| 7/5/2020 13:02 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 13:02:35 |
| אם היה לי חוזה לאירוע במרץ (אחרי המגבלות) ודחינו אותו ליוני בשל מגבלות הקורונה, האם לבעל האולם מותר להעלות מחירים או כמות מוזמנים בחוזה?
כמובן כשהחוזה נחתם לא היה ידוע על משבר הקורונה, החוזה נחתם בתחילת דצמבר 2019 | |
|
|
|
| 10/5/2020 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:57:38 |
| שלום רב דניאל,
אתה מציין כי:
"...ודחינו אותו ליוני בשל מגבלות הקורונה, האם לבעל האולם מותר להעלות מחירים או כמות מוזמנים בחוזה?..."- האם דנתם בעניין המחיר בעת ביצוע הדחייה? אם כן, מה סוכם בניכם בעת הסכמתכם לדחיית המועד?
בכל מקרה, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/5/2020 18:03 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 18:03:50 |
| כן דנו איתם על זה, התעקשנו על המחירים וכמות המוזמנים לפי החוזה של מרץ אבל העלאת המחירים והכמות היה התנאי לדחייה מבחינתם
החוזה החדש טרם נחתם על ידינו | |
|
|
|
| 12/5/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 13:16:40 |
| שלום רב דניאל,
אם לא תגיעו להסכמה רק בית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:06 |
ליאן |
 | | מחבר: | ליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:06:25 |
| | אני מנויה לחדר כושר והוא חזר לעבוד , ועדיין חייבו אותי בתקופה שהוא היה לא פעיל, אני רוצה לבטל את המנוי אבל אני יודעת שיש חוק הודעה מוקדמת של 30 יום לפני כן, האם בעקבות המשבר הלא צפוי שקרה יש משהו שמגן עליי בתור צרכנית ואני יכולה לבטל את המנוי מהיום? ולדרוש את ההחזר עבור החודשיים שחייבו אותי והמנוי לא היה פעיל? | |
|
|
|
| 12/5/2020 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 13:13:46 |
| שלום רב ליאן,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש), בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין טענתך לפיה:
"...ועדיין חייבו אותי בתקופה שהוא היה לא פעיל..."- בהנחה שבתקופה שציינת הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי שבעקבותיו בית העסק נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות היתה כי במקרים מסוימים ניתן היה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת את השירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:53 |
יוסף מושקוביץ |
 | | מחבר: | יוסף מושקוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:53:39 |
| שלום,
ברצוני לבטל עסקה על רהיט שהוזמן עפ"י מידות החדר ועפ"י צבעים שבחרתי לפי המבחר בקטלוג
ראיתי שישנו סעיף האומר שהאם ההזמנה בוצע כהזמנה אישית לא ניתן לבטל העסקה כ 5% ועד תקרה של 100 ש"ח
האם זה נכון של רהיט שאני מזמין לפי מידת החדר ובוחר צבעים כרצוני לפי מבחר שמוצע בחנות נחשב כהזמנה אישית???
| |
|
|
|
| 12/5/2020 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 13:11:17 |
| שלום רב יוסף,
כיצד העסקה בוצעה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
אתה מציין כי:
"...רהיט שהוזמן עפ"י מידות החדר..."- האם אילו מידות הקיימות בבית העסק או מידות מיוחדות שלך?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר בריהוט בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
במידה שמדובר במוצר שהוחל ביצור במיוחד בעבורך על פי מידות ודרישות מיוחדות, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה ולכן, יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 10/5/2020 15:44 |
orit4100@walla.co.il |
 | | מחבר: | orit4100@walla.co.il (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 15:44:35 |
| | שלום רב, רציתי לשאול לגבי צהרון פרטי. חוייבנו חודש מרץ באופן מלא ולטענת מפעילת הצהרון היא אינה מחוייבת להחזיר תשלום יחסי או לפצותינו בתקופה יחסית עם החזרה לשגרה. האם יש אמת בדבריה? האם זה חוקי? לי נפגעה ההכנסה ואילו אני אמורה לשלם מחיר מלא על אי קבלת שרות מצדה? נשמע תמוהה אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:41 |
יגאל |
 | | מחבר: | יגאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:41:39 |
| לחדד את השאלה , האם מותר לקחת את התשלום של חודש מרץ ולהלביש אותו על החופשים של חודש אפריל (זאת הדרך בה 99.9% מהגנים פעלו).
כאמור , בחודש אפריל הגן לא התיקיים , לכן האם בתקופה שבה לא היה גן (החוזה לא התקיים כי לא ניתן שירות) הגננת יכולה לדרוש את ימי החופש ? | |
|
|
|
| 12/5/2020 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 13:05:23 |
| שלום רב אורית,
עקרונית, בעקבות החלטת הממשלה, לפיה גני ילדים מחויבים להפסיק את פעילותיהם, כלומר הם מצויים במצב של הפרת חוזה, בשל סיכול חוזה(המכונה "כח עליון") לכן, במצב זה, לא ניתן לדרוש מההורים לקיים את מחויבויותיהן הכספיות ולשאת בתשלומים כאשר השירות לא ניתן, לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך (על התקופה בה לא קיבלת שירות וחויבת) לאחריו, אם תתקלי בסירוב תוכלי לשקול את צעדיך ואת ההשלכות שתהיינה, בכל מקרה, רק בית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 6/5/2020 11:12 |
ורד ק. |
 | | מחבר: | ורד ק. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 11:12:47 |
| נרכשו 2 כרטיסי טיסה ל- 5\27 + נרכשה פוליסת ביטוח למקרה של ביטול נסיעה לחו"ל מכל סיבה שהיא. בתחילת המשבר החלטתי לבטל ופניתי לסוכנות ביטוח, נדרשתי להנפיק מקשרי תעופה אישור ביטול עסקה-לכן נשלח מייל ב-16.4 לקשרי תעופה אך לא היה מענה למייל במשך שבועיים. ב-29.4 התקבלה הודעה מקשרי תעופה "עקב המצב טיסתך בוטלה ולצערנו הזמנתך מבוטלת.התשלום יעמוד לרשותך בהזמנתך הבאה בחברתנו". 2 שאלות:
1) עם הודעת ביטול ע"י קשרי תעופה- איבדתי את הזכות לתבוע כסף מהביטוח, למרות שפניתי לקשרי תעופה שבועיים לפני שהם הודיעו על ביטול-האם תקין ?
2) קשרי תעופה לא מציעה לקבל החזר כספי מלא\חלקי וגם לא עונה בשום דרך (מייל, טלפון, SMS). האם זה חוקי לא להציע החזר כספי ?
עקב חוסר התייחסותם,אינני מעוניינת שהכסף יישאר אצלכם לעתיד ואני רוצה החזר כספי.
אודה לעזרתכם כיצד לפעול מול קשרי תעופה לדרוש החזר כספי. תודה מראש | |
|
|
|
| 7/5/2020 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 15:16:36 |
| שלום רב ורד,
את מציינת כי:
"...בתחילת המשבר החלטתי לבטל ופניתי לסוכנות ביטוח, נדרשתי להנפיק מקשרי תעופה אישור ביטול עסקה...ב-29.4 התקבלה הודעה מקשרי תעופה "עקב המצב טיסתך בוטלה ..."- אם כך, האם פנית אל סוכנות הביטוח לאחר שקיבלת את ההודעה? אם כן, מה היתה תגובת חברת הביטוח? האם הם הגיבו כי לא קמה לך זכות להפעיל את מקרה הביטוח? בעניין זה תנסי לברר מול חברת הביטוח ולאחריו, אם תתקלי בבעיה באפשרותך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon
לעניין שאלתך השנייה- האם חברת התעופה ביטלה את הטיסה? האם יש ברשותך ראיה לכך?
בכל מקרה,באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:05 |
ורד ק. |
 | | מחבר: | ורד ק. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:05:27 |
| תודה על התייחסותכם.
לגבי קשרי תעופה- הם שלחו אך ורק הודעה במייל על ביטול הטיסה (לא שלחו אסמכתא לכך). רשמתי בהודעה הקודמת את לשון ההודעה כפי שהתקבלה.
קשרי תעופה לא עונים לי בשום צורה לבקשתי לקבל החזר כספי, ולכן אני פונה לעזרתכם מה לעשות.
לא ייתכן שאין אפציה לקבלת החזר כספי, והם שומרים לעצמם את הכסף. | |
|
|
|
| 11/5/2020 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 14:09:53 |
| שלום רב ורד,
אם כך, על מנת לבדוק את פנייתך,אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/5/2020 12:12 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 12:12:27 |
| תודה על תשובתכם.
אני רוצה לשלוח מייל נוסף לקשרי תעופה ולכתב למייל את המועצה לצרכנות וזאת בהתאם להמלצת מנכ"ל המועצה- מתוכנית רדיו בה רואיין לאחרונה.
מה המייל של המועצה לצרכנות ?
שוב תודה רבה | |
|
|
|
| 12/5/2020 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 12:49:20 |
| שלום רב ורד,
באפשרותך לציין בגוף הפניה כך:
"העתק למועצה הישראלית לצרכנות"
ולאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form
| |
|
|
|
| 10/5/2020 16:06 |
ליאן |
 | | מחבר: | ליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:06:13 |
| | אני מנויה לחדר כושר והוא חזר לעבוד , ועדיין חייבו אותי בתקופה שהוא היה לא פעיל, אני רוצה לבטל את המנוי אבל אני יודעת שיש חוק הודעה מוקדמת של 30 יום לפני כן, האם בעקבות המשבר הלא צפוי שקרה יש משהו שמגן עליי בתור צרכנית ואני יכולה לבטל את המנוי מהיום? ולדרוש את ההחזר עבור החודשיים שחייבו אותי והמנוי לא היה פעיל? | |
|
|
|
| 12/5/2020 12:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 12:46:04 |
| שלום רב ליאן,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש), בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין טענתך לפיה:
"...ועדיין חייבו אותי בתקופה שהוא היה לא פעיל..."- בהנחה שבתקופה שציינת הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי שבעקבותיו בית העסק נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות היתה כי במקרים מסוימים ניתן היה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת את השירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/5/2020 16:53 |
אליהו מושקוביץ |
 | | מחבר: | אליהו מושקוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 16:53:23 |
| שלום,
ברצוני לבטל עסקה על רהיט שהוזמן עפ"י מידות החדר ועפ"י צבעים שבחרתי לפי המבחר בקטלוג
ראיתי שישנו סעיף האומר שהאם ההזמנה בוצע כהזמנה אישית לא ניתן לבטל העסקה כ 5% ועד תקרה של 100 ש"ח
האם זה נכון של רהיט שאני מזמין לפי מידת החדר ובוחר צבעים כרצוני לפי מבחר שמוצע בחנות נחשב כהזמנה אישית???
| |
|
|
|
| 12/5/2020 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 11:41:58 |
| שלום רב אליהו,
כיצד העסקה בוצעה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר בריהוט בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות של הצרכן. במידה שמדובר במוצר שהוחל ביצור במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות ודרישות מיוחדות, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה והיה וזה המקרה, יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 6/5/2020 18:30 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 18:30:00 |
| אני רוצה להסביר לכם כמה כדאי לכם לסמוך על המועצה, כשאתם נתקלים בבעיה.
וכדאי שתדעו שמדובר במשענת קנה רצוץ
אני קניתי מוצר חורף לפני שלשה חדשים, ובאותו יום ביקשתי לבטל את העיסקה. המוכר סירב, וטען שזה מוצר עונתי והוא לא חייב. אמרתי לו שאני פונה למועצה, התייעצתי עם המועצה ופעלתי בדיוק ע"פ הנחיותיהם. המוכר לא התרגש. עכשיו אני יודע למה.
שלשה חדשים המוצר שוכב אצלינו בבית, סגור בצורה האורגנלית. נשארנו בלי מוצר לשימוש, ובלי שירות ובלי כסף.
סוף סוף חזרו אלי מהמועצה, מי שחזר אלינו העלה את המוכר על הקו, המוכר אמר הם פתחו את האריזה אני לא חייב להחזיר! אני אמרתי: הוא משקר במצח נחושה, המוצר עדיין סגור כאן ועכשיו וכולכם מוזמנים.
הדובר מהמועצה אמר: זו שאלה עובדתית ואין לי איך לעזור לך. לך לבית משפט. שאלתי, אז איך המועצה אמורה לעזור ללקוחות? אמר, יש לנו אינדיקציה כדי לדעת מתי הלוקח צודק...
נסיתי להסביר, לדבר, אבל הדובר אפילו לא שמע אותי.
עכשיו אתם מבינים למה המוכר לא התרגש מהפניה שלי? עכשיו אתם מבינים למה כולם מתייאשים מראש והמוכרים ממשיכים להפוך את החוק לאות מתה?
המוכרים הם כמובן בעלי נסיון פי מליון מכל יחיד מאיתנו, כי הם עושים זאת כל הזמן. הם יודעים בדיוק מה צריך לעשות.
אני מתוסכל, וחסר אונים, ובלי אפשרות לעזרה כי הטלפון התנתק ואין לי לאיפה לחזור.
סליחה שהפרעתי. | |
|
|
|
| 7/5/2020 10:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 10:07:15 |
| | אומרים לך לפנות לבית המשפט, אז למה אתה לא מקשיב? המועצה זה לא אלוהים ואין להם סמכות בלתי מוגבלת. אתה חושב שאתה צודק? תפנה לבית המשפט לתביעות קטנות עם הוכחה מתי ביקשת לבטל את העסקה. הרבה פונים לשם וזוכים. | |
|
|
|
| 7/5/2020 11:38 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 11:38:34 |
| אני מנסה להקשיב.
השאלה היתה למה הנציג שלכם לא מקשיב. ומתייחס אלי כשקרן וסוגר את הטלפון.
הוא כאילו ניסה לעזור, העלה את המוכר על הקו, ושמע רק אותו ולא אותי. והשאיר אותי בלי הסבר ועם פה פתוח.
אם אתה רוצה להסביר לי ברור את המצב, אדרבה. אשמח להקשיב.
השאלה בסופו של דבר היא, החוק אומר שאפשר להחזיר את המוצר כל עוד ולא השתמשו בו. מה מונע מהמוכר המנוסה והערמומי לטעון שכבר השתמשתי?
על מי חובת ההוכחה?
אם חובת ההוכחה היא עלי, אז למיטב הבנתי, אין לי מה לפנות לבית משפט. וחבל ששמעתי בקולכם מלכתחילה.
אם זה לא כך, אשמח להסברים, ולהתייחסות סבירה לאדם שפונה אליכם, וגם מחכה כמה חודשים למענה.
תודה מראש
| |
|
|
|
| 7/5/2020 12:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 12:08:52 |
| 1. אני לא מהמועצה.
2. חובת ההוכחה היא עליך ואני לא יודע מאיפה הגעת למסקנה שאין לך מה לפנות לבית המשפט, אם שני אנשים כבר אמרו לך שאתה יכול. | |
|
|
|
| 7/5/2020 22:56 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 22:56:31 |
| כבר שמעתי לעצת "אנשים" כאן בפורום, ונשארתי עם לשון בחוץ.
לכן אם מישהו כאן רוצה לעזור לי, אז אני רוצה להבין מה יקרה בבית המשפט?
המוכר יגיד שהוא לא חייב להחזיר את הכסף ולקחת את המוצר כי כבר השתמשו במוצר. ואני אגיד שלא נגעתי בו. מה יקרה אז?
אם חובת ההוכחה עלי, הרי שאין מה לעשות. כי הרי אין לי איך להוכיח שזה בדיוק המוצר שקיבלתי מהמוכר ושלא נגעתי בו.
אז מה תועיל לי הפניה לבית המשפט? | |
|
|
|
| 8/5/2020 10:02 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 10:02:10 |
| "המוכר יגיד שהוא לא חייב להחזיר את הכסף ולקחת את המוצר כי כבר השתמשו במוצר. ואני אגיד שלא נגעתי בו. מה יקרה אז?".
השופט יסתכל על האריזה ויתרשם אם היא נפתחה או לא.
אז מה תועיל לי הפניה לבית המשפט?
תביעה תועיל כי בבית המשפט יהיה יותר קשה לספר סתם סיפורים.
שים לב שעוד טענה של המוכר היא שמדובר במוצר עונתי. טענה כזו לא תופסת. שים לב שאם רכשת את המוצר באינטרנט או בטלפון, אתה יכול לתבוע בסכום של עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 8/5/2020 14:34 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 14:34:15 |
| אני מאוד מודה לך על העזרה.
אני מבין שגם לדבריך לא מדובר על הצלחה בטוחה, כי היא תלויה בהתרשמות השופט.
המקרה שלי אבל מסובך יותר.
במקרה שלי המוכר בא עם סיפור חדש, הם כבר השתמשו במוצר, והקופסא הסגורה שהם מציגים היא קופסא (ומוצר) חילופית שקנו בחנות אחרת כדי להחזיר. (ההגיון הוא כי הוא מכר לנו מוצר ביותר מ-20% מחנויות סמוכות, והטעה אותנו שמדובר במוצר משובח יותר. מיד כשראינו שזה אותו מוצר ביקשנו להחזיר).
איך אני יכול להוכיח משהו נגד טענה כזאת?
אני מציין שוב שהאמת היא שלא קנינו פעמיים את המוצר, ולא השתמשנו בו (מדובר בתנור חימום, ובסופו של דבר המשכנו לסבול מהקור עד סוף החורף), בגלל שחיכינו לקבל חזרה את הכסף על הראשון. המוכר המציא סיפור שהילד ששלחנו לחנות סיפר שקנינו אחר בשביל להחזיר. למותר לציין שלא היה ולא נברא, הילד לא דיבר איתו בכלל, אלא אנחנו דיברנו בטלפון כשהילד בחנות.
אבל איך אני יכול עכשיו להוכיח משהו? זה לא ישאר מילה מול מילה?
ואם כן, לא חבל על הזמן?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 8/5/2020 14:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 14:55:10 |
| | לא חבל על הזמן ולא צריך לוותר. תקראו ברשת על הנושא של תביעה קטנה. יכול להיות שהוא לא ירצה לאסוף את כתב התביעה ואז תצטרכו למסור לו. תביאו לדיון העתק של התלונה למועצה עם תאריך הפתיחה, צילום מסך עם תאריך השיחה הראשונה למוכר, תביאו את הילד להעיד, אם אפשר. כל פרט מידע. כל הפרטים יתנו לשופט את תמונת המקרה. | |
|
|
|
| 8/5/2020 18:11 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 18:11:59 |
| צילום מסך של השיחה הראשונה אין לי, זה היה מטלפון קווי. (אבל זה בטח לא הדבר הקריטי).
אני מאמין שאפשר למצוא כאן בפורום גם את השאלה הראשונה שלי לגבי דבריו הראשונים של המוכר. (בהתחלה הוא אמר אני אסתדר אתכם, אמרנו אבל קר לנו. אמר בינתיים תשתמשו, זה לא מונע החזרה. ולפי המלצת הפורום כאן לא שמעתי בקולו).
אבל יש לי שאלה שאולי קשה לענות עליה.
אישית אני חושב שהמוכר הזה צריך ללמוד שהחוק מחייב ולא צחוק, אבל אם אני סיכויי הזכיה שלי הם רק 50% לא שווה לי המאמץ, (וגם לא הכסף, שאחרי הכל לא מדובר על סכום אסטרונומי). האם מישהו יכול להגיד מה המצב שלי? (כמובן, לאור תיאור המקרה שלי, בהנחה שהאמת כמו שאמרתי).
תודה על העזרה | |
|
|
|
| 9/5/2020 08:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 08:56:01 |
| בנוגע לשיחות טלפון מקווי, אפשר להביא העתק מהשיחות שהתבצעו.
לדעתי, סיכוי הזכייה שלך הוא 90% אבל תביעה זה לא שוק וצריך לעשות את זה מסודר, משכנע ולהשקיע. | |
|
|
|
| 9/5/2020 23:35 |
בעיה |
 | | מחבר: | בעיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 23:35:26 |
| | חייבת לומר שיש משהו בדברייך. אנחנו הגשנו תלונה מפורטת נגד עסק עם הוכחות על שירות לקוי. העסק ענו תשובה שקרית אחרי שמהמועצה פנו אליהם, ובזאת נסגר התיק. בלי לבדוק בכלל אם תשובת העסק נכונה. רק פנייה לתקשורת עזרה בטיפול... | |
|
|
|
| 11/5/2020 22:04 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 22:04:15 |
| אני מודה לך על חיזוק דברי, וקורא לכל מי שחושב כך להצטרף. אולי זה יעזור.
לתומי חשבתי שהקימו את המועצה הזאת בשביל להגן על הצרכן, שהוא באופן מובנה - החלש בסיפור.
וחשבתי שהקימו את המועצה כדי לא לתת למוכרים ונותני השירות להפוך את החוק לבדיחה ולאות מתה.
ברגע שהטיפול נראה כך, המועצה בסופו של דבר רק מעודדת אותם. | |
|
|
|
| 12/5/2020 10:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2020 | | שעה: | 10:11:03 |
| | המועצה מוגבלת ביכולותיה ולא יכולה לעשות הכל. שופט מוגבל ביכולותיו ולא יכול לעשות הכל. מחוקק מוגבל לעתים ביכולותיו. זה מה יש. | |
|
|
|
| 10/5/2020 10:53 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 10:53:10 |
| שבוע טוב, רכשתי רכב חדש באוקטובר האחרון
1. מסוכנות משנית טויטה האם לסוכנות הרשות לשים מסגרת לוחית רישוי עם פרסומת שלה? כלומר פרסום שלה על גבי רכב חדש שרכשתי?
2. נתברר כי טויוטה מחליפה את תוכנת מערכת המולטימדיה שמגיעה מהיצרן לתוכנה מקומית ישראלית. מכאן נובעות מספר בעיות האחת התוכנה בעצם "סגורה" למפיץ הישראלי ולא ניתן להתקין אפליקציות כרצון המשתמש והוא למעשה משועבד למפיץ הישראלי. השנייה שהמערכת סובלת מבאגים רבים שנובעים כתוצאה כנראה משינוי תוכנת היצרן.
3. אשמח לקבל פרטי קשר ( דואר אלקטרוני) ליבואן טויוטה יוניון מוטורס.
תודה! | |
|
|
|
| 11/5/2020 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 15:05:17 |
| שלום רב יהודה,
לעניין שאלתך הראשונה- האם עיינת בהסכם ההתקשרות בניכם? אם כן האם ישנה התייחסות בעניין? האם פנית אל החברה לבירור העניין?
לעניין שאלתך השנייה- האם פנית אל משרד התחבורה? אם לאו, באפשרותך לפנות לבירור עמדתם.
| |
|
|
|
| 11/5/2020 21:29 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 21:29:40 |
| תודה רבה על תשובותיכם,
1. לא מצאתי בשום מקום בהסכם ההתקשרות התיחסות לכך, הסוכנות אומרת שככה הם תמיד מוסרים רכבים חדשים ואין להם מסגרת חלקה או של היצרן. (תמוהה כי כאשר קונים רכב חדש משלמים גם אגרות רישוי שכוללות את הרכבת המספרים כלומר משלמים על כך כסף).
2. האם זה תחום אחריות של משרד הרישוי? האם בתחום אחריותו אכיפת מערכת מולטימדיה?
תודה | |
|
|
|
| 11/5/2020 15:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 15:50:39 |
| 2. בנוגע לתקלות, מתקנות הגנת הצרכן בנוגע לציוד אלקטרוני:
"(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין ***חדשים***, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן".
לאחר החלפה, במידה ושוב ישנן תקלות והיבואן לא פותר את הנושא, נראה לי שניתן לתבוע אותו כולל בזבוז הזמן שלך. | |
|
|
|
| 8/5/2020 17:17 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 17:17:33 |
| במהלך חודש מרץ הציעה חברת סוויס החזר כספי מלא לכל ההזמנות שבוצעו לפני מרץ ללא תלות בסוג הכרטיס. ביטלתי רכישה של זוג כרטיסי טיסה שנקנו הרבה זמן מראש, נציגי השירות של סוויס אמרו כי אני אמנם זכאי להחזר אך סוויס לא מתכוונת להחזיר כסף עד להודעה חדשה.
סוויס המשיכה להפעיל טיסות ואף חזרה לפעילות השבוע.
פתחתי אצלכם פנייה לפני מס' שבועות ולא קיבלתי ממכם סימן חיים. | |
|
|
|
| 10/5/2020 17:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 17:49:52 |
| שלום רב ניצן,
אנא ציין את מספר הפניה. | |
|
|
|
| 10/5/2020 20:14 |
ניצן |
 | |
|
| 11/5/2020 17:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 17:22:08 |
| שלום רב ניצן,
פנייתך הועברה . | |
|
|
|
| 11/5/2020 20:46 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 20:46:26 |
| | מבקש להוסיף - שלחתי את הקבצים במייל פעמיים (קיבלתי מייל שהם לא נשלחו אחרי הפעם הראשונה). מבקש לבדוק ולוודא שהם התקבלו, ולאשר לי בתגובה | |
|
|
|
| 10/5/2020 14:51 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:51:07 |
| | נוצר לי חוב בחברת הוט בגין אי תשלום על מספר שאני לא מכיר, מסתבר שלפני 3 שנים חברת "פלאפון"(חברת הסלולר שלי כיום) לא השלימה את הניתוק ולכן הוט מתנערים מהבעיה. מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 11/5/2020 18:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 18:29:03 |
| שלום רב ניצן,
האם בעת ההתקשרות עם החברה אליה עברת, הובטח לך כי הניתוק ייעשה על ידם? אם כן, פנה אל שתי החברות בכתב לבירור העניין , בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, ככל שיש ברשותך,ולאחריו תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 10/5/2020 14:20 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:20:01 |
| שלום רב,
רכשתי מחשב מאתר וואלה שופס ,המועד האחרון לקבלת המחשב היה היום ולאחר שנדנדתי להם הבנתי שלא אקבל אותו היום .
אין להם שרות טלפוני ואין מענה בכלל.
מתוך שיטוט בפייסבוק אני מבינה שמשהו קורה שם ומלא לקוחות לא קיבלו את המוצרים וכולם טוענים שאין שרות.
אני חייבת לרכוש מחשב לילדה שלי ולא אוכל לעשות זאת ללא הכסף ששילמתי עבור המחשב הזה...ולהמתין עד אשר מישהו יועיל בטובו לחזור אליי נראה לי לא יקרה...
השאלה שלי היא מה קורה במקרה כזה? איך אני מבטלת את ההזמנה ומקבלת את כספי בחזרה מאחר ולא קיבלתי את המוצר.
תודה | |
|
|
|
| 10/5/2020 14:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:31:48 |
| | את צריכה לבטל בכתב את העסקה ולהודיע להם שהסיבה היא שלא קיבלת את המחשב במועד. אין דמי ביטול. החזר הכסף תוך 14 ימים מהיום לכרטיס האשראי. תדאגי שיהיה לך צילום של ההתחייבות לזמן האספקה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 11/5/2020 18:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 18:24:02 |
| שלום רב אורית,
האם התשלום הועבר במלואו או ישנם תשלומים עתידיים? אם כן, וככל שהתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי וישנם תשלומים עתידיים באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בטענה "לכשל תמורה".
האם פנית אל בית העסק בכתב בהתאם לזכותך מכח חוק הגנת הצרכן במקרה של עסקת מכר מרחוק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(ככל שלא נעשתה פניה בכתב בצירוף מסמכים התומכים בטענתך(לאיחור במועד אספקת המוצר).
לאחריו, אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 10/5/2020 13:54 |
בתשבע |
 | | מחבר: | בתשבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:54:20 |
| יש לי מנוי בקאנטרי ״גרייט שייפ״ עד סוף מאי השנה. ב 12/3 הציעו לי לחדש את המנוי מוקדם יותר
כדי לקבל הטבה. נאמר לי שהמנוי החדש ייכנס לתוקף עם תום המנוי הנוכחי, כלומר בסוף מאי. לאחר יומיים נסגר הקאנטרי בגלל משבר הקורונה. החלטתי שאני רוצה לבטל את המנוי החדש אבל לא הצלחתי
ליצור קשר עם הקאנטרי בשום ערוץ, ולכן פניתי לחברת האשראי וזו הסכימה להקפיא את העסקה ולא לבטלה מאחר וגם היא לא הצליחה ליצור קשר איתם. בינתיים הודיעו מהקאנטרי שהם מאריכים את המנוי בחודשיים בגלל הקורונה, כומר המנוי הנוכחי יהיה עד סוף יולי.
ושאלתי האם אוכל לבטל את העסקה החדשה של המנוי שעדיין לא נכנס לתוקף? או שהקאנטרי יקשה עלי? מה זכויותי?
תודה. | |
|
|
|
| 11/5/2020 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 18:21:38 |
| שלום רב בת שבע,
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
לאחריו פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, ובמידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות.
לנוחיותך, מצ"ב קישור לאתר המועצה לצרכנות בעניין בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן העוסק במנוי למכון כושר(ככל שהשירות שנרכש עונה להגדרה הזו):
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (ראי תחת הכותרת"שאלות ותשובות" בעניין ההגדרה של מכון כושר) | |
|
|
|
| 10/5/2020 14:20 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 14:20:10 |
| שלום רב,
רכשתי מחשב מאתר וואלה שופס ,המועד האחרון לקבלת המחשב היה היום ולאחר שנדנדתי להם הבנתי שלא אקבל אותו היום .
אין להם שרות טלפוני ואין מענה בכלל.
מתוך שיטוט בפייסבוק אני מבינה שמשהו קורה שם ומלא לקוחות לא קיבלו את המוצרים וכולם טוענים שאין שרות.
אני חייבת לרכוש מחשב לילדה שלי ולא אוכל לעשות זאת ללא הכסף ששילמתי עבור המחשב הזה...ולהמתין עד אשר מישהו יועיל בטובו לחזור אליי נראה לי לא יקרה...
השאלה שלי היא מה קורה במקרה כזה? איך אני מבטלת את ההזמנה ומקבלת את כספי בחזרה מאחר ולא קיבלתי את המוצר.
תודה | |
|
|
|
| 11/5/2020 18:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 18:19:53 |
| שלום רב אורית,
האם התשלום הועבר במלואו או ישנם תשלומים עתידיים? אם כן, וככל שהתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי וישנם תשלומים עתידיים באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בטענה "לכשל תמורה".
האם פנית אל בית העסק בכתב בהתאם לזכותך מכח חוק הגנת הצרכן במקרה של עסקת מכר מרחוק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- במוצר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(ככל שלא נעשתה פניה בכתב).
לאחריו, אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
בתשבע |
 | | מחבר: | בתשבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:54:07 |
| יש לי מנוי בקאנטרי ״גרייט שייפ״ עד סוף מאי השנה. ב 12/3 הציעו לי לחדש את המנוי מוקדם יותר
כדי לקבל הטבה. נאמר לי שהמנוי החדש ייכנס לתוקף עם תום המנוי הנוכחי, כלומר בסוף מאי. לאחר יומיים נסגר הקאנטרי בגלל משבר הקורונה. החלטתי שאני רוצה לבטל את המנוי החדש אבל לא הצלחתי
ליצור קשר עם הקאנטרי בשום ערוץ, ולכן פניתי לחברת האשראי וזו הסכימה להקפיא את העסקה ולא לבטלה מאחר וגם היא לא הצליחה ליצור קשר איתם. בינתיים הודיעו מהקאנטרי שהם מאריכים את המנוי בחודשיים בגלל הקורונה, כומר המנוי הנוכחי יהיה עד סוף יולי.
ושאלתי האם אוכל לבטל את העסקה החדשה של המנוי שעדיין לא נכנס לתוקף? או שהקאנטרי יקשה עלי? מה זכויותי?
תודה. | |
|
|
|
| 11/5/2020 17:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 17:51:30 |
| שלום רב בת שבע,
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
לאחריו פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, ובמידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות.
לנוחיותך, מצ"ב קישור לאתר המועצה לצרכנות בעניין בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן העוסק במנוי למכון כושר(ככל שהשירות שנרכש עונה להגדרה הזו):
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (ראי תחת הכותרת"שאלות ותשובות" בעניין ההגדרה של מכון כושר) | |
|
|
|
| 10/5/2020 13:24 |
חולון |
 | | מחבר: | חולון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:24:18 |
| | היי,הרב קארד שברשותי פג תוקף ב31/3/20 בגלל מצב הקורונה לא הייתה לי אפשרות לממש אותו, האם יש אפשרות להאריך אותו? תודה רבה | |
|
|
|
| 11/5/2020 17:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 17:08:57 |
| שלום רב אדון,
האם בית העסק האמור היה סגור? מה תגובת בית העסק, ככל שפנית?
בכל מקרה, על מנת לברר את פנייתך, אנא שלח מכתב אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך(כמובן אם טרם פנית) לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 10/5/2020 12:57 |
מטות מרים |
 | | מחבר: | מטות מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 12:57:02 |
| הזמנו אירוח של ארבע לילות ליון בעלי ואני בני 66 ו- 70 עקב המצב שנוצר בעקבות הקורונה ניסנו מתחילת מרס לבטל את העסקה ומדובר על סכום של 23.000 שח התכתבנו עם החברה במשך חודשים ולא היה שום מענה היום 20.5.2020 קיבלנו הודעה ב - sms שאם אנחנו רוצים לבטל את העסקה צריכים לשלם 100 דולר לאדם שמדובר על תשעה בני משפחה .אנחנו שנינו פנסיונרים ולקח לנו הרבה זמן לחסוך את הכסף לאירוח על מנת לחגוג יום הולדת לבעלי 70.מנסה ליצור קשר אנושי עם החברה ואין שום מענה .שם החברה קשרי תעופה .מה עלי לעשות והאם אתם יכולים לעזור לנו
תודה רבה !!! | |
|
|
|
| 11/5/2020 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 17:07:27 |
| שלום רב מרים,
על מנת לבדוק את זכותכם מכח חוק הגנת הצרכן, אנא ציינו את תאריך ביצוע העסקה וכן כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(טלפון/צ'אט/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה ואתם עומדים בתנאים לביטול העסקה כאמור לעיל, באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם ואם תתקלו בבעיה, באפשרותכם להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתכם.
בנוסף, היה ולא קמה לכם זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, עליכם לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות, במידה שהנחיות לא יאפשרו את קיום ההסכם(בחודש בספטמבר,כמתואר), אזי' לכאורה ניתן יהיה אולי להעלות את טענת סיכול, המכונה "כח עליון". | |
|
|
|
שרון נווה |
 | | מחבר: | שרון נווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:54:02 |
| שלום רב. שואלת פה שאלה שמעסיקה הורים רבים כמותי. האם בעלת הגן הפרטי מחוייבת להחזיר כספים על שירות שלא ניתן בימים 15-30.3.2020 בגן בעקבות משבר הקורונה? האם יש עילה לתביעה משפטית במידה ואינה מחזירה כספים?
בתודה מראש. | |
|
|
|
| 11/5/2020 17:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 17:05:40 |
| שלום רב שרון,
לעניין זה, אני מציעה כי תעייני במידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_ganim | |
|
|
|
| 10/5/2020 10:55 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 10:55:04 |
| | האם ספק טלויזיה אינטרנטית יכול לטעון שהוא לא אחראי לתקלות בשרות שלו? | |
|
|
|
| 10/5/2020 13:22 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:22:20 |
| | הוא יכול לטעון שהבעיה היא בתשתית האינטרנט ולא מין הנמנע שהבעיה שם. טלפן לספקי האינטרנט והתשתית, דווח להם על הבעיה ובקש שיבדקו את הנושא. | |
|
|
|
| 11/5/2020 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 16:49:58 |
| שלום רב רועי,
כפי שמר משה ציין תנסה לפנות אל החברה המעניקה לך שירות אינטרנט ותשתית ולאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/5/2020 13:22 |
חולון |
 | | מחבר: | חולון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2020 | | שעה: | 13:22:19 |
| | היי, הרב קארד שברשותי פג תוקף ב31/3/20 כמובן שהייתי מממשת אותו אם יכלתי אבל בגלל הקורונה וכשכל החנויות היו סגורות לא הייתה לי אפשרות כזו.האם יש משהו שאני יכולה לעשות? תודה רבה | |
|
|
|
| 11/5/2020 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 16:41:50 |
| שלום רב אדון,
האם בית העסק האמור היה סגור? מה תגובת בית העסק, ככל שפנית?
בכל מקרה, על מנת לברר את פנייתך, אנא שלח מכתב אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|