| 7/5/2020 19:41 |
יהודית איילון |
 | | מחבר: | יהודית איילון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 19:41:59 |
| | בחודש מרץ האחרון בוטלו טיסות לתאילנד. היינו בקשר עם שירות הלקוחות אמרו שיחזירו את הכסף אך לא עשו זאת. שירות הלקוחות לא פעיל והם מתעלמים מאיתנו. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:12:26 |
| שלום רב יהודית,
היה ויש ברשותך הודעת ביטול הטיסה מטעם חברת התעופה, באפשרותך לפנות אל חברת התעופה מכח סעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") הקובע כי חברה המבטלת טיסה מחויבת להשיב לצרכן את התמורה המלאה ששולמה עבור הכרטיס, או לתת לו כרטיס לטיסה חלופית והכל לפי בחירת הצרכן. על חברת התעופה להשיב לצרכנים את כספם בתוך 21 יום* ממועד משלוח הודעה בכתב.
*לידיעתך, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
התיקון טרם נכנס לתוקף, והמועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה.
| |
|
|
|
| 7/5/2020 16:32 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 16:32:21 |
| | הורי הזמינו אירוח במלון אך זה בוטל עקב משבר הקורונה. מדובר באזרח ותיק. כעת החברה מסרבת להחזיר את כל הכסף בגין מקדמה בסך 10000 שח ומציעה רק זיכוי לשימוש תוך שנתיים או החזר כספי חלקי בלבד. האם זה חוקי? מי מפקח במידה והם פועלים בניגוד לחוק? | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:08:08 |
| שלום רב ליאת,
על מנת לבדוק אם להוריך יש זכות חרטה מכח תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי היה אמור להיות מועד קבלת השירות?
כיצד בוצעה העסקה- טלפונית או בצ'אט?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שאם הוריך עומדים בתנאים לביטול העסקה, באפשרותם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתם ודרישתם ואם יתקלו בבעיה, באפשרותם להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/5/2020 14:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 14:42:53 |
| שלום, בתאריך 7.5.20 ביצעתי רכישה בסניף אדידס בקניון רחובות . על הנעל שקניתי הופיע המחיר 319 שח( בתצוגת הנעליים- ולכן ביקשתי מהמוכרת שתביא לי את הנעל הספציפית הזאת במידה שמתאימה לכף רגלי).ולאחר ששילמתי גיליתי שחייבו אותי ב350.ישר פניתי למנהלת שטענה שזה טעות שלהם שהנעל מתומחרת במחיר הנל, אך טענה שאם אני רוצה אני יכול לקנות את הנעל עצמה שמופיעה בתצוגה ב320 ולא את הנעל אותה נציגת השירות שלה נתנה לי(שהיא בעצם אותה נעל רק במידה שלי).
כל השיחה הייתה מוקלטת . אוכל לעשות משהו עם מה שקרה?
| |
|
|
|
| 10/5/2020 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:01:01 |
| שלום רב משה,
האם יש לך ראיות התומכות בטענתך לפיה:
"...על הנעל שקניתי הופיע המחיר 319 שח( בתצוגת הנעליים..."? אם כן, עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי האריזה, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/5/2020 18:33 |
יפית |
 | | מחבר: | יפית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 18:33:16 |
| | היי, רכשתי כרטיסיה לסטודיו ליוגה. הכרטיסיה מונה 30 שיעורים ויש לה תוקף ל5 חודשים. בעקבות הקורונה המקום הודיע שהוא סוגר, לא ניצלתי את כל השיעורים. האם מגיע לי החזר עבור מה שלא מימשתי? | |
|
|
|
| 7/5/2020 16:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 16:46:05 |
| שלום רב יפית,
מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
האם פנית אל בית העסק בכתב? אם כן, מה היא תגובתו?
במידה שהמקום היה סגור בשל הנחיות משרד הבריאות הרי שבמצב זה בית העסק מצוי בהפרת חוזה בשל סיכול חוזה (המכונה "כוח עליון" ) לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש ממך לכאורה לקיים את מחויבויותיך הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקלי בסירוב מטעם בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 18:41 |
יפית |
 | | מחבר: | יפית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 18:41:30 |
| | הכרטיסיה נרכשה בחודש פברואר, נותרו לה 20 שיעורים. המקום סגר לחלוטין. האם הם צריכים לזכות אותי עבור שיעורים שלא הספקתי לממש? | |
|
|
|
| 7/5/2020 18:42 |
יפית |
 | | מחבר: | יפית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 18:42:26 |
| | הכרטיסיה נרכשה בתחילת פברואר ב01.02.20 - תודה! | |
|
|
|
| 7/5/2020 18:44 |
יפית |
 | | מחבר: | יפית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 18:44:09 |
| | אציין גם ששילמתי על הכרטיסיה בשני תשלומים. התשלומים ירדו בחודש פברואר ומרץ. וע"פ התקנון אין אפשרות לבטל כרטיסיות. | |
|
|
|
| 10/5/2020 12:15 |
לימור |
 | |
|
| 10/5/2020 12:15 |
לימור |
 | |
|
| 10/5/2020 12:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 12:43:16 |
| שלום רב יפית,
את מציינת כי:
"...המקום סגר לחלוטין..."- מה כוונתך? האם בית העסק נקלע לקשיים כלכליים? | |
|
|
|
| 10/5/2020 13:43 |
יפית |
 | |
|
| 10/5/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 15:38:17 |
| שלום רב יפית,
במידה שבית העסק נקלע לקשיים כלכליים יש לברר אם נפתח כנגדו הליך משפטי, אם כן, משמעות הדבר שבית העסק לא יכול לעמוד בהתחייבויותיו ויהיה עליך לעקוב אחרי ההליך על מנת שאם ימונה מפרק/כונס נכסים באפשרותך להגיש תביעת חוב, ובמידה שישאר כסף, אם- אולי תוכלי לקבלו. | |
|
|
|
| 7/5/2020 14:35 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 14:35:33 |
| רכשתי כרטיס טיסה הלוך ושוב מסוכנות ישראלים, בעקבות המשבר כיוון אחד הספקתי לטוס אך כיווון שני הטיסה בוטל. כל העת מי שהיה איתי בקשר היה סוכן הנסיעות ולא מפעיל הטיסה. בפועל לאחר שביטלו את הטיסה אני נאלצתי לרכוש כרטיס חזור לארץ ללא עזרתם של הסוכונת נסיעות. חברת התעופה העבירה דרך הסוכנות רבע ממחיר הכרטיס המקורי והסוכנות נותנת לי להסתפק בזה.
אני מעוניינת להגיש תביעה כלפי מי אני צריכה להגיש את התביעה? כלפי סוכנות הנסיעות או כלפי מפעיל הטיסה? | |
|
|
|
| 10/5/2020 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:54:27 |
| שלום רב מירב,
את מציינת כי:
"...אך כיווון שני הטיסה בוטל..."- האם יש לך הודעה מחברת התעופה על ביטול הטיסה? האם מדובר בחברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל? אם כן, עליך לפנות בכתב אל חברת התעופה בדרישה להשיב את עלות כרטיס טיסה כקבוע בסעיף 6(א)(2) חוק התעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) התשע"ב-2012, ואם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 14:20 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 14:20:18 |
| שלום,
ביטלתי מיוזמתי כרטיסי טיסה של חברת אל על לפני כחודשיים, אך טרם התקבל החזר או מענה לפניותיי. איך באפשרותי לפעול?
תודה. | |
|
|
|
| 10/5/2020 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:18:46 |
| שלום רב אייל,
במידה ששלחת מכתב מפורט לחברה, אני מציעה כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/5/2020 13:44 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 13:44:27 |
| | שלום, יש לי סטודיו לחוגי היפ הופ לילדים החל מגילאי 4. חוגי הילדים הם חוגים שנתיים בין ספטמבר ליולי כולל (11 חודשים סה"כ) שמשולמים מראש עבור שנה (ניתן לחלק לתשלומים) ועפ"י טופס ההרשמה ותקנון ההצטרפות יש שני סעיפים שאתייחס אליהם בשאלה שלי: 1. עבור דמי הרשמה,ציוד נלווה ולבוש בסך 250 ש"ח שהם תשלום חד פעמי(מעבר לתשלום החודשי עבור החוג) אין החזר במקרה של עזיבה או ביטול החוג בכל תקופת זמן במהלך השנה. 2. במקרה של עזיבה או ביטול החוג החל מחודש פברואר אין החזר כספי כלל. בעקבות משבר הקורונה אני רוצה לדעת האם מותר להורים לבטל צ'קים או חיובי אשראי עתידיים? במידה והם עשו זאת והממשלה הותירה לנו לחזור לפעילות לפני סוף השנה (להלן: לפני חודש יולי) מה עליי לעשות? לחייב אותם להמשיך בחוג ולגבות מהם מחדש עבור הזמן היחסי שנותר לסוף השנה מהרגע שחזרנו? במידה ובוטלו תשלומים עתידיים והתשלום עבור דמי הרשמה ציוד נלווה ולבוש בסך 250 ש"ח לא שולמו במלואם כי הוכנסו כחלק מהתשלומים, איך עליי לגבות את היתרה? | |
|
|
|
| 10/5/2020 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:10:30 |
| שלום רב מני,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מות בתי עסק.
על כן, בעניין פנייתך, אנו מנועים מלסייע לך, תנסה אולי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 7/5/2020 13:41 |
שכנה |
 | | מחבר: | שכנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 13:41:09 |
| שלום, ברחוב שלי מותקן צובר גז שאליו מחוברות דירות ממספר בתים משותפים.
השבוע התגלתה דליפה בקו וחברת הגז הפסיקה את אספקת הגז.
נדרשנו לשלם סכום גבוה מאד על החלפת כל הקו.
לאחר דרישת הדיירים ביצעה חברת הגז בדיקה, מצאה את מקום הדליפה והעבירה הצעת מחיר זולה יותר. במקביל התקינה אספקת גז חלופי באופן זמני.
בשלב זה ברצוננו לבדוק מעבר לחברה אחרת מפני שהשירות איננו טוב.
אבל, אף חברת גז שפנינו אליה לא חזרה עם הצעה. רק חברה אחת שלחה טכנאי אך לא מעבירה הצעה.
האם זה חוקי?
האם חברת גז יכולה לסרב לתת לנו שרות?
תוך כמה זמן הם מחויבים לתת הצעת מחיר?
תודה. | |
|
|
|
| 10/5/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:05:30 |
| שלום רב גברת,
בעניין זה תוכלי לפנות אל הרגולטור- משרד האנרגיה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/gas_regulation_info?chapterIndex=2 | |
|
|
|
| 7/5/2020 13:21 |
נירה |
 | | מחבר: | נירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 13:21:09 |
| סד
שלום ברצוני לברר אם מגיע לי חלק מכספי
לפני חודשיים שולם לאישפוזית לבן משפחה לחודש 15000, הכל טוב עבר חודש
ונתברר כמובן שרצוי לשהות יותר מחודש, כמובן שזה חשוב , בן המשפחה ניסה ליות עוד ואחרי 5 ימים חזר הביתה, בנתיים שולם 6000 מזומן בציק, בקשתי להחזר חלק מכסף , מכיון שהוא לא מעונין לשהות יותר שם, ולא הסכימו להחזיר
עלי לציין שאין לא חתמתי ולא בקשור שאחתום על שום מסמך, הכל בעפ
שאלתי האם זכותי לקבל את חלק מהכסף ?
תודה | |
|
|
|
| 10/5/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:01:28 |
| שלום רב נירה,
עליך לבדוק אם לא הוחתמתם על מסמך, לאחריו פני אל בית העסק בכתב ובמידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 12:59 |
לוי אסתר |
 | | מחבר: | לוי אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 12:59:29 |
| | שילמתי עבור קורס בגרות ערב לביתי החיילת . הקורס החל בחודש מרץ והתקיימו שני מפגשים . בעקבות מצב החרום קורונה בוטלו המפגשים . ( סוכם על שני מפגשים בשבוע ) . נתנה אפשרות ללמידה מכוונת אך לביתי בעיות קשב וריכוז ולא מצליחה ללמוד מול המחשב . שילמתי עבור הקורס 4500 ש״ח . סכום גבוה בהרבה מקורסים מכוונים הקיימים בשוק . האם אני יכולה לבטל את התשלום ???? | |
|
|
|
| 10/5/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:30:33 |
| שלום רב אסתר,
האם פנית אל בית העסק בימים הללו?
עקרונית, נכון להיום, הנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה, קובעות כי:
"בוטלה המגבלה ליציאה למרחב הציבורי וניתן ללכת לכל מקום למעט מקומות שפעילותם אסורה (מפורטים תחת "עסקים, חנויו ושירותים")...מוסדות חינוך...חוגים לא יתקיימו כלל, גם לא במספר מינימאלי של משתתפים, ובכלל זה חוגי ספורט וחדרי כושר, במסגרת ציבורית או פרטיות." כמפורט בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/
(תחת הכותרת:"הנחיות לשגרה חדשה...עסקים חנויות ושירותים" "מוסדות חינוך")
לכן, עליך לבדוק אם בית העסק המדובר מורשה לפעול או לאו, היה ואינך מקבלת את השירות בדרך שהובטח לך בעת ביצוע ההסכם, וזאת בשל המצב באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת שירות תוך נימוק סירובך לחלופה שניתנה לך על ידי בית העסק (מתן השירות באופן מקוון), היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין.
במידה שאת מעוניינת שאנו נבדוק את פנייתך,הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 12:42 |
בנימין |
 | | מחבר: | בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 12:42:58 |
| | למרות אינספור פניות לטלפון ולפקס של מכבי אין תשובה מהם במשך חודשיים, ואני זקוק בדחיפות להחזר עבור 5 כרטיסים.פניתי גם לטלפון של עו"ד שמעון מזרחי, שטען שהוא לא אשם בביטול המשחקים. | |
|
|
|
| 10/5/2020 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 12:38:40 |
| שלום רב בנימין,
אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 12:10 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 12:10:02 |
| עקב הקורונה ביטלתי ביוזמתי טיסה ללונדון ( גם כך אי אפשר להיכנס ללונדון אלא רק בחרום וזה לא המקרה ) אני אמור לשלם להם קנס אבל את ההפרש בין מחיר הכרטיס לקנס אני צריך לקבל חזרה
אלעל לא עונים וכאשר עונים מסרו כי רק לאחר שיחזרו לעבודה יטפלו
אני צריך את הכסף - לא מדובר על טיסה שבוטלה ולא ממריאה , מדובר על טיסה רלוונטית שאמורה להמריא ואני ביטלתי ביוזמתי - הם פשוט לא מחזירים הכסף | |
|
|
|
| 10/5/2020 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 11:21:01 |
| שלום רב רונן,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי היה אמור להיות קבלת השירות(תאריך)?
מהו סכום הקנס?
מה היו הנחיות משרד הבריאות במועד בו ביקשת לבטל את העסקה?
אתה מציין כי:
"...אני אמור לשלם להם קנס אבל את ההפרש בין מחיר הכרטיס לקנס אני צריך לקבל חזרה...- האם זה מה שסוכם בניכם?
במקרה האמור באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 11:08 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 11:08:18 |
| | שלום לכולם, הזמנתי ארון דרך אתר אייס. כעבור שלושה שבועות הגיעו המתקינים לביתי ורכיבו את הארון - רק לאחר השלמת ההרכבה גיליתי כי מדובר על ארון אחר מזה שהזמנתי (פחות טוב) ויתרה מכך גם הארון שכן קיבלנו (זה שלא הזמנתי) פגום. אני מנסה במשך שבועות ליצור קשר עם הספק (חברת אייס) ללא מענה. ניסיתי לבטל את העסקה דרך חברת האשראי אך הם אמרו שלא יכולים לבטל. אודה לקבלת ייעוץ איך עלי לפעול כעת. | |
|
|
|
| 10/5/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 10:18:52 |
| שלום רב אוהד,
האם שלחת הודעה בכתב על אי התאמה לבית העסק? אם כן, מתי?
היות שהמוצר הורכב בביתך, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, עם זאת, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת הערך המוצר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, אזי' יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(ככל שלא בוצעה פניה בכתב עד כה), לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/5/2020 14:59 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 14:59:14 |
| שלום
רכשתי טיול מאורגן. בגלל הקורונה החברה הודיעה על ביטול רק כעשרים יום לפני מועד קיומו (לכל אורך התקופה שאלתי אם יתקיים ואמרו שכן).
הם טוענים שדחו אותו לאוקטובר ואם לא מתאים לי יהיה לי זיכוי אצלם.
אני מעוניינת בכסף שלי חזרה והם מוכנים רק אם אשלם 300יורו (150 לאדם).
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 7/5/2020 10:30 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 10:30:32 |
| | אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא שאבין מה אומר החוק | |
|
|
|
| 10/5/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 10:00:19 |
| שלום רב תומר,
לא ציינת מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, בהנחה שיש ברשותך הנחיות משרד הבריאות המגבילות את היציאה למרחב הציבורי במועד המדובר, אזי' עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה ולא התאפשר מתן השירות,באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור השירות שלא קיבלת, היה והחלופה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך,עליך לפנות אל בית העסק תוך נימוק סירובך לאחריו, תוכל לשקול תביעה לבית המשפט או שהגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 10:18 |
קרן סוזנה |
 | | מחבר: | קרן סוזנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 10:18:06 |
| שלום רב,
שלשלום גיליתי שחברת פנגו מחייבת אותי באשראי החל משנת 2017 עבור שירות שלא ביקשתי להצטרף אליו ואף זכורה לי שיחת טלפון בה אני מביעה את התנגדותי הנחרצת להצטרפות לשירות כלשהוא בתשלום.
פניתי בכתב (בוואטסאפ) ובשיחת טלפון (מוקלטת) לנציגות שירות הלקוחות, והם מצידם טענו שקיימת שיחת טלפון שבה אני מוקלטת ומאשרת את החיוב והבטיחו להציג את השיחה בפני.
דרשתי לשמוע את השיחה וכעת הם השיבו לי בכתב שהם לא מצליחים לאתר את השיחה (בגלל שהיא מעולם לא התקיימה) ורוצים להחזיר לי רק 5 חודשים אחורה במקום 4 שנים של גביית תשלום מכרטיס האשראי שלי שלא בהסכמתי.
אבקש עזרתכם מה הצעדים שעלי לנקוט כעת ומה החוק מחייב במקרים כאלו? | |
|
|
|
| 10/5/2020 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 09:20:43 |
| שלום רב קרן,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/5/2020 07:27 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 07:27:57 |
| שלום.
רכשתי מיקסר בתאריך 31.3.2020, לפי האתר זמן האספקה הוא עד 7 ימי עסקים ועד היום לא קיבלתי אותו.
בחברה טוענים כל פעם שאני מתקשרת שעוד כמה ימים זה יגיע.
בנוסף עם המיקסר הציעו לי מתנה מטחנת בשר והוספתי את זה להזמנה, בחברה אמרו שאין להם את המטחנה במלאי ושאקח משהו אחר במקום, לא הסכמתי לקחת משהו אחר כי אין לי בו צורך מה גם שאני מעדיפה את המטחנת בשר.
האם הם מחויבים לספק לי את המוצר או לפצות בגין האי אספקה למרות שהוא היה במתנה להזמנה?
ומה אני יכולה לעשות לגבי האיחור מצד אחד אני לא רוצה לבטל את ההזמנה כי אני רוצה את המיקסר הזה ומצד שני אני מחכה המון זמן ולא יודעת מתי הם יספקו אותו באמת. | |
|
|
|
| 10/5/2020 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 09:17:32 |
| שלום רב אוראל,
האם נגרם לך נזק מוכח בשל איחור באספקה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היות שבית העסק הציע לספק לך מוצר חלופי כמתנה אך אינך מעוניינת במוצר חלופי וכן אינך מעוניינת בביטול העסקה, תנסי לפנות אל בית העסק בעניין דרישתך לפיצוי.
ובמידה שאת מעוניינת שנברר את פנייתך מול בית העסק, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 6/5/2020 09:17 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 09:17:29 |
| לפני חצי שנה הזמנו מוצרי חשמל ושיש במסגרת רכישת מטבח.
עדיין לא היו ממדיות בבית ולא התחילו את יצור המיטבח.
ביקשנו לבטל את השיש ומוצרי החשמל והם רוצים לגבות דמי ביטול בגובה המקדמה שזה 6000 שח. | |
|
|
|
| 6/5/2020 09:20 |
ברק |
 | |
|
| 10/5/2020 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 09:06:26 |
| שלום רב ברק,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעות כי במקרה של מוצרי חשמל וציוד לבית קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והמוצרים טרם סופקו על פניו, קמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה בניכוי דמי ביטול, ובלבד שבעניין השיש, החריג הוא שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
על כן, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/5/2020 08:30 |
מורן גרינפלד |
 | | מחבר: | מורן גרינפלד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 08:30:06 |
| | שלום האם מישהו מאצלכם הסתכל בפייסבוק של חברת "שילב" לתינוקות יש שם אלפי הזמנות שלא סופקו גם אחרי חודשיים המתנה אתם יכולים לעצור את שילב מלקחת הזמנות עד שהיא משחררת את החבילות? הם מנתקים את הטלפון ולא משיבים באימייל אם זה היה עיניין של המתנה אז בסדר אבל הם לא עונים לאף אחד | |
|
|
|
| 10/5/2020 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 08:56:05 |
| שלום רב מורן,
האם סוכם על מועד אספקת המוצר(תאריך)? אם כן, מתי?
היה וביצעת הזמנה ושלחת מכתב לחברה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
לעניין שאלתך לפיה:
"...אתם יכולים לעצור את שילב מלקחת הזמנות עד שהיא משחררת את החבילות?..."- היה ויש לך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 6/5/2020 20:26 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 20:26:22 |
| שלום,
רכשתי מקר לפני פחות משנה והוא עדיין באחריות.
נשבר חלק פלסטיק שהוא חלק פנימי של מנעול דלת המקפיא והדלת לא נסגרת באופן תקין.
היבואן מסרב לתקן מאחר ולטענתו האחריות לא מקיפה חלקי פלסטיק וגומי.
בתעודת האחריות לא כתובה החרגה כזאת וגם לא בחוק.
חשוב לציין שהחלק הוא פנימי ואי אפשר לבוא איתו במגע באופן ישיר או לעשות בו שימוש לא סביר.
האם יש ממש בטענה של היבואן כאילו ניתן להחריג פלסטיק וגומי מהאחריות?
במידה ולא, על איזה סכום נהוג לתבוע במקרה כזה?
מלוא עלות המקרר?
תודה,
אלי | |
|
|
|
| 7/5/2020 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 16:53:04 |
| שלום רב אלי,
עליך לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות על מנת שיפעל בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
יש לציין כי על מקרר שנמצא בשנת אחריות ראשונה, על נותן השירות(היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות,לתקן את המוצר בתוך יום אחד מביצוע הקריאה לתיקון (כמפורט בתוספת השניה בתקנות), להלן הקישור לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_591.htm
היה ותתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 8/5/2020 09:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 09:51:20 |
| לא ניתן להחריג חלקי פלסטיק וגומי. מהתקנות:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, ***כל קלקול*** שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה". | |
|
|
|
| 6/5/2020 21:30 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 21:30:47 |
| שלום
סגרנו מלון לאילת כבר בתחיל פברואר
לאחר תחילת הסגר, באמצע מרץ, הודיעו לנו מפתאל ודקה90 כי החופשה לאילת מבוטלת ויבוצע החזר (ברגע שליחת ההודעה היה חיוב 2 מתוך 3 התשלומים, זאת אומרת נשאר תשלום אחד להורדה)
לאחר המון זמן שניסיתי להשיג אותם ביקשתי שלא יורידו, אמרו שאין אפשרות כזו, ובגלל שאין הרבה אנשים בהנהלת חשבונות הזיכויים יתעכבו בקצת
כרגע עבר כמעט חודשיים מאז ההודעה על הזיכוי, כמובן שהתשלום האחרון אכן ירד, שלחתי להם הודעה שאני מבקשת שיחסרו אליי בהקדם לדעת מה קורה ענו לי שזיכויים יתבצעו בחזרה לשגרה
מה זה חזרה לשגרה? מתי אני אמורה לצפות לזה? הם גבו ממני כסף על חופשה שלא קרתה והובטח לי עליה החזר
מה אוכל לעשות? | |
|
|
|
| 7/5/2020 16:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 16:55:22 |
| שלום רב הילה,
על מנת לבדוק את פנייתך, וככל ששלחת מכתב מפורט לחברה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/5/2020 08:46 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 08:46:01 |
| שלחתי מייל עם בקשה לקבל את ההחזר
כשלא קיבלתי שלחתי עוד מייל בבקשה לחזור אליי, הם לא חוזרים רק עונים כל הזמן, החזר יבוצע בחזרה לשגרה | |
|
|
|
| 8/5/2020 08:46 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 08:46:14 |
| שלחתי מייל עם בקשה לקבל את ההחזר
כשלא קיבלתי שלחתי עוד מייל בבקשה לחזור אליי, הם לא חוזרים רק עונים כל הזמן, החזר יבוצע בחזרה לשגרה | |
|
|
|
|