| 18/5/2020 09:46 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 09:46:49 |
| | שלום, רכשתי כרטיסי טיסה ליולי 2020 עבור כל המשפחה באתר וואלהטורס לפני משבר הקורונה. כעת משרד החינוך שינה את מועדי הבגרויות ולא נוכל לצאת בגלל הבת שלי. האם יש לי דרך לקבל זיכוי? | |
|
|
|
| 18/5/2020 20:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 20:11:54 |
| שלום רב אמיר,
באפשרותך לפנות אל בית העסק לקבל מענה בעניין.
בנוסף, יש לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות.
| |
|
|
|
| 21/5/2020 23:22 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 23:22:51 |
| תודה רבה,
כמובן שכבר פניתי. תגובתם שניתן לבטל רק בעלות מלאה, אלא אם חברת התעופה תבטלל את הטיסות.
יש משהו נוסף שאני יכול לעשות? שינוי מועד הבגרויות לא היה באחריותי... | |
|
|
|
| 24/5/2020 18:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 18:46:33 |
| שלום רב אמיר,
כפי שציינתי באפשרותך לעקוב אחרי ההנחיות משרד הבריאות. | |
|
|
|
| 21/5/2020 22:30 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 22:30:18 |
| היי,
רכשתי לפני יותר מחודש ממרח לאפייה ומצאתי בו חתיכת פלסטיק.
פניתי ליצרן ואמרו שיחזרו אליי.
עבר יותר מחודש, כמובן שלא חזרו אליי, וגם לא עונים בשום אמצעי תקשורת (למרות שכן ראו את ההודעות).
מה אפשר לעשות? ומה אמור להיות הפיצוי?(הממרח כמובן נזרק לפח).
תודה | |
|
|
|
| 24/5/2020 18:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 18:43:08 |
| שלום רב טל,
היה ונגרם לך נזק, באפשרותך לפנות אל עו"ד המתמחה בדיני נזיקין.
לעניין מידע בדבר חוק האחריות למוצרים פגומים תש"ם-1980 ראה במדריך לסימון מזון ארוז באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/consumer-legal-aspects (תחת הכותרת "היבטים צרכניים - משפטיים"). | |
|
|
|
| 21/5/2020 21:56 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 21:56:41 |
| ב1/5/2020רכשתי מדיח כלים מטרקלין חשמל המדיח הגיע כעבור כמה ימים מאז אני מנסה לקבוע אץטכנאי להתקנה משירות של אלקטרוניקס פרו קבעו לי טכנאי בהתחלה ל17 לחודש לשעות הצהרים יום שישי 15 לחודש התקשרו להודיע על הזזת השעה מכוון שלא יכולתי בשעה שרצו לקבוע קבענו תאריך חדש 24 לחודש היום התקשרו שוב להודיע על הזזת השעות ושוב הזזת השעות לא אפשרית מבחינתי ביקשתי שהטכנאי יגיע אחרי הצהריים אך הם סרבו הציעו לקבוע שוב לתאריך אחר, הצעתי גם שאנחנו נרכיב לבד את המדיח יש הכנה ואם שום קושי לחבר אותו למקום ושהם רק יספקו את האחריות אבל הם התעקשו שאם נפתח לא תהיה אחריות. השאלה שלי היא האם למרות שעברו יותר משבועיים אני יכולה לבטל את העיסקה עם טרקלין חשמל בגלל שאלקטרולוקס פרו לא מסוגלים לספק טכנאי ביום ובשעה שנקבעו כבר מעל 3 וחצי שבועות? אציין גם שהמדיח עדיין בתוך האריזה שלו ולא נפתח מעולם.
תודה | |
|
|
|
| 24/5/2020 18:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 18:37:11 |
| שלום רב הילה,
היות שחלפו 14 ימים מקבלת המוצר הרח שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
לעניין התקנת המוצר על פי תעודת האחריות- עקרונית סעיפים 4(ב) ו-5(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן."
"(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
לפיכך, באפשרותך לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות, בהתאם לקבוע בסעיפים שלעיל.
היה ותתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/5/2020 21:47 |
הת |
 | | מחבר: | הת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 21:47:37 |
| היי כבר שנים ששומעים על זה ועכשיו גם אני בסרט הזה.
העברתי ב12/05/2020 בקשה להתנתק משירותי האינטרנט של הוט, אין דרך להשיג את המוקדים , בשירותי ההודעות לא עונים , כמובן שלא ביטלו את המנוי.
מה ניתם לעשות??? | |
|
|
|
| 24/5/2020 18:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 18:14:26 |
| שלום רב אדון,
האם שלחת הודעת הביטול בהתאם לקבוע בהסכם ההתקשרות?
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן חפץ בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מקבלת ההודעה, יש לציין כי היה ובהסכם ההתקשרות צוין כי הביטול כרוך בתשלום קנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
לתשומת ליבך, היה ובית העסק מסרב לבטל את העסקה, הרי שקמה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח ובית המשפט רשאי לפסוק בעניין, כקבוע בסעיף 31א(א(2ב) בחוק הגנת הצרכן.
על מנת לבדוק את פנייתך, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 21/5/2020 21:40 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 21:40:04 |
| שילמנו עבור נופש פסח לסוכנות.
הסוכנות הודיעה על ביטול אבל עד היום מסרבת להשיב כסף בטענה שהמלון לא החזיר לה כסף.
הם מתעקשים על זיכוי מלא ולא היזר כסף או תשלום חלקי (תמורת ויתור על חלק מהכסף). | |
|
|
|
| 24/5/2020 18:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 18:05:20 |
| שלום רב חיה,
עליך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו אם תתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form | |
|
|
|
| 21/5/2020 20:59 |
אנא-אל |
 | | מחבר: | אנא-אל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 20:59:21 |
| שלום, האם יש חובה על מוסד (מזכירות הישוב לדוגמא) לשלוח הודעה על כך שניסיון חיוב הוראת קבע לא התקבל? יצא מצב שהוראת הקבע הייתה מוגבלת לשנה, וכשעברה שנה וניסו לגבות זה לא כובד.
השאלה היא האם לאחר שההוראה חזרה פעם אחת, המוסד היה אמור להתריע באיזשהי צורה? הם היסו שוב לגבות לאחר עוד חודש ושוב חזרה ההוראה ורק אז אנחנו קיבלנו בדואר את הקבלה שבה רואים שהחיוב בעצם לא בוצע.
מן הסתם על כל הוראה כזו שלא מכובדת גובים עמלה, ועל כן השאלה, האם לאחר חזרה אחת יש חובה להתריע באיזשהי צורה כדי שתהיה הזדמנות להסדיר זאת לפני מועד התשלום הבא.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 24/5/2020 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 17:54:51 |
| שלום רב אנא-אל,
בעניין זה עליך לעיין בחוקי עזר של הישוב ולאחריו לפנות אל פניות הציבור של הישוב, לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 18/5/2020 17:55 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2020 | | שעה: | 17:55:57 |
| שלום רב
אני קיבלתי זיכוי מעסקה שעשיתי ב 10.3.20 והמזכירה שהעבירה את הזיכוי לחברת האשראי אמרה לי שזה הולך לסליקה וזה ייקח כחודש בנתיים עברו כבר יותר מחודשיים וזיכוי עדיין לא עבר לחברת אשראי
מהנהלת חשבונות בחברה לא חוזרים אלי, מה אני אמורה לעשות במקרה כזה ?
יש לי מסמך של הזיכוי שקיבלתי מהחברה
תודה
| |
|
|
|
| 19/5/2020 20:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 20:42:20 |
| שלום רב רוני,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מה המוצר שנרכש? מתי נרכש(תאריך)? מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
| |
|
|
|
| 20/5/2020 20:37 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 20:37:48 |
| שלום רב
העסקה בוצעה פרונטלית ב 10.5.20 וקיבלתי מסמך של הזיכוי ליד מהמזכירה באותו יום
והיא אמרה שזה עובר לסליקה והתהליך יקח חודש ימים , בנתיים לא קיבלתי את הזיכוי ועברו כבר חודשיים וחצי ובשירות לקוחות שלהם כל הזמן אומרים לי "נברר ונחזור אלייך" ככה כל יום ושום דבר לא משתנה. בחברת אשראי אומרים לי שהם לא רואים שום בקשה מהחברה לזיכוי, האם יש לי עילה לתבוע אותם? | |
|
|
|
| 21/5/2020 19:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 19:18:16 |
| שלום רב רוני,
לא ענית לשאלות נוספות שלי, יחד עם זאת על פי תיאורך, מדובר בעסקה פרונטלית, אזי' באפשרותך לקרוא במדריך לביטול עסקה באתר המועצה לצרכנות באם המוצר שנרכש הקנה לך השבת הכסף או לאו, להלן הקישור :
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
| 24/5/2020 17:10 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 17:10:33 |
| שלום
אני ממש נמטערת אתם כנראה לא ממש מבינים למה אני מתכוונת,
אני קיבלתי זיכוי מהחברה ,קיבלתי זיכוי על סך של 6500 ש"ח ,
קיבלתי את המסמך ליד
אבל בפועל בחברת האשראי אומרים לי שלא התקבל שום הודעה לזיכוי מהחברה ובאמת לא ירד לי הזיכוי מהכרטיס אשראי,כל פעם שאני מדברת עם הנציג מהחברה הוא אומר לי שמישראכרט אמרו לו שעשו את הזיכוי , בקיצור הוא כנראה משקר עלי ומושך אותי כל יום, אז מה אני אמורה לעשות במקרה כזה ?הם הביאו לי זיכוי ליד אבל תכלס הם לא מעבירים לחברת אשראי הוראה לעשות את הזיכוי | |
|
|
|
| 24/5/2020 17:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 17:52:01 |
| שלום רב רוני,
אם כך ועל מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/4/2020 11:20 |
לקוח |
 | | מחבר: | לקוח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2020 | | שעה: | 11:20:54 |
| שלום.
זכיתי במוצר משומש במכירה פומבית.
הזכיה שלי היתה דרך האינטרנט.
ביקשתי בטלפון מבית העסק לשלוח את המוצר אלי.
המוצר הגיע אלי שבור.
פניתי לבית העסק והוא הסכים להחזיר את הכסף כולל המשלוח אבל לא מוכן לאסוף את המוצר מבייתי משום שזאת עסקה נפרדת וביטוח המשלוח לא מכסה החזרה.
כמו כן הוא טוען שהדבר מצוין בתנאי השירות שלהם (יכול להיות שזה נכון - לא קראתי).
החשבונית מכילה בתוכה את המוצר וגם את המשלוח וחוייבתי על שניהם יחד.
בית המכירות איננו אינטרנטי, אבל מנגיש את המכירות גם באינטרנט.
האם האחריות על החזרת המוצר נופלת עלי? או עליו?
תודה מראש על העזרה,
לקוח | |
|
|
|
| 3/5/2020 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2020 | | שעה: | 09:36:15 |
| שלום רב אדון,
האם מדובר בהגרלה?
אם כן,יש היתר כללי לעריכת הגרלות לפרסומת במשרד אוצר,באפשרותך לקבל מידע מפורט בעניין בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/policies/lotteries_permission
בכל מקרה, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/5/2020 17:33 |
צרכן קטן |
 | |
|
| 24/5/2020 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 15:13:33 |
| שלום רב אדון,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם.
היה ואתה מעוניין שאנו נבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/5/2020 22:45 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 22:45:33 |
| | בתאריך 1.4.20 רכשתי טאבלט שהגיע לביתי על ידי שליח מספר ימים לאחר מכן טעיתם רינת יומולדת ( ביום זה גם נפתח לשימוש ) ב 8.4.20. בתאריך 15.4.20 שבוע בלבד לאחר מכן, נגמרה הסוללה במכשיר ולא הצלחנו עודלהטעינו. יצרתי קשר עם התמיכה הטכנית שביקרו לי את התקלה והסבירו כי לא מדובר במקרה חריג, בתגובה מסרתי כי אין רצוני במכשיר יחסית יקר שאחרי שבוע נזקק לתמיכה טכנית, הנציג ביקש שנשלח לו במייל את החשבונית וכך עשיתי.בתאריך 26.4.20 הגיע שליח לאיסוף הטאבלט מביתי, לאחר שנלקח המכשיר הודעתי לחברה כי איני רוצה השיר שנזקקלבדיקת מעבדה לאחר שבוע שימוש, הם בתגובה אנו כי מאחר ואמן לי את העטיפה המקורית של הטאבלט ( ממתי יש לשמור עטיפה???) אין הם מחוייבים בבדיקה והם באים לקראתי מוותרים לי, אציין כי לא ראיתי כל מסמך בו אני נדרשת לשמור על העטיפה. המשכתי בכל יום ליום הדין ודברים עם החברה על כך שיתחשבו בי שאני לא קניתי מכשיר זול לעיני מעוניינת במכשיר שנשלח למעבדה לאחר שבוע שימוש.החברה ענתה בצורה קרה ומגעילה כי לא מוכנים לעשות דבר.המעבדה יצרו עימי קשר ואנחנו כי אין כל בעיה במכשיר ואילו אולי יש בעיה במטען במשך מספר ימים הסברתי כי אין כל בעיה במטען והוא משמש אצלי בצורה תקינה להיענות מוצרים אחרים , אציין כי ציינתי בפני החברה כי טאבלט נרכש בין היתר לשימוש למידה מרחוק של ביתי מה שבסוף לא התאפשר שכן הטאבלט הוחזר רק בתאריך 11.5.20 ובטופס נכתב כי סרבתי להביא את המטען לבדיקה. אציין כי מספר בדיחות עם החברה להסביר כי איני מעוניינת במכשיר עלו בתוכו. האם יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 21/5/2020 19:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 19:58:26 |
| שלום רב רעות,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק,האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בסעיף 14ג(ב)בחוק הגנת הצרכן?
| |
|
|
|
| 23/5/2020 22:13 |
רעות |
 | |
|
| 24/5/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 15:02:35 |
| שלום רב רעות,
פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, שכן, בעסקת מכר מרחוק חובה על בית העסק למסור לצרכן טופס גילוי נאות , והיעדר מסירת טופס גילוי נאות עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 21/5/2020 18:49 |
שאול |
 | | מחבר: | שאול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 18:49:49 |
| שלום
נדרש ממני להמתין בבית מהשעה 9:00-11:00 לקבלת משלוח
השליח הגיע בשעה 12:00 כשעה לאחר השעה שנקבעה וכול זאת ללא התראה/הודעה.
מצב זה גרם לי להפסיד כ-200 שקל.
מאחר שאני רוצה לתבוע אותם הייתי רוצה לדעת האם יש חוק בנושא?
תודה | |
|
|
|
| 24/5/2020 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 14:58:53 |
| שלום רב שאול,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת,סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת..."). | |
|
|
|
| 21/5/2020 17:31 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 17:31:30 |
| שלום,
שלשום ב18:00 בערך רכשתי ספה, אתמול אחה"צ במקרה ראיתי בטופס ההזמנה תנאים שלא מקובלים עלי ודמי הובלה שמייקרים את העסקה ולא צויינו בפני במעמד ביצוע ההזמנה.
בעקבות כך התקשרתי אחרי פחות מ24 שעות לבטל את העסקה אך נאמר לי שאי אפשר כי המפעל סגור ושעלי להתקשר בבוקר (היום).
התקשרתי הבוקר, לאחר שהתעלמו ממני חצי יום חזרו אלי ונאמר לי שאם אני רוצה לבטל יהיה עלי לשלם 35% מסך העסקה!! (זה רשום בהזמנה בקטן אבל גם זה לא נאמר בע"פ)
אני יודעת שמותר לי לבטל את העסקה אבל האם מותר להם לגבות 35% ממנה?
אין לי בעיה לשלם ע"פ חוק את ה5% או ה100 ש"ח אבל לא 35%. | |
|
|
|
| 24/5/2020 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 14:12:52 |
| שלום רב גלי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות,לכן, היה ולא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך ושטרם הורכב בביתך, הרי שקמה לך זכות חרטה בתשלום דמי הביטול כאמור.
בנוסף, יש לציין כי סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן, קובע כי בית העסק מחויב להציג את המחיר הכולל (מחיר כולל כפי שמוגדר בסעיף 17א בחוק הגנת הצרכן "בפרק זה, "...המחיר הכולל" -מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה...").
על כן, היעדר הצגת המחיר הכולל בפני הצרכן עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
זאת ועוד , ככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בדין הרי שניתן לטעון כי דרישת בית העסק לשלם דמי ביטול הגבוהים(35%) מהקבוע בדין(5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם) עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין.
היה ותתקלי בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/5/2020 16:32 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 16:32:14 |
| רכשתי באינטרנט (בתקופת הקורונה) כסא למחשב. ללא אפשרות פיזית לראות ולנסות אותו לפני.כשהרכבתי אותו ונ יסיתי אותו גיליתי שהכסא בכלל לא נוח ונאלצתי לחפש כסא אחר שיתן לי מענה נוח וטוב לישיבה ממושכת. לארח כחודש פניתי לרשת ממנה רכשתי בבקשה להחליף את המוצר. הרשת סירבה להחליפו בטענה שעבטר 14 ימים ושהמוצר נפתח.
מה אני יכולה לעשות?
הכסא שומש מספר פעמים בלבד. יש תמונות המעידות על תקינותו ומצבו החדש.
איך אפשר להחליף את המוצר?
(אני אפילו לא מדברת על ביטול אלא החלפה לפריט אחר. המוצר עלה 700 שח , סכום לא קטן.
תודה | |
|
|
|
| 24/5/2020 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 13:56:55 |
| שלום רב דנה,
היות שהמועד לביטול העסקה הקבועה בחוק הגנת הצרכן בעסקת מכר מרחוק(14 ימים) הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק (תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה המדיניות החזרת טובין מאפשרת לך (ייתכן שאין זכות להחלפה כל עוד זה רשום).
| |
|
|
|
| 21/5/2020 15:50 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 15:50:58 |
| שלום
רוצה לדעת, חתמתי חוזה עם חברה ל'הסרת שיער בלייזר' החברה טוענת שאין ברשותה את החוזה שחתמנו, בגלל שעברו מספר שנים. האם הדבר חוקי?
בנוסף, האם אותו חוזה, יכול להתבטל מבלי שאדע על כך?
(כרגע החברה טוענת שאין ברשותם את החוזה ובכל מקרה שהוא לא תקף כבר- למרות שאני בטוחה שהחוזה לא היה עם תאריך סיום ולכן עדיין אמור להיות מכובד על ידי החברה), | |
|
|
|
| 24/5/2020 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 13:53:03 |
| שלום רב יעל,
לפני כמה זמן בוצע העסקה?
האם מסרו לך העתק ממנו?
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 21/5/2020 15:40 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 15:40:48 |
| שלום,
אני וחברה שלי התכוננו להתחתן באולם אירועים ב- 25.05.20 (שבוע הבא...).
חתמנו עם האולם בחודש ספטמבר 2019 ואף שילמנו (בשני צ'קים) את עלות החתונה.
צ'ק ראשון היה מקדמה (15,000 ש"ח) וצ'ק שני היה היתרה עבור יתר ההוצאות.
בשל מגיפת הקורונה וסגירת אולמות האירועים, האולם לא יכול היה לקיים לנו את האירוע במועד וביקש מאיתנו לדחות אותו.
בחוזה מצויין רק מה קורה אם הביטול הוא מצידנו.
סירבנו, כיוון שמסיבות דתיות אנו לא דוחים חתונה ונתחתן ביום שנקבע במקום חלופי.
האולם מצידו החליט לקנוס אותנו (לאחר שדחינו את בקשת דחיית החתונה מצידם) בסך המקדמה ששילמנו!!!
חשוב לציין כי לא ביטלנו או דחינו את החתונה מצידנו והיה זה יוזמת האולם בשל המצב.
האם אנו יכולים לתבוע מהאולם את החזר המקדמה ששולמה (15,000)???
במידה וכן, האם נוכל לתבוע זאת בביהמ"ש לתביעות קטנות?
תודה,
עומרי | |
|
|
|
| 24/5/2020 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 13:49:31 |
| שלום רב עומרי,
מעיון בהנחיות משרד הבריאות נכון להיום- 24.5.20 נקבע כי:
"...מקומות שאינם מורשים לפעול
דיסקוטקים, ברים ופאבים.
פארקי מים, בתי מרחץ ובריכות שחיה (למעט עבור טיפולים או ספורט מקצועי).
פארקי שעשועים ולונה פארקים.
מיתקני שעשועים הנמצאים בפארקים, גינות ציבוריות או גני שעשועים.
בתי קולנוע, תיאטראות, מוסדות תרבות אחרים ומתקנים או מוצגים לילדים שניתן לגעת בהם במוזיאונים.
כלי שייט ציבוריים, רכבלים.
מקומות לעריכת מופעים וירידים ואולמות אירועים.
אטרקציות תיירותיות..."
להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/
מכאן, שבעקבות הנחיות הללו בית העסק סגור ולא יכול לקיים את האירוע במועד המתואר, ולכן הוצע לכם לדחות את המועד, ואילו אתם מצדכם מסרבים לדחות את האירוע ולכן במקרה המתואר רק בית המשפט יהיה רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 21/5/2020 15:35 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 15:35:46 |
| שלום רב,
אני מתקשר כבר מזה מעל שבוע לחברת שירותי טלוויזיה (לדוגמא הוט, יס)
שאני מתקשר אליהם ולוחץ על מעבר לנציג שירות לקוחות אני מחכה מעל ל20 דקות בתור ולאחר חצי שעה ויותר פתאום השיחה מתנתקת מבלי שדיברתי עם נציג.
אציין כי -
1. אין אפשרות להשאיר הודעה ושיחזירו אלי
2. אין הודעה שמעדכנת איזה מספר בתור אני + כמה זמן המתנה
עשיתי ניסוי והתקשרתי לחברה ובמקום לעבור לנציגי שירות בחרתי לעבור למכירות ותוך דקה ענו לי (!!!)
האם ניתן לתבוע על דבר כזה? אני פשוט רודף אחריהם מעל לשבוע... לשירות לקוחות ואין איך ליצור איתם קשר. השארתי להם פניות באתר אינטרנט שלהם ובגם בשירות הווסאפ שלהם וגם אין מענה בכלל.
מה עושים במקרה כזה? האם ניתן לתבוע ובמידה וכן מה הסכום? | |
|
|
|
| 24/5/2020 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 13:36:29 |
| שלום רב עידו,
עקרונית, סעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק 6 דקות" קובע כי על בית העסק המנויים בחוק מחוייבים במתן שירות טלפוני חינם, כפי שפורט בתקנות הגנת הגנת הצרכן (מתן שירות טלפוני), תשע"ב-2102, ראה מידע מפורט בעניין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/6_min_law (ראה בכותרת האחרונה :"קישורים לפניות בנוגע לאיחורים במענה" שבאמצעותו אתה יכול להגיש תלונה במקרה שיש הפרה על ההוראות הללו). | |
|
|
|
| 24/5/2020 13:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 13:43:38 |
| | פשוט מבטלים את העסקה וזורקים אותם לכל הרוחות. | |
|
|
|
| 21/5/2020 15:08 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 15:08:41 |
| שלום
הזמנתי מוצר דרך אמזון ושילמתי 55$ על המשלוח. המשלוח הגיע לארץ וחברות ups שלחה לי הודעה על אפשרויות מסירה. האפשרות שהומלצה על ידם הייתה איסוף עצמי באמצעות yellow box וזו באמת האפשרות שבחרתי. עברתי לאסוף היום את המשלוח המנגנון של הלוקר לא אבד בגלל החום הקיצוני. נאמר לי שהמנגנון לא עובד כבר כמה ימים.
לא ברור לי למה קיבלתי אתמול את ההמלצה לבחור באמצעי זה אם הבעיה ידועה כבר כמה ימים. כשפניתי ל ups נאמר לי שאני יכולה לחכות 48 שעות עד שהמוצר יחזור לups ואז לתאם את המשלוח מחדש.
אני מרגישה שנגרמה לי טרחה מיותרת ושזה שירות ממש גרוע של ups. השאלה אם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות או שאני פשוט לקבל את העובדה שנידפקתי? | |
|
|
|
| 24/5/2020 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 13:17:01 |
| שלום רב מיכל,
במידה שנגרם לך נזק מוכח באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לפצותך בשל האמור בפנייתך("...לא ברור לי למה קיבלתי אתמול את ההמלצה לבחור באמצעי זה אם הבעיה ידועה כבר כמה ימים...")
לבירור בפנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 21/5/2020 14:34 |
לקוח לא מרוצה |
 | | מחבר: | לקוח לא מרוצה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 14:34:16 |
| האם ניתן לבטל קניה שנעשתה לפני 10 חודשים.
המוצרים עוד לא התקבלו(מזגנים).
ושולם התשלום ה 10 מתוך 36.
בעל החנות מסרב לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 24/5/2020 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 12:57:28 |
| שלום רב אדון,
על מנת לבדוק מה הם זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי סוכם מועד קבלת המוצר(תאריך)?
| |
|
|
|
| 19/5/2020 14:13 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2020 | | שעה: | 14:13:51 |
| שלום .התקנות הזמניות שביטלו את הפיצוי לפי חוק שרותי תעופה הסתיימו בסוף אפריל האם הם חודשו ואז הפיצוי מבוטל או שלא חודשו וניתן לקבל פיצוי ?
(היו לנו כרטיסים מהחברה הירדנית הם ביטלו את הטיסה מניו יורק לתל אביב ב 18/3 לא רצו לעזור ונאלצנו לקנות כרטיסים יקרים באל על ) | |
|
|
|
| 20/5/2020 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 14:41:12 |
| שלום רב חיים,
האם תוכל להסביר מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
אתה מציין כי:
"...התקנות הזמניות שביטלו את הפיצוי לפי חוק שרותי תעופה הסתיימו בסוף אפריל..."- הם תוכל לפרט מה כוונתך?
לעניין הטענה כי:
"...(היו לנו כרטיסים מהחברה הירדנית הם ביטלו את הטיסה מניו יורק לתל אביב ב 18/3 לא רצו לעזור ונאלצנו לקנות כרטיסים יקרים באל על )"- מתי בוצעה הרכישה? האם החברה הירדנית ביטלה את הטיסה? אם כן, האם החברה הירדנית (אתה מתכוון שמדובר בחברת תעופה?) אם כן, האם יש לה נציגות בישראל? | |
|
|
|
| 21/5/2020 14:32 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 14:32:59 |
| שלום תודה על התשובה
העסקה בוצעה ב 1/10/19 דרך חברת טלטוס בה נקנו 2 כרטיסים תל אביב- מיאמי ומיאמי -תל אביב בחברה הירדנית גורדן אירליינס
תאריך החזרה שלנו היה ב 17/3/20 מניו יורק לתל אביב דרך עמאן . מסתבר שהטיסה מניו יורק בוטלה יומיים קודם עקב סגירת שערי ירדן והחברה הירדנית סרבה לקחת אחריות ולהעלות אותנו על טיסות אחרות לארץ למרות שציינו בפניה שיש טיסות
נאלצנו לקנות כרטיסי טיסה חדשים באל על בסך 1300 דולאר
כרגע חברת "טלטוס' טוענת שהגישה בקשה "פתוחה " לחברה הירדנית להחזר חלקי ואינה יודעת מה הסכום שנקבל והחברה הירדנית שיש לה מייל ומשרד בישראל טוענת שהנחתה את כל הסוכנים לתת החזרים ללקוחות שטיסתם בוטלה ועלי לדבר עם הסוכן -בקיצור מגלגלים אותי מאחד לשני (כל התשובות רשומות בכתב במייליים )
לעניין ביטול הפיצוי
יצא תיקון לתזכיר חוק שרותי תעופה המופיע באתר החקיקה הממשלתי עם הוראת שעה לחוק בתזכיר המבטל את הפיצוי נרשם תוקף: "מוצע כי הוראת השעה תחול עד ליום 30 באפריל 2020 (המוצע כתאריך משוער לתחילת חזרה לשגרה ) "השאלה האם חודשה ההוראה ואם לא האם ניתן לתבוע פיצוי גם על ההוצאות הנוספות בגין קניית כרטיסי טיסה באל על .תודה על תשובתכם
| |
|
|
|
| 24/5/2020 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 12:54:19 |
| שלום רב חיים,
אם כך, ובהנחה שיש ברשותך הודעת ביטול הטיסה מחברת התעופה, ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_flight
| |
|
|
|
| 20/5/2020 22:38 |
רביד |
 | | מחבר: | רביד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 22:38:59 |
| שלום
רכשנו ארון אמבט עם קלאפה
לאחר מספר חודשים יש לנו בעייה בקלאפה
ויש לנו גם חשש שחזית הקלאפה תיפול
בחברה אמרו לנו שהם מגיעים רק פעם בשבועיים לכפר סבא ולכן קבעו לנו שירות לעוד 13 יום
האם זה סביר וחוקי? | |
|
|
|
| 21/5/2020 14:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 14:18:57 |
| מתקנות הגנת הצרכן:
10. (א) יצרן ימלא את חובתו לתקן טובין על פי תקנות אלה לא יאוחר מתום שבוע ימים מהיום שבו נקרא
(ד) שבתות וחגים לא יבואו במנין התקופות שנקבעו בסעיף זה או בתוספת השניה.
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;
אחרת, לפי רצונות העסק. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 24/5/2020 12:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 12:34:45 |
| שלום רב רביד,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח,יש להחליפו או לפצות על ירידת ערך המוצר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו במידה שתתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/5/2020 13:52 |
רימה |
 | | מחבר: | רימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 13:52:39 |
| שלום רב,
ביצעתי רכישה ברשת פול אנד בר של מספר פריטים. לא התאפשרה מדידה בחנות עקב נגיף הקורונה, ונאמר לי שלא תהיה שום בעיה לקבל החזר כספי במידת הצורך.
כעבור יום, בהגיעי להחזיר שני פריטים- מחיר כל אחד 39.90 ש"ח- בסכום כולל של 78.80 ש"ח, נאמר לי כי לא ניתן לקבל החזר כספי מכיוון שמחיר כל פריט הינו מתחת ל50 ש"ח. הופק לי ספח זיכוי.
ברצוני לברר האם החנות הייתה חייבת על פי חוק להחזיר את כספי?
| |
|
|
|
| 24/5/2020 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 11:15:57 |
| שלום רב רימה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח (פר מוצר).
היה ועלות המוצר נמוך מ-50 ש"ח יהיה על הצרכן לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
|