| 27/4/2020 08:31 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 08:31:51 |
| שלום,
בתקופת הקורונה מעונות היום הפרטיים סגורים. עם זאת, בחודש מרץ נפרעו השיקים שניתנו עבור אותו חודש למפרע והמעונות אמורים להחזיר את חלק התשלום עבור הימים בהם היו סגורים (15 ימי פעילות, שלא קוימו).
בעלת המעון שלנו מודעת לזה, אבל היא החליטה לקזז מהימים האלה 8 ימים של חופשה בפסח (7-15/4, בהם הגן היה אמור להיות סגור מלכתחילה), ואילו את יתרת הימים היא רוצה להחזיר בחודש אוגוסט, לאחר תום תקופת הלימודים המתוכננת מראש.
- אשמח לדעת האם היא יכולה לקזז את 8 ימי חופשת הפסח, בהם הגן היה אמור להיות סגור ללא קשר לתקופת הקורונה?
- והאם היא יכולה לאלץ את ההורים לקבל במקום ההחזר, ימי לימוד נוספים באוגוסט, בהם הם אינם מעוניינים?
אשמח על תשובתכם, | |
|
|
|
| 28/4/2020 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 14:12:43 |
| שלום רב יהודה,
לעניין שאלתך הראשונה:
"...אשמח לדעת האם היא יכולה לקזז את 8 ימי חופשת הפסח, בהם הגן היה אמור להיות סגור ללא קשר לתקופת הקורונה?..."- הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, אזי' עליך לבדוק מה סוכם בניכם(לעניין הימים הללו).
לעניין שאלה הנוספת- עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ובהנחה שאינכם מסכימים להצעת בית העסק, באפשרותכם לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם והנימוק לסירובכם,לאחריו, אם לא תגיעו להסדר,יהיה עליכם לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין, או שבאפשרותכם להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתכם.
| |
|
|
|
| 30/4/2020 13:08 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 13:08:14 |
| ראשית, תודה על המענה.
לגבי החוזה, מצוין כי ההתחייבות הינה לשנת לימודים מלאה והתחייבות חודשית (שכר הלימוד הוא חודשי). מצוין כי הגן יהיה סגור בימי חג, שבתון וחופשות על פי לוח שנמסר. כמו כן כתוב כי התשלום ישולם גם בגין היעדרות הילד מהגן עקב נסיעה, מחלה או כל סיבה אחרת.
ולכן אשמח לחידוד התשובה.
האם התשלום החודשי הקבוע ניתן רק עבור ימי הפעילות של הגן, ללא חופשות וחגים למיניהם, או עבור כל הימים כך שהתשלום מתבצע בפועל גם עבור ימים בהם הגן סגור? לדוגמא, אם התשלום החודשי הוא 3000 ש"ח, ובחודש יש 20 ימי פעילות ו-5 ימי חופש (ו-5 שבתות), האם התשלום בפועל הוא עבור 20 ימים (150 ש"ח עבור כל יום), או עבור 25 ימים (120 ש"ח עבור כל יום)?
וכמו כן, כמו שאמרתם הגן סגור עקב כוח עליון בכל חודש אפריל, ולכן הוא נמצא במצב של הפרת חוזה במשך כל החודש - מלפני הפסח ועד אחריו, אז האם ניתן לגבות בכלל תשלום עבור ימי הפסח?
אשמח על תשובתכם, | |
|
|
|
| 30/4/2020 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 18:26:57 |
| שלום רב יהודה,
ככל שנעשתה פניה אל בית העסק לבירור העניין כפי שתיארת אותו בפנייתך כאן("...,האם התשלום החודשי הקבוע ניתן רק עבור ימי הפעילות של הגן, ללא חופשות וחגים למיניהם...") אני, מציעה כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף ההסכם וכל מסמך ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 29/4/2020 18:15 |
מוריה עודד |
 | | מחבר: | מוריה עודד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2020 | | שעה: | 18:15:19 |
| היי לכם. אני מעוניינת לברר לגבי חברת סלולר שזיהתה שבערך מחודש אוקטובר האחרון עד עכשיו סבתי בקושי הוציאה שיחות מהמכשיר הנייד שלה. נכון, אמנם, ישנה תוכנית סלולר שעומדת על מחיר קבוע עליה היא משלמת כל חודש. מה שקרה זה שמאוקטובר הפלאפון שהיה ברשותה לא ממש היה ברשותה. אני, נכדתה, הייתי עסוקה בלהיטרטר הלוך ושוב אל מול חברת האחריות של הפל' כי הוא היה תקוח ולא הוציא שיחות וכו'...כך יצא שרוב הזמן הפל' המתין אצל החברה, אצל חברת השליחויות, אצל החברה המוסרת וכל התהליך הזה קרה כבר 3 פעמים מצד החברה שאמורה לתקן את הפלאפון. בפועל די ברור לראות שבקושי יצאו שיחות ככל שהחודשים עברו. האם זה חוקי להמשיך לגבות מאיתנו באופן מלא על אף שאולי זוהי בכלל אחריותה של סבתי להקפיא את החשבונית כפי שנמסר לנו בתגובה החלטית מחברת פרטנר? יש לי תכתובת שלמה איתם שאין מה לעשות בנושא. מדובר בזוג מבוגרים ואני די כועסת על עצמי שלא חשבתי בכלל על עניין החשבונית החודשית כי הייתי עסוקה בעוגמת הנפש מצד החברה שמספקת את האחריות העלובה לפלאפון הנורא הזה. הנייד שלי: 0546818832 המייל שלי: moria_oded@walla.com
| |
|
|
|
| 30/4/2020 18:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 18:11:59 |
| שלום רב מוריה,
תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את הפניה.
| |
|
|
|
| 29/4/2020 15:46 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2020 | | שעה: | 15:46:19 |
| שלום!
אם הורה עקב נגיף קורונה חושש לשלוח את התינוקת למעון בחודש מאי, האם הוא מחוייב לשלם עבור החודש, אם גנים יפתחו?
ברקע לתינוקת יש אסטמת עור ולאבא שלה אפילפסיה. | |
|
|
|
| 30/4/2020 18:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 18:09:12 |
| שלום רב ילנה,
אם כך, יהיה עליך אולי לברר מול משרד הבריאות, בדבר ההנחיות במקרה זה.
ראי את עמדת המועצה לצרכנות בעקבות המצב כיום בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/cousres_corona
| |
|
|
|
| 26/4/2020 22:00 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 22:00:13 |
| שלום וברכה!
לפני מספר חודשים שמתי את הפלאפון שלי במעבדת תיקונים, המוכר אמר לי שיקח לו קצת זמן לעבוד על הפלאפון ושאני יגיע שבוע לאחר מכן, לאחר שבוע הפלאפון עדיין לא היה מוכן וכך במשך כחודש הייתי מתקשר אליו כל כמה ימים והוא טען שהפלאפון עדיין לא מוכן, לאחר כחודש המספר שלו הפך ללא זמין, הגעתי למעבדה ומתברר שהוא סגר אותה, ניסתי לשלוח לו מיילים, הוא ענה והבטיח במייל שיתקשר למספר שהבאתי לו, לא התקשר והפסיק לענות למיילים, מה עושים במקרה כזה? למי אפשר לפנות?
יש לציין שהפלאפון שנשאר אצלו יש שם דברים חשובים עבורי. | |
|
|
|
| 28/4/2020 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 13:41:06 |
| שלום רב דניאל,
האם יש לך קבלה/חשבונית? אם כן, באפשרותך להזין את מספר ע.מ. שצוין על גבי הקבלה/חשבונית(ככל שיש ברשותך) על מנת לאתר את פרטי בית העסק, להלן הקישור לאתר רשות המיסים בישראל,כדלקמן:
https://www.misim.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx
| |
|
|
|
| 29/4/2020 13:15 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2020 | | שעה: | 13:15:28 |
| | יש לי את הפרטים שלו אבל זה לא עוזר לי, מכיוון שהעסק הוא חברה בעמ, אין פרטי איש קשר ואין פלאפון ליצירת קשר, מי מטפל במקרים כאלו, בתכל'ס יוצא שהוא גנב לי את הפלאפון. | |
|
|
|
| 30/4/2020 18:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 18:03:36 |
| שלום רב דניאל,
תנסה אולי לפנות למשטרה. | |
|
|
|
| 26/4/2020 10:35 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 10:35:56 |
| שלום,
האם למוכר מוצר שדורש התקנה מותר להתנות את מתן האחריות על המוצר בכך שההתקנה תתבצע ע"י נציג החברה?
זאת אומרת, האם מותר לחברה לשלול אחריות כאשר המוצר שנקנה ממנה מותקן ע"י מתקין פרטי?
תודה! | |
|
|
|
| 27/4/2020 17:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 17:27:04 |
| שלום רב יעל,
מה המוצר שנרכש?
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדיר מהו "טובין"- מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
שבמסגרת, תינתן שנת אחריות אחת, בחינם על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות.
כך לדוגמא סעיף 4 (א) וסעיף 5(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו."
"5(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
| |
|
|
|
| 29/4/2020 09:46 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2020 | | שעה: | 09:46:54 |
| המוצר הוא מכשיר אטמור לכל הבית.
חברת אטמור מתנה את האחריות על המוצר עצמו בכך שההתקנה תתבצע ע"י מתקין מטעם אטמור.
כך שאם אקנה את המוצר מחברת אטמור אבל ההתקנה תתבצע ע"י חשמלאי מוסמך פרטי (שאינו קשור עם חברת אטמור) - אטמור לא יתנו שום אחריות על המכשיר עצמו.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 30/4/2020 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 18:01:49 |
| שלום רב יעל,
תודה על ההבהרה.
עקרונית, סעיף 2 בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) (מחמם מים), תשע"ה-2014 קובע כי:
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), התשס"ו-2006, יחולו על מחמם מים בשינויים אלה:
(1) תקופת אחריות למחמם מים היא ארבע שנים; לגוף החימום, תרמוסטט, לרבות דיפרנציאלי, משאבה במערכת סולרית, ברז ערבול וסתימת אבן – שנה;
(2) יראו כאילו בתקנה 4, במקום תקנת משנה (א) נאמר:
"(א) אחריות יצרן מחמם המים כוללת גם אחריות להתקנתו; ואולם דרש היצרן כתנאי להפעלת מחמם המים כי ההתקנה תתבצע על ידו או על ידי מי מטעמו, תחול האחריות להתקנה בתנאי שהצרכן ביצע את ההתקנה על ידי היצרן או מתקין מטעמו; היצרן יציין דרישה זו במפורש בתעודת האחריות ויפרט בה את רשימת המתקינים מטעמו; אם היצרן מוכר את מחמם המים, יפנה את הצרכן בעת המכירה לדרישה זו; בוצעה התקנה על ידי מתקין שאינו מטעמו של היצרן, תחול האחריות להתקנה על המתקין אשר יגלה לצרכן קודם להתקנה כי אחריות היצרן להתקנה לא חלה וייתן לו תעודת אחריות המפרטת את חיוביו לתיקון בכל קרקול שנובע מההתקנה, לתקופה של 3 שנים."
| |
|
|
|
| 28/4/2020 17:03 |
דב |
 | | מחבר: | דב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 17:03:51 |
| התארגנו מספר זוגות של אזרחים וותיקים, לנסיעה לחו"ל בתחילת יוני במסלול מאוד סטנדרטי, כחודש לאחר תשלום המקדמה למארגן הנסיעה לפני כחודש, ביקשנו לבטלה בגלל משבר הקורונה. חשוב לציין 1. כל המו"מ עם הספק נעשה ברשת 2. קיימת עדיין אי הסכמה על תאריך ושעות היציאה והחזרה (+/- יום אחד). בהתייחס לכך יש לנו מספר שאלות:
1. האם ניתן לבטל את העיסקה לפי תיקון 47 ? אם כן בכמה הספק מחויב?
2. האם ניתן לבטל לפי המלצות משרד הבריאות בדבר הגבלת תנועה? אם כן בכמה הספק מחויב?
3. מה קורה אם ממתינים למועד המתוכנן והנסיעה מבוטלת האם הספק מחויב להחזיר את מלא הסכום | |
|
|
|
| 30/4/2020 17:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 17:52:06 |
| שלום רב דב,
בעניין שאלתך הראשונה-עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היות שאתה מציין כי:
"...כל המו"מ עם הספק נעשה ברשת..."- במידה שהעסקה בוצעה באינטרנט ייתכן שאינך עומד בתנאים הקבועים בדין, לביטול העסקה בתוך 4 חודשים.
לעניין שאלתך השנייה- יצוין כי משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה הינה: "תקנות לשגרה חדשה(מתעדכן)" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא במקרים המפורטים בתקנות, בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי...")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, בהנחה שהנחיות משרד הבריאות יהיו תקפות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
לעניין שאלה שלישית- יהיה צורך לבדוק אם הביטול נבע בשל המצב כאמור לעיל, בכל מקרה, יהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך, כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 27/4/2020 11:05 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 11:05:50 |
| ב- 19 בפברואר, כאשר חלה ירידה בהזמנת טיסות לקיץ עקב חוסר הוודאות ששרר באשר למגפה, אל-על יצאה במבצע לפיו ניתן להזמין כרטיסי טיסה עם אפשרות לבטל את הכרטיסים עד ליום הטיסה, ללא דמי ביטול/טיפול או עלות נוספת כלשהי.
הזמנתי אז כרטיסים לחודש אוגוסט לי ולמשפחתי. כעת אני מעוניין לבטל את ההזמנה ולקבל את הכסף בחזרה, כפי שהובטח.
חברת אל-על השביתה את המוקד הטלפוני. באתר ניתן לצפות בפרטי ההזמנה אך אין אפשרות לבטל אותה. פניות בכתב דרך האתר מקבלות מספר פניה ותאריך טיפול צפוי של שלושה שבועות קדימה.
פניתי אליהם בתחילת אפריל, מועד הטיפול הצפוי (שנקבע אוטומטית) כבר חלף ולא שמעתי מהם כלום. אין שום דרך אחרת להשיג אותם.
מה עוד ניתן לעשות?
האם יש למועצה לצרכנות (או מישהו שקורא את ההודעה הזאת) מספר טלפון או כתובת דוא"ל של אל-על שבהם ניתן לקבל מענה?
כדי שלא אפסיד את כל כספי, האם כדאי לבטל את העסקה בחברת האשראי?
תודה. | |
|
|
|
| 28/4/2020 15:02 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 15:02:49 |
| אודה מאד לעזרה בהבנת זכויותי והכלים העומדים לרשותי מול חברת אל-על שעושה רושם ש"נעלמה", סגרה את ערוצי הפניה הישירה ואינה משיבה לפניות בכתב באתר.
תודה וחג שמח. | |
|
|
|
| 28/4/2020 16:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 16:17:53 |
| | לא נראה לי שתפסיד את כספך אבל גם לא נראה שיש לך מה לעשות מלבד לבטל את העסקה בכתב ולא לרכוש יותר כרטיסי טיסה בחברה. אין לי קשר למועצה ותמתין בסבלנות. | |
|
|
|
| 30/4/2020 17:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 17:33:34 |
| שלום רב יובל,
אתה מציין כי:
"...פניות בכתב דרך האתר מקבלות מספר פניה ותאריך טיפול צפוי של שלושה שבועות קדימה..."- האם פנית אליהם בכתב? אם כן, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/4/2020 23:18 |
מתעניין |
 | | מחבר: | מתעניין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 23:18:24 |
| שלום רב,
מישהו בבקשה יודע האם לאחר שהחברה ביטלה את הטיסה(אתר תיירות ישראלי) ההחזר הכספי המלא שונה ל 90 יום, האם יצא חוק כזה ?
כי אני קיבלתי מייל שתוך 45 יום החזר מלא אם כי החברה מתנערת מזה ולא קיבלתי גם אחרי 45 יום החזר. אני מעוניין לדעת האם החוק של 90 יום אושר שאדע אם יש לי אופציה לתבוע או לא .
תודה מראש | |
|
|
|
| 28/4/2020 15:14 |
מתעניין |
 | |
|
| 30/4/2020 17:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 17:12:15 |
| שלום רב אדון,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, בהנחה שמדובר בחברת תעופה שביטלה טיסה אזי' , יצוין כי בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה. | |
|
|
|
| 28/4/2020 14:57 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 14:57:08 |
| בתחילה, תמחור הבשר בקצביית בשרי ברחוב פנקס 33 בתל אביב מוכפל !!!! מאותו מותג בשר ״חי בריא״ שאותו אנו רוכשים באופן קבוע בקצביות סמוכות באותה העיר- תל אביב.
שנית, אין שום הוכחה שזהו אכן בשר של המותג ״חי בריא״ - אין שום מדבקה של המותג בניגוד לשאר הקצביות אשר על מוצרי הבשר שלהם יש את מדבקת ״חי בריא״ במובהק.
שלישית, הכריחו אותנו לשלם טיפ גבוה לשליח.
| |
|
|
|
| 30/4/2020 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 16:27:44 |
| שלום רב דוד,
ראשית, אין פיקוח מחיר במוצר המדובר.
שנית, באפשרותך לבדוק מול החברה המעניקה את התו המדובר, אם למקום יש את התו המדובר, אם לאו, תוכל לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור במשרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx
| |
|
|
|
| 28/4/2020 11:52 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 11:52:57 |
| שלום רב,
ניסינו לבצע ביטול עסקה עבור תוכנה שנמכרה לנו. בחוזה ההתקשרות תחת סעיץ "ביטול העסקה והחזר כספים" נמצא הסעיף הבא:
ג) נעשה שימוש בתכנית שהוקצתה לצרכן במהלך ארבעה עשר ימים קלנדריים מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת מסמך הגילוי, לפי המאוחר ביניהם, יוחזר התשלום ששולם בקיזוז דמי ביטול בשיעור של 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם בתוספת עלות השירות שניתן לצרכן לרבות: הדרכה, תמיכה וייעוץ, ולא פחות מ 15% ממחירון התכנית המצוין באתר.
אנו חלוקי דעות על הניסוח, משום שאכן נעשה שימוש בתוכנה אך לא ניתן שום שירות אחר!!! כלומר, לראייתי, אין זה הוגן להוסיף את "עלות השירות שניתן". העסק, לעומת זאת, טוען שעצם העובדה שפתחנו את התוכנה מחייבת אותנו ב20% מגובה העסקה. אנא ,עזרתכם. | |
|
|
|
| 28/4/2020 14:05 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 14:05:24 |
| | להבהרה: מדובר בשימוש בתוכנה און ליין ולא בתוכנה עצמה. כך שמה שנעשה מצידנו היה הכנסת שם משתמש וסיסמא באתר. מלבד זאת, לא התקבל שום דבר ולא ניתן לנו שום שירות אחר (תמיכה טכנית או ייעוץ כלשהו)! | |
|
|
|
| 30/4/2020 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 16:06:32 |
| שלום רב מנחם,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות,בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהעסקה הינה עסקה מתמשכת אזי' הביטול ייעשה בתוך 14 ימים בין אם השירות הוחל ובין אם לאו, היה והביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו הרי שדמי ביטול יהיה הערך היחסי.
ובעסקה שאינה מתמשכת,הביטול יהיה אפשרי בתנאי שהודעת הביטול נעשתה שני ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות, הכל כקבוע בסעיף 14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ולאור מה שציינת בפנייתך לפיו:
"...להבהרה: מדובר בשימוש בתוכנה און ליין ולא בתוכנה עצמה. כך שמה שנעשה מצידנו היה הכנסת שם משתמש וסיסמא באתר..."- פנה אל בית העסקה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בהתאם להוראות הדין,לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 28/4/2020 08:09 |
אור .ש. |
 | | מחבר: | אור .ש. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 08:09:32 |
| שלום
בתאריך 20/4/20 בשעה 11:00 עד 13:00 נקבע לי מועד לביקור טכנאי עקב בעיות בממיר ה T.V. שאינו פעל טוב לסרוגין, הוחלט שמעשה שידור בהחלפת ממיר מתקדם יותר וזה ישפר את החוויה ללא תקלות הסכמתי.
רק שהטכנאי אינו יצר קשר אינו הגיע כלל במועד המסוכם
נשלח לי sms למועד שנקבע ולא יצר קשר כלל
באותו יום התקשרתי אני ועברתי למתן הודעות קצת לפני שעות הביקור בכדי לראות מה קורה שלא החכה סתם לשב בבית לטכנאי
ולבסוף לא יצרו קשר איתי רק יום אחרי ונקבע מועד לטכנאי חדש
בקשתי פיצוי טוענה הנציגה זה יעבור לגורמים ויצרו איתי קשר..
אך עברו כבר מס ימים מי יום רביעי 21/4 ועד היום ששאלתי את אותה נציגה מתי יחזרו אמרה 24 שעות או 48 שגם זה עבר הזמן
מה עושים במקרה כזה מה מגיע לי מאותה חברה עפ חוק הטכנאים
יש את זה שהטכנאי אינו היגיע..
ויש את השיחה שעברו 5 ימים ללא חזרה אלי..
| |
|
|
|
| 30/4/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 15:40:01 |
| שלום רב אור,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה"חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של איחור, כמפורט בסעיף 18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן, למידע מפורט תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לכן, היה ומדובר באיחור בתקופה הזו(בשל המצב),לידיעתך, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה הוציאה הנחיה והבהרה, כדלקמן:
"הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א(ו) לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק..." בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת :"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן-חוק הטכנאים- בעת משבר נגיף הקורונה")
למידע בדבר גילוי דעת בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה, תוכל לקרוא תחת הכותרת:
"הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה ושאלות ותשובות>גילוי דעת בעניין סעיף 18א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה."ההנחיה כאמור לעיל, מתייחסת למצב לאור סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/4/2020 11:27 |
לאה ונתנאל |
 | | מחבר: | לאה ונתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 11:27:19 |
| שלום וברכה
הזמנתי מכונת כביסה באתר שופרסל-אונליין בתאריך 8.4.20 (ערב פסח) אחה"צ. באתר כתוב שהמוצר יגיע תוך 7 ימי עסקים בתאום טלפוני.
היום ה - 22.04 - התקשרתי לשופרסל ושאלתי מדוע המוצר לא מגיע, והם אומרים לי שאין להם מושג מתי זה יגיע, והם יצרו קשר עם הספק ב 48 שעות הקרובות. ביקשתי לבטל את העסקה, בגלל שעברו 7 ימי עסקים, והפקידה אמרה לי שגם את זה א"א לעשות רק מול הספק.
בשלב הזה - הכסף נגבה מהכרטיס אשראי (כך שאני לא יכול ללכת ולקנות במקום אחר), ואין לי מושג מה קורה עם המוצר (ועד מתי זה ימשיך כך)
א. מה אני יכול לעשות עכשיו.
ב. גם אם יגיע המוצר, האם אני יכול לתבוע אותם על עגמת הנפש שנגרמת לי?
תודה רבה | |
|
|
|
| 22/4/2020 13:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 13:56:27 |
| אתה יכול לבטל (לא לבקש לבטל), ועדיף בכתב, את העסקה. אין דמי ביטול ואתה לא חייב לדעתי לאסוף את המוצר. תשמור צילום של ה-7 ימי עסקים והודעת הביטול. מחוק הגנת הצרכן:
14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 26/4/2020 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 13:19:20 |
| שלום רב לאה,
במה את מעוניינת?
האם לבטל את העסקה או שיספקו לך?
ראשית, בשל המצב ייתכנו עיכובים במתן השירות.
שנית, לעניין ביטול עסקה- בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבמקרה בו הביטול נעשה עקב אי אספקת המוצר במועד שנקבע, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול(5% או 100 ש"ח).
יש לציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה(לאחר שנעשתה בכתב) מקימה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח ובית המשפט מוסמך לפסוק בעניין, כקבוע בסעיף 31א(א)(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
שלישית, היה ואת מעוניינת שהחברה תספק לך את המוצר, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם נגרם לך נזק מוכח בשל איחור אספקת המוצר, באפשרותך לדרוש זאת, ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 27/4/2020 21:10 |
לאה ונתנאל |
 | | מחבר: | לאה ונתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 21:10:42 |
| הייתי רוצה (בעבר, לפני שהמכונה הגיעה) לבטל. אבל - ויתרתי על זה.
בסופו של דבר המכונה הגיעה באיחור גדול. (הטכנאי צריך להגיע עוד שבוע, אבל זה כבר עניין אחר, ככה אני מבינה)
בכל מקרה הנזק הוא נזק של כביסות משפחתיות - אפשר לקבל פיצוי על דבר כזה?
כמובן שאין לי הוכחות וכד', כי אחותי עשתה לי כביסות בנתיים...
יש עילה לתביעת פיצויים? כדאי? | |
|
|
|
| 30/4/2020 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 15:11:55 |
| שלום רב לאה ונתנאל,
אם כך,תנסו לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם, לאחריו הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/4/2020 20:54 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 20:54:56 |
| שלום,
אני מנסה ליצור קשר עם שירות הלקוחות של רשת החנויות Ace מזה מספר שבועות, בעקבות רכישה שביצעתי. בגלל משבר הקורונה החברה סגרה את האפשרות לשירות טלפוני ומפרסמת רק מספר טלפון לתקשורת בווטסאפ. לא ניתן להשיג מענה באמצעי זה. בנוסף, ניסיתי בפייסבוק ובכתובת מייל שהם מנסים להסתיר (מצאתי אותה בדרך עקיפה וקיבלתי אישורים אוטומטיים שההודעות התקבלו).
האם יש חוק שעומד לצידי ומחייב את הרשת לתת שירות לקוחות או שמותר להם לא להגיב? | |
|
|
|
| 30/4/2020 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 14:20:30 |
| שלום רב ענבל,
באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
לידיעתך, על אף שהחברה המדוברת אינה נמנית ברשימה של החברות שעליהם לעמוד בהוראות הדין כקבוע בסעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן המכונה:
"חוק 6 דקות", ישנה הנחיה של הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן שכותרתה:
"הנחיית מדיניות אכיפה- השארת הודעה וחזרה לצרכן- מגפת הקורונה" בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_memoneahifahodaea/he/docs_hanhaiut_memone_%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%99%D7%AA%20%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%A4%D7%94%20%D7%94%D7%A9%D7%90%D7%A8%D7%AA%20%D7%94%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%94%20%D7%95%D7%97%D7%96%D7%A8%D7%94%20%D7%9C%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%9F%20%D7%91%D7%96%D7%9E%D7%9F%20%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A4%D7%AA%20%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94.pdf | |
|
|
|
| 30/4/2020 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 14:25:32 |
| הקישור שצורף אינו במלואו, תנסי להכנס לאתר רשות להגנת הצרכן בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority לאחריו, בחרי בקטגוריה >הנחיות הממונה>ובצד ימין תחת המילים:"שם הנושא" רשמי את הכותרת שציינתי לעיל (השארת הודעה וחזרה לצרכן) ולחצי על אינטר וכך תגיעי להנחיה המדוברת. | |
|
|
|
| 26/4/2020 17:37 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 17:37:22 |
| שלום,
הזמנו ספה לאחר התייעצות טלפונית, הספה תוארה לנו כעמידה לשריטות של חתולים, ולכן הזמנו אותה, לאחר בדיקה בכ10 בתי עסק שונים.
אפילו שמחנו והסכמנו להמתין כ90 ימי עסקים בגלל זה.
לבסוף בתחילת משבר הקורונה הובלה אלינו הספה.
לאחר מספר ימים שמנו לב שהיא ממש לא עמידה כנגד חתולים אלא אפילו להפך.
למותר לציין כי יש ברשותו 2 רהיטים מבד עמיד לשריטות.
פנינו לחברה ונאמר לנו שאין דבר כזה, הם לא מבטיחים בד כזה, ושאין מה לעשות.
אנחנו מצדנו ביקשנו החזר או פיצוי על לפחות חלק מהתשלום שלא היינו מוציאים אילו היינו רוכשים ספה כזו שהיא לא עמידה לחתולים במקום אחר.
הוצע לנו לקבל במתנה מספר רהיטים קטנים שאין לנו בהם צורך, וסירבנו.
לבסוף ציינתי כי אני עכשיו שוקל הגשת תביעה קטנה.
אשמח לעצמכם. | |
|
|
|
| 28/4/2020 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 13:25:08 |
| שלום רב מני,
האם יש ברשותך העתק מהשיחה הטלפונית?
האם יש ברשותך מסמך המתאר את תכונות המוצר או כל מסמך המעיד כי המוצר שהוזמן עמיד משריטות?
האם המוצר הופיע בקטלוג?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
יש לציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה(לאחר שנעשתה בכתב) מקימה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח ובית המשפט מוסמך לפסוק בעניין, כקבוע בסעיף 31א(א)(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
לכן, היה ויש ברשותך פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 30/4/2020 08:43 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 08:43:35 |
| לצערי אין הקלטה, וגם לא מסמך מטעם החברה. הכל בוצע בע''פ.
| |
|
|
|
| 30/4/2020 08:45 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 08:45:18 |
| | מה שכן, בשיחת הטלפון נאמר לנו ש"הספה מופיעה בקטלוג אפילו עם אייקון של חתול ליד". | |
|
|
|
| 30/4/2020 08:48 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 08:48:08 |
| העניין הוא שלא ביקשנו רשמית "לבטל" את העסקה אלא פשוט ביקשנו פתרון, או איזשהו פיצוי.
| |
|
|
|
| 30/4/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 13:55:16 |
| שלום רב מני,
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך, לאחריו תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/4/2020 10:41 |
צ |
 | | מחבר: | צ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 10:41:11 |
| הזמנתי בתאריך 05.02.2020 ספה שהובטחה לי תוך 90 יום.
בפועל היו בעיות, וקראו לי שוב חודש אח"כ לבחור צבע לספה. (נחשב לריהוט מותאם אישית?)
כעת אומרים לי שהמפעלים באיטליה סגורים עד ה15.05.2020 (לפני חודש כבר אמרו לי שהם סגורים עד ה20.04.2020 ועכשיו שוב דחיה.)
כך שהספה ממש לא מסופקת לי בזמן ומי יודע מתי תהיה.
רציתי לבטל את ההזמנה והם אומרים לי שזה לא חוקי כי זה כח עליון.
האם מותר לי לבטל את הזמנת הספה? | |
|
|
|
| 26/4/2020 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 15:42:34 |
| שלום רב אדון,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון)או עסקה פרונטלית?
האם המוצר הוזמן על פי מידות מיוחדות שבחרת או דרישות מיוחדות שלך או שמא מדובר במוצר שמופיע בקטלוג של החברה?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בבית העסק (תקנות ביטול עסקה)או במכר מרחוק (סעיף 14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן) הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן(כקבוע בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן).
על כן, היה ומדובר במוצר שהוזמן מהקטלוג(ולפי הדגמים והצבעים שהופיעו בקטלוג) הרי שעל פניו קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה כל עוד המוצר לא סופק (כי מניין ה-14 ימים טרם החל להימנות) בניכוי דמי ביטול כאמור לעיל.
ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך והוראות הדין, היה ובית העסק מסרב, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה ומדובר במוצר שהוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן והיצור הוחל, לכאורה לא קמה לצרכן לבטל את העסקה, עם זאת, בהנחה שסוכם בניכם על מועד אספקת המוצר בתוך 90 ימים (יש לבדוק שאין החרגות בעניין), באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו אם בית העסק יסרב, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 27/4/2020 18:15 |
צ |
 | | מחבר: | צ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 18:15:31 |
| העסקה בוצעה באופן פרונטלי.
מדובר במוצר קטלוגי (ספה) שאני בחרתי ריפוד, הספה עצמה, הדוגמה והמידות הינם מוצר קבוע, ורק הריפוד הוא לפי בחירתי.
סוכם על אספקה תוך 90 יום, וכיוון שהמוצר אמור להיות מסופק מאיטליה, והמפעלים סגורים, הם לא יכולים לעמוד בזמן שחוייב, ולא יכולים לתת צפי.
הם לא מאשרים לי לבטל את העסקה, למרות שלא בטוח שהייצור התחיל, כיוון שהמפעל סגור עקב הקורונה ולטענתם זה כח עליון.
| |
|
|
|
| 30/4/2020 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 13:48:59 |
| שלום רב אדון,
אם כך, במידה שהמוצר הוחל בייצור לא יהיה ניתן לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה במוצר בהזמנה מיוחדת.
תנסה לפנות אל החברה בכתב לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, במפורט לעיל. | |
|
|
|
| 27/4/2020 14:19 |
שגב מעט |
 | | מחבר: | שגב מעט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 14:19:33 |
| שלום,
בתאריך 14/01/2020 קנינו כרטיס טיסה דרך חברת נסיעות בארץ- גאלה תיירות באמצעות האתר שלהם ואישור במייל.
ב-10/04/2020 קיבלנו הודעה במייל מחברת התעופה- KLM שהטיסה בוטלה ועלינו לפנות לחברת הנסיעות לקבלת חלופה או החזר כספי מלא.
שלחנו במייל לחברת הנסיעות- גאלה טורס, את המילל של חברת התעופה והם החזירו לנו תשובה שאם אנחנו רוצים לבטל זה כרוך בדמי ביטול של 5% או 100 ש"ח לכרטיס.
שלחתי אליהם מס' פעמים מייל שאנחנו לא רוצים לבטל, אלא מבקשים חלופה או שיתנו לנו החזר כספי מלא בגין הפרת חוזה.
הם כל פעם החזירו לנו מייל שאם אנחנו רוצים לבטל, זה כרוך בדמי ביטול ולא התייחסו לבקשתנו.
מה עלינו לעשות??
אציין בנוסף, שאני אדם בעל מוגבלות מוכר ע"י הביטוח הלאומי ולפי מה שראיתי כאן, אני זכאי לבטל ללא דמי ביטול עד 4 חודשים ממועד ביצוע העסקה- זה נכון?
תודה | |
|
|
|
| 28/4/2020 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 16:12:48 |
| שלום רב שגב,
ביום 21.4.20 פנית אל המועצה לצרכנות בפורום וניתן לך מענה ביום 23.4.20, להלן התשובה שקיבלת:
"שלום רב שגב,
עקרונית,במקרה בו חברת התעופה מבטלת את הטיסה, באפשרותך לפנות אל חברת התעופה (ראה את פרטי נציגות של חברת התעופה בישראל,לקבלת כתבי תביעה בקישור שלהלן:https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=8882-2020-03-12-09-22-58&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he)
וזאת בדרישה לפעול בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 28/4/2020 16:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 16:46:33 |
| | שימי לב שהנציגות היא רק לצורך קבלת כתבי תביעה. | |
|
|
|
| 30/4/2020 13:12 |
שגב מעט |
 | | מחבר: | שגב מעט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 13:12:08 |
| שלום,
תודה על המענה. לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי.
התשובה שכתבתם לי קשורה לחברת התעופה ולא לחברת הנסיעות.
ציינתי שהזמנתי את כרטיסי הטיסה מחברת נסיעות בארץ. ופניתי אליהם לקבלת חלופה או להשבת כספי.
הם החזירו לי תשובה סתמית במייל שאם אנחנו רוצים לבטל, זה כרוך בתשלום דמי ביטול.
כתבתי להם חזרה שאני לא מעוניין לבטל, אלא לקבל חלופה או את הכסף ללא ניכוי דמי ביטול.
האם זה נכון? האם זה נחשב להפרת חוזה או אי התאמה מחמת חוסר יכולת לספק את המוצר? | |
|
|
|
| 30/4/2020 13:17 |
שגב מעט |
 | | מחבר: | שגב מעט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 13:17:49 |
| בנוסף, אני אדם בעל מוגבלות ולפי מה שהבנתי מהחוק, קמה לי זכות ביטול עד 4 חודשים ממועד העסקה.
בעסקה נקנו 7 כרטיסים לכל המשפחה. האם הם יכולים להגביל את זכות הביטול לכל כרטיס בנפרד או שמכיוון והעסקה נעשתה בפעם אחת מולי, היא נחשבת לעסקה אחת ואוכל לבטל את כל הכרטיסים בהצגת תעודת הנכות שלי לבית העסק?
תודה מראש! | |
|
|
|
| 30/4/2020 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 13:44:23 |
| שלום רב שגב,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
מעיון בפנייתך מיום 27.4.20 וכן מהיום בו ציינת כי :
"...באמצעות האתר שלהם ואישור במייל..."
"בנוסף, אני אדם בעל מוגבלות ולפי מה שהבנתי מהחוק, קמה לי זכות ביטול עד 4 חודשים ממועד העסקה..." אינך עומד בתנאים הקבועים בסעיף 14ג1 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך(כמובן שתצרף את תגובת בית העסק שלטענתך "...הם החזירו לי תשובה סתמית במייל שאם אנחנו רוצים לבטל, זה כרוך בתשלום דמי ביטול..." וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת) | |
|
|
|
| 27/4/2020 19:12 |
ליאב |
 | | מחבר: | ליאב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 19:12:47 |
| שלום, נתקלתי באתר קניות שהם רשמו שכל רכישה שלא תהיה מתואמת איתם טלפונית, הם יבטלו אותה ויגבו דמי ביטול בסך 5 אחוז מהעסקה.
זה חוקי ? | |
|
|
|
| 30/4/2020 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 13:19:42 |
| שלום רב ליאב,
האם רכשת את המוצר ולא תיאמת איתם טלפונית?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן(ללא דמי ביטול).
מכאן, ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 26/4/2020 17:01 |
מרינה |
 | | מחבר: | מרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 17:01:01 |
| קבלתי מוצר עם שליח - של איסטור לפני שבוע וחצי
הודעתי ישר שהוא לא תקין לא קבלתי מענה חייגתי לשירות לא קבלתי מענה
השארתי פנייה באתר לא קבלתי מענה
המוצר תקול - נבדק מול תמיכה של אפל
החברה כבר שבוע לא מוכנה לטפל בזה
היום הם מחייבים אותי להגיע לחנות כדי להחזיר - כי החנות נפתחה
כי הם שבוע משכו אותי באף וחיכו. כרגע הם רוצים 149 על שליחות או להגיע לחנות.
מה החוק אומר ? אני רשאית להגיש תלונה ? | |
|
|
|
| 28/4/2020 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 10:09:40 |
| שלום רב מרינה,
על מנת לבדוק את פנייתך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מה המוצר שנרכש? ומה עלותו?
האם קיבלת תעודת אחריות?
בנוסף, את מציינת כי:
1. "...הודעתי ישר שהוא לא תקין..."- למי הודעת וכיצד?
2. "...המוצר תקול - נבדק מול תמיכה של אפל..."- האם יש לך ראיה התומכת בטענתך?
3. "היום הם מחייבים אותי להגיע לחנות כדי להחזיר - כי החנות נפתחה..."-האם החברה מסכימה לבטל את העסקה ולהשיב לך את הכסף? | |
|
|
|
| 30/4/2020 10:03 |
מרינה |
 | | מחבר: | מרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 10:03:09 |
| 1 העסקה בוצע באתר, תאומה בווצאפ ונשלחה על ידי שליח עלות המוצר 500 ש"ח.
2 - לווצאפ שלהם באותוה היום, למוקד לאחר סופש, לאתר בפניות ולאחר שלא טופל ופייסבוק העסקי - המענה של המוקד היה אחרי שעה ו45 דקות!
3. כן יש לי מייל ומספר פנייה מאפל המתאמת את הטיפול מולם
4. בתנאי שהם יבדקו את המוצר במשך שבוע וחצי לפחות! - ורק אם יהיה אימות שלהם שהוא לא תקין הם ישקלו לתת לי חדש או אם אתעקש אבטל עיסקה. אני מנסה להבין למה לקוח צריך להיות בסגאה כזאת עם קבלת מוצר חדש ולא תקין
האספקה ב 17/04 ועד היום המוצר לא נילקח, יש הרבה חוסר מידע, תגובה לא תגובה ושירות לא שירות. כבר חצי חודש שאני לא משתמשת במוצר. | |
|
|
|
| 28/4/2020 10:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 10:20:49 |
| | במידה ורכשת את המוצר באינטרנט/טלפון, את יכולה לבטל בכתב את העסקה ללא דמי ביטול בתוך 14 ימים מקבלת המוצר. שימי לב למניין הימים כי את קרובה לזה. איסוף מביתך. | |
|
|
|
| 30/4/2020 10:04 |
מרינה |
 | | מחבר: | מרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 10:04:07 |
| | מאחר והמוצר פתוח - לא מוכנים ומענה שלהם בכלל הזוי כי זה לא מענה. | |
|
|
|
| 30/4/2020 10:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 10:51:19 |
| | מוצר פתוח לא רלוונטי לעניין. הודעה שלך בכתב על ביטול העסקה מבטחת אותה. | |
|
|
|
| 30/4/2020 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 12:44:02 |
| שלום רב מרינה,
עקרונית, עסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיף 14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן, במקרה בו הביטול נעשה עקב פגם במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול(5% או 100 ש"ח), כקבוע בסעיף 14ה(א)(1) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בחוק, קמה לך הזכות לבטל את העסקה בניכוי דמי ביטול, וסירוב בית העסק לבטל את העסקה בטענה כי המוצר נפתח או נעשה בו שימוש, מהווה הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
יצוין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה בהתאם להוראות הדין מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח ובית המשפט רשאי לפסוק בעניין, כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/4/2020 16:10 |
אמיל חדד |
 | | מחבר: | אמיל חדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2020 | | שעה: | 16:10:28 |
| | שלום רב, אני אמיל חדד.נקלעתי לסיטואציה ורציתי לדעת מה הזכויות שלי בתור אזרח. שנה שעברה הזמנתי כרטיסי טיסה לכל המשפחה (5 אנשים) לאזרבייזן, בתאריך 30.6. עקב מצב הקורונה החלטנו לבטל את הטיסה. יצרתי קשר עם חברת גוליבר שדרכם רכשתי כרטיסים, על האפשרות של ביטול והחזר כספי. הם דחו את זה על סף.רציתי לדעת בבקשה מה אני יכול לעשות בנושא זה.תודה. | |
|
|
|
| 26/4/2020 16:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 16:54:35 |
| שלום רב אמיל,
מתי פנית אל בית העסק(תאריך)?
מה הנימוק של בית העסק לסירוב הביטול? האם הוצע לך מועד חלופי?
האם קיבלת הודעה מחברת התעופה?
| |
|
|
|
| 26/4/2020 19:47 |
אמיל |
 | | מחבר: | אמיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 19:47:43 |
| לא נתנו שום חילופי. סוכנות הנסיעות כתבו שדמי הביטול הם על פי מדיניות חברות התעופה
ואני מחכה לתשובה של חברת התעופה למרות שבאתר שלהם רשום לפנות לסוכנות מאיפה שנרכשו הכרטיסים. | |
|
|
|
| 26/4/2020 19:47 |
אמיל |
 | | מחבר: | אמיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2020 | | שעה: | 19:47:59 |
| לא נתנו שום חילופי. סוכנות הנסיעות כתבו שדמי הביטול הם על פי מדיניות חברות התעופה
ואני מחכה לתשובה של חברת התעופה למרות שבאתר שלהם רשום לפנות לסוכנות מאיפה שנרכשו הכרטיסים. | |
|
|
|
| 27/4/2020 18:11 |
אמיל |
 | | מחבר: | אמיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 18:11:34 |
| https://www.gulliver.co.il/liliput/AttachedDocs/FLT/5359118508/AntitrustLawsDetails011219071436.html
זה קישור לחוקי חברת גוליבר. שלא מובנים בכלל. | |
|
|
|
| 30/4/2020 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 10:25:07 |
| שלום רב אמיל,
עקרונית, מבחינת חוק הגנת הצרכן, לא קמה לך זכות חרטה (היות שהמועד לביטול העסקה חלף).
האם פנית אל ביתה עסק בכתב תוך נימוק לבקשתך לביטול? ככל שלא בוצעה פניה אל בית העסק,אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,לאחריו, אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות , בכדי לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 27/4/2020 17:46 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 17:46:04 |
| שלום,
לאור העובדה שהילדים מוחזרים כעת לגנים רק לחצי שבוע, האם במעון פרטי צריך לשלם עבור חודש שלם, או רק עבור הימים בהם הילד יהיה במעון בפועל?
אודה על תשובתכם, | |
|
|
|
| 30/4/2020 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 10:14:49 |
| שלום רב יהודה,
ראשית, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין .
שנית, בהנחה שבעקבות החלטת הממשלה, גני ילדים יחויבו להפסיק את פעילותיהם, הרי שבמקרה זה בית העסק מצוי במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקל בסירוב מטעם בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
|