבר 2020, היות וכפי שצויין - הנציג טען שמדובר בכרטיסים זולים יותר.
לאחר כשבוע ממועד הרכישה ומדבריו של הנציג, החברה יצאה לחל"ת ולטענת נציגי השירות, אין אף גורם במחלקת כספים שיוכל לממש את ההחזר ולהעביר לי את הזיכוי.
נוצר מצב שבו יש לי כרגע כרטיס טיסה מקורי בעלות של 1200$ ש"מוקפאים" ולא נשלח להחזר ועוד כרטיס טיסה חדש לספטמבר 2020 ששילמתי עליו כבר 950$ והחיובים כבר התחילו לרדת מהאשראי.
האם לאור האמור לעיל ולאור התחייבות הנציג לכך שהזיכוי ינתן תוך 30 ימים (מהתאריך 16/3) החברה מחוייבת לבצע את ההחזר ? האם זה חוקי שביטולים על ידי חברת התעופה שמחייבים על פי חוק החזרת הכספים אם הביטול נעשה מטעמם לצרכן יוקפאו? נציג אמר שהחברה צפויה ככל הנראה לשוב לפעילות רק ביוני / יולי. מה יקרה אם תפשוט רגל עד אז? | |
|
|
|
| 19/4/2020 10:55 |
Sharon |
 | | מחבר: | Sharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 10:55:15 |
| | חשוב לי לצייןם שהשיחה עם הנציג ב16/3 מוקלטת כמובן על ידם ושזה היה לפני שהם החליטו לצאת לחל"ת (כשבועיים לפני). | |
|
|
|
| 20/4/2020 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 13:53:32 |
| שלום רב שרון,
בהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל,פנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/4/2020 14:14 |
Sharon |
 | | מחבר: | Sharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 14:14:54 |
| היי
תודה על ההתייחסות אך חברת התעופה כרגע בחל"ת.
מדובר בחברת אל על.
באתר שלהם מצויין :
"לקוחות יקרים,
בעקבות משבר הקורונה משרדנו סגורים ואנו עובדים במתכונת חירום בלבד.
כל הכרטיסים של טיסות שבוטלו הוקפאו בשלב זה ועומדים לרשותכם למימוש עתידי
לבקשות בנוגע להחזרים כספיים עבור טיסות שבוטלו אנא פנו אלינו בבקשה עם חזרתנו לפעילות רגילה."
לא ניתן לפנות אליהם בכתב כי אין מי שיענה על הפניות.
מה עליי לעשות?
מדובר בביטול שהם ביצעו לי לפני שיצאו לחל"ת ואמרו לי שכדאי לי לרכוש כרטיס חדש תוך התחייבות לקבלת החזר לאחר 30 ימי עסקים ועכשיו אין עם מי לדבר שם... 30 ימים כבר עברו. | |
|
|
|
| 20/4/2020 14:15 |
Sharon |
 | | מחבר: | Sharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 14:15:13 |
| היי
תודה על ההתייחסות אך חברת התעופה כרגע בחל"ת.
מדובר בחברת אל על.
באתר שלהם מצויין :
"לקוחות יקרים,
בעקבות משבר הקורונה משרדנו סגורים ואנו עובדים במתכונת חירום בלבד.
כל הכרטיסים של טיסות שבוטלו הוקפאו בשלב זה ועומדים לרשותכם למימוש עתידי
לבקשות בנוגע להחזרים כספיים עבור טיסות שבוטלו אנא פנו אלינו בבקשה עם חזרתנו לפעילות רגילה."
לא ניתן לפנות אליהם בכתב כי אין מי שיענה על הפניות.
מה עליי לעשות?
מדובר בביטול שהם ביצעו לי לפני שיצאו לחל"ת ואמרו לי שכדאי לי לרכוש כרטיס חדש תוך התחייבות לקבלת החזר לאחר 30 ימי עסקים ועכשיו אין עם מי לדבר שם... 30 ימים כבר עברו. | |
|
|
|
| 21/4/2020 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 09:16:52 |
| שלום רב שרון,
על אף שאתה מציין כי:
"...לא ניתן לפנות אליהם בכתב כי אין מי שיענה על הפניות..."-יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/4/2020 03:40 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 03:40:13 |
| שלום וברכה
קנינו באתר רשת מוצרי חשמל כיריים שצוין עליהם תוצרת גרמניה, לאחר הקניה ההזמנה שנשלחה במייל וכן בחשבונית צוין מספר הדגם ללא האותיות של ארץ הייצור, כיון שכן צילמנו את המסך בצירוף המק"ט המוכיח שקנינו תוצרת גרמניה.
ואכן לאחר האספקה ראינו שאכן קיבלנו אותו מספר דגם אך סיומת שונה ואכן זו תוצרת רומניה. פנינו לרשת באתר ובטלפון וכל הפניות נותרו ללא מענה בלית ברירה ובהגיע חג הפסח ואין באפשרותנו לרכוש כיריים אחרות נאלצנו להשתמש בכיריים אלו.
כעת שאלתי האם ובמה אני יכול לתבוע אותם,
כמו כן חבר נוסף שקניתי עבורו את המוצר גילה לאחר ההתקנה שקיבל גם כן דגם רומני האם דינו שונה ומה הוא.
בברכה.
| |
|
|
|
| 21/4/2020 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 09:10:59 |
| שלום רב רבקה,
האם ידוע לך מה ההבדלים בניהם? האם קיבלת חוו"ד בעניין איכות המוצרים בשל ארץ הייצור?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במקום הייצור של הנכס,כאשר
הסעד בגין הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/4/2020 00:08 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 00:08:26 |
| | היי ערב טוב. ביתי רשומה לחוג ריקוד מסוים. כשנעצר לאור נגיף הקורונה. המדריך החוג טוען כי ישלים את הימים כשהופסדו בזמן זה חאחר הזמן שעליו הוסכם..מכיוום שזה יארך עד לאחר החופופש הגדול ויגבל לשנה הבאה אנחנו לא מעוניינים בכך וכך צצייינתי בפניו. וציינתי כי עליו להפסיק לגבות תשלום כשלא רצה..ביטלתי את החיובים באשראי..האם פעלתי חוקי? נשארו 4 תשלומים בסהכ.. האם יכול לתבוע אותי? | |
|
|
|
| 20/4/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 13:30:53 |
| שלום רב גברת,
עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/4/2020 11:02 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2020 | | שעה: | 11:02:26 |
| | היי לפני כחצי שנה כתבתי כאן על חברת אינטרנט של שניסיתי להתנתק ממנה ואמרו לי שאם אתנתק עליי להמשיך לשלם על הראוטר למרות שזה מעולם לא הוסבר והובהר לי. בסופו של דבר החברה החליטה לזכות אחתי ןשלא אצטרך לשלם מלבד השירות בו השתמשתי. החזרתי לחברה את הראוטר ובמשך חצי שנה מאז החברה המשיכה לגבות ממני כל חחדש 30 שח. הם עכשיו מזכים אותי אבל מלבד הזיכוי הם רוצים לתת לי את ההחזר של כמה שאני אמורה לשלם על הראוטר בפועל כי לטענתם אי אפשר לבטל את העסקה. אני מעדיפה שיבטלו את העסקה יחזירו לי את מה שחייבו בחצי שנה הזו ולא יחזירו לי מעבר ושהחיחב יימשך. האם הדבר אפשרי | |
|
|
|
| 16/4/2020 11:08 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 11:08:17 |
| | בנוסף הכסף עכשיו הוחזר אך איני מעוניינת בכך אני מעוניינת שהעסקה פשוט תבוטל ואת החצי שנה שחייבו יחזירו לי ואת שאר החיוב של השלוש שנים לכאורה שהביאו לי אחזיר. כך שלא אצטרך לראות במשך שלוש שנים (מה שנותר) שיורד לי מהחשבון. כלל לא רוצה קשר עם החברה. יש מה לעשות בנידון? לדברי הנציגה היא אמרה לי שכלל לא ניתן לבטל את העסקה ולכן מחזירים לי את הכסף הכולל | |
|
|
|
| 19/4/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 10:21:21 |
| שלום רב נועה,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל כת שהצרכן ייחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מקבלת ההודעה, אולם היה וסוכם בניכם כי הביטול יהיה כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו, הכל כקבוע בסעיף 13ד(ג) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ויש לך ראיות התומכות בטענתך לפיה הביטול נעשה (וכן יש לך ראיה שהשבת את הראוטר) ובכל זאת החברה המשיכה לחייב את חשבונך,הרי שהתנהלות החברה עלולה להיות מנוגדת להוראות הדין, ועל כן עליך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק אם ישנו סעיף קנס יציאה ולאחריו לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,יש לציין כי היה ושלחת מכתב מפורט לחברה והחברה סירבה לבטל את העסקה מכח סעיף 14ד(ג)בחוק הגנת הצרכן,כאמור, באפשרותך לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(2ב)בחוק הגנת הצרכן.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 20/4/2020 11:36 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 11:36:06 |
| אציין שוב. התחייבתי לכאורה לשלם על אינטרנט למשך שלוש שנים. כמובן שזה לא נאצר לי מפורשות וחשבתי שאני יכולה לצאת בכל עת. אולם גם בחוזה זה לא כתוב באופן מפורש. אולם לאחר ולמעשה התשלום ששילמתי בכל חודש של 70 שח 30 כל הראוטר שכיביכול ברכישה ועוד 40 על השירות כשרציתי להתנתק נאמר לי שאני צריכה לשלם את ה30 שקלים על הראוטר גם אם אני מתנתקת. כמובן שהופתעתי מכך. ואז התחילה כל הסגה הזו שזה מעולם לא נאמר. לאחר כחודש של טרטורים הם החליטו שאני צודקת ואמרו שיזכו אותי ושלא אשלם יותר כלום לחברה. אולם במשך חצי שנה מאז הם כן חייבו אותי על הראוטר שלושים שקלים.וזאת לאחר שאני החזרתי להם אותו כי סוכם שאני לא אשלם עליו יותר. דבר נוסף, לאחר שראיתי שחוייבתי ביקשתי שיחזירו לי את הכסף ושיבטלו את העסקה. הם אמרו שאי אפשר לבטל את העסקה ושיחזירו לי את השלושים שקלים שגבו ממני בחצי שנה האחרונה כולל ההפרש של מה שאני אמורה לשלם עד תום השלוש שנים. כי הם ימשיכו לחייב אותי כל חודש. הכסף נכנס אך זו לא היתה בקשתי בפועל.
האם יש עילה לתביעה? והאם אפשר לדרוש עכשיו שאחזיר את הכסף לחברה ושרק יזכו אותי על החצי שנה ולא יחייבו אותי יותר כך שלא אראה כל חודש הורדה מהם בחשבון? | |
|
|
|
| 20/4/2020 12:14 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 12:14:21 |
| | או שיש רק לפנות אל חברת האשראי במטרה לבטל את העסקה בתשלומים ושיחייבו בפעם אחת? | |
|
|
|
| 20/4/2020 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 13:27:52 |
| שלום רב נועה,
על מנת לבדוק את פנייתך,אנא פני אל החברה כפי שמפורט במענה לעיל ולאחריו הגישי תלונה בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/4/2020 13:09 |
Itzhak |
 | | מחבר: | Itzhak (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2020 | | שעה: | 13:09:56 |
| חברת תיירות אשת טורס ביטלה את הטיול 7ימים לפני מועד היציאה ועל בסיס חוק הסיכול משנת 1970 מחזירה לנו את הכסף פחות 90 $ לבן אדם.
1. האם זה חוקי עכשיו בשנת 2020 ?
2. לא אנחנו ביטלנו ,הם צריכים להחזיר כל הכסף ,לא ?
מבקש תשובה ל - יוסף יצחק דוא"ל isacyosef@gmail.com
תודה,
יוסף יצחק
| |
|
|
|
| 20/4/2020 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 12:58:33 |
| שלום רב יצחק,
על מנת לבדוק מה זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן,אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה-במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט)או שמדובר בעסקה פרונטלית?
מהו מועד ביצוע העסקה?
מתי נקבע מועד קבלת השירות?
בני כמה אתם?
| |
|
|
|
| 12/4/2020 15:16 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2020 | | שעה: | 15:16:04 |
| שלום רב,
קניתי לפני כשנה וחצי, באוקטובר 2018, מחשב נייד חדש של חברת HP דרך רשת חנויות BUG בירושלים. ניתנה לי אחריות ל-3 שנים.
לאחר כשבועיים ממועד קבלת המחשב, התגלתה תקלה בתקשורת האלחוטית, ומאותו הרגע בהפרש של כמה חודשים, שבועות או ימים, התקלה חוזרת, ואני מתכתב ללא הרף עם נציגים שונים בחברה.
המחשב נשלח פעמיים למעבדה, פעם אחת מהן הוחזר "תקין", לכאורה, ובפעם השניה הוחלף חלק, שלא עזר בטיפול בתקלה.
לפני כחודש, שלחתי את המחשב בשלישית למעבדה לתיקון, ובמקביל קיבלתי מחשב חלופי מטעם החברה.
היום, 12.4.20, המחשב שלי טרם הוחזר אליי, והמחשב החלופי שבק חיים, בתשובה מהחברה המחשב שלי עוד לא תקין, חסר חלק שרוצים להחליף אותו, ואין מחשב חלופי נוסף שיכולים לשלוח לי.
אני סטודנט, והמחשב הוא כלי הכרחי עבורי, במקביל לעובדה שגם את העבודה שלי אני מבצע מהמחשב (מנהל אתר אינטרנט וקורסים מקוונים), כך שגם היכולת שלי לעבוד בצורה נוחה - נפגמה.
יש לציין שביקשתי כמה וכמה פעמים שיחליפו לי למוצר חדש או מדגם שונה, כבר בפעם השניה שהמוצר נשלח למעבדה.
מה הזכויות שלי כצרכן במקרה זה? האם מדובר כאן בעבירה על חוק המכר בשל קבלת מוצר, לכאורה תקין, אך התקלה הזו חוזרת כבר כמעט שנה וחצי וכעת הטיפול בה מתעכב יתר על המידה? האם יש עילה לקבלת פיצוי הולם?
תודה
| |
|
|
|
| 16/4/2020 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 14:24:24 |
| שלום רב אור,
ראשית, סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
היות שאתה מציין כי:
"...במקביל לעובדה שגם את העבודה שלי אני מבצע מהמחשב (מנהל אתר אינטרנט וקורסים מקוונים)..." ייתכן שלא תענה להגדרת "צרכן" שמשמעותו שחוק הגנת הצרכן לא יחול עליך.
יחד עם זאת, באפשרותך לפנות אל החברה מכח ההסכם החוזי בניכם ולכן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק תוך כמה זמן החברה התייחבה לתקן את המוצר והאם יש פיצוי מוסכם במקרה שהתיקון לא צלח.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל החברה מכח חוק המכר, בטענה לתקלה חוזרת ונשנית ובדרישה לבצע החלפה, לכאורה. | |
|
|
|
| 18/4/2020 11:13 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2020 | | שעה: | 11:13:14 |
| שלום ותודה על התשובה.
אין קשר ישיר בין רכישת המחשב לעבודתי, כנראה שלא הובנתי נכון..
העיסוק העיקרי שלי הוא סטודנט, והשימוש העיקרי במחשב הוא לשימוש ביתי ואישי.
השימוש שלי במחשב לצרכי עבודה נובע מהעובדה שאני מקיים שיעורים פרטיים וירטואליים, מכין סרטוני הסברים וכדומה. אין כאן שימוש עסקי, אני אדם פרטי שעובד בעבודות מזדמנות כסטודנט.
ולכן אני שואל, בשנית, האם יש כאן עילה לדרישת פיצוי שכזה?
כבר העלתי בעבר, בפני מנהלת שירות הלקוחות, דרישה לקבלת מחשב חדש, ונעניתי בשלילה. | |
|
|
|
| 20/4/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 10:18:00 |
| שלום רב אור,
תודה על ההבהרה.
אם כך, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לתקלות החוזרות והנשנות, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/4/2020 10:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 10:56:43 |
| | תבדוק בתעודת האחריות. הם מחויבים לכתוב שם את פרק הזמן לתיקון. נושא המחשב החלופי אולי גם יופיע שם ולדעתי הם מחויבים למחשב חלופי אם פרק הזמן לתיקון הסתיים. שיועילו לפעול על פי ההסכם והחוק. בהמשך גם תוכל לתבוע אותם כולל הפסד הכנסה. | |
|
|
|
| 17/4/2020 21:33 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 21:33:01 |
| שלום רב,
לפני החג הזמנתי ספה בחנות של רשת גדולה. עסקה פרונטלית כשהחנויות היו עדיין פתוחות. שילמתי מקדמה בסך 20% ממחיר המוצר. כעת הרשת מפרסמת את אותה ספה בהנחה משמעותית, של 1,500 שקל פחות מהמחיר שבו הזמנתי את המוצר. המוצר טרם סופק. האם קיים בסיס חוקי לבקש לעדכן את ההזמנה לפי המחיר החדש? | |
|
|
|
| 18/4/2020 10:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2020 | | שעה: | 10:09:18 |
| | החוק לא מכיר במקרה הזה. אתה יכול לבטל בכתב את העסקה, לשלם 100 ש"ח או 5% מהעסקה, לפי הנמוך, כדמי ביטול, ועמלת סליקה כפי שיוכיח המוכר, אם הייתה, ואז לרכוש במחיר החדש. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 20/4/2020 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 10:10:01 |
| שלום רב גיא,
אין בהתנהלות החברה משום הפרה על החוק לכן לא תוכל לבקש מהחברה לעדכן את ההזמנה לפי המחיר החדש.
| |
|
|
|
| 17/4/2020 20:33 |
אוריה |
 | | מחבר: | אוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 20:33:21 |
| היי
בחודש נובמבר הזמנתי ארבעה כרטיסי טיסה לפריז לתאריך 31.3.20 בחברת אלעל. כחודש לפני הטיסה נגיף הקורונה החל להתפשט וחברת התעופה החליטה לצמצם את טיסותיה עד לחוסר פעילות וביטול כל הטיסות העתידיות. ביקשנו את כספנו חזרה ושוב ושוב חברת התעופה מסרבת בטענה שהיא לא מוכנה לזכות אלא רק לשמור את הכסף שלנו לטיסות עתידיות. זו חוצפה שאין כדוגמתה. אין איש יודע מה צופן העתיד ומתי והאם נשוב לטוס למדינות אחרות. הם לא יכולים להחזיק בכספים שלנו ובנו כבני ערובה- אין זה הוגן ואין זה הגיוני. אנחנו הצרכנים הקטנים חשים שבויים אל מול כוחה הענק של חברת אל-על. אנו לא יודעים עוד מה עלינו לעשות בעדי לקבל את הכספים שלנו חזרה בגין הטיסה שלנו שבוטלה ע׳י אל-על. אנו נשמח לעזרתכם מכיוון שאנו מיואשים וחסרי כוחות להילחם את מלחמת הצדק שלנו. | |
|
|
|
| 20/4/2020 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 09:45:18 |
| שלום רב אוריה,
האם חברת התעופה ביטלה לכם את הטיסה? אם כן, האם יש לכם את ההודעה על ביטול הטיסה?
עקרונית, במידה שהטיסה בוטלה על ידי חברת התעופה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
...
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general
היה ותתקל בבעיה מול החברה באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה והתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בטענה לכשל תמורה ואם תתקל בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל.
| |
|
|
|
| 17/4/2020 19:05 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 19:05:23 |
| שלום רב.
האם אני רשאי לבטל עסקת השנרת שמלת כלה בעקבות ביטול חתונה לפי דרישה דל משרד הבריאות בעקבות קורונה.
במידה וכן איך ניתן לבצע זאת.
תודה מראש
דני | |
|
|
|
| 20/4/2020 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 09:20:21 |
| שלום רב דני,
האם תוכל לפרט את פנייתך- מתי בוצעה העסקה? ומתי היית אמור לקבל את השירות?
האם פנית אל בית העסק? אם כן, מה הוצע לך?
אתה מציין כי:
"...בעקבות ביטול חתונה..."- האם משמעותו שביטלתם את העסקה מול אולם אירועים או שהאירוע באולם אירועים נדחה למועד אחר? | |
|
|
|
| 29/3/2020 15:37 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 15:37:22 |
| היי,
ביטלתי כרטיס טיסה בטווח ה14 יום לחוק הגנת הצרכן. נשלחה לי הודעה שאזוכה תוך 14 ימים, אך עדיין לא זוכיתי. ממה שהבנתי לפי החוק הם חייבים לזכותי תוך 3 ימים.
התקשרתי לאל על, עברו 29 יום מבקשת הביטול ולטענתם בגלל המצב הם לא יודעים מתי אזוכה. ביקשתי הערכה, משהו, כי גם אם הם עובדים במתכונת מצומצמת כמו שהם אומרים, עדיין ניתן לתת הערכה לזמן הזיכוי.
לא רק זאת, ביקשתי מחברת האשראי שלי ישראכרט לעצור את התשלומים. הם לא מוכנים כי עדיין לא עבר זמן האספקה, מה שבכלל לא רלוונטי כי אני ביטלתי תכרטיס מיוזמתי והסברתי להם והבאתי להם ת׳חוק שמראה פה על הפרת חוזה של אל על, לזכות אותי. הם ממשיכים הקו שלהם, שהם עוצרים תשלומים רק בכשל תמורה והסברתי ושלחתי להם מכתבים שאל על בעצמה מודיעה שהיא במצב כלכלי לא טוב, מה שיכול לגרום לפגיעה בי כלקוחה. אפילו הם התקשרו לחב אל על בשיחת ועידה איתי ושמעו שאכן ביטלתי את הכרטיס בזמן ואכן לא זוכיתי ואכן לאל על אין צפי למועד הזיכוי. מה יותר טוב מזה??! הם עדיין לא מוכנים לעצור את התשלומים, זה מתסכל מאוד, כי יש להם אופציה כזאת, במיוחד במצב כזה. פה הם גם יודעים שכאזרחית אני צריכה לקבל את התשלומים חזרה ולכן אין חשש לעצור אותם, אבל הם מעדיפים לפגוע בי כאזרחית, מושבתת שלא עובדת עכשיו. באופן מובהק הם רואים שאל על לא עומדת בהתחייבות ובאופן מובהק הם שומעים שהיא בקריסה. מה ניתן לעשות כדיי שיעצרו לי את שאר התשלומים? תודה
| |
|
|
|
| 29/3/2020 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 17:02:10 |
| שלום רב רונית,
לעניין חברת האשראי-חברת האשראי אינה צד לעסקה אלא רק במקרים הקבועים בחוק כרטיסי חיוב כגון: במקרה של כשל תמורה מלא.
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מועד קבלת השירות(תאריך)? מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, הכל כקבוע בסעיפים 14ג,(14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה וקמה לך זכות לבטל את העסקה, כקבוע בחוק הגנת הצרכן, הרי שעל בית העסק להשיב את כספך בניכוי דמי הביטול כאמור לעיל בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול.
סירוב בית העסק להשיב את כספי הצרכן, מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא, עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, את מוזמנת לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת שיהיה לך תיעוד,היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 29/3/2020 17:24 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2020 | | שעה: | 17:24:14 |
| כפי שאמרתי ביטלתי את הטיסה בפחות מ14 יום. זה היה באופן טלפוני. אני מודעת לדמי הביטול וגם בדקתי זאת מול אל על עוד כשקניתי את הכרטיס כי ידעתי שיכול להיות שאבטל. לחברה אין מייל רק ואטאפ ומסוגר, האם לשם עליי לשלוח את מכתב ההתראה לפני תביעה? בנוסף, לפי מה שקראתי בחוק, לחברת האשראי יש צד בעיניין מכיון שהיא כן יכולה למנוע אסון, במיוחד כשהיא יודעת שיש חשש שחברת אל על תקרוס. אני לא מבינה מה הבעיה שהיא תעצור את התשלומים אם הרי באופן מובהק היא דיברה עם אל על ואם באופן מובהק היא יודעת שהיא יכולה למנוע נזק לי כלקוחה , כשהיא יודעת שאין נזק לאל על..
| |
|
|
|
| 30/3/2020 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/03/2020 | | שעה: | 10:28:43 |
| שלום רב רונית,
בפנייתך את מציינת כי:
"...נשלחה לי הודעה שאזוכה תוך 14 ימים..." אז באפשרותך לפנות אליהם באופן בו שלחו לך את ההודעה הזו, לפרט את השתלשלות העניינים.
לעניין חברת האשראי- אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וכן דרישתך שיפעלו בהתאם לקבוע בחוק שירותי תשלום- התשע"ט-2019 היה ותתקלי בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 17/4/2020 19:36 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 19:36:58 |
| תודדדדדהההההה! אל על סוף סוף זיכו אותי! עזרתם לי מאווודדדדד!
תודה שאתם פה, אתם ההוכחה שיש אנשים טובים בדרך, למרות חב' האשראי שלי ישרכארט שהיתה נוראית בעיניי ולמרות כל ההתנהלות של אל על.
הוכחתם לי שיש לאן לפנות וזה אתם!! בכל הטירוף הזה של הקורונה אני אזכור מי היה שם איתי, תודה לכולכם! תצליחו ועשיתם לי את היום!!!
💜
רונית | |
|
|
|
| 18/4/2020 06:05 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2020 | | שעה: | 06:05:53 |
| | איך עשית את זה? הם ביטלו לי כרטיס ב16.3 ואמרו זיכוי תוך 30 ימים ואז אמרו שהחברה סגורה ואין מי שיטפל בכלל בזיכויים כרגע אז הכל מוקפא. מה עשית? | |
|
|
|
| 20/4/2020 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
|