| 20/4/2020 15:30 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 15:30:48 |
| | מנויה בחדר כושר ספייס. לא נותנים מענה ולא הקפיאו את התשלום. מחברת הבנק נאמר שאי אפשר לעצור את הורדת התשלומים. מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 22/4/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 15:31:32 |
| שלום רב דניאל,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין המשך חיוב החברה בשעה שלא ניתן לספק את השירות- יצוין כי משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי ..." בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1
(תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ואינך מקבלת את השירות בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת את השירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/4/2020 07:40 |
חיה ליבוביץ |
 | | מחבר: | חיה ליבוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 07:40:44 |
| | בשל הגדרות גיל והגבלות התנועה בייי הקורונה, אנו מבצעים הזמנת משלוחי מזון באינטרנט מהרשתות הגדולות. מבצעים הזמנה גדולה ומקבלים הזמנה קטנה. דמי המשלוח נשארים אותו סכום. מה שקורה בפועל, אנחנו נאלצים להוציא הזמנה חדשה בתקווה לקבל המוצרים שלא סופקו בהזמנה הקודמת ושוב משלמים דמי משלוח מלאים....וחוזר חלילה ההוצאה מצטברת לסכום חודשי גבוה. האם לא ניתן להוזיל את דמי המשלוח לאזרחים הוותיקים??? | |
|
|
|
| 20/4/2020 11:23 |
מן מרדכי |
 | | מחבר: | מן מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 11:23:25 |
| שלום רב,
גב' נכבדה, את לא לבד.
גם אנו עקב אותן מגבלות קונים אונליין ברשת שופרסל. בכל משלוח חסרים כמה דברים, למרות שבעת ביצוע ההזמנה לא מופיעים כחסרים.
ובכל זאת גובים דמי משלוח מלאים.
כולם עולים טרמפ על הקורונה.
בברכה | |
|
|
|
| 22/4/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 15:18:59 |
| שלום רב חיה,
על מנת לבדוק את פנייתך, אשמח שתפני אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/4/2020 14:57 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 14:57:42 |
| שלום רב,
היום אושרו למשפחות את האפשרות להתאגד לעד שלוש משפחות יחד כדי לשמור על הילדים.
בתי הייתה מתחילת שנת הלימודים במשפחתון פרטי של שלושה ילדים. כעת דורשת המטפלת לפתוח את המשפחתון ולחייב תשלום.
בביתי ילדים נוספים בגנים ובבתי ספר שאינם חוזרים לשגרת החינוך ונשארים בבית, וכך גם אנחנו ההורים.
האם ההקלה החדשה נועדה לעזור להורים ולתת להם אפשרות במידה והם רוצים לקחת מטפלת לכל בני המשפחה, או מחייבת אותנו לשלם לבעלת המשפחתון?
נשמח לסיועכם בהבנת זכויותינו
רותם | |
|
|
|
| 21/4/2020 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 16:14:53 |
| שלום רב רותם,
על פי הנחיות משרד הבריאות שכותרת "הנחיות לשגרה חדשה" צוין כי:
"
מוסדות החינוך אינם פועלים, ללא קשר למספר התלמידים במסגרת.
בכלל זה נסגרו גם הפנימיות, מעונות היום, המשפחתונים, מחנות הנוער, הקייטנות והצהרונים..."
לנוחיותך מצ"ב הקישור לאתר משרד הבריאות :
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 22/4/2020 13:51 |
רותם |
 | |
|
| 22/4/2020 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 20/4/2020 11:21 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 11:21:32 |
| שלום,
כידוע חדרי הכושר סגורים החל מחודש מרץ, על אף פי כן אני ממשיכה לקבל חיובים חודש בחודשו עבור שירות שאינו ניתן לי.
ניסיתי ליצור קשר עם חדר הכושר, אין שום מענה בשום ערוץ זאת על אף שדף הפייסבוק ממשיך לפעול כרגיל ועולים פוסטים בכל יום.
פניתי לחברת האשראי, שם אומרים שהם לא יכולים להתערב בעסקות שקשורות לחדר כושר בכפוף לחוק. לא מצאתי שום חוק שאוסר זאת על חברות האשראי.
נראה לי תמוה שלצרכן אין שום יכולת להתמודד מול הורדות חודשיות של חדר כושר במיוחד כשאין כל מענה מצד בית העסק.
אשמח לקבל הבהרה בנושא.
אגב, העסקה נעשתה בתשלומים. | |
|
|
|
| 22/4/2020 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 14:46:44 |
| שלום רב שיר,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין המשך חיוב החברה בשעה שלא ניתן לספק את השירות- יצוין כי משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי ..." בקישור שלהלן:
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ואינך מקבל את השירות בשל המצב באפשרותךלפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת את השירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/4/2020 17:48 |
מקסים |
 | | מחבר: | מקסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 17:48:59 |
| שלום.בפברואר נרשמתי לקורס הצרפתית שהיה אמור להתחיל ב9/3. כמה ימים לפני תחילה התקשרו מבית הספר והודיעו על דחייה ל23/3 כי מורה נפגע בתאונת דרכים.
כמובן שב23/3 קורס לא התחיל עקב מצב חירום.
בינתיים התחילו למשוך צ'קים(סה"כ רשמתי 8).
התקשרתי וביקשתי להפסיק משיכות.
שאלה האם אני רשאי לבטל עסקה ? | |
|
|
|
| 21/4/2020 18:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 18:32:49 |
| שלום רב מקסים,
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי ..." מלבד מקרים מסויימים שמפורטים באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
לכן, היה ואינך מקבל את השירות בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
בעניין שיקים- עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל בטרם תפעל בדרך כלשהיא. | |
|
|
|
| 21/4/2020 20:34 |
מקסים |
 | |
|
| 22/4/2020 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 16/4/2020 22:55 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2020 | | שעה: | 22:55:41 |
| שלום רב ,
רכשתי בפברואר כרטיסים באמצעות סוכנת נסיעות מחברת סינגפור אייר.
הטיסה הלוך ( לניו זילנד ) בוצעה כמתוכנן . במהלך הטיול שלחה החברה הודעה על ביטול הטיסה חזור בעקבות הקורונה.
בשלב זה הסוכנת מנסה לקבל מהם החזר כספי אך לא ברור אם הדבר יעלה בידה.
כמובן ששילמנו בנוסף לחברה אחרת על טיסת כיוון אחד חזרה לארץ .
מספר שאלות :
1. האם ניתן לתבוע את החברה שאינה טסה ישירות לישראלת ואם כן אז את מי ( נציגות ? )
2.האם ניתן לתבוע את ביטוח הנסיעות לחול ?
3. נאלצתי לקצר הטיול בשבוע ללא יאפשרות קבלת החזר על הרכב השכור בגין השבוע הלא מנוצל, האם ניתן לתבוע את הביטוח ?
אודה להתייחסותכם , כמו כן אם יש עוד השלכות שלא חשבתי עליהן
המון תודה , עומר | |
|
|
|
| 19/4/2020 17:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 17:21:15 |
| שלום רב עומר,
האם לחברה עמה ביצעת את העסקה יש נציגות מוסמכת בישראל?
אם כן, האם פנית אליהם בכתב?
לעניין חברת הביטוח- עליך לברר מול חברת הביטוח אם הביטוח שנרכש מבטח את המקרה המתואר, בכל שאלה שתתקל מול חברת הביטוח באפשרותך לברר מול הרגולטור - המפקח על הביטוח רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/Pages/Public-Inquiries.aspx | |
|
|
|
| 20/4/2020 08:57 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 08:57:52 |
| תודה על ההתיחסות.
הזמנתי את הטיסה דרך סוכנות נסיעות בארץ. הכרטיסים הם של סינגפור איירלינס שאינה טסה לארץ . התשלום לסוכנות היה באמצעות כרטיס אשראי בתשלומים .
האם ניתן לעצור התשלומים שטרם נפדו בגין כשל תמורה?
תודה ,עומר | |
|
|
|
| 22/4/2020 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 14:00:07 |
| שלום רב עומר,
על מנת לבדוק את פנייתך אנא הגש פניה לחברה שמולה ביצעת את העסקה, לאחריו אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות.
לעניין פנייתך בדבר:"...התשלום לסוכנות היה באמצעות כרטיס אשראי בתשלומים .
האם ניתן לעצור התשלומים שטרם נפדו בגין כשל תמורה?..."- תנסה לפנות אל חברת האשראי ואם תתקל בבעיה מולה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל. | |
|
|
|
| 20/4/2020 10:01 |
ג.ק |
 | | מחבר: | ג.ק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 10:01:16 |
| שלום,
קניתי מוצר מKSP לפני כ3-4 חודשים, כשלאחרונה הוא התחיל להשתגע ולא לעבוד כמצופה. לאחר שהייתי עם התמיכה הטכנית של המוצר (חברה אחרת) הם אישרו לי החלפה של המוצר, אך זו מתבצעת בסניף בו נרכש המוצר בלבד.
הבעיה היא שכלל סניפי KSP סגורים בגלל הקורונה, ואני תקוע עם המוצר התקול ללא יכולת החלפה. המוצר עצמו משמש לצורכי עבודה מהבית וחוסר היכולת להחליפו פוגע המון ביכולת העבודה שלי.
יצרתי קשר עם שירות הלקוחות של KSP, הם לא מוכנים לבצע החלפה באמצעות שליחים, כך שאני נותר חסר אונים.
מה זכויותי במצב הנ"ל?
| |
|
|
|
| 22/4/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 13:38:33 |
| שלום רב אדון,
ייתכן כי החברה לא יכולה לספק לך את המוצר בשל הנחיות משרד הבריאות שכותרתה"הנחיות לשגרה חדשה" המגבילות את היציאה למרחב הציבורי.
בנוסף, ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחייה והבהרה להנחיה, בו צוין בין היתר כי:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה").
לכן, לעת עתה יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, על מנת שיהיה לך תיעוד. | |
|
|
|
| 19/4/2020 21:58 |
אוריין |
 | | מחבר: | אוריין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 21:58:54 |
| היי,
רכשתי מבחורה שמוכרת באופן פרטי עוגות דרך הרשתות החברתיות, עוגה לכבוד יום ההולדת של בן זוגי בסכום של 350 ש"ח. כאשר אספתי את העוגה מהמוכרת היא הסבירה לי שאם אנו אוכלים את העוגה באותו יום יש לאחסן אותה במקרר עד לאכילתה וכך עשיתי. כאשר רצינו לאכול את העוגה הוצאנו אותה מהמקרר והיא פשוט קרסה (נמסה כולה) ולא יכולנו לאכול אותה ופשוט זרקנו אותה לפח (יש תמונות). האם במצב כזה בו המוכרת לא נתנה לי הוראות נכונות לאיחסון העוגה עד לאכילתה מגיע לי פיצוי בגין העובדה שלא נהנתי כלל מהמוצר? האם ניתן לראות במוצר כמוצר פגום או לחלופין בהוראות המוכרת כהוראות מטעות?
| |
|
|
|
| 22/4/2020 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 13:09:01 |
| שלום רב אוריין,
האם מדובר בעסקה מול אדם פרטי? אם כן, באפשרותך לפנות אליה לבירור העניין, היות שמדובר בעסקה בין שני אנשים.
היה והעסקה בוצעה מול בית העסק באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 19/4/2020 21:13 |
abramovici reuven |
 | | מחבר: | abramovici reuven (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 21:13:45 |
| שלום איני מבין מדוע נמחקה פנייתי
אני אזרח וותיק שרכש כרטיס בפסח ויודע שמגיע לי החזר אוטומטי בגין ביטול הטיסה עי הספק . הספק טוען שזה לא תופס בעסקת מכר מרחוק
מבקש חוות דעתכם | |
|
|
|
| 22/4/2020 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 10:32:02 |
| שלום רב ראובן,
פנייתך לא נמחקה, ניתן לך מענה לשאלתך ביום 21.4.20 בשעה 16:49 כדלקמן:
שלום רב ראובן,
כיצד בוצעה העסקה- באינטרנט או בטלפון/צ'אט?
עקרונית, תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
במידה שהעסקה לא בוצעה בטלפון או בצ'אט לא קמה לך זכות חרטה מכח תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן, כאמור לעיל.
עם זאת, בהנחה שלחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל, וכי יש ברשותך ראיה כי היא ביטלה את הטיסה, פנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת שתפעל בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 19/4/2020 23:19 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 23:19:56 |
| שלום רב,
פניתי אליכם לפני חודשים רבים ובבדיקה שעשיתי היום לבירור מצב תלונה נרשם כי:
"הטיפול בפנייתך הסתיים" מבלי שקיבלתי כל פירוט או הסבר מה נעשה ואילו תשובות ניתנו.
כיצד אני יכול לדעת איפה התלונה שלי עומדת? | |
|
|
|
| 21/4/2020 19:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 19:04:10 |
| שלום רב אלעד,
האם תוכל לציין את מספר הפניה? | |
|
|
|
| 22/4/2020 09:38 |
אלעד |
 | |
|
| 22/4/2020 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 09:41:57 |
| שלום רב אלעד,
תודה רבה.
אעביר את פנייתך למנהלת פניות הציבור. | |
|
|
|
| 19/4/2020 18:13 |
גדי מנשה |
 | | מחבר: | גדי מנשה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 18:13:32 |
| אהלן שאלה לי אליכם ותודה מראש על העזרה!
אני יודע שבעקבות הקורונה נוצרו המון סימני שאלה,
אבל כרגע אני רשום למוסד לימודים, כאשר כל חודש אני משלם להם,
כבר קרוב ל שלושה חודשיים לא למדנו,
פה ושם יש שיעור בזום אבל עדיין אני לא אחד שיכול ללמוד מרחוק זאת הסיבה שרכשתי את השירות שלהם.
כרגע אני מעוניין לקבל החזר על החודשיים ולעצור את התשלומים עד וכאשר יעבור המשבר.
כרגע אני משלם על שירות שאני לא מקבל אותו.
האם ניתן לעשות משהו בנושא זה? | |
|
|
|
| 21/4/2020 18:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 18:56:06 |
| שלום רב גדי,
האם ההעסקה בוצעה מול מוסד לימודים המוכר על ידי המל"ג? אם כן, באפשרותך לפנות לבירור העניין מול המל"ג.
היה ומדובר בעסקה שבוצעה מול מוסד לימודים שאינו מוכר על ידי המל"ג, הרי שבעקבות הנחיות משרד הבריאות שכותרתו "הנחיות לשגרה חדשה" נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי ..." מלבד מקרים מסויימים שמפורטים באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
לכן, היה ואינך מקבל את השירות בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/4/2020 18:46 |
יערה |
 | | מחבר: | יערה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 18:46:06 |
| שלום. באוגוסט 2020 היינו אמורים להיות בקנדה ולשכור קראוון. בדצמבר 2019 שילמנו מקדמה בעסקה טלפונית/אינטרנט לסוכנות ישראלית (מתווכת). דמי הביטול על פי החוזה (300$).
מכיוון שלפי כל ההערכות לא יהיה ניתן לטוס לקנדה בתקופה זו ביקשנו לבטל את העסקה ולא לשאת בעלויות הביטול. יתר על כן, ידוע לנו שחברת הקראוונים עצמה מאשרת ביטולים ללא דמי ביטול.
החברה דרכה שכרנו אינה מוכנה לוותר על דמי הביטול, בטענה כי זהו החוזה עליו חתמנו.
ביקשנו מהסוכנות להתחייב על מתן השירות באוגוסט והם מתעלמים ולא מוכנים להעביר התחייבות כזו (מן הסתם, מכיוןן שלא יוכלו לספק את ההשכרה).
הסוכנות הציעה לדחות את ההזמנה לשנת 2021 אל זוהי לא הצעה רלוונטית מבחינתנו (מי יודע מה יהיה?).
כיצד כדאי להתנהל? האם מותר לנו לבטל את החיוב בכרטיס האשראי של דמי הביטול מחשש ממשי לאי אספקת המוצר? | |
|
|
|
| 21/4/2020 18:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 18:48:23 |
| שלום רב יערה,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בנוסף, באפשרותך לציין את הנימוק לסירובך לקבל את ההצעה שהוצעה לך על ידי החברה, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/4/2020 17:41 |
Tchiya |
 | | מחבר: | Tchiya (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 17:41:24 |
| האם מותר לחברה לגבות דמי מעבר אם נגמרה התכנית? ולא במעבר בין תכנית לתכנית באמצע?
תודה. | |
|
|
|
| 21/4/2020 18:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 18:06:36 |
| שלום רב תחיה,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרויות בניכם ולאחריו לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
לנוחיותך, ראי הודעת דוברות משרד התקשורת בעניין דמי מעבר בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/news/20062019 | |
|
|
|
| 19/4/2020 17:17 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 17:17:52 |
|
קניתי מכונת כביסה מאייס ובזמן הקניה נכתב שהרכישה כוללת גם התקנה חינם. לאחר שקבלתי את המכונה , אני מנסה להתקשר לאייס ואין עונה. מענה הקולי מפנה לווטסאפ ושם רובוט מודיע שהבקשה תטופל בקרוב, ונאדה כלום! הדף שלהם בפייסבוק מלא תלונות של צרכנים שלא קבלו מענה.
האם יש לחברה מחויבות מינימלית למענה לקוחות? | |
|
|
|
| 21/4/2020 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 17:56:21 |
| שלום רב יוני,
ראשית, בשל המצב ישנם הנחיות משרד הבריאות המגבילות את היציאה למרחב הציבורי, לנוחיותך מצ"ב הקישור לאתר משרד הבריאות :
שנית, האם בדקת אם ההתקנה צריכה להיעשות על ידי היבואן/יצרן?
אם כן, עליך לפנות אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, בכתב על מנת שיהיה לך תיעוד לפנייתך . | |
|
|
|
| 19/4/2020 16:51 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:51:26 |
| שלום,
הזמנתי מחברת סקי ישראלית חבילת נופש הכוללת טיסות, לינה, העברות, השכרת ציוד סקי, הדרכות סקי וסקי פס על סך כ- 11,000 ש"ח. הטיסה חזור בוטלה, ואתר הסקי נסגר. אציין שהטיסה הלוך התקיימה.
לפי החוזה, במקרה של שינוי מאג'ורי כדוגמת שינוי של מעל 12 שעות בטיסה, אני זכאית להחזר כספי מלא על החבילה כולה. אציין שחברת התעופה של הטיסה חזור אישרה מתן החזר כספי מלא על הטיסה (דיברתי איתם ישירות). אולם מי שיזוכה זה חברת הסקי ולא החשבון שלי.
כעת חברת הסקי טוענת שהחוזה לא תקף למצב הנוכחי ומציעה החזר כספי על סך 30% מסכום העסקה, או זיכוי על סך 80%.
האם לפי החוק אני זכאית להחזר מלא?
כיצד אוכל להיעזר בכם?
תודה רבה, ובריאות.
| |
|
|
|
| 19/4/2020 16:59 |
שיר |
 | |
|
| 21/4/2020 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 17:43:55 |
| שלום רב שיר,
האם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל? באפשרותך לבדוק ברשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=581&Itemid=343&lang=he
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני לחברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/4/2020 16:23 |
מתעניין |
 | | מחבר: | מתעניין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:23:17 |
| שלום רב,
רכשתי כרטיס טיסה מאתר ישראלי (אליס) והאתר ביטל את הטיסה עקב המשבר.
התקבל הודעה במייל כי הזיכוי המלא יכנס תוך 45 ימי עסקים.
עכשיו הם שולחים מייל שהם לא מתחייבים לזמני החזרה כי הם תלויים בחברות התעופה וחש לי 3 אופציות. לקבל מהם שובר מלא לאתר שלהם,לקבל מיידית 80 אחוז כסף חזרה או לחכות מתי שהחברה תחזיר אני אקבל. משהו פה לא נראה לי ככ חוקי בהתחשב בזה שאני לא ביטלתי וקיבלתי מייל להחזר מלא תוך 45 יום . אודה לתגובתכם מה באפשרותי
לעשות מולם.
בתודה
מתעניין | |
|
|
|
| 21/4/2020 17:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 17:20:21 |
| שלום רב אדון,
האם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל?
היה ויש ברשותך הודעה על ביטול הטיסה ובהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לפנות אל החברה בדרישה שתפעל בהתאם לקבוע בסעיף 15 בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"15. לשם קבלת פיצוי כספי או השבת תמורה, רשאי נוסע לבקש מנותן שירותי סוכנות הנסיעות שממנו רכש את כרטיס הטיסה לטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה, לסייע לו בקבלת ההטבות האמורות; ביקש הנוסע כאמור, יפנה נותן שירותי סוכנות הנסיעות למפעיל הטיסה, למארגן או למי מטעמם, למימוש זכאותו של הנוסע לאותן הטבות, בהתאם להוראות חוק זה."
וזאת על מנת שתפעל בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 19/4/2020 16:01 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 16:01:42 |
| שלום,
קיבלתי כצפוי הןדעה על ביטול טיול מאורגן לאיטליה . החברה מציע זיכוי ולא מוכנה להחזר כספי. אלה בדמי ביטול של 120$ שזה מגוחך לנוכך כך שהם מבטלים את הטיול ולא מספקים את השירות. מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 21/4/2020 17:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 17:10:12 |
| שלום רב חיים,
כיום, הנחיות משרד הבריאות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה" קובע בין היתר כי "לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי..." כפי שתוכל לקרוא באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" המכונה "כוח עליון" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
במקרה זה, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק הציג בפניך חלופות והן אינן לשביעות רצונך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך, לאחריו, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
או שתנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/4/2020 15:54 |
abramovici reuven |
 | | מחבר: | abramovici reuven (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 15:54:23 |
| הייתי אמור לטוס בפסח ובשל המצב החברה ביטלה הטיסה .
אני ורעייתי אזרחים וותיקים ויודע שמגיע החזר כספי בגין ביטול הטיסה ללא תלות בחברות התעופה . נאמר לי עי החברה "אקספלורר" שבעיסקת אינטרנט כאזרח וותיק לא מגיע לי ההחזר אלא רק עפי מה שיחליטו חברות התעופה שיתכן שיתנו לי כרטיס פתוח לשנה אני מעוניין בכסף
מה דעתכם? | |
|
|
|
| 21/4/2020 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 16:49:38 |
| שלום רב ראובן,
כיצד בוצעה העסקה- באינטרנט או בטלפון/צ'אט?
עקרונית, תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
במידה שהעסקה לא בוצעה בטלפון או בצ'אט לא קמה לך זכות חרטה מכח תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן, כאמור לעיל.
עם זאת, בהנחה שלחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל, וכי יש ברשותך ראיה כי היא ביטלה את הטיסה, פנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך על מנת שתפעל בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
...
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general
| |
|
|
|
| 19/4/2020 15:00 |
יניב ס |
 | | מחבר: | יניב ס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 15:00:31 |
| שלום
הייתי אמור לטוס לתורכיה אני ועוד קבוצה של 50 איש בסוף חודש מרץ אך הטיול בוטל עקב משבר הקורונה
הטיול אורגן עי סוכן נסיעות חיצוני שעובד עם חברת איזי טרוול
עד עכשיו אף אחד מהקבוצה לא קיבל החזרה כספי
עבר כמעט חודש
מה ניתן לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 21/4/2020 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 16:38:51 |
| שלום רב יניב,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
אתה מציין כי הטיול בוטל- מתי הודיעו לך על הביטול?
אתה מציין כי:
"...הטיול אורגן עי סוכן נסיעות חיצוני שעובד עם חברת איזי טרוול..."- האם העסקה בוצעה מול חברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל?
| |
|
|
|
| 19/4/2020 14:33 |
גינת |
 | | מחבר: | גינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 14:33:53 |
| שלום הזמנתי מערכת ישיבה דרך שופרסל און ליין
שילמתימוקיבלתי אישור הזמנה ואספקה תוך 7 ימי עבודה . היום אנחנו ב19 לחודש ועדיין לא פנו אלי לגבי תיאום ולכן התקשרתי הבוקר לשופרסל לבדוק מה עם האספקה . הנציגה אמקה לי להתקשר למי שמספק להם את המוצר ,טענתי שקניתי משופרסל ואין לי כוונה להתקשר למי שמספק להם כי לא עשיתי עסקים איתו
לאחר כשעתיים מתקשרים ממספר חסום וטוענים שמדברים מהספק שאמור לספק שופרסל ואין את המוצר במלאי, סיפקו אותו לאנשים שהזמינו לפני ועכשיו הם רוצים לבטל
אני לא מעוניינת לבטל ,כשרכשתי המוצר היה במלאי והמחיר התאים לי ואני רוצה את המוצר. לא מספיק שלא עמדו בתנאי האספקה ,ויכול להיות שבגלל זה לא קיבלתי את המוצר בכלל לי יש תמונות מסך שמעידות שהמוצר היה במלאי ופשוט לא סיפקו לי . עכשיו כשנכנסים לאתר רואים שהמוצר אזל .
מה הזכויות שלי בעניין? האם אני יכולה לדרוש לקבל את המוצר
האם יש עילה לתביעה ? גם לא עמדו בתנאי האספקה
וגם לא בתנאי העסקה.
אני חייבת לציין שאף אחד לא טרח להתקשר אלי עד היום שאני התקשרתי ,ולהודיע שהמוצר חסר וכו.
תודה רבה
| |
|
|
|
| 21/4/2020 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 16:01:48 |
| שלום רב גינת,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה מועד אספקת המוצר וכן הטעיה בכמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, באפשרותך לדרוש ביטול עסקה, כפי שהוצע לך.
היה ונגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
|