| 21/4/2020 16:22 |
שגיא עגיב |
 | | מחבר: | שגיא עגיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 16:22:58 |
| שלום רב
רכשתי שני זוגות נעליים דרך אתר האינטרנט של נמרוד
יצא שאחד הזוגות לא נוח וכנראה צריך מידה או דגם אחר
פניתי לנמרוד ונאמר לי שאין החלפות או החזרות של מוצרים רק לאחר פתיחת סניפי הרשת בסניף עצמו בטווח של 30 יום.
ביקשתי לבטל את העסקה וגם זה נאמר לי שניתן לבצע רק בסניפי הרשת.
כאמור כרגע אין אף סניף פתוח בעקבות הנחיות משרד הבריאות.
למעשה אני תקוע עם מוצר שילמתי עליו ממיטב כספי , איני יכול להשתמש בו או להחליפו וגם לבטל את העסקה אין לי אפשרות.
האם זה חוקי ?
תודה | |
|
|
|
| 22/4/2020 12:32 |
שגיא עגיב |
 | |
|
| 23/4/2020 19:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:49:31 |
| שלום רב שגיא,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם פניית אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים על מנת שיהיה לתיעוד?
ייתכן שבשל הנחיות משרד הבריאות בית העסק לא יוכל לתת שירות, ראה הנחיות משרד הבריאות תחת הכותרת: הנחיות לשגרה חדשה", בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4 (ראה תחת הכותרת:"עסקים, חנויות ושירותים").
לכן, אני, מציעה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/4/2020 18:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 18:01:30 |
| רכשתי באתר אינטרנט המיועד לסטודנטים שובר הטבה לחנות מסוימת בסך של 150 שח (כשהשובר שווה למעשה 200 שח).
לא ניצלתי את השובר כי עבר לו התוקף.
האם אני זכאי לקבל את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 23/4/2020 19:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:41:33 |
| שלום רב משה,
האם הקופון שנרכש היה ניתן לממשו ברכישה במכר מרחוק(אינטרנט)או בהגעה לחנות פיזית?
עקרונית, היה ומימוש הקופון התאפשר במכר מרחוק, הרי שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על ההסכם, היות שסוכם בניכם מועד למימוש ואתה לכאורה איחרת במימושו.
עם זאת, היה ומימוש הקופון היה צריך להיעשות פיזית בחנות, הרי שבשל המצב ומגבלות משרד הבריאות לא ניתן לממשו בחנות, ולכן, אם זה המקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 21/4/2020 16:31 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 16:31:11 |
| רכשתי בקנייה אינטרנטית מחשב נייד מKSP של יצרן מסוים. לאחר יומיים, ביום שישי ב14:30 הגיע שליח עם המחשב נייד.
כשניסיתי להפעילו, המחשב כלל לא נדלק= קיבלתי מוצר פגום.
יותר מאוחר באותו יום, לאחר שניסיתי שוב להפעילו ולא הצלחתי, שלחתי לKSP מייל שמתאר את המצב וביקשתי שיחזרו אליי.
בראשון כבר התקשרתי אליהם (לאחר המתנה של שעה וחצי), סיפרתי לנציג את המצב והוא הציג בפניי שתי אפשרויות: או לדבר ישירות עם היצרן שהם יאספו את המוצר ממני ויבדקו אותו או לחכות לפתיחת החנויות של KSP.
האם זה לגיטימי שקיבלתי מהחנות מוצר פגום והם לא מוכנים לבוא לאסוף אותו לבדיקה אלא אני צריכה להשקיע מאמץ וזמן לדבר עם היצרן ולתאם מולו הכל? | |
|
|
|
| 23/4/2020 19:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:38:13 |
| שלום רב דניאל,
במה את מעוניינת?
האם את מעוניינת לבטל את העסקה או שיבדקו את המוצר במסגרת שנת אחריות על המוצר(תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)?
בכל מקרה, בשל המצב, ייתכן שלא ניתן לקבל את השירות המתבקש, ראי את הנחיות לשגרה חדשה באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4
יחד עם זאת, רצוי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים על מנת שיהיה לך תיעוד על כך.
בהנחה שאת מעוניינת לבטל את העסקה- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/\טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
אולם, היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול(5% או 100 ש"ח), כקבוע בסעיפים 14ג(ג), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין.
במקרה בו קמה לצרכן זכות לבטל עסקת מכר מרחוק, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב את כספו, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/4/2020 13:40 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:40:55 |
| שלום רב. ברשותי מדפסת מסוג פנטום p2506w. בחזית המדפסת כתוב עליה p2500 series. רציתי לרכוש עבורה טונר מתאים. באתר של חברת פנטום מופיע פרסום של טונר p210 ומעליו צילום של מדפסת p2500w/p2506w
להלן הכתובת:
https://www.pantum.co.il/index.php?dir=site&page=catalog&op=item&cs=1
פניתי לספק שלהם בארץ, חברת קרביץ ורכשתי את הטונר הזה במשלוח הביתה. בעמוד הרכישה למטה כתוב שהטונר מתאים למדפסות p2500/w
להלן כתובת:
https://www.kravitz.co.il/0725636-%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%A8-pa-210-pantum
כאשר הטונר הגיע בחנתי האם הוא נכנס לתוך המדפסת ואכן הוא התאים ולכן הסרתי את הסרט שמגן על הדפוס. בנסיון הדפסה קיבלתי הודעה שהטונר אינו מתאים למדפסת.
נראה שמדובר בטונר שאינו תואם בדיוק את המדפסת למרות שנכנס אליה ללא בעיה וזהה לחלוטין במראה לטונר שאכן התאים בסופו של דבר p260. הפרסום באתר pantum.co.il מטעה וגרם לי לחשוב שטונר p210 יתאים עבורי.
האם מדובר בפרסום מטעה ומה אפשר לעשות?
האם על בית העסק קרביץ לקבל את הטונר שלי למרות שפתחתי אותו ויכול להיות שלא יוכל למכור אותו על אף האריזה המקורית שמצורפת אליו?
תודה | |
|
|
|
| 21/4/2020 19:41 |
ניצן |
 | |
|
| 23/4/2020 19:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:35:52 |
| שלום רב ניצן,
סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, סוג הנכס, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 23/4/2020 08:06 |
RON |
 | | מחבר: | RON (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 08:06:11 |
| אני מנסה לברר אם זה תקין לאור פווסט שלכם שכתבתם בעמוד הפייסבוק שלכם,נרשמתי לקורס פרונטאלי וכרגע הוא עובר במתכונת מקוונת, אונליין.
האם מגיע לי לקבל החזר חלקי?, מכיוון שיש כמה ליקויים ובנוסף החברה עצמה הוציאה פרסום רב על הקורס שאני עובר, יחד עם עוד קורסים שהם מלמדים בצורה פרונטאלית, אך הם מציעים במחיר קצת יותר מופחת מהמחיר שאני שלמתי עבור קורס פרונטאלי.
| |
|
|
|
| 23/4/2020 19:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:24:00 |
| שלום רב רון,
ראה את התשובה שניתנה לך כבר.
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי ..." מלבד מקרים מסויימים שמפורטים באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1
(תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ואינך מקבל את השירות בדרך שהובטח לך בעת ביצוע ההסכם, וזאת בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות תוך נימוק סירובך לחלופה שניתנה לך על ידי בית העסק (מתן השירות באופן מקוון), היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
במידה שאתה מעוניין שאנו נבדוק את פנייתך,הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 21/4/2020 13:46 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:46:56 |
| | בתאריך 8/3/20 פניתי לחברת גאלא טורס על מנת לבטל טיסה זוגית אותה הזמנתי כחודשיים לפני. כאמור, בעקבות הסתבכות המצב והבנה כי יש סיכון בטיסה לארץ זרה על אף שמדינה היעד צ'כיה לא נכללה באותה התקופה במדינות המסוכנות בקשתי לבטל את הטיסה. עוד באותו היום אושר הביטול ונאמר לי כי יוחזרו לי דמי נמל ומיסים בלבד וזאת תוך 30 יום ממועד אישור הביטול. מאז פניתי מספר פעמים לחברה במייל בבקשה לבדוק מה עם ההחזרה. כל פעם נעניתי שטרם חלפו 30 יום ושעליי להעזר בסבלנות. התום ה30 יום לפתע הבוקר קיבלתי מייל נוסף לאחר ששוב פניתי לחברה ובו נאמר לפתע שההחזר הוא תוך 45 ימים. פניתי שוב בתגובה כי זה לא מה שנכתב באף אחת מהתכתובות הרבות וכן שאני דורשת את כספי תוך 3 ימים במיידי לפני שאני פונה לטיפול משפטי. המייל אותו קיבלתי בתשובה הדהים אותי!!! נכתב בו בשפה שלטעמי מאד תוקפנית כי לא אקבל את כספי עד החברה לא תקבל את כספה מחברות התעופה ושעליי לחכות עד שהמצב יובהר . מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 23/4/2020 19:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:20:23 |
| שלום רב חנה,
באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך | |
|
|
|
| 21/4/2020 15:10 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 15:10:28 |
| רכשתי דרך אתר istudent קופון למימוש בקרביץ בעלות של 150 ש"ח (ובשווי 200 ש"ח).
איחרתי במועד מימוש השובר, ולכן גם נבצר ממני לממש אותו.
האם אני זכאי לקבל את כספי בחזרה?
| |
|
|
|
| 23/4/2020 19:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:18:22 |
| שלום רב אדון,
האם הקופון שנרכש היה ניתן לממשו ברכישה במכר מרחוק(אינטרנט)או בהגעה לחנות פיזית?
עקרונית, היה ומימוש הקופון התאפשר במכר מרחוק, הרי שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על ההסכם, היות שסוכם בניכם מועד למימוש ואתה לכאורה איחרת במימושו.
עם זאת, היה ומימוש הקופון היה צריך להיעשות פיזית בחנות, הרי שבשל המצב ומגבלות משרד הבריאות לא ניתן לממשו בחנות, ולכן, אם זה המקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 21/4/2020 13:15 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:15:32 |
| בוט המועצה לצרכנות
שלום רב, בטרם פרסום השאלה בפורום, נשמח לנסות לסייע לך באמצעות הצ'ט בוט שלנו. למעבר לפורום ולסגירת החלון לחץ על הלוגו בפינה הימנית מטה
על איזה נושא אתה מעוניין לשאול? נא בחר אחד מהנושאים או הקלד בשדה מטה
שאלות בנושא תיירות, טיסות ונופש
הינך נמצא בתפריט בנושא תיירות. נא בחר את אחד מהתחומים הבאים:
לא הצלחנו לזהות את הנושא. נא בחר אחד מהנושאים בתפריט או עבור ישירות לפורום. לסגירת החלון לחץ על הלוגו בפינה הימנית מטה
בתאריך 8/3/20 פניתי לחברת גאלא טורס על מנת לבטל טיסה זוגית אותה הזמנתי כחודשיים לפני. כאמור, בעקבות הסתבכות המצב והבנה כי יש סיכון בטיסה לארץ זרה על אף שמדינה היעד צ'כיה לא נכללה באותה התקופה במדינות המסוכנות בקשתי לבטל את הטיסה. עוד באותו היום אושר הביטול ונאמר לי כי יוחזרו לי דמי נמל ומיסים בלבד וזאת תוך 30 יום ממועד אישור הביטול. מאז פניתי מספר פעמים לחברה במייל בבקשה לבדוק מה עם ההחזרה. כל פעם נעניתי שטרם חלפו 30 יום ושעליי להעזר בסבלנות. התום ה30 יום לפתע הבוקר קיבלתי מייל נוסף לאחר ששוב פניתי לחברה ובו נאמר לפתע שההחזר הוא תוך 45 ימים. פניתי שוב בתגובה כי זה לא מה שנכתב באף אחת מהתכתובות הרבות וכן שאני דורשת את כספי תוך 3 ימים במיידי לפני שאני פונה לטיפול משפטי. המייל אותו קיבלתי בתשובה הדהים אותי!!! נכתב בו בשפה שלטעמי מאד תוקפנית כי לא אקבל את כספי עד החברה לא תקבל את כספה מחברות התעופה ושעליי לחכות עד שהמצב יובהר . מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 23/4/2020 19:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:09:00 |
| שלום רב חנה,
באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/4/2020 12:57 |
יואל ברקוביץ |
 | | מחבר: | יואל ברקוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 12:57:51 |
| היי ברצוני לברר יזמנו טיסה דרך דקה 90 בינואר שאינו אמורים לטוס ב 21/4
לשוויץ עקב מצב הקורונה החברה ביטלה טיסות לארץ לאחר פניות חוזרות הלהם במייל בלבד נשלח לנו הודעה שהטיסה שלנו מבוטלים עוד במרץ אז דרשתי מהם החזר כספי מלא עקב שהחברה ביטלה על פי החוק תוך 21 יום אני צריך לקבל את כספי משום מה דקה 90 מצפצפים על החוק ..מה ניתן לאסות במיקרא זה
תודה וסליחה המשך יום מקסים | |
|
|
|
| 23/4/2020 18:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 18:58:24 |
| שלום רב יואל,
האם חברת התעופה ביטלה את הטיסות? אם כן, האם יש ברשותכם את ההודעה?
עקרונית, בהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, אשר ביטלה את הטיסה,באפשרותך לדרוש את השבת כספך מחברת התעופה מכח סעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
לידיעתכם, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/4/2020 12:21 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 12:21:27 |
| שלום וברכה!!
קניתי פלאפון לפני שנה היום יום האחרון לאחריות אבל התקלה שהיתה לי לפני מספר חודשים שבדיוק התחיל הקורונה ורציתי ללכת לחנות שקניתי שיבדקו את הפלאפון ואת התקלה לפני שנגמרת האחריות אבל בגלל המצב והסגר לא היה אפשרות לצאת וכן הלכתי לפני הסגר והחנות היתה סגורה בגלל במצב .
האם יש לי אפשרות לבוא אליהם שיבדקו את הפלאפון בחינם למרות שבעצם עבר האחריות זאת אומרת שיאריכו לי את האחריות בגלל המצב.
מה עושים ?? מה אני אומרת לחנות??
תודה רבה!!!
| |
|
|
|
| 21/4/2020 13:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:03:33 |
| לא מובן לי בדיוק נושא האחריות. אם החנות פתוחה והאחריות בתוקף, את יכולה כנראה לגשת לשם היום.
בהנחה שהאחריות לא הסתיימה כרגע, אם הנושא יסתבך, כדאי שתהיה לך הוכחה כתובה שהייתה תקלה בתקופת האחריות ושתוכלי להציג בהמשך. גם ההודעה כאן עם השם והתאריך היא הוכחה לתקלה. לכן אני מציע לך לפנות לחנות היום במייל/פקס עם ציון התאריך ולכתוב משהו בסגנון: "אני מודיעה לכם שיש לי תקלה בטלפון מסוג YYY שרכשתי בקליטה/מסף/... רינת ניסנוב".
אם האחריות הסתיימה את בבעיה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 23/4/2020 18:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 18:53:57 |
| שלום רב רינת,
האם בשל המצב פנית אל בית העסק בכתב?
היה ואין לך הוכחה שפנית אל החברה בטרם חלפה תקופת האחריות יהיה קושי לדרוש מהחברה שתאריך לך את תקופת האחריות, עם זאת, באפשרותך לנסות.
| |
|
|
|
| 21/4/2020 13:58 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 13:58:02 |
| שלום
שמי רון ואני רכשתי לפני כל עידן הקורונה קורס מטעם חברה האקריו ויש בנינו חוזה שאני משלם X כסף עבור אותו קורס שעובר פרונטליי, משמע להגיע לכיתה ומעבירים ככה את החומר.
עם פרוץ הקורונה והתקנות החדשות של משרד הבריאות השתנה המפגשים וזה עבר בצורה מקוונת, דרך התוכנה ZOOM המרצה מעביר את החומר עבור כל תלמידי הכיתה.
בהתחלה שפנינו אליהם נתנו לנו שתי אפשרויות, להקפיא את הקורס, ורק אחרי הקורונה, ונוכל לחזור ללמוד בכיתה נמשיך מאותה נקודה שבה עצרתי את הקורס. או לבטל ולקבל החזר כספי.
עכשיו אני לא נשען בסירה הזו ולא זו, נוח לי בצורה הנוכחית אך הבנתי שמגיע לי החזר כספי, ראיתי את אחד הפוסטים שלכם בפייסבוק.
האם זה נכון גם על המסגרת הזו?על לימודי הסמכה? או שכתבתם את זה עבור לימודים אחרים?לדוגמא לימודים עבור קורס פסיכומרטי, השלמת בגרויות ועוד.
במידה ואני צודק ואכן מגיע החזר עבור הפרש הקורס הפרונטלי למקוון, והאקריו לא רוצים להחזיר ניתן לפנות אליכם לקבל עזרה בנושא? | |
|
|
|
| 23/4/2020 18:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 18:50:20 |
| שלום רב רון,
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי ..." מלבד מקרים מסויימים שמפורטים באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1
(תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ואינך מקבל את השירות בדרך שהובטח לך בעת ביצוע ההסכם, וזאת בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות תוך נימוק סירובך לחלופה שניתנה לך על ידי בית העסק (מתן השירות באופן מקוון), היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
במידה שאתה מעוניין שאנו נבדוק את פנייתך,הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים
| |
|
|
|
| 21/4/2020 11:15 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 11:15:11 |
| שלום רב,
בתאריך ה3.3 לפני תחילת הקורונה רכשתי לבת שלי אופנים סוויס אר אז סניףגרנד קניון באר שבע. צבע האופניים לא היה במלאי ועשינו הזמנה. הכסף שלום ואמרו לי שתוך שבוע ייצרו איתי קשר שיגיע לחנות.
מאז ועד היום לא קיבלתי את האופניים ולא הוחזר לי הכסף בטענה שבסעיף סגור ואי אפשר לעשות זאת. מה שמעצבן פה זה שברון ליין עובד אך אין קשר בין האונליין לסניפים לטענתם.
אשמח לעזרה בנושא. | |
|
|
|
| 23/4/2020 18:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 18:13:45 |
| שלום רב דורון,
כיצד בוצע התשלום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר,כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו , אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה והתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי- באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בשל "כשל תמורה" ואם תתקל בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל . | |
|
|
|
| 21/4/2020 12:58 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 12:58:19 |
| שלום,
ברשותי מכונת כביסה פתח עליון מדגם זנוסי.
כאשר רכשת את המכונה לפני כשנתיים הוספתי 199 ש"ח עבור הרחבת האחריות לחמש שנים.
השבוע הגיע אליי טכנאי שירות של החברה בעקבות תלונתי על רעש בהפעלת המכונה וריח של שרוף.
האכנאי טען שהמיסבים במכונה נשחקו ויש לשלם 460 ש"ח להחלפתם. כמו כן טען הטכנאי שתיקון זה לא כלול באחריות המורחבת כיוון שהאחריות לא כוללת חלקי פלסטיק.
לפי כתב האחריות המורחבת מצוין כי :
"האחריות בשנים 2-3-4 הינה על פי הנוסח המחייב בתקנות משרד המסחר והתעשייה לשנת אחריות הרשאונה בתוספת הסעיפים הבאים:
"האחריות בשנים 2-3-4 אינה כוללת שבר, חלקי פלסטיק, נוריות, גומי זכוכית, תיקוני צבי וחלודה"
"חוק הטכנאים (שעות המתנה) אנו חל על השנים 2-3-4
לא ברור לי איך מיסבים (לאגרים) נחשבים חלק פלסטיק במכונה. לדעתי מדובר בבלאי סביר.
אשמח לחוות דעתכם | |
|
|
|
| 23/4/2020 18:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 18:08:20 |
| שלום רב עומרי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע שעל מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם, שיינתן על ידי היבואן/יצרן.
בנוסף,סעיף 15 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעות כי:
"15. (א) יצרן, שנטל על עצמו חיובים נוספים על אלה המפורטים בתקנות אלה, לרבות תקופת אחריות ארוכה יותר, יפרט אותם בתעודת האחריות; היו החיובים הנוספים מסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוינו בתעודת האחריות בנפרד, ובאותיות בולטות לעין, תחת הכותרת "אחריות נוספת מוגבלת"."
מכאן, שבאפשרותך לפנות אל נותן השירות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(העתק מפנייתך לנותן השירות+תעודת אחריות+תשלום עבור השירות), על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 21/4/2020 12:57 |
יואל ברקוביץ |
 | | מחבר: | יואל ברקוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 12:57:31 |
| היי ברצוני לברר יזמנו טיסה דרך דקה 90 בינואר שאינו אמורים לטוס ב 21/4
לשוויץ עקב מצב הקורונה החברה ביטלה טיסות לארץ לאחר פניות חוזרות הלהם במייל בלבד נשלח לנו הודעה שהטיסה שלנו מבוטלים עוד במרץ אז דרשתי מהם החזר כספי מלא עקב שהחברה ביטלה על פי החוק תוך 21 יום אני צריך לקבל את כספי משום מה דקה 90 מצפצפים על החוק ..מה ניתן לאסות במיקרא זה
תודה וסליחה המשך יום מקסים | |
|
|
|
| 23/4/2020 17:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 17:57:26 |
| שלום רב יואל,
האם חברת התעופה ביטלה את הטיסות? אם כן, האם יש ברשותכם את ההודעה?
עקרונית, בהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, אשר ביטלה את הטיסה,באפשרותך לדרוש את השבת כספך מחברת התעופה מכח סעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
לידיעתכם, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
התיקון טרם נכנס לתוקף, המועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/4/2020 12:50 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 12:50:52 |
| בוט המועצה לצרכנות
שלום רב, בטרם פרסום השאלה בפורום, נשמח לנסות לסייע לך באמצעות הצ'ט בוט שלנו. למעבר לפורום ולסגירת החלון לחץ על הלוגו בפינה הימנית מטה
שאלות בנושא תיירות, טיסות ונופש
הינך נמצא בתפריט בנושא תיירות. נא בחר את אחד מהתחומים הבאים:
לא הצלחנו לזהות את הנושא. נא בחר אחד מהנושאים בתפריט או עבור ישירות לפורום. לסגירת החלון לחץ על הלוגו בפינה הימנית מטה
בתאריך 8/3/20 פניתי לחברת גאלא טורס על מנת לבטל טיסה זוגית אותה הזמנתי כחודשיים לפני. כאמור, בעקבות הסתבכות המצב והבנה כי יש סיכון בטיסה לארץ זרה על אף שמדינה היעד צ'כיה לא נכללה באותה התקופה במדינות המסוכנות בקשתי לבטל את הטיסה. עוד באותו היום אושר הביטול ונאמר לי כי יוחזרו לי דמי נמל ומיסים בלבד וזאת תוך 30 יום ממועד אישור הביטול. מאז פניתי מספר פעמים לחברה במייל בבקשה לבדוק מה עם ההחזרה. כל פעם נעניתי שטרם חלפו 30 יום ושעליי להעזר בסבלנות. התום ה30 יום לפתע הבוקר קיבלתי מייל נוסף לאחר ששוב פניתי לחברה ובו נאמר לפתע שההחזר הוא תוך 45 ימים. פניתי שוב בתגובה כי זה לא מה שנכתב באף אחת מהתכתובות הרבות וכן שאני דורשת את כספי תוך 3 ימים במיידי לפני שאני פונה לטיפול משפטי. המייל אותו קיבלתי בתשובה הדהים אותי!!! נכתב בו בשפה שלטעמי מאד תוקפנית כי לא אקבל את כספי עד החברה לא תקבל את כספה מחברות התעופה ושעליי לחכות עד שהמצב יובהר . מצ . מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 23/4/2020 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 17:43:35 |
| שלום רב חנה,
באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/4/2020 12:21 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 12:21:19 |
| שלום וברכה!!
קניתי פלאפון לפני שנה היום יום האחרון לאחריות אבל התקלה שהיתה לי לפני מספר חודשים שבדיוק התחיל הקורונה ורציתי ללכת לחנות שקניתי שיבדקו את הפלאפון ואת התקלה לפני שנגמרת האחריות אבל בגלל המצב והסגר לא היה אפשרות לצאת וכן הלכתי לפני הסגר והחנות היתה סגורה בגלל במצב .
האם יש לי אפשרות לבוא אליהם שיבדקו את הפלאפון בחינם למרות שבעצם עבר האחריות זאת אומרת שיאריכו לי את האחריות בגלל המצב.
מה עושים ?? מה אני אומרת לחנות??
תודה רבה!!!
| |
|
|
|
| 23/4/2020 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 17:28:16 |
| שלום רב רינת,
האם בשל המצב פנית אל בית העסק בכתב?
היה ואין לך הוכחה שפנית אל החברה בטרם חלפה תקופת האחריות יהיה קושי לדרוש מהחברה שתאריך לך את תקופת האחריות, עם זאת, באפשרותך לנסות. | |
|
|
|
| 21/4/2020 11:38 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 11:38:25 |
| | במידה והתבצעה הזמנה במערכת אינטרנטית בתאריך 21/04 בזמן אספקה של יום עסקים אחד (1) האם הסחורה צריכה להתקבל ביום העוקב 22/04 או שהיום הזה אינו נספר והיא צריכה להתקבל ב23/04 ? | |
|
|
|
| 23/4/2020 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 17:17:01 |
| שלום רב אסף,
מה צוין בהסכם ההתקשרות, תוכל לצטט את הסעיף המתייחס למועד אספקת המוצר(ככל שקיים)?
עקרונית,סעיף 10 בחוק הפרשנות קובע כי :
"10. (א) מקום שנקבעה תקופה קצובה במספר ימים או שבועות מיום פלוני, אותו יום לא יבוא במנין."
מכאן, שאם העסקה בוצעה ביום 21.4.20 הרי שהיום הראשון יהיה היום 22.4.20
| |
|
|
|
| 21/4/2020 11:14 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 11:14:55 |
| שלום רב,
בתאריך ה3.3 לפני תחילת הקורונה רכשתי לבת שלי אופנים סוויס אר אז סניףגרנד קניון באר שבע. צבע האופניים לא היה במלאי ועשינו הזמנה. הכסף שלום ואמרו לי שתוך שבוע ייצרו איתי קשר שיגיע לחנות.
מאז ועד היום לא קיבלתי את האופניים ולא הוחזר לי הכסף בטענה שבסעיף סגור ואי אפשר לעשות זאת. מה שמעצבן פה זה שברון ליין עובד אך אין קשר בין האונליין לסניפים לטענתם.
אשמח לעזרה בנושא. | |
|
|
|
| 23/4/2020 17:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 17:01:38 |
| שלום רב דורון,
כיצד בוצע התשלום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר,כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו , אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה והתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי- באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בשל "כשל תמורה" ואם תתקל בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל . | |
|
|
|
| 21/4/2020 09:47 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 09:47:20 |
| שלום,
הגעתי לסניף של איידיגיתל כדי לתקן את האייפון שלי בתאריך 12.3.
באתר שלהם מפורט שירות התיקון תוך דגש על החזרת המכשיר תוך 3 ימי עסקים. בחנות אמרו לי 7 ימי עסקים והסכמתי.
הבטיחו שיתקשרו אלי כשהמכשיר יחזור מתיקון.
לאחר כ-10 ימים התקשרתי לשאול מה הסטטוס (יש גם סטטוס באתר שלהם שלא הראה שום התקדמות) ואמרו לי שהמכשיר עדיין בתיקון ויתקשרו אלי בימים הקרובים).
לאחר עוד שבוע, נכנסו ההוראות בדבר הגבלות הקורונה לתוקף.
בהתחלה בשירות לקוחות לא ידעו בכלל היכן המכשיר שלי ורק למחרת חזרו ואמרו שהוא בסניף אך בגלל שהסניף הסגור לאור הוראות משרד הבריאות אין להם יכולת להחזיר לי את המכשיר שלי.
וכך כבר עבר חודש והמכשיר שלי עדיין נעול בסניף.
בקשתי לפיצוי נדחתה (לדעתי מגיע לי פיצוי לאור העובדה שהטעות היא שלהם - גם לקח להם הרבה זמן להחזיר את המכשיר וגם לא התקשרו להגיד כשהגיע, בהנחה שהסניף עדיין היה פתוח אז).
האם יש עילה לתביעה? (עלות התיקון כ-500 ש"ח).
מבחינתי (הצרכן) הם ביצעו פאשלה ולמרות זאת - אני זה צריך לספוג זאת ולא הם.
תודה | |
|
|
|
| 23/4/2020 16:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 16:51:58 |
| שלום רב שחר,
האם יש ברשותך צילום מסמך שבו מפורט מדיניות בית העסק בעניין זמן התיקון?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/4/2020 13:12 |
הרצליה |
 | | מחבר: | הרצליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 13:12:52 |
| שלחתי בפקס וגם במייל תלונה מבקש לקבל מס פניה למעקב
תודה
יעקב 0523686511 | |
|
|
|
| 23/4/2020 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 16:39:05 |
| שלום רב יעקב,
בהמשך לשיחתנו, בוצעה שוב בדיקה באמצעות הפקס שמסרת, אולם, טרם התקבלו מסמכים, ייתכן אולי בשל תקלה במערכת.
לפיכך, אני מציעה כי תגיש תלונה בצירוף מסמכים באמצעות דוא"ל שכתובתו:
doc@consumers.org.il | |
|
|
|
|