| 5/5/2020 13:01 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 13:01:49 |
| אקדים ואכתוב, שאני משתייך למגזר החרדי, שיש בו כמה הרגלים והתנהגויות שונות מהמוכר.
שתיים מילדיי התחתנו בסוף חודש מרץ, באולמות המשויכות למגזר - הזמנת האולם כוללת את שירותי הקייטרינג, והתשלום חייב להתבצע במלואו עד שבועיים לפני התאריך המיועד. כך ששתי האולמות קיבלו את מלא התשלום.
עוד לפני התאריך המיועד כתבתי להם במייל שאני מחכה להבהרות מצדם לאור הנסיבות, ולא קיבלתי כל התייחסות.
בערב בו היה אמור להתקיים האירוע - האולם היה סגור.
הם לא הגיבו אפילו לבקשה לקבל את סידור הפרחים לאירוע שעשינו במתכונת שהייתה מותרת לפי הוראות משרד הבריאות.
במהלך חודש אפריל - אחד מהאולמות הגיב במייל לקוני - שכאשר הם יחזרו לעבודה הם יפעלו לפי הוראות הדין.
האולם השני, אפילו לא הגיב למייל.
בשיחת טלפון עם מנהל האולם, קיבלתי צעקות על עצם הבקשה שלי לקבל החזר על אירוע שלא התקיים.
השאלה שלי -
מה באפשרותי לעשות בכדי לקבל את ההחזר, שכן אני משלם בינתיים ריביות בבנק, כי להפיק אירוע חדש - מותאם לכללים, גם עלה לא מעט.
תודה מראש על תגובתכם. | |
|
|
|
| 6/5/2020 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 15:13:22 |
| שלום רב יהודה,
לא ציינת את מועד האירוע (תאריך)?
והאם בית העסק הציע לך חלופה אחרת? ואם כן, מה היתה תגובתך?
עקרונית, היה ומדובר בתקופה בה היו מגבלות ליציאה למרחב הציבורי ואיסור התקהלויות והתכנסויות בהתאם להנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה, שפורסמו אז כדלדקמן:"...חל איסור על התקהלות מאורגנת של יותר מ-2 אנשים..."
למידע רחב אנא כנס לקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1 (תוכל לקרוא תחת הכותרת"הנחיות לשגרה חדשה... התקהלויות והתכנסויות")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה וקיום האירוע לא התאפשר בשל המצב, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה להשיב את כספך, אולם, היה ובית העסק מציע לך חלופה אחרת, באפשרותך לשקול את החלופה ואם אינך מסכים לחלופה, תוכל לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט נימוק סירובך ופירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/5/2020 12:53 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 12:53:29 |
| | שלום, לפני כחודשיים הנתקתי מהוט והתחברתי ליס. את התשלומים החודשיים שולם להוט דרך הוראת קבע בבנק. לאחר מספר ימים ביקשתי התחברות לאינטרנט של הוט ונאמר לי כי צריך לשלם בכרטיס אשראיץ אמרתי כי ישנה הוראת קבע הנציגה אמרה שזה שונה ואפשר רק כרטיס אשראי. נתתי את הפרטים. אתמול אני רואה כי חייבו אותי בכרטיס אשראי על סיום התקשרות בהוט . וזה כאשר הוראת הקבע עדכנית. שוחחתי עם נציגה היא טענה כי חייבו אותי בכרטיס עבור הימים שעדיין הייתי מחוברת. האם זה תקין לחייב ללא רשותי? כאשר נתתי מספר כרטיס למטרה אחרת? אודה לתשובה | |
|
|
|
| 6/5/2020 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 14:55:45 |
| שלום רב רותי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...לפני כחודשיים הנתקתי מהוט והתחברתי ליס..."- האם הודעת לחברה על ההתנתקות? אם כן, האם נעשה בכתב?
אם כן, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/5/2020 11:47 |
נינה יזמאילובסקי |
 | | מחבר: | נינה יזמאילובסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 11:47:53 |
| שלום, רכשתי מכשיר חשמלי לניקוי הבית בשווי 15,0000 ש"ח מחברת תרמוסטאר. לאחר רכישה ביקשתי מהחברה לבטל את העסקה וזאת עד 14 יום מהרכישה. בחברה סירבו לבטל את העסקה בטענה "בגלל הקורונה". אני מבקשת לדעת מה הן זכויותי ואיך ניתן לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי.
תודה | |
|
|
|
| 6/5/2020 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 14:29:28 |
| שלום רב נינה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם שלחת הודעה בכתב בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר?
האם המוצר סופק לך?
האם תגובת החברה נעשתה בכתב?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) והן בעסקה פרונטלית (תקנות ביטול עסקה) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ככל ששלחת הודעת ביטול לחברה (בתוך 14 ימים) והמוצרים טרם סופקו לך, אני, מציעה כי תגיש פניה למועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 09:05 |
ח. ו. |
 | | מחבר: | ח. ו. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 09:05:09 |
| | רכשתי שובר מתנה בחנות ואני מעונינת להחזירו ולקבל את כספי חזרה והחנות מסרבת. מה אומר החוק? | |
|
|
|
| 6/5/2020 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 14:11:00 |
| שלום רב גברת,
מתי נרכש שובר המתנה?
האם נעשה שימוש בשובר מתנה?
| |
|
|
|
| 5/5/2020 08:01 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 08:01:36 |
| הי,
הזמנתי את כרטיס הטיסה דרך גוליבר תיירות.
הטיסה בוטלה והם טוענים שאפשר לקבל רק שובר עד סוף השנה / הזזת מועד ולא זיכוי כספי. כמו כן הם טוענים שהם תלויים בחברת התעופה ושאם יש תלונות אמורים לתבוע את חברת התעופה.
האם לפי חוק שירותי התעופה סוכנות התיירות מחויבת להחזיר במידה וביקשתי החזר כספי מלא?
אם הם לא מוכנים , האם צריך לתבוע אותם או את חברת התעופה? | |
|
|
|
| 6/5/2020 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 13:44:14 |
| שלום רב אופיר,
האם יש ברשותך הודעת ביטול הטיסה?
עקרונית, בהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, ניתן לדרוש את זכויות הצרכן בהתאם לסעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") לפיו חברה המבטלת טיסה מחויבת להשיב לצרכן את התמורה המלאה ששולמה עבור הכרטיס, או לתת לו כרטיס לטיסה חלופית והכל לפי בחירת הצרכן, על חברת התעופה להשיב לצרכנים את כספם בתוך 21 יום* ממועד משלוח הודעה בכתב.
ולצרכן עומדת האפשרות לפנות אל סוכנות נסיעות לסייע לו להשיב את כספו וזאת מכח סעיף 15 בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, הקובע כי:
"15. לשם קבלת פיצוי כספי או השבת תמורה, רשאי נוסע לבקש מנותן שירותי סוכנות הנסיעות שממנו רכש את כרטיס הטיסה לטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה, לסייע לו בקבלת ההטבות האמורות; ביקש הנוסע כאמור, יפנה נותן שירותי סוכנות הנסיעות למפעיל הטיסה, למארגן או למי מטעמם, למימוש זכאותו של הנוסע לאותן הטבות, בהתאם להוראות חוק זה"
*לידיעתכם, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
התיקון טרם נכנס לתוקף, והמועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה.
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפנה הן לחברת התעופה והן אל סוכנות הנסיעות בכתב לבירור העניין ולאחריו, אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 21:49 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 21:49:47 |
| | הבוט שלכם מהווה מטרד אמיתי בכניסה דרך הנייד. לא ניתן לסגור אותו...אין איקס והוא מכסה את המסך כולו. מפריע מאוד!!! | |
|
|
|
| 6/5/2020 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 10:35:39 |
| שלום איריס ותודה על המשוב. אנו מתנצלים על אי הנוחות. בקרוב נעלה גרסה חדשה לצ'אט בוט. כמו כן, באפשרות לעקוף את הצ'אט בוט ולהיכנס ישירות לפורום באמצעות לחיצה על קישור זה
https://www.consumers.org.il/forum/list.asp?fid=%7bdf15e7bd-b841-48de-b6bd-e3e6a3e8912c%7d | |
|
|
|
| 4/5/2020 21:29 |
עמית בר |
 | | מחבר: | עמית בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 21:29:07 |
| | שלום רב, מה הנוהל לגבי החזר כספי עכב ביטול מטעם חברת תעופה לכרטיס אשר נרכש מסוכנות נסיעות ישראלית הפועלת בישראל אך חברת התעופה אינה מקיימת טיסות לישראל ואף אינה מיוצגת בישראל ונכון לרגע זה לא מעבירה החזרים לסוכנויות ומהן ללקוחות? האם סוכנות הנסיעות מחוייבת בחוקי הצרכנות להשיב לי את כספי גם ללא קבלת החזר כלשהו מטעם חברת התעופה? | |
|
|
|
| 6/5/2020 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 10:10:44 |
| שלום רב עמית,
אשמח שתפרט את פנייתך- האם מדובר בטיסת ביניים?
האם יש ברשותך העתק מהודעת ביטול טיסה?
האם פנית אל סוכנות הנסיעות בעניין? אם כן, מה היתה תגובת סוכנות הנסיעות?
עקרונית, בהנחה שהיה מדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת, היה ניתן לדרוש את זכויות הצרכן בהתאם לסעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") חברה המבטלת טיסה מחויבת להשיב לצרכן את התמורה המלאה ששולמה עבור הכרטיס, או לתת לו כרטיס לטיסה חלופית והכל לפי בחירת הצרכן. על חברת התעופה להשיב לצרכנים את כספם בתוך 21 יום* ממועד משלוח הודעה בכתב.
ולצרכן היתה עומדת האפשרות לפנות אל סוכנות נסיעות מכח סעיף 15 בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, הקובע כי:
"15. לשם קבלת פיצוי כספי או השבת תמורה, רשאי נוסע לבקש מנותן שירותי סוכנות הנסיעות שממנו רכש את כרטיס הטיסה לטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה, לסייע לו בקבלת ההטבות האמורות; ביקש הנוסע כאמור, יפנה נותן שירותי סוכנות הנסיעות למפעיל הטיסה, למארגן או למי מטעמם, למימוש זכאותו של הנוסע לאותן הטבות, בהתאם להוראות חוק זה"
*לידיעתכם, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
התיקון טרם נכנס לתוקף, והמועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה, בעמוד זה.
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפנה אל סוכנות הנסיעות בכתב לבירור העניין ולאחריו, אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/5/2020 18:51 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 18:51:15 |
| שלום, המשפחתון של ילדינו נסגר בעקבות ההנחיות באמצע מרץ וחזר לעבוד במתכונת מצומצמת של עד 3 ילדים ב20 לאפריל, באו רק 2 ילדים.
ולכן על חודש אפריל לא גבו את הצ'ק, אבל אמרה לנו הגננת שהיא חייבת לנו x ימים על מרץ ואנחנו חייבים לה y ימים על חופשת פסח וחג עצמאות שבכל מקרה לא הייתה אמורה לעבוד ורוצה לקזז את זה.
הטענה שלה שכך כל הגנים עושים.
רציתי לשאול האם אנחנו צריכים לשלם על החופשה הזו, בהינתן שהילד שלנו לא בא בכל חודש אפריל בכלל? | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:31:16 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם (לעניין זה ראה הנחיות שמשרד הבריאות פרסם באתרו תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה" ובו צוין כי:
"...מוסדות החינוך אינם פועלים, ללא קשר למספר התלמידים במסגרת.
בכלל זה נסגרו גם הפנימיות, מעונות היום, המשפחתונים, מחנות הנוער, הקייטנות והצהרונים..." כמפורט באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4 (תחת הכותרת "הנחיות לשגרה חדשה... מוסדות חינוך..."), כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקל בסירוב מטעם בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
מומלץ להיכנס לאתר משרד הבריאות ולהתעדכן בהנחיות לשגרה חדשה,נכון להיום ההנחיות הינן כי:
"מערכת החינוך חוזרת ללימודים בהדרגה. חזרו ללמוד...
הפנימיות, מעונות היום, המשפחתונים, מחנות הנוער, הקייטנות והצהרונים סגורים."
בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a8 (תחת הכותרת" מוסדות חינוך") | |
|
|
|
| 5/5/2020 18:36 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 18:36:58 |
| תודה על המענה.
הטענה של המשפחתון זה שההסכם בין המשפחתון להורים הוא הסכם ארוך טווח, והחופשות כלולות בתשלום, ולכן אנחנו צריכים לשלם על החופשות שסוכמו מראש, אפילו שהגן היה סגור ברוב החודש, והילד שלנו בכלל לא היה כל החודש.
הטענה שלנו זה שכמו שאנחנו לא עבדנו כל החודש ולא מקבלים משכורת, כך אין סיבה שאם הילד שלנו לא היה כל החודש אנחנו נצטרך לשלם על החופשות, בעיקר כשהוא נפתח לאחר חופשת הפסח. | |
|
|
|
| 6/5/2020 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 09:33:30 |
| שלום רב אלי,
פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/5/2020 21:20 |
לאוניד |
 | | מחבר: | לאוניד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 21:20:59 |
| שלום,
רכשתי מוצר חשמלי מחנות אונליין ,לאחר זמן מה הגיע השליח אבל עם דגם אחר של המוצר.
יצרתי קשר עם החנות וכעבור זמן מה הם שלחו לי את המוצר הנכון אבל השליח אמר שלא אמור לקחת את המוצר השגוי.
יצרתי קשר שוב עם החנות ו,טועינים כי אלו שתי שליחויות שונות, כבר יותר משבוע אומרים לי שיאספו אותו.
אני אמור לשמור על המוצר כמו מחסן עד שהם לא יאספו אותו?
| |
|
|
|
| 5/5/2020 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:56:02 |
| שלום רב לאוניד,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול ועל הצדדים לפעול כקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן,כדלקמן:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/5/2020 00:42 |
לאוניד |
 | | מחבר: | לאוניד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 00:42:21 |
| אני לא מעוניין לבטל את העסקה- קיבלתי את המוצר שהזמנתי.
השאלה היא לגבי מוצר הלא נכון שגם קיבלתי והוא לא הוחלף\נלקח על ידי החנות.
האם יש זמן מקסימלי שחנות חייבת לקחת אותו או שאני אמור להחזיק\לשמור עד שהם יקחו ? | |
|
|
|
| 6/5/2020 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 09:26:36 |
| שלום רב לאוניד,
אם כך,פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/4/2020 11:08 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2020 | | שעה: | 11:08:21 |
| שלום,
רכשתי נעליים שהגיעו עם פגם שלא אפשר להשתמש בהם. מיד החברה לקחה אותן לתיקון אך מאז עברו חודשיים וללא מענה מצד החברה לגבי מצבן. האם ואיך ניתן לבטל העסקה ? | |
|
|
|
| 20/4/2020 08:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 08:00:29 |
| שלום רב נועה,
תוכלי לפרט מתי בוצעה העסקה ומתי סופק המוצר?
מתי גילית שהמוצר פגום?
האם ביקשת לבטל את העסקה או שבחרת לבצע תיקון?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ורק אם התיקון לא צלח,יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
| |
|
|
|
| 20/4/2020 09:52 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2020 | | שעה: | 09:52:23 |
| שלום רב,
- ההזמנה בוצעה באינטרנט בתאריך 13.2.2020
- ההזמנה סופקה בתאריך 19.2.2020
- ביום ההספקה של העליים ביקשתי מהחברה לבצע בהן תיקון (לא החזר או או זיכוי).
- ב - 23.2.2020 הגיע שליח מטעמם לאסוף את הנעליים לתיקון.
מאז ללא מענה מטעמם, פרט לכמה שאלות לקוניות כגון ״מה מס׳ ההזמנה שלך״. אך ללא שופ התייחסות לשאלותי לגבי מצב התיקון.
| |
|
|
|
| 22/4/2020 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2020 | | שעה: | 14:11:04 |
| שלום רב נועה,
ייתכן שבשל המצב וההנחיות לשגרה חדשה כמפורט באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4
לא מתאפשר להעניק שירות.
לעת עתה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, על מנת שיהיה לך תיעוד על כך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 09:01 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 09:01:32 |
| כך עשיתי. פניתי אליהם ויש לי תיעוד של חוסר המענה הממושך שלהם.
מה ניתן לעשות הלאה? | |
|
|
|
| 5/5/2020 17:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 17:12:08 |
| שלום רב נועה,
אחרי פנייתך בכתב לחברה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 30/4/2020 18:16 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 18:16:11 |
| הי,
הכנסתי את המחשב שלי לתיקון במעבדה בבאר שבע לפני הקורונה. מסתבר שהוא נקלח לבדיקה למעבדה בתל אביב. התקשרתי לבקש לקבל אותו חזרה (מבלי לבצע את התיקון שהתברר כיקר מידי) ומאלצים אותי להגיע לקחת אותו מתל אביב, או לשלם על שליחות מתל אביב לבאר שבע אם אני רוצה לחסוך לעצמי את הנסיעה לתל אביב. האם זה חוקי? אין המעבדה בה הפקדתי את המחשב לתיקון (באר שבע) מחוייבת להחזיר לי אותו לאיסוף מבאר שבע?
יצויין כי הסניף הבאר שבעי סגור בשל כך שהקניונים סגורים כעת. ציפיתי לקבל את
המחשב בכל כתובת שיחפצו להחזיר לי אותו בה, אך בבאר שבע. זה מוגזם? | |
|
|
|
| 3/5/2020 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 17:00:36 |
| שלום רב ענת,
האם בעת מסירת המחשב נמסר לך המועד בו יוחזר לך המוצר?
האם השירות ניתן במסגרת הסכם בניכם? במידה שיש ברשותך הסכם, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/5/2020 18:29 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 18:29:51 |
|
טינני זוכרת אם העת מסירת המחשב נמסר לי מועד ההחזרה, אבל למעשה אינני יחושבת שזה קשור.. הם כבר חזרו אלי ואמרו לי שניתן להוציא אותו בזמנו, אך מכיוון שנכנסנו לתקופת הקורונה בה נסגרו בתי העסק, הכל נכנס לפריז. לגבי השירות: הכנסתי מחשב לבדיקה בגלל תקלה. המעבדה החליטה ללא ידיעתי לשלוח את המחשה למעבדת האם בתל אביב - וזה בסדר גמור מבחינתי. מה הכוונה בשאלה האם יש הסכם? ברגע שאני מכניסה למוצר אלקטרוני לבדיקה/ תיקון - האם יש אוטומטית הסכם שלהו?
הסיכום היה שהם בודקים, מעדכנים מה התקלה וכמה יעלה התיקון, אני מחליטה האם אני מעוניינת לשלם ולתקן, ובכל מקרה מגיעה לקחת בחזרה מהם את המחשב אחרי או לפני תיקון. אך לא מתל אביב, אלא מבאר שבע. השינוי באיסוף מבאר שבע לתל אביב "בחסות הקורונה" הוא התקלה העיקרית מבחינתי.
האם זה "חוקי" ולגיטימי בגלל הקורונה לחייב אותי לשלם עבור שליחות מתל אביב שלא הייתי אמורה מראש לשלם עליה?
| |
|
|
|
| 4/5/2020 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 14:46:05 |
| שלום רב ענת,
לעניין הטענה לפיה:
"...הסיכום היה שהם בודקים, מעדכנים מה התקלה וכמה יעלה התיקון, אני מחליטה האם אני מעוניינת לשלם ולתקן, ובכל מקרה מגיעה לקחת בחזרה מהם את המחשב אחרי או לפני תיקון..." עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי נכס בידי נותן שירות), תשנ"ג-1993 קובע כי:
"1(א) עוסק המתקן או המחליף חלק בנכס, על פי הזמנת הצרכן, חייב להביא לידיעת הצרכן אם החלק מקורי, חליפי, משומש או משופץ, וכן חייב הוא להביא לידיעת הצרכן, לשם השוואת מחירים, מחירי החלק לפי סוגים כאמור.
(ב) המידע כאמור בתקנת משנה (א) יימסר, בכתב, לפני ביצוע העסקה."
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב, בהתאם לאמור בתקנות הגנת הצרכן, לאחריו, אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/5/2020 20:28 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 20:28:33 |
| | השאלה שלי היא אך ורק לגבי עניין עלות ההובלה של המחשב חזרה לבאר שבע , לא לגבי כל סוגיה אחרת. אשמח לקבל על זה תשובה | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:58:21 |
| שלום רב ענת,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו הגישי תלונה על מנת לבדוק את פנייתך מול בית העסק. | |
|
|
|
| 3/5/2020 22:44 |
יחיאלה |
 | | מחבר: | יחיאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 22:44:40 |
| הזמנו רכב להשכרה בחול דרך חברת השכרה.בעקבות הקורונה ביטלנו את העסקה והחברה קיבלה הודעת ביטול ואישרה את הביטול.
התשלום על העיסקה נעשה בקרדיט של 10תשלומים ועד לרגע זה כבר שולמו 6 תשלומים.החברה לא מוכנה לזכות אותנו בסכום שכבר שולם מיידית והחליטה להחזיר את התשלום ב4 תשלומים (כי נשארו לנו עוד4 תשלומים מה גם שעברו 30 ימי עסקים שאחריהם אנחנו אמורים לקבל את הכסף לפי החוק)
האם יש חוק שקובע איך צריך לזכות בעסקת תשלומים בקרדיט?
תודה מראש על תשובתכם | |
|
|
|
| 5/5/2020 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 10:14:00 |
| שלום רב יחיאלה,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה סוכם במקרה של ביטול העסקה, וכיצד תתבצע השבת הכספים?
היה ולא צוינו פרטים הללו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/5/2020 10:45 |
יחיאלה |
 | | מחבר: | יחיאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 10:45:07 |
| | תודה על התגובה,בהסכם ההתקשרות לא רשום על אפשרות הביטול.אפעל בהתאם להנחיות שאמרת.תודה | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 4/5/2020 20:15 |
Mor |
 | | מחבר: | Mor (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 20:15:07 |
|
שלום,מוצר ארוז ( סוכריות ארוזות) שנקנו ברשת גדולה ביום שישי בשעה 13:00 והוחזרו ביום ראשון בשעה 10:00, כיצד אמורים לקבל החזר כספי עליו? שילמתי במזומן,האם אני צריכה לקבל זיכוי או מזומן | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:33:34 |
| שלום רב מור,
מהי מדיניות של בית העסק(תוכלי לבדוק בשילוט החזרת טובין)?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות ביטול עסקה, יחד עם זאת בתקנות ביטול עסקה מופיעה רשימה בהם אין זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצרי מזון, טובין פסידים(מתכלים) ראי מידע מפורט בעניין מדריך לביטול העסקה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations
בנוסף, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציב שילוט מדיניות החזרת טובין, ועל כן, יהיה עליך לבדוק את המדיניות של בית העסק (אם הוא מאפשר ביטול עסקה/החלפה או שלא מאפשר) ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 4/5/2020 17:49 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 17:49:51 |
| התקשרתי לחברה שסיפקה לי מוצר כדי להגיד שחלק בו לא עובד והם לא עונים לפניות בטלפון בגלל המצב. ניסיתי לפנות באינטרנט והאתר שלהם לא עובד
מה לעשות? | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:20:23 |
| שלום רב דודו,
האם יש לך אמצעי תקשורת אחרים? אם כן, תנסה לפנות אל החברה.
בהנחה שהתשלום שולם באמצעות כרטיס אשראי תנסה לפנות אולי לחברת האשראי בכדי לקבל פרטי התקשרות לחברה.
| |
|
|
|
| 4/5/2020 11:02 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 11:02:50 |
| רכשתי דרך אתר תיירות בארץ חבילת נופש הכוללת טיסות מלון והפלגה.
בעקבות ווירוס הקורונה בוטלו השרותים השונים על ידי המפעילים שלהם.
בדרישה שלי לחברת התיירות ביקשתי לקבל החזר כספי בעקבות הביטול אך הם לא מוכנים להשיב לי את כל הסכום אלא לספק לי זיכוי למועד אחר שאחליט.
מה החוק קובע במקרה כזה? | |
|
|
|
| 5/5/2020 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 14:13:47 |
| שלום רב אלעד,
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות לשגרה חדשה בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא במקרים המפורטים בתקנות, בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה...יציאה למרחב הציבורי...")
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ולא התאפשר מתן השירות,באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות, היה והחלופה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך,עליך לפנות אל בית העסק תוך נימוק סירובך לאחריו, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/5/2020 16:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:17:08 |
| שלום רב אלעד,
הנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה נכון להיום נקבע כי:
"בוטלה המגבלה ליציאה למרחב הציבורי וניתן ללכת לכל מקום למעט מקומות שפעילותם אסורה (מפורטים תחת "עסקים, חנויו ושירותים").אסורה הכניסה לחופי ים, פארקים, גני משחקים ומתקני ספורט ציבוריים..." להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a8 | |
|
|
|
| 4/5/2020 17:08 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 17:08:57 |
| שלום,
אני רשומה לשיעור אנגלית קבוצתי, והשיעורים הופסקו בעקבות הקורונה.
שילמתי מראש באשראי עד 30 ביוני.
בנוהל ההרשמה מצוין כי לא ניתן לקבל החזר כספי לאחר 20/03, וכי אין ביטול חוג רטרואקטיבי והחזר כספי בגינו.
האם בעקבות המצב אני זכאית להחזר כספי עבור השיעורים שלא התקיימו? | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:13:40 |
| שלום רב דליה,
עקרונית, משרד הבריאות פרסם הנחיות לשגרה חדשה, נכון להיום בו נקבע כי:
"...בוטלה המגבלה ליציאה למרחב הציבורי וניתן ללכת לכל מקום למעט מקומות שפעילותם אסורה (מפורטים תחת "עסקים, חנויו ושירותים").
אסורה הכניסה לחופי ים, פארקים, גני משחקים ומתקני ספורט ציבוריים, כמפורט באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a8
לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, בעבור התקופה בה לא קיבלת את השירות וזאת בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
במידה שאת מעוניינת שאנו נבדוק את פנייתך,הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/5/2020 16:23 |
אמי |
 | | מחבר: | אמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 16:23:09 |
| אני מקימה אתר באינטרנט למכירת בגדים
האתר מופנה רק לישראלים
אני חייבת שהתיאור של הבגדים יהיה בעברית?
תודה רבה
אמי | |
|
|
|
| 5/5/2020 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 15:50:54 |
| שלום רב אמי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שפנייתך הינה בעבור בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך, לפיכך, תנסי אולי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 4/5/2020 15:55 |
Mor |
 | | מחבר: | Mor (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 15:55:38 |
| | שלום,מוצר ארוז ( סוכריות ארוזות) שנקנו ברשת גדולה ביום שישי בשעה 13:00 והוחזרו ביום ראשון בשעה 10:00, כיצד אמורים לקבל החזר כספי עליו? שילמתי במזומן,האם אני צריכה לקבל זיכוי או מזומן | |
|
|
|
| 5/5/2020 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 15:43:48 |
| שלום רב מור,
מהי מדיניות של בית העסק(תוכלי לבדוק בשילוט החזרת טובין)?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות ביטול עסקה, יחד עם זאת בתקנות ביטול עסקה מופיעה רשימה בהם אין זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצרי מזון, טובין פסידים(מתכלים) ראי מידע מפורט בעניין מדריך לביטול העסקה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations
בנוסף, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציב שילוט מדיניות החזרת טובין, ועל כן, יהיה עליך לבדוק את המדיניות של בית העסק (אם הוא מאפשר ביטול עסקה/החלפה או שלא מאפשר) ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 4/5/2020 14:54 |
ניר שגיב |
 | | מחבר: | ניר שגיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 14:54:49 |
| לאחרונה רכשתי דרך אתר של חברת דיו למדפסות צבע למדפסת.
בקנייה ובמייל רשום שאקבל את הסחורה עד ה3.5 עם שליח.
לא קיבלתי את מה שקניתי ולא ניתן להשיג את החברה בטלפון וגם לא בווטסאפ כמו שהם מבקשים. | |
|
|
|
| 5/5/2020 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 15:36:56 |
| שלום רב ניר,
מה ברצונך לדרוש?
מהו מועד ביצוע הרכישה?
אתה מציין כי:
"... בקנייה ובמייל רשום שאקבל את הסחורה עד ה3.5 עם שליח... ולא ניתן להשיג את החברה בטלפון וגם לא בווטסאפ כמו שהם מבקשים..."- האם ניסית לפנות אל בית העסק באמצעות דוא"ל?
אם לאו, אנא פנה אל החברה בכתב בכדי שיהיה לך תיעוד. | |
|
|
|
| 3/5/2020 18:53 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 18:53:39 |
| שלום רב,
לפני כחודשיים הסרתי את עצמי מרשימת דיוור של חברה גדולה, בהתאם לדרישות ההסרה שבמייל הפרסומת שלה. לא קיבלתי יותר הודעות פרסומת במייל מאותה החברה, אך חודש וחצי לאחר מכן התחלתי לקבל הודעות פרסומת מטעמה בפלאפון. קיבלתי עד כה 4 הודעות פרסומת בפלאפון. בפלאפון מצוין כי אפשר להסיר את עצמי באמצעות החזרת הספרה "1". האם בקשת ההסרה שלי, שהתקבלה לפני כחודשיים במייל, תקפה גם להודעות פרסומת בפלאפון? או שעליי לבקש להסיר עצמי בכל פלטפורמה בנפרד? מה קבעו בתי המשפט בעניין זה והאם אני זכאי לפיצוי עבור 4 הודעות הפרסומת בפלאפון?
הייתי שמח לקבל לעזרה!
תודה,
יוסי | |
|
|
|
| 5/5/2020 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 09:53:05 |
| שלום רב יוסי,
ראה מידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law (ישנם גם פסקי דין בדף זה).
בנוסף, ראה את פסיקת בית המשפט העליון בעניין "חוק הספאם" כמפורט באתר המועצה הישראלית בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/spam_court | |
|
|
|
| 5/5/2020 11:34 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 11:34:11 |
| התגובה שלכם לא מחדשת דבר. את החומר קראתי לפני כן.
אשמח אם תתייחסו לשאלה שלי עצמה! אני שואל, שוב, האם שליחת הודעת הסרה במייל, "תוספת" גם לגבי הודעות פרסומת שנשלחות מאותה החברה בדיוק ב-SMS? או שעליי לבצע הסרה נפרדת במייל והסרה נפרדת ב-SMS?
הלינקים שהבאתם לא מכילים תשובות לשאלה זו. אודה לעזרתכם.
יוסי | |
|
|
|
| 5/5/2020 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 15:20:25 |
| שלום רב יוסי,
עקרונית, החוק מאפשר לכל מי שהסכים תחילה לקבל דברי פרסומת – אם באופן מפורש, ואם בעת רכישת מוצר או שירות - לשלוח הודעת סירוב בכל עת. המשך משלוח דברי פרסומת לאחר קבלת הודעת סירוב מהנמען מהווה הפרה של החוק.
על כן, ומתיאור בפנייתך לפיו :
"...לפני כחודשיים הסרתי את עצמי מרשימת דיוור של חברה גדולה..." באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקל בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניינך. | |
|
|
|
|