| 3/5/2020 10:59 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 10:59:18 |
| | האם איסתא מחויבים להחזיר כסף על טיסה שארקיע בטלה בעצמה? יותר מחודש שלא חוזרים אלינו | |
|
|
|
| 4/5/2020 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 15:00:20 |
| שלום רב גיל,
האם יש ברשותך ראיה שחברת התעופה ביטלה את העסקה? אם כן, האם פנית אל חברת איסתא(בכתב) על מנת שתפנה לחברת התעופה?
עקרונית, סעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") חברה המבטלת טיסה מחויבת להשיב לצרכן את התמורה המלאה ששולמה עבור הכרטיס, או לתת לו כרטיס לטיסה חלופית והכל לפי בחירת הצרכן, יש לציין כי, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה. | |
|
|
|
| 3/5/2020 10:36 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 10:36:32 |
| שלום,
הזמנתי מכשיר אלקטרוני מאתר שבו צוין דגם ספציפי וקיבלתי במקומו מוצר ללא אזכור של שם היצרן או הדגם.
חיפוש באינטרנט העלה שהדגם המדובר לא נראה כמו המוצר שהתקבל.
על פניו אני זכאי לביטול עסקה.
במידה ופתחתי את הקופסה על מנת למצוא עדות ליצרן או דגם, האם אני עדיין זכאי לבטל את העסקה תחת הנסיבות הנ"ל?
המוכר הדביק מדבקת מחיר במיקום שנראה שכוונתו להעיד על פתיחת המוצר. במידה ואני מחזיר לו את המוצר ללא המדבקה, האם הוא זכאי לסרב לביטול עקב שימוש, או שנטל ההוכחה על שימוש מוטל עליו?
תודה. | |
|
|
|
| 4/5/2020 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 14:32:18 |
| שלום רב צחי,
ראשית, יש לעשות הבחנה בין עסקה הנעשית בבית העסק לבין עסקה הנעשית בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט)?
שנית, מהו המוצר שנרכש?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא עונה לסייגים הקיימים בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן.
בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(אשר מהווה שימוש במוצר).
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בציון השוני בין עסקת מכר מרחוק לבין עסקה פרונטלית, כאמור.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 4/5/2020 14:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 14:42:00 |
| | אם לדעתך הייתה כאן הטעיה, אתה לא צריך לשלם דמי ביטול והאיסוף מביתך. צלם את אתר האינטרנט והמוצר. | |
|
|
|
| 30/4/2020 16:21 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 16:21:36 |
| בשבוע שעבר אישרה הממשלה הוראת שעה המבטלת את חובתן של חברות התעופה לפצות נוסעים שטיסותיהם נדחו או בוטלו. ההוראות החדשות יחולו על כל טיסה שתוכננה להמריא מה-1 במרץ 2020 מיעד מסוים ואליו, שעל הטסים אליו חלה חובת בידוד בית.
אם היתה לי טיסה ליעד מסויים (לונדון) בתאריך 3.3.2020 שבוטלה על ידי חברת התעופה (אלעל) מיוזמתה, האם אני זכאי לפיצוי בנוסף להחזר הכרטיס המקורי?
כנראה שהביטול נבע מסיבה מסחרית כי החברה הפעילה טיסות בימים שלפני ואחרי ללא שינוי. לא היתה חובת בידוד בישראל או באנגליה בתאריך זה.
למותר לציין שאת הכסף לכרטיס המקורי עוד לא קיבלתי בחזרה. | |
|
|
|
| 3/5/2020 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 13:44:10 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, סעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") חברה המבטלת טיסה מחויבת להשיב לצרכן את התמורה המלאה ששולמה עבור הכרטיס, או לתת לו כרטיס לטיסה חלופית והכל לפי בחירת הצרכן, גם אם הביטול נעשה עקב כח עליון.
יחד עם זאת, היה והביטול נעשה עקב כוח עליון הרי שסעיף 6(ה)(1) לחוק שירותי תעופה קובע כי הצרכן לא יהיה זכאי לפיצוי כספי, כדלקמן:
"6. (ה) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:
(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות;"
יש לציין כי, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
מתיאור בפנייתך, היות שמדובר ב | |
|
|
|
| 4/5/2020 13:27 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 13:27:07 |
| נראה כי המשך תגובתכם נקטעה.
אשמח אם תשלימו.
תודה! | |
|
|
|
| 4/5/2020 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 14:10:18 |
| שלום רב דוד,
מתיאור בפנייתך, היות שמדובר בביטול עסקה מטעם חברת התעופה, כפי שציינת :
"...אם היתה לי טיסה ליעד מסויים (לונדון) בתאריך 3.3.2020 שבוטלה על ידי חברת התעופה (אלעל) מיוזמתה, האם אני זכאי לפיצוי בנוסף להחזר הכרטיס המקורי?...", הרי שבמקרה זה, ובהנחה שהביטול נעשה בשל המגפה, תוכל לקבל תשלום עבור כרטיס טיסה.
לעניין הטענה שלך לפיה:
"...כנראה שהביטול נבע מסיבה מסחרית כי החברה הפעילה טיסות בימים שלפני ואחרי ללא שינוי. לא היתה חובת בידוד בישראל או באנגליה בתאריך זה..."-האם יש לך הוכחה כי הביטול נבע מהסיבה שאתה מציין? אם כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק לבירור העניין, ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/4/2020 11:39 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2020 | | שעה: | 11:39:27 |
| שלום,
רכשתי לפני חודש וחצי ספר שלא הגיע
אני כבר לא מעוניינת בספר
התקשרתי לבטל ונאמר לי שבעקבות הקורונה נוצרו עיכובים בדואר ואין מה לעשות ועליי להמתין לכשיגיע הספר ורק אז אוכל להחזירו (במשלוח על חשבוני)
אשמח לייעוץ בנושא | |
|
|
|
| 28/4/2020 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 15:23:06 |
| שלום רב מיכל,
האם פנית אל בית העסק בכתב?
האם בית העסק התחייב לספק לך את המוצר בתוך מועד מסוים?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא מדובר במוצר שניתן לשעתוק או לשכפול, כקבוע בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן.
יחד עם זאת, באפשרותך לעיין במדיניות של בית העסק (בתקנון/בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מהי מדיניות של בית העסק(ייתכן שניתן יהיה בטל את עסקה) ולפעול בהתאם, לאחריו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 30/4/2020 13:52 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 13:52:41 |
| שלום
תודה על התשובה
פניתי אליהם והם הסכימו להחזיר את ערכו של הספר מאחר ואני כבר לא מעוניינת בו אך בניכוי דמי משלוח של 20 שקלים.ויש לציין שבהתחלה לא שילמתי דמי משלוח אלא רק שילמתי את מחיר הספר
האם זה תקין? זה כבר הרבה יותר מ5 אחוזים מערך הספר..זה כמעט 50 אחוזים | |
|
|
|
| 4/5/2020 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 13:23:58 |
| שלום רב מיכל,
באפשרותך לפנות אל בית העסק ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 2/5/2020 15:36 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2020 | | שעה: | 15:36:29 |
| | האם אדם ששילם רק 70% מערך המוצר זכאי לקבל אחריות? | |
|
|
|
| 3/5/2020 08:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 08:03:25 |
| | למה שיהיה זכאי? חלק ממחיר המוצר הוא על עלות האחריות. | |
|
|
|
| 3/5/2020 16:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 16:52:13 |
| שלום רב שמעון,
אנא פרט את פנייתך על מנת שאוכל לייעץ לך. | |
|
|
|
| 2/5/2020 23:11 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2020 | | שעה: | 23:11:54 |
| קניתי לפני שנתיים כורסת עיסוי מעולם הקולנוע, השלט של הכורסא פתאום הפסיק לעבוד, פניתי אליהם גם בכתב וגם התקשרתי והם לא ענו
מה לעשות כדי לגרום להם לענות? | |
|
|
|
| 3/5/2020 07:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 07:49:11 |
| | מי שאחראי על תיקון הכורסה הוא היבואן ולא הם. תפנה ליבואן לפי הפרטים שאמורים להיות בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 3/5/2020 16:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 16:50:14 |
| שלום רב דודו,
האם יש לך תעודת אחריות ? אם כן, מה תקופת האחריות? ומה התנאים?
האם פנית אל נותן השירות(יבואן/יצרן), כמפורט בתעודת האחריות(ככל שיש תעודת אחריות מורחבת)? אם לאו, מומלץ לפנות אל היבואן/יצרן בכתב ולאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/5/2020 10:04 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2020 | | שעה: | 10:04:44 |
| שלום,
קניתי מוצר מחברה שיש לה גם אתר אינטרנט וגם סניפים ברחבי הארץ. לאחר רכישה באמצעות האינטרנט, קיבלתי את המוצר ע"י שליח. איני מרוצה מהמוצר ודיברתי עם החברה והם אישרו לי ביטול עסקה אך ורק אם אגיע לסניף עצמו. אם בוצע עסקה דרך האינטרנט וקיבלתי את המוצר באמצעות שליח, לא חלה חובה על החברה לשלוח שליח לקחת המוצר חזרה?
בברכה ותודה על המענה | |
|
|
|
| 2/5/2020 11:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2020 | | שעה: | 11:10:49 |
| | אם הם הטעו אותך, הם צריכים לאסוף את המוצר. אחרת, חובת ההחזרה עליך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/5/2020 23:17 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2020 | | שעה: | 23:17:49 |
| | תודה על המענה. הם לא טעו במוצר, אני רוצה להחזיר אותו כי הוא לא תואם את הדרישות שלי. | |
|
|
|
| 3/5/2020 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 16:40:40 |
| שלום רב עידו,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ועל בית העסק להחזיר לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן,בניכוי דמי ביטול, כאמור לעיל, ועל הצרכן (אם קיבל את המוצר), להחזיר את המוצר לבית העסק, הכל כקבוע בסעיף 14ה(ב)(1), 14ה(ב)(2) בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 1/5/2020 12:26 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2020 | | שעה: | 12:26:32 |
| | שלום, יצא לי להזמין תבנית אפייה דרך האינטרנט ברשת ksp בסך 267 אחרי הנחה ובתיאור שלה הם רשמו שזאת יציקה ועובי התבנית הוא 10 מ"מ (גם בחנויות אחרות זה רשום לגבי אותו המוצר, כנראה הטעייה של היבואן כי זה לא רשום באתר הגרמני של היצרן). בפועל כשקיבלנו את זה גיליתי שמדובר במשהו בהרבה יותר דק ותבנית מפח שמסתכמת בעובי של מילמיטרים בודדים. כתבתי להם על זה ושלחתי להם תמונות שניתן לראות בבירור שזה לא בעובי של 1 ס"מ. ציינתי שאני רוצה לבטל את העסקה כי הייתה פה הטעייה. הם מתעקשים שאני אבוא לאחת החנויות הפיזיות שלהם (אף שהזמנתי את המוצר לבית דרך האינטרנט) כי אין להם שירות משלוחים שאוסף מבית הלקוח וגם רק ככה הם יוכלו לבדוק את המוצר וה"תקלה" שיש לו כדי לראות אם הוא עומד בתנאי ההחזרה. ציינתי להם וגם צילמתי צילום מסך מספר החוקים שאומר שהם צריכים לאסוף את זה מהמקום שבו הוא נמסר לצרכן, אבל הם מתעקשים שהם צריכים שאני אבוא לאחת החנויות הפיזיות שלהם כדי שיוכלו לבדוק. מדובר בכמעט שעה בתחבורה ציבורית. מה אני יכול לעשות שכן הסיפור הזה נגרר כבר יותר משבוע. | |
|
|
|
| 2/5/2020 11:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2020 | | שעה: | 11:01:51 |
| | אתה לא צריך להביא להם את המוצר ואפשר לראות דברים גם באמצעות צילומים. אתה רוצה רק את מה ששילמת ללא דמי ביטול ואתה זכאי לזה. אתה צריך לבטל את העסקה בכתב ולכתוב שהוא לא תואם לפרסום. במידה והם לא מזכים אותך ללא דמי ביטול, אתה יכול לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות בסכום של עד 10000 ש"ח. כדאי שיהיה לך גם צילום של אתר האינטרנט. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 3/5/2020 16:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 16:28:47 |
| שלום רב ניר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול ועל הצדדים לפעול כקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן,כדלקמן:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
היה ופנייתך לא נענית, יש לפנות אל בית העסק ולציין כי סירוב בית העסק להשיב את כספי הצרכן מקנה לו לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח ובית המשפט יפסוק בעניין, כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/5/2020 12:19 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2020 | | שעה: | 12:19:50 |
| היי, חברה שלי (עולה חדשה) ואני הזמנו מלון לחודש אוגוסט בסכום של 1400 דולר, באמצעות האתר otel.com
לפי תנאי העסקה אנחנו יכולים לבטל ולקבל החזר מלא עד ה21/07/20.
את העסקה ביצענו ב07/01/20 וביטלנו ב13/04/20.
קיבלנו מייל מהם שהם נותנים לנו ואוצ׳ר למימוש באתר שלהם למשך שנה, ולא נקבל את ההחזר הכספי למרות שזה צויין במפורש בהזמנה שקיבלנו.
יש קבוצה בפייסבוק עם אנשים רבים מהעולם שנתקלים באותה בעיה איתם, חלק מהאנשים פונים לחברות האשראי לצורך ביטול עסקה וחלק פונים לארגוני צרכנות במדינה שלהם.
האם אתם יכולים לסייע? | |
|
|
|
| 3/5/2020 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 16:12:39 |
| שלום רב אריאל,
האם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל? אם לאו, הרי שלמועצה לצרכנות יש קושי לפעול מול החברה הזרה ולאכוף את חוקי מדינת ישראל, ועל כן, באפשרותך לעיין בתקנון החברה ולאחריו לפנות אל פניות הציבור לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 1/5/2020 08:09 |
אליסה |
 | | מחבר: | אליסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2020 | | שעה: | 08:09:29 |
| | שלום, רציתי לדעת מה אומר החוק לגבי שוברי קניה\גיפט קארד כדוגמת ביימי בעסקים בהם בתנאים רשום שניתן לממש את זה רק בחנויות הפיזיות ולא אונליין, על אף שיש לעסקים האלה גם אתר אינטרנט? כיום הרבה מהחנויות סגורות ולא ניתן לגשת ולקנות פיזית, כך שבעצם במהלך תקופה ארוכה לא ניתן לממש את השוברים בעוד שהרכישות באתרי אינטרנט פועלות כרגיל, רק שהרבה חברות לא מוכנות לקבל ברכישה באתר את הגיפט קארד. | |
|
|
|
| 3/5/2020 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 16:02:58 |
| שלום רב אליסה,
בהנחה שמדובר בתווי קניה- עקרונית, סעיף 14ח בחוק הגנת הצרכן מאפשר למנפיק תווי קניה להגביל את השימוש בתו הקניה בתנאי שהסייגים נקבעו מראש ומופיעים על גבי התווים, עם זאת, בשל המצב, באפשרותך לפנות אל בית העסק על מנת שישנו את תנאי השימוש ויאפשרו לך לרכוש מזון/מצרכים בסיסיים באמצעות תווי הקניה. היה והרשתות לא ישנו את מדיניותן, שר הכלכלה רשאי להפעיל את סמכותו ולקבוע בצו תנאי המבטל כל מגבלה במימוש תווי קניה המונעת רכישת מזון או מצרכים בסיסיים, דבר שלא יגרום הפסד עבור רשתות ובוודאי יסייע לציבור בתקופה קשה זו.
לתשומת ליבך, המועצה פנתה אל רשתות שיווק בבקשה לאפשר רכישה בתווים ומרמי לוי התקבלה תגובה חיובית.
היה ולא מדובר בתוי קניה תנסי לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 30/4/2020 18:16 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 18:16:02 |
| הי,
הכנסתי את המחשב שלי לתיקון במעבדה בבאר שבע לפני הקורונה. מסתבר שהוא נקלח לבדיקה למעבדה בתל אביב. התקשרתי לבקש לקבל אותו חזרה (מבלי לבצע את התיקון שהתברר כיקר מידי) ומאלצים אותי להגיע לקחת אותו מתל אביב, או לשלם על שליחות מתל אביב לבאר שבע אם אני רוצה לחסוך לעצמי את הנסיעה לתל אביב. האם זה חוקי? אין המעבדה בה הפקדתי את המחשב לתיקון (באר שבע) מחוייבת להחזיר לי אותו לאיסוף מבאר שבע?
יצויין כי הסניף הבאר שבעי סגור בשל כך שהקניונים סגורים כעת. ציפיתי לקבל את
המחשב בכל כתובת שיחפצו להחזיר לי אותו בה, אך בבאר שבע. זה מוגזם? | |
|
|
|
| 3/5/2020 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 14:44:35 |
| שלום רב ענת,
האם בעת מסירת המחשב נמסר לך המועד בו יוחזר לך המוצר?
האם השירות ניתן במסגרת הסכם בניכם? במידה שיש ברשותך הסכם, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/5/2020 15:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 15:53:43 |
| | המחשב יקר והם לא יכולים להפקיד אותו סתם אצל מישהו. את לא רוצה לתקן ועל הדרך לשלם גם על ההובלה ולכן נראה לי סביר לשלם רק על ההובלה אם את רוצה אותו כעת ולא כשהקניון יפתח. | |
|
|
|
| 30/4/2020 18:28 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 18:28:45 |
| שלום רב,
קנינו בפברואר השנה כרטיסי טיסה לנורבגיה לחודש יולי.
עקב הקורונה(בעיות סטריליות במטוס, שדות תעופה וכו) ברצוננו לבטל את הטיסה ולקבל החזר.
כרטיסי טיסה נירכשו מחברת תעופה פולנית.
האם יש סיכוי שנקבל החזר?
מה התהליך שאנו אמורים לנקוט?
עשינו גם ביטוח בחברת ביטוח הפניקס, אבל הביטוח נעשה אחרי שקנינו את הכרטיסים.
כנראה בחודש מרס .רגע לפני שהקורונה התפשטה בארץ.
אנו מעוניינים לשמור על בריאותינו ולכן החלטנו לא לטוס השנה.
נא עזרתכם איך לקבל החזר מחברת התעופה.
| |
|
|
|
| 3/5/2020 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 14:49:40 |
| שלום רב דנה,
האם לחברה המדוברת יש נציגות מוסמכת בישראל? באפשרותך לבדוק אם לחברה יש נציגות בישראל באמצעות אתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=581&Itemid=343&lang=he
אם כן, עליך לברר מה סוכם בניכם במקרה של ביטול עסקה ולאחריו לפנות אליה בכתב. | |
|
|
|
| 30/4/2020 11:16 |
לקוחה |
 | | מחבר: | לקוחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 11:16:05 |
| | שלום בכדי לשמור רכב על שמנו ולהתקדם בתהליך קניית רכב יד שניה באויס צריך לשלם מקדמה של 1000 שח ששולמה ב 09.03.20. עשינו זאת בימים האחרונים לפני שנכנסו הוראות הסגר המשק בתאריך-13.03.20. לקחנו באותו היום גם את הרכב לבדיקה עצמאית ב 630 שח והעברנו להם את הדוח של מה יש לתקן. אחרי שבועיים הם חזרו אלינו שהרכב תוקן ושנבוא עם שיק בנקאי. בשלב הזה היה כבר הסגר עם איסור להתניד מעבר ל 100 מ מהבית. לקח להם שבועיים שלמות ואנחנו לא לחצנו כי הבנו את העניין של ההסגר של המשק והקורונה.בעלי שאל בהודעת ווטסאפ אם הרכב שמור לנו והם עשו לנו סימן של לייק. זה הצריך כמובן ללכת לבנק להוציא שיק בנקאי ולהגיע לאויס עצמו. בגלל הקורונה לא יכלנו והכל היה סגור. ביום חמישי 21.04 ערב יום השואה הם שלחו ואטאפ אבל לא יכולנו לענות והם כתבו שהם יצטרכו לבטל את העסקה(לא רשמו שבוטלה העסקה!). חזרנו אליהם ביום ראשון 26.04 כשכבר היו הקלות שאנחנו רוצים להתקדם אך נאמר לנו שהרכב כבר הועבר למישהו אחר ואם הוא לא יקנה הם יעדכנו אותנו. מיותר לציין שה 1000 שח לא הוחזר לנו ולא כסף הבדיקה שעשינו עבור רכב זה וגם לא עדכנו אותנו. מבדיקה שעשינו הרכב כבר נמכר למישהו אחר.מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 30/4/2020 11:37 |
לקוחה |
 | | מחבר: | לקוחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 11:37:55 |
| | בזזמן ששילמנו 1000 שח לא חתמנו על שום מסמך רק קיבלנו קבלה | |
|
|
|
| 3/5/2020 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 09:46:12 |
| שלום רב גברת,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/5/2020 13:25 |
לקוחה |
 | | מחבר: | לקוחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 13:25:02 |
| לפני שאני פונה לבית העסק האם אני יכולה לדרוש מהם החזר על הבדיקה ששילמנו באופן פרטי עבור האוטו הזה? האם יש סיכוי לקבל מהם החזר על זה?
תודה | |
|
|
|
| 3/5/2020 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 13:47:40 |
| שלום רב גברת,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות ואם אין ברשותך הסכם, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 30/4/2020 10:38 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 10:38:32 |
| בוקר טוב,
האם הגיוני שמשך טיפול בתלונה לוקח חודש? כך נאמר במענה הקולי.
זה ממש דחוף לי בהקשר בריאותי. איך ניתן לסייע?
תודה. | |
|
|
|
| 3/5/2020 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 09:20:47 |
| שלום רב מאי,
לאור משבר הקורונה, שבעקבותיו נסגרו בתי עסק וכן המועצה לצרכנות עובדת במתכונת מצומצמת, ייתכן כי טיפול בתלונה יימשך זמן רב,
אנו מודים לך מראש על ההבנה.
| |
|
|
|
| 3/5/2020 11:15 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 11:15:07 |
| העסק שגיו פניתי פתוח וכל נסיונותי לטפל מולו עלו בתוהו למרות שששלחתי את ניסוח החוק ששלחתם
חייבת עזרה דחופה. | |
|
|
|
| 3/5/2020 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 13:24:59 |
| שלום רב מאי,
אבקש שתתאזרי בסבלנות.
אם זה דחוף לך תנסי אולי לשקול פניה לעורך דין פרטי. | |
|
|
|
| 3/5/2020 12:39 |
עלמה |
 | | מחבר: | עלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 12:39:30 |
| | היי, אני מנסה להשיג את הנציג שלכם במייל לגבי עניין שנמשך זמן רב ובטיפולכם ואין מענה, האם אתם פעילים?יש אול יטלפון שבו ניתן ליצור קשר? | |
|
|
|
| 3/5/2020 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 30/4/2020 14:45 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 14:45:23 |
| שלום,
רציתי להזמין פריט ריהוט שמיוצר בישראל וידעתי מראש שאין אותו במלאי אצל היצרן.
מצאתי חנות ישראלית באינטרנט שטענה באתר שיש להם אותו במלאי ולכן התקשרתי כדי לוודא אם יש להם מלאי במחסן שלהם.
נאמר לי שיבדקו במחסן ויודיעו לי ואכן אחרי מספר שעות חזרו אלי בטעה שיש. ביקשתי לוודא שבאמת יש להם את הפריט מכיוון שאני יודע שלייצרן אין אותו וכאשר נענתי בחיוב ביצעתי את העסקה דרך הטלפון ושילמתי עבור הפריט.
זמן האספקה היה בין 1-7 ימי עסקים ולאחר 9 ימי עסקים התקשרתי כדי לברר מה קורה עם ונאמר לי שזה לא אצלהם במלאי אלא מצאו 2 פריטים במלאי של היצרן ומנהל החנות הזמין אותם ושתוך כמה ימים זה ישלח.
לאחר עוד מספר ימים התקשרתי שוב ונאמר לי שהייצרן לא מצא את הפריט למרות שהוא מופיע במלאי שלו ולכן כרגע הוא לא מסופק.
המוכר בחנות מציע לי לבטל את העסקה, אבל זה לא מספק אותי, כיוון שאם מלכתחילה היה נאמר לי שהפריט לא במלאי מקומי שלו הייתי מחפש בחנויות אחרות וקונה מהן.
מה האפשרויות שעומדות לזכותי מבחינה חוקית?
האם יש אפשרות לדרוש אספקה של מוצר אחר יקר יותר במקום?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 3/5/2020 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 13:17:40 |
| שלום רב אלון,
מה הנזק שנגרם לך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר וכמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, היה ונגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לדרוש פיצויים מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 30/4/2020 12:30 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 12:30:45 |
| שלום
יש לי בעיה עם ספק ותשתית האינטרנט.
כבר למעלה משבוע אין אפשרות לגלישה באינטרנט
תואם לי להיום טכנאי בין השעות 8-10 בבוקר.
התקשרו אלי פעמיים(הטכנאי, והחברה) בשמונה וחמישה, ולא שמתי לב לשיחה, לאחר 10 דק חזרתי אליהם, אך הם אמרו לי שבגלל שלא עניתי דווח קריאת סרק ואני מחויב בדמי הטכנאי.
האם זה תקין? יש הגדרה כמה זמן על הטכנאי להמתין למענה מצידי?
האם הם לא מחויבים לעדכן כמה דק' לפני שהם מגיעים?
האם זה חוקי שלמעלה משבוע אין לי אינטרנט?
אודה למענה | |
|
|
|
| 3/5/2020 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 10:28:30 |
| שלום רב דוד,
האם הוצע לך להמתין לשיחה טלפונית כתחליף?
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;"
בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/5/2020 12:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 12:27:43 |
| לא תקין ואתה לא צריך להיות זמין ב-8:05 אלא בין 8-10 כפי שהטכנאי לא מחויב להיות זמין לך ב-8:05. יכול להיות שתצטרך לתבוע אותם בבית המשפט על הנושא. עם שירות כזה, גם מעבר לחברה אחרת לא יזיק.
בנוגע לפרק הזמן לתיקון, ראה ברישיון שהיתן לחברה ומופיע באתר משרד התקשורת, אם הם מוגבלים בפרק הזמן לתיקון. ראה גם אם הנושא מופיע בהסכם השירות בניתן לך או באתר החברה. | |
|
|
|
| 3/5/2020 12:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 12:59:28 |
| | ואם הוא לא מגיע, אתה זכאי לדעתי ל-600 ש"ח על פי חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 30/4/2020 11:38 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 11:38:17 |
| שלום, רכשתי ספרים במבצע של 1+1 ובמשלוח חינם עד הבית.
רכשתי 5 ספרים בעלות של 47 כ"א
רכשתי שני ספרים בעלות של 58 כ"א
וספר אחד בעלות של 68 שח
לדעתי העלות אמורה להיות 47+47+58+68=220 שח
אך חוייבתי לפי היקר מבינהם 68+58+58+47=231 שח. האם תקין?
תודה | |
|
|
|
| 3/5/2020 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 09:49:23 |
| שלום רב מורן,
באפשרותך לעיין בחשבונית/קבלה ולאחריו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובמידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/4/2020 08:28 |
רומן |
 | | מחבר: | רומן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 08:28:38 |
| שלום רב. בתאריך 10.4.2020 ביצעתי הזמנה באתר של חנות ace רהיטים למרפסת (שולחן וסאות). עקב נגיף הקורונה לא ניתן לאסוף את הפריטים מהחנות אלא רק ע"י משלוח עד הבית. באתר היה רשום שהספקה עד 18 ימי עסקים ובשירות לקוחות נאמר לי שעד 14 ימי עסקים. עד היום המוצר לא סופק לי ואין מענה בשום דרך למרות שבאתר שלהם רשום שהם נותנים מענה בוואטסאפ. כתבתי להם כמה פעמים בכל הדרכים האפשריות (מייל, וואטסאפ, פייסבוק) אבל ללא מענה. לטלפון הם גם לא עונים. התשלום היה בכרטיס אשראי ותשלום ראשון כבר ירד.
מה אני צריך לעשות במקרה הזה? האם אתם יכולים לעזור לי בקבלת מוצר שהזמנתי? | |
|
|
|
| 3/5/2020 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 09:08:33 |
| שלום רב רומן,
מה ברצונך לעשות לבטל או שיספקו לך את המוצר?
במידה שאתה מעוניין לבטל את העסקה, ראשית, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בטענה ל"כשל תמורה".
שנית, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב מכח חוק הגנת הצרכן, לפיו, בעסקה הנעשית במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט), קמה לצרכן לבטל את העסקה, במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה ואתה מעוניין שיספקו לך את המוצר, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 28/4/2020 03:35 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2020 | | שעה: | 03:35:49 |
| למה אין crm עגכני או אזור אישי נח במקום להפיק סיסמא לכל פנייה? יש תכנון לכך? מתי?
גם פניות שמנסה לברר לא כתוב מהות פנייה אלא רק סטטוס בקושי, זה דיי בסיסי ומיושן | |
|
|
|
| 30/4/2020 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 15:30:32 |
| שלום רב שמעון,
ראשית, ניתן להעביר את פנייתך(אשמח שתציין את מספר התלונה) או שבאפשרותך לפנות אל מנהל טכנולוגיה ומחשוב בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/Consumers_council_officials | |
|
|
|
| 30/4/2020 23:32 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 23:32:22 |
| למה אי אפשר לקבל ממנו תגובה עניינית?
המערכת שלכם לפי חיפוש שעשיתי בגוגל היא מ2009
העלתי כמה טענות- הצורך בסיסמא וזכירת מספר פנייה בכל פעם במקום לארגן אזור אישי מרוכז לכל פונה
וזה שמעבר לסטטוס לא כתוב משך זמן טיפול, כמה זמן נותר, לא מופיעות שם התגובות אלא מידע הכי בסיסי ובאופן הכי פשוט ומיושן שיש
בשנת 2020 אין אפילו תכנית לשנות זאת עזבו תאריך של כל זה אבל גם להגיד אם יש תכנית לא כותבים ושולחים אותי לטפסים או לפתוח עוד פניות
אז למה אני פונה כאן ומפרט את כל זה? לא מגיע לי מענה ברור וראוי? | |
|
|
|
|