| 17/5/2020 16:29 |
אלי לוי |
 | | מחבר: | אלי לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 16:29:39 |
| | שלום, אני מנוי של חברת הוט, ביום בהיר אחד התקשרו אליהם בשמי ללא ידיעתי ושינו את כתובת הIP בעזרתם. בהוט הודו לי שאותו אלמוני התקשר אליהם 3 פעמים! ביקשתי את ההקלטות ואמרו שישלחו תוך שבועיים, בנתיים עבר כבר חודש והם מושכים אותי בשיחות טלפוניות ללא תכלית. מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 17/5/2020 16:37 |
אלי לוי |
 | | מחבר: | אלי לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 16:37:21 |
| | שכחתי לציין שהציעו לי תמורת ההקלטות 80 ש"ח פיצוי... | |
|
|
|
| 18/5/2020 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 13:23:01 |
| שלום רב אלי,
עליך לבקש לראות את הרישיון של החברה בכדי לבדוק:
1. אם הפעולה שנעשתה לטענתך ללא ידיעתך,היתה יכולה להתבצע ללא אמצעי זיהוי.
2. והאם החברה רשאית לגבות בעבור השמעת ההקלטות?
אם לאו, באפשרותך לפנות אל משרד התקשורת לבירור העניין. | |
|
|
|
| 17/5/2020 15:48 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 15:48:50 |
| היי,
שני הורי פנסיונרים נכים ומתקשים מאוד כלכלית.
חברת החשמל עשתה להם הערכת מונה לא נכונה וחייבו אותם ב-1500 ש"ח יותר. הורי לא פעלו בזמן ונתנו קריאה נכונה של המונה רק לאחר שירד התשלום לטובת חברת חשמל.
חברת החשמל יזכו אותם אבל רק בחיוב הבא ובינתיים הם נאלצים לשאת בתשלום.
האם ניתן לעשות משהו בשלב זה? | |
|
|
|
| 18/5/2020 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 10:23:28 |
| שלום רב שרית,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור - רשות החשמל לבירור העניין, בקישור שלהלן:
https://pua.gov.il/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 18/5/2020 11:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 11:36:47 |
| | נראה שההורים טעו. הם יכולים לנסות לקחת הלוואה מהבנק לחודשיים. | |
|
|
|
| 14/5/2020 13:33 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 13:33:32 |
| נקבע לי מועד להגעת מוביל מזגן שהוזמן מטעם בית עסק. לאחר המתנה של מס' שעות, נאמר לי שהמחסן סגור ולכן הובלת המזגן לדירה תידחה ליום למחרת. בית העסק סירב לשלוח פיצוי בהתאם לחוק הטכנאים, והציע זיכוי בסך 150 שח בלבד.
מקרה דומה אירע עם אי הגעת מתקין ארונות אמבטיה, אשר היה אמור להגיע במועד שנקבע לטובת תיקון הארון. גם פה בית העסק סירב לפיצוי בהתאם לחוק והציע קבלת אביזר לאמבטיה. | |
|
|
|
| 17/5/2020 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 09:31:42 |
| שלום רב אורן,
האם תוכל לציין מועדים בהם נקבעו המועדים הללו?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה"חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק באיחור של נציג מטעם בית העסק המגיע לתת שירותים המפורטים בדין למידע רחב ראה בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לידיעתך, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...") | |
|
|
|
| 17/5/2020 10:17 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 10:17:18 |
| מוביל המזגן - 22/04
מתקין ארונות - 12/05
יש דרך לשיח טלפוני אתכם?
הם מתנערים מהחוק | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:08:38 |
| שלום רב אורן,
אם כך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:23 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:23:42 |
| לא הצלחתי לתפיס אתכם בקו הייעוץ הטלפוני
אשמח מאוד לסיוע מכם | |
|
|
|
| 18/5/2020 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 10:25:27 |
| שלום רב אורן,
להלן הקישור להגשת תלונה באתר המועצה לצרכנות:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form | |
|
|
|
| 17/5/2020 14:27 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 14:27:39 |
| | שלום, באתר מסוים של רשת הנעלה גדולה ומוכרת יש מבצע של 50% הנחה. בהתכתבות איתם שאלתי האם אוכל להחזיר את הנעל אם היא לא מתאימה לי ואוכל לקבל זיכוי כספי עליה, בתשובה נאמר לי שההחלפה מתבצעת פריט כנגד פריט. האם האם זה חוקי והם באמת יכולים לא לתת לי החזר כספי מלא אם אני רוצה להחזיר את הנעל? | |
|
|
|
| 18/5/2020 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 09:46:09 |
| שלום רב שני,
האם בפרסום ישנה כוכבית או הפניה לתקנון?
האם המבצע 50% הנחה, הוא על כל החנות?
את מציינת כי:
"...האם אכן לא אהיה זכאית להחזר כספי מלא באם אני רוצה להחזיר את הנעל?..."- האם תוכלי לפרט מה כוונתך בשאלה הזו?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם או בשל איחור באספקת המוצר הביטול לא יהיה כרך בתשלום דמי ביטול כאמור.
היה והמועד לביטול העסקה (14 ימים) חלף, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
על מנת לבדוק את פנייתך אבקש כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/5/2020 12:51 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 12:51:41 |
| | עשיתי ביטוח עדיף דרך הטלפון הם התקשרו ועשיתי אבל נתתי הוראה מפורשת לא להשתמש בכרטיס האשראי והם ניסו לבצע חייוב. השאלה היא אם העסקה לא כשרה אז היא מבוטלת והם לא יכולים לדרוש ממני כסף בגלל שלא הלכתי לקופה לבטל את הביטוח ולחתום להם על ביטול הביטוח? | |
|
|
|
| 18/5/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 09:42:14 |
| שלום רב אמיר,
אתה מציין כי:
"עשיתי ביטוח עדיף דרך הטלפון הם התקשרו ועשיתי אבל נתתי הוראה מפורשת לא להשתמש בכרטיס האשראי..."- אם כך, נשאלת השאלה:
1. מה הביטוח שרכשת?
2. האם יש לך הוכחה שביקשת לא לחייב אותך?
3. ואם לא היתה שלם עם ההחלטה, מדוע מסרת פרטי כרטיס אשראי?
| |
|
|
|
| 15/5/2020 16:49 |
נטע חסון |
 | | מחבר: | נטע חסון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 16:49:38 |
| שלום. רכשתי שולחן כתר פלסטיק דרך אתר p1000. השולחן הגיע פגום. פניתי לאתר ושלחתי תמונות והם פנו אל הספק כדי לבצע החלפה. גם הספק הבטיח שיחליף. אולם כבר חודש שום דבר לא קורה. כמעט כל יום אני פונה ועדין לא דלחו החלפה. מה עלי לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 17/5/2020 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 17:30:47 |
| שלום רב נטע,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק, כקבוע בסעיף 14ג(א) בחוק הגנת הצרכן הצרכן?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם אולם, היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי הביטול.
ועל כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה והמועד לביטול העסקה חלף, באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר בדרישה לתיקון המוצר ואם התיקון לא צלח, באפשרותך לדרוש החלפה או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
| |
|
|
|
| 17/5/2020 23:17 |
נטע חסון |
 | | מחבר: | נטע חסון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 23:17:26 |
| | השולחן הגיע אלי ב 12/4/20. באותו יום שלחתי תמונות עם הפגמים. גם האתר דרכו רכשתי (p1000) וגם חברת כתר פלסטיק אינם מתנערים מאחריות ומבטיחים החלפה אך זה לא קורה... | |
|
|
|
| 18/5/2020 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 09:34:28 |
| שלום רב נטע,
אם כך, לאחר פנייתך אל בית העסק הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/5/2020 12:46 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 12:46:52 |
| שלום,
התקשרתי למוקד הזמנות של חברת תיירות להזמנת חופשה משפחתית במלון, המוקדנית נתנה לי מחיר וביצעתי את ההזמנה, לאחר רבע שעה טילפנה שטעתה במחיר ודרשה מחיר גבוה יותר בכ30% לאחד החדרים
האם חוקי? מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 18/5/2020 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 09:28:45 |
| שלום רב שיר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
בנוסף, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר על גבי המוצר או על גבי אריזתו ובכל דרך שהיא, וסעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הינו המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
יחד עם זאת, במידה שהטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
על כן, יש לבחון את סבירות המחיר, את תקופת הפרסום (כמה זמן עד שהפרסום הוסר) ונסיבות נוספות שיכולות להעיד האם הטעות נעשתה בתום לב, או בכוונה להטעות צרכנים.
| |
|
|
|
| 13/5/2020 11:55 |
אביטל מור |
 | | מחבר: | אביטל מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2020 | | שעה: | 11:55:52 |
| שלום
הייתה לי טיסה לרומניה לתאריכים 5-19.4.20. את הטיסה הזמנתי באמצעות סוכן edreams והיא שילבה 2 חברות תעופה - בלו אייר ו- וויז אייר. בנוסף, היה לי גם ביטוח ביטול מכל סיבה (אך לא בשל ביטול של החברה, אלא ביטול שלי).
בהודעת הביטול קיבלתי, כמו כולם, גם אפשרות לנצל את הטיסה במועד אחר, באמצעות וואוצ'ר, אבל לא קיבלתי אפשרות להחזר כספי.
עם קבלת ההודעה, ניסיתי ליצור קשר עם הסוכנות וגם עם החברות עצמן, אך ללא הצלחה. הסוכנות מציינת שכיוון שהטיסות תוכננו בחברות לואו קוסט, עלי לדבר איתן ישירות, ואילו החברות עצמן הודיעו שכיוון שהזמנתי דרך סוכנות, עלי ליצור קשר איתה.
מה ניתן לעשות? אני לא מעוניינת בוואוצ'ר ואני יודעת שעל פי החוק החברות מחויבות לאפשר ללקוח לבחור מה ברצונו לעשות במקרה כזה.
אשמח לעצתכם.
תודה | |
|
|
|
| 14/5/2020 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 10:12:12 |
| שלום רב אביטל,
האם מדובר בסוכנות נסיעות שיש לה נציגות מוסמכת בישראל? אם לאו, עליך לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה לבירור העניין.
לעניין חברות התעופה- באפשרותך לבדוק אם לחברות המדוברות יש נציגות מוסמכת בישראל כמפורט באתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=581&Itemid=343&lang=he
בהנחה שמדובר בחברות תעופה שיש להם נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לקרוא את המידע הקיים באתר המועצה לצרכנות ולאחריו לפנות אל החברות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_flight | |
|
|
|
| 15/5/2020 08:38 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 08:38:12 |
| תודה על התשובה.
לגבי הסוכנות- לא נראה לי שיש להם נציגות בארץ. הבעיה שאין אפשר ליצור איתם קשר, אין כתובת מייל ובטלפון זו המתנה של שעות ולא עונים. לגבי חברות התעופה- יש להן נציגויות בארץ אבל גם איתם לא ניתן ליצור קשר. מה באפשרותי לעשות? די ברור שאין כל כוונה להחזיר כסף | |
|
|
|
| 18/5/2020 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 09:15:37 |
| שלום רב אביטל,
שוב, בהנחה שמדובר בחברות תעופה שיש להם נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לקרוא את המידע הקיים באתר המועצה לצרכנות ולאחריו לפנות אל החברות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_flight
על כן, עליך לשלוח מכתב אל בית העסק בכל אמצעי תקשורת שבאפשרותך לשלוח אליהם ולאחריו באפשרותך לשקול תביעה.
בהנחה שלסוכנות אין נציגות מוסמכת בישראל- באפשרותך לעיין בתקנון החברה ולפנות אליהם בהתאם. | |
|
|
|
| 18/3/2019 20:54 |
הרצל גבאי |
 | | מחבר: | הרצל גבאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2019 | | שעה: | 20:54:12 |
| שלום רב!
מבקש יעוץ לביטול עסקה..
אני גמלאי נרשמתי לפני כחודשיים לקורס מנעולן,הקורס כולל 40 שעורים עיוניים דרך המחשב לאחר מכן קורס מעשי בבית ספר וקבלת ארגז כלים לעבודה.עברתי בינתיים כ 18 שעורים במחשב.ביקשתי לבטל את העסקה מסיבות שונות,נאמר לי שאיני יכול לבטל אפילו שביקשתי לשלם את החלק היחסי של העסקה.
שילמתי בכרטיס אשראי ועדיין לא קיבלתי חשבונית.נירשמתי טלפונית..
הקורס ניקרא בית הספר לפורצים טלפון 1800802020 מנהל בועז 0549552222
אבקש עזרתכם בנידון.בכבוד רב
הרצל גבאי פלאפון 0503344355 קרית אונו
אימייל herzel515@walla.co.il | |
|
|
|
| 19/3/2019 12:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2019 | | שעה: | 12:32:58 |
| שלום וברכה הרצל,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקה עם צרכן שהינו אזרח וותיק אשר נכרתה בטלופן, וזאת בתוך 4 חודשים ממועד העסקה. ברם, אין זה מן הנמנע כי בנסיבות המתוארות מוחרגת זכות הביטול, בין היתר מטעמים של פוטנציאל חשיפה לכלל החומרים עם מתן שם משתמש וקוד. כמו"כ, עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. לאור כל האמור לעיל פנה לבית העסק בכתב. | |
|
|
|
| 17/5/2020 11:19 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 11:19:21 |
| | שלום, באתר מסוים של רשת הנעלה גדולה ומוכרת יש מבצע של 50% הנחה. בהתכתבות איתם שאלתי האם אוכל להחזיר את הנעל אם היא לא מתאימה לי ואוכל לקבל זיכוי כספי עליה, בתשובה נאמר לי שההחלפה מתבצעת פריט כנגד פריט. האם אכן לא אהיה זכאית להחזר כספי מלא באם אני רוצה להחזיר את הנעל? | |
|
|
|
| 17/5/2020 19:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 19:25:11 |
| שלום רב שני,
את מציינת כי:
"...האם אכן לא אהיה זכאית להחזר כספי מלא באם אני רוצה להחזיר את הנעל?..."- האם תוכלי לפרט מה כוונתך בשאלה הזו?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם או בשל איחור באספקת המוצר הביטול לא יהיה כרך בתשלום דמי ביטול כאמור.
היה והמועד לביטול העסקה (14 ימים) חלף, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
על מנת לבדוק את הסוגיה אבקש כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/5/2020 12:22 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 12:22:29 |
| שלום,
ברשותי מנוי למכון כושר לתקופה בת 24 חודשים (נרכש לפני תקופת הקורונה). בעקבות משבר הקורונה וסגירתו של מכון הכושר, המכון המשיך לגבות תשלומים כרגיל ושלח הודעה, כי מקפיא לכלל המנויים מתאריך 15/03 ועד לפתיחתו המחודשת של המכון. לאורך כל התקופה המכון לא היה זמין או אפשר למנויים בשל הנסיבות לבטל המנוי לאלתר או לעצור תשלומים. עם ההודעה על פתיחת חדרי הכושר – פרסם המכון מתכונת חוגים שונה לחלוטין לפני תקופת הקורונה.לא בוצעה כל התאמה למערכת החוגים שהייתה עם הנחיות משרד הבריאות אלה שינוי מוחלט.
כיצד בנסיבות אלה אוכל לבטל המנוי? האם יכולים לחייב אותי בקנס בגין ביטול? אציין, כי תנאי ביטול מנוי לא נמסרו לי עת רכשתי את המנוי ואין בשום מקום פרסום מסודר בנושא זה מטעם המכון.
תודה
| |
|
|
|
| 17/5/2020 19:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 19:20:45 |
| שלום רב אדון,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש שבתקופה הזו אתה יכול לקבל שירות), בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין טענתך לפיה:
"...בעקבות משבר הקורונה וסגירתו של מכון הכושר, המכון המשיך לגבות תשלומים כרגיל..."- בהנחה שבתקופה שציינת הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי ובית העסק המדובר נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסוימים ניתן יהיה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, אם אלו פני הדברים, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט טענתך ודרישתך להשבת הכספים שנגבו ממך בתקופה בה המקום היה סגור ולא ניתן שירות.
לעניין הטענה לשינוי בהסכם ההתקשרות:
"...פרסם המכון מתכונת חוגים שונה לחלוטין לפני תקופת הקורונה.לא בוצעה כל התאמה למערכת החוגים שהייתה עם הנחיות משרד הבריאות אלה שינוי מוחלט..." ככל שלא נמסר לך הסכם התקשרות בניכם, ובהנחה שמדובר בשינוי מהותי בעסקה בניכם, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
לעניין טענתך לפיה:
"...האם יכולים לחייב אותי בקנס בגין ביטול?אציין, כי תנאי ביטול מנוי לא נמסרו לי עת רכשתי את המנוי ואין בשום מקום פרסום מסודר בנושא זה מטעם המכון..."- במידה שבית העסק ידרוש ממך דמי ביטול, באפשרותך לפנות אליו מכח מה דרישתו אם לא נמסר לך העתק מהסכם ההתקשרות בניגוד לסעיף 5(ב) בחוק הגנת הצרכן המחייב את בית העסק לתת לצרכן הזדמנות סבירה לעיין הסכם ההתקשרות וכן למסור לצרכן העתק מהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 17/5/2020 11:23 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 11:23:53 |
| שלום בתאריך 2.3 רכשתי סלון הובטח לי כי הסלון יסופק לפני חג הפסח.
בעקבות הקורונה העניין התעכב ואני מבינה אך מאז חזרת החנות לעבודה 20/4 אומרים לי כי עוד השבוע יוצא לאספקה עד היום 17/5 הסלון לא סופר למרות שהובטח שעד יום שישי 15/5 יסופק. התשלומים בכרטיס אשראי יורדים פונה אליכם לקבלת מענה מה עושים???
| |
|
|
|
| 17/5/2020 18:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 18:51:28 |
| שלום רב ענת,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה והמועד לאספקת המוצר צוין בהסכם בניכם, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם את מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/5/2020 11:21 |
אביעד |
 | | מחבר: | אביעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 11:21:02 |
| בוקר טוב,
רכשתי מערכת שמע בטלפון מרשת חשמל גדולה.
יום למחרת התקשרתי לבטל את העסקה כיוון שלא קיבלתי אישור הזמנה למייל או לפלאפון ואף נציג לא ראה את ההזמנה שלי במערכת שלהם.
רק בשיחה שהתקשרתי בכדי לבטל את העסקה הנציג ראה את ההזמנה וביטל לי אותה. לאחר כרבע שעה התקשר אליי נציג אחר ואמר שהחברה גובה 5% דמי ביטול על העסקה. האם דבר זה חוקי? | |
|
|
|
| 17/5/2020 18:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 18:46:34 |
| שלום רב אביעד,
עקרונית, בעת ביטול עסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה ובית העסק לא מסר לך טופס גילוי נאות כמתחייב בסעיף 14ג(ב) בחוק הגנת הצרכן, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, אשר מקנה לצרכן זכות לבטל את העסקה.
לפיכך,על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/5/2020 11:19 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 11:19:12 |
| | שלום, באתר מסוים של רשת הנעלה גדולה ומוכרת יש מבצע של 50% הנחה. בהתכתבות איתם שאלתי האם אוכל להחזיר את הנעל אם היא לא מתאימה לי ואוכל לקבל זיכוי כספי עליה, בתשובה נאמר לי שההחלפה מתבצעת פריט כנגד פריט. האם אכן לא אהיה זכאית להחזר כספי מלא באם אני רוצה להחזיר את הנעל? | |
|
|
|
| 17/5/2020 18:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 18:38:26 |
| שלום רב שני,
את מציינת כי:
על מנת לבדוק את הסוגיה אבקש כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/5/2020 10:13 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 10:13:43 |
| במקרה ראיתי שמחייבים אותי בכרטיס האשראי משנת 2016(!!!) סכום של 40 ש"ח בכל חודש
(אשראי שאני לא משתמשת בו בכלל לכן לא בודקת חיובים)
כפםניתי לחברת "קבוצת י.ח" שמבצעת את החיובים, נאמר לי שמדובר בביטוח "שעשיתי" לטלפון סלולרי
שלחו לי חוזה שהפרטים שלי נמצאים בו ויש חתימה, חשוב לצייןם שלא מדובר בחתימה שלי!!!!
מה ניתן לעשות??? זה פשוט גניבה!
חברת האשראי יכולה להחזיר רק 3 חודשים אחורה.
מיותר לציין שקבוצת י.ח לא מוכנים להחזיר שקל
מצחיק שאם לא הייתי עולה על זה היו ממשיכים לחייב אותי.
| |
|
|
|
| 17/5/2020 18:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 18:18:20 |
| שלום רב הילה,
את מציינת כי:
"... חשוב לצייןם שלא מדובר בחתימה שלי!!!!..."- בעניין טענה זו רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין, היות שהדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית.
| |
|
|
|
| 17/5/2020 09:41 |
חזי |
 | | מחבר: | חזי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 09:41:51 |
| שלום רב,
הבנתי כי לאור מצב הקורונה השתנו זמני ההמתנה מ3 שעות ל6 שעות.
מה אומר החוק במידה ולא חזרו אלי מעבר ל6 שעות?
כרגע אני עומד על מעבר ל48 שעות המתנה.
בתודה מראש על המענה,
חזי. | |
|
|
|
| 17/5/2020 18:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 18:08:31 |
| שלום רב חזי,
כפי שנענית כבר במענה מטה, אציין שוב שעליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ואם תתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/5/2020 08:37 |
יפה כהן |
 | | מחבר: | יפה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 08:37:25 |
| בוקר טוב
מבקשת ייעוץ לאפשרויות שניתנו לי עי החברה לנסיעות 100% לא ציינו תאריך אולי בעוד כמה חודשים או בהתאם למדיניות הספקים.
80% בעוד 21יום לא מעוניינת להפסיד כ4000שח כשכל הטיול 16000שח
110% זיכוי לטיול הבא,
אני ביקשתי לבטל ב23.5.20 כאשר חברת MAC איפשרה לבטל עד 3.5.2020 ולקבל את הכל הסכום מלבד 50דולר לנוסע שזה מקובל אין בעיה.
מה דעתכם?
אודה לתשובתכם המהירה מאחר וביקשו לאשר את אחד האפשרויות עד 15.5.20 אני שלחתי מכתב למנכל אבל אין עדיין תשובה
תודה ויום טוב
יפה | |
|
|
|
| 14/5/2020 16:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 16:37:03 |
| שלום רב יפה,
את מציינת כי:
"...אני ביקשתי לבטל ב23.5.20 כאשר חברת MAC איפשרה לבטל עד 3.5.2020 ולקבל את הכל הסכום מלבד 50דולר לנוסע שזה מקובל אין בעיה..."- האם ביקשת לבטל אחרי התאריך שהיה באפשרותך לבטל בתשלום 50 דולר?
האם מדובר בעסקה מול חברה שיש לה נציגות בישראל? | |
|
|
|
| 16/5/2020 10:21 |
יפה כהן |
 | | מחבר: | יפה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2020 | | שעה: | 10:21:05 |
| ראשית תודה על המענה.
בטעות כתבתי ולכן כתבתי הודעה שניה צ.ל 23.3.20 כאשר אפשרו לנו עד 3.5.2020 יש לי את ההודעה שלחתי מס מיילים ואין תגובה למנכל ולמנהל רימון תרבותו היחידה שעונה זאת חגית ומספרת סיפורים אוניות עוגנות ,היא בלחץ צריכה לשלם לאנשים שביקשו 80% ואמרתי שאני דורשת 100% אמרה שגם היא רוצה כרגע אין הבטחה מתי יהיה התשלום אמרה לי ב14.5.2020 שאמתין אולי בקיץ מאין לי לדעת מה יהיה בקיץ והאם באמת ישלמו
לא עונים כרגע למיילים .
העיסקה בוצעה טלפונית עם שרון ב25.12.2019 לטיול קרוז של חב MAC שאמור היה להתקיים ב3.7.2020 אני הודעתי בזמן והעברתי לחשבונם 10000שח והנותר ב-5 תשלומים בישראכרט החיובים ממשיכים האם ניתן לעצור את החיובים הבאים?
תודה
יפה | |
|
|
|
| 17/5/2020 17:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 17:57:34 |
| שלום רב יפה,
אם זה מה שסוכם, ויש לך הוכחה שהודעת על ביטול העסקה במועד שנקבע, וככל שמדובר בעסקה שבוצעה מול חברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, אזי' פני אל בית העסק בכתב ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/5/2020 18:25 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2020 | | שעה: | 18:25:20 |
| | שלום רב.האם תקין שחברה שמספקת מים מינרליים הודיעה בחשבונית של חודש ינואר(שהתקבלה במייל בפברואר) על סיום הנחה ועליית מחיר בסוף חודש אפריל(כלומר חשבונית שהתקבלה במאי? החברה לא ציינה זאת בחשבונית אחרונה שהתקבלה לפני עליית המחיר,לא יצרה קשר טלפוני ולא שלחה הודעה טקסט בעניין.תודה | |
|
|
|
| 17/5/2020 17:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 17:40:02 |
| שלום רב יעל,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1)בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי כדלקמן:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בהתאם להוראות הדין.
| |
|
|
|
| 14/5/2020 15:39 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 15:39:29 |
| שלום,
רציתי להגיש תלונה לגבי התנהלות של חברת תעופה בכל מה שקשור להחזרים על טיסות שבוטלו. מעבר לעובדה שנראה שהחברה מתנהלת בניגוד לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) נראה שגם היא מרמה לקוחות בכך שהיא שולחת הצעות לשוברים שהשווי שלהם נמוך בהרבה מהשווי המקורי של העסקה ובכך היא מנצלת לקוחות תמימים שאינם יודעים לקרוא בין השורות של הניסוח הממולח שבו חברת התעופה משתמשת.
התחלתי להגיש תלונה ובעמוד השני צריך לבחור תחום, באיזה תחום צריך לבחור כאשר מגישים תלונה כנגד חברת תעופה? חיפשתי תחת תיירות, ותחבורה ולא מצאתי | |
|
|
|
| 17/5/2020 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 15:35:45 |
| שלום רב יוסי,
תבחר בתחום "שירותי תיירות". | |
|
|
|
| 14/5/2020 17:00 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 17:00:28 |
| היי, האם על פי החוק אני אהיה זכאית לביטול עסקה והחזר כספי בעבור שירותי דיאטנית?
השירות ניתן פעם אחת, טלפונית, שיחה בת 25 דקות בה קיבלתי תפריט מותאם אישית.
לפני קבלת השירות שילמתי סכום בעבור חודשיים מלאים של תהליך שכוללים ליווי, שיחות ומעקב . כ- 24 שעות לאחר השיחה הודעתי לנותני השירות שברצוני להפסיק את העסקה מכיוון שזאת פעם ראשונה בה נעזרתי בשירותי דיאטנית ורק לאחר השיחה הבנתי את המשמעות של התהליך ושלי באופן אישי זה פחות מתאים.
בשיחה נאמר לי שניתן לזכות אותי אך ורק ב27% מהסכום ושגם זה ניתן באופן חריג ( החזר מזערי ביחס לסכום ששילמתי להם), כאשר הדבר היחידי שאני לוקחת מהם זה התפריט והשיחה הטלפונית בת ה-25 דקות.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 14/5/2020 22:16 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2020 | | שעה: | 22:16:44 |
| רוצה להוסיף, השירות ניתן אונליין
לפני שבצעתי את התשלום לא הוסבר לי יותר מדי על התהליך, לא החתימו אותי על כלום, הצליחו להרוויח אותי כלקוחה ע״י שיווק מטעה שהבטיח תהליך קל ושיטה מנצחת, שבפועל מדובר על תפריט דיאטה סטנדרטי לחלוטין | |
|
|
|
| 17/5/2020 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2020 | | שעה: | 15:34:55 |
| שלום רב גברת,
בהמשך לשיחה הטלפונית, פני אל בית העסק בהתאם לייעוץ המשפטי שניתן לך ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|