| 5/5/2020 21:13 |
יר |
 | | מחבר: | יר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 21:13:21 |
| שלום רב,
ביטלתי חופשת קיץ, דרך סוכן הנסיעות.
הובטח לי החזר כספי תוך מקסימום 45 ימי עסקים.
עכשיו לאחר שעבר יותר מחודש, בסוכנות טוענים שקיבלו אישור מהממשלה לתת את הזיכוי רק לאחר 90 ימי עסקים,
האם הדבר חוקי?
ע"פ בדיקה שערכתי בחברת הטיסה, ההזמנה בוטלה כבר באותו היום.
אודה לתשובתכם
| |
|
|
|
| 5/5/2020 21:22 |
יר |
 | |
|
| 7/5/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 13:14:24 |
| שלום רב אדון,
בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן(על ידי חברות התעופה), תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה, אולם,התיקון טרם נכנס לתוקף, והמועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה.
לכן, במידה שיש ברשותך תגובת החברה בכתב, אני, מציעה כי תפנה אליהם ותציין את האמור לעיל, ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/5/2020 21:43 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 21:43:36 |
| שלום, רכשתי מכשיר חדש באי בר. בעקבות העסקה החדשה והחלפת המכשיר היו צריכים להפסיק את התשלומים ולזכות אותי על הסכום שנשאר. במשך חצי שנה ממשיכים לחייב אותי וכל פעם אומרים שחודש הבא יבוטלו התשלומים כל פעם יש להם תרוץ אחר למה זה לא נעשה. במקביל קיבלתי מכשיר חדש שבתקופה של חמישה חודשים התקלקל שלוש פעמים. עכשיו אני כבר חודשים עם מכשיר שלא עובד ללא מענה משרות הלקוחות ניסיתי טלפונית, שליחת הודעה ובאתר. אני רוצה לקבל החזר על המכשיר והתקופה שלא היה בשימוש ולקבל את הזיכוי שמגיע לי על מכשיר שאינו ברשותי. אני כבר אובדת עצות. יש לי תאומות בבית ששותות נוטרילון ואני חודשים מעלה שישיות מים ומשלמת על מכשיר שלא עובד. אשמח לדעת מה אני יכולה לעשות
תןדה מראש
הדס | |
|
|
|
| 7/5/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 13:02:13 |
| שלום רב הדס,
לעניין הטענה כי:
"...במקביל קיבלתי מכשיר חדש שבתקופה של חמישה חודשים התקלקל שלוש פעמים. עכשיו אני כבר חודשים עם מכשיר שלא עובד ללא מענה משרות הלקוחות ...- האם פנית אל נותן השירות(כמפורט בתעודת האחריות)?
האם פנית אל החברה בכתב תוך פירוט כל השתלשלות העניינים? אם כן, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניינך.
| |
|
|
|
| 5/5/2020 21:14 |
יר |
 | | מחבר: | יר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 21:14:42 |
| שלום רב,
ביטלתי חופשת קיץ, דרך סוכן הנסיעות.
הובטח לי החזר כספי תוך מקסימום 45 ימי עסקים.
עכשיו לאחר שעבר יותר מחודש, בסוכנות טוענים שקיבלו אישור מהממשלה לתת את הזיכוי רק לאחר 90 ימי עסקים,
האם הדבר חוקי?
ע"פ בדיקה שערכתי בחברת הטיסה, ההזמנה בוטלה כבר באותו היום.
אודה לתשובתכם
| |
|
|
|
| 7/5/2020 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 12:48:45 |
| שלום רב אדון,
בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן(על ידי חברות התעופה), תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה, אולם,התיקון טרם נכנס לתוקף, והמועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה.
לכן, במידה שיש ברשותך תגובת החברה בכתב, אני, מציעה כי תפנה אליהם ותציין את האמור לעיל, ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:42 |
א ב ה |
 | | מחבר: | א ב ה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:42:37 |
| שלום רב
הזמנו הרבה לפני הקורונה שיט שבועי במנו ספנות, מנו מבטלים ביוזמתם את השיט ולא מוכנים להשיב את הכסף במלואו, הם מחייבים דמי ביטול בגובה של 49 יורו לאדם
האם מותר להם לגבות דמי ביטול אם הם ביטלו ביוזמתם את השיט?? | |
|
|
|
| 5/5/2020 17:14 |
אודי |
 | | מחבר: | אודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 17:14:00 |
| למבטלים בחודש אפריל הוחזר מלא הכסף מחודש מאי הם מבטלים ביוזמתם וגובים דמי ביטול לכל אדם....
נשמח לשמוע אם זה מקובל ומותר להם.... | |
|
|
|
| 5/5/2020 18:14 |
אסתר |
 | |
|
| 7/5/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 09:56:50 |
| שלום רב אודי ואסתר,
עליכם לפנות אל בית העסק בכתב על מנת לברר מכח מה דורשת החברה דמי ביטול ככל שהביטול נעשה על ידה?
לאחריו, הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתכם. | |
|
|
|
| 5/5/2020 18:14 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 18:14:12 |
| שלום רב!
לפני מספר חודשים קניתי מגהץ קיטור. מעט לאחר הקנייה מכל המים של המגהץ נשבר, כתוצאה מרשלנות. פניתי לחנות כדי לברר אודות חלקי חילוף. החנות הפנתה אותי ליבואן. לאחר מספר ימים היבואן הודיע לי שאין לו חלק חילוף מתאים, כיון שהמגהץ הוא מדגם חדש. היבואן הציע לי לפנות לחברה עצמה. פניתי אליהם. הזמינו לי חלק חילוף, ואמרו שיגיע תוך כמה חודשים. לאחר כחודשיים הגיע חלק חילוף- לא מתאים. כשאר פניתי לחברה, אמרו לי שעלי לנסוע למעבדה שלהם. נסעתי. שם אמרו לי שאין להם חלק חילוף מתאים, וזיכו אותי בתשלום על החלק החילופי. הפנו אותי לשירות אחר, שאולי בו אשיג חלק חילופי, אך גם שם נתקלתי בתגובה זהה: המגהץ מדגם חדש, ואין לו חלק חילוף מתאים, וגם אין לדעת מתי יהיה.
ואני רוצה לדעת: למי עלי לפנות? אני זקוקה למגהץ בדחיפות. האם מותר בכלל לייבא מגהץ שאין לו חלקי חילוף תואמים? ומה בעניין החברה שעיכבה אותי מספר חודשים בטענה שיש להם חלק מתאים, ולבסוף לא, ומה לגבי הוצאות ההגעה למעבדה? על מי הן מוטלות? אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 7/5/2020 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 09:41:36 |
| שלום רב אסתר,
מה עלות המוצר?
עקרונית, סעיף 3 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"(א) יצרן של טובין אשר נמכרו לצרכן יספק, על פי דרישת הצרכן, חלקי חילוף לשם תיקון הטובין, עד תום תקופת האחריות שנקבעה לטובין.
(ב) בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א), יצרן של טובין אשר מחירם במועד הרכישה עולה על 300 שקלים חדשים יספק, על פי דרישת הצרכן שרכשם, חלקי חילוף לשם תיקון הטובין עד תום שנה לאחר תום תקופת האחריות שנקבעה לטובין."
במידה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות שלעיל, באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, לאחריו אם תתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/5/2020 09:48 |
סוניה |
 | | מחבר: | סוניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 09:48:22 |
| רכשתי כרטיסי טיסה לפני כחצי שנה דרך סוכנות נסיעות (טלטוס). הטיסה בוטלה על ידי חברת התעופה (LOT) ומאפשרת לקבל החזר כספי.
סוכנות הנסיעות דורשת ממני לשלם דמי טיפול בהחזר ע"ס 100 ש"ח לנוסע. האם חוקי?
תודה! | |
|
|
|
| 5/5/2020 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 13:53:26 |
| שלום רב סוניה,
האם יש לך הודעת ביטול טיסה מחברת התעופה?
באפשרותך לבדוק אם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל באמצעות אתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=8968-2020-05-05-06-38-16&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he
עקרונית, במידה שמדובר בביטול טיסה שנעשתה על ידי חברת התעופה, באפשרותך לפנות אל חברת התעופה על מנת שתפעל בהתאם לקבוע בסעיפים 6(א)(2) וסעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012,(להלן:"חוק שירותי תעופה") וכן ניתן לפנות אל סוכנות התעופה מכח סעיף 15 בחוק שירותי תעופה, כדלקמן:
"6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
...
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;..."
סעיף 3(א)(2) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"... השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;"
"15. לשם קבלת פיצוי כספי או השבת תמורה, רשאי נוסע לבקש מנותן שירותי סוכנות הנסיעות שממנו רכש את כרטיס הטיסה לטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה, לסייע לו בקבלת ההטבות האמורות; ביקש הנוסע כאמור, יפנה נותן שירותי סוכנות הנסיעות למפעיל הטיסה, למארגן או למי מטעמם, למימוש זכאותו של הנוסע לאותן הטבות, בהתאם להוראות חוק זה"
לתשומת ליבך, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
התיקון טרם נכנס לתוקף, והמועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה.
היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 17:02 |
סוניה |
 | | מחבר: | סוניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 17:02:01 |
| תודה על התשובה, אבל עדיין לא לגמרי ברור לי:
1. את ההחזר אני אמורה לדרוש מהסוכנות ולא מחברת התעופה, נכון?
2. לגבי ההחזר עצמו - אין ויכוח מצד הסוכנות על ההחזר, הם רק דורשים דמי טיפול בהחזר שמחושב על בסיס 100 ש"ח כפול מספר הנוסעים.
אני מנסה להבין האם:
1. הם רשאים על פי החוק לגבות דמי טיפול אלו
2. האם תקין שדמי הטיפול מחושבים בהתאם למספר הנושסעים (הרי בוצעה עסקה אחת והיא לא קשורה למספר הנוסעים (במקרה שלי 3)
בקישור הבא ניתן לראות את ההתייחסות של טלטוס לנושא ביטולים. האם המקרה שלי תואם לאחד המצבים?
https://www.teletus.co.il/terms_conditions.html
המון המון תודה!! | |
|
|
|
| 7/5/2020 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 09:08:24 |
| שלום רב סוניה,
לא ענית לשאלתי הראשונה.
שנית, בעניין שאלה 1- עליך לפנות אל חברת התעופה, ככל שיש ברשותך הודעת ביטול טיסה, בנוסף, באפשרותך לפנות אל סוכנות הנסיעות על מנת שתסייע לך לקבל את כספך, וזאת מכח סעיף 15 בחוק שירותי תעופה.
לעניין שאלה שניה- עליך לפנות אל סוכנות הנסיעות בהתאם לקבוע בסעיף 6(א)(2)בחוק שירותי תעופה, כאמור לעיל, וכן לדרוש מכח מה סוכנות הנסיעות דורשת זאת ממך?
אחרי שתפני אל סוכנות הנסיעות והןאל חברת התעופה בכתב, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 17:55 |
אלון פנטו |
 | | מחבר: | אלון פנטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 17:55:04 |
| | חניך בקורס מורי דרך במוסד מסויים. מתכונת מקורית- שעורים פרונטליים פעם בשבוע וסיור שטח פעם בשבוע. מאז המשבר, לימודים בזום, לא נתתי הסכמתי לכך, וביטול הסיורים, ואין צפי חזרה באופק (כיתה של 45 תלמידים). לאור זאת, פניתי למכון לביטול השתתפות וקיבלתי תשובה שלילית. מה זכויותיי? | |
|
|
|
| 7/5/2020 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 08:42:21 |
| שלום רב אלון,
עקרונית, נכון להיום, הנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה, קובעות כי:
"בוטלה המגבלה ליציאה למרחב הציבורי וניתן ללכת לכל מקום למעט מקומות שפעילותם אסורה (מפורטים תחת "עסקים, חנויו ושירותים")..." כמפורט בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a4
(תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה...עסקים חנויות ושירותים" "חינוך")
עם זאת, יש לציין כי לפני כן, הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי, ולכן יש לבדוק אם ולפיכך עמדת המועצה לצרכנות היתה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, עליך לבדוק אם בית העסק המדובר מורשה לפעול או לאו, היה ואינך מקבל את השירות בדרך שהובטח לך בעת ביצוע ההסכם, וזאת בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות תוך נימוק סירובך לחלופה שניתנה לך על ידי בית העסק (מתן השירות באופן מקוון), היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
במידה שאתה מעוניין שאנו נבדוק את פנייתך,הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:42:55 |
| שלום,
רכשתי טלוויזיה ותואם טכנאי לבין שעות 09:00-11:00 בבוקר.
טכנאי הגיע רק בשעה 14:10 - 3 שעות מעבר לשעת ההתקנה האחרונה.
דיברתי עם שירות לקוחות ואמרו לי שטכנאי היה חולה ולא אוכל להגיש פניה בזמן הקורונה כי זה לא תופס. לא טרחו אפילו לעדכן שהם מאחרים.
לא מקובלת עלי התשובה ואני רוצה לבדוק את הסוגיה תרם אגיש פניה. | |
|
|
|
| 6/5/2020 17:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 17:24:02 |
| שלום רב אורן,
אתה מציין כי:
"...טכנאי הגיע רק בשעה 14:10 - 3 שעות מעבר..."
לאחריו אתה מציין כי תגובת החברה היתה כי:
"...ואמרו לי שטכנאי היה חולה ..."- מתיאור בפנייתך הטכנאי הגיע בחלוף 3 שעות ואילו בתגובת החברה עולה לכאורה שהטכנאי היה חולה, אז נשאלת השאלה האם הטכנאי הגיע או לאו?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מקנה לצרכן הזכות לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק בהתאם לתנאים הקבועים בדין, ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
עם זאת, יצוין כי סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן קןבע כי:
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה ראה את הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה").
| |
|
|
|
| 6/5/2020 18:28 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 18:28:21 |
| היי, תודה על התשובה.
הטכנאי היה אמור להגיע בין 9 ל 11 בבוקר. הוא כן הגיע בסוף, אבל בשעה 14:10 בצהריים.
לפי השיחה עם שירות לקוחות אני מבין שטכנאי היה חולה ויתר העבודות שלו עברו לטכנאי חולה.
השיחה מול המוקד נעשתה בדיעבד על מנת להבין את סיבת האיחור וחוסר ההתקשרות בגין האיחור.
בדיעבד החברה תמיד יכולה להגיד שטכנאי היה חולה וככה לצאת צודקים תמיד שלא יכלו למנוע את המקרה.
השאלה היא האם גם בתקופת הקורונה, אין צורך בהודעה על איחור ? וטכנאי יכול להגיע מתי שמתחשק לו ללא הודעה מוקדמת?
כיצד מאמתים את הנושא. | |
|
|
|
| 7/5/2020 08:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 08:12:26 |
| שלום רב אורן,
תוכל לקבל מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בעניין"חוק הטכנאים" כפי שציינתי לעיל, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue (תחת השאלות:"האם החברה נותנת השירות רשאית להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום?", "האם נותן השירות רשאי לדחות את ביקור הטכנאי לאחר שתואם?")
בכל מקרה, וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך,אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתך, ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:58 |
תיאורה |
 | | מחבר: | תיאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:58:33 |
| שלום
רכשתי טלויזיה והזמנתי טכנאי להגיע להתקנה בין 12:00 ל14:00. הוא התקשר בשעה 13:00 להגיד שמאחר. הוא התקשר שוב בשעה 18:30 להגיד שעוד חצי שעה מגיע. הוא הגיע ב19:30. פניתי לחברה לבקש 600שח עבור איחור מעל 3 שעות. הם אמרו שבזמן נגיף קרונה זה לא שייך. יש איחורים. הם גם אמרו שלא חייבים לשלם כי הסכמתי לאיחור לא הסכמתי, אמרתי לו "אין לי ברירה אלא לחכות לו עד שיגיע". האם זה נכון שחוק טכנאי לא תקף עכשיו? מדובר ב27/4. תודה | |
|
|
|
| 5/5/2020 17:09 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 17:09:25 |
| | מצטרף לשאלה - קיבלתי בדיוק את אותה התשובה לאחר שציינתי שיש חוק הטכנאים. | |
|
|
|
| 6/5/2020 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 17:37:50 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מקנה לצרכן הזכות לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק בהתאם לתנאים הקבועים בדין, ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה ראה את הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת:"הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18 א)ג( לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה").
בכל מקרה,בהנחה שטרם פנית אל בית העסק בכתב, יש לשלוח מכתב מפורט לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
גבע |
 | | מחבר: | גבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:42:56 |
| שלום רב, הזמנו אירוע יום הולדת לביתנו בפארק טרמפולינות ל 27.3 במועד זה חל איסור על קיום אירועים מסוג זה (שעדיין קיים). המקום מסרב להשיב מקדמה בסך 1000 שח אלא רק לתאם מחדש. כרגע עוד לא ניתן לתאם מחדש אירועים מסוג זה, ואין שום רלבנטיות לקיים יום הולדת באיחור של מספר חודשים.
יש לציין כי אשתי ביקשה לבטל את האירוע בטווח של 24 שעות ממועד ביצוע העסקה המקורי (העסקה בוצעה ב 4.3, ניסיון הביטול ב 5.3), אולם המקום סירב, להבנתי גם זה בניגוד לחוק.
כיצד ניתן לפעול לקבלת החזר מלא של המקדמה? | |
|
|
|
| 6/5/2020 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 17:28:53 |
| שלום רב גבע,
עקרונית, היה ומדובר בתקופה בה היו מגבלות ליציאה למרחב הציבורי ואיסור התקהלויות והתכנסויות בהתאם להנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה, כפי שפורסמו כדלקמן:"...חל איסור על התקהלות מאורגנת של יותר מ-2 אנשים..."בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a1 (תוכל לקרוא תחת הכותרת"הנחיות לשגרה חדשה... התקהלויות והתכנסויות")
לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה וקיום האירוע לא התאפשר בשל המצב, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה להשיב את כספך, אולם, היה ובית העסק מציע לך חלופה אחרת, באפשרותך לשקול את החלופה ואם אינך מסכים לחלופה, תוכל לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט נימוק סירובך ופירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
ובמידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך בטרם תפנה לבית המשפט, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 30/4/2020 23:35 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 23:35:10 |
| שלום
בהתאם לחוק זיהוי עוסק טלפוני חברות הסלולר הן בין החברות שמחוייבות במתן שירות ממספר מזוהה.
חברת הוט לא פועלת כך במסגרת תקופת הקורונה ורציתי לדעת האם זה תקין? האם יש תקנות שכאלו? זו לא פגיעה בצרכן שמקבל שיחות ממס' חסוי ולא מזוהה?
העובדים שעובדים מהבית טוענים שמוציאים שיחות מהטלפון שלהם. אין רצון בטלפון האישי שלהם אבל למה החברות לא משקיעות גם בצרכן עד הסוף במידע ובחיבור המערכות- איך הם יודעים לתת שירות, לפתוח פניות דרך הבית אך שיוך למוקד החברה לא ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 3/5/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 15:33:01 |
| שלום רב חן,
תנסה לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין סעיף 18ג בחוק הגנת הצרכן, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 6/5/2020 15:43 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 15:43:54 |
| והיכן התגובה שלכם בעניין, אין לכם SAY בנושא?
| |
|
|
|
| 6/5/2020 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 17:16:13 |
| שלום רב חן,
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, אחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן ולכן הוצע לך לפנות אליה על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
בנוסף, ראה הודעות מיוחדות בעקבות וירוס הקורונה באתר הרשות בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona
יחד עם זאת, אם ברצונך לפנות אלינו, רצוי בתחילה לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 5/5/2020 16:09 |
שמחה |
 | | מחבר: | שמחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 16:09:05 |
| ביטלתי מנוי ותיק ( מעל 25 שנה)אין לי את ט' ההצטרפות עם כל התנאים. התעוררו 2 בעיות:
1. הם טוענים שהחיוב הוא ע' חודש אחורה. ז"א אצטרך לשלם חודש נוסף. מוזר לי בי בד"כ החיוב הוא מראש.איך ניתן לדעת שאכן כך?
2. התקשרתי מס פעמים בימים ובשעות שונות ולא היה מענה טלפוני. לבסוף נאלצתי לבטל בטופס באינטרנט ואז זה לוקח מס' ימים.אני צריכה לשלם את כל הימים האלה. האם אין להם חובה צרכנית לתת שירות טלפוני?
אודה לכם מאוד על מענה.
| |
|
|
|
| 6/5/2020 16:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 16:55:04 |
| שלום רב שמחה,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן מעוניין בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים, ואולם, היה ובהסכם ההתקשרות סוכם שהביטול יהיה כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
היות שאת טוענת כי אין ברשותך את ההסכם, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 15:10 |
א.א |
 | | מחבר: | א.א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 15:10:00 |
| | ביטלתי טיסה לאילת בתחילת מרץ, למרות התחייבות להחזיר כסף ישראייר מתחמקים ובכלל לא עןנים לטלפונים או מיילים, עברו כבר חודשיים | |
|
|
|
| 6/5/2020 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 16:44:12 |
| שלום רב אדון,
האם ביטלת את העסקה בשל המצב?
האם יש ברשותך ראיה שהחברה מתחייבת להשיב לך את כספך? אם כן, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/5/2020 15:30 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 15:30:02 |
| שלום רב,
ניתן לי דוח נסיעה על הרב קו מחברת "דן באר שבע". ערערתי על הדוח למשרד התחבורה והערעור התקבל, בתחילת חודש מרץ נכנסתי לבידוד בעקבות הקורונה ולכן לא יכולתי לגשת פרונטלית לשלם את הדוח (שוחחתי עם משרד התחבורה וחברת דן באר שבע כדי לשאול מה לעשות) לפי ההנחיות שלהם שלחתי מייל להארכת תוקף הדוח, המייל האחרון שקיבלתי ממשרד התחבורה היה ב-18 במרץ והם לא השיבו לי לאחר מכן (כנראה בגלל הסגר). כשניגשתי השבוע עקב ההקלות לשלם את הדוח נאמר לי כי חברת דן באר שבע אינם יכולים לקחת ממני את התשלום וזה צריך להתבצע דרך עורך דין. ניתן לי מספר של עורך דין שאמרו לי שזה נעשה דרכו. שוחחתי עם משרד עורכי הדין ונאמר לי שיש לבצע את התשלום שעומד על גובה הקנס בהעברה בנקאית אל מספר החשבון שלו, כששאלתי אם יש תשלומים נוספים (עמלות) נאמר לי שלא. האם זה תקין לשלם על דוח תחבורה ציבורית דרך העברה בנקאית פרטית אל העורך דין? אם אמרו שזה ללא תשלומים נוספים האם יוכלו לגבות ממני עמלה לאחר מכן למרות שנאמר שלא?(אני מכירה שתמיד לוקחים עמלות על דמי טיפול) כל הסיפור מרגיש לי מוזר לאור העובדה שמההתחלה אמרו שניתן לשלם את הדוח פרונטלית בלבד בסניפים מוגדרים מראש ופתאום עושים פשוט העברה בנקאית לעורך דין? | |
|
|
|
| 6/5/2020 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 16:40:25 |
| שלום רב רעות,
את מציינת כי:"...ערערתי על הדוח למשרד התחבורה והערעור התקבל,..."- האם את מתכוונת כי המסמך ששלחת התקבל אצלם?
מתי היית אמורה לשלם את הקנס?
האם פנית הן אל חברת דן והן אל משרד עורכי הדין והסברת להם כי פעלת בהתאם להנחיות שקיבלת כפי שתיארת בפנייתך?
| |
|
|
|
| 5/5/2020 15:00 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 15:00:10 |
| רמי לוי משווקת תוכניות פריפיד יש שם חבילה חודשית כשרה עם שיחות ללא הגבלה ב50 ש"ח
ויש חבילה לא כשרה שיחות ללא הגבלה עם גיגה גלישה ב 25 ש"ח
זה מנוגד לכל הגיון שהחבילה עם גלישה תהיה יותר זולה והכשרה תהיה כפול בגלל שזה כשר
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 6/5/2020 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 16:31:37 |
| שלום רב מוטי,
בהנחה שיש ברשותך העתק מהפרסום, באפשרותך לפנות לרגולטור- משרד התקשורת באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_communications
בנוסף, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת שנוכל לברר את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 14:44 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 14:44:27 |
| בצעתי הזמנה באינטרנט ,לאחר כמה דקות שלחתי פניה לביטול העיסקה. אף אחד מהם לא התייחס לזה, הם חייבו לי את הכרטיס אשראי בסכום הקנייה ולא שלחו לי את המוצרים. הם לא עונים בשום טלפון ואין אפשרות להשיג אותם.
מה עושים? | |
|
|
|
| 6/5/2020 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 16:20:54 |
| שלום רב חן,
בהנחה שפנית אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2020 13:56 |
רוני פנחסיק |
 | | מחבר: | רוני פנחסיק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 13:56:59 |
| שלום,
קניתי תריסים מותאמים לבית, שלחתי למוכר הזמנה שהבעלים הקודמים של הבית עשו כדי לקבל את אותם וילונות מותאמים, ומסתבר שהייתה בהזמנה טעות נגררת, הצבע היה רשום נכון, אבל הייתה טעות במספר הקטלוגי של הצבע ולכן הצבע שסופק היה שונה לחלוטין.
מכיוון שהייתי מודע לזה שהייתה איזה שהיא בעיה בעבר וידאתי בטלפון שהצבע שאקבל הוא הצבע שרשום בטקסט בהזמנה ליד המספר קטלוג והמוכר אישר זאת טלפונית.
בפועל הוא עשה קופי פייסט להזמנה והייצור היה לפי המספר קטלוג השגוי.
המוכר מציע תריס חדש במחיר מוזל יותר כיוון שטוען שהטעות היא של שנינו.
אשמח לתשובה בנושא זה כיוון שאני לא יודע איך להתקדם מפה והאם יש צדק בדבריו. | |
|
|
|
| 6/5/2020 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 16:14:47 |
| שלום רב רוני,
אתה מציין כי:
1. "...מכיוון שהייתי מודע לזה שהייתה איזה שהיא בעיה בעבר וידאתי בטלפון שהצבע שאקבל הוא הצבע שרשום בטקסט בהזמנה ליד המספר קטלוג והמוכר אישר זאת טלפונית..."- האם יש לך הוכחה לכך?
2. "...המוכר מציע תריס חדש במחיר מוזל יותר כיוון שטוען שהטעות היא של שנינו..."- אם כך, מדוע הטעות היא של שניכם? | |
|
|
|
| 5/5/2020 13:34 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 13:34:53 |
| היי,
ניסיתי מספר פעמים להתקשר למוקד ייעוץ משפטי דרככם ללא מענה.
כשפירטתי על המקרה בפורום הזה המלצתם לי להגיש תלונה דרככם.
האם התלונה אצלכם היא במקום תביעות קטנות או בנוסף?
האם ניתן לקבל דרככם ייעוץ לגבי מה שאכתוב בכתב התביעה?
האם יש איזושהי כתובת מייל דרכה ניתן להתייעץ איתכם לגבי המקרה?
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 6/5/2020 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 16:10:01 |
| שלום רב שחר,
על מנת לברר את פנייתך מול בית העסק עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים לנוחיותך מצ"ב הקישור:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form
במידה והטיפול בתלונה מול בית-העסק לא צלח, תיבחן האפשרות לנסח עבור הצרכן כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות, למידע רחב בעניין ראה בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/civil_enforcement | |
|
|
|
| 5/5/2020 13:00 |
לקוחה מאוכזבת של איקאה |
 | | מחבר: | לקוחה מאוכזבת של איקאה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 13:00:10 |
| שלום רב
אתמול רכשתי מוצרים מאיקאה ושילמתי עבור הובלה והרכבה,קניתי את המוצר (ספה) רק משום שאמרו לי שניתן לקבל הובלה והרכבה בתוספת תשלום ושיש אחריות ושירות לקוחות
רשום לי בהובלה שהיא נקבעה ל9 בבוקר עד שעתיים איחור, בערך ב10 התקשרו ואמרו לי שההובלה תגיע ב12, גם אחרי שלוש שעות המוביל לא היגיע, ניסתי לפנות לשירות לקוחות של איקאה, הם לא עונים לטלפון וניתן רק לפנות רק בצאט, לא ידוע מי עונה בצאט, הבעיה שלא ניתן באמת שירות, הם לא מספקים טלפון ורק מורחים את הלקוח, אני רוצה לדעת האם אני זכאית לבטל את ההובלה, ההרכבה ואת חמשת המוצרים שהם צריכים להביא לי ולקבל החזר מלא עבור: ההובלה, הרכבה וחמשת המוצרים. האם לגבי השירות החוק קובע מה זה נקרא שירות תקין? | |
|
|
|
| 5/5/2020 13:12 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 13:12:57 |
| מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן.
ביטול מומלץ בכתב. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 6/5/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 15:38:43 |
| שלום רב גברת,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן.
בנוסף, יצוין כי סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מקנה לצרכן הזכות לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק, ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
לעניין זה ראי את הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה").
על כן, בהנחה שהמוצרים טרם סופקו וטרם הורכבו באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/5/2020 15:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 15:50:49 |
| | למה היא צריכה לשלם דמי ביטול אם נקבע מועד אספקה והם לא עמדו בו? | |
|
|
|
| 6/5/2020 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 15:55:49 |
| שלום רב משה,
היה וביטול העסקה נעשה במועד הקבוע בדין והביטול נעשה עקב אי-אספקת המוצר במועד שנקבע אזי', אכן הצרכן רשאי לבטל את העסקה ללא דמי ביטול . | |
|
|
|
| 5/5/2020 13:14 |
ODED YONA |
 | | מחבר: | ODED YONA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 13:14:53 |
| שלום רב אני מנסה להבין האם חלה חובת דיווח על בקבוק שמן שהוא מזוכך? באתר שקניתי ממנו על הבקבוק כתוב שמן זרעי ענבים. על המוצר שקיבלתי כתוב שזה שמן זרעי ענבים מזוכך
אם הייתי יודע זאת מראש לא הייתי קונה את המוצר הזה.
שילמתי 35 ש"ח על משלוח, הבעלים מוכן להחזיר לי את הכסף אבל שולח אותי לחנות הקרובה מה שניסיתי להמנע מראש ולכן שילמתי את המשלוח.
קניתי מוצרים בשווי 600 ש"ח
| |
|
|
|
| 6/5/2020 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 15:51:53 |
| שלום רב עודד,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיו:
"...באתר שקניתי ממנו על הבקבוק כתוב שמן זרעי ענבים. על המוצר שקיבלתי כתוב שזה שמן זרעי ענבים מזוכך...", באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|