| 21/5/2020 13:45 |
csb |
 | | מחבר: | csb (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 13:45:12 |
| כלקוח ותיק של CSB פניתי אליהם להזמין שירות למכונת הכביסה (שאני משלם ביטוח עבורה) בחודש מרץ 2020
לא היה מענה בכלל בטלפון/מייל, (מדובר במכונת כביסה בתקופת פסח),
לכן נאלצתי לקבל שירות באופן פרטי מטכנאי ותיק ומנוסה והחב' הנ"ל לא מסכימה לשלם לי עבור הטיפול שהיא היתה אמורה לספק לי, (בדיוק בשביל זה אני משלם לביטוח)
אשמח לחוות דעתכם
| |
|
|
|
| 22/5/2020 12:39 |
גדי |
 | | מחבר: | גדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2020 | | שעה: | 12:39:32 |
| לי היה איתם סיפור דומה
מעניין מה התשובה של המועצה !!! | |
|
|
|
| 24/5/2020 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 15:08:08 |
| שלום רב אדון,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם (הסכם לביטוח המכשיר) על מנת לבדוק מה קורה במקרה בו התיקון בוצע על ידי מי שאינו מורשה לכך(במסגרת ההסכם). | |
|
|
|
| 1/6/2020 12:05 |
CSB |
 | | מחבר: | CSB (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 12:05:42 |
| אין שום התייחסות בהסכם למקרה הנ"ל
מה ניתן לעשות ? | |
|
|
|
| 25/5/2020 10:45 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2020 | | שעה: | 10:45:59 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. בעיקרון אתה צודק - אם הם לא סיפקו את השירות ונאלצת לשלם לפרטי, חייבים להחזיר לך את מה ששילמת. למה הם מסרבים? טוענים שלא קיבלו את קריאת השירות שלך, או שהתיקון לא מכוסה באחריות? שלכת להם מייל עם קריאה לתיבה שהם מציינים בתעודת אחזקה? | |
|
|
|
| 3/6/2020 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 12:42:49 |
| שלום רב אדון,
אם כך ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בי העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/6/2020 13:02 |
Irena Valis |
 | | מחבר: | Irena Valis (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 13:02:14 |
| שלום רב,
לפני כמה ימים חברה חייבת להודיע על ביטול טיסה בגלל הקורונה?
בתודה | |
|
|
|
| 2/6/2020 22:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 22:41:41 |
| שלום רב אירנה,
מתי היה אמור להיות מועד הטיסה?
מתי הודיעו לך על הביטול(תאריך)? ומה עם הכסף ששילמת עבור כרטיס טיסה? | |
|
|
|
| 3/6/2020 10:17 |
vida |
 | | מחבר: | vida (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 10:17:36 |
| שלום,
מצטרפת לשאלה הנ"ל. יש לי טיסה לכרתים ב27/6. בחברת התעופה אומרים שהטיסה תתקיים, אבל ממשלת יוון אומרת שאין טיסות בינ"ל לכרתים עד ל1/7.
בחברת התעופה אומרים שאין אפשרות להחזר ושנכון לעכשיו הטיסה תתקיים.
כמה זמן לפני הטיסה מחוייבת החברה להודיע על ביטולה? והאם במקרה זה אני זכאית להחזר (מדיניות הביטולים הרגילה של החברה היא שאין החזר על ביטול טיסה ביוזמת הלקוחה).
תודה | |
|
|
|
| 1/6/2020 23:33 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 23:33:35 |
| שילמתי על חליפת חתן כי יצאתי משם בלחץ ולא לקחתי אותה וגם לא חתמתי על כלום וכשבאתי לבטל הוא אמר שזה רק שני ימי עסקים וגם הוא לא יכול לבטל כי עשה שינויים ולי הוא לא אמר כלום על זה שזה בלתי ניתן לביטול ושהוא עובד על זה רק ביקש שאדע מתי החתונה שאתן לו תאריך זה מלחמה אבודה או שיש דרך לבטל?
[הוא אמר לי כאילו עשיתי שינויים ואתה לא יכול לבטל וכו הייתי פיזית לשלם אבל לא לקחתי ביום הקנייה | |
|
|
|
| 3/6/2020 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 10:12:22 |
| שלום רב ישראל,
האם בבית העסק קיים שילוט מדיניות החזרת טובין,במקום בולט כמתחייב בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן? אם כן, מה קובעת המדיניות?
עקרונית, בעסקה פרונטלית,תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
היה ומדובר במוצר שהוחל ביצור על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך, הרי שלא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
יחד עם זאת, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק, היה ובית העסק לא הציג את המדיניות של ביתה עסק, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 1/6/2020 23:12 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 23:12:26 |
| | בשבועיים האחרונים מפרסמים כל המשווקים המורשים של סמסונג כי מי שקונה מכשיר גלקסי מסדרת 20 אס זכאי לקבל מתנה בסך 400 שח תלושים של תו הזהב. לאחר הקנייה יש להרשם באתר ולשלוח חשבונית ואז אמורים להודיע לו על קבלת התלושים. אבל, מקריאת התקנון עולה כי רק ה 1000 הראשונים יקבלו את המתנה. זה מצויין רק בתקנון ולדעתי ראוי להדגיש בפרסום כי הוא מוגבל ל 1000 בלבד. יוצא מצב שכבר היו יתכן ויודעים כי כבר נרשמו באתר יותר מ 1000 קונים ועדיין ממשיכים לפרסם כי אנשים יקבלו את התנה שיתכן שברישומים יודעים שכבר מי שרוכש עכשיו לא יקבל את המתנה. יותר מכך, בפרסום כתוב שהמבצע עד 15 ליוני שזו הטעייה אם כבר היום נמכרו מעל 1000 מכשירים. אנשים לא מבינים את זה ולכן ראוי להדגיש כי רק ה 1000 הראשונים יקבלו את ההטבה. | |
|
|
|
| 3/6/2020 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 10:06:37 |
| שלום רב ערן,
האם בפרסום צוין שעל הצרכן לעיין בתקנון?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בפרסום.
על כן, ובהנחה שביצעת רכישה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
אולם, היה ולא בוצעה רכישה על ידך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 1/6/2020 18:04 |
מחבר |
 | | מחבר: | מחבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 18:04:01 |
| האם אתם פונים לבי לבית העסק שמסרב לבטל עסקה ובמידה ואני זכאי אתם פונים לבית העסק בדרישה לבטל .
או מעבירים את העניין הזה לתביעת קטנות .
תודה. | |
|
|
|
| 2/6/2020 23:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 23:27:42 |
| שלום רב אדון,
לאחר שפנית אל בית העסק בכתב אנו פונים אל בית העסק בהתאם לפנייתך לקבלת תגובת החברה במידה והטיפול בתלונה מול בית-העסק לא צלח, תיבחן האפשרות לנסח עבור הצרכן כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 1/6/2020 17:53 |
הנרי בן שבת |
 | | מחבר: | הנרי בן שבת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 17:53:27 |
| שלום,
לפני כעשרה חודשים ביצעתי רכישה של ביטוח חובה ותד ג׳ לרכב דרך חברת שווקים פיננסים.
ביצעתי את התשלום בתשלום אחד דרך כרטיס דירקט שאמור להוריד את החיובי מיד. בשבוע שלאחר הרכישה שמתי לב שירד תשלום רק על הביטוח חובה ואילו התשלום על ביטוח צד ג׳ לא ירד, יצרתי קשר עם החברה וביקשתי מהם לשים לב שהם מורידים את התשלום, במשך חודש הייתי איתם בטלפונים אך מסתבר שהתשלום לא ירד.
היום לאחר עשרה חודשים התקשרו אליי מהחברה וטענו שאני צריך לשלם את החוב שיש לי על הביטוח שלא שולם. השאלה שלי היא האם זה חוקי ותקין להגיד ללקוח לאחר עשרה חודשים שיש לו חוב? כי הרי נניח והייתי מעורב בתאונה, החברה הייתה יכולה לבוא בטענה שלא שילמתי עדיין את הביטוח ולכן אני לא מכוסה מבחינתם. | |
|
|
|
| 2/6/2020 23:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 23:19:10 |
| שלום רב הנרי,
במקרה המתואר עליך לפנות אל המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 1/6/2020 16:37 |
צבי |
 | | מחבר: | צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 16:37:17 |
| שלום,
הזמנתי חליל מאתר אינטרנט לחנות כלי נגינה. למחרת התקשרו מהחנות ואמרו כי אין ברשותם את החליל המדובר אך באפשרותי לקנות את אותו חליל, בייצור של חברה אחרת. הסכמתי להצעתם, הזמנתי את החליל וחויבתי בכרטיס האשראי. כשהגיע החליל לביתי ניגנתי בו ותוך כדי הנגינה התחוור לי שלא קיבלתי את החליל מהסוג שאמרו לי שאקבל. אני הזמנתי חלילית מסוג סופרנינו, אך חויבתי וקיבלתי חלילית מסוג סופרן.חלילית שונה בתכלית.
לאחר מכן התקשרתי אליהם והם הודיעו לי שהם יאספו את החליל מביתי ויחזירו לי את כספי.
כמה ימים לאחר שהשליח לקח את החליל מביתי התקשרו אלי מהחנות וטענו כי אמנם החליל ישנו בקופסא אך חלק מחלקי העזר של הכלי (חוטר לניקוי ומשחת וזלין) אינם בקופסא, ובשל כך הם לא יחזירו לי את כספי. הם אפילו לא מוכנים לספק לי החזר כספי עם ניקוי בשווי מוצרי העזר בטענה שקשה להשיג את מוצרי העזר שלא עם הכלי. ככל הזכור לי, אני השארתי את חלקי העזר בקופסא.
שאלתי היא, האם אני זכאי לקבל בחזרה את כספי או לפחות את חלקו?
הרי הכל החל בכך שהם שלחו אלי מוצר שכלל לא הזמנתי.
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2020 23:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 23:17:06 |
| שלום רב צבי,
אתה מציין כי:
"...כמה ימים לאחר שהשליח לקח את החליל מביתי..."- האם יש לך הוכחה שמסרת את כל חלקי העזר בקופסא?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקןן לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לכן,במידה שאין לך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 1/6/2020 16:18 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 16:18:25 |
| האם עדיין שליחי הסופרמרקטים פטורים מחוק הטכנאים?
די שעעורייתי שהשליחים לא מגיעים בזמן באיחור שעות, או לא מגיעים בכלל.
אני זוכר שפורסם שפטרו אותם מחוק זה לתקופת הקוונה.
השאלה אם כעת לאחר שתקופת הסגר חלפה, עדיין הם יכולים לזלזל בצורה כה מוגזמת בלקוח?
האם נכון להיום זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק על פי החוקק בשל אי הגעת השליח לא חכיתי מהבוקר עד הערב?
| |
|
|
|
| 2/6/2020 23:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 23:12:11 |
| שלום רב גיל,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת,סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, נכון להיום(2.6.20) הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 טרם בוטל , להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
| |
|
|
|
| 1/6/2020 14:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 14:18:26 |
| | נכנסתי להר הכסף, בטעות נכסתי לאתר מסחרי לא ממשלתי ונתתי פרטים . אחכ התקשרתי ובקשתי מהם שלא יטפלו כי זה נכתב בטעות אמרו שאין בעיה . האם הם יכולים לעשות שימוש בפרטים למשיכת כספים? כל עוד לא הבאתי להם פרטי בנק או אשראי? האם הר הכסף זה מידע בלבד או שיוכלו לבצע משיכות כספים? | |
|
|
|
| 2/6/2020 23:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 23:03:39 |
| שלום רב משה,
אתה מציין כי:
"...נתתי פרטים..."- אלו פרטים מסרת?
האם שלחת הודעת ביטול לאחר שהתקשרת? אם לאו, עדיף שתשלח לחברה הודעה בכתב(תציין את העובדה שפנית אל החברה בטלפון כפי שפירטת כאן). | |
|
|
|
| 29/5/2020 18:30 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2020 | | שעה: | 18:30:42 |
| במהלך בירור בחנות לפני קניית שואב אבק, שאלתי את המוכר אם הם מוכרים גם פילטרים חלופיים לשואב אבק (חייבים להחליף את הפילטר פעם בכמה שבועות). בחנות אמרו לי שזו אחריות של היבואן ושאפנה אליו.
פניתי ליבואן ושאלתי אם הם מוכרים את הפילטר. ענו לי בחיוב והפנו אותי לעמוד המכירה באתר. הזמנתי 3 פילטרים מהאתר וקניתי את השואב אבק בחנות אחרת. הפילטרים שקיבלתי מהיבואן היו פילטרים שמתאימים לדגם שואב אחר.
כשנכנסתי לעמוד מכירה של הפילטר באתר היבואן, היה רשום שם שהפילטר מתאים לשני דגמים, אך הוא נראה שונה מהפילטר הקיים בדגם שלי. כלומר, היבואן הפילטר לא מתאים לדגם שלי וזו טעות בפרסום. בהתכתבות עם היבואן הוא הודה שהייתה טעות בפרסום.
אם היבואן לא היה מטעה אותי ואומר שהוא מוכר פילטרים חלופיים, לא הייתי קונה את השואב אבק הזה. אציין שביררתי ואי אפשר להשיג את הפילטרים המקוריים לדגם הזה בשום מקום בארץ או בחו"ל.
האם אני יכולה לדרוש פיצוי מהיבואן?
| |
|
|
|
| 1/6/2020 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 13:24:04 |
| שלום רב שרית,
האם יש ברשותך העתק מהפרסום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה בפרסום, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לכן במידה שיש ברשותך העתק מהפרסום אנא פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/6/2020 16:18 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 16:18:14 |
| הפילטרים לא הוצגו למכירה באתר של החנות ממנה קניתי את השואב. כשביררתי עם החנות לגבי פילטרים הם אמרו שזה באחריות היבואן. כאשר דברתי עם היבואן נאמר לי שיש פילטרים למכירה והם אף הוצגו למכירה (בטעות) באתר של היבואן שהוא גם נותן האחריות למוצר. בדיעבד התברר שהם לא מוכרים את הפילטר הזה, אבל עד שזה התברר כבר קניתי את השואב מהחנות. השאלה היא אם יש ליבואן אחריות לפצות אותי? לא הייתי קונה את השואב אבק אם היבואן לא היה אומר לי שיש לו חלקי חילוף למכירה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 2/6/2020 22:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 22:55:43 |
| שלום רב שרית,
האם יש לך ראיות התומכות בטענתך?
אם לאו, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 1/6/2020 14:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 14:18:08 |
| | נכנסתי להר הכסף, בטעות נכסתי לאתר מסחרי לא ממשלתי ונתתי פרטים . אחכ התקשרתי ובקשתי מהם שלא יטפלו כי זה נכתב בטעות אמרו שאין בעיה . האם הם יכולים לעשות שימוש בפרטים למשיכת כספים? כל עוד לא הבאתי להם פרטי בנק או אשראי? האם הר הכסף זה מידע בלבד או שיוכלו לבצע משיכות כספים? | |
|
|
|
| 2/6/2020 22:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 22:47:15 |
| שלום רב משה,
אתה מציין כי:
"...נתתי פרטים..."- אלו פרטים מסרת?
האם שלחת הודעת ביטול לאחר שהתקשרת? אם לאו, עדיף שתשלח לחברה הודעה בכתב(תציין את העובדה שפנית אל החברה בטלפון כפי שפירטת כאן).
| |
|
|
|
| 27/5/2020 17:42 |
עופר |
 | | מחבר: | עופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2020 | | שעה: | 17:42:43 |
| שלום,
מצב בו אזרח ותיק רוכש כרטס טיסה לחו"ל (דרך האינטרנט - עסקת מכר מרחוק) לבני המשפחה, אך לא טס עימם, אלא רק רוכש עבורם את כרטיס הטיסה לחו"ל.
האם חלה במקרה זה הארכת מועד ביטול העסקה בהתאם לסעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן?
תודה | |
|
|
|
| 31/5/2020 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 16:11:03 |
| שלום רב עופר,
עקרונית, סעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ג) בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית העסקה, מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף 14ג(ב), לפי העניין, לפי המאוחר, ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית."
לכן, תנסה לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 2/6/2020 18:33 |
עופר |
 | | מחבר: | עופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 18:33:16 |
| תודה.
יחד עם זאת, לא הבנתי את התשובה - מדוע בית העסק אמור לקבוע האם חלה במצב זה הארכת מועד ביטול העסקה לפי סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן?
כיצד המועצה הישראלית לצרכנות רואה את הדין במקרה זה? | |
|
|
|
| 2/6/2020 22:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 22:05:56 |
| שלום רב עופר,
שוב לשון החוק קובע כי: "...בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן..." כלומר היה ובוצעה עסקה במכר מרחוק (באמצעות טלפון/צא'ט מול אותו אזרח וותיק/עולה חדש/ אדם עם מוגבלות) הרי שלכאורה ניתן לדרוש ביטול עסקה מכח סעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן.
לכן, ועל מנת לברר את הסוגיה הוצע לך לפנות אל בית העסק בכתב היה ולאחריו,הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/6/2020 11:37 |
ג |
 | | מחבר: | ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 11:37:59 |
| שלום,
נקבעה לי התקנת מוצר חשמלי לתאריך מסויים והטכנאי לא הגיע וגם לא הודיע, התקשרו באותו יום לתאם מועד חדש.
לאחר ההתקנה במועד אחר שלחתי לשרות מכתב עם בקשה לקבלת פיצוי לפי חוק הטכנאים, השתמשתי בדוגמא שיש לכם באתר.
חזרו אלי מהשרות לקוחות ואמרו שהם לא חייבים בפיצוי כי החוק לא תקף בזמן הקורונה.
האם הטענה הזו נכונה?
לא מגיע לי שום פיצוי?
אנא תנו תשובה פשוטה וחד משמעית בלי הפניות לכל מני לינקים והבהרות שאפשר לפרש איך שבא לך.
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2020 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 15:34:27 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת,סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק." | |
|
|
|
| 1/6/2020 11:27 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 11:27:38 |
| שלום רב,
הזמנתי מזרון שבחנות נאמר לי שהוא מזרון של סימונס.
על המזרון שקיבלתי לא היה שום לוגו וקיבלתי איתו רק טופס אחריות שעליו היה כתוב שם המפעל (לא סימונס)
התקשרתי לבית העסק לאחר מספר ימים לברר האם אכן מדובר במזרון סימונס כפי שאמרו לנו במעמד הרכישה ואחת המוכרות אמרה שזה לא סימונס אבל זה מיוצר באותו המפעל.
על הקבלה המוכרת לא כתבה את שם היצרן רק את שם הדגם שאגב מחיפוש באינטרנט עוד באותו היום מצאתי שלסימונס יש מזרן עם שם דגם זהה לחלוטין ולכן לא חשדתי בכלום.
מה ניתן לעשות בעיניין כיצד יש לנהוג? | |
|
|
|
| 2/6/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 15:29:00 |
| שלום רב אדון,
האם יש לך הוכחה שאכן נאמר לך ש"הוא מזרון של סימונס..."?
במידה שאין ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית בניכם שבו רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 20/5/2020 11:35 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2020 | | שעה: | 11:35:49 |
| | שלום,הזמנו מערכת ישיבה בסוף דצמבר ומאחר וביקשנו תוספת מיוחדת לספה, נאמר כי זה יקח עד 90 יום.עד היום עדיין לא הגיע ואמרו כי זה יגיע רק בסוף החודש הזה בגלל משבר הקורונה ובגלל שהספה הוזמנה מסין כל הדבר הזה התעכב עוד יותר.האם ניתן לבקש פיצוי והוזלה במחיר עקב כך?תודה | |
|
|
|
| 21/5/2020 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 13:22:30 |
| שלום רב מוטי,
ראשית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם יש סעיף פיצויים מוסכמים במקרה של איחור במועד, ואם ישנו סעיף מעין זה באפשרותך לפנות אל בית העסק. שנית, היה ונגרם לך נזק מוכח בשל העיכוב באספקת המוצר, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לפצותך מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 21/5/2020 17:26 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 17:26:23 |
| | כן,פנינו אליהם. הם טוענים שזה בגלל כל משבר הקורונה, הם גם לא היו זמינים טלפונית ולא היו בסניף בחודש של ההסגר,אז גם לא היה עם מי לדבר באותה תקופה.השאלה אם יש איזה סעיף שמדבר על איחור או ביטול מוצר בגלל הקורונה,שזה מצב חריג כי הבנתי גם שאם ביקשנו תוספת מיוחדת,גם לא ניתן לבטל את העסקה בכלל.תודה | |
|
|
|
| 24/5/2020 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 14:00:56 |
| שלום רב מוטי,
אם מדובר במוצר שהוחל ביצור שלו במיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, על פניו לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 1/6/2020 11:00 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 11:00:56 |
| | כרגע לא רוצים לבטל, כל פעם מתקשרים אליהם על מנת לברר מתי זה אמור יגיע. כבר לפני חודש דיברנו איתם ואמרו שיגיע עד סוף החודש ועדיין מושכים אותנו כי הם לא יודעים בדיוק מתי יגיע בפועל. כל הזמן אומרים שכשיגיע יעדכנו אותנו שנגיע לסגור חשבון. גם לא ראינו שיש סעיף כלשהו לגבי פיצוי בחוזה. אז רוצים לדעת האם יש חוק שקשור לקבלת פיצוי מבית העסק במקרה של עיכוב מעבר לכח עליון (קורונה) או לפתוח פנייה על כך באתר? | |
|
|
|
| 2/6/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 15:18:14 |
| שלום רב מוטי,
במידה שנגרם נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה) באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך דרישתך לפיצויים מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 31/5/2020 23:05 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 23:05:31 |
| שלום,
כשהחלה תקופת הקורונה רכשתי דרך הפייסבוק (פירסום בעברית)
מסכות במחיר יקר. לא ידעתי שזה מגיע מחול ולא רשום שזה מגיע מחו"ל (כנראה דרופשיפינג). המשלוח הגיע לאחר חודשיים! עוד לפנ שהגיע ניסיתי לאתר את בית העסק לביטול העסקה. לצערי הם לא השאירו מידע להתקשרות על החבילה (כשהגיעה), ולא ענו לפניותי בטקסט חוזר שביקשתי להחזיר המוצר עוד לפני הגעתו אלי.
ניסיתי לאתרם גם דרך חברת השילוח ללא הצלחה(יש לי תיעוד הפניות שלי לא נענו)
לבסוף לאחר שאספתי את המשלוח (לא פתחתי כלל החבילה ) עלה בידי לחפש מייל אישור על העיסקה. פניתי אליהם בבקשה להחזיר את המוצר אך כשהגיבו לבסוף אמרו שעבר יותר מ14 יום מהגעת המוצר לחנות. ואינם מחזירים.
גם בפנייה זו לא היה טלפון או דרכי התקשרות מלבד מייל.
אין טלפון להתקשרות איתם.
ברור שקבלת משלוח זה לאחר חודשיים הופך ללא רלוונטי עבורי
האם יש מה לעשות בנדון , אשמח לשמוע.
ברשותי תיעוד בקשתי להחזירו לפני קבלת המשלוח
כמו גם המייל שלהם שלא מכיל פרטי טלפון מלבד מייל אנונימי. | |
|
|
|
| 2/6/2020 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 15:14:11 |
| שלום רב טל,
אם כך, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 31/5/2020 19:40 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 19:40:17 |
| שלום רב, ביטלתי את מנוי חדר הכושר ונדרשתי לשלם 400 ש"ח דמי ביטול וזאת חרף העובדה שאני מבטל את המנוי בגין השינויים במקום בגין תקופת הקורונה וזאת בנוסף לדרישה שאודיע חודש מראש.
האם חוקי לגבות דמי ביטול בנסיבות הללו? | |
|
|
|
| 2/6/2020 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 15:11:11 |
| שלום רב אוהד,
האם בתקופה בה היה איסור יציאה למרחב הציבורי בעקבות המגפה, האם בית העסק גבה תשלום בעבור התקופה הזו? בהנחה שבתקופה המדוברת, הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי ובית העסק המדובר נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסוימים ניתן יהיה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, אם אילו היו פני הדברים, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט טענתך ודרישתך להשבת הכספים שנגבו ממך בתקופה בה המקום היה סגור ולא ניתן שירות.
לעניין טענתך לפיה:
"... ביטלתי את מנוי חדר הכושר ונדרשתי לשלם 400 ש"ח דמי ביטול..."- ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
בנוסף, לעניין טענתך לפיה:
"...זאת חרף העובדה שאני מבטל את המנוי בגין השינויים במקום בגין תקופת הקורונה..."- בהנחה שיש שינויים מהותיים בעסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אולם אם תתקל בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 31/5/2020 11:21 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 11:21:46 |
| רכשתי שתי הזמנות לשירותי טיסה דרך אתר האינטרנט הבינלאומי של איבריה.
עכב משבר הקורונה נאלצתי לבטל את הטיסות ולכן הודעתי להם את זה בשיחה למשרדם בחו"ל. הובטח לי שהם יזכו את כרטיס האשראי. זה טרם קרה.
דיברתי איתם כבר שלוש פעמים בחודשים האחרונים ובכל פעם הובטח לי שאקבל בקרוב את ההחזר.
האם אני יכול לתבוע את החברה בבית המשפט לתביעות קטנות למרות שהעסקה נעשתה ללא סוכן מתווך ולחברה אין משרדים בארץ?
האם תוכלו לשלוח פרטים לאן אפשר לשלוח את התביעה? ידוע לי כי איבריה התאחדו עם חברת בריטיש, אך כנראה שגם לזאת אין כבר משרדים בארץ. | |
|
|
|
| 31/5/2020 18:50 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 18:50:08 |
| למה אין תגובה של המועצה?
מבקש לחדד:
ההזמנה נעשתה דרך האתר של חברת התעופה בחו"ל.
1) האם יש היתכנות לתבוע בבית המשפט בישראל?
2) אין מענה במשרדים של נציגות החברה בארץ (פרטים נלקחו מאתר רת"א). מה המלצת המועצה?
| |
|
|
|
| 2/6/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 15:02:49 |
| שלום רב איל,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, היה ובדקת באתר רשות שדות התעופה (בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&lang_ovrrde=ENG&id=582&Itemid=344&iotype=w&lang=he) ולא מצאת את פרטי החברה בישראל.
תנסה אולי לברר אם במקום מושבה של החברה יש חברה מקבילה אלינו- המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 31/5/2020 15:38 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 15:38:38 |
| שלום,
הסוללה במחשב שרכשתי התקלקלה כחלק מבלאי טבעי.
המחשב כמובן באחראיות מלאה.
פניתי ליצרן - אשר הסכים להחליף את הסוללה.
לצערי, לא נמצאה סוללה במלאי. והיצרן במשך 5 חודשים ממשיך לדחות את מועד הגעת הסוללה ובלית ברירה הציע החלפה לסוללה של מחשב תצוגה (משומשת) - אך סרבתי לכך.
לאחר דין ודברים היצרן הציע מחשב חלופי - אך התנה זאת בהצגת קבלה\חשבונית מקור. אשר אין ברשותי.
אציין שיש תעודת אחראיות מלאה ובתוקף על שמי.
האם לאור זמני התיקון הארוכים (מעל ל-5 חודשים לאספקה של סוללה) יכול היצרן לדחות את החלפת המחשב לאור כך שאין קבלה מקורית?
האם אני, כלקוח, נדרש להציג קבלה מקורית, לאחר שנה וחצי מהרכישה של המחשב? (ולמה תעודת האחראיות לא מספיקה?)
תודה רבה | |
|
|
|
| 31/5/2020 15:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 15:47:21 |
| | תקופת האחריות לסוללות בד"כ היא שנה. לדעתי, לא נותר לך אלא לרכוש סוללה חדשה. שים לב שאתה מקבל אריזה אטומה ברכישה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 31/5/2020 17:12 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 17:12:22 |
| בפירוש, נאמר לי ע"י היצרן - שהסוללה באחראיות והיא תוחלף במסגרת השירות. אך היצרן לא מצליח להשיג את הסוללה הרלוונטית לדגם של המחשב כבר למעלה מ-5 חודשים - כלומר, היצרן, שעל פי חוק צריך להחזיק מלאי חלפים, לא מצליח לעמוד בכך.
על כן הציע להחליף את המחשב כולו - אך דורש קבלת רכישה מקורית שאין ברשותי. ולא מוכן להתחשב בתעודת אחראיות מלאה על שמי. (שכן הייתה טובה להחלפה של סוללה, אך להחלפה של המחשב, פתאום זה לא טוב, לא ברור לי) | |
|
|
|
| 2/6/2020 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 14:11:41 |
| שלום רב בר,
אם כך פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/6/2020 14:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 14:21:23 |
| לא הייתי מחליף את המחשב ואין צורך בכך. אתה לא יודע איזה מחשב תקבל וכמה תיקונים הוא עבר.
אתה יכול לרכוש סוללה ולתבוע את היבואן בהמשך. | |
|
|
|
| 31/5/2020 17:17 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 17:17:43 |
| הבן שלי רשום לחוג ילדים.
אמנם לא חייבו אותי, על החודשיים האחרונים,
אבל עכשיו כשהחזירו לפעילות ביקשתי לבטל.
טענת המנהל היא, שרשום במפורש שלא ניתן לבטל אחרי ה1.3.20 ומבחינתם חוזרים לפעילות כרגיל.
האם זה מקובל, להתעלם מהקורונה ולהמשיך את החוג מה1.6.20 כרגיל ?
לטענתם לא יגבו על שיעורים שלא יתקיימו, אבל הם חוזרים לפעילות לפי אישור משרד הבריאות, ומי שלא ביטל עד ה1.3 לא יכול לבטל | |
|
|
|
| 2/6/2020 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 14:13:53 |
| שלום רב ברק,
הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, על כן, במידה שלא מימשת את זכותך לבטל את העסקה עד חודש 1/3/20 בהתאם למוסכם בניכם, הרי שלכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה. | |
|
|
|
|