| 15/5/2020 12:40 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 12:40:47 |
| שלום רב
בסופר שלי על היה מבצע של 3 בירות במחיר 23 , ומתחת באותו השלט של המבצע היה רשום מחיר ליחידה 7.3 .
לא לקחתי 3 לקחתי 2 בירות וציפיתי שהחיוב יהיה כפי שרשום מחיר ליחידה 7.3 , אך הוא היה 9.5.
האם חוקי לרשום מחיר ליחידה, ולהתכוון רק למחיר ליחידה במבצע? תודה.
כמובן שגם הסכום הכולל של 3 ב7.3 הוא לא 23 אלא 21.9 אז הפנתי את תשומת ליבם לכך. | |
|
|
|
| 17/5/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 15:33:17 |
| שלום רב גיא,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן מסדיר את נושא "מכירה מיוחדת"(מבצע/הנחה) וקובע כי:
"15. (א) עוסק שהודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת, יבהיר אילו טובין או שירותים כלולים בה ואילו טובין או שירותים אינם כלולים בה, את מחירם אצלו לפני המכירה ואת שיעור ההנחה או המחיר לאחר ההנחה, וכן תנאי המכירה המיוחדת."
מכאן, שבמידה שיש ברשותך העתק מהפרסום וחשבונית רכישה אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/5/2020 12:20 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 12:20:27 |
| שלום,
ברוב חנויות המזרנים נותנים ללקוח 30 יום לנסות את המזרן בבית, בלי לפתוח את העטיפה שלו, ואם המזרן לא נוח ניתן תוך 30 הימים להחזיר אותו ולהחליף למזרן אחר.
לפי הכללים באתר המועצה ניתן לבטל עסקה עד 14 יום מיום קבלת המזרן.
השאלה שלי היא: אם ניסיתי את המזרן 20 ימים מבלי להסיר את העטיפה והתברר לי שהמזרן לא נוח לי, והחלפתי למזרן אחר בחנות(לפי תנאי ההזמנה)-האם תקופת ה14 יום של ביטול עסקה חלה רק על המזרן הראשון מיום קבלתו לפני שהחלפתי למזרן השני, או שהיא מתאפסת וחלה שוב מיום קבלת המזרן השני כך שתוך 14 יום מקבלת המזרן השני ניתן לבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 17/5/2020 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 15:20:20 |
| שלום רב אדון,
במידה שאתה מעוניין לבטל את העסקה- אזי' בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל אתה עסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית, היה והמועד לביטול העסקה חלף, יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם (סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, מחייב את בית העסק להציג שילוט החזרת טובין(לא עקב פגם)).
לכן, במקרה המתואר, היות שלא בחרת לבטל את העסקה אלא בחרת להחליף את המוצר, בהתאם למדיניות של בית העסק, הרי ש"וויתרת" על זכותך לבטל את העסקה ולכן,יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסקה. | |
|
|
|
| 15/5/2020 08:58 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 08:58:18 |
| לפני כחצי שנה סגרתי עסקה עם נטורפיל בנוגע להסרת שיער עבור אשתי, היא הייתה בתהליך עליה לארץ שנקטע בגלל הקורונה והיא נאלצה לעזוב בחזרה לרוסיה.
לצערי המצב מסובך בהרבה וכנראה שהיא לא תוכל לחזור לפה בשנים הקרובות.
שווי העסקה הינו 8000ש"ח
אשתי ביצעה שני טיפולים בשווי של כ 2000שח
---
שוחחתי עם נציגי נטורפיל, המנהלת החזירה תשובה (לאחר חודשיים בהם סחבו אותי ולא החזירו תשובה, בטענה שהם לא עובדים בגלל הקורונה, שהמחשבים לא עובדים, שהמנהלת לא נמצאת, שהם לא רואים שום פניה שלי, שדיברו איתי כבר בבוקר) זה רק חלק מהתירוצים שקיבלתי במשך חודשיים. אבל הכל מוקלט.
התשובה הינה:
הטיפולים שווים 2000שח לאחר הנחה, ללא הנחה הם שווים 4000שח (כבר הפסדתי 2000שח)
ואת שאר העסקה אני יכול להעביר לאדם אחר.
זיכוי כספי לא יהיה פה כי "לפי החוק היו לך שבועיים לבטל". שוב הכל מוקלט.
כך שסה"כ אם אני לא מוצא אדם אחר שיקנה ממני את הטיפולים, אני מפסיד 6000שח. אם מצאתי אז אני מפסיד רק 2000שח.
אני עצמאי שנפגע מהקורונה וההוצאה הזו כואבת במיוחד, מכיוון שאני מפסיד 2000שח על זה שאני נאלץ לבטל את העסקה בכל מקרה.
ה 4000שח כנראה שאפסיד בכל מקרה כי הם נותנים לי תנאים בלתי אפשריים להעברת הטיפולים.
יש לי מה לעשות בנידון? זה מרגיש לי מאוד לא הוגן. תודה מראש. | |
|
|
|
| 17/5/2020 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 15:00:27 |
| שלום רב טל,
האם יש הסכם התקשרות בניכם? אם כן, האם ישנה התייחסות לקנס יציאה במקרה של ביטול של הצרכן?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט)והן עסקה בבית העסק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח (במידה שבמהלך 14 ימים ניתן שירות יגבה ערך היחסי).
היות שהעסקה להסרת שיער הינה עסקה מתמשכת, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים עסקים, ואולם היה ובהסכם ההתקשרות בניכם סוכם על תשלום קנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
| |
|
|
|
| 15/5/2020 00:12 |
אורנית שרון |
 | | מחבר: | אורנית שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 00:12:01 |
| | האם צהרון יכול לקזז את הימים את חודש מרץ עם חופשת הפסח? | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:54:02 |
| שלום רב אורנית,
לעניין חיוב הצרכן בזמן שהמקום היה סגור- עקרונית, לעמדת המועצה הישראלית לצרכנות, סגירת המשפחתונים בעקבות החלטת הממשלה להשבית את מוסדות החינוך התרבות והפנאי בשל התפרצות נגיף הקורונה, מהווה הפרת חוזה ומקימה עילה להשבת התמורה. בהתאם, במצב זה לא ניתן לדרוש מהצרכנים לשאת בתשלומים בתקופת ההשבתה שכן בשל הנסיבות החדשות והבלתי צפויות לא ניתן לקיים את החוזה כפי שהוסכם, ראי מידע מפורט בעניין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_ganim
היה ואת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/5/2020 19:55 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 19:55:34 |
| שלום וברכה,
ביצעתי רכישה של קורס מקוון, לאחר יומיים ביקשתי לבטל את העסקה.
הקורס מבוצע ע"י סרטונים כאשר צפיתי באחד מתוך 16 בלבד.
בתגובה לבקשתי לבטל את העסקה נענתי בשלילה
חלק מהתשובה היה:
"החוק אינו מאפשר ביטול עסקאות מכר מרחוק לרכישת:
- טובין פסידים (מוצרי מזון, פרחים, תרופות וכיו"ב)
- מוצרי מידע (תוכנות מחשב)
- מוצרים שיוצרו במיוחד עבור הצרכן בעקבות העסקה
- מוצרים שניתן לשכפל, להעתיק או להקליט שהצרכן פתח את אריזתם המקורית"
האם קורס מקוון עונה על ההגדרות הנ"ל?
אשמח למענה.
| |
|
|
|
| 17/5/2020 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:43:09 |
| שלום רב טל,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
אכן בעסקת מכר מרחוק ישנם חריגים בהם לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, כמפורט בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן.
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/5/2020 14:50 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:50:46 |
| העסקה בוצעה בתאריך 05.05.2020
אכן פניתי לבית העסק ונענתי בשלילה .
מהו סעיף 14.ג.ד?
ולאיזה כתובת ניתן להגיש תלונה?
תודה רבה!
| |
|
|
|
| 15/5/2020 00:19 |
עדן מהלל |
 | | מחבר: | עדן מהלל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 00:19:30 |
| היי, לא קיבלתי מענה..
האם חוקי שחדר הכושר חייב אותי עבור חודשים מרץ-אפריל חיוב מלא, למרות שבפועל בעקבות הוראות הממשלה בשל מצב הקורונה המכון היה סגור בין 15.3-10.5 ?
כעת טוענים שאין אפשרות להחזיר תשלום, כי החוזה מולי הוא על בסיס הוראת קבע ולא חוזה שנתי.
ביקשתי לבטל את המנוי ונענתי שיש להודיע על ביטול חודש מראש, ולממש את האופציה לאימון בחודש של ההודעה..
כעת ביקשתי לבטל, כי אין באפשרותי לחזור להתאמן בשל המצב. כלומר, חודש וחצי אשר שילמתי לא יוחזרו לי בשום צורה.
האם זה חוקי או שניתן לפעול נגדם לקבל ההחזרים המגיעים? | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:49:45 |
| שלום רב עדן,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש שבתקופה הזו אתה יכול לקבל שירות), בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין טענתך לפיה:
"...האם חוקי שחדר הכושר חייב אותי עבור חודשים מרץ-אפריל חיוב מלא, למרות שבפועל בעקבות הוראות הממשלה בשל מצב הקורונה המכון היה סגור בין 15.3-10.5 ?"- בהנחה שבתקופה שציינת הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי וכן בית העסק המדובר נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסוימים ניתן יהיה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, אם אלו פני הדברים, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט טענתך ודרישתך להשבת הכספים שנגבו ממך בתקופה בה המקום היה סגור ולא ניתן שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/5/2020 15:37 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 15:37:27 |
| | האם במידה ושילמתי כסף על תיקון קורוזיה בסלולרי במעבדה פרטית והמכשיר לא תוקן, מגיע לי החזר כספי? | |
|
|
|
| 17/5/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 13:34:08 |
| שלום רב גיא,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך(לפיו התיקון לא צלח). | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:46:48 |
| | למה לא? לא קיבלת את התמורה שעליה שילמת ונראה שהוצג לך מצג שווא לפיו הטכנאי מסוגל לתקן את התקלה. | |
|
|
|
| 14/5/2020 15:39 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 15:39:18 |
| שלום,
רציתי להגיש תלונה לגבי התנהלות של חברת תעופה בכל מה שקשור להחזרים על טיסות שבוטלו. מעבר לעובדה שנראה שהחברה מתנהלת בניגוד לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) נראה שגם היא מרמה לקוחות בכך שהיא שולחת הצעות לשוברים שהשווי שלהם נמוך בהרבה מהשווי המקורי של העסקה ובכך היא מנצלת לקוחות תמימים שאינם יודעים לקרוא בין השורות של הניסוח הממולח שבו חברת התעופה משתמשת.
התחלתי להגיש תלונה ובעמוד השני צריך לבחור תחום, באיזה תחום צריך לבחור כאשר מגישים תלונה כנגד חברת תעופה? חיפשתי תחת תיירות, ותחבורה ולא מצאתי | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:38:13 |
| שלום רב יוסי,
תבחר בתחום "שירותי תיירות". | |
|
|
|
| 13/5/2020 18:43 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2020 | | שעה: | 18:43:15 |
| שלום,
אודה לדעת האם המועצה מטפלת גם בגנים שאינם פרטיים ? מדובר על גן במושב, פניתי מס' פעמים ליור אגודת החינוך, למועצה האזורית, למשרד הרווחה והשירותיים החברתיים. אף אחד לא לוקח אחריות ומוכן להחזיר את הכספים / לטפל בנושא.
האם ניתן להעזר בכם ??? בטרם אפנה לערכאות משפטיות בנושא. | |
|
|
|
| 14/5/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 13:55:29 |
| שלום רב אדון,
בעניין זה ראה את המידע הקיים באתר משרד העבודה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/daycare-corona/he/daycare-activity-corona.pdf | |
|
|
|
| 14/5/2020 23:33 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 23:33:04 |
| שלום רב, מכיר את ההוראה הנ"ל וביקשתי את ההחזרים מתוקף ההוראה.
רק הגן אינו מוכן להחזיר את הכסף מהסיבה שהוא נמצא בקשיים כלכליים.
פניתי למשרד העבודה והרווחה והם גם מפנים אותי לקישור.
הקישור ברור אך הגן לא מיישם אותו - מה עושים ???
הגן שייך לאגודת החינוך של המושב ויו"ר האגודה אינה נותנת גם תשובה בכתב , הכל נעשה בע"פ.
תחושה לא נעימה בכלל, מדוע משרד הרווחה והשירותים החברתיים אינו מתערב בנושא ?
עזרתכם מאוד חשובה גם אם אין מדובר בגן פרטי | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:36:04 |
| שלום רב אדון,
היות שציינת כי התגובה שנמסרה לך הינה כי:
"... בקשיים כלכליים..."- עליך לבדוק אם נפתח הליך כלשהו.
בכל מקרה,תנסה לפנות אל משרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_state_comptroller | |
|
|
|
| 13/5/2020 16:04 |
חזי |
 | | מחבר: | חזי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2020 | | שעה: | 16:04:27 |
| שלום רב,
צלצלתי ביום רביעי לחברת הוט, בשיחה נאמר לי שזמן ההמתנה ארוך מהרגיל ובחרתי להמתין 3 שעות, רק ביום שישי בערב חזרו אלי.
באותה השיחה הנציג בדק את התשתית לטענתו ולאחר מכן אמר לי שיחזרו אלי ביום ראשון עד לשעה 12 בצהרים, עד לרגע זה אף אחד לא חזר אלי.
אשמח לדעת מה החוק אומר במידה וחברה לא חוזרת כפי שהתחייבה.
בתודה מראש,
חזי. | |
|
|
|
| 14/5/2020 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 12:58:11 |
| שלום רב חזי,
ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, בעניין סעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן בו נקבע כי:
"...לפיכך, מתוך רצון להתחשב בעומסים החריגים שנוצרו לחברות התקשורת בעקבות משבר הקורונה וכמו כן,
מתוך רצון להבטיח מענה מקצועי לצרכן בתוך פרק זמן מסוים, אני מנחה את עובדי הרשות שלא לאכוף
בעת הזו את ההוראה בתקנות המחייבת את העוסק המנוי בתוספת השניה שהיא חברת תקשורת, לחזור לצרכן תוך שלוש שעות ממועד השארת ההודעה )תקנה 1(ב) ובלבד שהעוסק חזר לצרכן בתוך 6 שעות
ממועד השארת ההודעה...."
להלן הקישור להנחיה :
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/cpfta_public_comments_1?skip=0&limit=10&publications_subject=1 (תחת הכותרת :"הנחיית מדיניות אכיפה – השארת הודעה וחזרה לצרכן – מגפת הקורונה"). | |
|
|
|
| 14/5/2020 22:52 |
חזי |
 | | מחבר: | חזי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 22:52:04 |
| ומעבר ל6 שעות?
מיום רביעי בערב שעה 19:00 עד ליום שישי בשעה 19:00 עברו 48 שעות
ומיום ראשון ב12 בצהרים עד רגעים אלו יום חמישי ב22 עברו יותר מ48 שעות.
אבקש לדעת מה החוק אומר על זה?
כל פעם אותו הדבר עם החברה הזו. | |
|
|
|
| 14/5/2020 13:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 13:17:59 |
| | אין חוק. אפשר לעזוב אותם וכך ללמד אותם לתת שירות טוב יותר. | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:18:52 |
| שלום רב חזי,
אם כך פנה אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך מול בית העסק. | |
|
|
|
| 13/5/2020 18:34 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2020 | | שעה: | 18:34:41 |
| התקשרתי אל חברת הוט כדי לבצע החייאה למספר טלפון קודם על מנת לבצע ניוד של המספר הישן אל חברה אחרת.
אמרתי להם זאת במפורש, אך משום מה בשירות לקוחות הנציגה העבירה אותי לנציג מכירות.
אמרתי לנציגה בשירות לקוחות שאני לא צריך מכירות, היא אמרה שזה בסדר ושהוא עושה את הדברים האלה.
הסברתי גם לנציג מכירות במפורש מה אני רוצה, וזה היה נראה שהוא מבצע את זה.
מאוחר יותר בהמשך היום אני מגלה שהוט חייבו אותי על חבילת קו טלפון בלי שהסכמתי לכך.
יש לי הקלטה של כל השיחה וגם מסמך PDF שהוט שלחו באימייל על "סיכום עסקה חדשה", לכאורה.
כיצד אתם ממליצים לנקוט? | |
|
|
|
| 14/5/2020 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 15:17:04 |
| שלום רב דניאל,
אתה מציין כי:
"...לבצע החייאה למספר טלפון קודם על מנת לבצע ניוד של המספר הישן אל חברה אחרת..." האם ביצעת ביטול עסקה מול החברה?
בכל מקרה ראה ברישיון החברה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/hot_mobile_license/he/hot%20mobile%20license.pdf (עמ' 97 תחת סעיף 69ה שכותרתו: "שמירת מספר הטלפון בסיום ההתקשרות") | |
|
|
|
| 14/5/2020 18:32 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 18:32:37 |
| מדובר בקו טלפון ביתי, זה לא סלולארי.
בהתחלה היה רשום לי טריפל - כולל טלפון.
ואז התנתקתי מהטריפל.
ואז התקשרתי להוט כדי שאוכל לבצע ניוד של המספר טלפון הקווי אל חברה אחרת.
בשיחה עם הנציגים הם לא אמרו שום דבר על חיוב.
הם לא אמרו שום דבר על חבילה שאני רוכש.
הם לא אמרו שום דבר על מחיר.
הוא פשוט אמר שהוא מבצע החייאה בשביל ניוד.
בסיום הפעולה הנציג אמר שאני יכול לנייד.
ואז מאוחר יותר באותו היום אני רואה שהם שלחו לי טופס על עיסקת חבילה על טלפון - חבילה של 1000 דקות לרשת קווית - ובכלל לא דיברנו על זה בשיחה אפילו.
מספר הטלפון שאמרתי להם שאני רוצה לנייד זה המספר הישן שהיה לי לפני שניתקתי.
אבל "מספר הטלפון הנבחר" שמופיע במסמך שהם שלחו לי - שונה לגמרי. | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:15:21 |
| שלום רב דניאל,
עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 14/5/2020 16:41 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 16:41:55 |
| נקבעה עי חברת הדס
טכנאי ליום ושעה 15-17
בשעה 17 ורבע טכנרי מודיע שיגיע ב6
בשעה 7 ורבע שואל אם הוא יכול להגיע ב8
האם מגיע פיצוי ?? | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:12:06 |
| שלום רב עידו,
האם הגעת הטכנאי הינו לתיקון המכשיר שסופק במסגרת חוזה למתן שירותים מתמשכים? אם כן, על פניו, תוכל לפנות אל בית העסק במסגרת סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת,סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
| |
|
|
|
| 14/5/2020 20:20 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 20:20:34 |
| | אני עצמאית, עוסק מורשה חתמתי על הסכם מול חברה לפירסום עבודתי ברשתות החברתיות. ההסכם לא מאפשר לי לצאת ממנו. ההסכם נחתם לפני שבוע. מה האפשרויות שלי? | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:11:07 |
| שלום רב טלי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שמדובר בעסקה בין שני בתי עסק, אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 14/5/2020 16:41 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 16:41:37 |
| נקבעה עי חברת הדס
טכנאי ליום ושעה 15-17
בשעה 17 ורבע טכנרי מודיע שיגיע ב6
בשעה 7 ורבע שואל אם הוא יכול להגיע ב8
האם מגיע פיצוי ?? | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:07:28 |
| שלום רב עידו,
האם הגעת הטכנאי הינו לתיקון המכשיר שסופק במסגרת חוזה למתן שירותים מתמשכים?
אם כן, על פניו, תוכל לפנות אל בית העסק במסגרת סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת,סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
| |
|
|
|
| 14/5/2020 16:27 |
א.ג |
 | | מחבר: | א.ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 16:27:23 |
| עוסק אשר הוא ביטל עסקה מבקש ממני הצרכן דמי ביטול, לפי איזה חוק אסור לו לדרוש?
ראיתי שחוק הגנת הצרכן מתייחס לביטול ע"י הצרכן | |
|
|
|
| 17/5/2020 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 13:56:22 |
| שלום רב אדון,
זה עניין חוזי ועל כן, היה והודעת הביטול נעשית על ידי בית העסק מיוזמתו, עליך לשאול את בית העסק- מדוע אתה אמור לשלם את דמי הביטול כאשר הביטול(ההפרה) נעשית על ידו?
לאחריו, במידה שתתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/5/2020 15:58 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 15:58:03 |
| היי,
האם חוקי שחדר הכושר חייב אותי עבור חודשים מרץ-אפריל חיוב מלא, למרות שבפועל בעקבות הוראות הממשלה בשל מצב הקורונה המכון היה סגור בין 15.3-10.5 ?
כעת טוענים שאין אפשרות להחזיר תשלום, כי החוזה מולי הוא על בסיס הוראת קבע ולא חוזה שנתי.
ביקשתי לבטל את המנוי ונענתי שיש להודיע על ביטול חודש מראש, ולממש את האופציה לאימון בחודש של ההודעה..
כעת ביקשתי לבטל, כי אין באפשרותי לחזור להתאמן בשל המצב. כלומר, חודש וחצי אשר שילמתי לא יוחזרו לי בשום צורה.
האם זה חוקי או שניתן לפעול נגדם לקבל ההחזרים המגיעים? | |
|
|
|
| 17/5/2020 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 13:48:12 |
| שלום רב עדן,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש שבתקופה הזו אתה יכול לקבל שירות), בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין טענתך לפיה:
"...האם חוקי שחדר הכושר חייב אותי עבור חודשים מרץ-אפריל חיוב מלא, למרות שבפועל בעקבות הוראות הממשלה בשל מצב הקורונה המכון היה סגור בין 15.3-10.5 ?"- בהנחה שבתקופה שציינת הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי וכן בית העסק המדובר נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסוימים ניתן יהיה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, אם אלו פני הדברים, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט טענתך ודרישתך להשבת הכספים שנגבו ממך בתקופה בה המקום היה סגור ולא ניתן שירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/5/2020 11:27 |
שנהב |
 | | מחבר: | שנהב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2020 | | שעה: | 11:27:20 |
| ב15.3 אחי היה אמור להתחיל קורס המשך לאילוף כלבים, עקב המצב הודיעו לו שהקורס מתבטל עד הודעה חדשה וברגע שיהיה עדכון, יעדכנו. כמו כן, אמרו לו שהמדריך (שהוא גם בעלי החברה) זמין עבורו לשאלות.
מאז ועד היום ניסינו לתפוס אותו מעל 20 פעמים בטלפונים והודעות, אפילו דיברנו מספר פעמים עם העוזר שלו שטוען שלא יכול לעשות כלום ויעביר לו את ההודעה וידאג שיחזור אלינו, מה שלא קורה.
נכון לכרגע אנחנו מעוניינים לבטל את הקורס ולקבל את הכסף חזרה.
האם מגיע לו הכסף חזרה? מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 14/5/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 10:00:12 |
| שלום רב שנהב,
מתי היה אמור לקבל את השירות(תאריך)? כיצד בוצע התשלום- האם בכרטיס אשראי? ואם כן, האם ישנם תשלומים עתידיים שטרם נגבו?
במידה שפנית אל בית העסק בכתב ואין מענה מצד החברה, באפשרותכם להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
בנוסף, היה והתשלום בוצע בכרטיס אשראי וישנם תשלומים עתידיים באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בטענה ל"כשל תמורה". | |
|
|
|
| 17/5/2020 11:57 |
שנהב |
 | | מחבר: | שנהב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 11:57:39 |
| הקורס היה אמור להיות ב15.3.
התשלום בוצע בכרטיס אשראי אבל סיימנו את התשלומים.
וגם להודעות ומכתבים העסק לא עונה. איך אפשר להגיש את כל הטפסים? | |
|
|
|
| 17/5/2020 12:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 12:43:17 |
| שלום רב שנהב,
באפשרותך להגיש את התלונה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form | |
|
|
|
| 14/5/2020 15:29 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 15:29:46 |
| שלום,
בעקבות כך שבעלת הגן הפרטי של בני לא מוכנה להחזיר כספים על הימים בחודש מרץ כאשר הגן לא פעל ותגובתה היא: "אם לא מתאים לכם אתם יכולים ללכת לגן אחר", החלטנו באמת להוציא אותו מהגן.
בתחילת השנה נתנו לה צ'קים עד אוגוסט כולל אך לא נחתם איתה שום חוזה.
האם היא יכולה להמשיך לפדות את הצ'קים של החודשים שבני כבר לא יהיה בגן שלה (יוני-אוגוסט) או שהיא מחוייבת להחזיר לנו אותם?
| |
|
|
|
| 17/5/2020 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 10:27:56 |
| שלום רב דניאלה,
את מציינת כי:
"...נחתם איתה שום חוזה..." האם יש הסכם התקשרות שלא חתמתם עליו או שאין כלל הסכם?
בכל מקרה, לעניין גביית תשלום בזמן שהגן היה סגור בשל החלטת הממשלה,ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_ganim | |
|
|
|
| 14/5/2020 14:50 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 14:50:10 |
| | עקב פציעה במרפק הוחלט על ידי רופא להפסיק כול פעילות ספורטיבית עד לסיום הטיפול. אחרי שיצרתי קשר עם מכון הכושר הם טוענים שהם עדיין יכולים לגבות דמי ביטול למרות שאמרתי להם שזה נקרא סיכול חוזה ובעצם גם התצהיר הבריאותי שלי השתנה ממה שהצהרתי בהתחלה ואני לא יכול להמשיך ולהתאמן. האם זה חוקי עדיין לגבות ממני דמי ביטול? | |
|
|
|
| 17/5/2020 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 10:05:47 |
| שלום רב אביב,
בעניין זה ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות...במקרה של מצב בריאותי לקוי – האם אפשר לבטל את המנוי ולדרוש את כספי בגין התקופה שלא נוצלה?") | |
|
|
|
| 14/5/2020 22:49 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 22:49:52 |
| אני נמצא בתשתית של הוט (ספק האינטרנט אינו של הוט) ומידי פעם אני חווה תקיעות - האינטרנט פתאום מפסיק לעבוד לחלוטין.
מבדיקה שעשיתי, מצאתי שהבעיה או במודם של הוט או בנקודה הראשונה בתשתית של הוט שנמצאת מיד אחרי המודם.
לכאורה, על פניו, המודם נותן סימן שהכל תקין - הנוריות דולקות כראוי, גם בזמן תקלה.
לכן זו כנראה בעיה בתשתית של הוט.
מה ניתן לעשות במצב כזה?
לא ייתכן שנחווה תקיעות כל יום, כמה פעמים ביום. | |
|
|
|
| 15/5/2020 09:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 09:25:13 |
| | מזמינים טכנאי של הוט. אם הם לא נותנים שירות ראוי, לדעתך, מחליפים חברה. | |
|
|
|
| 15/5/2020 10:18 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 10:18:04 |
| שלום משה,
לא לכולם יש פריווילגיה להחליף חברה. | |
|
|
|
| 15/5/2020 11:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 11:18:00 |
| | אז מזמינים טכנאי של הוט. אם הם לא נותנים שירות ראוי, מתלוננים באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 17/5/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 10:00:36 |
| שלום רב שלום,
האם פנית אל בית העסק בכתב? מה היתה תגובת בית העסק?
בהנחה שטרם פנית אל בית העסק, אזי' פנה אליו בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|