| 26/4/2020 08:49 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 08:49:22 |
| בוקר טוב
הזמנתי נועם 1 מבית אפיקים ..
והמים חמים לא חמים והמים הקרים יש להם טעם לוואי של מים מהברז..
בנוסף המתקין שהתקין לנו את המכשיר התקין לנו 2 סננים כאשר ביקשנו ממנו לבטל אחד כי אנחנו מסתפקים באחד הוא אמר לנו לנסות אם והיה ונתחרט שידיעו לחברה ויבטלו לנו סנן אחד
לאחר שהתקשרנו לחברה הודיעו לנו שפירוק של סנן עולה 350 שקלים , המתקין לא הודיע לנו על כך שהפירוק כרוך בתשלום , הנציגה העלתה את אותו מתקין על הקו והוא אימת את הדברים שלא יידע אותנו על תשלום פירוק
הנציגה אמרה שאין מה לעשות והפירוק יעלה לנו 350 שקלים..
בכל אופן אנחנו רוצים לבטל ולהחזיר את המכשיר בעקבות טעם לוואי של המים ובגלל שהמים לא חמים.
מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 27/4/2020 17:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 17:24:16 |
| שלום רב עידן,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל אתה עסקה(תאריך)?
האם נמסר לכם טופס גילוי נאות, בו מפורט תנאי העסקה?
האם בעת ההתקנה המתקין מכר לכם מוצרים?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה , במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
יש לציין כי בית העסק רשאי לגבות דמי התקנה עד 100 ש"ח
לפיכך, היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק והודעת הביטול נעשתה בתוך 14 ימים, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין, לאחריו אם תתקל בבעיה,באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
היה והעסקה בוצעה בבית הצרכן- מדובר בעסקת רוכלות, שבו קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים ללא דמי ביטול פרט לדמי התקנה שלא יעלה על 100 ש"ח, ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים(מתכלים).
כפי שציינתי לעיל, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, כאמור לעיל.
היה והעסקה בוצעה בבית העסק- בהנחה שהמוצר הותקן לא תקום לצרכן זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
| |
|
|
|
| 26/4/2020 07:32 |
גרצמן דב |
 | | מחבר: | גרצמן דב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 07:32:30 |
| שלום!
קיבלתי מייל על ביטול טיסה ע"י lot לורשה. אין במייל אפשרות של החזר כספי אאלא הנפקת שובר לשימוש חליפי
אנא עזרתכם בקבלת החזר כספי.
תודה
גרצמן דב
0544517716
מייל shuki46@gmail.com | |
|
|
|
| 27/4/2020 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 16:57:14 |
| שלום רב דב,
עליך לבדוק אם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לבדוק באתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=8882-2020-03-12-09-22-58&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he
בהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, אשר ביטלה את הטיסה,באפשרותך לדרוש את השבת כספך מחברת התעופה מכח סעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
לידיעתך, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 26/4/2020 01:49 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 01:49:44 |
| ב24 למרץ רכשתי מוצר, ולאחר כשבוע רציתי להחזיר אותו במסגרת ביטול עסקה, אך החנות היתה סגורה עקב נגיף הקורונה.
השבוע חזרתי לחנות והם טענו שהם לא מאשרים את ביטול העסקה היות ועברו 14 יום מתאריך הקנייה, למרות שברוב הימים הם היו סגורים.
שאלתי היא עם מי הצדק במקרה זה.
תודה רבה! | |
|
|
|
| 27/4/2020 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 16:41:48 |
| שלום רב יהודה,
מהו המוצר שנרכש? מה המדיניות של בית העסק להחזרת המוצר?
אתה מציין כי:
"...ולאחר כשבוע רציתי להחזיר אותו במסגרת ביטול עסקה, אך החנות היתה סגורה עקב נגיף הקורונה...."- האם הגעת פיזית לחנות וגילית שהחנות סגורה?
האם בימים הללו שהחברה היתה סגורה שלחת מכתב באמצעים כגון: דוא"ל או בפקס או במיסרון? אם לאו,אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 25/4/2020 18:17 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2020 | | שעה: | 18:17:59 |
| שלום רב,
רציתי בבקשה לדעת האם אתם יכולים לעזור לי בניסוח כתב תביעה (לאחר שאגיש תלונה) על אף שיש לי השכלה משפטית + שנת התמחות (עדיין לא הוסמכתי לעריכת דין). מנסיוני, כאשר ניסחתם עבורי כתב תביעה הדבר עזר לי בסיכויי התביעה בבית המשפט. יתרה מכך, איני בקיא בחוק הגנת הצרכן מספיק.
תודה,
ליאור | |
|
|
|
| 27/4/2020 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 16:29:55 |
| שלום רב ליאור,
באפשרותך, לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות ובמידה שהטיפול בתלונה מול בית העסק לא צלח, פנייתך תיבחן על ידי המחלקה לאכיפה אזרחית לאחריו תקבל תשובה אם פנייתך נמצאה מתאימה לניסוח כתב תביעה או לאו.
| |
|
|
|
| 25/4/2020 16:42 |
אן טורג'מן |
 | | מחבר: | אן טורג'מן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2020 | | שעה: | 16:42:09 |
| שלום
הזמנתי מוצר באתר אינטרנט ישראלי
קיבלתי אישור וקבלה על ההזמנה ובו הכתובת אליה היה אמור להישלח המוצר (גן יבנה)
לאחר שהמוצר לא היגע פניתי לאתר והם טוענים שבידם אישור שהמוצר הגיע לתל אביב ואף נאסף שם.
האתר טוען שנשלחה אלי הודעה סלולרית עם מס המעקב למרות שלא נשלחה כזו ושהטעות כנראה בדואר וחובת הבירור חלה עלי.
האתר לא שלח לי שום אישור המוכיח כי שלחו את המוצר לכתובת הנכונה.
שאלתי על מי חלה חובת הברור מול הדואר ?
רוב תודות | |
|
|
|
| 27/4/2020 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 16:19:50 |
| שלום רב אן,
לא ציינת מתי בוצעה ההזמנה(תאריך)?
האם פנית אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך, כפי שאתה מתאר בפנייתך זו?
בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה המוצר שנרכש בעסקת מכר מרחוק היה אמור להגיע לכתובת שציינת(גן-יבנה), אך בפועל המוצר הגיע לכתובת אחרת(ת"א), יש לפנות אל החברה בכתב (ככל שלא בוצעה פניה בכתב) תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 25/4/2020 14:38 |
מוריה אילן |
 | | מחבר: | מוריה אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2020 | | שעה: | 14:38:23 |
| בתאריך 6.4 הזמנתי דרך אתר גולף. ההזמנה טרם הגיעה, למרות פניות חוזרות ונשנות למוקד שירות לקוחות במייל, פייסבוק ואינסטגרם (השירות הטלפוני סגור).
הכרטיס אשראי חוייב ממזמן.
מהן זכויותי במצב כזה? האם אפשר לבטל את העסקה?
אשמח להכוונה. תודה! | |
|
|
|
| 27/4/2020 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 16:02:56 |
| שלום רב מוריה,
מה המוצר שנרכש? האם נמסר לך מועד אספקת המוצר? אם כן, מתי?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה , במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (ובהנחה שהמוצר לא עונה לאמור בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן).
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין, לאחריו אם תתקלי בבעיה,באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
יצוין כי סירוב בית העסק לבטל את עסקת מכר מרחוק ולהשיב את כספי הצרכן בניכוי דמי ביטול, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 22/4/2020 12:15 |
רון ווזנר |
 | | מחבר: | רון ווזנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 12:15:35 |
| שלום
רכשתי קורס פרונטליי, משמע, מגיעים לכיתה ועוברים על התוכן הנלמד עם מרצה והכל.
אך כמו אוניברסיטאות ומכללות רבות אותו קורס היה צריך להפסיק את קיום המפגשים בשל המצב והנחיות של משרד הבריאות וכיום, מאז הוצאת הנחיה של ביטול לימודים בתוך מרכזי לימוד הקורס עובר אונליין.
האם מגיע לי לבקש החזר מטעם החברה?מה יכול להיות גובה הזיכוי?
האם אני יכול לבקש אחוז מסוים על כל שיעור מאז שעברנו לאונליין?
איך אני אדע שהחזר כספי הוא מספיק?, כי עדיין אף אחד לא יודע מתי יתחילו לחזור למתכונת הישנה וזה לימודים פרונטליים(ואני מדבר על כלל הארץ, מגן ועוד אונ') וזה יכול להימשך ככה לעוד חצי שנה, אז בסה"כ, בהנחה זה 7 חודשים מתוך שנה ומשהו הקורס, כמעט חצי מהקורס.
*במידה ולא הבנתם אני אשמח להרחיב במייל אז אשמח לקבל את המייל שלכם שאוכל להרחיב בנושא עם כלל הפרטים | |
|
|
|
| 26/4/2020 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 13:01:53 |
| שלום רב רון,
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה "הנחיות לשגרה חדשה" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי ..." מלבד מקרים מסוימים שמפורטים באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/
(תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ואינך מקבל את השירות בדרך שהובטח לך בעת ביצוע ההסכם, וזאת בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות תוך נימוק סירובך לחלופה שניתנה לך על ידי בית העסק (מתן השירות באופן מקוון), היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
במידה שאתה מעוניין שאנו נבדוק את פנייתך,הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 26/4/2020 13:44 |
רון ווזנר |
 | | מחבר: | רון ווזנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 13:44:35 |
| ראשית תודה על המענה המפורט.
נסיתי לגלגל טיפה על סיכול חוזה אך לא מצאתי כל כך תשובה לכך.
מצבי הוא כזה ששלמתי עבור הקורס מראש(מכיוון שהיה לי את הכסף יכולתי לקבל הנחה קלה וכד') אך בגלל שאף אחד (מהצד שלי, ומהצד של החברה) לא יכולנו לתאר שזה יקרה, ובנוסף הם הציעו את אותו קורס פרונטלי בצורה מקוונת אך במחיר מופחת. אני יכול לדרוש החזר כספי על זה ההפרש בין מה שאני שלמתי לבין מה שהם מציעים לנרשמים החדשים?
כי אף אחד לא יודע מתי נוכל לחזור לכיתה, אני לא רוצה לבטל את הקורס או לדחות אותו כי נוח לי יחסית הלמידה הנ"ל, אך ישנם בעיות שבגללם אני רוצה לקבל החזר חלקי על שירות שלא עומד בתנאים על כך וכשנוכל לחזור ללמוד בכיתה אמשיך מאותה נקודה. | |
|
|
|
| 26/4/2020 17:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 17:21:52 |
| שלום רב רון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אך ישנם בעיות שבגללם אני רוצה לקבל החזר חלקי על שירות שלא עומד בתנאים על כך וכשנוכל לחזור ללמוד בכיתה אמשיך מאותה נקודה..."- אם כך, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 27/4/2020 10:35 |
רון ווזנר |
 | | מחבר: | רון ווזנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 10:35:21 |
| אני מציין זאת על להבין אם יש לי הילה לקבל החזר חלקי כי עבור המחיר צפיתי לתמורה הולמת.
אני מבין שזו סיבה טובה, אפנה שוב לרכזת לימודים ואם אקבל שלילה אפתח פניה בצורה מסודרת.
תודה | |
|
|
|
| 27/4/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 25/4/2020 14:36 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2020 | | שעה: | 14:36:37 |
| | שלום רב קנינו מקרר כמה חודשים לפני אספקתו. כלומר המקרר נקנה בנובמבר 2016 והאספקה הייתה במאי 2017. האחריות הינה ל 3 שנים. מתי האחריות אמורה הייתה להגמר בנובמבר 2019 או במאי 2020? הספק טןען כי בנובמבר 2019. | |
|
|
|
| 27/4/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 15:38:51 |
| שלום רב טל,
ראשית, האם בדקת את תעודת האחריות שברשותך(ככל שהיא ברשותך)?
שנית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על "טובין"- מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;" על היבואן/יצרן להעניק שנת אחריות אחת, בחינם, כאשר תקופת האחריות מתחילה ממועד מסירת המוצר בפועל או אם היצרן קבע חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה.
במקרה המתואר, היות שמדובר בתקופת אחריות ארוכה יותר, יש לעיין באמור בסעיף 15 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) כדלקמן:
" 15. (א) יצרן, שנטל על עצמו חיובים נוספים על אלה המפורטים בתקנות אלה, לרבות תקופת אחריות ארוכה יותר, יפרט אותם בתעודת האחריות; היו החיובים הנוספים מסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוינו בתעודת האחריות בנפרד, ובאותיות בולטות לעין, תחת הכותרת "אחריות נוספת מוגבלת".
(ב) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנת משנה (א), יראו בכך הסכמה מצדו לכך, שחיוביו הנוספים יהיו זהים לחיובים שלפי פרק ב'."
לפיכך, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק האם האחריות הינה מוגבלת, לאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/4/2020 12:20 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 12:20:33 |
| הי
לפני כמה ימים הזמנתי כרטיס אשראי חדש ותואם לי דרך החברת אשראי שליח של חברה חיצונית שיביא לי את הכרטיס החדש. השעה שתואם זה 12-15
בפועל רק ב 14:50 נשלחה אלי הודעה שהשליח יאחר מבלי לרשום מתי יגיע.
בשעה 17 התקשרתי לשירות לקוחות של החברת שליחים כדי לברר מתי יגיע השליח ונאמר לי שתוך חצי שעה (עד 17:30). המשכתי לחכות ורק בשעה 20:00 התקשר אלי השליח ואמר לי שלא יגיע היום וזה כנראה יועבר ליום שלמחרת.
האם אני זכאי לקבל פיצוי על ההמתנת שווא של 5 שעות שבסופה השליח לא הגיע כלל ? ואם כן איך אני דורש את הפיצוי.
| |
|
|
|
| 21/4/2020 16:03 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2020 | | שעה: | 16:03:49 |
| | היום יום אחרי המקרה אף אחד לא יצר איתי קשר, אני התקשרתי לחברת שליחויות (פליינג קרגו אקספרס) כדי לבדוק מה קורה עם ההפצה אלי ונאמר לי שלא ידוע מה קורה עם זה ואם זה יופץ בכלל היום, אותה נציגה הבטיחה לחזור אלי ועברו שעתיים ואף אחד לא חזר עם תשובה. התקשרתי שוב בשעה 16 כדי לבדוק מה קורה ונציגה אחרת יורה תשובה מהמותן שזה בהפצה, כשהעתקשתי לדעת אם זה בטוח בדקה ואמרה שהיא תבדוק את זה ותחזור אלי ... כנראה שגם היום זה לא יופץ כשאף אחת מהחברה לא טורח לעדכן מה קורה עם זה. ברצוני לקבל פיצוי מהחברה האם זה אפשרי ? | |
|
|
|
| 23/4/2020 19:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:30:06 |
| שלום רב אמיר,
ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה בו צוין בין היתר כי:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה").
היות שמדובר בחברת האשראי, באפשרותך לפנות אל הרגולטור בנק ישראל. | |
|
|
|
| 25/4/2020 12:21 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2020 | | שעה: | 12:21:06 |
| היי
התשובה לא הכי ברורה מכיוון בין רגע התיאום איתי (יום רביעי) ועד לרגע הגעת זמן התיאום (יום שני) לא חלו שינויים מהותיים שהצריכו התארגנות חדשה שהיתה צריכה להשפיע על הגעת השליח. בנוסף רק 10 דקות לפני סוף זמן התיאום איתי נשלחה לי הודעת SMS (לא שיחת טלפון) שבה נרשם על האיחור.
עוד דבר שלא הבנתי הוא למה עלי להגיע לרגולטור כשהבעיה היא בעצם בחברת שילוח צד ג' שנותנת שירותים לחברת אשראי ולא חברת שילוח שקשורה לחברת אשראי. בנוסף אני רוצה להבהיר שנכון ליום שבת שזה כמעט שבוע אחרי יום התיאום המקורי עדיין לא סופק לי המוצר. אשמח לתשובה יותר ברורה אם מגיע לי פיצוי מחברת השילוח (פליינג קרגו אקספרס)
תודה | |
|
|
|
| 27/4/2020 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 15:21:41 |
| שלום רב אמיר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לפני כמה ימים הזמנתי כרטיס אשראי חדש ותואם לי דרך החברת אשראי שליח של חברה חיצונית ..."- מכאן שהעסקה בוצעה מול חברת האשראי ולא מול חברת השילוח, ויהיה עליך לפנות אל חברת האשראי בעניין.
בנוסף, סעיף 39 (1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי החוק לא יחול על שירות הניתן על ידי תאגיד בנקאי כדלקמן:
"39. הוראות חוק זה לא יחולו על שירות הניתן בידי אחד מאלה:
(1) תאגיד בנקאי כמשמעותו בחוק הבנקאות (שירות ללקוח), תשמ"א-1981;..."
מכאן, שסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" כפי שתוכל לקבל מידע באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לא יחול במקרה בו העסקה בוצעה מול תאגיד בנקאי, לכן, התבקשת לפנות הרגולטור- בנק ישראל, ככל שהמענה של חברת האשראי אינה לשביעות רצונך. | |
|
|
|
| 24/4/2020 12:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 12:50:57 |
| שלום רב,
רכשתי מכשיר סלולרי באמצע מאי בשנה שעברה.
לאחר שדיברתי עם החברה שממנה קניתי את המכשיר, הודיעו לי שהאחריות היא עד ה1/5.
לאותה חברה מספר רב של סניפים בכל הארץ, ובימי הקורונה הם מפעילים רק 3 סניפים שרחוקים ממקום מגוריי שמחייבים להגיע ברכב (אין לי רכב).
החברה טוענת שמדובר באחריות יצרן לשנה ואין באפשרותם לעזור, כאמור נותר לי שבוע לממש את האחריות, ואין לי דרך להגיע לאחד הסניפים.
מה עושים במצב הזה? | |
|
|
|
| 25/4/2020 10:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2020 | | שעה: | 10:55:55 |
| אם רכשת את הטלפון באמצע מאי, יש לך אחריות גם עד אמצע מאי והחשבונית היא הוכחה לכך. האחריות היא לשנה מלאה ולא לחלק ממנה. מתקנות הגנת הצרכן:
9. (א) יצרן חייב לקיים תחנת שירות אחת לפחות בכל אחת מן הערים: ירושלים, תל-אביב-יפו, חיפה ובאר שבע, או בסביבתן הקרובה; חיוב כאמור לא יחול על עוסק שמכר טובין לצרכן ואינו יצרן.
(ב) המקום שבו מכר העוסק את הטובין לצרכן (בתקנה זו ובתקנה 10 – נקודת המכירה) ישמש תחנת שירות, אלא אם כן קיימת בקרבת מקום תחנת שירות לפי תקנת משנה (א); בתקנת משנה זו, "קרבת מקום" – מרחק שאינו עולה על 15 קילומטרים.
תמתין בסבלנות גם לתגובת המועצה. | |
|
|
|
| 27/4/2020 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 15:08:02 |
| שלום רב משה,
לא ציינת אם יש ברשותך תעודת אחריות?
עקרונית, סעיף 5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"5. (א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף חשבונית רכישה (המעיד על המועד בו נמסר לך המוצר, ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/4/2020 00:29 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 00:29:54 |
| שאלתי שאלה בעניין האחריות על הטלפון וקבלתי תשובה מהמועצה ואני רוצה להגיב על השאלה ששאלו אותי בתשובה אז אני מצרפת את קול התכתבויות שיובן.
השאלה שלי:
שלום וברכה!!
קניתי פלאפון לפני שנה היום יום האחרון לאחריות אבל התקלה שהיתה לי לפני מספר חודשים שבדיוק התחיל הקורונה ורציתי ללכת לחנות שקניתי שיבדקו את הפלאפון ואת התקלה לפני שנגמרת האחריות אבל בגלל המצב והסגר לא היה אפשרות לצאת וכן הלכתי לפני הסגר והחנות היתה סגורה בגלל המצב .
האם יש לי אפשרות לבוא אליהם שיבדקו את הפלאפון בחינם למרות שבעצם עבר האחריות זאת אומרת שיאריכו לי את האחריות בגלל המצב.
מה עושים ?? מה אני אומרת לחנות??
תודה רבה!!!
התשובה שקיבלתי מהמועצה:
23.4.20
שלום רב רינת,
האם בשל המצב פנית אל בית העסק בכתב?
היה ואין לך הוכחה שפנית אל החברה בטרם חלפה תקופת האחריות יהיה קושי לדרוש מהחברה שתאריך לך את תקופת האחריות, עם זאת, באפשרותך לנסות.
תגובתי לתשובה:
לא פניתי בכתב כי לא היה דרך לפנות לחנות אין פקס/מייל/אתר לחנות
החנות היא חנות פרטית לא היה דרך לתגובה חוץ מללכת לחנות והגעתי לשם פעמיים והחנות היתה סגורה בפעם האחרונה שהגעתי שזה היום האחרון לאחריות צילמתי את החנות סגורה וזה ההוכחה שלי וגם שכתבתי לכם באתר וששאלתי את החנות הסמוכה שהיתה פתוחה למה הוא לא פותח אז יש לי עוד הוכחה שהמוכר לידו יודע ויכול להעיד?
מה הדרך לכתוב מכתב אם לחנות אין דרך לקבל לכתוב ולהביא להם מאיפה הם ידעו מתי כתבתי ובאתי.. ההוכחות שלי הם מספיקות??
תודה רבה!!
ובנוסף יש לי עוד שאלה על אחריות של שנה על פלאפון. אם יש לי שתי קבלות (עם תאריכים) על אותו פלאפון כי קניתי לדוגמא פלאפון ולאחר שבוע באתי והחלפתי אותו בפלאפון אחר יותר יקר אז הוספתי כסף ונתנו לי קבלה על התוספת וביחד שתי הקבלות שוות לסכום הטלפון נגיד קבלה ראשונה 400 וקבלה שניה 100 שקיבלתי אותה שהחלפתי את הפלאפון והוספתי כסף לפלאפון אחר שרציתי , השאלה עד מתי האחריות שלי תקפה על עד התאריך של הקבלה הראשונה או של הקבלה השניה שבעצם אז קניתי באמת את הטלפון .. ואם כן מה אני אומרת למוכר אם הוא טוען שיש לי שתי קבלות והוא התייחס לקבלה הראשונה כי שם רוב הסכום!!
אשמח לתשובה!תודה רבה!!
| |
|
|
|
| 24/4/2020 10:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 10:49:02 |
| 21/4/2020 12:21 רינת ניסנוב
זו הוכחה די טובה לדעתי לתאריך התקלה. בתוך תקופת האחריות? מצבך נראה טוב. | |
|
|
|
| 27/4/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 09:56:18 |
| שלום רב רינת,
תנסי לברר מול חברת האשראי אם יש אמצעי תקשורת לפנות לחברה (ככל שהתשלום שולם באמצעות כרטיס אשראי) ואם כן, לפנות אל החברה בכתב.
לעניין השאלה הנוספת- אבקש לדעת בתוך כמה זמן נרכש המוצר השני מהרכישה הראשונה?
בכל מקרה, היה ותתקלי בבעיה לאחר פנייתך אל בית העסק, מומלץ לפנות אל בית העסק בכתב (כאשר השגרה תחזור)תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 27/4/2020 13:21 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 13:21:19 |
| 1. שילמתי במוזמן על הפלאפון, איזה חברת כרטיס אשראי?.
2. הקבלה הראשונה היתה 16.4.19 והקבלה השניה היתה 21.4.19 .
3. אין לי דרך להשיג אותם חוץ מלהתקשר אליהם בזמן הפעילות או ללכת ישירות.
אבל בכל זאת לא כתבתי להם מכתב הלכתי לחנות ישירות המוכר היה שם ואמר שהוא התחשב בגלל המצב ויאריך את האחריות אבל הוא לא יכול בתקופה הקרובה לשלוח את הפלאפון לתיקון עד שהם יחזירו לפעילות מלאה.. כי אין שירות מעבדות ומשלוחים?? זה נכון ???
תודה רבה!!!! | |
|
|
|
| 27/4/2020 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 14:19:49 |
| שלום רב רינת,
באתר משרד הבריאות ישנה רשימה של עסקים שמורשים לפעול ועסקים שלא מורשים לפעול, כמפורט בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4 (תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה... עסקים, חנויות ושירותים"
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/4/2020 15:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 15:06:52 |
| | נראה שיש לך אחריות עד 20/4 אם נתנו לך רק שנה. אם ניסית להתקשר אליהם, יומן השיחות יכול להיות הוכחה על תאריך התקלה. | |
|
|
|
| 20/4/2020 11:24 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 11:24:01 |
| שלום רב.
רכשתי לפני מספר חודשים כרטיס טיסה בכיוון אחד ממילאנו לליסבון ישירות מאתר האינטרנט של חברת Tap Air Portugal לתאריך ה20/3. בערך כשבועיים לפני מועד ההמראה המתוכנן, נכנסתי למסך ניהול ההזמנה באתר חברת התופעה וגיליתי שטיסתי בוטלה עקב המצב והחברה מציעה לשנות את תאריך הטיסה או לקבל החזר כספי. בחרתי בהחזר כספי וכעבור מספר ימים קיבלתי מכתב בדוא״ל שביקשתי התקבלה והופיע מספר מקרה לצורך מעקב. כאשר נכנסתי למערכת המעקב עם המספר שניתן לי, ראיתי שבקשתי אושרה ב11/3 ונאמר לי שלצורך בירור על מועד הגעת ההחזר, עלי לפנות לבנק או חברת האשראי שלי. מכשעברו שבועיים וההחזר לא התקבל בחשבוני, פניתי לבנק וחברת האשראי ונאמר לי שאין שום מידע.
מאז המועד שבו הוחזר לי כביכול הכסף חלף כבר יותר מחודש. פניתי לאורך השבועות האחרונים מספר פעמים לחברת התעופה באמצעים שונים (פייסבוק, מייל וטלפון), אך אני תמיד מקבל את אותה תשובה לקונית (לאחר המתנה ממושכת) שהם מתנצלים ופונים (שוב) למחלקת ההחזרים בחברה ויעדכנו אותי. מעולם לא קיבלתי עדכון. כשהצלחתי להשיג נציג שירות לקוחות בטלפון וביקשתי שיפנה ברגע זה או יעביר אותי למחלקת ההחזרים, נאמר לי שאין להם ערוץ תקשורת ישיר איתם וניתנה לי כתובת מייל שאליה אני יכול לפנות. המייל ששלחתי מעולם לא נענה.
מסקירה קצרה של עמוד הפייסבוק הרשמי של החברה, ניתן לראות שיש לא מעט מקרים זהים לשלי (החזרים שאושרו והובטחו לפני למעלה מחודש ומעולם לא הגיעו),. אני מסיק מכך שמדובר במדיניות מכוונת ולא בטעות תמימה.
האם יש משהו נוסף שביכולתי או ביכולתכם לעשות?
בתודה מראש,
דניאל ברנשטיין. | |
|
|
|
| 22/4/2020 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 16:06:17 |
| שלום רב דניאל,
לחברה יש נציגות בישראל להמצאת כתבי תביעה, תנסה לפנות אליהם בהתאם לפרטים המופיעים באתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=8882-2020-03-12-09-22-58&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he
היה ותתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת שניתן לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 24/4/2020 17:09 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 17:09:35 |
| | תודה. ניסיתי לפנות לנציג החברה בארץ בטלפון ובמייל אך לא נענתי. | |
|
|
|
| 27/4/2020 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 14:55:48 |
| שלום רב דניאל,
תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 24/4/2020 14:21 |
Sergiu Frischling |
 | | מחבר: | Sergiu Frischling (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 14:21:42 |
| שלום לכם. אנו, 3 זוגות בגיל 70+, רכשנו דרך טלפון / מייל חבילת חו"ל, הכוללת מלון + הופעה. לצערינו, עכב הקורונה, ביקשנו להחברה עוד לפני חודש לבטל את החבילה והיא מסרבת החזרת הכספים.יש לנו עוד כשבועיים עד גמר 4 חדשים מאז העיסקה. מה אנו יכולים לעשות בנדון, איך ולמי לפנות?
בברכה, סרגיו | |
|
|
|
| 27/4/2020 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 14:25:35 |
| שלום רב סרגיו,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה ואתם עומדים בתנאי הוראות חוק הגנת הצרכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם, ולאחריו אם תתקלו בבעיה הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/4/2020 11:58 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 11:58:00 |
| שלום,
עשיתי בדיקת ראייה אצל אופטמטריסט לאחר שמראש בדקתי אונליין עם חברה שהייתה אצלו (לקוחה שנים) עלות לעדשות מגע לחצי שנה ועלות בדיקה. היא שאלה אותו והוא אמר שהעלות 300 שח לעדשות ושאם אני קונה אז בדיקת הראייה ללא עלות.
קבעתי תור ומהלכו הסברתי שאצטרך את המרשם משום שאני סובלת מלחץ דם וסכרת ונמצאת במעקב של רופאים מומחים בינהם גם רופאת עיניים ונאמר לי שאין בעיה.
הגעתי לבדיקה ואמרתי מראש אני רוצה עדשות מגע כי ממעטת במשקפי ראייה. התחלנו את הבדיקה והוא אמר שיש לי גירוי בעין ורצוי שארכוש משקפיי ראיה שהכי זולים לפי מה שראינו זה בערך 900 שח שאין לי יכולת להוציא סכום כזה כעת.
ביקשתי שיזמין בכל זאת עדשות מגע עד שאחליט בנושא המשקפיים והוא פתאום ביקש גם כסף על הבדיקה מלבד 300 שח על העדשות. הייתי המומה ואמרתי לו מראש שחברתי בדקה מולו והוא הסס וחייב רק על העדשות. ביקשתי לקבל את פלט הבדיקה לצורך מעקב רפואי והוא לא הסכים ואמר שאשלם 350 שח והוא ייתן לי את הטופס.
מה הנוהל במקרה כזה?
תודה על תשובתכם
מאי | |
|
|
|
| 24/4/2020 13:03 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 13:03:27 |
| מצאתי באתר הכנסת, הרבה לא מכירים. זה נכון???
אושר סופית: רשתות אופטיקה יחויבו למסור ללקוח את תוצאות בדיקות העיניים
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק העיסוק באופטומטריה (תיקון מס' 3) (מסירת תוצאות בדיקת ראייה ומרשם), התשע"ח-2017 של חברי הכנסת יעקב אשר, משה גפני ואורי מקלב. | |
|
|
|
| 27/4/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 14:06:09 |
| שלום רב מאי,
אכן ב-7.1.2019 פורסם בספר החוקים בקישור שלהלן:
https://fs.knesset.gov.il/20/law/20_lsr_528248.pdf | |
|
|
|
| 24/4/2020 11:39 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 11:39:34 |
| שלום,
האם למוכר מוצר שדורש התקנה מותר להתנות את מתן האחריות על המוצר בכך שההתקנה תתבצע ע"י נציג החברה?
זאת אומרת, האם מותר לחברה לשלול אחריות כאשר המוצר שנקנה ממנה מותקן ע"י מתקין פרטי?
תודה! | |
|
|
|
| 27/4/2020 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 10:16:00 |
| שלום רב יעל,
מה המוצר שנרכש?
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדיר מהו "טובין"- מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
שבמסגרת, תינתן שנת אחריות אחת, בחינם על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות.
כך לדוגמא סעיף 4 (א) וסעיף 5(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו."
"5(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
| |
|
|
|
| 27/4/2020 12:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 12:17:50 |
| | למה לא? יבואן לא רוצה שמישהו שלא מכיר את המוצר יתעסק אתו. אבל הנושא צריך להיות כתוב בתעודת האחריות/התקנה. | |
|
|
|
| 24/4/2020 00:04 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 00:04:29 |
| בדצמבר 2019 הזמנתי וילה לסופ"ש למרץ 2020, כ-5 ימים לפני הגעת התאריך המיועד יצאו הנחיות משרד הבריאות בגין נגיף הקורונה שאין לצאת מהבית ושאין לשהות יותר מ-10 אנשים באותו מרחב.
לסופ"ש בוילה מתוכננים להגיע 4 משפחות 16 אנשים, כאשר 2 מתוך הקבוצה הינם אוכלוסיה בסיכון מעל גיל 60 בהתאם להנחיות.
בעל הוילה מבחינתו לא ניתן לבטל ולדבריו הנחיות משרד הבריאות אינן קשורות אליו ולכן לא ניתן לבטל את העסקה.
בשל ההנחיות לא מימשנו את זכויותנו ולא נסענו לסופ"ש בוילה. בעל הוילה חייב את הכרטיס האשראי במלוא הסכום כאשר יומיים לפני ביטלנו את הכרטיס (הזוי ובעיקר התשובה של ויזה).
המלצתכם מה עלי לעשות והאם יש לי סיכוי לקבל את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 27/4/2020 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 09:39:20 |
| שלום רב גיל,
בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך בדבר הנחיות משרד הבריאות, המגבילות את היציאה למרחב הציבורי.
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לפיכך, בית העסק לא רשאי לגבות מהצרכן תשלום בעבור שירות שאין ביכולתו לתת בשל המצב והצרכן לא יכול לממשו בשל המגבלות, ולכן עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 23/4/2020 18:01 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 18:01:32 |
| שלום רב, שמתי לב שבחשבונות החשמל מצורף פירוט של תשלום על קריאת מונה. בשנה האחרונה הגיעו לקריאת מונה אצלנו בערך פעמיים. משום מה, בכל חשבון גובים על זה כסף למרות שהעבודה הזו לא מבוצעת, ובשיחה עם נציג שירות לקוחות של חברת החשמל קיבלתי תשובה שהחברה לא מחויבת כלל לבצע קריאת מונים (זה היה בהקשר לשאלה אחרת שלי על מה תקופת החיוב הקבועה - ואין כזו)
האם זה חוקי לגבות תשלום על עבודה שלא נעשית? תודה | |
|
|
|
| 26/4/2020 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 17:00:56 |
| שלום רב מור,
בעניין זה יש לפנות אל הנהלת החברה, לאחריו אם תתקלי בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- רשות החשמל באמצעות הקישור שלהלן:
https://pua.gov.il/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 23/4/2020 12:45 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 12:45:02 |
| יש לי חוב לחברת גז בלי שידעתי על קיומו.
חברת הגז המשיכה לחייב את חשבוני, מבלי להודיע, כך שהחוב הלך והצטבר לסכומים גבוהים מאד.
האם חברת הגז יכולה להמשיך לצבור כך חוב ללקוח? אין עליה החובה לנקוט בפעולה מסוימת (מכתב התראה, הוצלפ, תביעה וכו')? | |
|
|
|
| 26/4/2020 13:39 |
יוסי |
 | |
|
| 26/4/2020 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 16:49:34 |
| שלום רב יוסי,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/4/2020 14:07 |
קלי |
 | | מחבר: | קלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 14:07:49 |
| | שלום אני העברתי סכום כסף בביט למישהו. התחרטתי פחות מ12 שעות וביקשתי את כספי חזרה. הוא לא רוצה להחזיר לי אותו. פניתי לבנק אמרו לי לפנות לחברת האשראי, בחברת האשראי אמרו שבגלל שזה העברה לפנות אליכם. מה עלי לעשות? אני רוצה את כספי חזרה והוא לא מוכן להחזיר לי | |
|
|
|
| 23/4/2020 15:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 15:58:23 |
| | את לא ברורה. העברת כסף כי רכשת מוצר ואת רוצה לבטל את העסקה? אם כן, את צריכה לשלוח לו הודעה בכתב שאת מבטלת את העסקה. אם לא קיבלת עדיין את המוצר, את יכולה לדעתי לסרב לקבלו. ניתן לבטל את העסקה עד 14 ימים מיום קבלת המוצר או קבלת מסמך המכיל פרטים על העסקה, לפי המאוחר. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 26/4/2020 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 16:42:41 |
| שלום רב קלי,
האם העברת הכסף נעשתה כנגד רכישת מוצר/שירות(מול בית העסק)? אם כן, מה המוצר שנרכש? ומתי נרכש? והאם פנית אל בית העסק?
היה והעברת הכסף נעשתה לאדם פרטי- היות שמדובר בעסקה בין שני אנשים אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 23/4/2020 14:35 |
ענבל דורפמן |
 | | מחבר: | ענבל דורפמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 14:35:40 |
| אם בחוזה יש סעיף שיש דמי ביטול כאשר הם עומדים על 50% אם הביטול נעשה פחות מ 75 יום לפני מועד השירות
וכדי לעשות את הביטול יש לשלוח פרטי אשראי או לתת אותם במענה טלפוני
באותו זמן "בגלל המצב" אין מענה טלפוני והמענה הוא אוטומטי ע"י רובוט בהודעות או מיילים. אין חוק שמגן על הפרטים האישיים שלי כדי שאני לא אצטרך לשלוח את הפרטי אשראי שלי במייל כשכל מה שהחברה מנסה לעשות הוא למשוך זמן עד שאני אהיה בתחום הפחות מ 75 ימים ואז הגבייה תהיה 50% מהתשלום. | |
|
|
|
| 26/4/2020 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 16:38:29 |
| שלום רב ענבל,
האם אין פרטי זיהוי אחרים (כגון: מספר חוזה/מספר לקוח)?
עליך לפנות אל בית העסק בכתב על מנת שיהיה לך תיעוד שפנית אליו במועד,לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|