| 25/5/2020 12:03 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 12:03:01 |
| | בעל החנות טוען שאין לו אפשרות להציג את המאזניים (משקל) מול עיני הלקוחות בגלל קוטן החנות, ו"מי שלא סומך עליו" מוזמן לגשת לצד השני של הדלפק. בעבר כן היה אפשר לראות את המשקל ואילו עכשיו מסתירים אותו מצרכים. האם העסק עובר על החוק? | |
|
|
|
| 26/5/2020 18:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 18:43:33 |
| שלום רב איה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במידה ובמשקל.
על כן, באפשרותך לפנות אל אגף למשקלות ומידות במשרד הכלכלה והתעשייה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/weights_and_measurements_economy | |
|
|
|
| 25/5/2020 11:26 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 11:26:32 |
| במעמד רכישת ספה ביקשתי מפורשות עומק של 90 ס"מ. בהזמנה שחתומה ע"י שני הצדדים מצויינים שלל פרטים כמו אורך, צבע סוג בד וכ'ו אך העומק לא צויין בהזמנה. הספה שהגיעה תואמת להזמנה מלבד העומק 110 ס"מ. אינני מעוניין בספה הזו ומבחינתי לא קיבלתי את המוצר שרציתי. החנות טוענת שהספה תואמת להזמנה שעליה אני חתום. אשמח לדעת מהם זכויותיי, האם זו זכותי לדרוש החלפה? מי משלם על ההובלה+מנוף?
תודה | |
|
|
|
| 26/5/2020 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 18:26:56 |
| שלום רב יניב,
האם יש לך הוכחה שביקשת "...עומק של 90 ס"מ..."?
בהנחה שאין ברשותך ראיה התומכת בטענתך וכן לפי דבריך "...העומק לא צויין בהזמנה..." הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 25/5/2020 11:15 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 11:15:58 |
| שלום.
קיבלתי הצעת מחיר לרכישה של סט ממ"ד
בהצעת מחיר כתוב "כולל הובלה" אך כשדיברתי עם החברה הם טענו שזאת טעות וזה לא כולל הובלה ועליי לשלם עוד 500 ש"ח עבור ההובלה.
מה עושים במצב כזה? האם עליי להתעקש ובמידה ולא מסכימים לפעול בנדון או לא להתייחס ולשלם את ה500 שקל נוספים להובלה? | |
|
|
|
| 26/5/2020 18:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 18:12:30 |
| שלום רב מעיין,
עקרונית, על פי סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן על בית העסק להציג את המחיר הכולל.
בנוסף, הצגת המחיר כולל הובלה ולאחריו בית העסק לדבריך דורש לשלם בנפרד את עלות ההובלה, התנהלות זו עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
ולכן באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך תוך הצגת האמור בהצעת המחיר. | |
|
|
|
| 25/5/2020 09:26 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 09:26:42 |
| שלום,
רכשו לי מתנה בחנות בגדים של מותג פרי יום.
יחד עם המתנה קיבלתי פתק החלפה. רוכש המתנה הוא קרוב משפחה רחוק. ברצוני לבטל את העסקה ולקבל עבור הפריט כסף בחזרה. רוכש המתנה חבר מועדון של אותה רשת ולהבנתי החזר כספי הם נותנים אך ורק לבעל המועדון. שאלתי האם אני יכול לקבל החזר כספי במידה והמתנה נרכשה בכרטיס אשראי לכרטיס שלי למרות שלא שילמתי עם כרטיס זה? או במידה והמתנה נרכשה במזומן האם אני יכול לקבל שיק על שמי למרות שאיני בעל המועדון? (החזר כספי במזומן על פי נהלי רשת זו הוא עם שיק).
והאם מספיק פתק החלפה?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 26/5/2020 18:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 18:04:54 |
| שלום רב חיים,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם המתנה שניתנה לך זה מוצר(ביגוד) או כרטיס מתנה?
במידה שמדובר במוצר- מתי נרכש המוצר (תאריך)? וכיצד שולם בעבור המוצר?
מה צוין לך בפתק החלפה?
| |
|
|
|
| 25/5/2020 09:16 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 09:16:02 |
| האם יש איך לפעול נגד מתווכים, אשר מתעקשים לגבות דמי תיווך (גם) מהשוכר?
למרות החוק החדש, ולמרות שהדירה נמצאת בתיווכם הבלעדי, הם טוענים במילים פשוטות ש'אין חוק כזה/החוק לא מעניין אותם'.
אשמח לדעת מה אני כשוכרת יכולה לעשות (פרט, כמובן מאשר לוותר על הדירה) | |
|
|
|
| 26/5/2020 18:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 18:00:26 |
| שלום רב מירי,
בעניין זה באפשרותך לברר מול רשם המתווכים במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Bureaus/registrar_of_realtors | |
|
|
|
| 25/5/2020 07:34 |
בוריס |
 | | מחבר: | בוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 07:34:22 |
| ב"ה
שלום רב.
1. האם ואיפה ניתן לממש את כרטיסי תו ישראל? לא מצאתי מידע רלוונטי ברשת.
2. אם אחד הכרטיסים הנ"ל הוא פג תוקף, האם ניתן לשחזר את זה ולממש?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 26/5/2020 17:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 17:58:04 |
| שלום רב בוריס,
בעניין שאלתך הראשונה- עליך לבדוק מה רשום לך על גבי התו?
בעניין שאלתך השנייה- האם לא מימשת בשל המצב או שמה התאריך פג עוד לפני?
אם המימוש לא בוצע בשל התקופה בה על הציבור היתה הגבלה ביציאה למרחב הציבורי בעקבות הנחיות משרד הבריאות, אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור הענין. | |
|
|
|
| 25/5/2020 01:32 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 01:32:34 |
| שלום
אני תורם תרומות בסכומים גבוהים לעמותות שונות ורבות בכרטיס אשראי בצורה של תשלומים חודשיים (התשלומים החודשיים לעמותות השונות נעים בטווח שבין תשלומים ל12 חודשים לתשלומים ל36 חודשים, וכעת חויבו כבר מספר תשלומים בכל עמותה).
נקלעתי לקשיים כלכליים קשים ואני לא מסוגל להמשיך לעמוד בתרומות ולכן מעוניין להפסיק את התשלומים העתידיים שטרם חויבו.
האם במצב זה יש לי זכות לבטל את התשלומים העתידיים שטרם חויבו?
אם כן, על מי חלה החובה לבטל את יתרת התשלומים שנותרו? על חברת האשראי או על העמותות עצמן? מדובר בעמותות שונות ורבות מאוד ורובן ככולן מסרבות לבטל את יתרת החיובים העתידיים.
כמו כן בפניה לחברת האשראי נאמר לי שלא אוכל לבטל תרומות בתשלומים.
האם אוכל לחייב את חברת האשראי לבטל את יתרת התשלומים לתרומות לעמותות השונות ללא צורך בעימותים עם כל עמותה בנפרד (כי הרי מדובר בעמותות שונות ורבות)? כלומר להגיש נגד חברת האשראי תלונה על סירובה לבטל את התשלומים העתידיים לתרומות? במידה ולא ניתן לעשות דבר נגד חברת האשראי, האם ניתן לפחות להגיש תלונות נגד העמותות שמסרבות לבטל את יתרות החיובים העתידיים?
אודה לעזרתכם בנושא כי אני נואש | |
|
|
|
| 26/5/2020 17:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 17:52:46 |
| שלום רב דני,
בעניין חברת האשראי- במידה שאתה נתקל בבעיה, באפשרותך לפנות אל המפקח על הבנקים בבנק ישראל בקישור שלהלן:https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/Pages/Default.aspx
לעניין העמותות- פנה אל רשם העמותות במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/associations_and_companies_for_the_benefit_of_the_public | |
|
|
|
| 25/5/2020 01:03 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 01:03:51 |
| שלום, רציתי לשאול שאלה בבקשה.
בעבר אמרו לי שלמרות שיש את חוק הספאם, ניתן לקנות מאגר ראשוני של לקוחות פוטנציאליים ליצירת קשר ראשונית בלבד ושאם לאחר התקשרות זו הלקוח הפוטנציאלי מצהיר כי אין לו רצון להמשיך לקבל דיוור / התקשרות מאיתנו רק אז אנו מחוייבים להפסיק.
אני שואלת, כי בעסק שלי, אני רוצה לעשות התקשרות ראשונית באמצעות SMS ללקוחות פוטנציאלים ממאגר וכמובן להוסיף אופציה של הסר. האם זה מותר? | |
|
|
|
| 26/5/2020 17:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 17:48:13 |
| שלום רב אלונה,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך במקרה המתואר, אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 25/5/2020 00:24 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 00:24:52 |
| שלום וברכה רכשתי שעון בחנות ויש את כל התנאים המקדימים לצורך החזר כספי.
בעל העסק טוען שהיות ששילמתי בכרטיס דיירקט לכן הוא יזכה אותי בתשלום מזומן רק אחרי שהוא יזוכה על ידי חברת האשראי שבפועל זה כחודש אחרי הרכישה.
האם אכן זה חוקי? | |
|
|
|
| 26/5/2020 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 17:44:57 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, שעונים,בתוך 14 ימים מקבלת המוצר ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר.
התקנות ביטול עסקה קובעות כי במקרה בו לצרכן זכות לבטל את העסקה, הרי שהחזרת התמורה תיעשה במועד ביטול העסקה או לא יאוחר משבעה ימי עסקים, וההשבה תעשה באופן בו בוצע התשלום.
על כן, פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 24/5/2020 22:10 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 22:10:03 |
| | כמה נוסעים אפשר לקחת במונית החל מה 1.6.20 | |
|
|
|
| 26/5/2020 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 17:37:14 |
| שלום רב ישראל,
עליך לברר מול משרד הבריאות. | |
|
|
|
| 24/5/2020 21:42 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 21:42:17 |
| שלום
קיבלתי לפני מספר חודשים זיכוי בחנות בגדים בעקבות החזרת מוצר תוך שבועיים מרכישתו
1) החנות רשמה על הזיכוי שהוא בתוקף למשך שנה בלבד, אני יודעת שהחוק אומר שנתיים, האם יש לחנות אפשרות לצמצם את התקופה?
2) שילמתי בחנות היום ע"י הזיכוי, והבגד לא טוב לי (קניתי לבתי והוא לא מתאים לה), האם אני זכאית להחזיר ולקבל חזרה את הזיכוי שלי או שלפי החוק אני יכולה רק להחליף למוצר אחר?
בתודה מראש! | |
|
|
|
| 26/5/2020 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 17:35:04 |
| שלום רב דבורה,
לעניין שאלתך הראשונה- עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן נקבע כי:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
...
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;..."
לעניין שאלתך השנייה-עליך לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין בחנות ולפעול בהתאם למדיניות. | |
|
|
|
| 24/5/2020 21:13 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 21:13:06 |
| שלום רב,
לפני הקורונה רשמתי את הילד לחוג טניס שולחן שהתקיים בשטח בית הספר שבו לומד הילד ושילמתי בצ'קים עד וכולל חודש יוני 2020 כפי שנדרש. כאשר מוסדות החינוך נסגרו בעקבות הקורונה גם החוג נסגר מה-15 למרץ 2020 והחליט להפתח מחדש רק מה-24.05.2020. למרות שהחוג לא פעל בחודש מאי גיליתי להפתעתי שבעל החוג הפקיד את הצ'ק שנתתי עבור מאי. כששאלתי אותו למה עשה זאת למרות שלא קיבלנו שום שירות בחודש מאי הוא טען שאנו צריכים להתחשב בו ולהבין שהוא שילם שכירות. כרגע הוא לא רוצה להחזיר לי את הצ'ק עבור חודש יוני. האם ניתן להגיש נגדו תלונה? האם ניתן לדרוש כסף עבור מאי בחזרה? האם זה חוקי מה שהוא עושה? | |
|
|
|
| 24/5/2020 21:27 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 21:27:21 |
| | שכחתי לציין שהודענו למאמן והבעלים שאנו לא מעוניינים להחזיר את הילד לחוג בחודש יוני מכיוון שאנו חוששים מאוד מהקורונה ולא ברור לנו כיצד ניתן לחטא את כל הכדורים וכל החבטות שכולם משתמשים ונוגעים. | |
|
|
|
| 26/5/2020 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 17:30:42 |
| שלום רב אולגה,
בעניין זה ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/cousres_corona | |
|
|
|
| 24/5/2020 21:24 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 21:24:57 |
| שלום רב,
אני אם לתאומים שנמצאים במשפחתון פרטי מספר חודשים.
כידוע, החל מה15.3.20 המשפחתון נסגר בהוראת הממשלה, שילמתי את מלוא הסכום עבור חודש מרץ ונותרו 13 יום ששילמתי עבורם אך לא קיבלתי תמורה.
מבחינתי אני בזיכוי מול המטפלת, אלא שהיא החליטה שאת הימים הללו היא מקזזת עם חופשת פסח (9ימים) חופשת עצמאות (יום אחד), מוותרת כביכול על 2 ימי בחירה המגיעים לה ואת היום הנותר היא תוריד מסכום חודש אוגוסט.
היו בינינו חילופי דברים בעניין זה, לא נשמע לי הגיוני המהלך הזה, למה עליי לשלם עבור חופשת פסח כאשר הגן סגור בשל מצב חירום עולמי? הרי לא מדובר במצב שבשיגרה.
מה גם שבתור עצמאית היא קיבלה מענק פיצוי מהמדינה עבור סגירה המשפחתון. (שאגב בביתה הפרטי ולא במבנה המושכר במיוחד).
יומיים לפני החזרה לשיגרה היא שלחה הודעה שעל ההורים למחזירים את הילדים לשלם 1000 שקלים עבור חופשת פסח ועצמאות ורק אז ניתן יהיה להחזיר את הילדים אליה.
ואת ימי מרץ היא תחזיר במאי. (בסופו של דבר היא דורשת תשלום עבור ימים שהגן היה סגור בהוראת הממשלה.)
לא החזרתי אותם במאי מחשש להתפרצות דניה, אני בהריון בקבוצת סיכון, הודעת לה על כך והיא הסכימה איתי.
כעת שראיתי שמצב הקורונה בשליטה ביקשתי להחזיר, התנאי שלה היה ויתור על הימים ממרץ ותשלום 2000 עבור אפריל!!!
לא מוכנה להחזיר את ימי מרץ לא בכסף ולא בימי עבודה כשאחזיר
האם זה נורמלי???
האם אני אמורה לשלם לה עבור חופשות בזמן שהגן היה סגור והיא קיבלה מענקים מקסימליים מהמדינה?
באיזה זכות הגנים תופסים אותנו ההורים שבויים שלהם?
| |
|
|
|
| 26/5/2020 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 17:25:19 |
| שלום רב שרה,
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_ganim | |
|
|
|
| 26/5/2020 15:45 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 15:45:59 |
| אני נפלתי במלכודת של חברת ביטוח והגנת הצרכן שמה עלי פס!אין עזרה ולא תשובה !
| |
|
|
|
| 26/5/2020 16:00 |
משה |
 | |
|
| 24/5/2020 15:04 |
Dana |
 | | מחבר: | Dana (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 15:04:38 |
| שלום!, אתמול עשיתי קניות ברשת חנויות Renuar ושילמתי במזומן לא כרטיס אשראי או צ"ק. לאחר העסקה המוכרת ביקשה ממני מספר טלפון. כששאלתי למה ,היא ענתה שהיא רוצה לשלוח לי חשבון. השאלה שלי היא :למה החנות צריכה את מספר הטלפון שלי ,מכיוון שקיבלתי את קבלה במקום ,אני גם לא חברה מועדון לקוחות ,והאם זה חוקי.
תודה | |
|
|
|
| 26/5/2020 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 10:08:32 |
| שלום רב דנה,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים האחראית על אכיפת תחום הגנת הפרטיות במאגרי מידע, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/public_inquiries_ilita | |
|
|
|
| 26/5/2020 13:35 |
משה |
 | |
|
| 24/5/2020 16:40 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 16:40:35 |
| שלום רב,
הנושא שלי מתחלק למספר תת נושאים:
רכשתי טלפון סלולארי (Xiaomi redme note 9s, יבואן רשמי של המילטון, שנתיים אחריות) במחסני חשמל ביום ראשון, ביום שישי (6 ימים לאחר מכן, באותו החודש) פורסמה מודעה בעיתונות שמחירו ירד בכ - 196 ש"ח (רכשתי במחיר 995 ש"ח, בפרסומת נכתב שמחירו 799 ש"ח). במעמד הקניה הטלפון נפתח, הופעל והתקן עליו מגן מסך יחודי במחסני חשמל.
1. האם בחוק הגנת הצרכן או בכל חוק אחר יש סעיף האוסר על הורדת מחירים למשך תקופה מסויימת ואני רשאי לדרוש החזר כספי בגין ההפרש?
2. כשניגשתי לחנות לברר את הנושא נאמר לי מופרשות שהמוצר המופיע במודעה שייך ליבואן מקביל ולו שנה אחריות. מיותר לציין כי הפכנו את המודעה מלפני ולפנים ואין שום איזכור לכך שמדובר ביבוא מקביל. האם זו הטעיית הצרכן?
אשמח לקבל תשובתכם במהרה. | |
|
|
|
| 26/5/2020 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 10:14:56 |
| שלום רב רן,
לעניין שאלתך הראשונה, התשובה היא לא.
לעניין שאלתך השנייה- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בזהות היצרן, היבואן או נותן השירות, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן, על כן, באפשרותך לפנות אל בית עסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 26/5/2020 10:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 10:59:40 |
| | עקרונית, ניתן לבטל עסקה ואז לרכוש שוב במחיר החדש. במקרה שלך זה לא אפשרי מכיוון שכבר הפעלת מכשיר חשמלי. | |
|
|
|
| 24/5/2020 16:50 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 16:50:44 |
| שלום,
אני מנוי בהולמספלייס פרימיום ובשל הקורונה וסגירת המועדונים עצרו את החיובים.
עם חידוש הפעילות בצורה מוגבלת ביותר ניתנה האפשרות להקפאת המנוי עד סוף חודש זה (מאי)
בשל היותי בקבוצת סיכון אני מפחד להיות במקום סגור ולא מאורר.
כיצד החוק מגן עלי?
הבן שלי שגם כן מתאמן במועדון לא רוצה להמשיך במקום שבו הוא משלם עבור חוגים (שהצטמצמו בכמותם ובכמות האנשים שיכולים להיות בהם) וכן לא מקבל את שירותי המקלחות הבריכה והסאונה הכלולים במנוי.
האם ניתן לתבוע המשך ההקפאה או לחילופין לבקש החזר כספי בעבור השירות שלא ניתן במסגרת המנוי.
אם יבטל ביוזמתו את המנוי או אז הוא נדרש לשלם קנס המפורט בחוזה השנתי שלו.
מה אומר החוק?
תודה | |
|
|
|
| 26/5/2020 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 10:28:23 |
| שלום רב דני,
ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש שבתקופה הזו אתה יכול לקבל שירות), בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, לעניין טענתך לפיה:
"...בשל היותי בקבוצת סיכון אני מפחד להיות במקום סגור ולא מאורר...."- נכון להיות, הנחיות משרד הבריאות הינם כי:
"...אוכלוסיות בסיכון
יש להקפיד ולהימנע מלצאת מהבית ומלארח אנשים בבית, למעט שירותים חיוניים:
קשישים
חולים במחלות כרוניות קשות בכל גיל
חולים במחלות ממושכות של דרכי הנשימה כולל אסטמה
חולים במחלות אוטואימוניות
חולים במחלות לב וכלי דם
חולים בסכרת
חולים במחלות ומצבים הפוגעים במערכת החיסון
חולים במחלות ממאירות..."
ראה בקישור שלהלן:https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/#a6
בהנחה שאתה נמנה עם אותה אוכלוסיה בסיכון, הרי שעל פי הנחיות משרד הבריאות ישנן מגבלות ליציאה למרחב הציבורי לאוכלוסיות בסיכון, ולכן במצב זה, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסוימים ניתן יהיה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, אם אלו פני הדברים, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט טענתך ודרישתך לאור הנחיות משרד הבריאות.
לעניין הטענה לשינוי בהסכם ההתקשרות:
"..."...הבן שלי שגם כן מתאמן במועדון לא רוצה להמשיך במקום שבו הוא משלם עבור חוגים (שהצטמצמו בכמותם ובכמות האנשים שיכולים להיות בהם) וכן לא מקבל את שירותי המקלחות הבריכה והסאונה הכלולים במנוי...."- בהנחה שמדובר בשינוי מהותי בעסקה, באפשרות בנך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתו ודרישתו,לאחריו שיגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 24/5/2020 12:58 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 12:58:48 |
| רכשתי לפני שבוע שעון חכם. לצערי המכשיר פגום. פניתי לחנות בה רכשתי את השעון ונאמר לי שם לשלוח את השעון לתיקון מעבדה. האם אני יכולה לדרוש לקבל מכשיר חדש היות ועבר רק שבוע מיום רכישה?
אני לא מעוניינת לשלוח את השעון לתיקון כיוון שאני לא מעוניינת במכשיר מתוקן או מחודש, אני רכשתי שעון חדש ולכן אני רוצה שיהיה חדש. | |
|
|
|
| 26/5/2020 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 10:09:50 |
| שלום רב אלונה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לכן פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, יהיה עליך למסור את המוצר לבדיקה, ולאחריו לאפשר ליבואן/יצרן לפעול בהתאם לתוצאות הבדיקה,בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה). | |
|
|
|
| 24/5/2020 14:14 |
ויטלי |
 | | מחבר: | ויטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 14:14:20 |
| שלום,
בזמן פתיחה של אריזה על ידי מתקין התברר שתנור שרכשתי קיבל מכה וחלקו העליון עוקם.
המתקין הציע להחליף את המכסה העליון, אני הסכמתי והוא חיבר את התנור לחשמל. האם אני רשאי להתחרט ולדרוש החלפה של התנור בתנור חדש בתנאי שלא נגעתי בו מאז שהמתקין עזב?
אם לא, תוך כמה זמן חייבים להחליף את המכסה?
בתודה,
ויטלי | |
|
|
|
| 26/5/2020 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 10:04:13 |
| שלום רב ויטלי,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ואם כך פני הדברים באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית- לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) היות שהמוצר החשמלי חובר.
יחד עם זאת, היות שהמוצר נמצא בשנת אחריות אחת הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי בתנור התיקון ייעשה בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה. | |
|
|
|
| 24/5/2020 12:58 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 12:58:29 |
| רכשתי לפני שבוע שעון חכם. לצערי המכשיר פגום. פניתי לחנות בה רכשתי את השעון ונאמר לי שם לשלוח את השעון לתיקון מעבדה. האם אני יכולה לדרוש לקבל מכשיר חדש היות ועבר רק שבוע מיום רכישה?
אני לא מעוניינת לשלוח את השעון לתיקון כיוון שאני לא מעוניינת במכשיר מתוקן או מחודש, אני רכשתי שעון חדש ולכן אני רוצה שיהיה חדש. | |
|
|
|
| 26/5/2020 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 09:57:11 |
| שלום רב אלונה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
לכן פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, יהיה עליך למסור את המוצר לבדיקה, ולאחריו לאפשר ליבואן/יצרן לפעול בהתאם לתוצאות הבדיקה,בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה). | |
|
|
|
|