| 20/5/2020 15:46 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:46:39 |
| שלום,
תיאמתי איסוף ציוד עם חברת תקשורת, תחת ימי הקורונה. לאור העובדה שהמשכתי בעבודתי, האיסוף תואם למקום העבודה שלי ולא לביתי - לבקשתי.
השליח לא הגיע במועד, ככל הנראה בגלל טעות בהעברת פקודת העבודה מחברת התקשורת לחברת השליחויות.
ביקשתי פיצוי לפי ס' 18א(ג)(3) בסך 600 ש"ח, והיום - חודש אחרי האירועים, קיבלתי תשובה מחברת התקשורת, לפיה בשל העובדה שהאיסוף תואם למקום העבודה ולא לכתובת הבית, איני זכאי לפיצוי.
האם כך הדבר? אם לא - האם תוכלו להפנות אותי לפסיקת בימ"ש שקבעה שאי הגעת נציג של העוסק לכל כתובת שתואמה תזכה בפיצוי?
תודה. | |
|
|
|
| 21/5/2020 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 15:06:04 |
| שלום רב אלעד,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן,..." מכאן שעל פי הוראות הדין מדובר בנציג שאמור להגיע לבית הצרכן.
למידע רחב בעניין חוק הטכנאים ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 20/5/2020 15:13 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:13:18 |
| רכשתי מחסן של כתר (פלסטיק)
לאחר הרכישה המוכר אמר שעליו לבצע את ההתקנה
ההתקנה הייתה על הגג בקומה 8
והמתנו לה 3 שבועות
מספר ימים לאחר ההתקנה הייתה רוח (לא נדירה) והמחסן התפרק
פנינו למוכר שהודיע ששהאחריות לא כוללת כוח עליון
השאלה אם הוא ביצע את ההתקנה הוא יכול לפטור את עצמו, או שזו אחריותו
ואם זו אחריותו מה ביכולתי לעשות | |
|
|
|
| 21/5/2020 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 14:56:54 |
| שלום רב ישראל,
אם כך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/5/2020 15:33 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:33:55 |
| שלום
לפי הבדיקה האחרונה שלכם
https://www.consumers.org.il/item/news_120520
אני רואה שבדקתם גם ׳רמי לוי באינטרנט׳, ׳שופרסל אונליין׳, ׳יינות ביתן׳....
כנראה שמבחינת הזמנות באינטרנט רק בדקתם ׳רמי לוי׳, ו׳שופרסל׳? (ואחרים כמו ׳יינות ביתן׳ הכוונה לחנויות פיזיות...?). האם יש כוונה לבדוק עוד אתרי הזמנות? יש הזמנות ל:
ויקטורי אונליין
https://www.victoryonline.co.il/
יינות ביתן אונליין
https://www.ybitan.co.il/
חצי חינם אונליין
https://shop.hazi-hinam.co.il/#/
מגה אונליין
https://www.mega.co.il/
קשת טעמים
https://www.keshet-teamim.co.il/
...
תודה | |
|
|
|
| 21/5/2020 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 14:52:42 |
| שלום רב חיים,
פנייתך הועברה לגורמים הרלוונטים, בנוסף, באפשרותך לשלוח את הצעתך באמצעות הקישור שלהלן:
pniyothanhala@consumers.org.il | |
|
|
|
| 20/5/2020 12:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 12:23:48 |
| | לפי סעיף 14ט(א) לחוק הגנת הצרכן, נראה לי שניתן לבטל עסקה בכל דרך שרשומה בסעיף. לפי סעיף קטן ד' נראה לי שניתן לבטל עסקה רק בחלק מהאפשרויות שכתובות בסעיף קטן א' וכך גם זכור לי מהסכמים שראיתי עם חברות. באיזה דרך מהאפשרויות בסעיף קטן א' ניתן לבטל עסקה, בכולן או בחלקן? | |
|
|
|
| 21/5/2020 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 13:53:34 |
| שלום רב משה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם בהסכם ההתקשרות בניכם צוין פרטי ההתקשרות ?
אם כן, כיצד עליך להודיע על ביטול העסקה?
עקרונית, סעיף 14ט(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול..."
בסעיף 14ט(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ד) עוסק יגלה לצרכן, בכתב, את הדרכים למסירת הודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (א), את פרטי ההתקשרות הנוגעים לכל דרך ביטול כאמור באותו סעיף קטן, ואת הפרטים שיש לכלול בהודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (ג), והכול לא יאוחר ממועד הספקת הטובין או השירותים; לעניין זה, "בכתב" – לרבות בחוזה, בטופס גילוי או במסמך המפרט את עיקרי העסקה." | |
|
|
|
| 21/5/2020 14:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 14:11:55 |
| | השאלה היא כיצד החוק מחייב לאפשר ביטול עסקה, בכל הדרכים המפורטות בסעיף קטן א' או בחלקן? כי לפי סעיף קטן ד', זה נראה לי בחלקן. | |
|
|
|
| 20/5/2020 10:58 |
בת חן |
 | | מחבר: | בת חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 10:58:13 |
| שלום,
לפני 4 חודשים נרשמתי לבית ספר לאנגלית, וול סטריט, לקורס של שנה
אתמול בלילה התקבלה הודעה בה נאמר כי בית הספר חליט לסגור את הסניפים בארץ וכי נוכל להמשיך ללמוד בצורה מקוונת שלא נותת מענה מלא ללמידה (התנסתי בלמידה מקוונת בתקופת הקורונה ולא היו שיעורים למעט מעבר רמות כך שזה לא עומד בתנאי ההסכם) או לבטל בהתאם לתנאי החוזה מה שאומר שאצטרך לשלם מעל 6000 ש"ח (מתוך 8400 ש"ח)
במדיה פורסם כי וול סטריע זימנו פגישה לכינוס נושים לפני פשיטת רגל.
ניסיתי ליצור קשר עם שירות לקוחות ואין מענה
האם אוכל לבטל את הוראת הקבע? (עד כה שולמו 4 תשלומים מתוך 12 כך שכבר שילמתי 2400 ש"ח על 4 חודשי שירות שמתוכם חודשיים היו בלמידה ביתית בשל הקורונה)?
אודה לעזרתכם בנושא
תודה רבה | |
|
|
|
| 21/5/2020 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 10:23:02 |
| שלום רב בת חן,
היה והתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי אזי' באפשרותך לפנות אל חברת האשראי על מנת שיעצרו את התשלומים העתידיים. עקרונית, במקרה בו חברה נקלעה לקשיים כלכליים והוחל הליך משפטי,ומונה לה מפרק/כונס נכסים, משמעות הדבר שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה ועל כן, במצב כזה באפשרות הצרכן ליצור קשר עם המפרק/כונס נכסים, על מנת להגיש תביעת חוב שבמידה ויישאר כסף, אולי יוכל לקבלו. | |
|
|
|
| 21/5/2020 11:24 |
bathenhazan@gmail.com |
 | | מחבר: | bathenhazan@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 11:24:46 |
| טרם מונה כונס נכסים החברה עדיין פעילה ברשם החברות אך אני רוצה להימנע מתשלומים נוספים ולכן רוצה לבטל את החיובים כבר מעכשיו שכן ברגע שהחברה סגרה את סניפיה היא אינה עומדת בתנאי ההסכם הכולל לימודים פרונטלים ומולטימדיה.
האם עליי לעדכן את בית העסק על ביטול העסקה? או לפנות ישירות לחברת האשראי/ ern-הוראת קבע?
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/5/2020 10:57 |
עדן עובד |
 | | מחבר: | עדן עובד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 10:57:50 |
| שלום, אני ובעלי רכשנו דירה ראשונה דרך קבלן וסגרנו דרך ספק המטבחים של הקבלן מטבח משודרג, דרך אניס מטבחים .
סגרנו את העסקה וחיכיתי שיגיעו השיקים מהבנק, ביום שהגיעו חתמתי עליהם ונתתי לאמא שלי כי טסתי לירח דבש . אמא שלי נסעה והביאה לחברה את השיקים.
לפני שבועיים דיברו איתי שאני צריכה להגיע לפגישת ביצוע, הגענו והתחלנו לבחור צבעים, לא היה להם דברים חדשים הכל ישן ושום צבע שרציתי. חשוב לציין שבכל חברות המטבחים האחרות היו את הצבעים. ביקשתי שיזמינו לנו והם אמרו שאי אפשר . שילמתי 35,000 תוספת על המטבח הזה ואני לא רוצה אותו בלי הצבע שיתאים לי . עצרתי את בפגישת ביצוע ואמרתי לו שאם אין לו את הצבעים אז אני רוצה לבטל . הפגישה נעצרה והוא אמר שיעשה בירורים.
לאחר כמה ימים אמר לנו שלא ניתן להזמין מאף חברה וניתן לבחור רק מימה שיש לו , ואני אמרתי שאני לא מעוניינת ורוצה לבטל ושהמטבח לא ירד לביצוע אז שיבין אותי ויתחשב .
הוא אמר לי כי לא ניתן לבטל כלל מכיוון שנעשתה מדידה .
אמרתי שאשלם עבור המדידה, ושהמטבח עוד לא הוזמן ועוד לא גמרנו פגישת ביצוע .
מסתבר שביום שאמא שלי הביאה את השיקים החתימו אותה על חוזה שרשום שם שאי אפשר לבטל אחרי 3 ימים מיום המדידה .
1. לא אמרו לי מתי הייתה המדידה - אז איך אני אמורה לדעת שיש לי סיכוי לבטל ? הכניסה לבית היא עוד שנה , בוודאי שלא חשבתי שכבר נעשו מדידות למטבח.
2. מעולם לא הראו לי את החוזה ופשוט החתימו את אמא שלי שלא ידעה שלא הסבירו לנו , הייתי בחול בתאריך של החוזה ולא נשלח אליי שום דבר למייל שאראה, ולא שלחתי את אמא שלי עם ייפוי כוח לחתום בשמי .. בסך הכל הייתה שליחה של השיקים.
האם הם יכולים להגיד לי שאין באפשרותי לבטל כלל ?
מצד אחד הוא אומר לי שאני יכולה לשנות עדיין את המטבח ומצד שני אומר לי שאי אפשר לבטל ..
אנחנו זוג צעיר שעובד כל כך קשה בשביל הבית הזה, בבקשה תעזרו לנו להבין מה עושים במצב כזה. | |
|
|
|
| 21/5/2020 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 10:11:42 |
| שלום רב עדן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן להזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, ראה מידע מפורט בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
על כן, ועל מנת לבדוק את פנייתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/5/2020 11:28 |
שירן אוחנה |
 | | מחבר: | שירן אוחנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 11:28:29 |
| שלום,
אימי בת 59 חולת לב וסכרת עשתה שתלים וגשר קבוע בשיניים במרפאה מסוימת..לאחר כמה שנים הגשר התרופף והיא ניגשה למרפאה אחרת על מנת להדביק את הגשר בנוהל חירום..כששאלה את הרופאה האם הגשר יחזיק עד החורף לפחות נענתה שכן...לאחר שבועיים הגשר נפל. כשהיא פנתה למנהלת המרפאה כדי לחזור ולהדביקו ללא עלות היא נענתה בשלילה מאחר וזו אומרת שאין אחראיות על הדבקה של גשר שלא נעשה אצלם במרפאה. כשאני שוחחתי עם המזכירה היא אף שיקרה וטענה בפניי שנאמר לאימי שהגשר זמני ואין אחראיות והוא יכול ליפול מהרגע שהיא יוצאת מהמרפאה. לאימי לא נאמר דבר כזה שכן היא לא הייתה משלמת 300 שקלים על הליך של 2 דקות כשהגשר עלול ליפול לאחר שעה. האם יש עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 20/5/2020 17:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 17:26:01 |
| שלום רב שירן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל ענייו מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, מתיאור בפנייתך,היה ולאמך אין ראיות התומכות בטענתה, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית (שכל צד טוען אחרת) ולכן רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 20/5/2020 10:20 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 10:20:10 |
| שלום רב,
במרץ 2018 קניתי סנדלים עבור ביתי מחברה שאני קונה ממנה באופן קבוע כבר מספר שנים ותמיד קונה את אותו הדגם.
ביולי 2018 החברה יצאה במבצע סוף עונה אטרקטיבי ורכשתי עבור ביתי 2 זוגות נוספים במידה גדולה יותר לטובת העונות הבאות.
באותו השבוע שביצעתי את ההזמנה הנוספת התגלה פגם בסנדלים הראשונים שרכשתי במרץ, הצבע התקלף מכל רצועות הנעל. דבר שלא קרה לנו בעבר וכאמור השתמשנו גם בעבר באותו המוצר.
פניתי לשירות הלקוחות ובאופן מיידי הם פעלו לתת לי מענה לבעיה והחליפו לי את המוצר.
בשבוע שעבר ביתי החלה לנעול לראשונה את הסנדלים שרכשתי באותו המבצע שהיה להם ביולי 2018. תוך שעתיים(!) מרגע השימוש הראשוני החל להתקלף הצבע מהסנדל, אותה תקלה שהייתה לנו בעבר וגם מדובר באותו הדגם (וככל הנראה מאותו פס ייצור מכיוון שנרכשו באותה העונה). פניתי לחברה וצירפתי תמונות והם כתבו לי שהם מתנצלים אבל האחריות היא לעונה. ניסיתי להסביר שמכיוון שזה קרה לנו בעבר באותו הדגם ובדיוק אותו הפגם אין קשר לזמן שעבר ממועד הרכישה מכיוון שאין ספק שמדובר בפגם מהותי במוצר וככל הנראה בתקלה שהיתה להם בפס הייצור של דגם זה.
כשעימתתי את החברה מול נתונים אלו ומול ומיילים ישנים ותמונות המוכיחות שמדובר באותו הפגם הם הפסיקו לענות לי.
האם יש לי מה לעשות?
תודה רבה
לירון | |
|
|
|
| 20/5/2020 17:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 17:21:39 |
| שלום רב לירון,
עקרונית, סעיף 13 בחוק המכר תשכ"ח-1968 קובע כי :
"על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו."
וסעיף 14 בחוק המכר קובע כי :
"(א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.
(ב) לא הודיע הקונה על אי ההתאמה כאמור בסעיף קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה."
לפיכך, ובמקרה המתואר,המוצר שנרכש בחודש מרץ 2018 - הפגם התגלה בתוך 4 חודשים מרכישתו
ואילו על המוצרים שנרכשו בחודש יולי 2018 הפגם התגלה רק אחרי כשנה ו-10 חודשים.
לפיכך, תעלה השאלה מדוע רק בחלוף שנה ו-10 חודשים נעשתה הבדיקה כאשר היתה לך כבר בעיה עם אותו המוצר?
תנסי אולי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/5/2020 10:14 |
סיגלית |
 | | מחבר: | סיגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 10:14:12 |
| | בחודש11שנת 2019, היתה לנו נזילה במיקלט.הוזמן דרך חברת הביטוח שרברב שטעה במיקום התקלה.מאחר והתקלה לא תוקנה ועקב היותה עדיין באחריות היה על שרברב מחברת הביטוח לבוא לתקן, אתמול נקבע לי שרברב וגם לאחר בירור עם החברה נאמר שיגיע ,אך לא בא. האם אני זכאית לפיצוי לפי חוק הטכנאים,ואם כן, את מי אני תובעת חברת הביטוח או נותן השירות מטעמם.💜 | |
|
|
|
| 20/5/2020 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 17:00:45 |
| שלום רב סיגלית,
היות שחוק הגנת הצרכן לא חל על תחום הביטוח כמשמעותם בחוק הפיקוח על עסקי ביטוח, תשמ"א-1981, על כן, בעניין זה יש לפנות אל חברת הביטוח שמטעמה נשלח נותן השירות לאחריו אם תתקלי בבעיה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 20/5/2020 08:47 |
חנן |
 | | מחבר: | חנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 08:47:27 |
| גבי שלום,
אני פונה אליך מאחר ואני מאוד פגוע מההתנהלות של חברת סלקום כלפיי,וזה נמשך חצי שנה
לדעתי מדובר בהטעיית לקוח,אבל אני לא משפטן,ולכן רצתי להתייעץ אתך בנידון.
בתאריך 31.10.19 שוחחתי עם מנהל שרות בשם מייסון מחברת סלקום,לגבי הצטרפות לטריפל שכולל טלווזיה,ספק ותשתית עד 1000 mb,וטלפון ללא הגבלה,סוכם כי אשלם בשלושת החודשים הראשונים סכום של 99 ש"ח כל חודש,לאחר מכן אשלם 200 ש"ח בלבד,למשל שנה,סוכם כי אקבל שני ממירים האחד שיאומי s,ושני מאסטר בוקס,בשיחה בינינו
מנהלת השרות ווידאה כי הממירים במלאי מול הגורמים הרלוונטיים בחברה שלה,ולצורך כך אמרה לי להמתין מספר דקות,על מנת לבדוק שאכן יש ממירים הנ"ל במלאי,לאחר המתנה מייסון דיווחה לי שיש את הממירים במלאי בחברת סלקום,וממחר יגיע טכנאי להתקנה.
למחרת בתאריך 1.11.19 טכנאי בשם אור הגיע להתקנה,הוא נכנס לדירתי לבצע את ההתקנה לפי מה שסוכם יום קודם,בשעה 10:00 לתדהמתי הרבה,הטכנאי אור אומר לי לאחר שסיים את עבודתו,שאין בידו את הממיר שיאומי s,שאלתי אותו למה לא אמרת לי לפני ההתקנה שאין לך את הממיר שיאומי s לפי מה שסוכם,מה גם שאף גורם מחברת סלקום יצר איתי קשר והודיע לי שהממיר לא במלאי לםני ביצוע ההתקנה וגם במהלכתה,ועד סוף ההתקנה.
אני האמנתי וסמכתי על חברת סלקום שהיא מבצעת את ההקנה לפי מה שסוכם בפועל יום קודם בתאריך 31.10.19 חברת סלקום הטעתה אותי והפרה חוזה,אם הייתי יודע שאין את הממיר לפני ביצוע ההתקנה או הטכנאי היה מודיע לי שאין לו את הממיר שיאומי s
לפני ביצוע ההתקנה או בדרך אליי,לא הייתי מאפשר את ביצוע ההתקנה כלל.
הטכנאי עכב אותי במשך שעה ו35 דקות נוספות מעבר לזמן ההמתנה,ועד היום חברת סלקום לא לוקחת אחריות על הנעשה לי,מדובר בהטעיית לקוח לחלוטין,והפרת חוזה.
היום בתאריך 19.5.20 יצרה קשר איתי בחורה בשם מורן בטענה שהיא מטפלת בפניות של מנהל השרות עמוס מאור ומודיע לי בזאת שלא מדובר בהטעיית צרכן,וכל מיני תירוצים,ושואלת אותי מה אני רוצה !!! זה פשוט בושה וחוצפה,שבמשך חצי שנה הילדים שלי ללא טלוויזיה ואינטרנט כלל בגלל מחדל של החברה שלא מוכנה לקחת אחריות בנידון.
אני סבור שכן מדובר בהטעיית צרכן.
ראיתי לנכון לפנות אליכם מאחר ותמו כל הקיצים,האם מדובר בהטעיית צרכן ? הפרת חוזה ? מה עליי לעשות כרגע ?
חנן לנקרי
הבוסתן3/18 אשקלון
| |
|
|
|
| 20/5/2020 16:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 16:54:32 |
| שלום רב חנן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בכמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה, ובמידה שמדובר בהטעיה מהותית בנסיבות העניין, הסעד הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/5/2020 01:59 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 01:59:39 |
| שלום,
ביצעתי עסקה באמריקן לייזר ופחות מ24 שעות מחתימת העסקה ביקשתי ביטול באמצעות הגעה לסניף (אציין שהביטול נדרש רק בע"פ ולא בכתב לטענת הנציגה שטענה שלא ניתן לתת מסמך ביטול)
רציתי לשאול האם עדיין אצטרך לשלם קנס בסך של 5% / 100 שח מסכום העסקה למרות שלא עברו 24 שעות?
ודבר שני הם לא ביצעו עדיין את הביטול, מתי זה אפשרי להגיש נגדם תלונה אצלכם? הם לא עונים לי לגבי הביטול בשום צורת תקשורת. | |
|
|
|
| 20/5/2020 16:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 16:46:57 |
| שלום רב נטע,
האם הודעת הביטול נעשתה בכתב?
כיצד ביצעת את העסקה- במכר מרחוק או בבית העסק?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי דמי הביטול 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לעניין השאלה השנייה- היה ויש לך הוכחה שהודעת על ביטול העסקה בתוך 14 ימים על בית העסק להשיב את כספך בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול, בניכוי דמי ביטול, כאמור.
היה ובית העסק לא מגיב לבקשתך לביטול העסקה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/5/2020 23:22 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 23:22:32 |
| ב- 18/8/2019 רכשתי בהזמנה טלפונית 5 כרטיסים של אבו קייק. לא השתמשתי בקופונים עד עתה (בתאריך רכישתי באתי לאתר הקייקים והיה שם עומס והמתנה של כמה שעות) קופונופש כתבו לי במייל כי הכרטיסים היו תקפים רק לעונת 2019.
ברור לי שבהזמנה הטלפונית לא אמרו לי הגבלת תוקף לשימוש(יתכן שבאתר הופיע תקופת תוקף לכרטיסים אך כיון שהזמנתי בטלפון לא ראיתי זאת) האם לאור זאת יכולה קופונופש להגביל את תוקף הכרטיסים. | |
|
|
|
| 20/5/2020 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 16:36:47 |
| שלום רב אברהם,
כיצד השגת את הטלפון של החברה? אם היה בפרסום באתר, האם לא בדקת את התוקף למימוש הקופונים?
והאם לאחר ביצוע רכישת הכרטיסים בטלפון, נמסר לך טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק(סעיף 14ג(ב) בחוק הגנת הצרכן)?
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/5/2020 21:22 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 21:22:35 |
| היי שאלה..לא בטוחה אם זה מתאים לפורום הזה אבל אשמח למענה בכל זאת. מזה כמה חודשים שיש לנו נזילה בדירה. כל פעם ששמנו לב פנינו לבעל דירה כמובן שהוא משך אותנו כמה ימים עד שבא להסתכל אחר כך הסתכל תיקן בעצמו אמר שסודר אבל מסתבר שהיתה שוב פעם נזילה וככה שוב תיקן ושוב נזילה ושוב תיקן ופשוט לא משנה מה הוא עושה יש נזילה קיבלנו חשבון מים של 1500 על חודשיים וממשיכה נזילה. אמרנו לבעל דירה שגם אחרי שמגישים לחברת המים הטופס להנחה ההנחה שהם עושים מוגבלת ואי אפשר לבקש על כל חודש. לפני כל הנזילה הממוצע של המים שלנו היה נמוך ועדיין גם לאחר ההנחה של חברת המים לחודש הספציפי הזה הוא עוד גבוה ממה שאנו צורכים ובכלל הם עשו רק הנחה לחשבון הזה אך בכל החודשים יש נזילה מתמשכת. השאלה שלי האם אפשר לדרוש מבעל הדירה שאנו נשלם על החודשים של הנזילה לפי חישוב ממוצע החודשים של צריכת המים לפני הנזילה?
כי על פניו אנחנו משלמים יותר על מים שאנו לא משתמשים ואנו מדווחים כל פעם אבל הבעל דירה נשאר אדיש ומבחינתו שזה ייצא מהכיס שלנו.
בתודה מראש
| |
|
|
|
| 20/5/2020 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 16:08:59 |
| שלום רב נועה,
בעניין זה, באפשרותך לברר ברשות המים בקישור שלהלן:
http://www.water.gov.il/hebrew/Pages/home.aspx | |
|
|
|
| 19/5/2020 22:22 |
יורי |
 | | מחבר: | יורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 22:22:15 |
| | האם יש מגבלה לגבי מוצר ו/או תקופת שרות? מדובר על מזגן שלא באחראיות, שנרכש כחלק מדירה יד 2. יצרן הסכים לשלוח טכנאי בתשלום (הסתיימה לתקופת אחראיות). נקבע ביקור אך טכנאי לא הגיע ולא הודיעה. | |
|
|
|
| 20/5/2020 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:49:57 |
| שלום רב יורי,
האם נמסר לך תעודת אחריות על המוצר שנרכש(ככל שהיה למוצר אחריות מורחבת שיצרן/יבואן בחר לתת)?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע על מה חל החוק המדובר, למידע רחב ראה בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
במידה שנגרם לך נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה) באפשרותך לדרוש פיצויים מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 18/5/2020 10:22 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 10:22:14 |
| | שלום רב ערכתי הזמנה טלפונית של בגדים מחברה ישראלית באמצעות אתר האינטרנט שלה. בראש עמוד הבית של החברה מופיעה כתובת באנגלית בה כתוב: Enjoy free shipping on any order & return. להבנתי החזרות של מוצרים הן בחינם. אתמול קיבלתי את ההזמנה וחלק מהבגדים אינם מתאימים לי. חיפשתי את מדיניות ההחזרות ושם נכתב כי עלי לשלם על דמי המשלוח למרות שבכתובת שלעיל מצויין כי ההחזרות הן בחינם. אשמח לדעת האם יש כאן הטעיית צרכנים? אני מבחינתי הוטעיתי. אם הייתי יודעת שיהיה עלי לשלם על דמי המשלוח חזרה הייתי משלמת דרך פייפאל המאפשרים קבלת דמי המשלוח חזרה. אודה לתשובתכם. תודה רבה | |
|
|
|
| 19/5/2020 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 10:31:53 |
| שלום רב תהילה,
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל ענייו מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ועל מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/5/2020 20:52 |
תהילה |
 | |
|
| 20/5/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 19/5/2020 20:13 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 20:13:11 |
| | הזמנו ביצוע עבודת בניית מעלית בבנין מאלקטרה מעליות תוך התחייבות לסיים תוך 180 ימי עסקים שהחלו בתחילת אוגוסט לטענתם עד עתה 19.5.20 עוד לא עברו 110 ימי עסקים כיצד מחשבים ימי עסקים? תודה | |
|
|
|
| 20/5/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:39:22 |
| שלום רב שלום,
עליך לבדוק אם בהסכם אין סייגים או משך זמן ארוך יותר, לאחריו פנה אליו בכתב לבירור העניין.
היה ומדובר בעסקה בין שני בתי עסק, המועצה לצרכנות מנועה מלסייע לך. | |
|
|
|
| 19/5/2020 19:57 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 19:57:24 |
| | חברת התעופה ביטלה טיסה בגלל הקורונה .כרטיסים נרכשו בסוכנות נסיעות .הסוכנות מסרבת להחזיר כסף בטענה שחברת התעופה אינה מחזירה כסף רק נותנת טיסה חלופית .אני לא מעוניינת בטיסה חלופית.האם כדאי להגיש תביעה או שסיכוי לזכות הוא אפסי ? | |
|
|
|
| 20/5/2020 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:32:17 |
| שלום רב נטלי,
במידה שחברת התעופה ביטלה את הטיסה,האם יש ברשותך את הודעת הביטול? והאם פנית אליה בכתב?
עקרונית, במידה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, ובהנחה שיש לך את הודעת הביטול מטעם חברת התעופה, הרי שבהתאם לסעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") חברה המבטלת טיסה מחויבת להשיב לצרכן את התמורה המלאה ששולמה עבור הכרטיס, או לתת לו כרטיס לטיסה חלופית והכל לפי בחירת הצרכן. על חברת התעופה להשיב לצרכנים את כספם בתוך 21 יום* ממועד משלוח הודעה בכתב.
*לידיעתך, בעקבות המשבר, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם תזכיר חוק לתיקון זמני של חוק שירותי תעופה ולפיו מוצע כי חובת השבת התמורה לצרכן, תהיה בתוך 90 ימים מיום משלוח הודעה בכתב, ולא בתוך 21 ימים כפי שקובע החוק היום, זאת כדי להקל על חברות התעופה.
על כן, ובהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, וטרם פנית אליה, יש לפנות אל חברת התעופה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך מכח חוק שירותי תעופה.
במידה שאת צריכה לברר אם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל,לנוחיותך הקישור לאתר רשות שדות התעופה:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=581&Itemid=343&lang=he
| |
|
|
|
| 19/5/2020 15:45 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 15:45:21 |
| בתאריך 4.5 ביצענו רכישה של מוצרים אונליין מרשת פארם גדולה ומוכרת.
בהזמנה על מוצר אחד מהתכולה עליו נרשם שהוא באספקה נפרדת, ספק שלישי, ונאמר שיצור איתנו קשר לתיאום משלוח, וכי המשלוח יגיע תוך 7 ימי עסקים מביצוע ההזמנה.
משראינו שמועד האספקה עומד לחלוף ועוד לא יצרו איתנו קשר כלל(אפילו לא לתיאום), ניסינו להתקשר אל מספר הטלפון שניתן בהזמנה עבור הספק, אך לא היה מענה.
ניסינו לפנות גם לאתר האונליין של רשת הפארם שביצעה את הגבייה, אך הם לא היו ממש רספונסיביים וכשלאחר שליחת הפנייה נרשם שעקב לחץ הקורונה, הם לא מבטיחים לענות לכל הפניות. לאחר שכבר הצלחנו להשיגם השבוע טלפונית, הם אמרו שיבררו מול הספק ויחזרו.
רק היום ב19.5, אחרי שלא חזרו אלינו, התקשרנו והפצרנו בהם לבטל את העסקה על המוצר שמעולם לא סופק. הם אמרו שכבר ביררו מול הספק והספק טוען שהמשלוח סופק.
מה אפשר לעשות?
| |
|
|
|
| 20/5/2020 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 14:49:26 |
| שלום רב ענת,
אם כך, פני אל החברה מולה בוצעה העסקה תוך פירוט השתלשלות העניינים לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/5/2020 15:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:18:47 |
| אם לא השתמשתם המוצרים, אתם יכולים לבטל הכתב את העסקה והחוק מחייב אותם לבטל אותה ללא דמי ביטול. מחוק הגנת הצרכן:
14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.
במידה והם לא מבטלים את העסקה, אתם יכולים לתבוע אותם בעד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 19/5/2020 16:47 |
בוריס |
 | | מחבר: | בוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 16:47:38 |
| שלום לכולם
בזמן האחרון כל הבית (16 דירות) מקבלים חשבונות מים מופרזים מאוד. למשל, צריכה פרטית מהווה יותר מ-500 מ"ק. זאת למרות שהצריכה בפועל לא השתנתה.
המצב נמשך כרוב לשנה.
יש לציין שבתקופה הנ"ל אוכלסו בתים חדשים באזור.
למי לפנות ולגבי איזה טענה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/5/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:18:32 |
| שלום רב בוריס,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- רשות המים בקישור שלהלן:
http://www.water.gov.il/hebrew/Pages/home.aspx | |
|
|
|
| 19/5/2020 12:35 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 12:35:59 |
| | שלום, אני מנסה להתנהל מול עסק מחשבים ידוע כבר חודשיים וחצי כאשר יש לי מעבד מחשב שקניתי אצליהם לפני כחצי שנה, הוא עדיין באחריות והוא ככל הנראה פגום, הוא נשלח למעבדה חיצונית כדי לוודא זאת, הם החזירו לי טופס שהוא תקול ועם אותו הטופס הלכתי לרשת המחשבים, פעמיים כבר המוצר נשלח למעבדות שלהם והוחזר בטענה שהוא "תקין" אך הוא תקול, גורם לבעיות במחשב, והמאבק נהיה חסר תקנה, האם אפשר לעשות משהו כנגד זה ? | |
|
|
|
| 19/5/2020 13:04 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 13:04:05 |
| "הוא נשלח למעבדה חיצונית".
אם פנית לראשונה למעבדה החיצונית שלא קשורה לרשת המחשבים אז איבדת את האחריות למחשב וייתכן שזו הסיבה שלא מתקנים. אם מדובר על אותה הרשת, תוכל לתבוע בהמשך עד 10000 ש"ח על דחיית התיקון. מומלצות פניות בכתב ולא בע"פ. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 19/5/2020 16:21 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 16:21:11 |
| | יש לי אחריות על החלק הספציפי, ואין לזה שום משמעות אם מישהו אחר בודק את החלק הזה. | |
|
|
|
| 19/5/2020 16:21 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 16:21:18 |
| | יש לי אחריות על החלק הספציפי, ואין לזה שום משמעות אם מישהו אחר בודק את החלק הזה. | |
|
|
|
| 20/5/2020 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 15:15:26 |
| שלום רב אריאל,
לעניין הטענה לפיה:
"...הוא נשלח למעבדה חיצונית ..."- אנא בדוק אם בתעודת האחריות שניתן לה בעבור המעבד (שלטענתך הוא פגום) אינו מגביל אותך מלפנות לגורם אחר.
בנוסף, אתה מציין כי:
"...הם החזירו לי טופס שהוא תקול ועם אותו הטופס הלכתי לרשת המחשבים, פעמיים כבר המוצר נשלח למעבדות שלהם והוחזר בטענה שהוא "תקין"..." - ייתכן שהעניין יהיה בגדר מחלוקת עובדתית(כל צד טוען אחרת) שבו יתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
|