| 9/5/2020 23:31 |
mor |
 | | מחבר: | mor (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 23:31:18 |
| שלום רב, בעת רכישה באתר סטימצקי שמתי לב שכרטיס האשראי נשמר באתר ללא אפשרות לוותר על האופציה.
האם זה חוקי לשמור פרטי כרטיס אשראי ללא אישור הלקוח המשלם?
תודה | |
|
|
|
| 11/5/2020 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 09:53:21 |
| שלום רב מור,
בעניין זה עליך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 9/5/2020 23:10 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 23:10:21 |
| | אני לא מעוניין להחזיר את ילדי למעון הפרטי, האם על לשלם לבעל המעון? | |
|
|
|
| 11/5/2020 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 09:36:00 |
| שלום רב שלום,
ככלל, הסכמים יש לקיים. עד לפני זמן מה בעקבות החלטת הממשלה גני ילדים חויבו להפסיק את פעילותיהם, ולכן במקרה זה,בית העסק היה מצוי במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, לא היה ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן.
עם זאת, כיום המצב שונה כי המגבלות הוסרו, ולא ניתן לטעון שהגן הפסיק את הפעילות שלו ועל כן, יהיה עליך לקיים את ההסכם.
תנסה אולי לפנות אל בית העסק על מנת להגיע להסכמה כלשהי.
אם לאו, יהיה עליך לשקול תביעה על מנת בית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 9/5/2020 22:03 |
ג'וני |
 | | מחבר: | ג'וני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 22:03:23 |
| | מה עושים כשהגן מכריח אותנו לחתום על חוזה חדש ודרקוני אחרת לא נוכל להחזיר את הילדים לגן?? | |
|
|
|
| 9/5/2020 22:55 |
אודי |
 | | מחבר: | אודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 22:55:31 |
| | מה עושים אלו שלא שולחים? האם הגן מחייב אותם בכל מקרה?? | |
|
|
|
| 11/5/2020 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 09:15:59 |
| שלום רב ג'וני,
את מציינת כי:
"...חוזה חדש ודרקוני ..."-מה כוונתך? האם פניתם אל בית העסק לבירור העניין?
לאחר פנייתך אל בית העסק בכתב באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף ההסכם החדש וההסכם הישן. | |
|
|
|
| 9/5/2020 17:59 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 17:59:23 |
| חתמנו חוזה בפברואר לקיום בר מצוה באפריל.
בעקבות הקורונה, בעל האולם הציע לדחות ל 16.06.2020.
אנו מעוניינים לבטל מכיוון שגם כאשר יהיה ניתן לקיים אירועים (ב 14.6) ספק אם האורחים יגיעו להתקהלות, חייבים עדיין לשמור על מניעת מגע -דבר המקשה באירוע שבו נוגעים, מחבקים, מנשקים ורוקדים יחד.
עפי החוזה בעל העסקה דורש 30% מערך ההזמנה במקרה של ביטול, האופציה היחידה הקיימת לשלם או לתאם מועד חדש.
מה ניתן לעשות כדי להקל את הקנס/ביטול ? | |
|
|
|
| 11/5/2020 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 09:09:07 |
| שלום רב ליטל,
עליכם לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות, שלעת עתה נכתב באתר משרד הבריאות כי:
"מניעת התקהלויות בוטלה המגבלה ליציאה למרחב הציבורי וניתן ללכת לכל מקום למעט מקומות שפעילותם אסורה (מפורטים תחת "עסקים, חנויו ושירותים").
אסורה הכניסה לחופי הים.
חל איסור על התקהלות מאורגנת של יותר מ-2 אנשים במקום סגור ויותר מ-50 אנשים במקום פתוח, למעט אנשים שגרים באותו בית.", לעיון בהנחיות לשגרה חדשה ראי בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/
היה והנחיות משרד הבריאות ישתנו, דבר שימנע מכם לקיים את האירוע באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב ובמידה שלא תסכימו להצעה שציינת "...האופציה היחידה הקיימת לשלם או לתאם מועד חדש..."היה ולא תסכימו להצעה, עליכם לנמק את סירובכם ואם לא תגיעו להסכמה אזי' רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 4/5/2020 12:30 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 12:30:39 |
| שלום
בסוף נובמבר הזמנו ספה מחנות רהיטים, הזמנה מיוחדת מהמפעל באיטליה.
שילמנו מקדמה בלבד ונאמר לנו שהאספקה היא עד 90 ימי עסקים.
במשך הזמן שחלף, התקשרנו לחנות לקבל עדכונים וכל הזמן קיבלנו את אותה התשובה - אנחנו מקבלים עדכון מהמפעל באיטליה רק כשהספה מוכנה ועולה על המכולה לארץ.
90 ימי העסקים נגמר בתחילת אפריל, כבר עידן הקורונה. לא קיבלנו את הספה, לא קיבלנו שום עדכון. בשיחות נוספות אמרו שעכשיו המפעלים שם סגורים.
לפי תנאי ההזמנה אנחנו צריכים לתת לחנות זמן איחור סביר של 30 ימי עסקים נוספים.
אחרי פסח אמרו שהמפעלים באיטליה נפתחו מחדש ועוד כמה ימים יקבלו עדכון, אך בינתיים אין עדכון ובכל פעם ששואלים מקבלים את אותה התשובה - נדע בעוד כמה ימים.
גם 30 הימים הנוספים עומדים להסתיים, אין ספה ואין שום עדכון.
מה אנחנו יכולים לעשות במצב כזה?
1. אנחנו יכולים להודיע על ביטול עסקה מיידי או רק בתום 30 הימים הנוספים?
2. כשנודיע על ביטול עסקה - מה לגבי הכסף ששילמנו? מגיע לנו לקבל אותו בחזרה?
3. מה לעשות אם בחנות לא יסכימו לבטל את העסקה ולהחזיר את הכסף?
תודה מראש | |
|
|
|
| 5/5/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 15:29:27 |
| שלום רב רעות,
האם ידוע לכם אם הוחל היצור?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, היות שאת מציינת כי:
"...פי תנאי ההזמנה אנחנו צריכים לתת לחנות זמן איחור סביר של 30 ימי עסקים נוספים..."יהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
לעניין שאלתך מס' 3- בהנחה שהמועד כמתחייב בהסכם יחלוף באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו אם תתקלי בבעיה תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/5/2020 12:39 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 12:39:44 |
| שלום
לא ידוע לי האם התחיל הייצור, כי הם לא נותנים לי שום פרטים. גם לטענתם הם לא מקבלים שום עדכון מלבד כאשר הספה מוכנה ועולה על המכולה.
אני אחכה עד שיסתיימו ה 30 הימים הנוספים.
במידה ואחרי ה 30 יום הם לא יסכימו לבטל את העסקה ולהחזיר לי את הכסף - מה הן האופציות החוקיות שלי? תביעות קטנות? | |
|
|
|
| 11/5/2020 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 08:53:35 |
| שלום רב רעות,
אם בחלוף המועד המוצר לא יסופק באפשרותך לפעול כאמור,במענה לשאלתך מס' 3, שלעיל. | |
|
|
|
| 3/5/2020 14:05 |
רונה |
 | | מחבר: | רונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 14:05:02 |
| שלום רב,
רכשתי כרטיסי טיסה דרך האתר של סוכנות אליס ל-11.3.20
ב-6.3 קיבלתי הודעה מחברת איבריה כי הטיסה מבוטלת.
פניתי להחזר כספי מלא דרך האתר של אליס וקיבלתי מייל המאשר את הביטול והחזר כספי מלא לכרטיס האשראי עד 45 ימים.
לאחר מכן, שפניתי לבדיקה מה סטטוס הזיכוי קיבלתי מייל עם לי ק המקשר אותי לתקנות החדשות עבור חברה ישראלית שזה הוארך ל-90 ימים.
בדיקתי מול חברת איבריה ( חברה ספרדית) הם השיבו לאליס את כספי כבר ב-7.4.20.
כעת אליס אומרים שהכסף ״תקוע״ ביאט״א ואצטרך להמתין.
מהן האפשרויות והחוק בנושא?
מציינת שרכשתי 6 כרטיסי טיסה .
אודה לעזרתכם | |
|
|
|
| 4/5/2020 17:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2020 | | שעה: | 17:52:39 |
| שלום רב רונה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...בדיקתי מול חברת איבריה ( חברה ספרדית) הם השיבו לאליס את כספי כבר ב-7.4.20...."- האם יש לך הוכחה? אם כן, יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/5/2020 07:52 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2020 | | שעה: | 07:52:25 |
| הגשתי גם תלונה על חברת אליס שכבר למעלה מ50 ימים לא מביאה לי את ההחזר.
הם אכן טוענים שהכספים תקועים ביאטא אבל מאידך מציעים לשלם החזר מיידי של 80% וה20% הנותרים נשארים אצלהם. התנהלות ממש לא לעניין מה שקורס באליס.
הם התחייבו בכתב להחזר עד 45 ימים (שזה גם לא לפי החוק..) ועכשיו הם אומרים שאין מה לעשות.
הגשתי תלונה ב23/4. טרם החל טיפול בה. | |
|
|
|
| 6/5/2020 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 10:28:55 |
| שלום רב שרון,
את מציינת כי:
"...הגשתי תלונה ב23/4. טרם החל טיפול בה."- האם הגשת תלונה אצלינו- במועצה לצרכנות? אם כן, אשמח שתצרפי את כל המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 6/5/2020 10:49 |
סוניה |
 | | מחבר: | סוניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 10:49:32 |
| הי,
האם אליס ביקשו ממך עלות לטיפול בהחזר?
אני במצב דומה והסוכנות שלי (גם כן אתר אינטרנטי) מבקשים דמי טיפול של 100 ש"ח לנוסע.... | |
|
|
|
| 6/5/2020 15:29 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 15:29:16 |
| היי
כן הגשתי את התלונה דרך המועצה לצרכנות ב23/4 בצירוף כל המסמכים והתכתובות הנדרשים. תלונה מספר: 694744 טרם יש איזשהו עדכון שהיא בטיפול, רק שהתקבלה.
הטיסה שלי בוטלה ב15/3 ויש לי התחייבות בכתב מהם שבאותו היום שלחו להחזר והכסף יוחזר תוך 45 ימים, עוד לפני שהחוק התיר 90 ימים ובניגוד לחוק שמאפשר החזר תוך 21 ימים (לא יודעת למה ה45 ימים האלה).
עכשיו, הם כל הזמן כותבים לי שזה תקוע אצל יאטא והם לא יכולים להשיב לי את הכספים וזה בטיפול, בעוד שחברות תעופה אחרות כן השיבו כבר את הכספים. בנוסף, הם שולחים כל הזמן פרסומים שהם מוכנים להחזיר 80% מהסכום במיידי וה20% הנותרים לא יוחזרו בעתיד, שזה "סיכון" שהם לוקחים... או שהם שולחים שהם יכולים להביא לנו קופון מיידי עם התשלום המלא + תוספת קטנה מהם - אבל רק כקופון ולא כסף נזיל.
החברה הזו עובדת ומתפקדת, אני שילמתי לה - לא לחברת תעופה, אלא אליה ודרכה ישירות. כמו גם החשבונית שהופקה לי הכל דרכה והיא אחראית להשיב לי את הכספים שלי. אני מחכה כבר מה15/3 לזיכוי על סך 4470 ש"ח וזה לא מתקדם לשום מקום.
אנא מכם עזרו לי מולם, הסכום הזה הוא כמו תלוש משכורת מלאה וזה חיוני בתקופה זו.
סוניה - הם לא גובים או לא מבקשים דמי טיפול. הביטול נעשה על ידי חברת התעופה, לא ביוזמתי, לכן אינני צריכה לשלם דמי טיפול בבטיול. | |
|
|
|
| 6/5/2020 15:59 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 15:59:10 |
| אגב
אליס מתעקשים שהתיקון לחוק עבר ואושר ומותר להם להמתין 90 ימים, על אף שזה לא עבר אישור רשמי וגם באתר שלכם כתוב שהתיקון לחוק לא אושר סופית.
ומלכתחילה, כשעיכבו את ההחזר ל45 ימים ולא 21 - זה לא התנהלות בניגוד לחוק?
| |
|
|
|
| 10/5/2020 17:21 |
שרון |
 | |
|
| 10/5/2020 17:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 17:26:58 |
| שלום רב שרון,
כפי שצוין במענה לעיל וכן כאמור באתר המועצה לצרכנות אם תהינה התפתחויות אזי' נעדכן.
אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב(ככל שלא בוצעה פניה מפורטת) ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/5/2020 23:32 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 23:32:25 |
| אבל כבר עשיתי את זה
הגשתי תלונה לפני למעלה משבועיים
מצורפים לתלונות מכתבי פנייה ותכתובות וחשבונית וכל מה שדרוש
בסטטוס הפנייה אין שום התקדמות אלא רק שהםנייה התקבלה
מה זמן התגובה המקובל אצלכם? | |
|
|
|
| 7/5/2020 20:40 |
אמא |
 | | מחבר: | אמא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 20:40:14 |
| | עכשיו עם החזרת הפעוטונים לפעילות , הגן של הילדה שלי בת 1.5 חוזר לפעילות . הילדה שלי עם אלרגיה לחלב ואני לא מעוניינת להחזיר אותה בגלל הקורונה האם אני צריכה לשלם קנס יציאה לגן כמו בחוזה ? הגן מבקש ממני קנס יציאה חודש . | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:42:10 |
| שלום רב גברת,
נכון להיות הנחיות משרד הבריאות, לשגרה חדשה, הינן:
"מוסדות חינוך מערכת החינוך חוזרת ללימודים בהדרגה. חזרו ללמוד:
...גני הילדים (גילי 6-3)...", ראי מידע מפורט באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (הנחיות לשגרה חדשה... מוסדות חינוך)
מכאן, שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאור ההנחיות, היה וההנחיות יאפשרו לבית העסק לפעול אזי' יהיה עליך להתייעץ מול עו"ד פרטי בעניינך לאור המצב הבריאותי שלדברך מונע ממך לשלוח את בתך.
| |
|
|
|
| 8/5/2020 18:27 |
ירין |
 | | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 18:27:40 |
| שלום יש לי שאלה ואשמח אם תענו עלייה,אני וחברים שלי העברנו לעסק שמארגן טיסות לצעירים וחבילות נופש ביעד יורט שבספרד, שילמנו מקדמה של 3200₪ בכדאי לטוס לחול בקיץ.
המקדמה הועברה בחודש פבוראר , ומאחר שיש קורונה ואנחנו לא מעוניינים לטוס אנחנו רוצים את כספנו( המקדמה ) בחזרה.
האם מותר לעסק לא להחזיר לנו אתמקדמה? | |
|
|
|
| 10/5/2020 17:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 17:59:27 |
| שלום רב ירין,
היות שמדובר בשירות שאמור להתקבל בקיץ(לא ציינת מתי) עליכם לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות ובהתאם לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 8/5/2020 16:25 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 16:25:43 |
| | זוג אזרחים ותיקים רכשו כרטיסים לטיסה שעתידה להתרחש בחודש יוני וטרם בוטלה, הם הזמינו את הטיסה בחודש דצמבר האם הם זכאים לקבל החזר על הטיסה? | |
|
|
|
| 10/5/2020 17:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 17:48:10 |
| שלום רב מירב,
מבחינת חוק הגנת הצרכן, המועד לביטול העסקה חלף.
על כן, באפשרות הצרכנים לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות ובהתאם לפנות אל בית העסק, להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
היה וחברת התעופה תבטל את הטיסה באפשרותם לפנות אל חברת התעופה מכח סעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") הקובע כי חברה המבטלת טיסה מחויבת להשיב לצרכן את התמורה המלאה ששולמה עבור הכרטיס, או לתת לו כרטיס לטיסה חלופית והכל לפי בחירת הצרכן. על חברת התעופה להשיב לצרכנים את כספם בתוך 21 יום* ממועד משלוח הודעה בכתב.
*לידיעתך, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
התיקון טרם נכנס לתוקף, והמועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה. | |
|
|
|
| 6/5/2020 11:14 |
חגית פורת |
 | | מחבר: | חגית פורת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 11:14:34 |
| | אנו קבוצה של (10) רוכבות רכשנו בסוף 2019 טיול אופנים באזור מינכן גרמניה דרך איסתא, הטיול אמור לצאת בסוף יוני 2020. רכשנו רק את השרותים כולל לינה והעברות וכו, ללא טיסות. עקב מצב הקורונה אי אפשר לצאת לטיול הנל. איסתא מוכנים להחזיר את הכסף עם קנס שלנו של 185 אירו. מדוע אנו צריכות לשלם קנס על מצב שהיה בלתי צפוי בעליל? אשמח לתשובה | |
|
|
|
| 7/5/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 15:41:06 |
| שלום רב חגית,
ראשית, עליכם להתעדכן בהנחיות משרד הבריאות, כך לדוגמא נכון להיות הנחיות משרד הבריאות לשגרה חדשה קובעות כי:
"נסיעות לחו"ל משרד הבריאות קורא לציבור להימנע מנסיעות לחו"ל ככל האפשר.
יש לשים לב למגבלות התנועה המוחלות על ידי השלטונות ביעדים השונים.
לפני הנסיעה, מומלץ להתעדכן במצב התחלואה, הנחיות משרד הבריאות, הנחיות משרד החוץ והנחיות השלטונות המקומיים ביעד הנסיעה..."
לכן, לאור הנחיות משרד הבריאות, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
היות שלא ברור מה תהינה ההנחיות משרד הבריאות במועד קבלת השירות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב על מנת לברר בעניין דמי הביטול שאת נדרשת לשלם - מכח מה הסכום האמור?
לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 7/5/2020 16:55 |
חגית פורת |
 | | מחבר: | חגית פורת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 16:55:08 |
| זו התשובה שקיבלנו מאיסתא:
בהמשך לשיחתינו, להלן האופציות העומדות לרשותכן בגין המצב הנכפה עלינו
לקוחות איסתא אקטיב שלום רב
לאור המצב הבעייתי אודות וירוס הקורנה ולאור סגירת המרחב האווירי לזמן הקרוב אנו מעוניינים לעדכן אתכם כי:
לאחר שיחות חוזרות ונשנות מול הספקים השונים, הבנת המצב מולם וכמובן מתוך ניסיון למזער את הנזקים עד כמה שניתן, אנו מציעים שתי אלטרנטיבות לבחירה
1. זיכוי עתידי מלא על הסכום ששילמתם לחבילת אקטיב חדשה עד סוף שנת 2021
2. לבטל את החבילה בדמי ביטול מופחתים שאליהם הצלחנו להגיע אל מול הספקים, €185 לאדם. (באם תבצעו דרכנו הזמנת אקטיב חדשה עד סוף 2021 ליעד זה נוכל בתיאום עם הספק לתת הנחה בגובה דמי הביטול. כלומר הנחה של 185 יורו לאדם)
אנא עדכנו אותנו בבחירתכם עד יום ראשון ה-10/5 במייל חוזר
מה דעתכם האם זה הוגן או
| |
|
|
|
| 10/5/2020 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 15:50:28 |
| שלום רב חגית,
היות שבית העסק לא יכול לספק לך את השירות (כפי שצוין במכתב:"...לאור המצב הבעייתי אודות וירוס הקורנה ולאור סגירת המרחב האווירי לזמן הקרוב ..."), אני מציעה כי תבחני את ההצעה ואם אינך מסכימה לחלופה, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך תוך נימוק לסירובך ולאחריו אם לא תגיעו להסכמה באפשרותך לשקול תביעה בבית המשפט על מנת שייתן הכרעה בעניין.
היה ואת מעוניינת להגיש פניה אלינו על מנת לברר את העניין מול בית העסק (לפני הגשת תביעה), אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/5/2020 17:35 |
חגית פורת |
 | |
|
| 10/5/2020 17:39 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 10/5/2020 17:39 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 8/5/2020 13:15 |
אודי |
 | | מחבר: | אודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 13:15:06 |
| שלום,
הבת שלי בת 2.5 רשומה בגן פרטי, ישיבת הסדר חולון.
שילמנו מראש את כל השנה בשיקים, וכידוע מתאריך 15.3.2020 הגנים הפסיקו לפעול (בהתאם להחלטת ממשלה) ולא קיבלנו שירות.
אנו כעת לא ממשיכים השנה בכלל בפעילות בגן (מתאריך 10.5.2020) לאור משבר הקורונה ואנו ביקשנו מהגן שלא יפדה תשלומים עד אוגוסט (כולל).
הגן מסרב.
מה עושים? האם ש הנחייה בנושא?
האם אוכל לבטל שיקים?
נא עזרתכם הדחופה! | |
|
|
|
| 10/5/2020 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 17:37:17 |
| שלום רב אודי,
היה ועל פי הנחיות משרד הבריאות הגן פתוח הרי שסירובכם לקבל את השירות כפי שסוכם בניכם, עלול להוות הפרה על ההסכם מצדכם(שעד כה הגן היה סוגר לאור הנחיות משרד הבריאות שבעקבותיו היה ניתן להעלות את טענת סיכול חוזה, המכונה "כח עליון").
תנסו לפנות אל בית העסק אולי תנסו להגיע להסדר שיהיה מוסכם על שניכם.
לעניין שאלתך בדבר:
"...האם אוכל לבטל שיקים?..."- עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל בטרם תנקוט בצדים כלשהם. | |
|
|
|
| 8/5/2020 10:55 |
אביעד |
 | | מחבר: | אביעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 10:55:47 |
| | על השוברים כתוב: תקף בישיבה בלבד עד לתאריך ה1.6, פניתי לרשת BBB והם הפנו אותי בחזרה למי שנתן לי את השובר על מנת לשנות את התאריך, שאלתי אם אפשר לפחות לנצל את השובר בטייק אווי הרי זה ברור שאין אפשרות ישיבה היא ענו שאין אפשרות כזאת. בפועל השובר ניתן במתנה ואני לא רוצה לפנות למי שנתן לי אותו. האם זה הגיוני שעסק לא יכול לספק את השירות ועדיין לא מגלה שום גמישות? | |
|
|
|
| 10/5/2020 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 17:30:31 |
| שלום רב אביעד,
מתיאור בפנייתך ניתן לשנות את התאריך שברשותך, אזי' תנסה לפנות אל הנהלת בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו תנסה אולי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/5/2020 09:12 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 09:12:08 |
| רשת מכוני הכושר ספייס- על כל סניפיה מציעה בגדול 2 מסלולים. האחד מוזל ב100 שח לחודש למשך שנה, והשני רגיל ,חודשי ללא התחייבות , ב150 שח לחודש. כאשר רוצים לצאת לפני הזמן במסלול המוזל ישנו קנס של 150 שח על ביטול העסקה. נניח. אבל- וזה העיניין.
אני עשיתי מנוי "גמיש" כיוון שרציתי את האפשרות לבטל מתי שנוח לי. מה שהתברר לי זה שאני נדרש להודיע להם חודש מראש בעת הפסקת המנוי.לכל סוג מנוי.=יש קנס של חודש ביציאה לפני הזמן בהתחייבות לשנה, ואם אתה לא מודיע חודש מראש במסלולים ללא התחייבות. ככה אני הבנתי את זה. משמע ה"ספונטניות" שחיפשתי במסלול ללא התחייבות מצריכה ממני לתכנן מראש את יציאתי- חודש שלם לפני. אני מבין שזה תחום אפור אבל בעיניי זה בעייתי. אני רציתי לעשות מנוי לתקופה קצרה (חודש-חודשיים) בעיר א' ובינתיים חיפשתי דירה בעיר ב', מתוך כוונה להפסיק את המנוי ברגע שאמצע דירה להשכרה בעיר החדשה. אז זהו. שאני לא יכול. צריך להודיע להם מראש, אחרת משלמים חודש נוסף. בעיניי זה שקול לקנס של חודש שהשחילו לי אם לא אזכור את הפרט המעצבן הזה. מעבר לזה שהפרוצדורה מזכירה את ביטוח לאומי: צריך לשלוח מייל לסניף שיפתחו בקשה לסגירת מנוי והם מעבירים את זה הלאה לטיפול.
הגשתי בקשה "להתנתק" כמה שבועות לפני משבר הקורונה ועד עכשיו לא ברור לי מהו סטטוס הבקשה שלי..
עכשיו המקרה שלי הוא פרטני אבל הרעיון הוא שאני לא יכול להפסיק את המינוי מכל סיבה שהיא מהרגע להרגע, ואני מחויב לעוד חודש מהרגע שארצה להפסיק (או לצפות את העתיד). אז למה הם מתעקשים להציג את זה כמסלול ללא התחייבות?
| |
|
|
|
| 8/5/2020 09:16 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 09:16:55 |
| | סליחה יש גם מסלול מלא יותר יקר וגם עליו חלה הדרישה של חודש התראה (לפחות לפי האתר שלהם, ככה אני הבנתי אותו) | |
|
|
|
| 10/5/2020 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 17:23:45 |
| שלום רב הדר,
לעניין זה ראה מידע מפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לעניין טענתך לפיה:
"...אני עשיתי מנוי "גמיש" כיוון שרציתי את האפשרות לבטל מתי שנוח לי..."- האם קראת את ההסכם ההתקשרות בניכם בטרם הסכמת לעסקה? | |
|
|
|
| 7/5/2020 20:40 |
אמא |
 | | מחבר: | אמא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 20:40:06 |
| | עכשיו עם החזרת הפעוטונים לפעילות , הגן של הילדה שלי בת 1.5 חוזר לפעילות . הילדה שלי עם אלרגיה לחלב ואני לא מעוניינת להחזיר אותה בגלל הקורונה האם אני צריכה לשלם קנס יציאה לגן כמו בחוזה ? הגן מבקש ממני קנס יציאה חודש . | |
|
|
|
| 8/5/2020 13:21 |
אודי |
 | | מחבר: | אודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 13:21:24 |
| | האם קיבלת מענה? אצלינו לא רוצים לבטל השיקים. מה המדיניות? | |
|
|
|
| 8/5/2020 14:09 |
אמא |
 | | מחבר: | אמא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 14:09:22 |
| | החל מיום ראשון , מחזירים את המשפחתונים לשגרה . אני לא רוצה להחזיר את התינוקת לגן בכל מצב הקורונה . השאלה שלי האם אני עכשיו מחוייבת לחוזה . לפי החוזה אם אני רוצה לעזוב אני צריכה לשלם 3000 שח קנס שזה חודש גן. | |
|
|
|
| 8/5/2020 22:21 |
אמא |
 | | מחבר: | אמא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 22:21:16 |
| | ממני ביקשו חודש קנס יציאה לפי החוזה ויחזירו את יתרת השיקים . אבל לאחר משא ומתן הגן הסכים לוותר . גם כמות הילדים היא מעל 17 אז בסופו של דבר הסכימו לשחרר אותי מהחוזה. | |
|
|
|
| 8/5/2020 22:21 |
אמא |
 | | מחבר: | אמא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 22:21:50 |
| | ממני ביקשו חודש קנס יציאה לפי החוזה ויחזירו את יתרת השיקים . אבל לאחר משא ומתן הגן הסכים לוותר . גם כמות הילדים היא מעל 17 אז בסופו של דבר הסכימו לשחרר אותי מהחוזה. | |
|
|
|
| 10/5/2020 17:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 17:06:32 |
| שלום רב אודי,
לא פירטת את פנייתך.
נכון להיות הנחיות משרד הבריאות, לשגרה חדשה, הינן:
"מוסדות חינוך מערכת החינוך חוזרת ללימודים בהדרגה. חזרו ללמוד:
...גני הילדים (גילי 6-3)...", ראה מידע מפורט באתר משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/ (הנחיות לשגרה חדשה... מוסדות חינוך)
מכאן, שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאור ההנחיות. | |
|
|
|
| 7/5/2020 14:40 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 14:40:48 |
| היי,
קניתי פלאפון מחנות אינטרנטית במכירה פומבית, וקיבלתי פלאפון בשווי יקר, הפרש של 1000 שח.
החברה פנתה שבועיים וחצי אחרי, והציעה או שנשלם 500 שח, או שיבואו לאסוף את המוצר ויביאו לנו את מה שהזמנו.
הבעיה כרגע היא שהפלאפון בשימוש של שבועיים וחצי וכל המידע שלי עליו.
הצענו לשלם מעט פחות ממה שביקשו אך נתקלנו בסירוב.
מה החוק אומר במצב כזה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 10/5/2020 13:07 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:07:17 |
| היי,
אשמח להתייחסות, כי החברה רוצה תשובה.
| |
|
|
|
| 10/5/2020 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:59:20 |
| שלום רב רן,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בפנייתך.
שנית, האם בעת רכישת המוצר במכר מרחוק קיבלת טופס גילוי נאות המפרט בין היתר את תיאור הנכס, מחירו פרטי בית העסק ועוד, כמפורט בסעיף 14ג(ב)בחוק הגנת הצרכן?
אתה מציין כי:
"...וקיבלתי פלאפון בשווי יקר..."- האם בעת קבלת המוצר לא הבחנת כי המוצר אינו תואם למוצר שהוזמן?
| |
|
|
|
| 8/5/2020 07:45 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 07:45:05 |
| יש לי מנוי חודשי מתחדש לסטודיו .
בתחילת הקורונה הוקפאו המנויים. כעת חוזרים לפעילות אך אני עדיין חוששת.נותר לי עוד כחצי חודש שלא נוצר.
האם יש עילה לביטול המנוי?
וקבלת החזר?
מנהלת הסטודיו טוענת שביטול דורש הודעה של חודש מראש. | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:53:08 |
| שלום רב אורית,
ראי את ההנחיות משרד הבריאות לשגרה החדשה בקישור שלהלן:
ועל כן, היה ובית העסק חזר לפעילות על פניו, באפשרותך לבדוק אם ברצונך לממש את הזכות לבטל את העסקה מכח תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן,ראי מידע מפורט בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
היה ואת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 19:41 |
יהודית איילון |
 | | מחבר: | יהודית איילון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 19:41:46 |
| | בחודש מרץ האחרון בוטלו טיסות לתאילנד. היינו בקשר עם שירות הלקוחות אמרו שיחזירו את הכסף אך לא עשו זאת. שירות הלקוחות לא פעיל והם מתעלמים מאיתנו. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 7/5/2020 20:58 |
erez |
 | | מחבר: | erez (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 20:58:56 |
| נראה שלאף אחד אין תשובות וגם לא ממש אכפת ....
משום מה גם אין התיחסות של גופים כמו המועצה לצרכנות למרות שהנושא מטריד רבים כבר למעלה מחודשיים ....
לדעתי השאלות שעל הפרק :
1. האם ניתן להפעיל איזושהי סנקציה כנגד חברה ישראלית שחדלה לפעול ?
2. בהנחה שלאל-על חובות עצומים שכנגד חלקם תקבל מימון מהמדינה על מנת לחזור לפעילותה, איך ניתן לדאוג שחלק מהחובות שהחברה תחזיר יהיו התשלומים ללקוחות שקנו כרטיסי טיסה והטיסות לא בוצעו.
3. האם במקרה בו החברה תפשוט רגל, מעמד לקוחות החברה שלהם חייבים כסף בגין כרטיסי טיסה שנרכשו אך הטיסות לא בוצעו, הוא כשל אחרוני הנושים, דהיינו אפשר לשכוח מהכסף ..... | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:43:57 |
| שלום רב יהודית,
היה ויש ברשותך הודעת ביטול הטיסה מטעם חברת התעופה, באפשרותך לפנות אל חברת התעופה מכח סעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") הקובע כי חברה המבטלת טיסה מחויבת להשיב לצרכן את התמורה המלאה ששולמה עבור הכרטיס, או לתת לו כרטיס לטיסה חלופית והכל לפי בחירת הצרכן. על חברת התעופה להשיב לצרכנים את כספם בתוך 21 יום* ממועד משלוח הודעה בכתב.
*לידיעתך, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
התיקון טרם נכנס לתוקף, והמועצה הישראלית לצרכנות תעדכן על ההתפתחויות, ככל שתהיינה. | |
|
|
|
| 7/5/2020 13:41 |
שכנה |
 | | מחבר: | שכנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 13:41:27 |
| שלום, ברחוב שלי מותקן צובר גז שאליו מחוברות דירות ממספר בתים משותפים.
השבוע התגלתה דליפה בקו וחברת הגז הפסיקה את אספקת הגז.
נדרשנו לשלם סכום גבוה מאד על החלפת כל הקו.
לאחר דרישת הדיירים ביצעה חברת הגז בדיקה, מצאה את מקום הדליפה והעבירה הצעת מחיר זולה יותר. במקביל התקינה אספקת גז חלופי באופן זמני.
בשלב זה ברצוננו לבדוק מעבר לחברה אחרת מפני שהשירות איננו טוב.
אבל, אף חברת גז שפנינו אליה לא חזרה עם הצעה. רק חברה אחת שלחה טכנאי אך לא מעבירה הצעה.
האם זה חוקי?
האם חברת גז יכולה לסרב לתת לנו שרות?
תוך כמה זמן הם מחויבים לתת הצעת מחיר?
תודה. | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:24:11 |
| שלום רב גברת,
בעניין זה תוכלי לפנות אל הרגולטור- משרד האנרגיה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/gas_regulation_info?chapterIndex=2 | |
|
|
|
| 7/5/2020 16:32 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 16:32:31 |
| | הורי הזמינו אירוח במלון אך זה בוטל עקב משבר הקורונה. מדובר באזרח ותיק. כעת החברה מסרבת להחזיר את כל הכסף בגין מקדמה בסך 10000 שח ומציעה רק זיכוי לשימוש תוך שנתיים או החזר כספי חלקי בלבד. האם זה חוקי? מי מפקח במידה והם פועלים בניגוד לחוק? | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:21:59 |
| שלום רב ליאת,
על מנת לבדוק אם להוריך יש זכות חרטה מכח תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי היה אמור להיות מועד קבלת השירות?
כיצד בוצעה העסקה- טלפונית או בצ'אט?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שאם הוריך עומדים בתנאים לביטול העסקה כמפורט לעיל, באפשרותם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתם ודרישתם ואם יתקלו בבעיה, באפשרותם להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/5/2020 20:08 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 20:08:16 |
| | בחודש פברואר רכשנו טיול מאורגן מחברת גוליבר ל11.4 בתאריך 25.3 קיבלנו הודעה שטיול בוטל ונקבל את כל הכסף כולל המלונות עד היום טרם החוזר לנו חמרות פיניות שלנו שאלה כמה זמן צריך לחכות לפי החוק .תודה | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:20:24 |
| שלום רב רחל,
במידה שישנם תשלומים עתידים שאמורים להיגבות באמצעות כרטיס אשראי, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בכתב בטענה ל"כשל תמורה" .
היה ואת מעוניינת שנבדוק את פנייתך מול החברה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|