| 23/4/2020 11:41 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 11:41:59 |
| היי
האם איחור של שליח במסירת מוצר מעל ל 4 ימי עסקים נכנס תחת חוק הטכנאים ?
הזמנתי דרך חברה מוצר והם השתמשו בחהרה מצד ג' שתבצע את השליחות, השליח התקשר 5 שעות אחרי הזמן והודיע שלא יגיע, אני מחכה לשליחות מעל ל 3 ימים ועדיין אף אחד בחברה שליחות לא יודע להגיד מתי יתבצע המשלוח.
האם אני זכאי לפיצוי (אולי תתח חוק טכנאים) ? | |
|
|
|
| 26/4/2020 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 16:24:29 |
| שלום רב אמיר,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה"חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של איחור, כמפורט בסעיף 18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן, למידע מפורט תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לכן ובשל המצב, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה לאותה ההנחיה, כדלקמן:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה")
למידע בדבר גילוי דעת בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה, תוכל לקרוא תחת הכותרת:
"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>גילוי דעת בעניין סעיף 18א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה."ההנחיה כאמור לעיל, מתייחסת למצב לאור סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 23/4/2020 11:35 |
Ofer Vekayam |
 | | מחבר: | Ofer Vekayam (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 11:35:05 |
| שלום רב
ביתי היתה אמורה להשתתף בתחרות באילת בתאריכים 2-4 לאפריל כמובן שהתחרות בוטלה בעקבות הקורונה, החברה אורטל תיירות בע"מ דרכה בוצע החיוב הודיעו כי ההחזר יבוצע עד 90 יום, האם חוקי? | |
|
|
|
| 26/4/2020 16:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 16:13:36 |
| שלום רב עופר,
האם העסקה כוללת חבילת נופש או שמדובר בעסקה לרכישת כרטיסי טיסה או מלון?
עקרונית, הנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה קובע כי "לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא לאחת המטרות הקבועות בהנחיות, כפי שניתן לקרוא בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תוכל לקרוא תחת הכותרת"הנחיות לשגרה חדשה... יציאה למרחב הציבורי")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לפיכך, בית העסק לא רשאי לגבות מהצרכן תשלום בעבור שירות שאין ביכולתו לתת בשל המצב.
לעניין מועד השבת הכספים, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
לידיעתך, היה ומדובר בהשבת כרטיס טיסה מחברת התעופה אזי' בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
היה ואתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/4/2020 11:32 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 11:32:38 |
| שלום רב,
אודה לעזרתכם.
חתמתי על טופס הרשמה לקורס דו-שנתי בעלות של 27,500 ₪ במכללה בתחום הכלבנות.
נמסרו כל ההמחאות מראש.
לאחר 4 חודשים החלטתי שלא להמשיך בלימודים עקב שינוי תעסוקתי מהותי, חוסר עניין ופניות להמשיך בקורס ומשבר הקורנה ברקע.
פניתי למכללה וביקשתי לסיים את הלימודים ולקבל החזר הוגן לשני הצדדים תוך התחשבות בהפסד של המכללה.
לאחר התכתבויות הסכימו לפנים משורת הדין להחזר בסך 8,500 ₪ בטענה כי בטופס ההרשמה צוין כי לאחר 6 מפגשים אין החזר של דמי ביטול והחזר כספי.
לטענתי כי מעבר לכתוב בטופס לא הובהר בעל פה תנאי הביטול וגם לא הוזכר רגע לפני הגעתנו למפגש מספר 6 – הגיבו כי מדובר בטופס פשוט וקריא עמוד אחד בלבד ובו הדבר נרשם באותיות קידוש לבנה.
כעת הם ממתינים שאחתום על מסמך שלא יהיו לי כל טענות בעתיד.
תחושה של חוסר הוגנות.
מה כן מגיע לי במסגרת הנסיבות? האם יש מצבים בהם ניתן להתחשב ולא לקיים את הנכתב בטופס ההרשמה?
תודה רבה ובשורות טובות
| |
|
|
|
| 26/4/2020 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 16:02:34 |
| שלום רב אבי,
ראשית, לא ציינת את מועד ביצוע העסקה? מועד קבלת השירות? מועד הודעת הביטול?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם , ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היות שבמקרה המתואר, הביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו, הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
שנית, אתה מציין כי:
"...לאחר התכתבויות הסכימו לפנים משורת הדין להחזר בסך 8,500 ₪ בטענה כי בטופס ההרשמה צוין כי לאחר 6 מפגשים אין החזר של דמי ביטול והחזר כספי..."- עקרונית, סעיף 5(ב) בחוק הגנת הצרכן, נקבע כי על בית העסק למסור העתק מההסכם וכן הזדמנות סבירה לעיין בהסכם ההתקשרות, ועל כן, בית העסק יכול לטעון כי הוא פעל בהתאם להוראות הדין עת מסר לך העתק מההסכם וכן נתן לך הזדמנות לעיין בהסכם,היה ואתה טוען אחרת, יהיה עליך להוכיח את טענתך ובית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 23/4/2020 10:41 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 10:41:06 |
| | בתאריך 8/3/20 פניתי לחברת גאלא טורס על מנת לבטל טיסה זוגית אותה הזמנתי כחודשיים לפני. כאמור, בעקבות הסתבכות המצב והבנה כי יש סיכון בטיסה לארץ זרה על אף שמדינה היעד צ'כיה לא נכללה באותה התקופה במדינות המסוכנות בקשתי לבטל את הטיסה. עוד באותו היום אושר הביטול ונאמר לי כי יוחזרו לי דמי נמל ומיסים בלבד וזאת תוך 30 יום ממועד אישור הביטול. מאז פניתי מספר פעמים לחברה במייל בבקשה לבדוק מה עם ההחזרה. כל פעם נעניתי שטרם חלפו 30 יום ושעליי להעזר בסבלנות. התום ה30 יום לפתע הבוקר קיבלתי מייל נוסף לאחר ששוב פניתי לחברה ובו נאמר לפתע שההחזר הוא תוך 45 ימים. פניתי שוב בתגובה כי זה לא מה שנכתב באף אחת מהתכתובות הרבות וכן שאני דורשת את כספי תוך 3 ימים במיידי לפני שאני פונה לטיפול משפטי. המייל אותו קיבלתי בתשובה הדהים אותי!!! נכתב בו בשפה שלטעמי מאד תוקפנית כי לא אקבל את כספי עד החברה לא תקבל את כספה מחברות התעופה ושעליי לחכות עד שהמצב יובהר . מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 26/4/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 15:22:22 |
| שלום רב חנה,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/4/2020 16:31 |
ישי |
 | | מחבר: | ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 16:31:00 |
| בחודש פברואר רשמנו את התינוקת שלנו למשפחתון.
בפברואר שילמנו עבור שמירת מקום - 1,500 שח
בחודשים מרץ ואפריל - 2,700 כל אחד.
בפועל, בשבוע הראשון של מרץ היו בחירות ופורים, ואז קורונה.
אז שילמנו (בינתיים) 6,900 עבור שבעה ימים שהתינוקת הייתה במשפחתון.
עם תחילת הקורונה שנינו הוצאנו לחל״ת, ונכון לעכשיו נראה שאשתי לא תחזור לעבוד לפני אוגוסט (בהנחה שהעסק לא יקרוס סופית).
לאור השינויים במצב אנחנו רוצים לבטל את המטפלת. בחוזה מולה כתוב שביטול מחייב חודשיים תשלום מלא.
פנינו אליה בבקשה שהיא תחשיב את התשלום עד כה (שכאמור, לא קיבלנו עבורו כמעט כלום) כדמי הביטול. היא דורשת *עוד* 5,400 שמגיעים לה על פי החוזה.
חשוב לציין:
1. את השבועיים של מרץ היא מתכננת להחזיר באוגוסט, אבל אם נעזוב עכשיו זה פיצוי שלא רלוונטי עבורנו
2. היא מבחינתה חזרה לעבוד מיום ראשון בעקבות ההנחיות, ואנחנו אלה שבוחרים לא להחזיר את הילדים (אף אחד לא שלח את הילדים כי כולם בחל״ת וגם כי אנחנו טוענים שהיא לא עומדת בתנאים של משרד הבריאות (הקפדה על בידוד ובלעדיות) ושהיא לא יכולה לטעון שהיא בבידוד). אבל כאמור לנו ספציפית זה לא רלוונטי כי אנחנו רוצים לבטל כרגע לגמרי. היא פשוט חוזרת ואומרת שזו החלטה שלנו לא לשלוח כבר עכשיו, ואנחנו מסבירים לה שהיא טועה גם בעניין הזה.
1. האם אנו זכאים לפיצוי כספי עבור חצי מרץ ואפריל?
2. האם היא רשאית לדרוש את כספי ביטול החוזה? | |
|
|
|
| 22/4/2020 17:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 17:36:41 |
| שלום רב ישי,
לעניין שאלתך הראשונה- עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם (לעניין זה ראה הנחיות משרד הבריאות תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה" ובו צוין כי:
"...מוסדות החינוך אינם פועלים, ללא קשר למספר התלמידים במסגרת.
בכלל זה נסגרו גם הפנימיות, מעונות היום, המשפחתונים, מחנות הנוער, הקייטנות והצהרונים..." כמפורט באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4 (תחת הכותרת "הנחיות לשגרה חדשה... מוסדות חינוך..."), כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקל בסירוב מטעם בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
בנוסף,ועל אף שבעניינך מדובר במשפחתון פרטי, באפשרותך לפנות אל בית העסק ולהציג את עמדת משרד העבודה אל רשויות המקומיות ולארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים לפיה יש להפסיק את החיוב ולהשיב להורים את תשלום יחסי על התקופה שבה לא הייתה פעילות בגן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/daycare-corona/he/daycare-activity-corona.pdf
לעניין שאלתך השנייה- תנסה להעלות את הסוגיה הזו בפנייתך למועצה לצרכנות בצירוף מסמכים כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 22/4/2020 22:28 |
ישי |
 | |
|
| 26/4/2020 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 23/4/2020 10:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 10:17:38 |
| שלום רב ,
רכשתי חבילת נופש לחו"ל לשבועות מחברת בלייק תיירות ,
חברת בליק הודיעה לנו שבמידה והטיסה תבוטל נקבל החזר מלא ,
היום קיבלנו הודעה מבלייק "יש לנו עדכון מאשת טורס בנוגע לטיסתכם עבור שלושת ההזמנות:
"שלום רב
הזמנה מבוטלת לפי חוק סיכול וישנן 2 אפשרויות:
1. קבלת שובר לשימוש עתידי באשת טורס על כל הסכום
2. ביטול בדמי סיכול של 90$ לאדם
האם אני צריך לשלם דמי ביטול נאמר לי בפירוש שאם הטיסה תבוטל אקבל החזר מלא .
אשמח לתשובתכם. | |
|
|
|
| 26/4/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 14:33:44 |
| שלום רב משה,
ראשית, אשמח שתפרט פרטים כגון: מועד ביצוע העסקה? מועד קבלת השירות?
שנית, אתה מציין כי:
"...חברת בליק הודיעה לנו שבמידה והטיסה תבוטל נקבל החזר מלא ,..."-האם ההודעה ברשותך(ככל שההודעה נעשתה בכתב)?
האם חברת התעופה ביטלה? אם כן, יש ברשותכם את הודעת ביטול הטיסה?
בכל מקרה היה ובוצעה פניה לחברה,באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 23/4/2020 01:29 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 01:29:38 |
| שלום
קנינו דלתות פנים לפני תשעה חודשים לאחרונה אחת מהדלתות אינה נסגרת כראוי, פניתי לחנות המשווקת והם טוענים כי האחריות על ההתקנה ופגמי הדלת היא עד חצי שנה.
שאלתי האם אין חובת אחריות על המוצר שנה.
תודה | |
|
|
|
| 26/4/2020 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 14:14:28 |
| שלום רב רבקה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים, יש חובה למסור תעודת אחריות למשך שנה אחת,שתינתן בחינם על ידי היבואן/יצרן.
לפיכך, במקרה המתואר, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מהי תקופת האחריות שניתנה לכם על ידי בית העסק. | |
|
|
|
| 22/4/2020 21:23 |
קרין רוך |
 | | מחבר: | קרין רוך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 21:23:16 |
| קיבלתי זיכוי בחנות והמוכר מסרב לזכות את כרטיס האשראי אלא רק זיכוי בחנות. מדובר בחנות מוצרי חשמל והזיכוי על סך 2000 שח, האם אני יכולה לדרוש זיכוי לכרטיס האשראי?
| |
|
|
|
| 26/4/2020 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 14:09:28 |
| שלום רב קרין,
על מנת לבדוק את זכותך מכח חוק הגנת הצרכן, אשמח אם תפרטי את פנייתך- מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מה המוצר שנרכש?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק- הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
מכאן, שהיה והמועד לביטול העסקה (14 ימים) חלפו,יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
היה והעסקה בוצעה בבית העסק (עסקה פרונטלית)- הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, מוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (המהווה שימוש במוצר), במקרה בו המוצר חובר לחשמל, הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה ויהיה על הצרכן לפעול בהתאם לקבוע בשילוט מדיניות החזרת טובין. | |
|
|
|
| 22/4/2020 16:50 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 16:50:07 |
| שלום
הזמנתי לפני כחצי שנה דירת נופש בצפת לקראת אירועי לג בעומר וכרגע בעקבות ביטול אירועי לג בעומר הדירה אינה רלוונטית לי בעל הדירה קיבל מקדמה של 50% מהעיסקה וכרגע טוען שמצידו אנחנו מוזמנים לבוא והוא לא מוכן להחזיר את הכסף האם הוא צודק? אני לא בטוח שחוקית בכלל מותר לנו להגיע לחופשה
חשוב לי לציין בנוסף שאני מתגורר בארה"ב וכרגע גם אין לנו כל דרך להגיע לארץ כך שבכל מקרה לא נוכל לממש את העיסקא
אשמח לחוות דעת בענין | |
|
|
|
| 26/4/2020 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 13:45:16 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, הנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה קובע כי "לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא לאחת המטרות הקבועות בהנחיות, כפי שניתן לקרוא בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תוכל לקרוא תחת הכותרת"הנחיות לשגרה חדשה... יציאה למרחב הציבורי")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
בהנחה שההנחיות ההללו יהיו תקפות גם למועד בו היית אמור לקבל את השירות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור שירות שלא ניתן לממשו בשל הנחיות לכאורה.
עם זאת, היה וההנחיות הללו לא יהיו תקפות במועד המדובר, יהיה קושי לטעון טענת סיכול, כאמור לעיל.
ולכן, מוצע כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בצירוף ההנחיות כאמור.
היה ובית העסק מציע לך חלופה אחרת, באפשרותך לשקול את החלופה ואם אינך מסכים לחלופה, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 22/4/2020 14:28 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 14:28:44 |
| שלום,
הגעתי לסניף של איידיגיתל כדי לתקן את האייפון שלי בתאריך 12.3.
באתר שלהם מפורט שירות התיקון תוך דגש על החזרת המכשיר תוך 3 ימי עסקים. בחנות אמרו לי 7 ימי עסקים והסכמתי.
הבטיחו שיתקשרו אלי כשהמכשיר יחזור מתיקון.
לאחר כ-10 ימים התקשרתי לשאול מה הסטטוס (יש גם סטטוס באתר שלהם שלא הראה שום התקדמות) ואמרו לי שהמכשיר עדיין בתיקון ויתקשרו אלי בימים הקרובים).
לאחר עוד שבוע, נכנסו ההוראות בדבר הגבלות הקורונה לתוקף.
בהתחלה בשירות לקוחות לא ידעו בכלל היכן המכשיר שלי ורק למחרת חזרו ואמרו שהוא בסניף אך בגלל שהסניף הסגור לאור הוראות משרד הבריאות אין להם יכולת להחזיר לי את המכשיר שלי.
וכך כבר עבר חודש והמכשיר שלי עדיין נעול בסניף.
בקשתי לפיצוי נדחתה (לדעתי מגיע לי פיצוי לאור העובדה שהטעות היא שלהם - גם לקח להם הרבה זמן להחזיר את המכשיר וגם לא התקשרו להגיד כשהגיע, בהנחה שהסניף עדיין היה פתוח אז).
האם יש עילה לתביעה? (עלות התיקון כ-500 ש"ח).
מבחינתי (הצרכן) הם ביצעו פאשלה ולמרות זאת - אני זה צריך לספוג זאת ולא הם.
תודה | |
|
|
|
| 26/4/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 13:34:41 |
| שלום רב מור,
האם יש ברשותך צילום מסמך שבו מפורט מדיניות בית העסק בעניין זמן התיקון?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/4/2020 11:45 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 11:45:19 |
| כהרגלי ניגשתי אתמול לרכוש תרכיז תפוחי טבעי של B&D ללא תוספת סוכר 100% פרי (כך מצויין עליו). ברשותי תמונה לא רואה איך ניתן להעלות לפה.
להפתעתי ראיתי שיש עליו פתאום גם את הסימון האדום "סוכר בכמות גבוהה". אני תוהה מה הנכון- ללא סוכר או סוכר ועוד בכמות גבוהה.
אשמח להבהרת העניין, כיוון שבאתר של B&D אין אפשרות לפנות.
תודה | |
|
|
|
| 26/4/2020 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 10:31:04 |
| שלום רב חני,
באתר המועצה לצרכנות ישנו מדריך לסימון מוצר ארוז לקריאה רחבה בעניין ראי בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/Food-Labels-Guide
לאחר פנייתך אל החברה בכתב, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/4/2020 13:02 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 13:02:59 |
| | לדעתי אין ניגוד בין הדברים, רשום שהמוצר הוא ללא תוספת סוכר הכוונה שלא הוסיפו למוצר סוכר, מה שכן התרכיז עצמו שמיוצר מתפוחים מכיל סוכר בכמות גבווהה, הרי בתפוחים יש סוכר ואותם אי אפשר להוציא מהמוצר | |
|
|
|
| 22/4/2020 11:15 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 11:15:01 |
| רכשתי שובר הטבה דרך אתר אייסטודנט. שילמתי 150 ש"ח בעבור שובר של 200 ש"ח לניצול בקרביץ.
לא מימשתי את ההטבה.
האם הם צריכים להחזיר לי את הכסף?
פניתי אליהם והם לא מוכנים. זה הגיוני?
הם לא מתעשרים על חשבוני שלא כדין? הרי לא ניצלתי את השובר. | |
|
|
|
| 26/4/2020 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 10:17:59 |
| שלום רב אדון,
ראה תשובה שניתנה לך ביום 23.4.20 על שאלתך מיום 21.4.20:
"שלום רב אדון,
האם הקופון שנרכש היה ניתן לממשו ברכישה במכר מרחוק(אינטרנט)או בהגעה לחנות פיזית?
עקרונית, היה ומימוש הקופון התאפשר במכר מרחוק, הרי שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על ההסכם, היות שסוכם בניכם מועד למימוש ואתה לכאורה איחרת במימושו.
עם זאת, היה ומימוש הקופון היה צריך להיעשות פיזית בחנות, הרי שבשל המצב ומגבלות משרד הבריאות לא ניתן לממשו בחנות, ולכן, אם זה המקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך." | |
|
|
|
| 19/4/2020 18:50 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 18:50:07 |
| שלום רב,
אני מעוניין לרכוש מחשב מרשת מחשבים מוכרת בארץ. מכיוון שאני מעוניין במחשב עם מפרט משודרג מזה הנמכר - נאמר לי כי אאלץ להמתין כ-30 ימי עסקים (במקום 7-2 ימי עסקים למחשבים שבמלאי) וכי לא אוכל לבטל את העסקה.
במעמד ההזמנה, ביקשתי להבין מהו הדד-ליין המקסימלי אליו מחוייב בית העסק לספק את המוצר, שכן המינוח "כ" הוא איננו מדויק. העסק סירב לתת לי התחייבות שכזו. כששאלתי מה יקרה אם נגיע למשל ל-40 ימי עסקים ועדיין לא קיבלתי את המחשב - נטען מצד העסק כי זה יהיה בסדר גם כן.
לכן, אשמח לדעת - האם העסקה המתוארת חוקית? האם מותר לעסק לא לתת כל תאריך אספקה מחייב בכלל, לשמור לעצמו את הזכות לספק את המוצר בכל מועד שיצליח לעשות כן ובנוסף לכך - מבלי האפשרות לבטל את העסקה באף שלב?
ממתין לתשובתכם הכה נחוצה לי בנושא זה.
בברכה,
ליאור | |
|
|
|
| 22/4/2020 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 10:25:44 |
| שלום רב אור,
ראשית, בעסקת מכר מרחוק, בית העסק מחויב לגלות לצרכן את הפרטים המפורטים בסעיף 14ג(א) בחוק הגנת הצרכן:
"בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות:
(תיקון מס' 14) תשס"ד-2004
(1) השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ;
(2) התכונות העיקריות של הנכס או של השירות;
(3) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום האפשריים;
(4) מועד ודרך הספקת הנכס או השירות;
(5) התקופה שבה ההצעה תהיה בתוקף;
(6) פרטים בדבר אחריות לנכס;
(תיקון מס' 47) תשע"ו-2016
(7) פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה, בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) או סעיף 14ג1(ג)."
יחד עם זאת, בשל המצב, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה, הוציאה הנחייה והבהרה להנחיה, בו צוין בין היתר כי:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה") | |
|
|
|
| 22/4/2020 10:54 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 10:54:23 |
| | הנסיבות מובנות וידוע לכל שמדובר בתקופה מיוחדת ולא שגרתית, אך השאלה שלי היא האם בשורה התחתונה בית העסק מחויב לספק תאריך מדויק להגעת המוצר? (גם אם כרגע הוא נותן למשל תאריך אספקה מאוד רחוק בגלל השפעות הקורונה)? או לחלופין הוא יכול להסתתר תחת המינוח "כ-X ימים" ולהגיד שבגלל שזה "כ" הוא לא מתחייב לזמן מדויק וזה בסדר מבחינת החוק? | |
|
|
|
| 26/4/2020 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 10:05:16 |
| שלום רב אור,
כפי שציינתי במענה לעיל, בעסקת מכר מרחוק, בית העסק מחויב לגלות פרטים מהותיים, בין היתר מועד אספקת המוצר, עם זאת, לאור המצב הרשות להגנת הצרכן יצאה בהנחיה כאמור לעיל, על כן, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 22/4/2020 11:12 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 11:12:45 |
| קניתי מוצר באתר אינטרנט באמצעות שובר מתנה.
איך אוכל להחזיר את המוצר או לבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 26/4/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 09:56:01 |
| שלום רב טלי,
תוכלי לפרט את פנייתך- האם מדובר בכרטיס מתנה שקיבלת?
מתי נרכש המוצר?
מה המוצר שנרכש?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נכלל בקטגוריה בהם אין זכות חרטה, כקבוע בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן, כדקלמן:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית." | |
|
|
|
| 22/4/2020 10:58 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 10:58:44 |
| היי,
הזמנו רהיט מאתר חברת Bradex בצבע לבן והגיע לנו רהיט בצבע סגול בהיר (אך אי אפשר לטעות שזה לבן). לאחר פנייה לבית העסק קיבלנו תשובה שזה הצבע הלבן שלהם וכי הם אינם מתחייבים על גוון הצבע. האופציה היחידה שהושארה לנו היא לשלם על עלות משלוח נוסף בכדי להחזיר את הרהיט. מה ניתן לעשות? המוצר שהגיע הוא לא המוצר שהזמנו, אנחנו רוצים לבטל את העסקה מבלי לשאת בעלות ההחזרה שכן הטעו אותנו בקניית המוצר. | |
|
|
|
| 26/4/2020 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 09:52:35 |
| שלום רב שחר,
האם המוצר הוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, הכל כקבוע בסעיף 14ג(ג),14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן.
במקרה בו הביטול נעשה עקב אי התאמה, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול(5% או 100 ש"ח) כאשר בית העסק ישיב לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול והצרכן נדרש לפעול כך: "... יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק,..." הכל כקבוע בסעיף 14ג, 14ה(א)(1),14ה(א)(2)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
יש לציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב לצרכן את כספו מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח , כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 22/4/2020 10:47 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 10:47:10 |
| היי,
רציתי לשאול אם קניתי מוצר דרך האינטרנט באמצעות שובר מתנה.
אני יכולה להחזיר את המוצר הזה? או לבטל את העסקה?
אם כן - איך? | |
|
|
|
| 26/4/2020 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 09:29:09 |
| שלום רב טלי,
תוכלי לפרט את פנייתך- האם מדובר בכרטיס מתנה שקיבלת?
מתי נרכש המוצר?
מה המוצר שנרכש?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נכלל בקטגוריה בהם אין זכות חרטה, כקבוע בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן, כדקלמן:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית." | |
|
|
|
| 22/4/2020 08:44 |
דני יונאס |
 | | מחבר: | דני יונאס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 08:44:05 |
| בניגוד לפרסומים ואף לאחר שהגשתם תביעה יצוגית נגד חברות התעופה בגין סירובן להשיב כספים עבור טיסות שבוטלו, אומנם חברת TAP הודיעה שתשנה את המדיניות ותשיב כספים.
בפועל החברה מסרבת עדיין להשיב את דמי הכרטיס!! | |
|
|
|
| 26/4/2020 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 09:20:00 |
| שלום רב דני,
האם יש ברשותך הודעת החברה לביטול הטיסה?
האם פנית אל החברה בכתב?
אם כן, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/4/2020 06:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 06:54:45 |
| שלום
רכשתי מדיח כלים של חברת בוש, יבואן רשמי.
בפתיחה הראשונה של המדיח, כל תא ההדחה היה רטוב.
נציגי יבואן בוש אמרו שלי שזה נורמלי ושכל מדיחי הכלים מופעלים במכון התקנים.
האם זה נכון?
תודה | |
|
|
|
| 26/4/2020 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 09:10:41 |
| שלום רב משה,
האם המוצר הותקן על ידי נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות (יבואן/יצרן)?
גם בתחום מכונות הכביסה יש לעיתים מים שנובעים מבדיקה שנערכת למערכת.
ולכן, אם המדיח הגיע ארוז והותקן על ידי נותן השירות(היבואן/יצרן), אין סיבה לחשוש.
יחד עם זאת, באפשרותך לשלוח מכתב מפורט לחברה שממנו המוצר נרכש והן לנותן השירות(היבואן/יצרן),על מנת שיהיה לך תיעוד. | |
|
|
|
| 21/4/2020 19:34 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 19:34:37 |
| שלום
היה לי מקרה מצער עם חברת הוט ואשמח לשמוע את דעתכם.
בסוף חודש יולי קיימתי שיחה עם נציג שירות של הוט בה נאמר לי כי מחיר ההתקשרות לחודש, עבור 100MB חבילה, הוא 79/75 ש"ח.
למרות שהייתי לקוח של בזק, המחיר היה קורץ והלכתי על זה. התעקשתי בשיחה להבין מהו המחיר הסופי של העסקה ונאמר לי שהוא 75/79 וזאת הסיבה שביצעתי את העסקה.
לאחר מכן, ביקשתי סיכום עסקה מאותו נציג שירות מספר פעמים ולא קיבלתי. בנוסף, לא קיבלתי קבלות חודשיות מחברת הוט.
לאחר כמה חודשים, פניתי אל הוט בבקשה נוספת לקבל את הקבלות מדי חודש. בקבלה ראיתי שלוקחים ממני סכום של 92 ש"ח כל חודש, בין היתר בגלל גביית שכירות של מודם.
התלוננתי להוט על כך. ראשית, ביקשתי את ההקלטה של השיחה עם נציג השירות בחודש יולי, על מנת להראות כי אכן הובטח מחיר אחר. ביקשתי את ההקלטה ב-24 לפברואר. לאחר כמה שבועות שלא קיבלתי כלל מענה, קיבלתי תשובה שפנייתי בטיפול. לאחר כחודש וחצי מהפנייה המקורית, בערך ב-10.4 קיבלתי תשובה שאין כלל הקלטה. זוהי תשובה מעט תמוהה שכן פניתי לפני חודש וחצי ונאמר כי הפנייה בטיפול וכלל לא נאמר שההקלטה לא זמינה.
לאחר דין ודברים עם הוט הוצע לי הפיצוי הבא - החזר על כל ההפרשים בין המחיר שסוכם למחיר שנגבה, 200 ש"ח בגיפט קארד והנחה של כ-10 ש"ח בהתקשרות שלי איתם לשנה הקרובה מדי חודש (כלומר הנחה בחבילה בגובה 10 ש"ח מדי חודש).
אני מתלבט אם להסכים להצעה. השקעתי שעות רבות בקיום שיחות וניסוח מיילים להוט. בנוסף, הייתה לי עוגמת נפש מכל ההתנהלות שלהם ואני מרגיש מרומה ונגזל. כמו כן, ההתחמקות של החברה ממסירת הקלטות, מעידה על חוסר תום לב משווע.
אני מתלבט אם להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות או לא. | |
|
|
|
| 23/4/2020 12:13 |
אורי |
 | |
|
| 23/4/2020 20:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 20:11:13 |
| שלום רב אורי,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, לשאלתך- עליך להחליט מה באפשרותך לעשות.
עם זאת, במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/4/2020 18:21 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 18:21:56 |
| האם סוכן שייט ישראלי זכאי לדרוש דמי טיפול הנלקחים מההחזר הכספי שחברת השייט מעבירה ללקוחות בעקבות ביטול שייט?
(החברה ביטלה את השייט ולא אני)
תודה | |
|
|
|
| 22/4/2020 11:52 |
מתן |
 | |
|
| 23/4/2020 19:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:57:10 |
| שלום רב מתן,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, על מנת שאוכל לבדוק את זכותך מכח חוק הגנת הצרכן,אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
לא ציינת מתי בוצע העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות?
מתי בוטלה העסקה?
והאם בהסכם ההתקשרות בניכם צוין סעיף המאפשר לחברה לגבות דמי טיפול?
| |
|
|
|
|