| 27/4/2020 16:24 |
ליליה בויים |
 | | מחבר: | ליליה בויים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 16:24:33 |
| שלום רב
בחוד שאוקטובר פניתי לחברה מסוימת לעשות החזר מס שילמתי על פתיחת תיק 300 ש"ח שלחתי כל המסמכים בהתחלה טיפל בי נציג אחרי זה הוא נעלם אחרי זה החברה אצמהלא ענתה לא חזרה מנהלים לא חזרו אלי מעולם ואז הגיע נציגה שהבטיחה לעזור ועוד אחת ועוד אחת האחרונה ממש לקחה את ה ענינים לידיים התחילה לטפל וגם היא נעלמה בתרוץ של קורונה מפה כבר שוב לא עונים מה אפשר לעשות במצב הזה? | |
|
|
|
| 27/4/2020 16:26 |
ליליה בויים |
 | |
|
| 30/4/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 10:03:32 |
| שלום רב ליליה,
ראשית, כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
שנית, על מנת לבדוק את פנייתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/4/2020 15:39 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 15:39:33 |
| | שלום רב, הכנסנו את הילד שלנו לגן חדש לקראת סוף פבואר והגן הפסיק את פעילותו ב14.3 בגלל נגיף הקורונה, וכעת אני בחל"ת ולא מעוניין להחזיר את הילד לגן האם אצטרך לשלם דמי ביטול או חודש מראש לגן על כך? או שבגלל שלא היינו אפילו חודש בגן יש לנו דין אחר? אשמח לתשובה. | |
|
|
|
| 30/4/2020 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 09:52:53 |
| שלום רב מתן,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקל בסירוב מטעם בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/4/2020 10:34 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 10:34:56 |
| שלום,
הזמנתי פריט הנעלה מחברה מוכרת, שעקב המצב פועלת רק בשירות אונליין ועובדת עם חברת משלוחים.
ב21.4 נמסר לי שהחבילה עברה לחברת המשלוחים ויצרו איתי קשר. לאחר כיומיים, בהם לא יצרו איתי קשר (לא חברת ההנעלה ולא השליחויות) בדקתי באתר חברת השליחויות באיזה ימים הם מגיעים למקום מגוריי (יש אפשרות כזאת באתר שלהם). למרבה ההפתעה התברר לי שהם כלל לא מגיעים לאזור מגוריי. ב23.4 התכתבתי איתם בצ'אט להבין איך אוכל לקבל את החבילה ונאמר לי שעליי לשנות מען לקבלת החבילה. מכיוון שבאותו יום הייתי במקום עבודתי שלשם הם כן מגיעים הכתובת הוחלפה. אך התברר לי שהמשלוח לא יוכל להגיע באותו יום ונאלצתי בלית ברירה להחליף שוב לכתובת מקום עבודה של שכן שהסכים לקבל את החבילה במקומי. בצ'אט ביקשתי שיאשרו את שינוי הכתובת אך לא קיבלתי מענה.
אציין שגם שוחחתי עם חברת ההנעלה, לא היה להם מענה אחר מלבד ההצעה לשנות לכתובת זמינה יותר (אגב, באתר שלהם כתוב שם חברת השליחויות לא מגיע למקום המגורים *הם* יצרו קשר, אך במקום זה קיבלתי סמס שהחבילה נמסרה לחברת השליחויות). קיבלתי את הצעתם. עדכנתי את חברת ההנעלה שאמרו שיהיו בקשר עם חברת השליחויות בכתובת החדשה וביקשתי שיאשרו את העברת הכתובת אך טרם קיבלתי מענה.
התקשרתי לשוחח עם נציג שירות, התברר שהכתובת לא עודכנה. הנציגה שינתה את הכתובת ואמרה ששינוי כתובת מעכב את החבילה ביום.
היום-27.4 התקשרתי שוב לחברת השליחויות לאחר שלא יצרו קשר עם השכן שלי אתמול. הסתבר שהנציגה ששינתה את הכתובת ביום חמישי עדכנה כתובת לא נכונה! ולכן המשלוח יתעכב בעוד יום.
אשמח לעצתכם, מה ניתן לעשות עם המקרה. לדעתי הטיפול בחבלה אינו סביר ולא תואם את הצהרות חברת ההנעלה וחברת השליחויות לגבי זמני אספקה (גם בימי הקורונה) | |
|
|
|
| 27/4/2020 10:46 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 10:46:36 |
| | אגב, הזמנת הנעליים היתה ב18.4 (אם זכור לי נכון). לכאורה עומד בזמני ימי האספקה שלהם אבל האופן בו המקרה טופל (או במקרה הזה לא טופל) היתה מתחת לכל ביקורת | |
|
|
|
| 28/4/2020 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 15:09:15 |
| שלום רב יעל,
מה המצב כעת, האם המוצר סופק?
האם התשלום כולו (כולל משלוח)הועבר לחברה שמולה בוצעה העסקה או שהתשלום בעבור המשלוח הועבר לחברת השליחויות?
על מנת לבדוק את התנהלות החברה יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/4/2020 09:10 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 09:10:09 |
| | המוצר טרם סופק התשלום הועבר במלואו לבית העסק בעת הקנייה. אכתוב מכתב תלונה לאחר קבלת החבילה ואעביר לכם. תודה | |
|
|
|
| 27/4/2020 12:36 |
מרדכי לסר |
 | | מחבר: | מרדכי לסר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 12:36:34 |
| שלום רב
מה נחשב זמן סביר להודעה מראש מטעם שוכר דירה על ביטול החוזה, כאשר בחוזה אינו מופיע סעיף ביטול?
האם 60 יום הודעה מראש ייחשב זמן סביר? | |
|
|
|
| 28/4/2020 15:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 15:57:17 |
| שלום רב מרדכי,
בעניין זה פנה להתייעצות מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 28/4/2020 16:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 16:25:39 |
| | אם אין סעיף הודעה מראש, גם יום אחד נראה לי סביר מבחינת השוכר. נשארו לך 60 יום בתור שוכר? תודיע. | |
|
|
|
| 26/4/2020 22:13 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 22:13:46 |
| | שלום למדתי שהמועצה הישראלית לצרכנות הגש תביעה נגד טאפ אייר פורטוגל, אני רוצה לדעת איך להצטרף התביעה הזאות? | |
|
|
|
| 28/4/2020 10:30 |
דנה |
 | |
|
| 28/4/2020 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 16:19:37 |
| שלום רב מוריאל ודנה,
המועצה הישראלית לצרכנות לא הגישה בקשה לתובענה ייצוגית כנגד החברה שציינת, עם זאת, לחברה יש נציגות בישראל להמצאת כתבי תביעה, תנסו לפנות אליהם בהתאם לפרטים המופיעים באתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=8882-2020-03-12-09-22-58&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he
היה ותתקלו בבעיה, תנסו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת שניתן לבדוק את פנייתכם. | |
|
|
|
| 27/4/2020 14:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 14:07:05 |
| | ברשותי קו טלפון נייח עם חבילה של 3000 דקות ובחודשיים האחרונים עקב המצב הייתה לי חריגה משמעותית שהביאה לחיוב גבוה בעקבות החריגה אך ללא כל הודעה קודמת מטעם חברת התקשורת השאלה היא האם הדבר תקין והאם בקווים ניידים אין חובת הודעה על חריגה, אוסיף לשאול האם אין הקלות בעקבות המצב המיוחד בו כל התקשורת והלמידה היא דרך הטלפון תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 28/4/2020 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 16:07:03 |
| שלום רב משה,
האם לא קיבלת הודעה בדבר חריגה בניצול החבילה?
אנא עיין ברישיון החברה כפי שתוכל למצוא באתר משרד התקשורת בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/licenses
במידה שנמצא כי על פי רישיון החברה, היה עליה להודיע בדבר החריגה בניצול החבילה, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 27/4/2020 12:27 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 12:27:19 |
| שלום,
בחודש דצמבר 2019 הזמנתי טיסה מסוכנות ישראלית, בפברואר 2020 ביטלתי את העסקה ביוזמתי, שילמתי דמי ביטול והייתי אמור לקבל את הכסף תוך 45 ימי עבודה.
עברו למעלה מ50 ימי עבודה וטרם התקבל הזיכוי.
היות ושילמתי בתשלומים - האם חוקי מבחינתי לעצור את התשלומים?
היות וחוק התעופה שונה ל90 יום - האם עדכון החוק חל על העסקה שלי?
מה הצעדים שאני יכול לנקוט?
תודה | |
|
|
|
| 28/4/2020 15:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 15:52:32 |
| שלום רב יוסי,
עקרונית, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
מכאן, שבמקרה שלך ההשבה אינה מכח חוק שירותי תעופה ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק לבירור עיכוב בהשבת כספך, לכאורה בניגוד למוסכם בניכם. | |
|
|
|
| 27/4/2020 11:20 |
דלית |
 | | מחבר: | דלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 11:20:38 |
| שלום, לפני מספר חודשים רכשתי כרטיס טיסה לניו יורק ל14/5. בעקבות המצב רציתי לדחות או לבטל את הכרטיס. שלחתי אין סוף הודעות לאלעל בכל הערוצים שאני מכירה. בכולם קיבלתי מענה אוטומטי שיחזרו אלי. זה טרם קרה. בפעם האחרונה שביררתי לגבי מספר הפניה שלי קיבלתי מענה אוטומטי שיטפלו בפניה שלי ב8/5!! מספר ימים לפני הטיסה. וחודש וחצי כמעט מאז שביקשתי לבטל. שאלתי היא מה הזכויות שלי כצרכן? באתר אלעל מציעים אופציה לביטול או הקפאה. אך לא מאפשרית טכנית לעשות את זה. אני יודעת שביטול כרטיס הטיסה שלי כרוך בקנס שאני מוכנה לשלם. אבל אין עם מי לדבר. רציתי להבין מה סטטוס העסקה שלי מול החברה? ב
במידה ולא יחזרו אלי ולא אגיע לטיסה | |
|
|
|
| 28/4/2020 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 15:15:08 |
| שלום רב דלית,
על מנת לבדוק את זכותך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לציין מתי בוצעה העסקה וכיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם פנייתך לבית העסק נעשתה בכתב(מתועד)?
| |
|
|
|
| 27/4/2020 10:24 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 10:24:43 |
| | שלום. בשבוע שעבר קניתי שק תפוחי אדמה ברשת רמי לוי . יומיים אחרי כשרציתי להשתמש בתפוחי אדמה גיליתי שהם רקובים מבפנים חיצונית זה לא היה נראה כלל גם לא אחרי קילוף. התקשרתי לסניף ומי שענתה לטלפון אמרה שאנימיכולה להגיע ולהזדכות. היום הגעתי לסניף והקופאית הראשית תחילה רצתה לזכות רק על התפוחי אדמה שנותרו וכשלא הסכמתי כי זרקתי כמות גדולה של תפוחי אדמה שקילפתי. לא הסכימה. ביקשתי לדהר ען מנהל הסניף והואמענה שהוא בכלל לא מוכן לזכות על תפוחי אדמה וששבוע שעבר החזיר הרבה סחורה פגומה. (הסכים וידע שהיתה בעיה בסחורה) פניתי עכשיו שוב לשירות לקוחות הכללי של רמי לוי ושם נאמר לי גם שלא מזכים כי לא יכלו לדעת שזה פגום.. עזרתכם בבקשה? מה הדין בנוגע למקרה? | |
|
|
|
| 28/4/2020 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 14:47:50 |
| שלום רב הילה,
האם יש לך צילום של המוצר התומך בטענתך?
אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק הכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/4/2020 09:14 |
Rachel Valdman |
 | | מחבר: | Rachel Valdman (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 09:14:42 |
| שלום,
כחלק מעבודתי אני נותנת סיוע לגבי חיים בישראל לכ500 סטודנטים ומדענים בינלאומיים.
עם הקורונה עולות בקשות מהסטודנטים והמדענים לביצוע הזמנות מזון וציוד אונליין.
רוב האתרים היום כמו שופרסל, טיבטעם, יוחננוף וכו' מבקשים תעודת זהות על מנת להזמין ולא ניתן לבצע הזמנה ללא תעודת זהות.
בשיחה עם שאר אוניברסיטאות ומוסדות אקדמאים הם נתקלים באותה בעיה.
למי עליי לפנות כדי לטפל בזה?
הוספת שדה של מספר דרכון הייתה פותרת בעיה זו. ישנו ציבור גדול של בינלאומיים שאינו יכול לבצע הזמנות אונליין, דבר שאין לו כול בסיס ולא הגיוני. | |
|
|
|
| 28/4/2020 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 14:32:51 |
| שלום רב רחל,
האם פניתם אל בית העסק בכתב לבירור העניין?
היות שמדובר בנושא חשוב אבקש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתכם באופן רוחבי. | |
|
|
|
| 27/4/2020 07:50 |
עידן חדד |
 | | מחבר: | עידן חדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 07:50:51 |
| בוקר טוב
הזמנתי נועם 1 מבית אפיקים ..
והמים חמים לא חמים והמים הקרים יש להם טעם לוואי של מים מהברז..
בנוסף המתקין שהתקין לנו את המכשיר התקין לנו 2 סננים, כאשר ביקשנו ממנו לבטל אחד כי אנחנו מסתפקים באחד הוא אמר לנו לנסות, אם והיה ונתחרט שנודיע לחברה ויבטלו לנו סנן אחד.
לאחר שהתקשרנו לחברה הודיעו לנו שפירוק של סנן עולה 350 שקלים , המתקין לא הודיע לנו על כך שהפירוק כרוך בתשלום , הנציגה העלתה את המתקין על קו הטלפון והוא אימת את הדברים שהוא לא יידע אותנו על תשלום פירוק סנן.
הנציגה אמרה שאין מה לעשות והפירוק יעלה לנו 350 שקלים..
אנחנו רוצים לבטל ולהחזיר את המכשיר בעקבות טעם לוואי של המים ובגלל שהמים לא חמים.
מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 28/4/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 13:43:31 |
| שלום רב עידן,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל אתה עסקה(תאריך)?
האם נמסר לכם טופס גילוי נאות, בו מפורט תנאי העסקה?
האם בעת ההתקנה המתקין מכר לכם מוצרים?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה , במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
יש לציין כי בית העסק רשאי לגבות דמי התקנה עד 100 ש"ח
לפיכך, היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק והודעת הביטול נעשתה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין, לאחריו אם תתקל בבעיה,באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
היה והעסקה בוצעה בבית הצרכן- מדובר בעסקת רוכלות, שבו קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים ללא דמי ביטול פרט לדמי התקנה שלא יעלה על 100 ש"ח, ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים(מתכלים).
כפי שציינתי לעיל, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, כאמור לעיל.
היה והעסקה בוצעה בבית העסק- בהנחה שהמוצר הותקן לא תקום לצרכן זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
| |
|
|
|
| 26/4/2020 17:13 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 17:13:10 |
| שלום , קניי בתחילת חודש מרץ אוזניות באתר שופרסל אונליין .
הן כנראה פגומות , פניתי אליהם בערוץ הווצאפ שלהם במהלך 14 יום מתאריך הרכישה.
האם אני זכאי להחלפה במוצר חדש או ביטול עסקה?
הם שלחו אותי לנותן השירות במאבדה המורשת. | |
|
|
|
| 28/4/2020 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 10:34:35 |
| שלום רב אייל,
ראשית, לא ברור במה אתה מעוניין- בביטול העסקה או החלפה?
מתי בוצעה העסקה? מתי ביקשת לבטל את העסקה/החלפה? מה המדיניות של בית העסק להחזרת המוצר?
מה עלות המוצר?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה , במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר, באפשרותך לבטל את העסקה ללא דמי ביטול(5% או 100 ש"ח)כאמור.
על כן, היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/4/2020 15:02 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 15:02:38 |
| | שלום. רכשנו שמלת כלה לאירוע שאמור להתקיים בסוף יוני השנה. השמלה לא הוכנה במיוחד עבורינו, היא היתה מוכנה כשנכנסנו לבית העסק. הוסכם כי נשלם את כל התמורה, ובית העסק התחייב לבצע התאמות אחרונות סמוך לפני התרחשות האירוע. בינתיים, ועד היום, נותרה השמלה בבית העסק ולא נמסרה. נוכח אירועי הקורונה והמגבלות, מתבטלת החתונה ואין מועד חדש לקיומה. האם ניתן לבטל את רכישת השמלה ולקבל את התשלום ששולם עבורה? | |
|
|
|
| 28/4/2020 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 10:01:02 |
| שלום רב אבי,
עקרונית, מבחינת חוק הגנת הצרכן היות שמדובר בעסקה על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות, לא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת ועל מנת לבדוק את זכותך במסגרת החוזה, אבקש שתפרט את פנייתך:
מתי היה אמור להיות מועד האירוע?
מה תגובת בית העסק(ככל שפנית אליו)? | |
|
|
|
| 26/4/2020 11:31 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 11:31:03 |
| שלום,
בחוזה התקשרות יש סעיף של התראה של 30 יום בגין ביטול המנוי ועל כן לטענתם הם רשאים לחייב בגין ה30 יום הודעה מראש. אם אכן המכון היה פתוח הייתי זכאית להגיע ולהתאמן.
אך עקב המצב החדש שהמכונים נסגרו ב15/3/20 הודעתי מיידית על ביטול מיידי ללא כל חיוב עתידי ועדין חוייבתי הם מתעקשים שמגיע להם עבור חודש התראה מראש.
האם הם צודקים? | |
|
|
|
| 28/4/2020 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 09:46:09 |
| שלום רב גברת,
מבחינת חוק הגנת הצרכן- עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר, בנוסף, נקבע,בין היתר כי ביטול העסקה ייכנס לתוקף בתום חודש ממועד מסירת הודעת הביטול, עם זאת בתקופה הזו על בית העסק להעניק שירות עד תום 30 יום מההודעה, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
מתיאור בפנייתך לפיו בשל המצב כיום לא ניתן לממש את זכותך לקבל את השירות בתקופת ההודעה(30 ימים)- יצוין כי משרד הבריאות פרסם תקנות שהכותרת הינה: "תקנות לשגרה חדשה(מתעדכן)" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא במקרים המפורטים בתקנות בנוסף, פורסמו עסקים וחנויות ושירותים שיהיו מורשים לפעול ושלא מורשים לפעול, בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי... עסקים חנויות ושירותים")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היות שאינך מקבלת את השירות בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/4/2020 19:19 |
אלכסנדר דנן |
 | | מחבר: | אלכסנדר דנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 19:19:30 |
| | עובד שהטעה בטעות לקוח במחיר והתברר בקופה שהמחיר יותר יקר האם גם כאן יש כלל מדף קופה והלקוח ישלם לפי מה שהעובד אמר? | |
|
|
|
| 26/4/2020 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 14:02:24 |
| שלום רב אלכסנדר,
מה המחיר שצוין על גבי המוצר/על גבי אריזתו(ככל שצוין)?
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
על כן, באפשרותך לעיין במחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו ולאחריו לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה לפעול בהתאם לקבוע בדין, סירוב בית העסק לפעול בהתאם להוראות הדין מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(5)בחוק הגנת הצרכן.
היה ובית העסק לא ציין מחיר על גבי המוצר או על גבי אריזתו(ויש לך ראיה התומכת בטענתך) באפשרותך לפנות לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 27/4/2020 11:33 |
אלכסנדר |
 | | מחבר: | אלכסנדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 11:33:53 |
| אהיה יותר מפורט: רציתי לקנות בשר (מהקפואים) ולא קיים מחיר על המוצר, ולכן שאלתי אחד מעובדי המקום ואמר לי שזה עולה 29.90 לקילו. כשהגעתי לקופה המחיר היה יותר יקר49.90 לקילו, כשניגשתי לקופה הראשית לבקש שיורידו לי למחיר שהעובד אמר (אותו עובד לא הכחיש ואף ביקש סליחה, כי הוא לא ראה שזה בשר "עטרה" בכשרות מהודרת) הם אמרו לי שזו אשמתי, ואם אין מחיר הייתי צריך לגשת אליהם (ללכת עד הקופות)כדי לשאול אותם למחיר הנכון. כשהזכרתי את ה"כלל מדף קופה" הם אמרו לי שזה רק כשמופיע מחיר ולא כשאחד העובדים אומר לי מחיר מעצמו.
| |
|
|
|
| 27/4/2020 18:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 18:05:13 |
| שלום רב אלכסנדר,
והאם יש לך צילום של המוצר?
האם המחיר הוצג בעמדה?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו,הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/4/2020 11:21 |
אור ש |
 | | מחבר: | אור ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 11:21:10 |
| שלום
נקבע טכנאי לשעה מי 11/13 בשעה 12 וחצי שראיתי שכבר הטכנאי לא דיבר לא יצר קשר החלטתי ליזום שיחה לחברה המספקת שרות
אך לאחר המתנה של 20 דקות לערך בקו
לקחו פרטים ממוקד מתן השרות הודעות ואמרו לי שיחזרו
אלי עד 4 שעות
עברה השעה 13 עברה השעה 14 ועברה השעה 15 ועברה השעה 16
הטכנאי לא הגיע כלל ללא יצירת קשר מולי אפילו לא עדכנו אותי
לא כלום
לאחר יום יתקשרו (זאת לאחר השיחה שאמרו לי שיחזרו לאחר 4 שעות)
חזרו אלי ובקשתי את הפיצוי הכספי שמגיע לי עבור הטכנאי
שלא הגיע ונתן לי לחכות לשב בביתי
עמרו שיעבירו את הפניה חגורם המטפת ועברו לבנתיים
מספר ימים מי יום רביעי ועד היום(ראשון) לא חזרו אלי
כמו כן שלחתי להם פניה נוספת לגבי המצב זה במדיות שונות
השאלה למה זכאי מאותה
חברה
* הטכנאי לא הגיע כלל
* לא קבלתי שיחה לאחר 4 במתן הושרת הודעה (לאחר יום כן)
* נאמר לי שיחזרו אלי אחרי יום או יומים לגבי פיצוי הטכנאי ותא חזרו עדין מי יום רביעי היום יום ראשון..
אשמח לדעת למה זכאי
יש כאן 3 סיפים שממש הרגיזו ונתנו לי להמתין סתם | |
|
|
|
| 27/4/2020 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 17:54:27 |
| שלום רב אור,
חסרים פרטים כגון:
מתי נקבע מועד הגעת טכנאי(תאריך)?
האם הטכנאי היה אמור להגיע לספק מוצר או לבצע תיקון?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה"חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של איחור, כמפורט בסעיף 18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן, למידע מפורט תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לכן, היה ומדובר באיחור בתקופה הזו(בשל המצב),לידיעתך, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה, כדלקמן:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה")
למידע בדבר גילוי דעת בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה, תוכל לקרוא תחת הכותרת:
"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>גילוי דעת בעניין סעיף 18א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה."ההנחיה כאמור לעיל, מתייחסת למצב לאור סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 26/4/2020 09:35 |
eran |
 | | מחבר: | eran (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 09:35:48 |
| רכשתי קורס דיגטלי לא עבר עדיין 14 יום והתחרטתי כי התכנים לא מתאימים
לי, שלחתי הודעה מייל לביטול ואין עם מי לדבר
האם את יכולים לעזור לי בנושא, כמובן שלא נכנסתי ולא התחלתי את הקורס
| |
|
|
|
| 27/4/2020 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 17:43:49 |
| שלום רב ערן,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות,בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהעסקה הינה עסקה מתמשכת אזי' הביטול ייעשה בתוך 14 ימים בין אם השירות הוחל ובין אם לאו, היה והביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו הרי שדמי ביטול יהיה הערך היחסי.
ובעסקה שאינה מתמשכת,הביטול יהיה אפשרי בתנאי שהודעת הביטול נעשתה שני ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות.
לכן,היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בחוק, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 19/4/2020 21:59 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2020 | | שעה: | 21:59:37 |
| רכשתי בקנייה אינטרנטית מחשב נייד מKSP של יצרן מסוים. לאחר יומיים, ביום שישי ב14:30 הגיע שליח עם המחשב נייד.
כשניסיתי להפעילו, המחשב כלל לא נדלק= קיבלתי מוצר פגום.
יותר מאוחר באותו יום, לאחר שניסיתי שוב להפעילו ולא הצלחתי, שלחתי לKSP מייל שמתאר את המצב וביקשתי שיחזרו אליי.
בראשון כבר התקשרתי אליהם (לאחר המתנה של שעה וחצי), סיפרתי לנציג את המצב והוא הציג בפניי שתי אפשרויות: או לדבר ישירות עם היצרן שהם יאספו את המוצר ממני ויבדקו אותו או לחכות לפתיחת החנויות של KSP.
האם זה לגיטימי שקיבלתי מהחנות מוצר פגום והם לא מוכנים לבוא לאסוף אותו לבדיקה אלא אני צריכה להשקיע מאמץ וזמן לדבר עם היצרן ולתאם מולו הכל? | |
|
|
|
| 22/4/2020 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 13:50:07 |
| שלום רב דניאל,
במה את מעוניינת?
האם את מעוניינת לבטל את העסקה או שיבדקו את המוצר במסגרת שנת אחריות על המוצר(תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)?
בכל מקרה, בשל המצב, ייתכן שלא ניתן לקבל את השירות המתבקש, ראי את הנחיות לשגרה חדשה באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4
יחד עם זאת, רצוי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים על מנת שיהיה לך תיעוד על כך. | |
|
|
|
| 23/4/2020 18:57 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 18:57:53 |
| אני מעוניינת שKSP יאספו את המוצר ממני ויחליפו לי אותו במחשב נייד תקין.
הם טוענים כי עליי לדבר עם היצרן.
אבל הם אלו ששילמתי להם, והם אלו שהביאו לי מוצר פגום- למה אני צריכה לפנות ליצרן? | |
|
|
|
| 23/4/2020 19:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 19:07:40 |
| שלום רב דניאל,
היות שציינת כי:
"...האם זה לגיטימי שקיבלתי מהחנות מוצר פגום והם לא מוכנים לבוא לאסוף אותו לבדיקה ..." עלתה השאלה במנה את מעוניינת(ראי את השאלה הראשונה)?
בהנחה שאת מעוניינת לבטל את העסקה- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/\טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
אולם, היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול(5% או 100 ש"ח), כקבוע בסעיפים 14ג(ג), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין.
במקרה בו קמה לצרכן זכות לבטל עסקת מכר מרחוק, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב את כספו, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/4/2020 11:23 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 11:23:55 |
| אני מעוניינת לקבל מוצר תקין
KSP זורקים אחריות על היצרן של המחשב וטוענים שעליי לפנות אליו
במידה וקיבלתי מחשב נייד פגום- מי אחראי על להחליף לי אותו? החנות ממנה רכשתי את המחשב או היצרן?
| |
|
|
|
| 27/4/2020 17:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 17:36:07 |
| שלום רב דניאל,
אם את עומדת בתנאים הקבועים בדין, כלומר הודעת הביטול נעשתה בתוך 14 ימים הרי שיש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך כאמור במענה לעיל. | |
|
|
|
| 26/4/2020 11:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 11:43:14 |
| | במידה ולא עברו 14 ימים מקבלת המחשב, את יכולה לבטל בכתב את העסקה ולכתוב שאת מבטלת בגלל שהמחשב לא נדלק. אין דמי ביטול. איסוף המחשב מביתך. את לא צריכה לקבל מחשב חדש בצורה כזו. | |
|
|
|
| 26/4/2020 10:49 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 10:49:47 |
| בוקר טוב
הזמנתי נועם 1 מבית אפיקים ..
והמים חמים לא חמים והמים הקרים יש להם טעם לוואי של מים מהברז..
בנוסף המתקין שהתקין לנו את המכשיר התקין לנו 2 סננים כאשר ביקשנו ממנו לבטל אחד כי אנחנו מסתפקים באחד הוא אמר לנו לנסות אם והיה ונתחרט שידיעו לחברה ויבטלו לנו סנן אחד
לאחר שהתקשרנו לחברה הודיעו לנו שפירוק של סנן עולה 350 שקלים , המתקין לא הודיע לנו על כך שהפירוק כרוך בתשלום , הנציגה העלתה את אותו מתקין על הקו והוא אימת את הדברים שלא יידע אותנו על תשלום פירוק
הנציגה אמרה שאין מה לעשות והפירוק יעלה לנו 350 שקלים..
בכל אופן אנחנו רוצים לבטל ולהחזיר את המכשיר בעקבות טעם לוואי של המים ובגלל שהמים לא חמים.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 27/4/2020 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 17:28:21 |
| שלום רב עידן,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל אתה עסקה(תאריך)?
האם נמסר לכם טופס גילוי נאות, בו מפורט תנאי העסקה?
האם בעת ההתקנה המתקין מכר לכם מוצרים?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה , במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
יש לציין כי בית העסק רשאי לגבות דמי התקנה עד 100 ש"ח
לפיכך, היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק והודעת הביטול נעשתה בתוך 14 ימים, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין, לאחריו אם תתקל בבעיה,באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
היה והעסקה בוצעה בבית הצרכן- מדובר בעסקת רוכלות, שבו קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים ללא דמי ביטול פרט לדמי התקנה שלא יעלה על 100 ש"ח, ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים(מתכלים).
כפי שציינתי לעיל, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, כאמור לעיל.
היה והעסקה בוצעה בבית העסק- בהנחה שהמוצר הותקן לא תקום לצרכן זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה). | |
|
|
|
| 20/4/2020 16:43 |
ג.ד |
 | | מחבר: | ג.ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 16:43:46 |
| שאלה מהירה,
קניתי מחשב מחברת KSP באתר שלהם, במועד הרכישה הופיע המוצר בסימון ״מבצע אביב״ עם חלק מודגש במסך שלפיו המבצע ביממה הנוכחית, קרי מתחיל בחצות ונגמר בדקה לחצות של סוף היום, וכיתוב ״מחיר מיוחד לזמן מוגבל״ עם ספירה לאחור...
בשום מקום בדף המוצר לא הובהר העניין מעבר ל״הוזלה״ במחירו לזמן מוגבל.
היום להפתעתי נכנסתי שנית לאתר כדי להעביר פרטים למישהו אודות המוצר שרכשתי כהמלצה, וגיליתי שאותו מבצע שהיה אמש, עם אותו שם, אותו מחיר מוזל וכו׳, גם היום במבצע, כאשר ה״מועד״ של המצב, כפי שהיה אמש, רק עם תאריך של היום.
(להבהרה, אמש המחיר היה ״אך ורק״ עבור היממה 19/4, והיום המחיר הינו ״רק״ עבור 20/4).
חשבתי שאולי מדובר במצבע שונה, אך מהסתכלות בדגמים השונים שנבחנו אתמול, נראה כי הלכה למעשה, המבצע הוא אותו המבצע, בשינוי ה״מועד״ האמור.
בהסתכלות חוזרת המידע היחיד בנוגע למבצע שרשום באתר בדף מיועד, הינו בכיתוב: ״החל מתאריך 1.03.2020 ואו עד כמר המלאי. בהתאם למלאי הזמין. טל״ח. ללא כפל מבצעים.״
האם יש בדבר האמור מעין הטעיה?
שכן מרגיש כאילו מדובר בטקטיקה להלחצת הלקוח לרכוש כאשר בפועל החברה לא צופה שהמבצע יפסק באותו היום. כמו כן, אין הבהרה לגבי חזרה עליו כל-24 שעות, מהמידע שכן מופיע באתר, רשום ״החל מ-1.3״ (יש לנווט לשם במפורש, אין קישור מתוך דף המוצר) ובמקביל דפי המוצר עצמם עם המבצע, לא מבהירים שהמבצע הינו מתמשך, ויוצרים רושם שהמבצע הינו ״רק היום״...
למען הסר ספק, אין לי בעיה עם העסקה או משהו, אלא עם העקרון שנדמה לא כשר במיוחד.
בתודה מראש לתגובות. | |
|
|
|
| 20/4/2020 18:21 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 18:21:22 |
| גם אני ראיתי את זה וקניתי מחשב "בלחץ" וראיתי שוב את המבצע בימים לאחר מכן.
| |
|
|
|
| 23/4/2020 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 09:31:09 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן מסדיר את נושא מכירה מיוחדת (מבצע, הנחה), ועל כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 23/4/2020 23:54 |
ג.ד |
 | | מחבר: | ג.ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 23:54:19 |
| היי, תודה על המידע, בהחלט יעזור.
לומר את האמת מרפרוף להערכתי יש פה יותר מקום לבחינה מטעמים הנוגעים לסעיפים:
סעיף 4 (חובת גילוי לצרכן), סעיף 7 (אחריות להטעיה בפרסומת), וגם אכן סעיפים 15-16 (מכירה מיוחדת ומחיר מיוחד בהתאמה)...
יחד עם זאת, אני לא משוכנע שאני מעוניין ׳להלין׳ כמו שאני מעוניין ליידע את הרשות ולבקש בחינה של הנושא וטיפולם מול העסק אם נחוצה, מבלי דרישה מצדי בנושא.
האם הגשת בקשה (תלונה) הינה בגדר טיפול במקרה הפרטני שלי, או שניתן באותו ערוץ גם להגיש מידע לבחינתם?
תודה שוב, ג.ד | |
|
|
|
| 24/4/2020 00:08 |
ג.ד |
 | | מחבר: | ג.ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2020 | | שעה: | 00:08:41 |
| לפי שעה הגשתי פניה אנונימית, שכן התלונה אינה בענייני, בצירוף המידע הרלוונטי.
אם בכל זאת יש ערוץ נכון יותר להעברת המידע אשמח לדעת כאמור. תודה. ~ | |
|
|
|
| 27/4/2020 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
|